לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

לצפיה ב-'פשטידת האיטריות של סבתא אורלי תמיד מצליחה וטעימה...'
פשטידת האיטריות של סבתא אורלי תמיד מצליחה וטעימה...
10/08/2015 | 12:30
4
126
פשטידת האיטריות של סבתא אורלי תמיד מצליחה וטעימה...
http://saloona.co.il/beckyorly/?p=1098
 
לצפיה ב-'מרק הפטריות והירקות של אורלי - הכי טעים שמגישים אותו קר!!!'
מרק הפטריות והירקות של אורלי - הכי טעים שמגישים אותו קר!!!
10/08/2015 | 12:34
1
85
מרק הפטריות והירקות של אורלי - הכי טעים שמגישים אותו קר!!!
יש גם סרטונים
http://saloona.co.il/beckyorly/?p=1158
 
לצפיה ב-'בקי טעים לי המרק '
בקי טעים לי המרק
11/08/2015 | 05:10
14
איזה מרק עשיר וצבעוני אהבתי תבורכי יקירה.
המשך יום נעים
לינדה
לצפיה ב-' תודה בקי נשמע ונראה מתכון מנצח'
תודה בקי נשמע ונראה מתכון מנצח
10/08/2015 | 13:30
17
בתיכנון להכין 
לצפיה ב-'בקי על השיתוף'
בקי על השיתוף
11/08/2015 | 05:12
10
תודה יקירה על השיתוף.
לינדה
לצפיה ב-'אתכם הסליחה..שאני בקושי נימצאת כאן !!'
אתכם הסליחה..שאני בקושי נימצאת כאן !!
10/08/2015 | 12:01
90
מכיון שהנכדה נימצאת אצלי והיא רוב הזמן על המחשב .אז כך אני בקושי ניכנסת לפורום.
 
תשמרו על הכללים ולא לפגוע בזולת בבקשה מכם .
המשך ליום נעים
לינדה
לצפיה ב-'מה נבשל בשני?'
מה נבשל בשני?
10/08/2015 | 08:50
38
קציצות גזר עם בשר+ אורז

לצפיה ב-'מתכוניםפה ברכות לקבלת הבגד האדום'
מתכוניםפה ברכות לקבלת הבגד האדום
10/08/2015 | 06:15
1
47
טובה
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
10/08/2015 | 09:08
16
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום ליום שני '
בוקר אור לדיירי הפורום ליום שני
10/08/2015 | 06:13
1
61
מאחלת לכולם יום נעים 
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב ויום נעים!'
בוקר טוב ויום נעים!
10/08/2015 | 09:08
17
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום שני בשבת קודש'
בוקר טוב ליום שני בשבת קודש
10/08/2015 | 06:12
53
יום נפלא לכולם
טובה
לצפיה ב-'דרושים מועמדים המעוניינים להשתתף בטעימת מזון מקצועית'
דרושים מועמדים המעוניינים להשתתף בטעימת מזון מקצועית
09/08/2015 | 13:49
29
דרושים מועמדים המעוניינים להשתתף בטעימת מזון מקצועית על בסיס קבוע.

דרישות:
* היכרות רחבה וידע בעולם המזון, וורבליות ונכונות לטעום מגוון רחב של מזונות.
* בעלי זמן פנוי - למשל עובדים במשרה חלקית או משמרות, עקרות בית, הורים לילדים קטנים הפנויים בבקרים.
* גילאי 30+.
* מגורים באזור רמת גן.
* התחייבות לזמינות במשך כחצי שנה לפחות.

למתאימים תינתן הכשרה מקצועית.
המפגשים יתקיימו בתיאום מראש, בד"כ בשעות הבוקר, לכשעתיים כאחת לחודש.

במידה ואת/ה מעוניין/ת לקבל פרטים נוספים אנא שלח את פרטיך האישיים (מייל ומספר טלפון נייד) למייל: Stlevi08@gmail.com וניצור עימך קשר.
לצפיה ב-'גלילות חצילים ממולאות עם בשר טחון, סילאן ורוטב'
גלילות חצילים ממולאות עם בשר טחון, סילאן ורוטב
09/08/2015 | 13:24
2
73
גלילות חצילים ממולאות עם בשר טחון, סילאן ורוטב
http://saloona.co.il/beckyorly/?p=1371
 
לצפיה ב-'כדורי נסיכת הנילוס בים של רוטב אדום'
כדורי נסיכת הנילוס בים של רוטב אדום
09/08/2015 | 13:26
55
כדורי נסיכת הנילוס בים של רוטב אדום
(מנה שיכולה להתפצל ל-2 מנות:
 גם כדורי דג ורוטב וגם מרק טעים)
http://saloona.co.il/beckyorly/?p=1092


 
לצפיה ב-'פשטידת תרד קלה להכנה'
פשטידת תרד קלה להכנה
09/08/2015 | 13:28
71
פשטידת תרד קלה להכנה - אפשרות גם לאפייה
 
רכיבים:
1/2 קילו תרד
2 ביצים ביצים
3 כפות קמח
1 כפית סילאן / 1 גזר מבושל וטחון/ או חצי כוס גזר גמדי - למי שלא רוצה סילאן
תיבול: מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה
תרסיס שמן
 
ההכנה:
1. שוטפים ומייבשים את התרד וקוצצים דק.
2. מערבבים עם שאר המרכיבים ומערבבים טוב לעיסה.
3. מחממים מחבת על אש בינונית ומרססים תרסיס שמן, ושופכים את העיסה.
4. משטחים עם כף את העיסה על המחבת ומכסים חצי מכסה.
5. מטגנים עד להזהבה, לפני שהופכים שוב, מרססים עוד פעם
עם תרסיס השמן, הופכית את הפשטידה ומטגנים עד להזהבה
בלי מכסה.
6. מוציאים ומצננים על נייר סופג - בתאבון ושבת שלום
 
טיפ למי שרוצה לאפות:
באפייה, מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרססים עם תרסיס שמן קלות בתבנית תנור עגולה 24-26 ס"מ, ומכניסים למשך 20-25 דקות, עד להזהבה - לבדוק שלא יתייבש.
במקום סילאן אפשר להרתיח 1 גזר גדול או חצי כוס גזר גמדי ולטחון למחית, לערבב בעיסה.
בתאבון
לצפיה ב-'שרשור היכרות!'
שרשור היכרות!
09/08/2015 | 09:08
6
81
בוקר טוב לכולם

אני מבקר בפורום הזה כבר כמעט שנה. לשמחתי יצא לי להכיר במידה זאת או אחרת את המנהלות, אבל לא את רוב הכותבות האחרות.

עלה בדעתי לפתוח שרשור היכרות...
לא חובה לחשוף שום פרט שאינען רוצות לחשוף, אבל אשמח לשמוע שם אמיתי, מקום מגורים ואת הסיבות לכך שאתן מבשלות אוכל כשר.
וכמובן כל פרט נוסף שיעלה על דעתכן

תודה ושבוע נעים
לצפיה ב-'ואני אתחיל '
ואני אתחיל
09/08/2015 | 09:11
2
78
שמי מוטי, אני בן 48, נשוי ואב לשניים (בת ובן), גר בכפר סבא.
 
גדלתי במשפחה דתית שהלכה וחזרה בשאלה בהדרגה... תמיד אכלנו אצלנו רק כשר ואוכל לא כשר היה מחוץ לתחום גם כשלא היינו דתיים.
 
מגיל 13 בערך הפכתי לצמחוני ולפני כמעט שלוש שנים "הדרדרתי" לטבעונות, כך שאוכל לא כשר הוא ממש לא אופציה בשבילי: אני לא אוכל חלב או בשר כך שכל אוכל שאני כן מכין הוא כשר בהגדרה (למרות שאני לא מקפיד על כשרות פורמלית)
לצפיה ב-'מתנצלת על שאני מנפצת את הבועה'
מתנצלת על שאני מנפצת את הבועה
10/08/2015 | 01:03
1
85
אבל אוכל טבעוני ממש אינו כשר בהגדרה.
עדיין יש עניינים קטנים וזניחים כמו מעשר, שמיטה, שטיפת עלים,...
 
כשרות היא הרבה יותר מאשר האם לחלבון בצלחת היו הורים ואיך הוא החזיר את נשמתו לבורא.
לצפיה ב-'כן ולא'
כן ולא
10/08/2015 | 09:07
49
את כמובן צודקת בכל הפרטים האלה, אבל הכללים הבסיסיים של כשרות הם בשר שמקורו מחיות כשרות, שחיטה כשרה והפרדת בשר וחלב.
או בניסוח אחר: כל מתכון טבעוני אפשר להכין בקלות באופן כשר -ברור שצריך להקפיד על כלים כשרים וירקות שמהם הופרש מעשר ולא גודלו בשנת שמיטה בארץ וכו', אבל זה אפשרי ולא צריך לציין זאת במתכון.
לעומת זאת מתכון לא טבעוני יכול להיות לא כשר באופן בסיסי.
 
וחוץ מזה, אשמח להכיר אותך קצת יותר
לצפיה ב-'חסיפה '
חסיפה
10/08/2015 | 10:41
2
63
בוקר טוב לכולם
ראשית אנני אישה
אבל
אני מבקר בפורום הזה כבר כמה חודשים
שם: ***** (שמור במערכת)
מקום מגורים: אחר / חו"ל
והסיבה שאני מבשל כשר: מה צריך סיבה לבשל כשר? פעם אמרו כבשה הולנדית או בשר אחר כדי לא לומר , והיום צריך סיבה למה לבשל כשר....
 
ולענייו
הכיף בעולם הווירטואלי זה שאפשר להשאר אנונימים, למה להרוס?
 
נ.ב
לא נעלמתי היתי בחול (חופשה)
 
לצפיה ב-'חשיפה חלקית מאוד '
חשיפה חלקית מאוד
10/08/2015 | 12:19
1
58
אני אוהב את הכינוי
לצפיה ב-'תודה'
תודה
10/08/2015 | 12:22
61
בתמונה הסמרטוטים של הקיסר (קייזרשמרן) בשני צורות הגשה
מסורתית, והומז (עם שוקולד)
לצפיה ב-'הבלוגיה שלי מיום ראשון עד סופ"ש '
הבלוגיה שלי מיום ראשון עד סופ"ש
09/08/2015 | 04:47
13
92
העלתם רשומה חדשה לבלוג שתפו גם אותנו ...

לינדה.
לצפיה ב-'תבשיל לוביה וגריסים'
תבשיל לוביה וגריסים
10/08/2015 | 09:03
4
101
לצפיה ב-'תודה רבה רעיון נפלא לראש השנה'
תודה רבה רעיון נפלא לראש השנה
10/08/2015 | 17:24
1
29
טובה
לצפיה ב-'תודה ויום נעים '
תודה ויום נעים
11/08/2015 | 08:29
15
לצפיה ב-'מוטי על המנה ..'
מוטי על המנה ..
11/08/2015 | 05:17
1
17
אהבתי את הרעיון למנה עשיר וטעימה מומלצת לחג.
לינדה
לצפיה ב-'תודה לך ויום נעים '
תודה לך ויום נעים
11/08/2015 | 08:32
9
לצפיה ב-'חלה בשני צבעים'
חלה בשני צבעים
10/08/2015 | 12:24
4
61
לא שלי אבל fan
לצפיה ב-'תודה רבה על השיתוף'
תודה רבה על השיתוף
10/08/2015 | 17:34
13
חלות יפות וטעימות
טובה
לצפיה ב-'ארתור על השיתוף.'
ארתור על השיתוף.
11/08/2015 | 05:14
18
נראה מעולה .
לינדה
לצפיה ב-'תודה חנהפ על השיתוף .'
תודה חנהפ על השיתוף .
13/08/2015 | 16:24
6
תודה על הקישורים ..הכל נראה מעולה.
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור ליום חדש יום ראשון '
בוקר אור ליום חדש יום ראשון
09/08/2015 | 04:44
5
33
מאחלת לכל דיירי הפורום שבוע טוב .
בריאות טובה..
פרנסה טובה ופוריה.
המשך יום נעים
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב דיירים משותפים עד שאני'
בוקר טוב דיירים משותפים עד שאני
09/08/2015 | 07:45
34
מצליחה להכנס ההודעות בורחות..
תודה לכל מעלי המתכונים שיהיה לכולם יום נפלא וקריר
לצפיה ב-'בוקר טוב ושבוע נעים!'
בוקר טוב ושבוע נעים!
09/08/2015 | 08:40
2
25
לצפיה ב-'בוקר נפלא לנמושקה ומתכוניםפה..'
בוקר נפלא לנמושקה ומתכוניםפה..
09/08/2015 | 08:54
1
20
מתכוניםפה תתחדש על החליפה האדומה..
לינדה
לצפיה ב-'תודה רבה '
תודה רבה
09/08/2015 | 09:11
7
ומותר לקרוא לי מוטי
לצפיה ב-'שבוע טוב ומבורך לכולם'
שבוע טוב ומבורך לכולם
09/08/2015 | 13:22
5
לצפיה ב-'מתכון ♡♡SMOOTHIE BOWL♡♡'
מתכון ♡♡SMOOTHIE BOWL♡♡
07/08/2015 | 15:08
4
90

 
אם עדיין לא נחשפתם לטרנד הצבעוני והיפה הזה, שמשלב את שני הדברים שאני הכי אוהבת לאכול לארוחת בוקר – שייק פירות {סמודי} וגרנולה, כדאי לכם מאוד להקליק על הלינק!! 
 
וגם + למה כדאי לאכול פירות לארוחת הבוקר 
 
http://goo.gl/F9E76d
לצפיה ב-'תודה רבה על השיתוף וברוכה הבאה'
תודה רבה על השיתוף וברוכה הבאה
09/08/2015 | 07:59
1
20
נכנסתי לבלוג וטיילתי בו מאוד מענין
שבוע נפלא
טובה
לצפיה ב-'תודה רבה מתוקה!!'
תודה רבה מתוקה!!
11/08/2015 | 17:32
6
שמחה שאהבת :)
לצפיה ב-'יאאממיי'
יאאממיי
10/08/2015 | 12:29
1
11
לצפיה ב-':)'
:)
11/08/2015 | 17:33
4
לצפיה ב-'בורקס תרד עם סילאן'
בורקס תרד עם סילאן
07/08/2015 | 14:27
6
72
אי אפשר יום שישי/שבת בלי איזה בורקס טעים, נכון?
 
בורקס תרד עם סילאן
רכיבים:
1 בצק עלים מוכן
1 חבילת תרד שטוף, קצוץ, יבש
1 כפית סילאן - אפשר כף לטעם יותר דומיננטי
200 גרם גבינה בולגרית או גבינה אחרת שאוהבים
תיבול: מלח, פלפל שחור
 
להברשת הבורקס:
1 ביצה טרופה עם כפית מים וקצת מלח.
אפשר לתערובת ההברשת להוסיף 1/4 כפית סילאן ולוותר
על המלח.
 
ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות
2. שוטפים את התרד טוב, מייבשים וקוצצים דק
3. מערבבים יחד עם התרד את הגבינה הבולגרית, הסילאן והתיבול
כדי שיתקבל עיסה אחידה.
4. פותחים את הבצק עלים על משטח מקומח, ומורחים את העיסה.
5. מתחילים לגלגל את הבצל למעין רולדה.
6. חותכים את הרולדה לחתיכות קטנות ומניחים על
תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
7. מברישים על הבורקס ביצה טרופה מעורבבת עם כף מים ומלח/סילאן
8. מכניסים לאפייה לכ-20 דקות עד להזהבה.
בתאבון
לצפיה ב-'4 מתכונים שיעשו לכם אחלה של ארוחה (מחלקת לכם ל-2 פוסטים) א:'
4 מתכונים שיעשו לכם אחלה של ארוחה (מחלקת לכם ל-2 פוסטים) א:
07/08/2015 | 14:33
1
96
יום שישי הגיע וזה מה שאנחנו מכינים - יש 4 מתכונים - שבת שלום
 
(1.) שוקיים של עוף וקוביות תפוחי אדמה רכים - בשקיות קוקי
רכיבים:
1 ק"ג שוקיים של עוף טריים / מופשרים טוב טוב
5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 שקיות קוקי 
לתיבול: תבלין גריל, פפריקה מתוקה, פלפל שחור, מלח + 1/4 כוס מים (לכל אחד בנפרד)
- מחממים תנור ל-200 מעלות
 
ההכנה:
1. ב-2 קערות נפרדות מכניסים את השוקיים ותפוח האדמה.
2. מתבלים כל אחד בנפרד עם תיבול ו-1/4 כוס מים.
3. מעסים ומערבבים טוב.
4. לשקיות קוקי מכניסים בנפרד את התפוח האדמה והשוקיים עם התיבול שעשינו והמים. אוטמים/סוגרים את השקית טוב.
5. מרפדים תבנית תנור בנייר כסף או נייר אפייה
ומניחים את השקיות בתבנית אחד ליד השני
יוצרים 2-3 חורים בשקית למעלה כדי שיצאו אדים
6. מכניסים לתנור ל-1 שעה.
7. סוגרים ומשאירים בתנור כדי שהחום ירד בהדרגה.
מגישים אחד ליד השני או בנפרד - בתאבון
 
(2.) אורז בסמתי לבן - קל להכין ויוצא טעים
רכיבים:
1 כוס אורז בסמתי
2 כוסות מים רתוחים
תיבול: מלח ופלפל שחור
 
ההכנה:
1. בסיר מרססים קלות תרסיס שמן ומטגנים את האורז תוך כדי עירבוב עדין ותיבול. - על אש בינונית
2. מכניסים את המים מערבבים ונותנים לאורז לרתוח ואז מנמיכים את האש ומערבבים שוב.
מכסים את הסיר ועד שנוצר חורים באורז - סוגרים.
4. מרימים את הצכסה ומכסים עם מגבת את פתח הסיר וסוגרים על המגבת את המכסה. נותנים מנוחה של לפחות שעה.
לצפיה ב-'ב': פוסט עם 2 המתכונים הנותרים '
ב': פוסט עם 2 המתכונים הנותרים
07/08/2015 | 14:35
82
הנה עוד 2 מתכונים

(3.) פרוסות בטטה אפויות בתנור - עם הברשה קלה של סילאן עליהן
רכיבים:

1 קילו בטטות שטופות טוב
תיבול: סילאן
ריסוס שמן

ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות
2. מרפדים תבנית אפייה עם נייר אפייה
3. חותכים את הבטטה לפרוסות ומברישים עם מברשת עם קצת סילאן את הפרוסות.
4. ומרססים קלות עם ריסוס השמן את הפרוסות.
5. עוטפים עם נייר כסף את התבנית ומחוררים קלות את נייר הכסף.
6. מכניסים לתנור לשעה, סוגרים ונותנים מנוחה.

(4.) קציצות קינואה ובצל ירוק מפנקות, מטוגנות קל עם ריסוס שמן קנולה - בריא מאוד וטעים

רכיבים:
1 כוס קינואה מוכנה לפי הוראות יצרן
1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
3 ביצים
2 כפות קוואקר
תיבול: מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה.
ריסוס שמן
 
ההכנה:
1. בקערה מכניסים את המרכיבים ומערבבים טוב
לעיסה אחידה.
2. מרססים מחבת על אש בינונית.
3. יוצרים קציצות ומניחים בעדינות על המחבת
4. מטגנים עד להזהבה קלה והופכים בזהירות
ומטגנים שוב עד להזהבה.
5. מוציאים ומניחים בצלחת עם נייר סופג.
הקציצות מאוד טעימות ובריאות
שבת שלום חברים
 
לצפיה ב-'כדורי תפוח אדמה במילוי קוביות גבינת בולגרית '
כדורי תפוח אדמה במילוי קוביות גבינת בולגרית
07/08/2015 | 14:41
2
104
כדורי תפוח אדמה במילוי קוביות גבינת בולגרית 
עם קישור לסרטון עם השף האהרוני
 
את המתכון הבא ראיתי בתוכנית “מתכון בטוח” (מתכון מס’ 38) בערוץ 2.
בתוכנית השף ישראל אהרוני הכין במקור: כדורי תפוח אדמה במילוי גבינת עזים ופסטו (רשמתי גם את המתכון בגרסה של אהרוני ושמתי לכם את הסרטון מהתוכנית)
 
אני החלטתי במקום גבינת העזים לשים קוביות קטנות של גבינה בולגרית וללא ממרח פסטו.
אהרוני גם השתמש בפירורי לחם לבנים ואני ציפיתי עם פירורים זהובים.
 
כדורי תפוח אדמה במילוי קוביות גבינה בולגרית – הגרסה שלי
מצרכים:
1 ק”ג תפוחי אדמה מבושלים או אפויים
2 ביצים
1 כוס קמח
3 כפות שמן זית
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה
1 כוס פירורי לחם מוזהבים
200 גרם גבינת בולגרית קשה חתוכה לקוביות קטנות (יש מוצר שנמכר כבר כקוביות קטנות)
ההכנה:
1. מועכים את תפוחי אדמה למחית חלקה.
2. מערבבים את המחית עם הביצים, שמן הזית, קמח, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
3. בעזרת ידיים רטובות, צרים מהתערובת 16 כדורים.
4. עושים בכל כדור גומה, ממלאים כל גומה בקוביית גבינה בולגרית, סוגרים ומהדקים לכדור חלק.
5. מגלגלים את הכדורים בפירורי הלחם שיהיו מצופים מכל הכיוונים.
6. מטגנים בשמן קנולה עמוק וחם עד שהכדורים שחומים.
7. מוציאים ומניחים בצלחת עם נייר סופג
 
כדורי תפוח אדמה במילוי גבינת עזים ופסטו – אהרוני – הגרסה שלו
מצרכים:
1 ק”ג תפוחי אדמה מבושלים או אפויים
2 ביצים
בערך 1 כוס קמח – לפי המרקם של העיסה
3 כפות שמן זית
3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור גרוס
1 כוס פירורי לחם
200 גרם קוביות גבינת עיזים קשה חתוכה לקוביות
2 כפות פסטו
ההכנה:
1. מועכים את תפוחי אדמה למחית חלקה. מערבבים את המחית עם הביצים, שמן הזית, קמח, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
2. מערבבים את קוביות גבינת העיזים עם הפסטו.
3. בעזרת ידיים רטובות, צרים מהתערובת 16 כדורים.
4. עושים בכל כדור גומה, ממלאים כל גומה בקוביית גבינת עיזים, סוגרים ומהדקים לכדור חלק.
5. מגלגלים את הכדורים בפירורי הלחם שיהיו מצופים מכל הכיוונים.
6. מטגנים בשמן קנולה עמוק וחם עד שהכדורים שחומים.
7. אפשר להגיש עם יוגורט, מיונז או כל מטבל אחר.
לצפיה ב-'בקי יקירה על המתכונים הנהדרים .'
בקי יקירה על המתכונים הנהדרים .
07/08/2015 | 15:16
1
22
ברשותך אחרי השבת אני יעלה את המתכונים למאמרים לפי הקטגוריה !!
 
תודה ושבת קסומה וטעימה יקירה.
לינדה
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
08/08/2015 | 00:19
9
לצפיה ב-'בוקר טוב בקי'
בוקר טוב בקי
09/08/2015 | 07:52
11
הכל נראה טעיםםםם טעיםםםם לאט לאט ננסה הכל
שבוע נפלא ויום קריר ונעים
טובה
לצפיה ב-'הדלקת נרות לקבלת שבת '
הדלקת נרות לקבלת שבת
07/08/2015 | 11:10
1
15
פרשת עקב, כ"ג באב , 7.8-8.8.15

קבלת שבת
 

ירושלים
כניסת השבת: 18:56
יציאת השבת: 20:10
 
תל אביב
כניסת השבת: 19:11
יציאת השבת: 20:12
 
חיפה
כניסת השבת: 19:03
יציאת השבת: 20:13
 
באר שבע
כניסת השבת: 19:12
יציאת השבת: 20:11
שבת שלום מצוות אוכל כשר 
לצפיה ב-'ישר כוח,שבוע טוב!'
ישר כוח,שבוע טוב!
08/08/2015 | 23:30
10
אישית הוצאנו את השבת למשמע הבשורה שילדה בשם תהילה בת לאה , בת 12, מורדמת ומונשמת וזקוקה לתפילות ורחמי שמיים.. מי שיכול,תבוא עליו הברכה...
 
שבוע טוב!
לצפיה ב-'קריאת השבוע - פרשת עקב'
קריאת השבוע - פרשת עקב
07/08/2015 | 09:58
1
13

כחי ועוצם ידי

ישנו דיון ביהדות מהו נסיון יותר גדול לאדם, האם שפע שלא חסר לאדם כלום, או שמא מחסור שחסר לאדם? וכתשובה ניתן לאמר שהשפע הינו נסיון גדול יותר לאדם. שהרי לעני שאין לו לעצמו כלום, קל לבטוח בהקב"ה שהרי במי זולתו יוכל לבטוח, אך לאיש עשיר, שלא חסר לו כלום, קשה לבטוח בד' שהרי נכסיו קוראים לו לבטוח בהם. (אנו באמת יכולים לראות שרוב חכמי הדורות לא חיו בשפע, כי עם בעוני, אולי כדי לא להכניס עצמם לנסיונות).

בפרשתנו מופיעים שני פסוקים שאנו נוטים לזכור רק את הראשון שבהם: "ואמרת בלבבך כחי ועצם ידי עשה לי את החיל הזה" "וזכרת את ד' אלקיך כי הוא הנותן לך כח לעשות ..." אנו מרבים לשמוע הן בתקשורת והן בנבחרי העם, אמרות המדברות על חסננו הלאומי ולמשמע דברים אלו ישנם כאלה שמתקוממים על הגאוה שאינה במקומה, כי הרי לולא הקב"ה לא היינו מצליחים כלום.

ובאמת מצב זה שבו יכול האדם לאמר "כחי ועוצם ידי" הוא רק בארץ ישראל, כפי שאנו רואים מהפסוקים הקודמים שבהם מתוארת כניסת ישראל לארצם ואח"כ מגיע השלב שבו יכולים אנשים להתגאות בכוחם, שהרי רק בארץ ישראל נמצאים ישראל ברשות עצמם
באמת עם ישראל מתחילת שיעבוד מצרים ועד לכניסה לארץ, לא היו ישראל ברשות עצמם: במצרים היו תחת שעבודו של פרעה ובהליכה במדבר, היו תלויים בהשגחה העליונה מבחינת הנהגה ניסית שהיתה במדבר. ואכן במצבים שכאלה, אין חשש לגאות הלב ולשכחת הבורא יתברך. רק בכניסתם של ישראל לארצם, במעבר מהנהגה ניסית להנהגה טבעית שבה חייב האדם לעמול לפרנסתו ולקיים "יגיע כפיך כי תאכל אשריך וטוב לך", ישנה סכנה שיתלה האדם את הצלחתו בהשתדלותו האישית ובכחו הרב ולא לחסדי השם.

אולם עלינו להבחין בין שני דברים שהאדם יכול לאמר, בעבדו את האדמה ובראותו את מעשה ידיו. האדם יכול להתבונן בהצלחת מעשה ידיו ולשכוח את ד' ולאמר שבאמת רק בזכות עבודתו הרבה, ההשקעה, הטיפול וההשתדלות שבה עבד את אדמתו, או כל הצלחה אחרת של האדם, ולד' יתברך אין חלק בכך. ועל זה הזהירה התורה באמרה: "ואמרת בלבבך כחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה" אולם ישנו פן אחר שהאדם בראותו את הצלחתו יכול לאמר, וזהו באמת המשכו של הפסוק. האדם יכול לראות את הצלחתו הרבה, ובאמת השקיע האדם עבודה רבה, על מנת לראות פירות ממעשיו ובאמת כחו ועוצם ידו עשו לו את החיל הזה והאדם מודע לכך. והאברבנאל והר"ן כתבו שזו מצוות עשה מן התורה לומר כוחי ועוצם ידי. אך האדם גם זוכר שלא רק כוחו ועוצם ידו גרמו להצלחתו כי עם גם עזרתו של הקב"ה תרמה להצלחת מעשה ידיו.

ובאמת יכולים אנו לאמר, שלא אומר הפסוק שכוחו של הקב"ה עשה את החיל הזה, כי אם כוחו של האדם באמת אך עליו לזכור, שמי שנתן לו את הכוח לפעול ולהצליח זהו הקב"ה כפי שאומר הפסוק: "הוא הנותן לך כח לעשות חיל".

ובכך שהאדם במו ידיו מפרנס את עצמו, ושומר על עצמאותו תוך חיזוק הצבא, אין בכך כפירה בד' ח"ו, אלא להיפך בכך מראה האדם שמאמין בזה שהקב"ה פועל בעולמו בדרך הטבע שפועלת בכניסת ישראל לארצו ולא בהנהגה ניסית הפועלת כשאין נמצא עם ישראל בארצו.

כפי שהכין עצמו יעקב לתפלה, לדורון ולמלחמה, וההצלחה מובטחת רק למי שמסוגל לשלושתם, והכל לפי המצב ולפי המעשה.

שבת שלום
לצפיה ב-'תודה מיקי על הפרשת השבוע '
תודה מיקי על הפרשת השבוע
07/08/2015 | 15:18
11
שבת שלום ושתיזכו למצוות 
לינדה
לצפיה ב-' מה יהיה?? בוקר טוב דיירי הבית יום שישי היום'
מה יהיה?? בוקר טוב דיירי הבית יום שישי היום
07/08/2015 | 08:26
1
75
כמה קשה להכנס לפורום
שיהיה לכולם יום נפלא ו..
שבת שלום
טובה
לצפיה ב-'פשש.. איזו חלה!!'
פשש.. איזו חלה!!
08/08/2015 | 23:37
14
בטוחה שהיתה טעימה.. :)
לצפיה ב-'בוקר טוב לדיירי הפורום יום שישי וסופ"ש נעים '
בוקר טוב לדיירי הפורום יום שישי וסופ"ש נעים
07/08/2015 | 05:48
38
מאחלת לכולם יום נפלא ..
סופ"ש נעים
לינדה 
 
לצפיה ב-'אתר המבצעים הגדול בישראל'
אתר המבצעים הגדול בישראל
06/08/2015 | 23:44
30
.אתר המבצעים הגדול בישראל
בעקבות יוקר המחיה לכולנו נמאס להיות פרייארים ולשלם יותר! המבצעים הכי משתלמים בישראל מהחברות הגדולות בישראל נמצאים כאן! מה שנשאר להכנס ולבחור את התחום שמעניין אותנו ונקבל ללא עלות וללא התחייבות את המחירים הכי טובים והכי משתלמים מהחברות הכי גדולות בישראל! לחץ כאן על מנת לבחור את התחום שמעניין אותך לקבל מבצע ולקבל את המחירים המשתלמים ביותר בישראל.
 
לצפיה ב-'מה מתבשל בסיר לשבת קודש'
מה מתבשל בסיר לשבת קודש
06/08/2015 | 06:41
2
95
שתפו אותנו וספרו לנו מה אתם מבשלים/ת לשבת .
תודה מראש ויום נפלא .
לינדה
לצפיה ב-'אצלי'
אצלי
06/08/2015 | 08:48
1
54
קנלוני בשר
קציצות עוף פטריות
פתיתים
סלט טונה
טחינה ביתית
עגבניות חריף
ערב שישי פסטה ברוטב רוזה
מתוקים:
עוגת שיש .....
לצפיה ב-'אצלי בסירים לשבת '
אצלי בסירים לשבת
06/08/2015 | 16:36
65
סלטים :
סלט סלק,
מטבוחה,
סלט עגבניות בשום ושמן זית,
סלט כרוב ,
מנה עיקרית:
קציצות בשר ברוטב עגבניות ופרוסות גזר,
כרעיים בתנור,
תוספות:
אורז לבן,
קוביות תפ"א .
פירות העונה.
תודה מראש לעדי  מחכה לישמוע מה הכנתם לשבת !!!
לינדה
 
לצפיה ב-'עוגת השבת שלי '
עוגת השבת שלי
06/08/2015 | 13:35
1
103
 
עוגת השבת שלי  
 
 

 
מכירים את המילה פשלה? בוודאי  [cheeky]  יש כאלה שיספרו ויש כאלה שלא כי הרי זו פשלה אין לי בעיה לספר על פשלות שלי אבל רק אם אני מתקנת אותם ובסוףףףף יוצא משהו טעים [cheeky]   [surprise]  אם לא אני לא מספרת.. [wink]  אז כאן בהיותי אוהדת כל מה שקשור לבוטנים ניסיתי להכין רולדה ממולאת לא פחות ולא יותר בחמאת בוטנים אתם יודעים ג'ננה מיוחדת לבמבההה יש לי. אלא מה? בחרתי בחמאה שהיתה לי בבית (לא מתוקה) מילאתי את הרולדה בחמאת בוטנים ושברי בוטנים ציפיתי אותה בחמאת בוטנים גילגלתי אותה בשיברי בוטנים. נראתה   על המזל הגיע הבן והייתי חייבת לתת למישהו לטעום אוישש." קח מאמי קח פרוסה תגיד לי איך יצא ? " ביס ראשון  "אמא טעים אבל אם את רוצה להרוג את נמו (תוכי ג'קו שלנו שמדבר בלי סוף ואף קורא לי אמא ) תני לו רק ביס קטן במקום הוא נחנק" [angry]  איזו אכזבה מה עושיםם? לא זורקים. תוצאה   טעימה לכל אלו שמכורים לבמבה כמוני.אז רציתי לפרסם עוגה לפינה הקבועה בפורום אוכל כשר..נו טוב קבלו את כדורי השוקולד האלו הטעימים שיצאו מהפשלה 
 
 
אין טעם שאתן לכם את המתכון לרולדה כי הרי זה והשילוב של החמאה יצא חנק בפעם הבאה שאכין עם עוד מילוי שאני מכורה לו אתן את המתכון לרולדה.אתם תכינו משאריות של עוגה שהיתיבשה או עוגה מפושלת או אולי מבסקוויט פתיבר.

מה צריך:
פרורים מכל עוגה שהיא רצוי בלונדה 
1 כוס שיברי בוטנים קלויים + עוד כוס לגילגול הכדורים/ אפשר גם קוקוס
3/4 מיכל חמאת בוטנים
2 כפיות ת. וניל
לרוטב השוקולדי:
מיכל שמנת להקצפה פרווה (ריץ ) /חלבי
200 גרם שוקולד מריר קצוץ (אפשר גם שוקולד צ'יפס)

אופן ההכנה:
לערבב את פרורי העוגה (עוגיות ) עם הבוטנים וחמאת הבוטנים
בסיר קטן לחמם את השמנת כשהשמנת חמה לשפוך אותה על קוביות השוקולד ולערבב עד המסת השוקולד ולצנן כ5 דקות.
לשפוך את השוקולד על העוגיות והבוטנים וללוש עם הידיים לאיחוד המסה.
להכניס למקרר לחצי שעה ואז ליצור כדורים לגלגל בבוטנים /קוקוס
להניח במנג'טים ולמקרר יאמיייי של כדורים [wink]  ופישולים [devil]
תהנו 
בהצלחה 
שלכם מכל ה   טובה 
 
 
כנסו לקישור יש תמונות לכדורי השוקולד עם חמאת בוטנים.
תודה לנמושקה על המתכון .
לינדה
לצפיה ב-' בדיחה בדף הראשי פירסמו את הפשלה שלי'
בדיחה בדף הראשי פירסמו את הפשלה שלי
07/08/2015 | 09:21
43
לכדורי השוקולד וחמאת הבוטנים.
לינדוש תודה שהעלת את המתכון
הנה הקישור
 

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא פוריות
אירוח בנושא פוריות
ד``ר נהרי מומחית לפריון מגיעה לענות על שאלותיכם
אירוח בנושא פוריות
אירוח בנושא פוריות
ד``ר נהרי מומחית לפריון מגיעה לענות על שאלותיכם
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U
Vieweat - מדריך המנות האישי שלי
רוצים לדעת מה יש בצלחת?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ