לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום אנדוקרינולוגיה
אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר. באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים. אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:-סוכרת-שומני דם גבוהים-יתר לחץ דם-השמנת יתר-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים-הפרעות בתפקוד המיניחוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה). במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000 ל-9000 מטופלים.וקצת על עצמי:אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.יחד איתכם ובשבילכםדר´ קרן תורגמןמומחית באנדוקרינולוגיה

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אנדוקרינולוגיה

אנדוקרינולוגיה הינו אולי תת המקצוע הרחב ביותר של הרפואה. רוב הנשאלים כלל אינם ידועים מהו המקצוע עם השם המוזר הזה. כאשר אנו עונים כי כי זהו תחום הרפואה שעוסק בבעיות הורמונאליות, רוב האנשים חושבים בראש ובראשונה על בעיות פריון, גיל המעבר, ואולי על בעיות בתפקוד בלוטת התריס וחילוף חמרים. אנדוקרינולוגיה היא כל זאת והרבה יותר. באנדוקרינולוגיה מבררים ומטפלים בבעיות גדילה אצל ילדים ובבעיות בהתבגרות, כגון התבגרות מוקדמת או מאוחרת. אכן בעיות פריון לעיתים קרובות נובעות מהפרעות הורמונליות ומטופלות ע"י אנדוקרינולוגים. אבל האנדוקרינולוגיה מתפרסת גם כן על בעיות הרבה יותר נפוצות באוכלוסיה כמו:-סוכרת-שומני דם גבוהים-יתר לחץ דם-השמנת יתר-ירידה בצפיפות העצם (אוסטאופורוזיס) גם בנשים וגם בגברים-הפרעות בתפקוד המיניחוץ מנושאים אלה אשר נוגעים בצורה זו או אחרת לכמעט כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של החיים, האנדוקרינולוגיה באה גם לברר ולטפל בבעיות בתפקוד בלוטות הורמונליות כמו בלוטת התריס (בלוטת המגן, תיירואיד), בלוטת יותרת התריס (פראתיירואיד), בלוטת יותרת הכליה (אדרנל), ובלוטת יותרת המוח (היפופיזה). במכון האנדוקריני בבית החולים צוות רחב ומקצועי של רופאים מומחים, אחיות, ואנשי מעבדה אשר תרמו להפוך את המכון לאחד הגדולים והחדשנים בארץ.המכון נמצא בניהולו של פרופ´ נפתלי שטרן שהינו אחד המומחים בארץ ליתר לחץ דם. ד"ר יונה גרינמן מומחית בנוירואנדוקרינולוגיה (גידולים והפרעות בבלוטת ההיפופיזה). ד"ר יאנה טרוסטנצקי מומחית בתחום ביופסיה במחט דקה של קשריות בבלוטת התריס. היא מבצעת את הביופסיה תחת אולרהסאונד, וצברה כבר נסיון של אלפי בדיקות, כאשר כל אחד יודע שמהמנות הבדיקה תלויה בעיקר בנסיון המבצע. ד"ר מירב בז מתמחה בבעיות ההורמונאליות המיוחדות של חולים לאחר השתלות. ד"ר גלינה שנקרמן מפעילה מרפאת ההשמנה של המרכז הרפואי בצדם של הכירורגים. המכון פעיל כל יום ורואה במשך השנה בין 8000 ל-9000 מטופלים.וקצת על עצמי:אני בוגרת של הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. התמחתי תחילה ברפואה פנימית בביה"ח שיבא. לאחר מכן התמחתי במשך 4 שנים באנדוקרינולוגיה וסוכרת של מבוגרים וילדים בבית ספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון בסנט לואיס, מיזורי, ארה"ב. עם שובי לביה"ח עסקתי במיוחד בסוכרת ועזרתי להקים את מרפאת סוכרת נעורים של קופת חולים מכבי. לאחרונה ביליתי שוב שלוש שנים בארה"ב במחקר בתחום שומני הדם וטרשת העורקים. אני מתכוונת לשלב את שטחי המומחיות הללו ולפתח מערך להורדת התחלואה הכלילית גם כמניעה שניונית אצל אנשים שכבר חלו במחלת לב, וגם כמניעה ראשונית, אצל אנשים עם גורמי סיכון כמו יתר לחץ דם, שומני דם גבוהים, סוכרת והשמנת יתר.יחד איתכם ובשבילכםדר´ קרן תורגמןמומחית באנדוקרינולוגיה

מצטערת חברים
( לעמוד שלי בתפוז )
23/01/2016 | 11:42
85
אני בלחץ של זמן, מתקשה לבוא לתת תשובות. עבודת על הצעת מחקר ויש לי דד ליין בעוד כמה ימים.
ניתוח אקרומגלי
23/01/2016 | 00:14
2
52
לבתי בת 30 נמצא גידול אקרומגלי, מתלבטים לגבי מנתחים. אשמח לקבל חוות דעת המלצות חיוביות או שליליות. מתלבטים בין שני מנתחים בארץ,  או מנתחים בגרמניה. הגידול הוא מעל לעשרה מ"מ, ורוצים מומחה שיויצליח להוציא את כל הגידול..
אשמח לתשובות בפורום או במייל naomi_weiner@yahoo.com
ללא קשר לשאלתך, אני רוצה לאחל לבתך רפואה שלמה!
23/01/2016 | 00:45
33
שתבריא במהרה ובהקדם, ותצא מהסיפור רק מחוזקת עוד יותר!
 
וכל הכבוד גם לך, אימא יקרה, על הדאגה ועל המסירות לבתך, ועל הניסיון למצוא עבורה את המטפל הטוב ביותר. זה לא מובן מאליו ואת ראויה למלוא ההערכה!
בהצלחה ושבת שלום 
בגדול יש שני מנתחים בארץ לנושא
( לעמוד שלי בתפוז )
27/01/2016 | 22:14
27
יש לקחת בחשבון שבשום מקום בעולם ההצלחות במאקרואדנומות (מעל 1 ס"מ) לא מזהירות. גם לא בגרמניה.
 אז כן מומלץ ניתוח, אבל זאת דרך להסיר ממסת הגידול. אבל אין ביטחון שזה לגמרי ירפא את המחלה. מאידך יש לנו היום דרכים לשלוט על הפעילות של הבלוטות האלה שמפרשיות יותר מדיץ
עיכוב בגדילה
22/01/2016 | 19:42
1
29
שלום רב,
בני בן 4.5, עד לאחרונה היה באחוזון 7 במשקל ובגובה. בחצי השנה האחרונה סבל מהפרעת נשימה חסימתית וגדילתו נעצרה כמעט לחלוטין. עבר ניתוח שקדים לפני שבועיים, מזה שבוע כבר אוכל רגיל אבל עדיין לא עולה במשקל. האם לגוף לוקח זמן "להתאושש"?...
אציין כי לפני שנה עבר ניתוח הסרת שקד שלישי ולאחר מכן גדילתו הואצה מיד לאחר הניתוח.
תודה
לעיתים לוקח זמן. סבלנות...
24/01/2016 | 19:59
11
ניתוח שקדים הוא יותר טראומטי לגוף מאשר ניתוח "שקד שלישי"
בקשה מפרופ' תורג'מן היקרה
22/01/2016 | 14:16
1
62
שלום
 
אם תוכלי בבקשה להסתכל על שאלת ההמשך בדיון "טסטוסטרון" מלפני כמה ימים.
 
תודה רבה ושבת שלום
 
 
אני מתקשה למצא
( לעמוד שלי בתפוז )
28/01/2016 | 21:33
12
אולי פשוט תביא את זה לקדמת הפורום
נוירופתיה
22/01/2016 | 11:25
2
26
אני בת 67, סובלת מתת פעילות בלוטת התריס כ-18 שנים. בדיקה הראתה בזמנו גם אנמיה ממאירה, וחוסר B12. הבדיקות האחרונות היו תקינות. בקיץ האחרון הפסקתי לצרוך גלוטן, ללא סיבה מיוחדת (בזמנו נערכה בדיקת נוגדנים לצליאק שהיתה תקינה). להפתעתי T4 השתפר (לראשונה16 במקום 14- שהיה קבוע כל השנים), וירדתי במשקל. לאחרונה אני סובלת מנוירופתיה היקפית. האם יכול להיות שהסיבה היא מחסור בויטמיני B, או שזו פשוט תופעה של מחלה ארוכת טווח?
נוירופטיה ללא סיפור של סוכרת יותר מתאים לפורום נוירולוגי
22/01/2016 | 22:15
1
28
בכל מקרה יתכן פגיעה בלתי הפיכה בעצבים על רקע של חסר ממושך בויטמין B12  בעבר. בארץ מעריכים את מצב ה B12
המשך
22/01/2016 | 22:25
8
בארץ מעריכים את מצב הויטמין B12 לפי רמת B12 כללית שזה מדד לא מדויק למצב הויטמין בתאים שבו נדרש. לכן בל מקרה של נוירופטיה כדאי לטפל בויטמין B12 למלא את המאגרים.
 
ד"ר עמיר בשקין
למידע נוסף:
היפוקלצמיה
22/01/2016 | 04:25
1
26
שנה אחרי כריתת בלוטת התריס בשל קרצינומה פפילרית מאז הסידן מתחת לנורמה כמו 7.70 או 8.20 אבל pth תקין 16 מה זה אומר ? האם יש סיכוי ?
יתכן חסר בהורמון PTH בעקבות הניתוח
22/01/2016 | 22:28
20
אם רמת הסידן המתוקנת לאלבומין נמוכה, התגובה הנורמאלית היא עלייה ב PTH כיוון שה PTH לא גבוה (בתחום הנורמה) כבר יכול להעיד על חסר ב PTH. כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג.
ד"ר עמיר בשקין
בדיקת טסטוסטרון זמין
21/01/2016 | 12:37
4
40
שלום וברכה ד"ר,
עקב בעיה של עייפות קשה, ירידה ביכולת הריכוז/חדות המחשבה (אולי זה קשור..) וחוסר חשק מיני, עשיתי באיכילוב בדיקות טסטוסטרון טוטאל +טסטוסטרון זמין ביולוגית.
יצאו הערכים הבאים:
T-Total: 2.18
T-Bioavailable: 0.83
האם מניסיונך הממצאים הנ"ל יכולים להיות הסיבה לתופעות שתיארתי?
תודה מראש על העזרה,
צחי
שכחתי לציין שאני בן 38
22/01/2016 | 12:25
7
קשה להיתלות בזה
( לעמוד שלי בתפוז )
27/01/2016 | 19:52
2
18
לא יודעת בן כמה אתה. אבל 0.83 זה לא רע. אולי גבולי לאדם צעיר, אבל ממש לא רע. הטוטאל נמוך, אך לזה יש הרבה סיבות וזו הסיבה שעושית את ה-BT.
אני בן 38, משקל בינוני
27/01/2016 | 22:49
1
6
קשה להגיד בצורה נחרצת
( לעמוד שלי בתפוז )
28/01/2016 | 21:35
10
אבל לא נראה לי ממש בעייתי. אפשר לחזור על כך עוד פעם פעמיים ליתר ביטחון. 
יוטירוקס ושלשולים / חציית אלטרוקסין
21/01/2016 | 11:55
1
39
שוב שלום לפרופ' תורג'מן וחברי הפורום המעולה !
כמה שאלות כמובן :
 
1. האם מוכרת תופעה של שלשולים עם יוטירוקס (עם בדיקות מאוזנות - כלומר, לא בעודף מינון..) ?
 
2. האם ניתן לחצות אלטרוקסין וצינומל ?
 
תודה רבה רבה!!!
דניאל
 
 
אני לא מכירה את התופעה הזו
( לעמוד שלי בתפוז )
27/01/2016 | 19:48
14
כמובן אם אין עדות לטיפול יתר, שכן פעילות יתר בהחלט מלווה בשלשולים.  אני כבר לא זוכרת אם בציפוי של ה-euthyrox יש לקטוז או לא. אם יש, יש אנשים שמאד רגישים ללקטוז ואולי זו יכולה להיות סיבה.
 יצרני האלטרוקסין הנוכחי טענו בהתחלה שאין לחצות אותו, מעולם לא הבנתי את ההיגיון שבזה. בכל אופן נדמה לי שזו ההנחיה הרשמית. לגבי סינומל אינני יודעת. אבל אם יש הזהרה כזו היא בוודאי כתובה בתוך אלון התרופה  שנמצא בקופסה.
שאלה חשובה
20/01/2016 | 18:51
1
49
קיבלתי תוצאה מוזרה של טסטוסטרון <1
מה זה הדבר הזה? זו טעות של המעבדה?
יש לי בעיה של תת פעילות של בלוטת התריס וטסטוסטרון נמוך (7-8) אך לא דבר כזה. מה זה יכול להיות? אשמח לקבל תשובה.
לחזור קודם על הבדיקה
22/01/2016 | 22:32
11
רמת טסטוסטרון אצל גברים היא מכסימאלית בסביבות 8 בבוקר. הרמה היא תנודתית ובדיקה בודדת לא משקפת. בכל זאת הרמה שציינתה חריגה לכן לחזור על הבדיקה. כדאי לבדוק גם free calculated testosterone שקיימת בחלק מהקופות.
 
ד"ר עמיר בשקין
 
 
בדיקת TSH
20/01/2016 | 18:07
1
65
תוצאת בדיקה 0.76 קרוב לתחום התחתון וכך זה לאורך שנים .לא נבדק T3 T4.
האם תקין או יש צורך בבדיקות נוספות.  תודה מראש.
 
בעקרון תקין
22/01/2016 | 22:36
27
הרמה של TSH תקינה ובעקרון אין צורך לבדוק T4 ו T3 או בירור אחר, אלא אם יש תלונות שמאוד חשודות לחסר בהורמוני בלוטת התריס ואז כדאי לבדוק T4 או אם נימושה קשרית בבלוטת התריס ואז מומלץ לבצע סונר.
 
ד"ר עמיר בשקין
תת פעילות וכניסה להריון לאחר הפלה
20/01/2016 | 17:36
2
47
שלום עברתי הפלה לפני חודשיים שלאחריה הפסקתי לנטול את הסינתרואיד. הבלוטה יציבה בחודשיים האחרונים ועומדת על 2.9 (לפני הפסקת ההריון ובמהלך נטילת הכדורים ירדה מ 3.7 עד לכדי 0.77 ב- 4 שבועות). כעת בניסיון כניסה להריון, האם יש צורך להמשיך לקחת סינתרואיד ומה המינון שכדאי לקחת ?
כנראה שכדאי ליטול סינטרואיד
22/01/2016 | 22:45
15
ההמלצה שלפני ההריון ובטרימסטר ראשון ה TSH יהיה פחות מ 2.5. בעליה כל כל מינימאלית לא כולם מטפלים, אני כן מטפל. לגבי מינון להתייעץ עם אנדוקרינולוג.
ד"ר עמיר בשקין
אז כבר סגרנו את זה פנים אל פנים
( לעמוד שלי בתפוז )
27/01/2016 | 20:24
13
הייתי כל כך עמוסה שהגעת אלי עוד לפני שהספקתי לקרוא את השאלה
יעוץ
20/01/2016 | 15:57
4
51
שלום ד"ר תורגמן,
בבדיקת סונר חוזרת נצפתה קשרית 4/5/7 מ"מ היפואקואית ללא גבול חד taller than wider,ללא זרימת דם ערה בדופלר, יש רושם להסתיידויות בתוכה ומתאימה ל-tirads b4' ללא פריצה של הקופסית. שאר הנתונים תקינים.  גודל הקשרית זהה לבדיקה מלפני שנה וחצי. האם את מסכימה עם ההמלצה לעקוב עם סונר עוד חצי שנה? תודה לך.
אין שום בעיה לחכות חצי שנה.
22/01/2016 | 22:41
16
ישנם שתי פרטים בסיפור שהם חשובים יותר מהמאפיינים הרבים של הקשרית בסונר. 1) הקשרית בקוטר מקסימאלי פחות מ 10 מ"מ. 2) הקשרית לא גדלה במשך שנה וחצי. במקרים הללו בדרך כלל אין שם בעיה לחכות חצי שנה.
ד"ר עמיר בשקין
מה דעתך?
31/01/2016 | 17:32
2
4
שלום ד"ר תורג'מן, האם את שותפה לדעת ד"ר בשבקין שאין בעייה לחכות חצי שנה לסונאר ביקורת? תודה רבה לך על מענה .
לא רק לדעתו של ד"ר בשקין, בהתאם להנחיות עכשויות
( לעמוד שלי בתפוז )
31/01/2016 | 23:39
1
34
אין לנקר קשר שהוא קטן מ-1 ס"מ, אלא אם כן יש הוכחה לכך שזה סרטני על סמך נוכחות של בלוטות לימפה פתולוגיות או הוכחה של פריצת הקופסית.  במקרה שלך, טעות לנקר. 
תודה
02/02/2016 | 01:30
2
אני מודה לך מאד ד"ר תורג'מן על המענה המהיר והמפורט. יישר כוח!
שאלה
20/01/2016 | 13:20
2
44
שלום,
 
בת 62 נוטלת אלטרוקסין ותחליפיו (כיום סינטרואיד) כבר עשרות שנים.
המינון הנוכחי שלי הינו 1100 מ"ג של סינטרואיד.
 
בבדיקות הדם שלי:
10-01-2016 ערך 0.37
06-12-2015 ערך 0.58
12-10-2015 ערך 2.01
 
כפי שניתן לראות ערכי ה TSH שלי נמצאים בירידה, ובמדידה האחרונה היו כבר מתחת למינימום (שהוא 0.5).
 
התור שלי לאנדוקרינולוג רחוק, מה מומלץ לעשות בינתיים?
האם כדאי להוריד קצת את המינון ולאיזה כמות?
 
אודה לתשובתכם,
יעלה
בהחלט צריך להקטין מינון
22/01/2016 | 22:49
1
25
מעבר לגיל 60 הרבה פעמים יש צורך להקטין מינון וגם טווח הנורמה יותר גבוה (למרות שלא מצויין במעבדה). לכן בהחלט יש צורך להקטין מינון. מציע להקטין מינון ל 900 מיקרוגרם בשבוע (לחלק לאורך השבוע, ימים זוגיים 100 ואי זוגיים 150) ואחרי חודשיים לחזור על TSH
 
ד"ר עמיר בשקין
מסכימה ותומכת
( לעמוד שלי בתפוז )
27/01/2016 | 22:11
10
איסוףשתן לקורטיזול
18/01/2016 | 23:25
27
ילדי אמור לעבור את הבדיקה הנל והאחיות משום מה לא בטוחות האם יש צורך בחומר משמר או משהו דומה וגם מחיפושיי באינטרנט לא מצאתי קביעה ברורה.
אשמח לפתרון
תודה
איסוף שתן
18/01/2016 | 23:22
4
39
ילדי אמור לעבור את הבדיקה הנל והאחיות משום מה לא בטוחות האם יש צורך בחומר משמר או משהו דומה וגם מחיפושיי באינטרנט לא מצאתי קביעה ברורה.
אשמח לפתרון
תודה
לא, אין צורך בכל חמור משמר לקורטיזול
( לעמוד שלי בתפוז )
18/01/2016 | 23:46
3
22
עד כמה שידוע לי, אכן יש צורך בחומר משמר
22/01/2016 | 23:14
2
20
ראשית, שאלות מסוג זה יש להפנות למעבדנים (לבורנטים) ולא לרופאים, אך מכיוון שמעבדנים לרוב לא עובדים במרפאות הרגילות של קופות החולים (מן הסתם), הגורם המתאים לשאלות אלה הוא אכן האחיות, ולכן תמוה בעיניי שהן לא יודעות כיצד מתבצעת הבדיקה...
 
בכל אופן, איסוף שתן לקורטיזול אכן אמור להתבצע עם חומר משמר (חומצה בורית/גלסיאלית), אלא אם כן המעבדה הספציפית שעורכת את הבדיקה שלך עושה שימוש בשיטה ייחודית אחרת שאינני מכיר.
 
בהצלחה
ממש לא, ורופאים בהחלט אמורים לדעת את הפרטים האלה
( לעמוד שלי בתפוז )
27/01/2016 | 19:51
1
29
גם אחיות, אבל רופאים בהחלט. וחד משמעית, אין צורך בכל חמר משמר לקורטיזול. 
ממש כן, וחבל שאת מטעה את השואלת.
06/02/2016 | 20:18
8
כפי שכתבתי, איסוף שתן לקורטיזול אכן מחייב הוספת חומר משמר מאחד הסוגים שציינתי. את מוזמנת לבדוק זאת מול המעבדה ולהיווכח בעצמך.
 
ולא, רופאים לא אמורים לדעת את זה (ואני מתכוון לידיעה באופן רשמי). ומדוע? משום שהם בוגרי רפואה ולא בוגרי מדעי המעבדה הרפואית. אמנם, גם אחיות הן לא בוגרות מדעי המעבדה הרפואית אלא בוגרות סיעוד, אך בהיעדר מעבדן, יש להפנות שאלות בנושא זה אליהן ולא אל הרופאים, שכן האחיות - לפחות אלו העוסקות בכך בפועל - בקיאות בכך יותר מהרופאים מתוקף השכלתן, וקל וחומר מתוקף תפקידן, שהרי הן אלה המופקדות בפועל על ביצוע הבדיקות במרפאות, ולא הרופאים.
 
ומעבר לכך, בכל מקום שמתעורר ספק לגבי אופן ביצוע בדיקה מסוימת, ראוי ליצור קשר עם המעבדה ולברר את העניין.
טיפול בטוסטוסטרון ורמות שומנים בדם
18/01/2016 | 21:41
1
26
שלום

האם טיפול בטוסטוסטרון גורם לעליה ברמות השומנים בדם?
באלו מהם? כולסטורול? טרגילצרידים?
למה זה? והאם יש דרך למנוע את זה?
לכאורה זה שיקול אם לטפל או לא כי זה מעלה את הסיכון לתחלואה לבבית.

תודה
יש המלצה לעקוב אחרי שומני הדם
( לעמוד שלי בתפוז )
18/01/2016 | 23:45
26
לרוב הכולסטרול הוא זה שמושפע.
 ההשפעה על תחלואה לבבית לגמרי לא מוכחת ושנוייה מאד במחלקות.
 אני אישית מאמינה שאצל גבר צעיר הטיפול מפחית את הסיכון לתחלואה כזו.
שומני הדם לגמרי לא חייבים לעלות, רק עוקבים, ואם הטיפול נחוץ זו לא סיבה לא לתת אותו.
סינקטן
18/01/2016 | 21:38
2
54
שלום פרופ', מה שלומך? מקווה שמצויין (-:
 
נכון לעכשיו, הורדתי הידרוקורטיזון לסה"כ 30 מ"ג ביום, עם ל"ד שמור ולצערי גבולי- עליון (עד 155/100), קצת מאכזב שלא מאוזן עד הסוף..(ללא פלורינף כעת). חזרתי על מעבדה לקטכולמינים ומטנפ'  (טרם  תשובה).
מבחן סינקטן- קורטיזול זמן 0 יצא 160, זמן 30 יצא 144
אלקטרוליטים שמורים, רק זרחן מעט נמוך- נתרן 141, אשלגן 4.1, סידן 9.7, וזרחן 2.43  
 
הייתכן כי לאחר הזרקה לא היתה כלל עלייה (ואף ירידה?) של הקורטיזול? זה אומר שהאאוטפוט האדרנלי בבייסליין שקיים בבדיקה הוא בעצם מקסימאלי? 
אוף קצת מאכזב, אני כבר מפנטז על בריאות והחלמה מלאה, או לפחות התייצבות וקיום שגרה חיונית.
 
תודה רבה, יניב
נכון יניב אתה צודק
( לעמוד שלי בתפוז )
18/01/2016 | 23:43
1
35
זה מה שזה אומר. זו לא ממש ירידה, אולי ירידה שנובעת מהזמן שחלף בין הדגימות בבקר. בכל מקרה לא משמעותי. אבל ללא ספק אתה בהיפואדרנליזן. לא מטורף אבל ברור ותצטרך קצת HC. לעומת זאת לא בטוח בכלל שאתה צריך 30 מ"ג, אולי תסתדר עם קצת פחות.
 לחץ הדם מטריד...נחכה לתשובת המטנפרינים ונקווה לטוב.
ואיך אתה מרגיש?
הרגשה
18/01/2016 | 23:52
31
תודה! נקווה שהקורטיזול ירים עוד ראש ומשהו אולי יופרש בנוסף גם מהשתל..אני בהורדת מינון, עוד כמה ימים ארד ל- 25 מ"ג...ואז נראה מה הלאה עם האנדו שמטפלת בי.
למען האמת, אין חום ואין תחושת התקפים (כך שגם האיסוף נעשה "בזמני החופשי" בלי לנסות לתפוס התקף, מאמין ומקווה שיהיה תקין). סה"כ ההרגשה טובה, אכן לא לונה-פארק בלי אדרנלים מתפקדים, חולשה וכאלו, אבל ממש משתדל לא להאדיר תחושות פיזיות כאלו מעבר למה שהגוף דורש והנפש צריכה.. מתפקד, לומד ומחייך (-:
אוטוטו תשובה גנטית! אעדכן אותך אם יהיה משהו פיקנטי..
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
18/01/2016 | 15:40
3
 יש לכם שאלות לגבי עולם השייט הבינלאומי? חולמים על חופשה חלומית וזקוקים למידע?
בפורום טיולי שייט תקבלו את כל המידע הדרוש!
 
 מתעניינים בקסמים וטלפתיה? רוצים ללמוד עוד על העולם הקסום והמיסתורי הזה?
 
 סובלת מנשירת שיער וחולמת על פיתרון? מתעניינת בתוספות שיער לקראת אירוע ורוצה לקבל טיפים ורעיונות?
בואי לדבר על זה עכשיו בפורום תוספות שיער!
 
 מהן האבחנות הרפואיות בתחום ההמטולוגיה? ממה הן נגרמות ומהם התסמינים שלהן? 
מוזמנים לדבר על זה עכשיו בפורום המטולוגיה כללי!
 
 יש לך שאלות מתחום הרדיולוגיה? נמצא לפני בדיקה פולשנית ויש לך חששות?
בפורום רדיולוגיה תוכל להתייעץ עם מומחה מהתחום!
 
 סובלים מפטרת ציפורנים? רוצים להתייעץ עם מומחה מהתחום לגבי דרכי טיפול אפשריות?
היכנסו עכשיו לפורום פטרת בציפורנים ותקבלו מענה אמין ומקצועי!
 
 
 
 
סונר בלוטת תירואיד
18/01/2016 | 11:08
3
41
שלום,
בת 68 שנים. מזה 6 שנים ,מטופלת באלטרוקסין 100, ליום.
אמש, סונר בלוטה:
“סונר צוואר- אונה ימנית -בגודל 30*55*55 מ”מ ,במרקם הטרוגני מאוד. לא הודגם קשר שולט. לא הודגמה הפירמיה משמעותית. עובי האיסטמוס כ 0.3 מ”מ ,במרקם דומה ,ללא קשר שולט.
אונה שמאלית- בגודל 05*51*55 מ”מ ,מרקם הטרוגני מאוד. ללא קשר שולט . ללא הפירמיה משמעותית. בלוטות הרוק בגדר הנורמה בגודל ובמבנה.
הודגמו מספר בלוטות לימפה במראה סונוגרפי תגובתי בגודל מקסימלי 1*55 מ”מ.”
1. מה זה קשר שולט?
2. האם יש בעיה בבלוטות הלימפה?


סונר בלוטת התריס
18/01/2016 | 21:32
1
36
1. הכוונה היא שיש מרקם לא אחיד אבל לא רואים ממש גוש ברור
2. יש הגדלה של קשרי לימפה, אבל הם נראים תקינים (לא סרטניים). כנראה בתגובה לאיזה זיהום שעברת.
או בקיצור - לא מדאיג
18/01/2016 | 21:33
14
חוץ מזה שהבלוטה לא קטנה אין כל בעיה
( לעמוד שלי בתפוז )
18/01/2016 | 23:40
23
אין שום דבר חשוד.
תרופות לאוסטאופורסיס
18/01/2016 | 14:53
1
35
בת 55 נוטלת אלטרוקסין. לאחרונה עברתי פעם ראשונה   בדיקת DXA שתוצאותיה:בדיקת עמוד שידרה -2.0- וירך -2.5-.
הטיפול שהומלץ:פוסאוונס 70 מג/5600U 1 טבליה בשבוע ותוסף סידן+ויטאמין D טבליה ביום (VITA -CAL+D).
שאלותי: מאוד נבהלתי מקריאת תופעות הלוואי של פוסוואנס. האם יש תרופה טובה/חדשנית יותר עם תופעות לוואי פחותות? האם אכן מומלץ כבר בשלב זה להתחיל טיפול תרופתי?האם מומלץ לקחת תוסף סידן זה?
האם י
היא תרופה מעולה אבל לא בהכרח חובה לקבל אותה כעת
( לעמוד שלי בתפוז )
18/01/2016 | 23:49
22
את צעירה מאד ואם אין לך גורמי סיכון מאד ברורים, אפשר אולי לחכות עם הטיפול. אלנדרונייט תרופה מצויינת ויעילה, אין מה לפחד מתופעות הלוואי אם צריך לקחת אותה. גם אם יחולט שלא, ואם חסר לך ויטמין D, בהחלט ניתן לתקן את מחזור הויטמין D בנפרד.

מנהל/ת הפורום

אודות:
אתם מוזמנים להציג שאלות בנשואים הנוגעים לתפקוד של בלוטת תריס, סרטן בלוטת תריס, הפרעות במערכת הרבייה, הפרעות במשק הסידן, אוסטאופורוזיס, סוכרת, בעיות ג
עוד...
חם בפורומים של תפוז
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
פורום רשלנות רפואית
פורום רשלנות רפואית בתפוז
מרקמן את טומשין
מרקמן את טומשין
פרופ' קרן תורגמן- מנהלת פורום אנדוקרינולוגיה
פורום אנדוקרינולוגיה
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ