לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

לצפיה ב-'פינת האוכל העדתי - והשבוע סלטים בייתים...'
פינת האוכל העדתי - והשבוע סלטים בייתים...
17/02/2016 | 09:22
14
797
בעיקבות הכתבה הענקית בערוץ 10 אמש, על הסלטים המוכנים, החלטנו להכין איתכם סלטים בייתיים טעימים יותר ובריאים הרבה יותר, מה שנחוץ, מרכיבים טריים, קצת זמן פנוי, ובעיקר מחשבה על המשפחה.
 
אז אתחיל עם סלט חומוס שאין הרבה ילדים/מבוגרים שלא אוהבים
 
קונה חומוס גרגרים יבש, (אצל מוכר התבלינים) משרה, מרתיחה פעמיים, תוך כדי סינון והחלפת המים - להוצאת הגזים, ומבשלת בסיר לחץ כ-40 דקות עד שרך, מחלקת בשקיות קטנות, בערך 2 כוסות לכל שקית, ולמקפיא...מכינה עם החומוס הזה גם תבשילים עם עוף, דגים ומה שבא....כדאי להתעורר, אין כמו סלטים טריים בבית.
 
לממרח חומוס:
מתכון מדויק אין לי, אך יש את עיקרי הדברים
המצרכים:
כוס חומוס גרגרים
טחינה גולמית כ 1/4-1/3 הכוס
מיץ לימון טרי כ-1/2 לימון ביינוני, עד לימון שלם (כל אחד וטעמו)
שמן זית 1/4 כוס (גילה -  אני מוהלת במים מחצית הכמות ומערבבת)
2-3 שיני שום  
מלח
מעט כמון .
מעט מים מהבישול .
 
מכניסה למעבד מזון וטוחנת, אפשר גם בבלנדר, אני אוהבת להרגיש את הגבשושים כמוחומוס ערבי...וזה טעים... אתם לא תקנו יותר, כאן מרגישים את טעם החומוס.
לצפיה ב-'ממרח כבד קצוץ מהמטבח ההונגרי...'
ממרח כבד קצוץ מהמטבח ההונגרי...
17/02/2016 | 09:48
144

כבד קצוץ בנוסח הונגרי...
      
 1/2 ק”ג כבדי עוף – נקיים מגידים ושטופים – (צרובים על להבה ככתוב...)
 2-3 ביצים קשות
 3-4 בצלים יבשים גדולים -פרוסים לרצועות ומוזהבים
 1 בצל יבש בגודל בינוני - קצוץ דק מאוד [להשאיר חי]
פלפל שחור הרבה, מלח
להוסיף בסוף, למחבת יין אדום יבש - מעט
1-2 כפות מיונז
 
להזהיב את הבצלים עד קבלת גוון יפה שזוף, אך לא שרוף, אחרת זה יוצא מר.
באותו מחבת מטגנים את הכבד [רצוי עם מיכסה, אחרת משפריץ לכל עבר]
 
במכונת בשר, טוחנים לסירוגין את הכבדים, הבצל המוזהב והביצים הקשות, בסוף מכניסים למכונה פרוסת לחם רצוי שחור, (להשרות מעט במים ולסחוט) ללא הקליפה, הוא מוציא את כל התוך ממכונת הבשר, אפשר להשאיר אותו.
[אם רוצים לקבל מירקם של ממרח, יש לטחון במעבד מזון את הכבד+הביצים+הבצל]
בקערה, להוסיף את התיבול, המיונז, והבצל הקצוץ, לערבב, לטעום ולשפר טעמים....בתיאבון.
 
לצפיה ב-'מטבוחה בקלי קלות - טעיםםםםם'
מטבוחה בקלי קלות - טעיםםםםם
17/02/2016 | 10:11
173
המצרכים:
 שמן בין 1/4 - 1/2 כוס בסיר רחב
לטגן קלות 2 בצלים גדולים קצוצים דק דק במג'ימיקס.
מוסיפה 2 פלפלים אדומים מתוקים קצוצים במג'ימיקס.
4-5 שיני שום כתושות 
להוסיף:  4 פלפלים ירוקים חריפים קצוצים תלוי כמה אוהבים חריף.
(אפשר לקצוץ הכל יחד)
מוסיפים 2 קופסאות עגבניות מגורדות של טל,  300 גרם כל אחת.
כפית פפריקה
כפית סוכר או דאייטיפ
ברגע שרותח להעביר ללהבה נמוכה עם מכסה ולבשל שעה וחצי.
 
מועכים בתוך הסיר עם מועך הפירה, טועמים, משפרים תיבול ומסיפים מלח,
ומתחילים לצמצם עם חצי מכסה עוד כשעה ,עד שמבעבע כמו ריבה.
כל עבודת הקיצוץ והגירוד הכנתי במג'ימיקס.
לצפיה ב-'טחינה בייתית - סליחה אך אין לי כמויות מדוייקות...'
טחינה בייתית - סליחה אך אין לי כמויות מדוייקות...
17/02/2016 | 10:26
105
טחינה  - כל אחד רגיל לטחינה גולמית אחרת, אני משתמשת עם זו שבתמונה.
 
הכנה: (אנחנו אוהבים את הטחינה מעט סמיכה)
מוזגת טחינה גולמית לקערה עגולה, מוסיפה
שום כתוש
מיץ לימון טרי
מלח
מים לפי הצורך.
אפשר להוסיף שמיר/פטרוזיליה - קצוצים דק.
אפשר להכין במעבד מזון או בבלנדר, וכשזה מוכן להוסיף את הירק לעוד כמה פולסים, או להוסיף את הירק בהתחלה ולקבל טחינה ירוקה....בתיאבון.
לצפיה ב-'סלט סלק'
סלט סלק
17/02/2016 | 10:35
134
בוחרת-
3 סלקים ביינונים - קליפה קשה וקצת מבריקה.
בבית - קולפת וחוצה לשניים
מניחה בסיר מתאים, מכסה במי ברז ומביאה לרתיחה
מנמיכה להבה, מכסה חלקית במכסה, ומבשלת עד שרך, בעזרת סכין חדה בודקת .
מקררת...
 
לוקחת את חצאי הסלקים, (לא שופכים את הנוזלים)פורסת לפרוסות בעובי 1/2
ס"מ בערך ויוצרת קוביות,
לנוזלים מוסיפים:
מעט מלח
מיץ לימון טרי
מעט חומץ
סוכר או דאייטיפ
* טורפים, טועמים  ומשפרים תיבול.
מכניסים את קוביות הסלק לקופסא, מכסים עם הנוזלים המתובלים, מכסים עם מכסה מתאים ולמקרר.
הנוזלים הנתרים בריאים מאוד, מכניסת לצנצנת מתאימה ולמקרר, לשתיה.
ב ה צ ל ח ה.
לצפיה ב-' מספר סלטי חצילים - מהמטבח הרומני'
מספר סלטי חצילים - מהמטבח הרומני
17/02/2016 | 10:44
2
137
 סלט חצילים רומני של אמא בוצי
יש לפחות 3 סוגים שאני מכירה:
1.סלט חצילים רומני עם שום ומיונז:
3-4  חצילים קלויים, להוציא את התוכן למסננת למשך חצי שעה , עד שאין נוזלים.
2-3 פלפל אדום קלוי וקלוף – לרסק בפולסים במג'ימיקס או לקצוץ עם החציל
לקצוץ ולערבב את החצילים והפלפל לשים בקערה ולהוסיף:
מיץ לימון,
 1-2 כפיות שום כתוש
 1-2 כפות מיונז
מלח, פלפל
לערבב הכל...ולהנות...!!!
 
2. סלט חצילים רומני עם בצל:
הבסיס זהה לסלט הקודם, הכוונה קולים חצילים ופלפל, קולפים וקוצצים
שמים בקערה ומוסיפים:
מיץ לימון
מלח, פלפל
שמן [החציל אוהב הרבה]
בצל קצוץ דק
*מסדרים את הסלט בצלחת אובלית, משאירים שוליים פנויים, ומקשטים מסביב
עם פלחי עגבניה או חצאים ומעל פרוסות מלפפון ירוק
 
3. הסלט השלישי הוא תחמיץ:
מכינים את אותו בסיס חצילים ופלפל ומוסיפים
חומץ + מים
מלח, סוכר
עלי דפנה
שום
 
 
4. סלט חצילים עם טחינה - מהמטבח המזרחי
קולים את החציל רגיל, שמים את התוכן במיסננת להורדת הנוזלים המרירים, לקצוץ
את הטחינה להכין לערבב עם מעט מים, מיץ לימון, מלח, ולהוסיף..(אני אוהבת חציל חמים ולהזליף מעליו טחינה לא סימכה כל כך...)
 
לצפיה ב-'סלט חצילים עם מיונז ושום - מהמטבח הרומני.'
סלט חצילים עם מיונז ושום - מהמטבח הרומני.
17/02/2016 | 10:46
1
75
לצפיה ב-'סלט חצילים חריף, מהמטבח המרוקאי'
סלט חצילים חריף, מהמטבח המרוקאי
17/02/2016 | 10:48
114

סלט חצילים חריף  פנימית ב' וולפסון (ינואר 2016)
את הסלט הזה אכלתי כשהושפזתי בבית חולים וולפסון לראשונה במחלקה פנימית ב', בגלל "פירפור פרוזדורים", לשכנתי בחדר, היה סלט טעים וחריף, שנתן טעם לאוכל הטפל של בית החולים, אימצתי אותו, למרות שהוא דיי דומה לסלט הרומני.
 
2 חצילים בינוניים – לקלות
2 פלפלים אדומים מתוקים  - לקלות
2-3 פלפלים ירוקים חריפים – לקלות
3 שיני שום – לכתוש
מעט פפריקה מתוקה
מעט כמון
מעט פלפל לבן
2 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן
מלח, פלפל
2 טיפות דאייטיפ
להוציא את תוכן החצילים למיסננת, להגרת הנוזלים המרירים, את הפלפלים, כולם להכניס לשקית, לסור ולקרר, לקלף, לקצוץ עם קופיץ את החצילים והפלפלים, להוסיף תיבול, לערבב ולהנות.
 
לצפיה ב-'סלט בייצים בשני טעמים...יאמי..'
סלט בייצים בשני טעמים...יאמי..
17/02/2016 | 11:03
131
סלט ביצים מדהים
 
המיצרכים:
6-8 ביצים - מגררים גס
3-4 בצלים ירוקים דקיקים - קצוצים דק דק - לאחר שקצצנו את הבצל, מפזרים עליו כפית שטוחה מלח, ומועכים עם האצבעות, להוצאת הטעמים.
פלפל שחור
כפית גדושה מיונז
1/2 כפית חרדל
*לערבב ולהתענג.
 
סלט ביצים עם בצל מטוגן
 
מרכיבים:
6  ביצים 
 3  בצל - גדולים קצוצים
 מל"פ
 שמן קנולה 
 מעט מיונז
 
אופן ההכנה:
מבשלים את הביצים כ-20 דקות
בינתיים מזהיבים הבצלים
מקלפים את הביצים ומגררים גס, מערבבים עם הבצל,
מוסיפים מל"פ ומיונז, טועמים ומשפרים תיבול וטעמים ובתאבון!
 
לצפיה ב-'שני סלטי גזר פיקנטי'
שני סלטי גזר פיקנטי
17/02/2016 | 11:23
136

סלט גזר פיקנטי...צבעוני וטעים ...גילה
5 גזרים גדולים נקיים ומגוררים - לגפרורים
 1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
 3-4 שיני שום כתושות
 1-2 פלפלים ירוקים חריפים - קצוצים או פרוסים דק מאוד.
מלח, פלפל שחור
מיץ לימון
 2 כפות שמן בערך(לא חובה)
חומץ
כפית שטוחה סוכר/דאייטיפ, אפשר פחות.
מערבבים הכל ומשהים לקליטת הטעמים.
*****************************************************************
סלט גזר פקנטי משגע של חברתי הבולגריה - נילי 
קילו גזר קלוף ומגורר גס
רצועות עירית קצוצה, לפי העין,[אפשר גם החלק הירוק של בצל ירוק, לפרוס]
 200 גרם אגוזי פיקאן סיניים [מסוכרים] שבורים גס.
הרוטב:
 3/4 כוס שמן קנולה
 1/3 כוס חומץ בלסמי
 6 כפיות חרדל
 4 כפיות סוכר
 6-7 שיני שום כתושות
מלח, פלפל.
לערבל יחד ולערבב עם הסלט..
משגע..כדאי.
לצפיה ב-'סלט מיונז / תפוחי אדמה'
סלט מיונז / תפוחי אדמה
17/02/2016 | 11:26
92
סלט מיונז רומני
שתמיד בחגיגות או בחגים נמצא על שולחני...
4-5 תפוחי אדמה (עם קליפה אדומה) בינוניים
6 ביצים
4 גזרים
בסיר גדל ועמוק, מכניסה את המצרכים, מכסה במי ברז, {ומוסיפה מקל גפרור(בלי הראש) וזה שומר על הביצים לבל התפוצצו...וזה עובד..!}
מבשלים עד שהתפו"א והגזר רכים (נועצים סכין לא משונן ובודקים)
מסננים, מקררים, קולפים, וחותכים את התפו"א והגזר לקוביות קטנות, נותנים בתוך קערה גדולה ועמוקה.
את הביצים מקלפת ומגררת על פומביה גסה...מוסיפה
קופסת אפונת גינה מסוננת ושטופה היטב.
קופסת מלפפונים כבושים במלח מסוננים - חתוכים לקוביות קטנות
מוסיפים:
4-5 כפות גדושות מיונז
1/2 כפית פלפל שחור (אפשר יותר)
מלח
כפית חרדל
עירבוב...ובתיאבון.
לצפיה ב-'סלטי כרוב אדום כמו בפאלפליות ומוכן.'
סלטי כרוב אדום כמו בפאלפליות ומוכן.
17/02/2016 | 14:19
1
167

סלט כרוב אדום כמו בפלפליות גילה
 
כרוב אדום – חתוך לרצועות
לתת בקערה ולזרות כפית מלח גס וכפית סוכר – למעוך היטב עם הידיים..ולהשהות מעט
 
לא לשטוף...רק  להוסיף:
מעט חומץ
מעט מיץ לימון
סוכר או דאייטיפ
מל"פ
כף שמן קנולה או אפשר להוסיף 2 כפות מיונז...לערבב ולהנות...בתיאבון
 
לצפיה ב-'לגילוש על המקבץ העשיר '
לגילוש על המקבץ העשיר
18/02/2016 | 06:14
19
גילוש תודה יקירה על השיתוף ועל האיכפתיות שלך בפורום.
 
לא שוכחת אף שבוע לעשיר ולכבד אותנו במקבץ עשיר ומגוון של מתכונים.
 
תודה ענקית /לינדה
 
לצפיה ב-'ממרח חצילים/קישואים לסנדוויצ'ים ולכל מטרה.'
ממרח חצילים/קישואים לסנדוויצ'ים ולכל מטרה.
18/02/2016 | 07:02
124
המתכון: 2 חצילים בינוניים פרוסים לעיגולים אפויים בתנור (ללא מלח, ללא שמן, ככה, כמו שהם: עיגולים עם קליפה(או 5 קישואים, לגרר קליפה בעדינות, ולחתוך לאורך פרוסות של ס"מ - 1, ולהניח באותה צורה בתנור מתחת לגריל.
5 בצלים גדולים חתוכים לקוביות שטוגנו במחבת גדולה (ללא הרבה שמן.) עד להשחמה כהה. (אפשר להשתמש בקישואים גדולים שתמיד במבצעים)
3 ביצים קשות.
קיבלתי טיפ - להוסיף חופן אגוזי מלך לטחינה לשם עיבוי.
זהו. הכל ביחד למעבד מזון עם להב הסכינים ומלח לפי הטעם...מעולה.
גילה – הוספתי מעט מיונז....טעיםםםם.
לצפיה ב-'גילוש תודה סלטים נפלאים'
גילוש תודה סלטים נפלאים
19/02/2016 | 12:14
51
את משקיענית באוכל ברוכה תהיי
שבת שלום
לצפיה ב-'בוקר אור ~~ ליום חדש יום רביעי בשבוע '
בוקר אור ~~ ליום חדש יום רביעי בשבוע
17/02/2016 | 05:10
2
25
מאחלת לכולם יום טוב~~
 לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש וכולם כאן'
בוקר טוב לינדוש וכולם כאן
17/02/2016 | 06:02
33
יום נפלא לכם
לצפיה ב-'בוקר טוב חברות וחבריםמה דעתכם על הסלטים המוכנים'
בוקר טוב חברות וחבריםמה דעתכם על הסלטים המוכנים
17/02/2016 | 09:03
36
כאחת שמכינה סלטים טריים כל שבוע למשפחתי היקרה, הזדעדעתי אמש בתוכנית על הסלטים הקנויים, לאחרונה הכנתי גם חומוס שיצא מצויין.
 
גילה
 
 
לצפיה ב-'מנות לבר-מסעדה'
מנות לבר-מסעדה
16/02/2016 | 16:53
2
41
שלום לכולם.
יש לי מועדון ביליארד ואני רוצה להחליף את התפריט.
כרגע אני מוכר מנות כמו שניצלונים, ציפס, הום פרייז, המבורגר, פסטלים וסיגרים, סלטים, טוסטים פיצה וכו'.

מכיוון שזה מועדון ביליארד ולא מסעדה, הביקוש משתנה בשעות וזה בא על חשבון ה"מאנצ" של האנשים. כלומר, אני חייב לעבוד רק עם מזון קפוא בעיקר*
כמו כן, אין לי אפשרות להעסיק הרבה עובדים ולכן עדיף שהמנות יהיו כמה שיותר קלות להכנה, אך חשוב אף יותר שזה לא יבוא על חשבון איכות וטעם המנות.

המטבח בנוי לסגנון המנות שציינתי למעלה. יש לנו טוסטר, ציפסר, פלאנצה, כיריים, טוסטר אובן קטן וכו'.

אשמח לקבל הצעות מכם על מה להוסיף, מה הולך היום בסצינת האוכל של הפאבים/מועדונים בסגנון הזה. מעדיף לא להתעסק כ"כ באוכל טרי כי אין לדעת אם ייזרק או יחוסל.
כמובן שאעדיף מוצרים שאפשר להשתמש בהם בכמה מנות, כדי לחסוך בכמות הספקים.

אשמח למתכונים, הצעות ולשמוע את דעתכם.

תודה.

לצפיה ב-'מקסיקני?'
מקסיקני?
17/02/2016 | 20:12
21
נראה לי שיש בשנים האחרונות חיבה לאוכל מקסיקני, אז אולי שווה להטמיע כמה מנות בכיוון?
מצ"ב קישור לעמוד המתכונים של יבואן גדול בתחום, 'טרז פזוס'. כדי לראות את המוצרים הנמכרים לחץ למעלה על "לחנות" או על העגלה האדומה הצמודה.
 
יש לך לא מעט מגבלות ואני מניחה שגם הקהל לא מצפה לאוכל מפונפן במיוחד, אבל עדיין לשלם הרבה על אוכל מהמקפיא (גם אם מתח הרווחים נמוך) זה די מבאס. אז אולי להשקיע במגע אוהב?
אם אתה כבר מטגן צ'יפס, אז לאחר ההכנה להקפיץ את הצ'יפס החם בתיבולים מעניינים כגון אבקת קינמון או גרידת לימון וטימין.
אם מגישים קינוח, אפילו כדור גלידה, אפשר לחמם שוקולד חצי דקה-דקה במיקרו או בטוסטר אובן ולזלף רשת דקה של שוקולד מעל הקינוח. לא דורש מיומנות ומשדרג ברמות.
לא יודעת איך ההמבורגרים מוגשים. אבל אם יש מאפייה שפתוחה עד מאוחר בטווח הליכה ואז אפשר לקפוץ לאורך הפעילות - בתיאום כמובן - ולקנות לחמניות טריות במידת הצורך. טרי או קפוא - את הצד הפנימי של הלחמניות אפשר לצלות מעט על הפלנצה עם מעט שומן.
 
בכל מקרה, מאחר ואוכל אינו העיסוק העיקרי במקום, לא הייתי נכנסת למהפיכה מקיפה בבת אחת. אני הייתי מכניסה שתיים שלוש מנות כספיישל ובודקת את התגובות.
 
בהצלחה.
לצפיה ב-'תשובה ל- motixlost216 ,, '
תשובה ל- motixlost216 ,,
27/02/2016 | 23:01
3
כמה רעיונות שעולים לי כרגע:
דג סלמון מעושן
קציצות דג על הפלאנצה,
שניצל דג בקלה מטוגן.
פלטות - גבינות, ירקות ,חמוצים
פלטת ירקות טריים .
צ'יפס בטטות.
סלט חצילים
שניצל -כרובית.
סלט כרוב עם אגוזים.
גרגרי חומוס בתיבול שמן ,ירק -קצוץ ,ותבלינים.
כדורי -פלאפל.
קינוחים:
עוגת גבינת פירורים.
פאי תפוחים
סופלה שוקולד
מוס שוקולד
 
לצפיה ב-'ומה נבשל בשלישי?'
ומה נבשל בשלישי?
16/02/2016 | 10:17
22
בולנז
לצפיה ב-'בוקר אור ~~ליום חדש יום שלישי בשבוע'
בוקר אור ~~ליום חדש יום שלישי בשבוע
16/02/2016 | 05:03
40
מאחלת לכולם יום נעים 
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור ~~ליום חדש יום שני בשבוע '
בוקר אור ~~ליום חדש יום שני בשבוע
15/02/2016 | 06:16
1
21
מאחלת לכולם יום טוב ורגוע 
 
             בריאות טובה..
 
פרנסה טובה ופוריה ~~~מזל טוב לחוגגים .
 
המשך יום נעים לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש וכולם כאן'
בוקר טוב לינדוש וכולם כאן
15/02/2016 | 08:55
17
שיהיה לכולם יום נפלא בשורות טובות.
ניחומים למשפחות השכולות רפואה שלמה לפצועים
טובה
לצפיה ב-'הבלוגיה שלי ~~ מיום ראשון עד סופ"ש '
הבלוגיה שלי ~~ מיום ראשון עד סופ"ש
14/02/2016 | 06:12
2
23
יש לכם בלוג ורוצים לשתף אותנו במתכון שהעלתם לבלוג   נישמח לשיתוף.
רוצים להמליץ על בלוג  שאהבתם  העלו את הקישור כולל קרדיט  לבעל/ת הבלוג 
 
~~יום טוב ~~
לינדה
לצפיה ב-'מתכונים ורעיונות למשלוחי-מנות '
מתכונים ורעיונות למשלוחי-מנות
15/02/2016 | 19:58
71
 
כנסו לקישור יש שפע של מתכונים ורעיונות למשלוחי-מנות 
 
המשך ערב נעים 
לינדה.
לצפיה ב-'על הבלוגיה השבועית שלי '
על הבלוגיה השבועית שלי
17/02/2016 | 06:26
15
 
פעם בשבוע נעלה קישור לבלוג שאהבנו ואוהבים !!
השבוע זה הבלוג של "גברת לולו "יש לה מתכונים כמה פשוטים כך הם מעולים.
יום טוב
לינדה
לצפיה ב-'מוכר פטריות כמהין טריות'
מוכר פטריות כמהין טריות
14/02/2016 | 06:10
1
60
מוכר פטריות כמהין טריות שאספתי בחולות הנגב. כ3 ק"ג. 
מחיר: 400 ש"ח לק"ג. 
למעוניינים piniziv8@gmail.com
פינחס
לצפיה ב-'כדאי שתמליץ לבעלי המסעדות בת"א.'
כדאי שתמליץ לבעלי המסעדות בת"א.
14/02/2016 | 12:55
16
לצפיה ב-'בוקר אור ליום חדש יום ראשון בשבוע '
בוקר אור ליום חדש יום ראשון בשבוע
14/02/2016 | 06:06
1
13
בוקר אור  ושבוע טוב לכולם  
 
    ברכות ואיחולים לחוגגים 
 
                               בריאות טובה 
 
פרנסה טובה ופוריה 
 
        המשך יום נעים 
         לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש וכולם כאן'
בוקר טוב לינדוש וכולם כאן
14/02/2016 | 07:17
45
שבוע טוב ויום נפלא לכולם
בריאות ושמחה
טובה
לצפיה ב-'בוקר אור ~~ וסופ"ש נעים וחמים '
בוקר אור ~~ וסופ"ש נעים וחמים
12/02/2016 | 06:18
1
13
מאחלת לדיירי הפורום בוקר מלא אור ואנרגיות טובות .
 
שבת שלום .
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש וכולם כאן'
בוקר טוב לינדוש וכולם כאן
12/02/2016 | 10:13
43
יום נפלא לכולם
שבת שלום
לצפיה ב-' השבת שלי עוגת טחינה מדהימה'
השבת שלי עוגת טחינה מדהימה
11/02/2016 | 10:42
132
כבר העלתי את המתכון בפורום אז למי שפיספס ועדיין לא הכין העלתי בבלוג את המתכון ו
מה צריך:
3 ביצים
300 גרם סוכר
1 שקית סוכר וניל
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח 289 גרם
2 כפיות א' אפיה
180 גרם טחינה
למריחה  
טחינה גולמית 3 כפות
שומשום
אופן ההכנה:
טורפים ביצים ,סוכר וסוכר וניל מוסיפים את השמן בהדרגה מוסיפים את מיץ התפוזים מוסיפים טחינה וקמח א' אפיה
מערבבים היטב עד לאיחוד העיסה
מורחים היטב טחינה בתחתית התבנית ובדפנות ומפזרים שומשום  על הטחינה.
אופים 160 מעלות כ45 דקות. 
מצננים וזוללים  [wink]  עוגה ממכרת לאוהבי הטחינה
בהצלחה
שלכם    טובה

שתהיה שבת מנוחה חברים
אני מציעה לכם להכין.לא תצטערו אצלי יש לה ביקוש גדול מכל  מי שטעם ממנה
לצפיה ב-'בוקר אור ~~~ליום חדש יום חמישי בשבוע '
בוקר אור ~~~ליום חדש יום חמישי בשבוע
11/02/2016 | 06:52
14
מאחלת לכולם יום נעים וחמים 
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור ~~~ ליום חדש יום רביעי בשבוע '
בוקר אור ~~~ ליום חדש יום רביעי בשבוע
10/02/2016 | 07:02
1
20
לא לאמין איך שהזמן רץ הנה כבר בפתח דלתינו מקיש את סופ"ש 
 
מאחלת לכולם יום נעים וחמים 
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש...כל שבוע אני חוזרת על זה...'
בוקר טוב לינדוש...כל שבוע אני חוזרת על זה...
10/02/2016 | 08:00
71
והחיים נמשכים......ונגמר הזמן....
לצפיה ב-'לכבוד יום האם וחג האהבה הבינלאומי - אוכל עדתי - קינוח'
לכבוד יום האם וחג האהבה הבינלאומי - אוכל עדתי - קינוח
09/02/2016 | 17:28
6
89
התבקשנו לכבוד החגים האלה, להמתיק לכולם את צו השעה....אז בואו ושתפו אותנו בקינוחים טעימים...
לצפיה ב-'פאפנש - קינוח מהמטבח הרומני'
פאפנש - קינוח מהמטבח הרומני
09/02/2016 | 17:35
145

"פאפנאש" -  של השף אליעזר לויה, מסעדת "פרסקו"
 
המרכיבים לסופגניות:
250 גרם גבינה לבנה לאפייה
1/2 קילו קמח לבן
קליפה מגוררת מלימון וחצי
1 כף סודה לשתייה
1/2 כוס סולת טחונה
שתי כפות וחצי סוכר
 
לשמנת חמוצה ביתית:
1/2 ליטר שמנת מתוקה
1 כף ריוויון
 
לרוטב דובדבנים:
1/2 קילו דובדבנים טריים (אפשר גם אוכמניות/דומדמניות/פירות יער קפואים)
1/2 קילו סוכר
1 לימון סחוט
1-2 טיפות מי ורדים (לא חובה)
 
אופן ההכנה:
1.שמנת חמוצה ביתית:
מערבבים את השמנת המתוקה והריוויון ומעבירים לכלי סגור. מעבירים למקרר למשך יומיים ולאחר מכן ליום אחד מחוץ למקרר, בטמפרטורת החדר. לאחר מכן שומרים במקרר.
2.הסופגניות:
מערבבים את כל המרכיבים ולשים לבצק. מכסים את הכלי, מעבירים למקום חמים ומחכים כחצי שעה שיתפח.
3.יוצרים 5-6 כדורי בצק ובעזרת כוס יוצרים חור באמצע (צורה של דונאט).
4.מחממים שמן לטיגון עמוק. מעבירים את הסופגניות לסיר ומטגנים תוך שמירה על חום בינוני. מוציאים את הסופגניות כשהן מקבלות צבע חום כהה (לא יותר מרבע שעה). מטרת הטיגון הארוך היא ליצור מרקם אחיד.
5.רוטב:
מניחים את כל המרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
6.הגשה:
מניחים סופגנייה במרכז הצלחת, יוצקים מעליה שמנת ומפזרים מעל רוטב דובדבנים.
 
לצפיה ב-'עוגת שוקולד בספל במיקרו'
עוגת שוקולד בספל במיקרו
09/02/2016 | 17:49
2
1537
 
ביצה
2 כפות שמן
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שוקולית
כף שטוחה קקאו
1/4 כוס שמנת מתוקה
1/4 כוס קמח תופח (או 1/4 כוס קמח רגיל+1/4 כפית אב. אפיה)
 
לרוטב שוקולד:
1/4 כוס שמנת מתוקה
8 קוביות שוקולד
 
אופן ההכנה:

אופן הכנת העוגה :
לערבב את כל המצרכים בקערה לתערובת אחידה , לצקת לתבנית פיירקס\ אפשר גם לספלים גדולים,  להכניס למיקרו ל6-8 דקות להוציא ולקרר
ציפוי שוקולד :
לחמם את השמנת בקערית או בכוס קטנה במיקרו עם קוביות
השוקולד לערבב היטב עד שהשוקולד נמס , ולצקת על העוגה
 
לצפיה ב-'תודה רבה!! נראה מדהים!'
תודה רבה!! נראה מדהים!
15/02/2016 | 14:06
1
42
יש אפשרות להחליף את הכמות של אבקת אפיה?
יש לנו בדירה רק שקיות קטנות של אבקת אפיה, וקמח רגיל
אם אני שמה שקית שלמה של אבקת אפיה, כמה קמח רגיל אני צריכה להוסיף לפי זה?
 
והציפוי שוקולד, אני חייבת להשתמש בשמנת?
אפשר להוסיף אותו על עוגת שוקולד רגילה שאני אופה בתנור אחרי שהעוגה מתקררת?
לצפיה ב-'עוד שאלה'
עוד שאלה
15/02/2016 | 15:15
45
יש לנו מטבח כשר בדירה ואנחנו חייבים לכסות את הצלחות שנכנסות למיקרוגל
במכסה למיקרוגל או צלחת מעל.
צריך את העוגה ואת הציפוי שוקולד להשאיר פתוחים במיקרוגל?
או שאפשר לכסות בצלחת/מכסה למיקרוגל?
וכמה דקות צריך לחמם את הציפוי שוקולד במיקרוגל?
לצפיה ב-'באוורייה של שולי אורפלי בהמלצת מזלי סידי'
באוורייה של שולי אורפלי בהמלצת מזלי סידי
09/02/2016 | 17:57
201

באוורייה של שולי אורפלי בהמלצת מזלי סידי
 
2 שמנת מתוקה,                                                                                                                                    2 שמנת חמוצה,                                                                                                                                                                   2 אינסטנט פודינג ווניל,                                                                                                                                                                  כוס וחצי חלב,                                                                                                                                     4 כפות סוכר,                                                                                                 שקית ג'לטין מעורבבת בכוס מים חמים
*להקציף הכל יחד חוץ מהשמנת חמוצה והג'לטין, לאחר ההקצפה להוסיף בזהירות את השמנת והג'לטין, לשפוך לתוך פיירקס, אפשר לטבול בישקוטים בקפה/חלב ולהניח כתחתית, ולפורר מעל, לפזר אגוזים שבורים, ולקשט בסירופ שוקולד.
 
לצפיה ב-'כנפה של שולי אורפלי'
כנפה של שולי אורפלי
09/02/2016 | 18:18
153

500 גרם איטריות קדאיף
750 גרם גבינה ריקוטה
 250 גרם חמאה מומסת
1/2 כוס חלב                                                                                               2 שמנת מתוקה                                                                                        2 כפות סוכר                                                                                             2כפות קורנפלור                                                                                              כפית מיי ורדים (מיי זאער)

בסיר - לחמם חלב שמנת קורנפלור וסוכר לערבב עד שהכול נמס לבשל 5 דקות עד שמסמיך ולהוריד מהאש להוסיף: מיי ורדים - ולצנן
אחרי צינון להוסיף את הגבינה ולערבב טוב.
 
את החמאה המומסת לשפוך על האיטריות ומערבבים משמנים תבנית 1/2 מהאיטריות לשטח בתבנית את קרם הגבינה לשפוך מעל ועל הגבינה את ה-1/2 השני של האיטריות לאפות ב-160 עד שהאטריות משחימות מוציאים מהתנור ושופכים את הסירופ הקר
סירופ:
3 כוסות סוכר
כוס מים                                                                                                                                                                                           מיי זאער                                                                                                                     לבשל 15 דקות...ולקרר..
 
לא לחתוך את העוגה שהיא חמה!!!
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
09/02/2016 | 14:56
5
 יש לכם שאלות בנוגע לבריאות הפה? מתעניינים בהלבנת שיניים?
בפורום שיקום הפה תוכלו לשאול ולהתייעץ עם מומחה מהתחום!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2555
 
 סובלים מעור פנים בעייתי? רוצים לדעת כיצד להיפטר מפצעי הבגרות?
בואו לדבר על זה בפורום אקנה - טיפול ושיקום העור
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2103

 רוצה לצמצם את היקף הבטן ולעצב את פלג הגוף המרכזי?
פורום מתיחת בטן הוא המקום בשבילך!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2548
 
 סובלת מעור עודף? רוצה לדעת כיצד להתמודד עם התופעה?
בפורום הסרת עודפי עור תוכלו להתייעץ עם מומחה מהתחום!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2547
 
 יש לכם שאלות בנוגע לתטא הילינג? מתעניינים בשיטת הריפוי האנרגטית העוצמתית ביותר?
בואו לדבר על זה עכשיו בפורום תטא הילינג!
http://www.tapuz.co.il/forums/forumpage/2423
 
לצפיה ב-'בוקר אור ~~ ליום שלישי בשבוע '
בוקר אור ~~ ליום שלישי בשבוע
09/02/2016 | 06:22
2
12
מאחלת לכולם יום נעים ורגוע 
לינדה
לצפיה ב-'יום אם שמח, לכל האמהות העמלות תמיד...'
יום אם שמח, לכל האמהות העמלות תמיד...
09/02/2016 | 17:23
1
42
לכל הילדודס...
אתם תקראו ליום הזה...יום המשפחה
אני אקרא ליום הזה - יום האם
ואני בטוחה לכשתגדלו ותתבגרו גם אתם תקראו ליום זה - יום האם
לידיעתכם, אבא לא היה באמת בהריון, צמד המילים "אנחנו בהריון" הוא סתם אימרה.
יש עוד המון דברים בחיי היום יום שרק אמא בדרך כלל פותרת:
1, בזכותה הגחתם לעולם, אם כי בעזרתו הנדיבה גם של אבא.
2.תשעה חודשים הייתם בבטן, ורק אמא היא זו שסלה את התפרים ודברים אחרים שנקלעים להם אחרי הלידה.
3. כשילד מרגיש לא טוב, בדרך כלל אמא מטפלת בו.
4.כשהילדים מציקים בגן או בבית-הספר, מי מיישר קווים עם הצד השני..?
5. מי תופר קרע בבגד שנקרע..?
6. מי הולך עם הילד לרופא בשעת הצורך..? או לקבל זריקה..?
7. מי מוותר על קריירה למען הילדודס..?
ר...חישבו על זה...
מי הולך עם הילד לרופא, בשעת הצורך..?
לצפיה ב-''
09/02/2016 | 17:54
6
יום המשפחה חוגגים פעם בשנה ופעם בשבוע 
 

משפחה היא מיסגרת בטוחה וחמה,,,,,
    היא משמשת לפרחים שלנו כחממה,
    כל ילד אהוב,
   מרגיש חשוב,
וגודל להיות מבוגר,
עצמאי אוהב ומאושר.

יש משפחה אשכנזית 
ויש משפחה ספרדית
משפחה חילונית, מסורתית וחרדית
כל משפחה בפני עצמה היא יחודית.

יש אבא רופא ואבא צלם
יש אבא נהג ואבא תלמיד חכם
יש אמא מנהלת
יש אמא מפסלת
יש אמא מוכרת
יש אמא זמרת 
יש ילד ביישן
יש ילד סקרן
יש ילדה מתוקה
ויש ילדה מצחיקה

כל משפחה בפני עצמה היא יפה
משפחה היא מיסגרת כל-כך חשובה שאין לה כל תחלופה.
 והנה זכינו כל שבוע ליום משפחה
יום שכולו אהבה ושימחה - 
יום השבת.

יום המשפחה שמח!
ממני לינדה ומצוות הפורום
 
לצפיה ב-'בוקר אור ~~~ליום שני בשבוע '
בוקר אור ~~~ליום שני בשבוע
08/02/2016 | 06:58
4
18
מאחלת לכולם יום נעים ורגוע.
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש, ולכולנו יום מושלםםםם '
בוקר טוב לינדוש, ולכולנו יום מושלםםםם
08/02/2016 | 07:40
84
רק התחיל אתמול השבוע, ואני כבר מרגישה שהוא הולך בצעדי ענק לסופו, מה איתכם, גם אתם מרגישים כמוני...
גילה
לצפיה ב-'בוקר טוב חברים .'
בוקר טוב חברים .
08/02/2016 | 09:14
2
38
מכבדת אותכם בעוגת יום ההולדת שלי 
יום טוב חברים
 
לצפיה ב-'טלי, מייטב הברכות והאיחולים'
טלי, מייטב הברכות והאיחולים
08/02/2016 | 21:22
1
27
בריאות וחיים מאושרים...גילה
לצפיה ב-'טלי היקרה ,ומיטב האיחולים '
טלי היקרה ,ומיטב האיחולים
09/02/2016 | 06:21
5
טלי יקירה מזל טוב ליום הולדתך .
מיטב האיחולים והברכות 
בריאות נחת אושר ועושר
          לינדה
לצפיה ב-'הבלוגיה שלי ~~ מיום ראשון עד סופ"ש'
הבלוגיה שלי ~~ מיום ראשון עד סופ"ש
07/02/2016 | 06:14
2
12
העלתם פוסט לבלוג  נישמח לשיתוף.

 על בלוג  שאהבתם  העלו את הקישור כולל שם בעל/ת הבלוג ~~
 
המשך יום טוב.
לינדה
לצפיה ב-'סטייק כרובית אפוי ובציפוי קריספי '
סטייק כרובית אפוי ובציפוי קריספי
08/02/2016 | 09:23
1
275
זו מנת חלומות, הכי טעימה , הכי מרשימה 
זו מנה שלא מפסיקים לערוג אליה, 
זו מנה שתמיד קוצרת מחמאות 
סטייק כרובית קריספי 
למתכון
http://taly60.blogspot.co.il/2016/02/blog-post_9.html
 
וכמצע לבשר מוקפץ 
למתכון הבשר 
http://megafon-news.co.il/asys/archives/248970
לצפיה ב-'תודה טלי נראה מעולה'
תודה טלי נראה מעולה
08/02/2016 | 13:27
14
התגעגענו את חסרה לנו .
המשך יום טוב
לינדה
לצפיה ב-'ערב טוב ושבוע טוב ורגוע לכולם אמן '
ערב טוב ושבוע טוב ורגוע לכולם אמן
06/02/2016 | 20:39
14
מאחלת לכו בית ישראל שבוע טוב ומבורך.
בריאות טובה.
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור ~~ליום ראשון בשבוע '
בוקר אור ~~ליום ראשון בשבוע
07/02/2016 | 06:08
1
14
מאחלת לכולם יום נעים ורגוע אמן.
בריאות טובה..
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש וכולם כאן '
בוקר טוב לינדוש וכולם כאן
07/02/2016 | 08:36
34
יום נפלא לכולם בשורות טובות
שבוע נפלא

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא אבחון גנטי טרום השרשה
אירוח בנושא אבחון...
ביום ד` נארח בפורום את ד``ר ברוך פלדמן, מומחה...
אירוח בנושא אבחון גנטי טרום השרשה
אירוח בנושא אבחון...
ביום ד` נארח בפורום את ד``ר ברוך פלדמן, מומחה...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ