לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום אוכל כשר
אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

ערב טוב לדיירי הבית
11/07/2015 | 21:17
19
ערב טוב עולם ולכולם ,,,
מה שלומכם.לינדה
 
 
הדלקת נרות לקבלת שבת
10/07/2015 | 12:38
13
פרשת פינחס, כ"ד בתמוז, 10-11.7.15.15

קבלת שבת
 

ירושלים
כניסת השבת: 19:12
יציאת השבת: 20:29
 
תל אביב
כניסת השבת: 19:27
יציאת השבת: 20:32
 
חיפה
כניסת השבת: 19:20
יציאת השבת: 20:33
 
באר שבע
כניסת השבת: 19:28
יציאת השבת: 20:30
 
שבת שלום ומבורך מצוות אוכל כשר
קריאת השבוע - פרשת פנחס
10/07/2015 | 11:05
7
אלהי הרוחות לכל בשר
 
לאחר עצתו של בלעם לבלק, להזנות את ישראל בבנות מואב, בא פנחס בן אלעזר בן אהרן הכהן, ומקנא לד' והורג את נשיא שמעון ואת האשה המדינית. השכר שהוא מקבל על מעשהו, הוא "ברית שלום" לו ולזרעו אחריו. דבר זה מפתיע אותנו, למה מקבל פנחס על מעשה של קנאה דוקא ברית שלום, במה דוקא השלום מבטא את הגמול על מעשהו של פנחס? עצם שאלה זו נובעה מכך שאנו מתרגמים ומפרשים את מושג השלום בעיוותים של ימינו ולא לפי משמעותן האמיתית.

השלום אינו צביון אחיד בדעות, על מנת להשיג שלום לא צריכים האנשים לוותר על דיעותיהם ותכונותיהם האישיות. דבר זה הינו עיוות שלא יביא לשלום אמת, זאת ניתן ללמוד ממה שאנו אומרים בתפילה בכל יום: "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם" והרי זה מפתיע, איך תלמידי החכמים שכל הזמן חלוקים בדעותיהם, ומרבים צדדים בהלכה ושיטות, דוקא הם מרבים שלום בעולם?

אולם באמת כך הוא, כי השלום האמיתי לא יוכל לבא כי אם ע"י ריבוי הדעות, ע"י כך שיתברר שיש מקום לדעות ולשיטות שונות, כל אחת לפי ערכה. ולא רק זאת אלא, גם דברים הנראים לנו כסותרים או כמיותרים, כשמתגלה המכלול הכללי, מתגלה שרק ע"י קיבוצם יחד של כל הדעות וההפכים והצדדים יכולה להתגלות האמת הפנימית.

על כן תלמידי חכמים שמרבים במשא ומתן של הלכה, שכל אחד מביא את דבר התורה המתאים לשורש נשמתו ואת הפן האישי המיוחד לו ומקשר אותו לכלל ישראל, מרחיבים ומבארים דברי תורה חדשים, בעצם כך הם מרבים שלום בעולם, כמו שנאמר וכל בניך לימודי ה' שיתברר לסופו של דבר שכל ההפכים והשיטות הם כולם למודי ד' ובכל צד מתגלה פן של ידיעת ד' ולא סברה אישית בדויה מן הלב. ועל כן נאמר ורב שלום בניך כי רק ע"י הריבוי יוכל להתגלות השלום הנבה מחלקים שונים שכל אחד תופס מקומו.

ועל כן מבקש משה רבינו מהקב"ה יפקוד אלהי הרוחות לכל בשר איש על העדה אשר יצא לפניהם ואשר יבא לפניהם ואשר יוציאם ואשר יביאם ולא תהיה עדת ישראל כצאן אשר אין להם רועה. משה רבינו יודע את ריבוי הדעות שיש בעם ועל כן הוא פונה לד' בתור "אלהי הרוחות לכל בשר" שזה הכינוי המתאים לכונתו זו של משה, כפי שהרוח באה מארבע כנפות ושונה זו מזו, כך גלוי וידוע לפניו שאין דעתן של ישראל דומה זו לזו על כן ביקש משה שישים הקב"ה עליהם מנהיג שיהיה סובל כל אחד ואחד לפי דעתו. ודבר זה מתרחש דוקא על המפתן של הכניסה לארץ, משום שבחוצה לארץ תמיד ישנם הדברים המאחדים אותנו למרות ריבוי הדעות כנגד אויבים משותפים, בין אם זה לבן, עמלק, או ההתבוללות, אך בהגיענו לארץ כל אחד ואחד צריך את מקומו )על כן החלוקה לנחלות( ובארץ מתגלות המחלוקות.

על כן היה צריך לתת לפנחס דוקא ברית שלום, כדי שיבינו העם שגם מעשהו זה של פנחס שהיה לשם שמים ובלי כוונות פגומות, גם זה נכנס למסגרת של תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם. שצריך לדעת שכל הדעות אם הן מתחברות אל הכלל ואפילו אם נראות כסותרות בחיצוניותם, בפנימיותם הן אחדות אחת המבטאות את האור המזריח של תורת משה, ומתחברות אל השורש העליון, הן נכונות, כולל מעשהו של פנחס שנראה על פניו כדבר שלא יעשה.

ואותה ברית שלום של פנחס היא המבטיחה שבני ישראל יהיו גם בוני ישראל כפי שנאמר אל תקרא בניך אלא בוניך, דהיינו תיקון חטאם של ישראל עקב עצתו של בלעם: שאלוקיהם של אלה שונא זימה הוא, שרצה להכשיל את בני ישראל ע"י הרס מאמצם בתולַדות, להוליד את הבן אדם שעבורו ברא הקב"ה את העולם.

וזו היא הבחינה של פנחס הוא אליהו המשיב לב אבות על בנים ולב בנים על אבותם ולכן מקומו שמור בכל ברית מילה כי הוא מלאך הברית.
 
שבת שלום
 
בוקר טוב לכולם יום שישי וסופ"ש נעים
10/07/2015 | 06:15
1
24
מאחלת לכולם יום נעים וטעים 
 
  לינדה
בוקר טוב לינדוש יקירה וסופ"ש נפלא לכולנו
10/07/2015 | 09:36
37
בשורות טובות....גילה
מה מתבשל ב-לשבת
09/07/2015 | 12:31
2
55
שתפו אותנו מה אתם מכינים לנו לשבת !!!
 
לינדה
אצלי
09/07/2015 | 12:49
71
עוף עם בבטות
קובה דלעת
אורז צהוב
 סלט כרוב
עגבניות חריף
 סלט טונה
עוגת לימון
וערב שישי:
פסטה קישואים....
אנחנו סוליקו הערב....
10/07/2015 | 09:42
85
נוסעת עכשיו לאמא, אחזור בסביבות השעה שלוש, ואכין עוגה, לא יודעת עדיין איזו....
לערב הכנתי:
דג טונה ברוטב אדום
פסטה ברוטב אלפרדו עם מוצרלה
 לקינוח
לילהטוףגילה
השבת שלי והפעם זיכרון מבית הורי היום
09/07/2015 | 11:01
121
3 שנים לפטירתו של אבי ז"ל  כל יום נצח בלעדיו אבי היה איש מלא שמחת חיים עם כל הצער והכאב שחווה כל חייו וכניצול שואה תמיד היה מודאג מהמצב אבל היה אופטימי אהוב על הבריות ושמח בחלקו מה שיש תמיד היה בשבילו מעל ומעבר..תמיד הסתפק במועט..אימי ז"ל היתה מכינה את העוגה הזו שמאוד אהבנו ובמיוחד אבי אהב את העוגה. 
עוגת קוקוס שוקולד והדמעות זולגות מעיני זכרונות....זכרונות.

המצרכים להכנת העוגה :
1 חבילה קטנה קמח אוסם
3 חלמונים
175 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
 1כוס סוכר
3-4 כפות מים.
גרידת לימון מלימון 1
לשכבת השוקולד:
100 גרם שוקולד ספלנדיר מגורד גס
100 גרם קוקוס טחון
3 חלבונים
1כוס סוכר
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק בקערה וללוש בצק רך ונעים.
להניח את הבצק במקום קריר אפשר במקרר לרע שעה.
לרפד תבנית  בנייר אפיה ולמרוח במעט חמאה.
לשטח את הבצק במגש עם יד מעט רטובה ולישר.
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות את הבצק.
עד הזהבה קלה בערך כ 25 דקות.

 להכנת שכבת השוקולד:
להקציף את החלבונים תוך כדי הוספת כוס הסוכר בהדרגה ,לקצף קשה ומבריק.
להפסיק את פעולת המיקסר ולהוסיף ידני את הקוקוס והשוקולד לערבב בתנועות עטיפה כדי שהקצף לא ישבר.
לאחר שהעוגה השתזפה קלות להוציא מהתנור למרוח את הקצף המעורבב עם השוקולד והקוקוס על פני כל הבצק ליישר במרית רטובה .
להכניס לאפיה בערך ל20 דקות נוספות עד שהשוקולד מקבל קרום קשה מעט.
לחתוך את העוגה רק אחרי התקררות עם סכין רטובה.
בהצלחה
שלכם מכל ה 
טובה
הערות:
העוגה קיבלה טעם שונה  ומיוחד מבית אמא כנראה בגלל  השוקולד בעל אחוזי הקקאו הגבוהים.
 אני לא מרבה לאכול שוקולד, אבל הפיתוי היה גדול  וטעמתי מהשוקולד בטעם פירות יער. טעם  עדין מיוחד במינו .
שאר השוקולד יעבור לנכדים  [;)]  אחרת אני מסוגלת לחסל אותו  [:D]






בהצלחה
שלכם מכל ה 
טובה
הערות:
העוגה קיבלה טעם שונה  ומיוחד מבית אמא כנראה בגלל  השוקולד בעל אחוזי הקקאו הגבוהים.
 אני לא מרבה לאכול שוקולד, אבל הפיתוי היה גדול  וטעמתי מהשוקולד בטעם פירות יער. טעם  עדין מיוחד במינו .
שאר השוקולד יעבור לנכדים  [;)]  אחרת אני מסוגלת לחסל אותו  [:D]



המצרכים להכנת העוגה :
1 חבילה קטנה קמח אוסם
3 חלמונים
175 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
 1כוס סוכר
3-4 כפות מים.
גרידת לימון מלימון 1
לשכבת השוקולד:
100 גרם שוקולד ספלנדיר מגורד גס
100 גרם קוקוס טחון
3 חלבונים
1כוס סוכר
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק בקערה וללוש בצק רך ונעים.
להניח את הבצק במקום קריר אפשר במקרר לרע שעה.
לרפד תבנית  בנייר אפיה ולמרוח במעט חמאה.
לשטח את הבצק במגש עם יד מעט רטובה ולישר.
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות את הבצק.
עד הזהבה קלה בערך כ 25 דקות.

 להכנת שכבת השוקולד:
להקציף את החלבונים תוך כדי הוספת כוס הסוכר בהדרגה ,לקצף קשה ומבריק.
להפסיק את פעולת המיקסר ולהוסיף ידני את הקוקוס והשוקולד לערבב בתנועות עטיפה כדי שהקצף לא ישבר.
לאחר שהעוגה השתזפה קלות להוציא מהתנור למרוח את הקצף המעורבב עם השוקולד והקוקוס על פני כל הבצק ליישר במרית רטובה .
להכניס לאפיה בערך ל20 דקות נוספות עד שהשוקולד מקבל קרום קשה מעט.
לחתוך את העוגה רק אחרי התקררות עם סכין רטובה.
בהצלחה
שלכם מכל ה 
טובה
הערות:
העוגה קיבלה טעם שונה  ומיוחד מבית אמא כנראה בגלל  השוקולד בעל אחוזי הקקאו הגבוהים.
 אני לא מרבה לאכול שוקולד, אבל הפיתוי היה גדול  וטעמתי מהשוקולד בטעם פירות יער. טעם  עדין מיוחד במינו .
שאר השוקולד יעבור לנכדים  [;)]  אחרת אני מסוגלת לחסל אותו  [:D]




 להכנת שכבת השוקולד:
להקציף את החלבונים תוך כדי הוספת כוס הסוכר בהדרגה ,לקצף קשה ומבריק.
להפסיק את פעולת המיקסר ולהוסיף ידני את הקוקוס והשוקולד לערבב בתנועות עטיפה כדי שהקצף לא ישבר.
לאחר שהעוגה השתזפה קלות להוציא מהתנור למרוח את הקצף המעורבב עם השוקולד והקוקוס על פני כל הבצק ליישר במרית רטובה .
להכניס לאפיה בערך ל20 דקות נוספות עד שהשוקולד מקבל קרום קשה מעט.
לחתוך את העוגה רק אחרי התקררות עם סכין רטובה.
בהצלחה

טובה
 
שבת שלום חברים.
גם אתם יכולים לשתף אותנו במתכון ל מביא אימא כי הרי אין אוכל בעולם כמו של אימא נכון ?


בוקר טוב עולם ולכולם יום חמישי
09/07/2015 | 05:11
1
19
יום נעים וטעים לכולם 
לינדה
בוקר טוב לינדושולכולנו יום נפלא
09/07/2015 | 06:47
33
וסופ"ש מהנה ומדהים....גילה
הודעה לדיירי הבית
08/07/2015 | 09:08
1
90
 
 
 בקשה לכל הגולשים ...
 
אבקש  לכולם  שרוצים להגיב או לישאול שאלה נא לפתוח בהודעה חדשה ,
 
   
 
     מכיון שרוב המתכונים אני מעלה אותם בהודעות נבחרות וזה הורס לנו את כל הסדר?
 
מקווה שתבינו את משמעות השרשור המסודר .אנחנו לא רוצות לעליב  או לפגוע ,ההפך הוא הנכון אנחנו רוצות שיהיה לנו סדר בשרשור היומי!!!
 
תודה מראש
לינדה
צודקת, כל הכבוד על המחשבה, ובטוחני שכולם יבינו
08/07/2015 | 09:13
63
מה נבשל ברביעי?
08/07/2015 | 08:57
3
30
קבבים עם פתיתים....
רביעי בסירים...
08/07/2015 | 09:20
2
130
אז ככה...הבן יצא לחופשה עם משפחתו, ונשארנו סוליקו...הבן ללא אוהב עוף (הזוי)אז מכינה היום צלי עוף עם תפוחי אדמה.
יש לי ממולאים ללא בשר.
אכין סלט ירקות טרי
טחינה ביתית
סלטי הבית: גזר חריף, סלק, חצילים עם גמבה....
 
לערב:
הכנתי אמש פסטה ברוטב בזיליקום, בטטה, בצל, שום, שמנת לבישול - יצא מאוד טעים, הוספתי מוצרלה מגוררת.
טעים אצלך
08/07/2015 | 09:46
1
43
הסלט קורץ לי ...תכיני עוד צלחת אני מגיעה..
אצלי לצהרים פסטה עם רוטב עגבניות והרבה בצל...
סלט מבושל בצל,חצילים,גמבה,טעים בטירוף.
לינדה
אופו את....לא הגעת עדיין
08/07/2015 | 13:39
69
בוקר טוב ליום רביעי
08/07/2015 | 05:43
2
23
בוקר אור לכולם 
 בנות תבורכו איזה מקבץ צבעוני ועשיר העלתם ושתפתם אותנו 
לינדה
בוקר טוב לינדוש וכולם כאן
08/07/2015 | 06:06
52
יום שמח לכולם
 טובה
בוקר טוב
08/07/2015 | 06:08
34
יום קסום....גילה
טיפים לשמירה על אורך חיי המדף של המזון
07/07/2015 | 16:48
43
טיפים לשמירה על אורך חיי המדף של המזון
 
כמעט כולנו שומרים שאריות מזון שהכנו ואף אחד לא אכל, אבל לפעמים, אחרי שבילו כמה ימים טובים במקרר, איננו בטוחים אם הן עדיין ראוייות למאכל. בנוסף נשאלת השאלה, האם תאריך התפוגה שמופיע על המוצרים מהסופר הוא מוחלט? טריות המזון שאנו אוכלים קובעת כמעט באופן מוחלט האם הוא יועיל לגופנו או יזיק, לכן חשוב שנדע כיצד לשמור על טריות האוכל שאנו מאחסנים במקרר.
בכתבה הבאה תמצאו המלצות וטיפים הנוגעים לחיי המדף של המזון שלכם, ומומלץ לשמור את המידע הזה במועדפים רק כדי שתמיד יהיה נגיש וזמין למקרה שאתם שוכחים.
[מזון, תאריך תפוגה, מקרר, טוב לשימוש, פריזידר]
 
התאריכים המופיעים על אריזות המוצרים שאתם קונים אינם מהווים מדריך לשימוש בטוח במוצר, אלא משמשים כהמלצות בלבד. גם כאן תוכלו לקבל כמה המלצות, אמנם מעט יותר מפורטות ויעילות, משום שלעיתים לא תמצאו אותם על אריזות המוצרים. בטבלה הבאה תוכלו לראות את אורך חיי המדף הממולץ לכל מיני סוגים של מזונות, לשמירה במקרר בטמפרטורה של 4 מעלות. כמובן שטריות המזון תלויה בגורמים רבים שאינם רשומים בטבלה, ויתכן שהמזון שלכם ישאר טרי לזמן רב יותר ממה שתקראו בה, אך זהו הזמן הבטוח ביותר לשימוש במוצרים האלו.

 
מספר כללים שחשוב להקפיד עליהם:
- דבר ראשון וברור - כשאתם רוכשים מוצר וודאו שהתאריך עליו רשום "למכירה עד" או "sell-by" (באנגלית) עדיין לא עבר. ברור שגם תאריך פקיעת תוקף המוצר צריך להיות כזה שעדיין לא עבר, למרות שזוהי גם אחריותו של המוכר.
- עקבו אחר ההמלצות לשמירה על המוצר כפי שהן מוטבעות על האריזה.
- שמרו על מוצרי בשר ועוף באריזה המקורית, עד שאתם מתכוונים להשתמש בהם.
- במידה ואתם מתכננים להקפיא בשר או עוף למשך יותר מחודשיים, השתמשו בשקית חיצונית, עם אטימה מיוחדת היוצרת וואקום, או לחילופין הכניסו לכלי פלסטי אטום ככל הניתן.

 
טיפים נוספים:
- לאחר הפתיחה והשימוש הראשוני במזון מקופסת השימורים, יש להעביר את תכולת הקופסה למיכל מכוסה היטב שעשוי מזכוכית, פלסטיק או כל חומר אחר, שהוא לא הפח ממנו עשויה הקופסה.
- גבינה צהובה מומלץ לשמור בכלי אטום עם מספר קוביות סוכר בכדי למנוע עובש ולהאריך את חיי המדף הגבינה.
- חסה מומלץ לאחסן בקופסה אטומה עם נייר סופג ולא בשקית.
- רפדו את מגירת הירקות שבמקרר בנייר עיתון או נייר סופג. הירקות יישארו טריים יותר לאורך זמן רב יותר.
- בקיץ, מזון עלול להתקלקל תוך שעה מרגע הוצאתו מהמקרר, בחורף שעתיים.
- ירקות ופירות חתוכים שנשארו בחוץ יותר משעתיים מומלץ לזרוק.
- המנעו משמירת ירקות ופירות יחד עם תפוחים ועגבניות, הם פולטים גזים שגורמים לירקות ולפירות האחרים להבשיל ולהרקיב מהר יותר.
- אגב, זו בדיוק הסיבה בגללה מומלץ לעטוף אבוקדו בנייר עיתון כשהוא עדיין קשה, על מנת שיבשיל מהר יותר, בזכות הגזים שהוא עצמו פולט.
- כשמפשירים בשר או גבינה שהיו במקפיא, מומלץ להפשיר אותם במקרר ולא על השיש או בכיור. זה אמנם לוקח יותר זמן, אך זה הרבה יותר בטוח. מומלץ גם להימנע מהפשרתם במיקרוגל.
 
יעניין אותך גם:
30 שימושים בסודה לשתייה שיהפכו את הבית לנקי יותר
אספנו עבורכם את כל הפטנטים שיעשו לכם חיים מושלמים במטבח
תחקיר: הפירות והירקות הכי מזוהמים שאנו אוכלים
מה ההבדל בין "עדיף להשתמש לפני..." לבין "תאריך פקיעה"?
התאריך שמוטבע לאחר "עדיף להשתמש לפני..." מהווה המלצה לשימוש עד לתאריך המסוים, כלומר זהו התאריך האחרון בו טעמו של האוכל יהיה הטוב ביותר, אין זה אומר שלאחר תאריך זה האוכל מסוכן.
"למכירה עד..." או "תאריך פקיעה", מבהירים לקונה עד מתי המוצר אמור להיות מוצג בחנות. אין לקנות מוצרים אחרי התאריך שמופיע ב-"למכור עד..." או "לשימוש עד..."
מוצר יכול להיות שמיש וטוב גם לאחר תאריך ה-"למכור עד...", אבל לאחר התאריך המופיע ב-"להשתמש עד ל..." אין לעשות שימוש.
 

 
 
מקור: שמרית דנינו
 
    הרשומה הגיע במייל .
לינדה
 
שלישי נבשל?
07/07/2015 | 09:34
31
בולנז
ערב:חביתות...
בוקר טוב לכולם יום שלישי כאן
07/07/2015 | 04:58
2
20
הנה כבר אמצע השבוע הימים רצים כמו מפל מים שלא ניתן לעצור !!!
 
           מאחלת לכולם יום נפלא 
            לינדה
 
  
בוקר מבורך כפליים לכולנו
07/07/2015 | 05:34
1
48
יום שלישי, פעמיים כי טוב...אז שיבוא הטוב הזה כבר....פעמייםגילה.
בוקר טוב לכולם
07/07/2015 | 06:03
42
יום מבורך שיהיה לכם
 טובה
שלום בנות. צריכה להתייעץ עם מישהי דחוף לא קשור לאוכל
07/07/2015 | 02:34
3
81
גליגלי6 שלחתי לך מסר
07/07/2015 | 04:55
2
63
מקווה לישמוע בשורות טובות..אנחנו כאן.
לינדה
הי לינדוש. קראתי את המסר באיחור ועניתי לך עכשיו..המון תודה
08/07/2015 | 03:31
1
40
מותק שלי..(זו לא חנופה. כשמישהו טוב אלי ככה אני מתייחסת אליו..)
הי גליגלי קראתי
08/07/2015 | 05:39
35
קראתי את המסר ועניתי לך ..
(אין פה חנופה ההפך תודה או מותק זו מילה טובה ויפה )
תרגישי עם זה טוב
לינדה
אוכל עדתי השבוע יעסוק בסלטים קרים ו/או חמים
06/07/2015 | 21:24
27
127
   קבלנו מסר מהנהלת תפוז והדרישה השבוע ל- " סלטים קרים וחמים " - אז קדימה להפציץ חברות וחברים
גילה
מטבוחה נהדרת
06/07/2015 | 22:24
504

8 פלפלים אדומים מתוקים  - לשרוף - לקלוף - וקוביות
14 עגבניות אדומות ויפות - לחלוט – לקלף  ולחתוך לקוביות
  ראש שום קלוף
4-6  פלפלים ירוקים/אדומים [אדום סודני] חריפים - לצלות לקלוף
 
בסיר על האש לייבש את העגבניות ללא שמן תחילה.
להוסיף פלפלים מתוקים וחריפים מעוכים, פרוסות שום ותיבול
פפריקה מתוקה וחריפה [לפי הטעם]
כפית צ’ילי מתוק-חריף
כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל גרוס
כוסית קטנה שמן זית
לבשל על להבה נמוכה עד שהכל מבושל כשעתיים, ואין הרבה נוזלים...בתיאבון..מעולה.
 
סלט וולדורף -
06/07/2015 | 22:33
132

סלט וולדורף -

המרכיבים:
 1/2 קופסא קטנה (220 גרם) אננס משומר בקוביות,
 ללא הנוזלים
 3 כוסות קוביות תפוחים אדומים
 3/4 כוס סלרי חתוך לרצועות דקות
50  גרם אגוזי מלך שבורים
חופן צימוקים לבנים
לרוטב:
1/4 כוס מיץ מלימון טרי
3  כפות מיונז
מלח פלפל
1/2 מיכל שמנת חמוצה
הרוטב וההכנה:
 מערבבים בכלי את המרכיבים ויוצקים על הסלט.
מערבבים היטב ומגישים מיד.
 
סלט אפונה כמו חומוס
07/07/2015 | 06:25
8
142
סלט כל כך טעיםםם וכלום עבודה
 קופסת שימורי אפונה                                                                 
3- 4 שיני שום
מיץ לימון
מלח
2 כפות שמן
מעט מנוזלי האפונה
אופן ההכנה :
להכניס  לבלנדר את מרבית האפונה  (חלק להשאיר לקישוט)
להוסיף את השום,
מלח,מיץ לימון 
ולטחון.
זהו  [;)]
הרבה עבודה ?
נשאר לסדר בצלחת ולנגב  
 
מלפפונים וגזר
07/07/2015 | 06:37
7
134
סלט פושט  אבל טעים גם הוא כלום עבודה
 
 
 
 
  מה צריך:
4 מלפפונים בינוניים מגורדים על מגרדת גסה
3 גזרים מגורדים על מגרדת גסה
מיונז
3 שיני שום כתושות (לא חובה )
מיץ לימון
מלח
פלפל שחור
            אופן ההכנה:
       אחרי שגרדתם את הגזר והמלפפון.
       שימו  במסננת להגרת הנוזלים    העבירו לקערה ותבלו במלח ,פלפל שחור,שום. מיץ לימון ומיונז
        זהו....   היה קשה    [:P]   [:P]  כלום עבודה.
          תהנו מהסלט
בהצלחה
 
                                          
חצילים קישואים עגבניות ופסטו
07/07/2015 | 07:10
6
93
יאמייייי
חציל אחד ארוך ושמנמן
שתי עגבניות מוצקות פרוסות
קישוא שמנמן פרוס לפרוסות
מלח פלפל

מיץ לימון
כמה עלי בזיליקום שלמים
 
אופן ההכנה :
1. לפרוס את החציל עם הקליפה לפרוסות דיי עבות.
2. להניח נייר אפיה במגש, למרוח את פרוסות החציל בשמן משני צדדיו. לאפות ב-180 מעלות עד שמזהיב.
3. לפרוס את הקישואים עם הקליפה, למרוח שמן משני צידי פרוסות הקישוא ולטגן במחבת טפלון משני הצדדים עד שמזהיב משחים.
4. לפרוס את העגבניה לפרוסות ולטגן אותה עם טיפונת שמן כמה דקות.

לרוטב:
צרור פטרוזיליה קצוצה דק דק ללא הגבעולים
חבילת עלי בזיליקום שנשארו קצוצים דק ללא הגבעולים
שלוש שיני שום כתושות
שמן זית 

אופן הכנה:

לערבב את הכל.
1. לקחת צלוחית או קערה עמוקה. להתחיל להניח בתחתית הקערה עגבניות חופפות. מעליה למרוח מעט מהרוטב, להמליח ולפלפל.
2. להניח כמה עלי בזיליקום צמודים לדופן הקערה.
3. להניח פרוסות קישואים להמליח ולפלפל, למרוח מעט מהרוטב.
4. להניח שכבה של חצילים. להמליח, לשים מעט מהרוטב.
5. כך להכין בסדר עד שנגמרים הירקות.
6. לסחוט מיץ לימון לפי טעמכם, ולהניח על הקערה צלחת או כל כלי אחר קצת כבד שתלחץ על היצירה. להשאיר כשעה במקרר.
7. לפני ההגשה להפוך על צלחת, לשים בצידי הצלחת מהרוטב. 
8. להביא לחם טרי טרי ולטרוף בשמחה [;)]

הערות:
את החציל אין צורך להמליח לפני האפיה, רק לשמן. ככה הוא לא מצטמק.
כמובן אפשר את כל הירקות לטגן וזה הכי טעים, אבל אז חצטרכו לעשות ריצה אחרי הזלילה להורדת קלוריות.
אפשר כמובן להעשיר בפלפלים צלויים שמסירים את קליפתם, ולשים גם בין השכבות.
אם אתם מכינים ליותר סועדים אז תצטרכו כמובן יותר ירקות... עם קערה יותר גדולה כמובן.
תהנו
 
לצערי לא מוצאת את התמונה
 
חצילים פלפל ובטטות
07/07/2015 | 10:28
5
103
הסלט הכי הכיייי
מה צריך:
בטטות חתוכות לקוביות בינוניות
חצילים עם הקליפה חתוכים לקוביות בינוניות
פלפלים ירוקים בשרניים חתוכים לקוביות בינוניות
רוטב צ`ילי מתוק
שמן
 
אופן ההכנה:
כל ירק שימו בקערה נפרדת, שימו שמן ונערו את הקערה כך שהשמן יתערבב עם הירק.
שימו במגשים נפרדים, ואפו ב-180 מעלות. צריך לשים לב לא לשרוף את הירקות.
צננו את הירקות ומזגו עליהם רוטב צ`ילי מתוק, שאגב יש בו חריפות פיקנטית.
זהו ..נכון כלום עבודה ? אבל טעים !
תמיד תגישו את הסלט עם הרבה לחם טרי.

 
שיהיה בהצלחה
שלכם טובה
סלט גרגרי חומוס תרד ועגבניות
07/07/2015 | 10:43
4
84
את הסלט הזה ניתן לאכול בחורף חם, ובקיץ קר. קל להכנה. וכמו תמיד טעים.
המצרכים:
את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום ומזהיבים. 
מוסיפים את העגבניה, החומוס, התרד, מיץ הלימון והכמון. מבשלים כ-5 דקות.
מוסיפים את מי החומוס, מביאים לרתיחה.
מבשלים עוד כ-5 דקות על להבה בינונית.
מוסיפים את עלי הפיטרוזיליה עוד כדקה שתיים ומכבים את האש.4 כפות שמן זית
1 בצל סגול גדול פרוס
4 שיני שום פרוסות דק
1 עגבניה גדולה קלופה ללא הגרעינים חתוכה לקוביות
350 גרם חומוס מושרה ומבושל .לשמור חצי כוס מנוזלי החומוס
150 גרם עלי תרד טריים ושטופים ( אפשר עלי סלק )
מיץ מחצי לימון
חצי כפית כמון
מלח ופלפל שחור גרוס
אפשרוית לפזר למעלה פיטרוזיליה או כוסברה קצוצה
בהצלחה
 
סלט טונה פיקנטי
07/07/2015 | 11:07
3
117
מה שאתם קונים בקופסאות שימורים שהרוב בו ירקות אפשר להכין בבית וטעמו דומה רק בלי חומר משמר ועם הרבה  
חצי קילו דג טונה.
בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות.
6 עגבניות אדומות קצוצות  לקוביות קטנות ללא הקליפה.
4 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום גדול קצוץ לקוביות קטנות.
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק דק (לאוהבי הפיקנטי חריף) 
פפריקה מתוקה
מלח
כפית חומץ /מיץ לימון.
שמן
1וחצי כוסות מים                                               
 למשרה של הדג / אסור לוותר 
כפית שטוחה כמון
רבע כוס יין יבש /אדום / לבן
כף מלח גס
3 עלי דפנה
מים עד כיסוי הדג.
 להשרות את פרוסות הדג ל4 דקות לשטוף ולשים במסננת להגרת נוזלים.
  לשים מים בסיר ולבשל את הדג 20 דקות.ולסנן שוב את הנוזלים.
אחרי שהדג התקרר פוררו אותו עם מזלג .
 להכנת הרוטב:
בסיר שטוח שימו מעט שמן והוסיפו את הבצל
לטגן עד שקיפות תוך כדי עירבוב. להוסיף את השום ולטגן עוד כמה דקות.
להוסיף את הפלפלים ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.
להוסיף את העגבניות ולערבב היטב .
להוסיף פפריקה  מים ומלח.
להביא לרתיחה להנמיך להבה ולבשל את הרוטב רבע שעה.
להוסיף את הדג המפורר , לתקן תיבול ולבשל על אש נמוכה כ30 דקות.
 את החומץ / מיץ לימון להוסיף 10 דקות לפני סיום הבישול.
יש לכם סלט פיקנטי טעים /נאכל חם או קר רק  הביאו 
והחגיגה מתחילה.
 הערה
יש אפשרות לשים בבישול הירקות רסק עגבניות (לדעתי מיותר )
תיהנו ושיהיה בהצלחה
שלכם  טובה
 
 
סלט טבולה מקינואה
07/07/2015 | 11:17
2
85
כוס קינואה
מעט שמן לבישול
חמוציות
צנוברים קלויים
עלי נענע קצוצים כמה שיותר יותר טעים  [;)]
עלי פיטרוזיליה קצוצים.
2 מלפפונים בינוניים חתוכים לקוביות קטנות.
מיץ לימון
מלח - פלפל שחור
אופן ההכנה :
לשים כף שמן בסיר שטוח להוסיף כוס קינואה לטגן תוך כדי ערבוב כמה דקות.
להוסיף מלח ופלפל שחור לערבב.
להוסיף 1ושלושת רבעי כוס מים לערבב.
להוסיף חמוציות
להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב.
ברגע שהמים רותחים להנמיך להבה ל כסות את הסיר. ולבשל כ20 דקות או עד שהמים נספגים בקינואה .
לכבות את הלהבה ולהשאיר סגור עוד כ8-10 דקות.
להסיר את המכסה ולצנן.
לערבב את כל  הירק 
להוסיף מיץ לימון.
לתקן תיבול. ולהגיש בחיוך. 
סלט טעים בריא ומשביע
בהצלחה
 
סלט תפוזים ושומר
07/07/2015 | 11:26
1
64
מה צריך
שומרים שטופים ופרוסים דק
תפוז קלוף ומפורק לפלחים
חמוציות
מיץ מתפוז אחז
קורט סוכר
אופן ההכנה:
לפרוס את השומר דק
לחתוך את פילחי התפוז לגודל הרצוי לכם
להוסיף חמוציות
לסחוט את התפוז להוסיף קורט סוכר.                                           
ולהנות  [:(]
סלט גבעולי כרובית
07/07/2015 | 11:40
75
כן כן אם לא מוצאים כרובית ללא תולעים נבקש מהירקן את הגבעולים ננקה אותם ותראו איזה סלט טעיםםם יצא לכם
 
גבעולים של שתי כרוביות בינוניות.חתוך לגפרורים
4 גבעולים של סלרי חתוכים לגפרורים
גזר אחד גדול חתוך לגפרורים
בצל בינוני פרוס דק
3 שיני שום.קצוצות
תבלינים
כף רוטב סויה
 כפית א` מרק מהולה בשליש כוס מים                                  
כפית סוכר
כפית דבש
כפית מיץ לימון
כפית סילאן
פלפל שחור
מעט שמן
2 כפיות קורנפלור 
אופן ההכנה:
שמים מעט שמן במחבת.
מטגנים את השום הקצוץ
מוסיפים את הבצל.מטגנים תוך כדי עירבוב.
מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לערבב.
מקפיצים את הירקות כ4-6 דקות עד שהם מקבלים
צבע עמוק.
מוסיפים סוכר ,פלפל,דבש, סילאן ומיץ לימון ומערבבים.
מכסים את המחבת מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ4-5 דקות.
מוסיפים לאבקת המרק והמים את הקורנפלור ומערבבים היטב.
שופכים על הירקות ומערבבים עד שהרוטב מתעבה .              
טועמים ומתקנים תיבול.
מגישים כתוספת למנה עיקרית.
בתאבון
 
טובה
 
סלטים ירוקים עם תוספות פרי שבעונה
07/07/2015 | 08:02
108

סלט תאנים נפלא - סלטים ירוקים עם תוספות שאוהבים (אני משנה מידי פעם בהתאם לעונה)
עכשיו החלה עונת התאנים....
 
                הסלט שלי
 
1/2 קילו תאנים בשלות חתוכות לרבעים
חופן עלי כוסברה או עלים אחרים כמו עלי בייבי, חסה צבעונית/מסולסלת/ רוקט וכוד'..
פלפל ירוק חריף – קצוץ ללא הגרעינים
3-5 בצלים ירוקים קצוצים דק
חופן אגוזים- (פקאן / מלך או אחר..)
תיבול: שמן זית
          רכז רימונים
          מל"פ (מלח גס)
 
אפשר להוסיף גבינת עיזים או בולגרית או אחר....על פי טעמכם האישי.
 
סלט ניסאואז - נפלא
07/07/2015 | 08:10
118

סלט ניסאואז      ☼

בקערה עמוקה:
מצע של עלי חסה - אפשר מעורב עם עלי בייבי
ירקות שאוהבים
תפוח אדמה מבושל
ביצים קשות
טונה
עגבנייה
מלפפון
מלפפון כבוש
זיתים שחורים - קלמטה
שעועית ירוקה מעודנת - חלוטה
תירס
קוביות גבינה בולגרית או צפתית
פלפל מתוק צהוב/ירוק

הרוטב:
חומץ
חומץ בלסמי - מעט
סוכר טיפה
מים
שום כתוש
מל"פ
מיונז כף
חרדל חצי כפית
לנער היטב ולהזליף מעל הסלט


תהנו...גילה
סלט טונה - שמכינה לפי המרכיבים שיש בבית
07/07/2015 | 08:19
101
 
קופסת גרגרי תירס מסוננת (לא גדולה)
2 קופסאות טונה מסוננת חלקית
פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות קטנות
2-3 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות
2 ביצים קשות - מגוררות גס
בצל ירוק חתוך קטן
חופן שמיר
מעט חרדל
מיונז
מל"פ
לערבב...ולהתענג.....גילה
סלט פיקנטי שלי, הסלט הקטן ליד כל אוכל - חריף
07/07/2015 | 08:31
1
111
סלט פיקנטי שלי - (קצת מאמץ, והסלט מוכן ונהדר)
4-5 פלפלים אדומים מתוקים קלויים וקלופים
6-7 פלפלים ירוקים חריפים קלויים וקלופים - (את מידת החריפות כל אחד קובע)
3 עגבניות קצת קשות (רצוי תמר בעונה)
לקצוץ גס את הירקות
צרור קטן פטרוזיליה/שמיר קצוצים/בזיליקום/רוקט/בייבי
שמן זית
מעט מיץ לימון
המיץ שנשאר בכלי הפלפלים
פלפל שחור, מלח
צנוברים קלויים לקישוט
לסלט שליד - יש להוסיף 2-3-4 שיני שום קצוץ/כתוש
07/07/2015 | 08:34
44
סלטי חצילים מהמטבח הרומני
07/07/2015 | 08:45
120
סלט חצילים רומני של אמא בוצי
יש כמה סוגים שאני מכירה:
1.סלט חצילים רומני עם שום ומיונז:
3-4  חצילים קלויים, להוציא את התוכן למסננת למשך חצי שעה , עד שאין נוזלים.
2-3 פלפל אדום קלוי וקלוף – לרסק בפולסים במג'ימיקס או לקצוץ עם החציל
לקצוץ ולערבב את החצילים והפלפל לשים בקערה ולהוסיף:
מיץ לימון,
 1-2 כפיות שום כתוש
 1-2 כפות מיונז
מלח, פלפל
לערבב הכל...ולהנות...!!!
 
2. סלט חצילים רומני עם בצל:
הבסיס זהה לסלט הקודם, הכוונה קולים חצילים ופלפל, קולפים וקוצצים
שמים בקערה ומוסיפים:
מיץ לימון
מלח, פלפל
שמן [החציל אוהב הרבה]
בצל קצוץ דק
*מסדרים את הסלט בצלחת אובלית, משאירים שוליים פנויים, ומקשטים מסביב
עם פלחי עגבניה או חצאים ומעל פרוסות מלפפון ירוק
 
3. הסלט השלישי הוא תחמיץ:
מכינים את אותו בסיס חצילים ופלפל ומוסיפים
חומץ + מים
מלח, סוכר
עלי דפנה
שום
 
 
4. סלט חצילים עם טחינה
קולים את החציל רגיל, שמים את התוכן במיסננת להורדת הנוזלים המרירים, לקצוץ את החציל עם קופיץ(רצוי עץ)
את הטחינה להכין לערבב עם מעט מים, מיץ לימון, מלח, ולהוסיף..(אני אוהבת חציל חמים ולהזליף מעליו טחינה לא סמיכה כל כך...)
תהנו....גילה
 
סלט טאבולה לבנוני - אורגינאל
07/07/2015 | 16:35
69
סלט טאבולה לבנוני
(כמות לקערה גדולה מאוד של סלט)
◦ 1/3 כוס בורגול דק – להשרות בתחילת ההכנה במים רותחים
◦1 כף שמן זית
◦2 צרורות גדולים של פטרוזיליה – רק העלים
◦1/3 צרור של נענע  - רק העלים
◦לימון גדול - המיץ
◦6-8 גבעולים של בצל ירוק דקיק – כולל הירוק
עגבנייה גדולה מוצקה – קוביות קטנות 
2-3 כפות שמן זית
◦מעט מלח, פלפל שחור
 
ההכנה:
הבורגול: בכוס גדולה שמים את הבורגול השטוף ויוצקים מים רותחים, למשך הכנת הסלט כעשר דקות לפחות.
 
קוצצים את הירוקים: את הפטרוזיליה קטן קטן, יחד עם עלי הנענע מפרידים ואז קוצצים דק. את גבעולי הבצל הירוק קוצצים להרבה טבעות עיגולים דקים ביותר, וכן את העגבנייה לקוביות קטנטנות, נותנים בתוך קערה.
 
◦בינתיים הבורגול מוכן, הוא נעשה בהיר, - סוחטים ומוסיפים לסלט, לפורר אותם תוך כדי.
◦מוסיפים מיץ לימון, שמן זית מעט, מלח, פלפל שחור, מערבבים ומתענגים.
 
סלט מיונז
07/07/2015 | 16:38
77
סלט מיונז של גילוש
שתמיד בחגיגות או בחגים נמצא על שולחני...
4-5 תפוחי אדמה (עם קליפה אדומה) בינוניים
6 ביצים
4 גזרים
בסיר גדל ועמוק, מכניסה את המצרכים, מכסה במי ברז, {ומוסיפה מקל גפרור(בלי הראש) וזה שומר על הביצים לבל התפוצצו...וזה עובד..!}
מבשלים עד שהתפו"א והגזר רכים (נועצים סכין לא משונן ובודקים)
מסננים, מקררים, קולפים, וחותכים את התפו"א והגזר לקוביות קטנות, נותנים בתוך קערה גדולה ועמוקה.
את הביצים מקלפת ומגררת על פומפייה גסה...מוסיפה
קופסת אפונת גינה מסוננת ושטופה היטב.
קופסת מלפפונים כבושים במלח מסוננים - חתוכים לקוביות קטנות (מוסיפה כף מהמיץ)
מוסיפים:
4-5 כפות גדושות מיונז
1/2 כפית פלפל שחור (אפשר יותר)
מלח
כפית חרדל
עירבוב...ובתיאבון.
סלט ירוק פיקנטי ברוטב יוגורט וחרדל
07/07/2015 | 16:41
57

סלט ירוק פיקנטי של גילה
12/4/2005  14:15
 
הרוטב: [תחילה מכינים את הרוטב לספיגת הטעמים]
יוגורט אחד או גבינה לבנה 5%
כף גדושה מיונז
כפית חרדל
 2-3 שיני שום כתושות
פלפל, מלח
לנער בתוך צינצנת או לבחוש בקערית
.
קערת הסלט:
עלי חסה חתוכים גס  [אפשר לערבב עם בייבי או...אחר]
פלפל ירוק מתוק חתוך גס
 2 מלפפונים ירוקים- פרוסות לא דקות, עם קליפה.
 1-2 גזר פרוסות
צנונית - פרוסות
2 בצל ירוק - פרוסות בינוניות
שמיר קצוץ
אפשר גם רצועות כרוב ירוק
 
את הרוטב יש להוסיף רק בזמן ההגשה..[כדי שהירקות ישארו קשים]
ת ה נ ו...גילה
 
סלט כבד קצוץ מהמטבח ההונגרי
07/07/2015 | 16:46
1
79

כבד קצוץ בנוסח הונגרי...
      
 1/2 ק”ג כבדי עוף – נקיים מגידים ושטופים – (צרובים על להבה ככתוב...)
 2-3 ביצים קשות
 3-4 בצלים יבשים גדולים -פרוסים לרצועות ומוזהבים
 1 בצל יבש בגודל בינוני - קצוץ דק מאוד [להשאיר חי]
פלפל שחור הרבה, מלח
להוסיף בסוף, למחבת יין אדום יבש - מעט
1-2 כפות מיונז
 
להזהיב את הבצלים עד קבלת גוון יפה שזוף, אך לא שרוף, אחרת זה יוצא מר.
באותו מחבת מטגנים את הכבד [רצוי עם מיכסה, אחרת משפריץ לכל עבר]
 
במכונת בשר, טוחנים לסירוגין את הכבדים, הבצל המוזהב והביצים הקשות, בסוף מכניסים למכונה פרוסת לחם רצוי שחור, (להשרות מעט במים ולסחוט) ללא הקליפה, הוא מוציא את כל התוך ממכונת הבשר, אפשר להשאיר אותו.
[אם רוצים לקבל מירקם של ממרח, יש לטחון במעבד מזון את הכבד+הביצים+הבצל]
בקערה, להוסיף את התיבול, המיונז, והבצל הקצוץ, לערבב, לטעום ולשפר טעמים....בתיאבון.
 
המטבח ההונגרי נחשב למאוד טוב..לעומת המטבח הייקי של אמא שלי
08/07/2015 | 03:41
59
שלא ידעה כלל לבשל כי היתה חברת קיבוץ..(:
סלט ביצים
07/07/2015 | 16:53
94
סלט ביצים עם בצל חי או מטוגן
מרכיבים:
6  ביצים 
 2  בצלים - גדולים קצוצים - לטגן במעט שמן (לו חובה) או 2-3 בצלים ירוקים, קצוצים דק ומעוכים מעט, כדי לשחרר את הטעם. (רצוי למעוך עם המלח)
 מל"פ
 שמן קנולה 
 מעט מיונז
חרדל
מלפפון חמוץ (כבוש במלח)
 
אופן ההכנה:
מבשלים את הביצים כ-20 דקות
בינתיים מזהיבים הבצלים
מקלפים את הביצים ומגררים גס, מערבבים עם הבצל,
מוסיפים מל"פ ומיונז, משפרים תיבול וטעמים ובתאבון!
 
סלט אבוקדו
07/07/2015 | 17:02
80
המצרכים:
3-4 יחידות אבוקדו בשלים .
2-3 ביצים קשות - לגרר על פומפייה גסה
4 מלפפונים חמוצים.
2-3 בצלים ירוקים - קצוצים דק
מעט חרדל
מל"פ
מיץ לימון
1-2 כפות מיונז
סלט פול וטונה של אהרוני - טעים ברמות
07/07/2015 | 17:34
1
97
מרכיבים:
3 כוסות פולי פול טריים – רצוי לקלף את הפולים הפנימיים.
5 כפות שמן זית
3 שיני שום קצוצות
1 בצל אדום קצוץ
1 פלפל אדום חריף פרוס
3 בצלים ירוקים קצוצים
1 כף עלי אורגנו טריים
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1/4 כוס מיץ לימון
1 כפית קליפת לימון מגורדת
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
4 כפות נענע קצוצה
פילה מ- 2 לימונים
1 קופסה טונה חריפה בשמן זית
2 בצלים ירוקים, חתוכים באלכסון
 
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפולים במי מלח כ-3-4 דקות. מוציאים, מסננים ומעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים שוב.
2. במחבת מחממים את השמן, ומטגנים בו את האורגנו, פלפל אדום,שום ובצל כ-3 דקות.
3. מוסיפים למחבת את הפול לטיגון קצר, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את מיץ הלימון, מביאים לרתיחה ומבשלים דקה נוספת. מערבבים פנימה את הפטרוזיליה, הנענע והבצל הירוק.
4. מסירים מהלהבה ומעבירים לקערה יפה. מפזרים מעל את הטונה ולסיום את הבצל הירוק.
סלט ביצים
08/07/2015 | 09:43
89
מצרכים:
5ביצים מבושלות .
חצי חבילה עירית,
3 בצלים ירוק,
2-4 מלפפון חמוץ (לא חובה אך זה משדרג את הטעם)
2כפות מיונז אמיתי,
כפית חרדל,
קורט פלפל שחור,
חצי כפית סוכר,מלח לפי הטעם,
      אופן ההכנה:
לבשל ביצים קשות לקרר אותם אחרי הבישול בזרם מים קרים,
לקלף לגרר אותם בפומפיה גסה לגרר גם את המלפפונים ,
לקצץ את הבצל הירוק והעירית להוסיף אותם לתערובת הביצים לתבל ליטעום אם צריך להוסיף מלח אז תוסיפו לפי הטעם שלכם ,
(אני לא מוסיפה מלח מכיון שהמיונז והחרדל יש בהם מלח)
הסלט נישמר בכלי סגור מעל 4ימים , 
תודה מראש
לינדה
משהו חדש שתפס את עיניי בפייס
09/07/2015 | 08:03
113
חומוס אבוקדו - שילוב טעים ומנצח
אנחנו הישראלים, לא יכולים בלי מנת החומוס שלנו, ואוי למי שיגיד אחרת. המתכון הבא הוא שדרוג בריא ומפתיע לחומוס הקלאסי, שיותיר אתכם עם טעם של עוד... מומלץ במיוחד לאוהבי החומוס, לאוהבי האבוקדו וסתם למי שאוהבים אוכל.
...
מרכיבים:
200 גרם גרגירי חומוס שהושרו לילה ובושלו עד להתרככות
אבוקדו גדול אחד (או שניים קטנים) חתוך לקוביות
שן שום אחת
40-50 גרם טחינה
מיץ מחצי לימון
צרור כוסברה טרייה
כפית כמון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
ערבבו את גרגירי החומוס, הכוסברה וקוביות האבוקדו במעבד מזון למחית, הוסיפו את הטחינה תוך כדי עיבוד.
כשהחומוס מגיע למרקם חלק הוסיפו כפית כמון, מיץ לימון ומלח. ניתן להוסיף גם נגיעה של פלפל שחור שתפתח את הטעם של האבוקדו.
הגשה:
סדרו את החומוס-אבוקדו על צלחת, הוסיפו מעט שמן זית ובזקו שומשום וקצת כוסברה מעל.
הגישו עם פיתה חמה וטרייה או עם פרוסות ירק.
בשני נבשל?
06/07/2015 | 10:53
4
47
קוסקוס + קציצות
ערב:פלאפל....
בושל צלי בקר
06/07/2015 | 12:49
55
ובערב .... אין לי מושג אני אחשוב על זה אחר כך
יודעת מה? פלפל הולך ..... תודה
בישולים ביום שני
06/07/2015 | 22:19
2
104
היו בא לי להכין את הממולאים ללא בשר ממאסטר שף של שבוע שעבר, קצת עבודה אבל יצא נהדר
ליד הכנתי שוארמה מחזה עוף....
ליד סלט ירקות ןטחינה ביתית מעולה..
גילה
תישמעי הכנת ארוחה ארוחה כיד המלך
07/07/2015 | 05:00
1
42
כל הכבוד אשת חייל 
טעים לבני הבית שלך תבורכי יקירה.
לינדה
07/07/2015 | 05:30
9
בוקר טוב לכולם ליום שני נעים
06/07/2015 | 06:29
2
50
יום קסום עם אנרגיות טובות 
 
לינדה
בוקר טוב לינדוש, ולכולם כאן יום נפלא
06/07/2015 | 07:51
51
בשורות טובות....גילה
בוקר טוב והמון נריאות
06/07/2015 | 08:00
16
דחיה טבעית של היתושים
05/07/2015 | 11:12
3
88
דחיה טבעית של היתושים
העולם מלא בחרקים למיניהם. מדענים ספרו שבכל רגע נתון ישנם 250,000,000 חרקים על כל בן אדם.
בשביל חלק מהם אנחנו מהווים מקור לארוחות: הם ניזונים מהעור, הבשר או הדם שלנו.
אחד מחרקים אלה הוא היתוש. כולם וודאי מכירים את היתושים, ובקיץ הזה יש מכת יתושים אמיתית.
מדענים מצאו, שיתושים מעדיפים ילדים על פני מבוגרים ונשים על פני גברים – כי עורם דק יותר. הם גם מעדיפים אנשים שמזיעים יותר על פני אנשים המזיעים פחות, אנשים בעלי מזג חם על פני אנשים רגועים יותר ואנשים עם רמות גבוהות יותר של הורמונים בגוף (כלומר, צעירים יותר) על פני אנשים עם רמות הורמונים נמוכות יותר (כלומר, מבוגרים).
יצורים קטנים אלה לפעמים ממש משגעים, לא נותנים להירדם, לא נותנים לישון אחרי יום קשה – שלא לדבר על סבלם של האנשים הרגישים לעקיצות היתושים!
רבים באים ושואלים: אפשר לעשות משהו עם היצורים האלה?? איך להבריח את היתושים?
בחנויות ניתן למצוא תכשירים שונים נגד יתושים. ניתן לחלק אותם לשתי קבוצות: משמידי יתושים ודוחי יתושים. תכשירים משתי הקבוצות רעילים לא רק ליתושים, אלא גם לאנשים (במיוחד לילדים!) ולבעלי חיים הגרים יחד עם האדם בבית. בדרך כלל הם גם מזהמים את הסביבה. בנוסף לכך, הם יכולים לגרום לתגובה אלרגית חריפה, עד לסכנת חיים, אצל אנשים אלרגים.
אך ישנן גם שיטות טבעיות להבריח את היתושים. הנה כמה מהם:
שמנים אתריים.
השמן המסורתי לצורך זה – שמן ציטרונלה. שמנים נוספים: שמן לימון, שמן לימונית, שמן בזיליקום, שמן לבנדר, שמן ציפורן,  שמן עץ התה, שמן ברוש, שמן אניס, שמן אקליפטוס, שמן גרניום.
 אופן השימוש: בעזרת מבער. יש לטפטף אל המים 6 טיפות בשביל חדר גדול ו-4 טיפות בשביל חדר קטן. יש להיזהר בשימוש בשמנים אם יש בסביבה תינוקות ו/או נשים הרות ומניקות.
שיטה נוספת: בעזרת מרסס. יש לטפטף 10 טיפות של שמן אתרי  ל-50 מ"ל מים ולרסס את החדר  (רצוי לערבב השמן האתרי במעט מלח שולחני ואז להוסיף למים ,כך מתקבלת תערובת  הומוגנית. רצוי לנער אותה לפני כל שימוש)
שיטה נוספת: נרות ארומטיים.
עוד שיטה: לטפטף את השמן ישירות על המיטה ומסביב. יתרון השיטה הזאת ביעילותה הגבוהה בהגנה מפני היתושים. חסרון השיטה: כתמים שמשאיר השמן על המצעים.
וכמובן ניתן לטפטף או למרוח ישירות על העור - לאחר  ערבוב עם שמן בסיס (חובה!).
ניתן לטפטף גם על חתיכת צמר גפן או על בד חיתול ולשים על אדן החלון.
אפשר להכין תערובות שמנים אתריים להברחת היתושים. שמנים הנמצאים בתערובת כזאת פועלים בצורה סינרגטית ולכן תערובת יעילה יותר משמן בודד. כמובן, אין להכין תערובות על דעת עצמכם, אלא רק להשתמש בתערובת שהכינו מומחים בארומתרפיה.
שמן עץ התה יעיל לא רק להברחת יתושים, אלא גם בטיפול בתגובה אלרגית מקומית על העקיצה.
תמצית וניל.
צמח לבנדר מרחיק את היתושים גם כששמים אותו בעציץ בחדר וגם כשמשתמשים בשמן לבנדר בתור בושם.
שום תלוי, גדל בתוך עציץ  או סתם מונח על צלחת בחדר מרחיק יתושים. אפשר גם לעשות משחת שום ולמרוח ישירות על העור: לערבב אבקת שום עם מים עד לקבלת מרקם של משחה.
צמחים טריים בעלי ריח חזק, כמו בזיליקום או לבנדר. אבל אל תשכחו: צמחים אלה מבריחים יתושים רק כל עוד הם טריים. אחרי שהם נובלים הם כבר לא יעילים כלל.
עשן מכל סוג, כולל עשן סיגריות
תמצית וולריאנה. כמו גם שמנים אתריים, אפשר למרוח על הגוף או על הבגדים או לטפטף על חתיכת צמר גפן ולשים על אדן החלון.
אם אתם גרים בקומת הקרקע, זירעו מתחת לחלון עגבניות או סמבוק. פרחיהם ידועים כמבריחי יתושים.
אם יש לכם כדור חשמלי עם נוזל מבריח יתושים – אל תמלאו אותו בחומרים כימיים מזיקים! שימו לתוכו תמצית אקליפטוס (100%) ותפעילו – ההגנה מובטחת!
פרחי בבונג (קמומילה) ידועים כמבריחי יתושים. אפשר להשתמש בהם בכל צורה: זר פרחים, עציץ, תמצית, קרם....
קמפור מאד יעיל נגד היתושים בכל צורה: הצמח עצמו, עלים, שמן. אם שמים על מחבת מחומם (או זורקים למדורה, אם אתם בחיק הטבע) קצת צמח מיובש, זה יטהר לכם מהיתושים שטח גדול לאורך זמן רב.
שיטה עממית ישנה ובדוקה, אך קצת מסריחה  – למרוח שמן דגים על העור.
 
ומה לעשות, אם כבר נעקצתם? –
מירחו מי סודה לשתיה על מקום העקיצה (1/2 כפית סודה על כוס מים פושרים)
מירחו תמיסת מי חמצן (מי חמצן ומים ביחס 1:1)
מירחו גיל או אשל
עסו את המקום בעלי מנתה או פטרוזיליה
ושיהיה לכם קיץ בריא!
כל האמור הינו בגדר מידע בלבד
כל הזכויות שמורות לד"ר יעל טוקצ'ינסקי
תודה גילוש בדיוק נעקצתי עכשו
05/07/2015 | 11:33
1
37
אויש כמה שהם מעצבנים ה
גילוש על המידע
05/07/2015 | 12:45
22
הרשומה הגיע בדיוק בזמן ..
לינדה
כדי למנוע צרות, בעיות וכד'
06/07/2015 | 12:47
43
שמנים אתריים לא בהכרך בריאים, ולכן בדיקה שלי מצאה וגילתה ש
שהיתושים נמשכים לריח הגוף שלנו כלומר אם 2 אנשים ישנו בסמוך ויזיעו אותו דבר פחות או יותר, יש סיכוי שאדם אחד יעקץ והשני לא (כפי שהד"ר רמזה)
אי לכך ובהתאם לזו, אם אשנה את ריח הגוף שלי / ריח הזעה שלי אני אגרש את היתושים ממני  לאלתר
ולכן אני מכיר 2 שיטות לשנות את ריח הזעה לריח המבריח יתושים
      1. בירה
      2. חילבה
מאחר ואני לא תימני ולא מסוגל לצרוך חילבה בצורה יום יומית אני פשוט שותה מספיק בירה, כדי שהריח של הזעה ידחה את היתושים,
או לחלפוין שותה "מספיק" בירה ש.....למי אחפט מציפור קטנה מוצצת דם 
 
 
הבלוגיה שלי מיום ראשון עד סופ"ש .
05/07/2015 | 07:26
1
86
יש לכם מתכון שהעלתם לבלוג שתפו גם איתנו !!
 
     רוצים להמליץ על בלוג שאהבתם נשמח לקישור כולל קרדיט לבעל /ת הבלוג.
מחבר של סלטים שהכינותי לקטרינג חלבי (זה רק חלק קטן)
לינדה
אוסף מתכוני תפ"א.
08/07/2015 | 12:50
59
למי שאוהב מאכלי תפו"א ..
 
       הנה הקישור לאוסף מתכוני תפוחי-אדמה 
 
 
 
לינדה
 
ראשון נבשל?
05/07/2015 | 10:04
29
חזה עוף עם פסטה בצל
חם בפורומים של תפוז
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
הקשר בין טראומה והתמכרות למין
הקשר בין טראומה...
איך טראומה יכולה ליצור התמכרות? אתם מוזמנים כבר...
הקשר בין טראומה והתמכרות למין
הקשר בין טראומה...
איך טראומה יכולה ליצור התמכרות? אתם מוזמנים כבר...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
הודעות נבחרות
פורום קייטרינג לאירועים
מתכננים אירוע?
בלו מון - בר אקטיבי והפקות לאירועים
בלו מון - בר אקטיבי
יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ