לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

לצפיה ב-' פינת אוכל עדתי: והשבוע סנדויצ'ים/כריכים'
פינת אוכל עדתי: והשבוע סנדויצ'ים/כריכים
25/08/2015 | 20:56
10
147
חברים שבוע טוב, זהו הלימודים שבוע הבא מתחילים, והילדודים חוזרים/נכנסים
לכיתות/גנים/מכללות וכו' - בשרשור הבא אשמח אם תעלו מתכונים לסנדויצ'ים/כריכים
הצעות לתכולה בקופסאות האוכל - ככה נעשה להם שנת לימודים טעימה...
 
לצפיה ב-'טורטייה מקמח מלא, ממרח צמחי ביתי, פסטרמה וטבעות זיתים'
טורטייה מקמח מלא, ממרח צמחי ביתי, פסטרמה וטבעות זיתים
25/08/2015 | 21:26
5
131
טורטייה מקמח מלא עם:
ממרח צמחי עם טחינה ביתית, פסטרמה, טבעות זיתים
לצד סלט ירקות טעים.
 
ההכנה לטורטייה: ממליצה להכין יחד עם הילדים.
לוקחים טורטייה מקמח מלא, מורחים הממרח הצימחי (מתכון בהמשך)
חותכים 2 פרוסות פסטרמה או כל נקניק שאוהבים לחצאיים,
ומניחים על הטורטייה עם הממרח הצימחי.
מפזרים טבעות זיתים חצויות ומגלגלים את הטורטייה.
אפשר לעטוף את הטורטייה בנייליון נצמד ולהניח בקופסאת האוכל
של הילדים, לצד סלט ירקות שעשוי ממלפפון קצוץ, עגבנייה קצוצה
מתובלים במלח ופלפל בקלילות.
 
מתכון לממרח צימחי:
רכיבים:
1/2 קילו גזר חי מגורד
6 שיני שום
1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
1 כוס בצל ירוק קצוץ גס
1 כוס טחינה גולמית
1 מיץ מלימון 1
1/2 כוס מים
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
3 כפות שמן זית
ההכנה:
1. מכניסים למעבד מזון את כל המרכיבים.
2. מעבדים עד לקבל מרקם הממרח
3. מכניסים לצלוחית/קערית הגשה
4. כאשר רוצים לשמור במקרר מכניסים לקופסת איחסון ומוזגים כף שמן זית למעלה – זה יעזור לשמור על הממרח.
5. חיי מדף במקרר כ-3 ימים.
 
לצפיה ב-'יש לך אולי מתכון מנצח לטורטיה עצמה?'
יש לך אולי מתכון מנצח לטורטיה עצמה?
25/08/2015 | 21:58
4
18
לצפיה ב-'לא היא קנויה... סורי'
לא היא קנויה... סורי
25/08/2015 | 22:03
1
20
לצפיה ב-'אם תמצאי אחד שעובד טוב'
אם תמצאי אחד שעובד טוב
25/08/2015 | 22:11
32
אני יהיה אסיר תודה
לצפיה ב-'מצאתי מתכון לטורטייה של חני פרבר מתוך ספרו "ספר מתוק".'
מצאתי מתכון לטורטייה של חני פרבר מתוך ספרו "ספר מתוק".
25/08/2015 | 22:32
1
152
טורטייה (12 טורטיות)
חומרים:
280 גרם קמח רגיל
1 כפית מלח
חצי כפית אבקת אפייה
2 כפות שמן (אפשר גם שמן זית)
125 מ"ל מים חמימים
מעט שמן למריחה
כלים:
מחבת רחבה שטוחה

ההכנה:
1. מערבבים יחד במיקסר או במעבד מזון את הקמח, המלח ואבקת האפייה.
2. מוסיפים את השמן, מערבבים ומתחילים להוסיף את המים. לשים עד שמתקבל בצק חלק ומוצק.
3. מעצבים את הבצק לכדור, מורחים בשמן, מכסים ומשהים כחצי שעה.
4. חותכים את כדור הבצק ל-12 חלקים, מכדררים על משטח מקומח ומרדדים לעלים עגולים בקוטר 20 ס"מ בערך.
5. מחממים מחבת לא משומנת, מניחים בה עלה בצק, מטגנים כשתי דקות, עד שכוויות זהובות נוצרות בצד התחתון, הופכים ומטגנים את הצד השני עוד שתי דקות. אם הבצק מתנפח לוחצים עליו בעזרת מגבת מקופלת.
6. מוציאים מהמחבת ועוטפים במגבת לשמירת החום עד ההגשה (עדיף מיד).
7. אחסון: אפשר לשמור את הבצק עד שלושה חודשים בהקפאה, ואז ישר מהמקפיא למחבת.
לצפיה ב-'טוב, ינוסה בקרוב'
טוב, ינוסה בקרוב
26/08/2015 | 11:07
14
לצפיה ב-'כריך פסטרמה מוקפץ בפיתה או בלי'
כריך פסטרמה מוקפץ בפיתה או בלי
25/08/2015 | 22:03
107
כריך פסטרמה מוקפץ בפיתה או בלי
 
מרכיבים:
2 פרוסות פסטרמה – חתוך לרצועות
1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות
3 עגבניות שרי חתוכות חתיכות קטנות
1 בצל קטן חתוך לעיגולים - אפשר לוותר אם לא אוהבים
1 כף גרעיני תירס מתוק
1 מלפפון חמוץ במלח חתוך דק לעיגולים
 
רוטב מתקתק שעשוי מ:
1 כף רוטב צ’ילי מתוק
1 כף רסק עגבניות
1/2 כפית דבש/סילאן
1/2 כפית חרדל צרפתי
מלח ופלפל לתיבול
ו-פיתה חתוכה לשתי חצאים
 
ההכנה:
1. למחמם מחבת עם תרסיס שמן ולשים את הבצל ולטגן קצת ואז להוסיף את העגבניות, הפלפל אדום ולערבב
2. להוסיף את התירס, והמלפפון חמוץ, לטגן ולערבב עוד דקה ולהוסיף את הפסטרמה החתוכה והרוטב שהכנו.
3. לתבל מלח ולפלפל, לערבב ולהניח להתבשל כ-7 דקות אבל לערבב מידי פעם.
לוודא שהכל מתערבב יפה עם הרוטב ונספג קצת במרכיבים.
4. סוגרים את הבישול ומניחים להתקררות קצת.
5.  חותכים פיתה לחצי וממלאים כל חצי בתערובת – לעטוף בנייליון נצמד
או אפשר לוותר על הפיתה ולדאוג לקופסא סגורה טוב והרמטית
ולמזוג את המוקפף לקופסא (אחרי שהתקרר) לסגור ולשלוח את הילד עם
משהו טוב.
לצפיה ב-'25 רעיונות ומתכונים לכריכים לבית הספר'
25 רעיונות ומתכונים לכריכים לבית הספר
26/08/2015 | 23:39
2
108
25 רעיונות ומתכונים לכריכים לבית הספר
מאתר: foodisgood - רשת חברתית למתכונים
 
תודה ל-MIRI KOKO אחת ממנהלות האתר - אישה מקסימה
 
הנה קישור לדף שלהם בפייסבוק - שווה לבדוק
לצפיה ב-'כריכים רבותי לכל שעות היום '
כריכים רבותי לכל שעות היום
27/08/2015 | 09:24
1
87
כריך טעים וקל להכנה:::
ביצה קשה .
עגבניות שרי .
מלפפון חמוץ .
לחמניה קטנה .
לפתוח את הלחמניה למרוח מעט שמן זית וזעתרלהניח פרוסות של ביצה קשה ועגבניות שרי ומלפפון חצוץ והנה לנו כריך טעים בטירוף .
יקום האדם שלא ירצה לאכול ,...
לצפיה ב-'כריך בסלט ביצים וטונה.'
כריך בסלט ביצים וטונה.
27/08/2015 | 09:28
71
כריך במילוי סלט ביצים ...טונה...בצל סגול....
כמה טעים כמה קל להכנה.
לכריך הראשון מרחתי גם אריסה הכנה ביתי.
המשך יום טעים.
לינדה
לצפיה ב-'שלישי ומה מתבשל?'
שלישי ומה מתבשל?
25/08/2015 | 09:29
3
33
חזה עוף אורז
ערב:שקשוקה
לצפיה ב-'אצלי בקטנה'
אצלי בקטנה
25/08/2015 | 22:06
2
92
לא התחשק להשתולל
לצפיה ב-'בקטנה...זה נראה מצויין'
בקטנה...זה נראה מצויין
26/08/2015 | 15:34
1
35
כמו עוף עם שקשוקה...:)
 
 
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'כן משהו בסיגנון '
כן משהו בסיגנון
26/08/2015 | 19:42
14
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום שלישי'
בוקר טוב ליום שלישי
25/08/2015 | 05:11
2
38
לצפיה ב-'בוקר אור לטובה"לה ולכולם כאן '
בוקר אור לטובה"לה ולכולם כאן
25/08/2015 | 05:19
20
 
 גילוש שתדעי לך שאת חסרה מתגעגעים 
מאחלת לכולם יום טוב.
לינדה
לצפיה ב-'יום נעים לכולם!'
יום נעים לכולם!
25/08/2015 | 12:42
15
לצפיה ב-'שני מבשלים?'
שני מבשלים?
24/08/2015 | 08:20
1
26
קציצות עם קינואה
ערב:טוסטים...
לצפיה ב-'אצלי ..קציצות ופסטה.'
אצלי ..קציצות ופסטה.
24/08/2015 | 17:53
22
לצפיה ב-'יום שני אוו אהה: הום פרייז טעימים (בשתי גרסאות הגשה).'
יום שני אוו אהה: הום פרייז טעימים (בשתי גרסאות הגשה).
24/08/2015 | 01:02
6
119
הום פרייז טעימים (בשתי גרסאות הגשה).
לצפיה ב-'פילה דג מושט מטוגן עם סרטון הדרכה וטיפ'
פילה דג מושט מטוגן עם סרטון הדרכה וטיפ
24/08/2015 | 01:06
89
פילה דג מושט מטוגן עם סרטון הדרכה וטיפ
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום שני'
בוקר טוב ליום שני
24/08/2015 | 06:20
3
51
בקי תודה על השיתוף
שיהיה לכולם יום נפלא
לצפיה ב-'בוקר אור לטובה"לה ותודה בקי על המתכונים..'
בוקר אור לטובה"לה ותודה בקי על המתכונים..
24/08/2015 | 06:30
1
19
זה נראה מעולה .
יום נעים לכולם..
לינדה
לצפיה ב-'יום טוב'
יום טוב
24/08/2015 | 10:53
13
לצפיה ב-'יום מקסים'
יום מקסים
24/08/2015 | 10:53
12
לצפיה ב-'ןןאן נראה טעים '
ןןאן נראה טעים
24/08/2015 | 10:38
17
תודה על השיתוף 
לצפיה ב-'אשמח להיעזר בכם- מקווה שזה בסדר'
אשמח להיעזר בכם- מקווה שזה בסדר
23/08/2015 | 14:05
49
שלום לכם,
שמי מירב, לקראת סיום תואר שני בעבודה סוציאלית.
אני פונה אליכם בבקשה לסייע לי במילוי שאלון עבור מחקר שאני עורכת, עליי להגיע למספר רב של נבדקים ואשמח לכל התגייסות.

להלן הלינק אליו יש להיכנס ולמלא את הטופס-
http://tfasim.org.il/tofes/km8yu
ההגשה היא אנונימית לחלוטין-לא ניתן לדעת מאיזו כתובת מייל התקבל הטופס.
לוקח 6-7 דקות בלבד למלא את הטופס.

בתודה רבה מראש!
מירב
לצפיה ב-'הבלוגיה שלי -מיום ראשון עד סופ"ש '
הבלוגיה שלי -מיום ראשון עד סופ"ש
23/08/2015 | 05:10
4
42
העלתם רשומה חדשה נישמח לשיתוף.
רוצים להמליץ על בלוג שאהבתם עלו קישור ( קרדיט לבעל/ת הבלוג)
המשך יום טוב.
לינדה
לצפיה ב-'הטיפ שלי: איך לשדרוג הכנת שניצל תירס מוכן...'
הטיפ שלי: איך לשדרוג הכנת שניצל תירס מוכן...
24/08/2015 | 17:37
3
168
הטיפ שלי: איך לשדרוג הכנת שניצל תירס מוכן...
http://saloona.co.il/beckyorly/?p=1443
יש סרטון/מצגת קצרה - משהו חמוד ומתוק
לצפיה ב-'תשמעי את גאון ..'
תשמעי את גאון ..
24/08/2015 | 17:52
1
39
איזה רעיון מעולה ..על השיתוף.
לינדה
 
לצפיה ב-'תודה לך וערב טוב'
תודה לך וערב טוב
24/08/2015 | 18:10
11
לצפיה ב-'שידרוג רציני וטעים בקי'
שידרוג רציני וטעים בקי
24/08/2015 | 20:47
45
 על השיתוף
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 על השיתוף
טובה
 
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הבית ליום ראשון '
בוקר אור לדיירי הבית ליום ראשון
23/08/2015 | 05:05
2
26
מאחלת לכולם יום טוב.
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש וכולם כאן'
בוקר טוב לינדוש וכולם כאן
23/08/2015 | 09:00
55
שבוע טוב
יום נעים וקריר
טובה
לצפיה ב-'שבוע נעים לכולם!'
שבוע נעים לכולם!
23/08/2015 | 10:12
16
לצפיה ב-'קרפימוו - קרפים טעימים מהחלב הממותק של טרה. + קופון הנחה'
קרפימוו - קרפים טעימים מהחלב הממותק של טרה. + קופון הנחה
23/08/2015 | 00:43
2
95
קרפימוו - קרפים טעימים מהחלב הממותק של טרה. + קופון הנחה
אין צורך בסוכר במתכון, ונעשה עם תרסיס שמן... 
ילדים ומבוגרים יאהבו מאוד...
 
רכיבים:
1.5 כוסות חלב מו הממותק
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
50 גרם חמאה מומסת
1.5 כוסות קמח רגיל
2 ביצים
לטיגון: תרסיס שמן קנולה
 
ההכנה:
1. בקערה מכניסים את החלב, המלח, הוניל, החמאה, הקמח והביצים ומערבבים טוב לעיסה אחידה... רצוי עם מטרפה.
2. מחממים מחבת על להבה בינונית ומרססים מתרסיס שמן הקנולה.
3. עם מצקת גדולה שופכים בעדינות מהעיסה למרכז המחבת.
ומסובבים את המחבת בזוויות בעדינות על מנת לפזר את העיסה בצורה אחידה על המחבת.
4. מטגנים כדקה (או פחות) או עד שמתגבש בועיות קלות ויש הזהבה ממש קלה בצד התחתון.
להיעזר עם מרית בכדי להפוך את הקרפ ולטגן את הצד השני כ-20-25 שניות נוספים.
5. מוציאים על צלחת, וממשיכים הלאה עם שאר העיסה.
6. ממליצה להגיש לצד גבינה לבנה וסלט ירקות.
 
בקישור הבא יש קופון של 25% הנחה על החלב עד ל-31.12.2015
תדפיסו או תעבירו לשמירה בטלפון ותממשו ברשתות השיווק שרשומים שם:
https://docs.google.com/gview…
 
‫#‏מוו_משקה_חלב‬ ‫#‏טרה‬
לצפיה ב-'בקי על המתכון נראה מעולה '
בקי על המתכון נראה מעולה
23/08/2015 | 07:32
11
ברשותך את המתכון מעלה למאמרים .
יום טוב
לינדה
לצפיה ב-' נראה נפלא בקי תודה'
נראה נפלא בקי תודה
23/08/2015 | 08:53
13
על השיתוף
שבוע נפלא
טובה
לצפיה ב-'ערב טוב עם בשורות טובות לכולםםםם'
ערב טוב עם בשורות טובות לכולםםםם
22/08/2015 | 21:12
26
שבוע טוב .
לינדה
לצפיה ב-'הדלקת נרות לשבת '
הדלקת נרות לשבת
21/08/2015 | 12:27
9
פרשת שופטים, ז' אלול, 21.8-22.8.15

                             קבלת שבת
 

                  ירושלים
כניסת השבת: 18:41
יציאת השבת: 19:54
 
תל אביב
כניסת השבת: 18:57
יציאת השבת: 19:56
 
חיפה
כניסת השבת: 18:49
יציאת השבת: 19:57
 
 
 
באר שבע
כניסת השבת: 18:58
יציאת השבת: 19:56
 שבת שלוםמצוות אוכל כשר 
לצפיה ב-'בוקר אור לכולם ליום שישי וסופ"ש נעים'
בוקר אור לכולם ליום שישי וסופ"ש נעים
21/08/2015 | 05:30
11
בוקר טוב וסופ"ש נעים וטעים לכולנו..
לינדה
לצפיה ב-' עוגת השבת שלי'
עוגת השבת שלי
20/08/2015 | 20:46
1
164
עוגת השבת שלי: עוגת תפוזים
 
לצפיה ב-'בקי '
בקי
22/08/2015 | 23:58
31
העוגה נראית נפלא.
אני הכנתי עוגות שמרים ללא ביצים  במילוי חלבה ושוקולד מתכון בבלוג שלי שמרים מתוק ושמן זית
שבוע טוב
טובה
לצפיה ב-'מה מתבשל ב-לשבת '
מה מתבשל ב-לשבת
20/08/2015 | 15:22
12
59
יום חמישי כבר כאן וסוף שבוע בפתח !!!
מה אתם מבשלים לשבת שתפו וספרו לנו ~~
המשך ליום טוב
לינדה
לצפיה ב-'אצלנו'
אצלנו
20/08/2015 | 15:52
1
102
שבת חגיגית יום הולדת לאבא
תחתיות ארטישוק
קוסקוס
פיצה ערב שישי
טחינה ירוקה
חצילים
קארמבל דובדבנים
 
לצפיה ב-'טעים ומענין ~~לאבא שלך'
טעים ומענין ~~לאבא שלך
20/08/2015 | 16:35
40
מאחלת לאביך מזל טוב ליום הולדתו לעוד הרבה הרבה שנים טובות ובריאות .
לינדה
לצפיה ב-'אצלינו השבוע משהוא מיוחד במינו'
אצלינו השבוע משהוא מיוחד במינו
20/08/2015 | 16:37
4
80
שעדיין אין לי רעיון (וזה תאמינו לי מיוחד)
אשמח לרעיונות ....
 
לצפיה ב-'אצלי ב-'
אצלי ב-
20/08/2015 | 16:43
3
96
קציצות בשר עם בורגול אפוי בתנור .(את המתכון המצאתי בזכות הבשר שבישלתי למילוי נישאר כמות די מכובדת לקחתי כוס בורגול הוספתי וכך נולד אצלי במטבחי עוד מתכון )יצא טעים בטירוף..
חזה עוף בתנור גם את זה בקרוב יעלה את המתכון .
סלטים:
סלט חצילים מבושל עם בצל ושום.
סלט סלק.
סלט עגבניות עם פלפל חריף,
טחינה.
פלאפל.
אצבעות תפוחי-אדמה בתנור.
עוגה:פאי גבינה .
זהו לבנתיים מאחלת לכולם שבת הכי נעימה וטעימה .
לינדה
לצפיה ב-'השבת אתם אוכלים חלבי?'
השבת אתם אוכלים חלבי?
20/08/2015 | 16:45
2
37
לצפיה ב-'למה חלבי '
למה חלבי
20/08/2015 | 17:05
1
79
ערב שבת אצלי חובה בשרי ..
בגלל הפאי גבינה זה למחרת בבוקר עם כוס קפה .
בערב אנחנו לא מקנחים בעוגות רק בפירות העונה אם נישאר מקום 
לינדה
לצפיה ב-'אהההה'
אהההה
20/08/2015 | 17:13
45
אנחנו כמעט כבר לא מקנחים בסוף ארוחה.
והסיבה שאם כבר לאכול עוגה אז שתיהיה חלבית, ואיכותית אז את הקינוח אוחלים 3 - 4 שעות אחרי ארוחת צהריים
 
ובערב שבת, אין מקום לקינוח
מספרים שאחרי ארוחת שבת, אחד האורחים התלונן שהוא מפוצץ וכבר לא מרגיש טוב
אז תדחוף אצבע ותקיא מציעים לו.
עונה האורח שאם יכל לדחוף אצבע לפה, היה אוכל עוד נקניקיה
לצפיה ב-'אצלנו... אמא אמרה לא בא לה לבשל...'
אצלנו... אמא אמרה לא בא לה לבשל...
20/08/2015 | 20:50
1
93
אבל כמו שאני מכירה אותה, מחר כבר בבוקר
אני אשמע רעשים מהמטבח...
אבל האמת - גם לא בא לי אוכל כבד...
אז... סלט, נקניקיות, מרק קר... וזהו
לצפיה ב-'מענין וטעים במטבחיך '
מענין וטעים במטבחיך
21/08/2015 | 14:49
36
תודה בקי בטוחה כפי שאת מכירה את אמך היא תבשל ותוסיף...
שבת שלום,
לינדה
לצפיה ב-'אצלנו '
אצלנו
21/08/2015 | 13:22
2
65
ערב שבת (בלי א ורחים)
רולדת בשר 
ירקות אפויים 
סלטים:
טחינה
סלט ירוק 
סלט עגבניות שרי ובצל 
שבת בוקר (ההורים שלי באים)
קבונה 
פשטדת ירקות וטחינה
פשטדת קישואים פרווה 
לסיס 
סלטים 
ביצים ורסק 
שתהיה שבת שלום 
לצפיה ב-'למה בלי אורחים אושרת אני מגיעה'
למה בלי אורחים אושרת אני מגיעה
21/08/2015 | 14:52
1
43
טעים ומענין במטבחיך ...התגעגענו
שבת שלום וסופ"ש נעים וטעים.
לינדה
לצפיה ב-'מזמנת נשאר עוד '
מזמנת נשאר עוד
23/08/2015 | 08:17
21
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום חמישי'
בוקר טוב ליום חמישי
20/08/2015 | 05:30
1
27
שבת בפתחחחח
יום נפלא לכולם
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב לטובה"לה ולכולם ליום חדש '
בוקר טוב לטובה"לה ולכולם ליום חדש
20/08/2015 | 05:41
27
טובה"לה כך את שומרת לנו על הדיאטה הוופל נראה מעלףףףףף.
אוי אוי כמה קלוריות 
יום טוב לכולם.
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולם ליום רביעי '
בוקר טוב לכולם ליום רביעי
19/08/2015 | 04:48
4
25
בוקר אור לכל דיירי הבית החם 
לבקי תודה ענקית על הפינה "אוכל עדתי " נישמח לשיתוף 
יום טוב
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש ולכולם כאן'
בוקר טוב לינדוש ולכולם כאן
19/08/2015 | 06:17
48
שיהיה לכם יום נפלא 
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב ויום נעים '
בוקר טוב ויום נעים
19/08/2015 | 09:07
6
לצפיה ב-'בוקר אור ליום רביעי '
בוקר אור ליום רביעי
19/08/2015 | 09:16
16
שוב הגעתי ... כי גם לי מגיע קצת חופש אז יותר פנויה לדברים שכייף לי לעשות ולא מספיקה ביום יום 
שיהיה יום של אהבת חינם ובריאות 
 
לצפיה ב-'בבקשה '
בבקשה
19/08/2015 | 12:39
9
לצפיה ב-'פינת אוכל עדתי והשבוע: פשטידות ומאפים'
פינת אוכל עדתי והשבוע: פשטידות ומאפים
19/08/2015 | 02:42
25
113
מהדורת מתכונים השבוע תיהיה בנושא פשטידות ומאפים
אז קדימה בואו ונחלוק עם העולם את המתכונים המנצחים שלנו...
לצפיה ב-'לחם שום עם שמן זית וזעתר של אורלי'
לחם שום עם שמן זית וזעתר של אורלי
19/08/2015 | 02:45
144
לחם שום עם שמן זית וזעתר של אורלי
 
רכיבים:
4 כוסות קמח לבן
כף שמרים יבשים
40 גרם חמאה רכה
1/2 גביע שמנת 9%
1 כפית סילאן
1 כפית סוכר לבן
1/2 כף שטוחה של מלח
1+1/4 כוס מים פושרים.
4 שינים שום קצוצות או כתושות.
4 כפות שמן זית
2 כפות זעתר
 
לקישוט והברשה:
1 ביצה – Medium
קצח (לפיזור מעל הלחם)
 
אופן הכנת המתכון:
1. מכניסים לקערה את מרכיבי הבצק
ומתחילים ללוש לבצק רך אך לא דביק.
טיפ: (את המים והמלח מוסיפים בזמן הלישה בהדרגה)
2. מניחים את הבצק מכוסה במגבת להתפחה של כשעה.
ואז מחלקים את הבצק ל- 6-7 כיכרות עגולות
או 12 כדורים (למי שרוצה לחמניות) או 12 יחידות בצק מאורכות (לחמניות אצבע ארוכות)
3. חורצים בעזרת סכין את גב הבצק באלכסון. מכסים עם מגבת ומתפיחים שוב כ- 20-30 דקות.
4. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
5. מרפדים תבנית תנור עם נייר אפייה ומניחים את הכיכרות או לחמניות ומברישים קלות עם ביצה טרופה ומפזרים קצת קצח למי שאוהב.
6. אופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים ומצננים
7. בתיאבון….
 
לצפיה ב-'מיני בואיקוס - ביסונים מפנקים'
מיני בואיקוס - ביסונים מפנקים
19/08/2015 | 02:48
139
מיני בואיקוס - ביסונים מפנקים
 
מיני בואיקוס גבינה עם או בלי קצח
ממש ביסונים טעימים ומפנקים.
כל ביס – פיצוץ חושים
מתכון קל וטעים – בתאבון
 
רכיבים:
2 כוסות קמח
2 ביצים
100 גרם גבינת קשקבל מגורדת
50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
100 גרם גבינה בולגרית 5% קשה
100 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה
 
לקישוט ומריחה לפני הכניסה לתנור:
1 ביצה טרופה למריחה על הבואיקוס
ריסוס שמן או מעט שמן ומברשת (לשימון התבניות)
תבניות מאפינס קטנות או כוסיות נפרדות קטנות בכל מיני צורות
קצח לקישוט
 
ההכנה:
1. בקערה גדולה מכיניסם את כל המרכיבים של הבואיקוס
ומעבדים ביד טוב טוב עד שמתקבל בצק נעים למגע וטיפה טיפה דביק.
2. אם הבצק דביק מידי – להוסיף טיפה מעט מאוד קמח וללוש שוב.
3. לוקחים תבניות מאפינס קטנות – מעין תבניות מיני (יש לבבות, עיגולים)
משמנים עם ריסוס שמן קלות את התבניות או עם מברשת עם מעט שמן
4. יוצקים מהבצק כדורים קטנים ומניחים בתבניות
5. את התבניות מניחים בתבנית תנור אפייה עם נייר אפייה
6. מברישים על הבואיקוס ביצה טרופה ומפזרים קצח (לא חייב)
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות או עד הזהבה
קלה ומחמיאה.
 
לצפיה ב-'אגרול אפוי במילוי גבינה, פטריות גזר ובצל'
אגרול אפוי במילוי גבינה, פטריות גזר ובצל
19/08/2015 | 02:52
104
אגרול אפוי במילוי גבינה, פטריות גזר ובצל
 
מרכיבים ל-10 סיגרים):
2 גזרים מגורדים
1 בצל גדול קצוץ דק
חצי כוס פטריות שמפניון (מקופסא) קצוץ דק
5 עלי סיגרים (לחצות לחצי שיתקבל 10 חצאים)
1 חבילת גבינה טוב טעם 3% של טרה
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית תבלין קארי
מלח, ופלפל שחור טחון לפי הטעם
 
בהצעת הגשה למטבל:
1 לבן 3% טרה
1 בצל ירוק קצוץ דק דק
 
אופן ההכנה:
1. במחבת מרססים שמן (או 2 כפות) ומוסיפים 5 כפות מים.
2. מאדים את הבצל הקצוץ עד שנהייה שקוף.
3. מוסיפים את הגזר המגורד והפטריות ביחד עם תיבול מלח, קארי, פפריקה מתוקה, ופלפל שחור לערבב עד שנעשים רכים ומורידים מהאש.
3. על המחבת כאשר העיסה חמה מוסיפים את הגבינה טוב טעם ומערבבים טוב טוב, כדי שהכל יתאחד. טועמים ובודקים תיבול.
4. מחממים תנור ל-190 מעלות
5. לוקחים חצי עלי סיגר ושמים כף באמצע ועוטפים משני הצדדים ומגלגלים. מרטיבים קלות עם מים את הקצת כדי שיידבק.
7. שמים נייר אפייה בתבנית תנור ומשמנים קלות עם תרסיס שמן, ומניחים את הסיגרים עם הפתח כלפי מטה.
8. מכניסים לתנור כ-20 דקות עד שמזהיב – לבדוק שלא יתייבש
9. מוציאים שיתקרר ומגישים לצד מטבל לבן 3% מעורבב עם בצל ירוק טרי וטעים.
 
לצפיה ב-'פשטידת תפוחי אדמה עם עוף'
פשטידת תפוחי אדמה עם עוף
19/08/2015 | 02:57
118
פשטידת תפוחי אדמה עם עוף
 
מכירים את העניין שעושים ארוחה עם עוף ונשאר ממנו ולא יודעים מה לעשות?
אז הנה מתכון לשימוש בשאריות העוף לפשטידה טעימה לעוד מנה מדהימה.
 
מרכיבים:
1 ק”ג תפוח אדמה מבושל
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
4 כפות קמח או קמח ללא גלוטן
4 ביצים גדולות
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כוס שמן
2 כוסות שאריות עוף מפורק וקצוץ דק
 
ההכנה:
1. אחרי שתפוחי האדמה בושלו במים, מסננים ושמים בקערה ומועכים.
2. מחממים מחבת עם כף שמן ומטגנים את המאדים את הבצל עד להזהבה.
3. שומפכים את כל המרכיבים כולל העוף, התפוחי אדמה ובצל לקערה אחת ומערבבים
לקבלת עיסה אחידה.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
5. משמנים תבנית תנור 26 ס”מ (או בינונית מרובעת).
6. שופכים את כל העיסה ומכניסים לתנור ל-40-45 דקות עד שהפשטידה נהיית בצבע שחום קליל.
7. מוציאים מהתנור ונותנים להתקרר ולהגיש ליד סלט ירקות טרי.
 
לצפיה ב-'מאפינס דבש'
מאפינס דבש
19/08/2015 | 03:01
358
מאפינס דבש
 
מרכיבים (12 יחידות גדולות או 24 מיני מאפינס):
1/4 כוס דבש
1/4 כוס סילאן
1/2 כוס סוכר (100 ג’)
100 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
1 גביע יוגורט
1/8 כפית מלח
100 גרם צימוקים
1.5 כוסות קמח תופח (210 ג’)
1 כוס קמח תירס (אם אין אז אפשר קמח לפולנטה)
 
ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות ומשמנים את שקעי המאפינס.
2. שמים בקערה את הדבש, הסילאן, הסוכר, החמאה, הביצים, היוגורט והמלח,
ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים.
3. מערבבים בקערה נפרדת את שני סוגי הקמח. מוסיפים לקערה הגדולה ומערבבים.
4. מחלקים את העיסה בין השקעים, כך שתמלא 2/3 מגובהם.
5. אופים כ-30 דקות, עד שהקיסם הננעץ במאפינס יוצא נקי.
מוציאים, מצננים קצת ומגישים הכי כיף עם כף חמאה ודבש.
 
לצפיה ב-'פשטידת מקרונים - מינה עם סרטון'
פשטידת מקרונים - מינה עם סרטון
19/08/2015 | 03:08
4
117
פשטידת מקרונים - מינה
 
אי אפשר לעמוד מול הפשטידה הזאת, היא טעימה בטירוף
אפשר להכינה יחד עם גבינות אבל בחרתי במתכון הזה – ללא גבינות
שעושים אותה נכון ובסבלנות – זה משתלם, נטרפת, נחטפת היא פשוט כוכבת.
 
רכיבים:
חצי חבילת מקרוני
4 ביצים
3 כפות פירורי לחם (אני אוהבת את המוזהבים)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
50 גרם חמאה + תרסיס שמן
 
ההכנה:
1. מבשלים את המקרוני במים ומסננים – לא שוטפים
2. טורפים את הביצים
3. שמים בקערה את המקרוני עם הביצים הטרופות ושאר המרכיבים ומערבבים
4. משמנים מחבת טוב עם 50 גרם חמאה וריסוס שמן קנולה – שתתחמם טוב
5. שמים את התערובת ומנמיכים את הלהבה לבינונית ומכסים חצי מכסה
6. מידי פעם מנערים קצת כדי שלא יידבק
7. כאשר יש השחמה מתחת לפשטידה הופכים על צלחת
8. מרססים שוב טוב את המחבת עם ריסוס השמן
ומחזירים את הפשטידה שתתבשל על הצד השני עד להשחמה
9. מוציאים על צלחת עם נייר סופג ומצננים
 
בתאבון אמיגוס
 
לצפיה ב-'עלי סיגר במילוי גבינות /לינדוש'
עלי סיגר במילוי גבינות /לינדוש
19/08/2015 | 06:38
3
43
עלי סיגר אפוי ממולא בגבינות.
 הפעם הכבד אותכם בארוחת הערב.
כדי המלך!

חבילה של 500 גרם עלי סיגר.
חבילה של 250 גרם גבינה לבנה 5%
2ביצים.
פלפל שחור .מלח.
100 גרם גבינה פטה מגוררת.

אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים למילוי ולהניח בצד,בנתיים לקחת את עלי הסיגר אחד אחד
למרוח מעט חמאה או לרסס בתרסיס שמן למלא במרכז של העלה את המילוי ליסגור בצורת מעטפת להניח בתבנית אפיה .להכין את כל העלים .
לחמם תנור בחום של 180 מעלות .למרוח מעל כל עלה במעט שמן או חמאה מומסת לאפות כ15-20 דקות עד לקבלת צבע חום ..
והנה לכם ארוחה עשירה ומלאה כיד המלך.בתוספת סלט ירקות עשיר..
בתיאבון !!
מקווה שנהנתם מהמתכון.
כנסו לקישור יש תמונות.
 
לינדה
 
לצפיה ב-'מאפה במילוי בשר /לינדוש'
מאפה במילוי בשר /לינדוש
19/08/2015 | 06:48
1
63
       
מאפה ממולא בבשר
לפעמים נישאר לכם שאריות של בשרים ולא יודעים מה לעשות אז הנה מאפה קל וטעים...
מאפה בצק עלים  במילוי בשר .

מצרכים:
חבילה בצק עלים
500 גרם בשר טחון גס (כאן אני ניצלתי שאריות צלי בשר)
.
3בצלים פרוסים לפרוסות.
כף כמון.
כף פלפל שחור.
כפית קינמון.
כף מלח.
אופן ההכנה:
לטגן מעט את הבצלים עד לקבלת שקיפות להוסיף את הבשר ,
להמשיך לבשל עד שהבשר מוכן ואז להוסיף את התבלינים ,
ליטעום אם התיבול בסדר לפי טעמכם!!
לקחת את הבצק לחלק ל3 או 4 כל חלק למלא בבשר לגלגל לרולדה
להניח על תבנית אפיה למרוח בביצה לפזר שומשום לאפות
בחום של 190 מעלות עד שהמאפה מוכן...
ניתן להגיש עם סלט ירקות עשיר או כמנה ראשונה.
בתיאבון !!!
מקווה שנהנתם מהמתכון 
 
 
כנסו לקישור יש תמונות.
 
לינדה
לצפיה ב-'תודה רבה'
תודה רבה
19/08/2015 | 12:39
13
לצפיה ב-'מעולה'
מעולה
19/08/2015 | 12:38
12
לצפיה ב-' בבלוג-קובניות במילוי מבחר טעמים'
בבלוג-קובניות במילוי מבחר טעמים
19/08/2015 | 18:23
8
85
ועכשו קובנה אמיתית עם תוספות שמשדרגות את המאפה
1 ק"ג קמח
60 גרם סוכר חום /3 כפות גדושות
2 כפות דבש
50 גרם שמרים טריים / 2 כפות שמרים יבשים
1 כף שטוחה מלח
2 וחצי כוסות מים מהברז /יתכן ותצטרכו להוסיף עוד מים .
שמן למריחה על הבצק /אפשר שמן זית ואפשר קנולה
 מילוי יופיע אחרי אופן ההכנה.
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב את הסוכר  ,הקמח ,הדבש והמלח  כ2 דקות. להוסיף את השמרים להוסיף את המים וללוש בצק רך מאוד וקצת דביקי.
לכסות את הבצק בנילון ולהניח להתפחה.(בחום של היום פחות משעה יש לכם בצק שתפח יפה)אפשר לשים במקרר עד למחרת הבצק גם יתפח.
לקרוץ כדורים רצוי במשקל אחיד (אני מכינה אותם במשקל של 90 גרם כל  אחד ואז האפיה אחידה.
כל כדור לגלגל בשמן ולהניח מכוסה לתפיחה נוספת של כ10 דקות התפיחה נותנת לכם רידוד ידני קל מאוד .
לשמן היטב משטח עבודה ואפשר להתחיל לרדד עם המערוך את כדור הבצק. למרוח מעט שמן על הבצק ולהתחיל למתוח עם הידיים מכל צד של הבצק עד שהבצק מגיע לשקיפות (לא נורא אם הוא נקרע פה ושם.) למרוח עם מברשת כל מילוי שתבחרו.ולהתחיל לגלגל לרולדה ,כשסימנו לגלגל נגלגל שוב לצורת שבלול ברהלה.
להניח במגש למרוח מעט שמן לפזר שומשום/ קצח/ גרעיני חמניה / דלעת/ אגוזים גרוסים /שקדים/ פרג..זעתר
להתפיח בערך כ20 דקות .
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות כ30 -35 דקות בערך.
  סוגי מילוי :
 1טחינה גולמית כן כן למרוח טחינה גולמית עם מברשת
2 ממרח פסטו
3 ממרח עגבניות יבשות
4 עישבי תיבול ושמן זית
5 שמן זית +זעתר
6 אריסה
טפנד זיתים
  7ולערב שבת הכנתי  מילוי תפוח אדמה בצל מטוגן ובצל ירוק.
8 ממרח גזר = גזר מבושל ומרוסק עם שום מלח כמון פיטרוזיליה ושמן
9 חלבי-- רוטב פיצה וגבינה צהובה.
10 ואפשר רק שמן
הגדלתי לעשות ומיליתי גם בקקאו וסוכר אבל זה כבר משהו אחר ובצק קצת שונה
זהו בסוגי המילוי תתפרעו כיד הדימיון 
מעדן שיהיה בהצלחה והנאה [indecision]
שלכם    טובה

 
לצפיה ב-' שמרים מתוק ושמן זית'
שמרים מתוק ושמן זית
19/08/2015 | 18:44
6
57
כבר העלתי פעם את הרשומה הזו  מכיוון שהכנתי שוב לכבוד שבת את הבצק הזה ויצא כל כך מוצלח שאני חייבת לשתף רתכם שוב. הגעתי למסקנה שזה הבצק ללא ביצים ללא חמאה ללא מרגרינה יוצא לכם בצק רך רך פרווה ועםםם שמן זיתתת כן כן לא טעיתם.תנסו פעם אחת להכין את הבצק ואז אתם מכורים אליו
מה צריך:
1 ק"ג קמח
150 גרם סוכר
כוס חד פעמי של שתיה חמה קטנה רסק תפוחי עץ ללא סוכר
חצי כוס שמן זית
2 כפות טחינה גולמית
חצי כוס מיץ תפוחים טבעי (אפשר לוותר ולשים מים במקום)
בערך כוס של מים מתחילים מחצי ואז אם חסר נוזלים לבצק מוסיפים בהדרגה )
50 גרם שמרים טריים/2 כפות שמרים יבשים.
למריחה על הבצק ושימון המגשים טחינה גולמית
למילו כיד הדימיון השורה עליכם  [indecision]
להרטבת הבצק והמראה המבריק:
 
3/4 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון.
להרתיח עד שהסוכר נמס
אופן הכנת הבצק
בקערת המיקסר עם וו הלישה לערבב קמח ,שמן וטחינה להוסיף את השמרים והרסק ,להוסיף את מיץ התפוחים/ מים והמים (לזכור להוסיף מים בהדרגה) ללוש בצק רך ונעים מעט דביק? לא נורא.
בשלב הזה אתם יכולים להכניס למקרר מכוסה כמובן אם אתם רוצים לאפות למחורת לא לפחד הבצק תופח לממדים עצומים.
אם אתם רוצים לאפות באותו היום גם אפשר להניח את הבצק בקערה מכוסה להתפחה.
כשהבצק הכפיל את הנפח לחלק לחלקים שווים (רצוי לשקול) ולהניח להתפחה (מכוסה) עוד עשר דקות.
על משטח מקומח לרדד כל חלק למרובע למרוח טחינה גולמית לפזר את המילוי ולגלגל לרולדה. לחתוך את הרולדה לחתיכות בגודל שווה ולהניח במרחק של 2 ס"מ זה מזה במגש שמרוח בטחינה.
להניח את המאפה להתפחה
לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות זמן משוער 30 דקות.
בסיום האפיה כשהעוגה עדיין חמה עם מברשת להבריש את הסירופ שהתקרר .
בהצלחה ושבת נעימה וטעימה.
שלכם טובה
לצפיה ב-'מאפה גבינות עלי סלק ופיטריות'
מאפה גבינות עלי סלק ופיטריות
19/08/2015 | 19:11
5
51
במילה אחת מעדן
לבצק:
600 גרם קמח
3 כפות סוכר 
כף שטוחה מלח
60 גרם חמאה +כמה קוביות חמאה לפיזור על הבצק לפני סיום האפיה
3 חלמונים
כוס וחצי חלב
25 גרם שמרים טריים/כף שטוחה שמרים יבשים
למילוי:
200 גרם גבינה 5%
כוס גבינה מלוחה יבשה 
כוס גבינה צהובה
כף וחצי קמח
חבילת עלי סלק קצוצים וחלוטים כמה דקות במים רותחים .
בצל גדול קצוץ
קופסאת פיטריות טריות (אל תשתמשו בקופסאת שימורים הטעם שלהם פלסטיק גמור) 
חופן עלי פיטרוזיליה קצוצה.
מעט מלח ופלפל שחור גרוס
שמן לטיגון עלי הסלק הפיטריות והבצל.
אופן הכנת הבצק:
בקערת המיקסר עם וו הלישה שימו את הסוכר ,הקמח, המלח החמאה וערבבו כמה דקות, אחר כך תוסיפו את החלמונים והשמרים והחלב ולושו עד לקבלת בצק רך מאוד ונעים למגע.
כסו את הבצק בקערה מקומחת קלות בערך כשעה וחצי  במקום חמים(זמן חורף)
להכנת המלית:
לקצוץ את עלי הסלק כולל הגבעול הלבן להרתיח מים בסיר  ולבשל כ5 דקות.
לשים במסננת להגרת הנוזלים.אחרי שהתקרר גם לתת להם סחיטה טובה עם כפות הידיים.
במחבת לשים מעט שמן לטגן את הבצל  להזהבה קלה ולהוסיף את הפיטריות לעוד טיגון קל ואז להוסיף את עלי הסלק לטיגון נוסף של כ5 דקות . (לשים לב לא לטגן יותר מידיי)
להוסיף מעט מלח(מעט כי יש לנו בגבינה המלוחה מלח ) ופלפל שחור, לכבות את האש ולהוסיף פיטרוזיליה. לצנן היטב.
לערבב את הגבינות והקמח ולהוסיף את הבצל והסלק והפיטריות שהתקררו.
הרכבת המאפה:
לשמן תבנית בקוטר 26-28 בחמאה גם בדפנות.
לחלק את הבצק ל2 חלקים שווים.
לרדד את הבצק לעובי של 3 מ"מ .
לקחת את תחתית התבנית ולחתוך את הבצק בגודל של התחתית.
להניח את העלה שחתכנו בתבנית ולשים את מילוי הגבינות בשיכבה אחידה, (לא את כל המילוי כי ישאר לנו בצק לעוד מאפה קטן )
כעת לוקחים את החלק השני של הבצק ומרדדים אותו לעובי של 3 מ"מ .
לוקחים קורצן גדול ואחד קטן יותר / כוס -/קטן כוסית לשתייה חריפה.
קורצים עיגולים גדולים ושמים אותם חופפים אחד על השני מסביב (כמו גג רעפים) למגש.
סיימנו עם הגדולים קורצים עם הקורצן הקטן  עיגולים קטנים ומניחים בצורה חופפת כמו עם הגדולים משאירים פתחון קטן באמצע שיציץ המילוי. למרוח בביצה טרופה לפזר שומשום וקצח לכסות את המאפה ולשים במקום חמים. להתפחה. 
לאפות בחום של 180 מעלות בערך כחצי שעה.
הערה את הגבינה סיננתי בבד כ4 שעות במקרר ולא הוספתי קמח לגבינה אני נאוד ממליצה על השיטה הזו כך הרווחתם קלוריות  [surprise] וכמובן פחות אחוזי שומן
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?r=1&EntryId=4941816
בהצלחה
טובה
לצפיה ב-' פשטידת איטריות אורז'
פשטידת איטריות אורז
19/08/2015 | 19:33
4
39
חבילה אחת של איטריות אורז 300 גרם. (אני השתמשתי בווילי פוד)
בצל 1 קצוץ דק
3-כפות שמן-לטיגון הבצל
4 ביצים
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
קוביה 50 גרם של כול גבינה קשה מלוחה מפוררת.
200 גרם רסק עגבניות.
תבלין לפיצה /אורגנו.
200 גרם חרוזי זיתים/ טבעות
מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
לפני בישול האיטריות לשבור אותם לחצי (קל יותר אחרי הבישול לערבב עם המילוי) ולבשל לפי הוראות היצרן שעל השקית. לסנן ולשטוף במים קרים.
לטגן את הבצל בשמן ולצנן.
לערבב את הבצל הקר עם כול חומרי המילוי רסק ,אורגנו ,גבינות ,ביצים,לטעום תיבול ולערבב עם איטריות האורז שבישלנו.
למרוח תבנית במעט חמאה בתחתית ובדפנות לשים את העיסה ולאפות ב180 מעלות בערך כ45 דקות.
תיהנו ושיהיה בהצלחה
שלכם טובה
לצפיה ב-' פאי ספירלה מדהים'
פאי ספירלה מדהים
19/08/2015 | 19:47
3
72
לצערי אני לא מצליחה להעלות חלק מהתמונות אבל יש לכם אפשרות להכנס לבלוג ולהציץ.
זהו פאי עם" קצת " טרחה אבל שווה כל ביסס
לבסיס בצק פריך:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות קרה מאוד
חצי כפית מלח
חצי כפית סוכר
ביצה אחת
1- 2כפות מים קרים./חלב
אופן ההכנה:
במיקסר עם קרס הגיטרה לערבב את הקמח והחמאה לתערובת פרורית להוסיף את הביצה (ואם יש צורך את המים)להמשיך ללוש עוד כדקה ואז להוציא ולאחד את הבצק עם כפות הידיים. לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לשעה (מינימום אפשר ללילה גם).
לירקות: ירקות צבעוניים מכל מה שיש במקרר וישתלב יפה במאפה.
גזר אחד ארוך ושמנמם פרוס לאורך עם קולפן
בטטה אחת שמנמנה וארוכה (קלופה)פרוסה לאורך עם קולפן
פלפלים צבעוניים חתוכים לרצועות ברוחב של 1 וחצי ס"מ (פלפלים מכל הצבעים שיש לכם במקרר מכל צבע אחד)
חציל ארוך פרוס לאורך בעובי של 3  מ"מ (עם הקליפה) 
פיטריות  טריות פרוסות 
בצל אדום בינוני  חצוי לשניים ופרוס 
עלה שניים של סלק (פזיל החלק הירוק)לא חובה
קישוא (רצוי זוקיני בגלל הקליפה הירוק כהה שלו) ארוך ושמנמן פרוס עם קולפן לפרוסות אורך.
אפשר להוסיף גם תפוח אדמה פרוס לאורך עם קולפן וגם עגבניות פרוסות.לא חובה.
אופן הכנת הירקות :
את הגזר תפוח האדמה הבטטה והקישוא לפרוס לאורך עם קולפן לשים במסננת ולפזר מעט מלח שום גבישי ופלפל שחור (ככה הירקות מתרככים לנו והנוזלים יוצאים)
את רצועות הפלפלים לאפות ב180 מעלות עם מעט שמן זית כ25 דקות.
את החצילים לפרוס לאורך למרוח משני הצדדים בשמן זית ולאפות ב180 מעלות עד הזהבה יפה.
למילו:
קופסה (250 מליליטר )שמנת מתוקה 
3 ביצים שלמות מעורבבות עם מזלג
כף גדושה קמח
קורט מלח, קורט גבישי שום, קורט פלפל שחור.
לפיזור על תחתית הפאי : לא חובה
מעט גבינה צהובה, מעט גבינה מלוחה ,חופן עלי פיטרוזיליה קצוצים ,מעט בצל ירוק קצוץ
הרכבת המאפה:
אחרי שהבצק נח במקרר שעה להוציא את הבצק ולרדד  על משטח מקומח מעט לגודל קצת יותר מגודל התבנית להרים עם המערוך ולשים בתבנית לצפות גם את השוליים. לחתוך מסביב את שאריות הבצק .ולהכניס שוב את הבצק למקפיא לרבע שעה.
אפשר בתבנית קוטר 26 או 28 אפשר גם קטנה יותר 24 רצוי נשלפות שאפשר יהיה בקלות לחלץ את המאפה.
עכשו:
נוציא את תחתית הפאי מהמקפיא ונתחיל להרכיב את הספירלה עם סבלנות [surprise]
נפזר מעט גבינות בתחתית הפאי ואת עשבי התיבול
נשים את כל הירקות שפרסנו ואפינו חלק מהם ליד הפאי ונתחיל לגלגל פלפל אדום מסביבו נגלגל (כמו שבלול ) רצועות של כל ירק שתבחרו לפי הצבעים וכך לאט לאט עד שאתם ממלאים את פני משטח הפאי באמצע תשלבו פיטריות פרוסות ,בצל סגול עגבניות..גוונו תהייו קצת פיקאסו [devil]  מה יש
הערה​ את החציל שהוא רחב ואם גם הבטטה רחבה אני חותכת עם מספריים(שלא יבלטו  יותר מידיי לחצי לאורך ואז יש לי מפרוסת החציל שני חלקים )
תכינו את המילוי:
לערבב את הביצים עם הקמח היטב במטרפה ידנית להוסיף את התבלינים והשמנת מתוקה.
ליצוק את המילוי על הפאי והירקות עד שלושת רבעי מגובהו.
לחמם תנור ל180 מעלות כ40 דקות בערך ,או עד שהבצק מזהיב והמילוי מתיצב.
לצנן את המאפה ואז לחלץ בזהירות מהתבנית.
נשאר לכם להכין סלט ירקות והמון ולהנותתתתת בגדולללל [wink]   [cheeky]
היה שווה  ל [blush]  תאמינו לי תנסו אם אתם רוצים מחמאות
רגעעעעע רגעעעע לא סיימנו [devil]  אל תזרקו את הירקות שנשארו ואת הבצק שנשאר ואת המילוי. תרדדו את הבצק שוב כשהוא קר שימו במגש מתאים וגם לצפות את הדפנות. שימו את כל הירקות שנשארו לכם תוסיפו גבינה צהובה מעט גבינה קשה מלוחה. תוסיפו עליהם את המילוי ולאפיה יש לכם קיש מעולה (לא לשכוח להכניס את הבצק מרודד למקפיא לרבע שעה)לפני המילוי.
לצפיה ב-'ו.... לבקי על הפינות שהעלתה בפורום'
ו.... לבקי על הפינות שהעלתה בפורום
19/08/2015 | 19:56
2
25
על המתכונים הטעימים הישארי עימנו בקי
טובה
לצפיה ב-'בבקשה.... לאן אני הולכת? באתי להשאר'
בבקשה.... לאן אני הולכת? באתי להשאר
19/08/2015 | 20:16
1
26
לצפיה ב-'כאן ביתך '
כאן ביתך
20/08/2015 | 08:30
25
וכאן תישארי את חלק מהמשפחה הקטנטונת 
לינדה
לצפיה ב-'מעולה'
מעולה
19/08/2015 | 20:16
17
לצפיה ב-'מאפה ידי ביתי '
מאפה ידי ביתי
20/08/2015 | 15:45
3
77
בת ה 11 להתפאר, עשתה הכל לבדה !
לצפיה ב-''
20/08/2015 | 16:37
2
18
נראה מעולה ולביתך.
לינדה
לצפיה ב-'תודה אמסור לה '
תודה אמסור לה
20/08/2015 | 16:39
1
21
לצפיה ב-''
21/08/2015 | 06:57
8
לינדה
לצפיה ב-'ממאכלי עדת הטבעונים: פשטידת בצל ופטריות'
ממאכלי עדת הטבעונים: פשטידת בצל ופטריות
21/08/2015 | 13:22
1
49
אף פעם לא אכלתי אוכל "עדתי"... כשביקשו מהילדים שלי להביא לבית הספר או לגן מאכלים של "העדה שלנו" היינו בבעיה.
אנחנו אוכלים מאכלים מכל העולם וכל העדות
 
לצפיה ב-'אוכל עדתי '
אוכל עדתי
23/08/2015 | 06:35
36
 איך אני אוהבת אוכל עדתי  ..
בכול עדה יש את המאכלים המיוחדים שלהם .
אני אוהבת לשדרג ולנסות מאכלים מכל עדה  .
יום טוב.
לינדה
לצפיה ב-'שרשור עם מתכוני קוואקר: כדורי בשר, קוואקר ואורז'
שרשור עם מתכוני קוואקר: כדורי בשר, קוואקר ואורז
18/08/2015 | 10:15
1
70
אני מתחילה שרשור עם מתכוני קוואקר, אשמח אם תעלו גם
כדורי בשר, קוואקר ואורז:
לצפיה ב-'בקי תודה יקירה זה נראה מעולה '
בקי תודה יקירה זה נראה מעולה
18/08/2015 | 16:51
11
            רעיון מעולה ..
אני לפעמים  מוסיפה קוואקר לקציצות או לביבות במקום פירורי לחם או תפו"א.
לינדה
 
לצפיה ב-'שלישי ומה מתבשל?'
שלישי ומה מתבשל?
18/08/2015 | 08:46
2
27
שניצל אפוי פתיתים....
לצפיה ב-'פתיתים עם פטריות שמפניון ובצל!!!'
פתיתים עם פטריות שמפניון ובצל!!!
18/08/2015 | 10:12
1
39
לצפיה ב-'יום שלישי פתורה מבישולים '
יום שלישי פתורה מבישולים
18/08/2015 | 16:46
29
אני יוצאת מהבוקר לסידורים וקניות .חוזרת עיפה בלי טיפת כוח ועוד לבשל !!
מכינה מהר סלט עם טונה ויש לנו ארוחה קל טעימה והכי הכי קלאסית .
תודה על הטעימות לבקי ועדי .
לינדה
לצפיה ב-'סקר: מה השיר האהוב עליכם?'
סקר: מה השיר האהוב עליכם?
18/08/2015 | 10:09
2
48
מהוה השיר שאתם הכי אוהבים, כאשר אתם שומעים אותו
הוא עושה לכם טוב גם כשעצוב, או שגורם לכם לפזז עם
תנועות כמו מייקל ג'קסון במכונית או בבית...
 
שלי: Mariah Carey - Always be my baby
לצפיה ב-'השירים האהובים '
השירים האהובים
18/08/2015 | 16:57
28
  אני אוהבת לישמוע שירים משנות ה60 ועברים (ים תיכוני..יהורם גאון.שלומי שבת .ועוד ועוד )
אני רק בנסיעה באוטו שומעת מוסיקה .
לינדה
לצפיה ב-'יש לי הרבה שירים אהובים'
יש לי הרבה שירים אהובים
19/08/2015 | 09:20
28
ולרוב אני לא מפזז...
הזמר האהוב עליי ביותר הוא דיוויד בואי. האלבום האהוב עליי ביותר שלו הוא The rise and fall of Ziggy Stardust and the spiders from Mars
השיר האהוב עליי ביותר מתוכו הוא Starman
 
האם זה אומר שזהו השיר האהוב עליי ביותר?
לא יודע.
 
פעם כתבתי רשומה עם כמה מהשירים שהיו אהובים עליי במהלך השנים -
 
באופן לא מפתיע starman גם מופיע שם

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

Vieweat - מדריך המנות האישי שלי
רוצים לדעת מה יש בצלחת?
יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ