לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
95069,506 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום יום שלישי בשבוע'
בוקר אור לדיירי הפורום יום שלישי בשבוע
21/03/2017 | 06:13
17
מה שלומכם !!
מאחלת לכם המשך יום טוב.
לינדה
לצפיה ב-'ועכשיו - אורז מלא ...'
ועכשיו - אורז מלא ...
20/03/2017 | 20:44
10
44
אני מודה -  אם כבר אורז אז בסמטי לבן בהכנה פרסית.
אבל ברצוני לרצות אורחים צמחוניים-טבעוניים אדוקים ואני רוצה להכין אורז מלא טעים ביותר גם ליתר המסובים. במרשתת יש שלל מתכונים אבל אני מבקש המלצה אמינה ( למרות שטעים זו שאלה של טעם .... )  מבעלי/ות נסיון מוכח.
 
בתודה מראש.
לצפיה ב-'מה שלא תעשי במתכון'
מה שלא תעשי במתכון
22/03/2017 | 10:06
1
50
השרייה של האורז לשעתיים לפני הבישול תעזור מאוד לטעם מעולה של התבשיל הסופי
לצפיה ב-' תודה.'
תודה.
22/03/2017 | 15:29
2
לצפיה ב-'אורז מלא :'
אורז מלא :
28/03/2017 | 09:22
7
29
אורז מלא ,אצלינו הולך טוב עם הרבה ירק: שמיר ,פטרוזליה,עלי-סלרי,מעט כוסברה קצוצה.
את האורז משרים תחילה בהרבה מים,לפחות שעה וחצי,ומסננים.
מערבבים 2 כוסות אורז -מלא בסיר עם 6 כפות שמן, כ- 2 -3 דקות ,
מוסיפים מים ,שיגיעו לגובה של ס"מ מעל האורז.
קוצצים חצי כוס שמיר, חצי כוס עלי-פטרוזילה ,5 גבעולים של סלרי,ואפשר גם חופן כוסברה,
את כול סוגי הירק הקצוץ ,לאחר שטיפתו, מכניסים לסיר האורז.
מתבלים במלח ,ופלפל ,ברגע שרותח, מנמיכים ללהבה קטנה,
ולמדוד 30 דקות ,ולכבות את האש.להשאיר במכסה סגור,לעוד רבע שעה.
 
להגשת האורז:
אפשר לטגן במחבת,בצל גדול קצוץ, עם-2 כפות שמן,
ולהוסיף לתוכו סלסלת פטריות שמפיניון,ולצקת מעל האורז המבושל.
 
אפשר להגיש את האורז עם אפונה מבושלת.
או עם עדשים כתומות מבושלות.
 
לצפיה ב-'יפה מאד. תודה רבה לך.'
יפה מאד. תודה רבה לך.
28/03/2017 | 11:42
6
לצפיה ב-'הכנתי ויצא דביק ודייסתי.'
הכנתי ויצא דביק ודייסתי.
29/03/2017 | 22:57
5
10
אבל טעים ....
איזה מים שופכים על האורז אחרי ערבוב, חמים ? רותחים ? קרים ?
 
למה יצא דייסתי ?
 
תודה.
לצפיה ב-'מתכון לאורז מלא'
מתכון לאורז מלא
30/03/2017 | 12:10
1
17
על כל כוס אורז מלא (כוס וחצי מים אני שמה מהברז)
מטגנת את האורז עם מעט שמן טוב טוב מוסיפה את המים מערבב היטב נותנת רתיחה קלה מקטינה את הלהבה מכסה את הסיר ונותנת בישול כ20 דקות בערך עד שאת רואה שיש בורות באורז תיבדקי אם זה התבשל תגרפי עם מזלג כסי במגבת מטבח וזהו זה מוכן לאכילה ..
אני מוסיפה תיבול אבקת מרק פלפל שחור .או אבקת בצל בלבד..ולפעמים בצל גזר או קישוא לשדרג למראה ולטעם.
בהצלחה.
לינדה.
לצפיה ב-'תודה רבה. ננסה גם את זה.'
תודה רבה. ננסה גם את זה.
30/03/2017 | 15:05
2
לצפיה ב-'על האורז מים רותחים,ולבשל ללא מכסה, רק בגמר הבישול לכסות.'
על האורז מים רותחים,ולבשל ללא מכסה, רק בגמר הבישול לכסות.
30/03/2017 | 12:13
2
10
בישול ללא מכסה .
המיים מתאדים ואז לא יוצא דביק.
 
לצפיה ב-'לכול אחד השיטה שלו.'
לכול אחד השיטה שלו.
30/03/2017 | 12:14
2
לצפיה ב-'תודה, מבקש עוד הבהרה'
תודה, מבקש עוד הבהרה
30/03/2017 | 13:15
5
האם הכוונה היא לשפוך מים רותחים, להרתיח, להעביר לאש קטנה למשך כחצי שעה וכל זה ללא מכסה או שרק להרתחה ללא מכסה ?
לצפיה ב-'פסח בפתח צריך להתכונן לארוחת החג !!'
פסח בפתח צריך להתכונן לארוחת החג !!
20/03/2017 | 12:49
1
70
קבלו קישור למבחר ענק למתכונים לחג מאתר אוינט 
חג אביב פורח .
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב ויום נפלא לך ולכולם'
בוקר טוב ויום נפלא לך ולכולם
21/03/2017 | 11:00
38
גילה
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום יום שני'
בוקר אור לדיירי הפורום יום שני
20/03/2017 | 07:35
25
מה שלומכם..
לינדה
לצפיה ב-'קמח טף אתיופי'
קמח טף אתיופי
19/03/2017 | 07:33
1
38
האם קמח טף אתיופי כשר לפסח?
לצפיה ב-'לילית צהרים טובים '
לילית צהרים טובים
19/03/2017 | 14:14
28
לא יודעת לענות לך (הכי טוב זה לישאול את המוכר )
בטח רשום או כנסי לגוגל .
לינדה.
לצפיה ב-'הבלוגיה שלי '
הבלוגיה שלי
19/03/2017 | 06:54
3
28
העלתם רשומה חדשה שתפו  אותנו 
רוצים להמליץ על בלוג שאהבתם תעלו קישור כולל קרדיט לבעל /ת הבלוג
לינדה
לצפיה ב-'השבוע -פטריות ממולאות בבשר'
השבוע -פטריות ממולאות בבשר
19/03/2017 | 22:56
1
58
לצפיה ב-'נישמע מענין..'
נישמע מענין..
20/03/2017 | 07:01
17
המשך יום טוב וטעים.
לינדה
לצפיה ב-'לבלוג בשם עולם של אפיה"'
לבלוג בשם עולם של אפיה"
22/03/2017 | 11:38
32
 
בלוג מלא מתכונים לפי נושא תיכנסו לקישור ותהנו.
לינדה.
 
 
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב לדיירי הפורום ליום ראשון'
בוקר אור ושבוע טוב לדיירי הפורום ליום ראשון
19/03/2017 | 06:51
1
18
מה שלומכם !!
מאחלת לכולם המשך יום טוב.
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב שבוע נפלא לכולם'
בוקר טוב שבוע נפלא לכולם
19/03/2017 | 07:30
32
שיהיה לכם גם יום נפלא
וניקיונות פסח מענגים
טובה
לצפיה ב-'שבת שלום ומבורך לדיירי הפורום '
שבת שלום ומבורך לדיירי הפורום
17/03/2017 | 12:41
11
זמירות לשבת 
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לדיירי הפורום ליום שישי '
בוקר טוב לדיירי הפורום ליום שישי
17/03/2017 | 06:48
12
מה שלומכם 
תודה על הברכות 
אני סבתא ל4 נכדות מתוקות והופ נוספו לי עוד תאומים מתוקים בן ובת 
הכי מאושרת בעולם מכל הלב 
המשך ליום טוב לכולםםםםםםםםם
לינדה.
לצפיה ב-'מה ב- לשבת?'
מה ב- לשבת?
16/03/2017 | 13:27
15
לצפיה ב-'בוקר אור לכל דיירי הפורום ליום חמישי '
בוקר אור לכל דיירי הפורום ליום חמישי
16/03/2017 | 07:48
4
23
תודה לכולם על הברכות והאיחולים להולדת התאומים שלי 
המשך יום טוב.
לינדה
לצפיה ב-' עוגת השבת שלי זה בדיוק מה שחסר לכם'
עוגת השבת שלי זה בדיוק מה שחסר לכם
16/03/2017 | 11:57
3
127
אז בעצם זו לא דווקא עוגת השבת שלי כי נשאר הרבה מפורים ואני כבר לא אופה עד פסח אבל זו עוגה טעימה רצח עם יותר עבודה (כאילו זה מה שנחוץ לכם  עכשו
גם אם לא תכינו אותה עד אחרי פסח כדאי לכם לשמור את המתכון
 
 300     גרם חמאה
30 גרם סוכר
3 ביצים
קורט מלח
900 גרם קמח
375 גרם שמנת חמוצה  9%
למילוי:
500 גרם אגוזי מלך./ אפשר לערבב גם פיסטוק טחון ושקדים.
300 גרם סוכר
2-3 חלבונים
לציפוי :
1 ביצה למריחה
חצי כוס דבש
אופן ההכנה:
מערבלים עם הגיטרה את הסוכר והחמאה . מוסיפים את הביצים. מוסיפים את קורט המלח. מוסיפים את הקמח והשמנת .
לשים עד קבלת בצק רך.
עוטפים בנילון ומכניסים למקרר לשעה.
הכנת המילוי:
טוחנים את האגוזים. ומוסיפים את הסוכר.
הרכבת המאפה:
מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים לששה חלקים שווים.
מרדדים את הבצק הראשון לעלה דק מאוד. מניחים על התבנית ומורחים בחלבון.
מפזרים אגוזים.
מרדדים עלה נוסף ומורחים בחלבון.כשהצד המרוח בחלבון יהיה על האגוזים.מהדקים
וממשיכים כך עם כל העלים.
מסמנים על הבצק העליון חתכים באלכסון לקבלת מעוינים. על כל מעוין לשים שקד.
מורחים בביצה.
מחממים תנור ל180 מעלות.                                                                 
ואופים כ30- 40 דקות ,או עד שהמאפה מזהיב.
מיד אחרי האפיה כשהמאפה חם שופכים ומורחים את הדבש.
מצננים וחותכים לפי הסימון.
יש לשמור את המאפה במקרר.
שבת שלום חברים
ועבודות ניקיונות פסח מענגים
טובה
 
 
 
 
 
 
לצפיה ב-'איזה קטע, במטבח ההונגרי עוגה דומה -ז'רבו'
איזה קטע, במטבח ההונגרי עוגה דומה -ז'רבו
16/03/2017 | 13:28
1
42
 
עוגה שמכינים לרוב לפורים, השנה התעצלתי...
לצפיה ב-'נכוןןן גם בבלוג שלי'
נכוןןן גם בבלוג שלי
16/03/2017 | 14:08
50
המתכון מבית אמא .מזמן לא הכנתי אבל זו אחת מהעוגות המענגות של המטבח ההונגרי. געגועים
שבת שלום
לצפיה ב-'תודה טובה"לה על העוגת השבת '
תודה טובה"לה על העוגת השבת
17/03/2017 | 06:50
14
טעימה לי מאוד...
יותר מאוחר העלה את המתכון למאמרים "בקטגוריה עוגת השבת"
לינדה.
לצפיה ב-'שפונדרה'
שפונדרה
16/03/2017 | 07:21
19
ראיתי באחד המתכונים את המילה שפונדרה

הקצב אמר שיש אסאדו עם עצם ויש בלי עצם
לקחתי עם עצם

מה ההבדל באופן ההככנה?



לצפיה ב-'בוקר אור ליום רביעי בשבוע'
בוקר אור ליום רביעי בשבוע
15/03/2017 | 06:27
27
תודה לך גילוש יקרה על הברכה  ריגשת אותי אין עליך את  חברה אמיתית.
טובה"לה תודה מקרב לב על האיחולים .
המשך יום טוב לכולם 
לינדה
לצפיה ב-'ללינדוש - סבתא לתיאומים מהבוקר'
ללינדוש - סבתא לתיאומים מהבוקר
14/03/2017 | 09:35
3
71
ברכות להולדת תיאומים
בת ובן תאומים נולדו בשעה טובה,
אושר ושמחה בקרב בני המשפחה.
הסבים והסבתות יצאו במחולות,
ממש עד כלות הנשימות.

גם אנו בין המאושרים,
מצטרפים לברכות ולאיחולים.
שדרכם תהא סוגה בשושנים,
לאורך ובמשך כל החיים.

ולמשפחה כל כך יפה,
שתבוא עליכם רק הברכה,
ראו אושר ושמחה מהילדים,
כי הם העיקר בחיים.
לצפיה ב-'מזל טוב לינדוש לקבלת הדבל אוצרות'
מזל טוב לינדוש לקבלת הדבל אוצרות
14/03/2017 | 13:06
22
שיזכו לגדלם בנחת ולנחת הסבים והסבתות
טובהשל
 
לצפיה ב-' לינדה איזה שמחה '
לינדה איזה שמחה
15/03/2017 | 11:49
6
לצפיה ב-'מכל הלב על הברכות '
מכל הלב על הברכות
17/03/2017 | 06:52
11
רגשתם אותי .ואת גברת גילוש אין עליך איזו ברכה מדליקה אהבתי 
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום שלישי - פעמיים כי טוב'
בוקר טוב ליום שלישי - פעמיים כי טוב
14/03/2017 | 06:48
90
סוף סוף עבר פורים ואנחנו מתחילים לקבל את הדוד הגדול - חג הפסח...אז נאחל לכולנו עבודה פוריה.
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום שני בשבוע, אחרי פורים ולפני הדוד הגדול פסח'
בוקר טוב ליום שני בשבוע, אחרי פורים ולפני הדוד הגדול פסח
13/03/2017 | 07:14
2
36
העבודה רבה ..אז שיהיה לכולנו ימים טובים ובשורות נהדרות, וכמובן הכנות טעימות וטובות.
גילה
לצפיה ב-'התמונה בפוסט הקודם לא נקלטה'
התמונה בפוסט הקודם לא נקלטה
13/03/2017 | 07:17
62
לצפיה ב-'בוקר אור לגילוש ולכל דיירי הפורום '
בוקר אור לגילוש ולכל דיירי הפורום
13/03/2017 | 07:28
20
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור ליום ראשון בשבוע'
בוקר אור ליום ראשון בשבוע
12/03/2017 | 07:34
1
23
מה שלומכם..
פורים שמח לדיירי הפורום 
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב פורים שמייחה שבוע נפלא'
בוקר טוב פורים שמייחה שבוע נפלא
12/03/2017 | 08:20
21
טובה

 
לצפיה ב-'מבוקש רעיון טעים, יפה ויצירתי'
מבוקש רעיון טעים, יפה ויצירתי
12/03/2017 | 00:18
13
42
למנה ראשונה לסעודת ליל הסדר.
מדובר באירוח משפחה מעדות המזרח .... כלומר גפילטע-פיש לא מתאים ( למרות שיש רבים שדווקא אוהבים ... ).
 
תודה.
לצפיה ב-'uriel שלום '
uriel שלום
12/03/2017 | 07:37
12
36
בנוגע לרעיונות למנות ראשונות לליל הסדר כנס למאמרים בצד ימין יש קטגוריות !!!
יש מבחר גדול למתכונים.
אולי יותר מאוחר נוכל לעזור .(כולם עסוקים )
חג פורים שמח.
לינדה.
לצפיה ב-'תודה. יש שם מתכון אחד בלבד.'
תודה. יש שם מתכון אחד בלבד.
12/03/2017 | 11:45
11
13
לצפיה ב-'כנס לקישור ..'
כנס לקישור ..
12/03/2017 | 12:55
10
37
יש שפע של מתכונים !! תירא מה מתאים לך .
לינדה.
לצפיה ב-'מתכונים...'
מתכונים...
12/03/2017 | 12:58
9
32
לצפיה ב-'תודה לך, ותודה מיוחדת על ש ....'
תודה לך, ותודה מיוחדת על ש ....
12/03/2017 | 21:26
8
24
נרתמת לעזור לבן המין האחר .... כנראה שלא משיבים לי כאן משום הדרת גברים ... 
לצפיה ב-'בעונג רב !!'
בעונג רב !!
13/03/2017 | 07:31
18
אנחנו כאן בכדי לרתום ולעזור אין שום קשר לסוג המין !!
פשוט רובם עסוקים .
המשך יום טוב.
לינדה
לצפיה ב-'תשובה ל-u r i el '
תשובה ל-u r i el
19/03/2017 | 16:45
6
11
בפסח:
למנה ראשונה :
אפשר להגיש דג סלמון אפוי ,או דג אמנון ברוטב חריף.
או מרק עוף עם ירקות
או סלט כבד קצוץ .
לצפיה ב-'תודה רבה.'
תודה רבה.
19/03/2017 | 17:21
3
7
רצינו להכין משהו יותר מפתיע ומקורי.
אם לא נמצא נשתמש באחת ההצעות לעיל.
תודה.
לצפיה ב-'מנה ראשונה לבבות ארטישוק ממולא .'
מנה ראשונה לבבות ארטישוק ממולא .
19/03/2017 | 19:38
2
9
סירות תפ"א ממולא בבשר ואפוי בתנור.
לינדה.
לצפיה ב-'נחמד. באיזה שלב מרוקנים את תפוחי האדמה ?'
נחמד. באיזה שלב מרוקנים את תפוחי האדמה ?
19/03/2017 | 20:00
1
7
לפני או אחרי בישול ?
לצפיה ב-'תשובה..'
תשובה..
20/03/2017 | 07:07
14
אני לוקחת תפוח בינוני מקלפת (לוקחת קערה מכניסה כף מלח בישול וממלא במי ברז מכניסה את כל התפוחים לחצי שעה בערך) בנתיים מכינה את המילוי הרצוי דוגמא כמו לקציצות או סתם ירקות מגורריםבפומפיה גסה.לוקחת את התפוחים חוצה לשניים וכל אחת מרוקנת את התוכן בצד החלק כמו סירה ממלאה במילוי מגלגלת בקמח ולאחר מכן בביצה ומטגנת מסדרת בסיר או בתבנית אפיה מכינה רוטב עגבניות יוצקת את הרוטב אופה או מבשלת ...
בהצלחה.
לינדה.
לצפיה ב-'ועוד המלצה למנה ראשונה ,,,'
ועוד המלצה למנה ראשונה ,,,
20/03/2017 | 07:44
1
77
קציצות כרישה ,שמתאמים גם לצמחוניים:
מערבבים  את בצלי הכרישה הפרוסים  והמבושלים עם 2 תפוחי -אדמה מבושלים ומרוסקים, ועם בצל מטוגן,
מוסיפעם  2 ביצים ו-2 כפות קמח -מצה ,חופן פטרוזיליה ,(וכמה עלי כוסברה קצוצים). מלח ופלפל.
אופים בתבנית בתנור כ-20 - 25 דקות  מזהיבים -2 הצדדים.
ויש מנה טעימה מאוד וקלה להכנה .
למראה חגיגי :אפשר להכין  בגביעי מאפינס מסיליקון ,קלים לשליפה בעודם חמים,ומושלמים בצורתם.
 
לצפיה ב-'תודה. '
תודה.
20/03/2017 | 20:39
1
לצפיה ב-'בוקר טוב '
בוקר טוב
10/03/2017 | 07:08
20
מה שלומכם 
מאחלת לכל דיירי הפורום שבת שלום וחג פורים שמח 
לינדה
לצפיה ב-'שבת שלום פורים שמח '
שבת שלום פורים שמח
10/03/2017 | 14:00
24
שבת שלום לכולם
לינדה.

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא יחסים בין כלה לחמות
אירוח בנושא יחסים בין...
ביום שני הקרוב תתארח ליאת פדות, מאמנת לתקשורת...
אירוח בנושא יחסים בין כלה לחמות
אירוח בנושא יחסים בין...
ביום שני הקרוב תתארח ליאת פדות, מאמנת לתקשורת...
אירוח בנושא טיפוח ושמירה על עור הפנים בגיל השלישי
אירוח בנושא טיפוח...
ד``ר רון יניב יענה על שאלות בנושא טיפוח ושמירה על...
אירוח בנושא טיפוח ושמירה על עור הפנים בגיל השלישי
אירוח בנושא טיפוח...
ד``ר רון יניב יענה על שאלות בנושא טיפוח ושמירה על...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

פורום תקשורת חזותית-מיתוג עסקי
בואו למתג את העסק שלכם
פורום תביעות ייצוגיות
פורום תביעות ייצוגיות
ברנדוויז
ברנדוויז- תקשורת שיווקית

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ