לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
93419,341 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

לצפיה ב-'בוקר טוב לכל המשקימי קום ולכולם שבוע נפלא'
בוקר טוב לכל המשקימי קום ולכולם שבוע נפלא
22/01/2017 | 07:06
82
גילה
לצפיה ב-'ערב טוב לכולם '
ערב טוב לכולם
21/01/2017 | 19:51
20
שבוע טוב .
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום וסופ"ש נעים '
בוקר אור לדיירי הפורום וסופ"ש נעים
20/01/2017 | 08:26
47
מאחלת לכל דיירי הפורום בוקר קסום ושבת שלום .
חבר"ה אנחנו על המפה בדף הראשי של תפוז .
המשך ליום טוב.
לינדה
לצפיה ב-'בשר'
בשר
19/01/2017 | 14:02
19
האם אפשר במקום 3 שעות בתנור לשים על הפלטה כל שישי?
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/7384255

מה ההבדל בתוצאה בין 3 שעות בתנור לבין הפלטה לשבת?
לצפיה ב-' לדיירי הפורום בוקר אור ליום חדש יום חמישי '
לדיירי הפורום בוקר אור ליום חדש יום חמישי
19/01/2017 | 05:10
33
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'פינת מתכונים שבועית'
פינת מתכונים שבועית
18/01/2017 | 07:50
13
78
הי השבוע אנחנו מזמינים אתכם לכתוב לנו מתכונים הכוללים את פירות החורף-
  תותים,
תפוזים, קלמנטינות, אשכוליות,לימון,
       קיווי,
   אננס
  בננות, אגס, תפוח - פירות כל העונות
      אפרסמון ועוד.... תפתיעו אותנו במתכונים שלכם, (לא !!! חובה שיהיו מתוקים)
 
תודה לכולם ויום נפלא ומושלםגילה
לצפיה ב-'עוגת מיץ מייפל / או רסק פרי אחר של גילוש'
עוגת מיץ מייפל / או רסק פרי אחר של גילוש
18/01/2017 | 08:28
1
443

3 ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים - או כף של פריגת קפוא - מערבבת עם כוס מים (גררתי אפרסמונים רכים, קצת פחות מכוס מלאה, הוספתי מים ועירבבתי, כי היה סמיך מידי.)
2.5 כוסות קמח רגיל + שקית א. אפייה
גרידה תפוז
 שקית ווניל סוכר
3-4 כפות קוקוס
מעט קינמון, שקית סוכר ווניל וסוכר חום - לפיזור מעל
מייפל - ליצוק על העוגה החמה.

להקציף ביצים שלמות עם סוכר, להנמיך מהירות המיקסר ולהוסיף בזרזיף קטן את השמן בצידי הקערה, ולאחר מכן להוסיף לסירוגין מיץ וקמח+אפיה+גרידת תפוז ווניל, הכל יחד
ולהעביר לתבנית משומנת, ולפזר מעט קינמון, סוכר חום ומעט וסוכר ווניל, ואגוזים שבורים.

אפשרות נוספת, להעביר לתבנית משומנת, כמעט את כל המסה, לערבב עם מה שנותר כף קקאו, וליצור שיש.
לאחר שהעוגה מוכנה לשפוך מעל מייפל בנדיבות, ואם אין מייפל סילאן גם עונה על הדרישות.

אפייה 180 מע' 35-40 דק
 
לצפיה ב-'וזו העוגה שאפיתי אתמול עם רסק אפרסמונים - נהדרת'
וזו העוגה שאפיתי אתמול עם רסק אפרסמונים - נהדרת
18/01/2017 | 08:31
97
לצפיה ב-'קינוח נהדר ופרווה - רסק תפוחים עם מקפא תותים'
קינוח נהדר ופרווה - רסק תפוחים עם מקפא תותים
18/01/2017 | 08:41
1
270
הבסיס – רסק תפוחי עץ: (אפשר להשתמש עם רסק תפוחים מוכן , זה לא אותו דבר)
2 קילו תפוחי עץ מזן הפינק ליידי(אפשר סמיט) – לקלוף, לחתוך לרבעים ולבשל עם מים, מעט סוכר או דאייטיפ, וכמה פילחי לימון על קליפתו(אני שמה הרבה מים, ואז מרוויחה גם מיץ מרענן ונפלא)
מסננת את התפוחים או לחילופין מוציאה מהסיר את הנוזלים (משאירה כוס נוזלים לריסוק עם התפוחים) וטוחנת עם מיקסר מוט את התפוחים, מאפסנת עד האירוח.

סורבה תות של אריאלה
 כוס סוכר
כוס מים
4 כפות מיץ לימון
250 גרם תות שדה נקי וחתוך
כף סירופ פטל (לא חובה)נענע לקישוט

אופן ההכנה:
בסיר קטן על להבה בינונית להמיס את המים והסוכר תוך בחישה מתמדת עד שהסוכר נמס לחלוטין בתוך המים ולצנן.
את התותים הנקיים מרסקים למחית חלקה בבלנדר
מוסיפים את סירופ הסוכר למחית הפרי מוסיפים מיץ לימון וסירופ פטל מערבבים היטב ומעבירים לקערת פלסטיק רחבה בפריזר לשעה.
אחרי שעה מעבירים לבלנדר, מרסקים , מחזירים לקערת הפלסטיק, או לכלים איתם רוצים להגיש את הסורבה ומקפיאים שוב עד למועד ההגשה
ולהכנה:
מוזגים לכלי הגשה את רסק התפוחים כדי 3/4 הכלי
מקשטים עם קצפת כמו בתמונה
ובעזרת כף מניחים במרכז הקצפת פירות מהקוקטייל או קולפים עלי כותרת מהסורבה ומניחים מעל הרסק.
ובתיאבון...תהנו.
 
קל ואטרקטיבי מאוד...וטעיםםםם.
 
לצפיה ב-'גילוש על הפינה החדשה '
גילוש על הפינה החדשה
18/01/2017 | 20:00
17
כל הכבוד לך יקירה על המקבץ העשיר קינוח ל..
ערב נעים וטעים לכולםםם.
לינדה.
לצפיה ב-'בחושה עם תותים '
בחושה עם תותים
19/01/2017 | 14:46
58
 

רכיבים: 
לתבנית אינגליש קייק רחבה מהח"פ ומעט ארוכה יותר:
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם מחמאה, בטמפ' החדר
200 גרם (1 כוס ועוד 2/5 הכוס) קמח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
2 ביצים
15 גרם (שקית וחצי) אבקת אפיה
גרידה מחצי לימון גדול
300 גר' תותים פרוסים מסוננים היטב מנוזלים
1/2 כפית קינמון
1 שקית סוכר וניל
  

אופן הכנה: 
מחממים תנור ל - 180 מעלות.
מצפים תבנית בנילון אפיה .
שמים שקדים, חמאה, קמח, סוכר, אבקת אפיה, ביצים, קינמון וגרידת לימון
בקערת המיקסר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
שמים חצי מתערובת העוגה בתבנית ומיישרים בעזרת כף או מרית.
מסדרים מעל את התותים.
בוזקים שקית סוכר וניל מעל לתותים.
מסדרים את החצי השני של תערובת העוגה. אם יבצבצו לכם כמה תותים מהתערובת
- אל חשש, זה בסדר גמור.
אופים כ-45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה מבחוץ ואפויה מבפנים
 בודקים בעזרת קיסם, שאמור לצאת ממרכז העוגה עם פירורים לחים כאשר היא מוכנה.
בתנור שלי זה לקח 50 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
לפני ההגשה בוזקים אבקת סוכר מעל.
 
לצפיה ב-'קונקורד תותים - עוגת רושם'
קונקורד תותים - עוגת רושם
19/01/2017 | 14:47
51
http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/01/blog-post_17.html
מתחילים בהכנת מחית התותים
בערך 1/2 ק"ג תותים מנוקים ושטופים
יש לרסק
לבשל כ- 10 דקות עם 1/4 כוס מים
2 כפות סוכר
כעת יש לנו מחית תות בוהקת בצבעה האדום, 
שתשמש אותנו לחלקי העוגה השונים.

בסיס: עוגה בחושה ורודה
רכיבים:


                              קערה 1: 2 ביצים
                                 כפית תמצית וניל
                                  1/4 כוס ממחית התות מעורב עם 1/4 כוס חלב                                   
                              קערה 2: 1 כוס +כף קמח
                                         1 כוס גדושה סוכר
                                          כפית אבקת אפיה
                                        קורט מלח
                                        85 גר' חמאה
אופן ההכנה:
להכין ולערבב את החומרים כמפורט קערה 1
להכניס את החומרים היבשים לקערת מערבל, להוסיף את החמאה חתוכה לקוביות
לעבד עד שכל החמאה ניטמעת בקמח
להוסיף את תכולה הקערה הראשונה
לערבב רק עד שכל הקמח מעורבב עם הנוזלים
אם צבע הבלילה בהיר מידיי, אפשר להוסיף טיפה צבע מאכל אדום.
להעביר את הבלילה לתבנית עגולה קוטר 26
לאפות בחום 170 מעלות 25 דקות
להוציא ולקרר
עוגת גבינה משויישת בתות:
רכיבים:
2 מיכלים גבינת שמנת (400 גר')
1 שמנת חמוצה
1/3 1 כוסות סוכר
4 ביצים
1/4 כוס שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח
אופן ההכנה:
לערבב את חומרי העוגה
לרפד תבנית בנילון אפיה, לשמן, לצקת את בלילת הגבינה
בעזרת כף לנטף ע"פ העוגה ממחית התות
לשייש עם להב של סכין
לאפות בחום 165 מעלות כשעה ורבע
להוציא את העוגה ולקרר
גנאש שוקולד לבן ותות:
רכיבים:

200 גר' שוקולד לבן
1/4 כוס שמנת מתוקה
4 כפות מחית תות
אופן ההכנה:
להמיס את השוקולד הלבן עם השמנת
לערבב היטב, כשמצטנן להוסיף את מחית התות, לערבב ולהניח להתקרר
ציפוי:
1/2 1 שמנת מתוקה מוקצפת עם 4 כפות אבקת סוכר
2 כפות פודינג וניל
את הציפוי יש לחלק 1/3 ו- 2/3
ל1/3 להוסיף 2 כפות ממחית התות
תותים פרוסים לאורך לעיטור
הרכבת העוגה:
את הבסיס יש לחצות לרוחבו ל- 2 שכבות
לעוגה הזאת נשתמש בשכבה אחת
 (מי שלא מפחד מעוגות גבוהות במיוחד,
יכול בכיף להניח את השכבה השניה של העוגה הבחושה על עוגת הגבינה)
בתחתית התבנית נניח את הבסיס  - שכבה מהעוגה הבחושה הורודה
לצקת מחצית מגנאש השוקולד הלבן, למרוח את העוגה
להעביר בזהירות את עוגת בגבינה ולהניח ע"פ הגנאש
לצפות גם את עוגת הגבינה בגנאש
זה הזמן לעשות הפסקה ולשלוח את העוגה להתייצבות במקרר.
אחרי כמה שעות
להכין את הציפוי
למרוח את 1/3 הקצפת הורודה

 
 
לצפיה ב-'פאי שוקולד ותותים בלאגן '
פאי שוקולד ותותים בלאגן
19/01/2017 | 14:48
43
 

בצק פריך:
180 גרם קמח לבן
120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר לבן
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
2-3 כפות חלב קר
למלית שוקולד מריר:
250 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
2 ביצים
קורט מלח
50 גרם סוכר
לפטיסייר שוקולד לבן:
250 מ"ל חלב
75 גרם סוכר לבן
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל איכותית
35 גרם קורנפלור
150 גרם שוקולד לבן, קצוץ
125 מ"ל שמנת מתוקה, קרה מאוד
300-400 גרם תותים יפים, חתוכים לרבעים
מעט נפאז' להברשה
טראפלס קטנטנים של שוקולד מריר 
להמיס 100 גר שוקולד מריר עם 80 מ"ל שמנת מתוקה ו20 גר' חמאה
להוסיף כף ליקר תפוזים, לערבב, לקרר
להוציא כדורונים בעזרת כפית
לגלגל, לצפות בקקאו
אופן ההכנה:
בצק פריך:
במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, חמאה, סוכר, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים חלב ומעבדים רק עד שמתחילים להיווצר גושי בצק.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים, משטחים לדיסקית, עוטפים בנילון נצמד ומצננים במקרר במשך כ-1/2 שעה.
מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ
ומרפדים  תבנית מתפרקת משומנת. 
דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומצננים במקפיא במשך כ-1/2 שעה.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
אפייה עיוורת: מכסים את הקלתית הקפואה בנילון אפיה  או בנייר אפייה מקומט,
ומפזרים מעל קטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה.
אופים את את הקלתית בצורה זו במשך כ-12-15 דקות.
מסירים את הנילון  והקטניות וממשיכים לאפות עוד כ-8-10 דקות,
או עד שהקלתית מתחילה להזהיב (אבל עדיין יחסית בהירה).
מלית שוקולד:
 קוצצים את השוקולד ומניחים בקערה. מוסיפים את החמאה
 וממיסים את שניהם יחד במיקרוגל או על בן מארי. 
בינתיים מקציפים ביצים, מלח וסוכר במהירות גבוהה מאוד, במשך כ-5-6 דקות,
עד שמתקבלת קציפה תפוחה ובהירה יחסית.
מוסיפים לתוך קציפת הביצים את תערובת השוקולד המומס 
ומקפלים בעדינות .
יוצקים את תערובת השוקולד על גבי הקלתית החצי-אפויה וממשיכים לאפות במשך כ-13-18 דקות,
 או עד שהמלית תופחת ומתייצבת בצדדים, אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
מצננים את הפאי בטמפרטורת החדר.
פטיסייר שוקולד לבן:
 בסיר קטן מניחים יחד חלב ווניל ומביאים לסף רתיחה.
בעזרת מטרפה ידנית טורפים יחד חלמונים, סוכר וקורנפלור.
מסננים אל תוך תערובת החלמונים, תוך כדי השוואת טמפרטורות, את החלב הרותח וטורפים היטב.
מחזירים את הקרם לסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית תוך כדי טריפה נמרצת ורתיחה,
עד שנוצר קרם פטיסייר סמיך.
מסירים מהאש ומוסיפים פנימה שוקולד לבן קצוץ. טורפים היטב
, עד שהשוקולד נמס ונטמע באופן מלא בקרם.
מעבירים את הקרם לקופסה, מכסים את פני הקרם בנילון נצמד
(על מנת שלא יווצר קרום במהלך הקירור)
ומצננים במקרר במשך כ-2-3 שעות.
כאשר הקרם קר "פותחים" אותו בעזרת מטרפה ידנית,
 עד שהוא חוזר למרקם המקורי.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומקפלים אל תוך  הפטיסייר 
עד שנוצר קרם אחיד וחלק.
מעבירים את הקרם לשק זילוף ומזלפים על גבי הפאי.
מברישים את רבעי התותים בנפאז' ומקשטים את הפאי בצורה חופשית. מוסיפים טראפלס שוקולד מריר ומגישים.
המתכון מהבלוג עוגיו.נט עם שינויים שלי
 
לצפיה ב-'עוגת תפוזים'
עוגת תפוזים
19/01/2017 | 14:50
61

רכיבים:
2 תבניות אינגליש  קייק
5 ביצים
 1/4 1 כוסות סוכר
1 תפוז טחון בשלמות
3/4 כוס מיץ תפוזים
2 כוסות קמח
1 אבקת אפיה
3/4 כוס שמן
זיגוג:
50 גרם מחמאה 
11/2 כוסות אבקת סוכר 
כפית קליפת תפוז מגוררת (מכ 1/2 תפוז) 
2 כפות מיץ תפוזים
1 כפית ליקר תפוזים
אופן ההכנה: 
להקציף את הביצים עם הסוכר לקציפה בהירה ותפוחה
להוסיף תוך כדי הקצפה את השמן
ולאחר מכן את מחית התפוז
להנמיך את מהירות ההקצפה למינימום ולהוסיף את המיץ והקמח לסרוגין
לערבל רק עד שכל הקמח נטמע בבלילה
להעביר לתבנית אפיה ולאפות בחום 150 מעלות 45 דקות
העוגה מוכנה כשקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים עליו
לקרר
להמיס את המחמאה ולערבב עם חומרי הזיגוג ולצקת על העוגה, הזיגוג מתקשה.
 
לצפיה ב-'עוגת תפוזים הפוכה'
עוגת תפוזים הפוכה
19/01/2017 | 14:51
45
 

מצרכים:
להכנת התפוזים: 
2 כוסות מים
200 גרם סוכר
3 תפוזים שטופים
לעוגה:
200 גרם מחמאה רכה
300 גרם סוכר
4 ביצים
1/2 1 מיכלים מעדן וניל אלפרו
350 גרם קמח תופח
אופן ההכנה:
קודם כל מכינים את התפוזים:
מביאים לרתיחה ומבשלים את הסוכר עם המים על אש בינונית כ-10 דקות
פורסים דק שניים מהתפוזים...
ואת השלישי מרסקים במעבד מזון בקליפתו לאחר שהוצאנו את החרצנים
מעבירים את הסירופ שהתבשל למחבת ,מפזרים בו את הפרוסות תפוזים ומבשלים בעדינות כ 15 דקות עד שהם מזוגגות ומבריקות
בזמן הזה מכינים את העוגה:
אופן ההכנה :
מקציפים את החמאה הרכה עם הסוכר לכמה דקות.
מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שכל אחת נבלעת לגמרי.
מוסיפים חצי מהמעדן וניל ומערבבים, 
מוסיפים חצי מהתפוז המרוסק  ומערבבים,מוסיפים חצי מהקמח ומערבבים...
ואז את החצי השני של המעדן ,חצי שני של התפוז המרוסק ובסוף החצי השני של הקמח 
לערבוב מאוד קצר.
לאחר ששימנו את התבנית ופיזרנו עליה סוכר ,מסדרים את פרוסות התפוזים המסוכרות בתחתית התבנית כמו רעפים. יוצקים מעל את תערובת העוגה ואופים כ 50 דקות בתנור מחומם מראש על 180 מעלות, עד שהעוגה יציבה לגמרי.
מצננים והופכים על צלחת הגשה.
 
לצפיה ב-'עוגת אננס הפוכה'
עוגת אננס הפוכה
19/01/2017 | 14:52
45

החומרים:
לציפוי אננס:
100 גר' חמאה
130 גר' סוכר חום בהיר דמררה
1 קופסא גדולה אננס חתוך (שומרים את המיץ לעוגה)
לעוגה:
190 גר' קמח
1/2  כפית הל טחון 
1 שקית אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
100 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר
150 גר' סוכר לבן (אפשר להפחית מעט למי שלא אוהב מאוד מתוק)
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1 כף רום אמיתי
1/2 כוס סירופ אננס (מקופסת השימורים)
כלים:
תבנית 26
אופן ההכנה:
לציפוי:
מניחים בסיר קטן את החמאה ואת הסוכר, ומבשלים יחד עד שהחמאה נמסה.
ממשיכים לבשל ת התערובת תוך ביעבוע עדין ועירבוב רצוף במשך כמה דקות.
מסירים מהכיריים ומשטחים את התערובת בתוך התבנית. מניחים להצטנן מעט.
מסדרים את נתחי האננס בתבנית במעגלים שווים ויפים.
לעוגה:
מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
מנפים יחד קמח, הל, אבקת אפייה ומלח.
במערבל חשמלי מקציפים חמאה לקציפה אוורירית ורכה.
מוסיפים בהדרגה את הסוכר ומקציפים במשך כמה דקות.
מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת עד שתיטמע לגמרי בבלילה.
מערבבים את סירופ האננס עם הרום ותמצית הוניל ומוסיפים לסירוגין עם הקמח
משטחים את בלילת העוגה בתבנית על גבי  האננס ומחליקים את פניה.
אופים את העוגה במשך כ-35 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
.
בתום האפייה מוציאים את העוגה מהתנור, 
מטפטפים עוד מעט רום מעורב בסירופ אננס
מניחים לה להצטנן כמה דקות, והופכים על צלחת הגשה.

פיית העוגיות הביאה את המתכון
 
לצפיה ב-'כרעיים עוף בקרמל תפוזים - מבושל על הכיריים'
כרעיים עוף בקרמל תפוזים - מבושל על הכיריים
19/01/2017 | 14:54
1
56
 
 

רכיבים:
5 כרעי עוף מופרדים
1/2 2 כוסות מיץ תפוזים טרי
1/2 כוס מים
חצי כפית ג'ינג'ר יבש
2 כפות אבקת מרק עוף
1/2-3/4 כוס סוכר
3-4 שיני שום כתושים
סרט קליפה מתפוז
1 צנצנת קטנה של מרמלדת תפוזים
מלח
אופן ההכנה
בסיר רחב מניחים את חלקי העוף 
מוסיפים את שאר החומרים
מרתיחים, ממשיכים לבשל כ- 50 דקות על אש קטנה
מסירים את המכסה וממשיכים לבשל על אש גדולה 
כדי לצמצם את הרוטב
 
        
לצפיה ב-'חנה"לה על המקבץ '
חנה"לה על המקבץ
19/01/2017 | 19:09
42
כל הכבוד לך יקירה על השיתוף ..
מקבץ עשיר מכל טוב .אני יעלה את כל המתכונים למאמרים .
ערב נעים לכולם .
לינדה
לצפיה ב-'ערקב טוב לכולם '
ערקב טוב לכולם
23/01/2017 | 18:01
4
את כל המתכונים העלתי לקטגוריה"עוגות" 
הקינוח תפ"ע בקטגוריה"קינוחים"
את המתכון של חנה"ךה כרעים בתפוזים העלתי למאמרים"עופות "
תודה בנות על השיתוף למתכונים .
המשך ערב נעים.
לינדה
לצפיה ב-'לדיירי הפורום בוקר טוב יום רביעי '
לדיירי הפורום בוקר טוב יום רביעי
18/01/2017 | 05:42
1
26
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדושולכולם כאן יום מושלם'
בוקר טוב לינדושולכולם כאן יום מושלם
18/01/2017 | 07:25
23
גילה
לצפיה ב-'שבוע שעבר היה מעניין'
שבוע שעבר היה מעניין
17/01/2017 | 18:36
1
64
37 תגובות! כן, כן כל הכבוד ישכייעך
ונפתחו 7 שרשורים חדשים

אז מי היה פעיל?
לינדה7 עם 19 הודעות - ברור
אושרת מלמד מקום שני עם 6 - אבל היא הנצפת ביותר! (הכי הרבה צפיות)
חנהפ מקום שלישי עם 5
נמושקה1 3 הודאות והודעות
ninga 3  רק פעמים
הנהלת הפורומים גם נכללת עם שרשור אחד ויחיד ולו 4 צפיות

תודה לכל מי שתרם ונרתם
השבוע בין הכותבים בפורום, יוגרל פרס. או שלא
לצפיה ב-'לא שחו"ח משווה'
לא שחו"ח משווה
17/01/2017 | 18:41
36
אבל בפורום "מבשלים כשר" היו למעלה מ 70 הודעות ב 19 שרשורים
לצפיה ב-'לכולם בוקר אור ליום חדש יום שלישי '
לכולם בוקר אור ליום חדש יום שלישי
17/01/2017 | 05:52
1
26
מה שלומכם !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולם '
בוקר טוב לכולם
18/01/2017 | 07:30
14
שיהיה לכם יום נפלא
טובה
לצפיה ב-'לדיירי הפורום בוקר אור ליום חדש יום שני '
לדיירי הפורום בוקר אור ליום חדש יום שני
16/01/2017 | 06:42
6
52
מה שלומכם !!
שאלה לי למי יש תרופת פלא ללא תרופות להורדת הכולסטרול
לינדה.
לצפיה ב-'תרתיחי כמה עלים של זית'
תרתיחי כמה עלים של זית
16/01/2017 | 09:45
5
38
ותשתי פעמיים או שלוש ביום.מוריד גם לחץ דם.(הזכרת לי שאני צריכה לחפש לי עץ ולקטוף) והרבה ספורט
לצפיה ב-'אילנית על העצה '
אילנית על העצה
16/01/2017 | 10:17
4
22
חייבת לנסות .ספורט אני עושה פעם בשבוע ..
המשך יום טוב.
לינדה.
לצפיה ב-'בהצלחה'
בהצלחה
16/01/2017 | 11:32
7
לצפיה ב-'הנה גם פה פוסט שכתבתי על כולסטרול'
הנה גם פה פוסט שכתבתי על כולסטרול
17/01/2017 | 08:59
2
29
לצפיה ב-'תודה אילנית על הרשומה '
תודה אילנית על הרשומה
18/01/2017 | 05:40
1
11
קראתי שמרתי לי את הרשומה ..
המשך יום טוב.
לינדה.
לצפיה ב-'בשמחה'
בשמחה
18/01/2017 | 09:17
2
לצפיה ב-'פינת הטייפ השבועי "לניקוי סירים "'
פינת הטייפ השבועי "לניקוי סירים "
15/01/2017 | 17:22
1
101
מתחמם: טיפים לניקיון סירים עם תבשילי החורף
מאכלי החורף מחממים את הגוף ומנחמים את הנשמה. במקרה שאתם מתכננים להכין קדירות ותבשילים,
כמה עצות לניקוי יעיל של הסירים לאחר השימוש
 
 
 
התבשלים שמשאירים סימנים בסירים אחרי השימוש הם בעיקר אלה שמתבשלים הרבה זמן ()
התבשילים הטעימים והמושקעים ביותר גובים מאתנו מחיר. הקדירה המפוארת שבילתה כל הלילה בתנור או התבשיל העשיר שהקפצנו בווק -
משאירים סימנים על הסירים והמחבתות. ..
כצעד ראשון, רובנו מחליטים להשרות את אלה במים רותחים למשך הלילה ולקוות לטוב. אבל ברוב המקרים, אנחנו דוחים את הקץ ונאלצים להתמודד עם שאריות מזון שרוף ודביק ביום שלמחרת. אז כדי ליהנות מהתבשיל וגם ליהנות מהניקיון שאחרי -
הנה כמה טיפים שיקלו על ההתמודדות וישיבו את המראה הנקי לכלי.
 
ג'ל לניקוי שומנים!!
@@ כיום עומדים לרשותנו חומרי ניקוי חזקים במיוחד שלא דורשים זמן השריה ממושך, והכי חשוב נטולי ריח חריף כגון, סנו פורטה פלוס, ג'ל מרוכז לניקוי שומן עקשן ושרוף. מומלץ להשתמש בכפפות גומי למרוח ישירות על האזור המלוכלך ולהמתין מספר דקות. לאחר מכן, יש לנקות את הכלי עם ספוגית לניקוי כלים שתסיר בזריזות ובקלות את הכתמים הבלתי אפשריים.
 
לימונים 
שימוש בלימונים לטובת המשימה יסייע - אך יש לעשות זאת בזהירות במקרים של כלי ברזל יצוק ()
מעדיפים שיטות סבתא? הנה כמה דרכים
 
לימונים!!
חמיצות הלימונים מסוגלת להילחם בגבורה ולנצח מגוון רחב של כתמים שמסרבים להיעלם. לפני שמתחילים - הקפידו לייבש את הכלי היטב, שפשפו את פלחי הלימון על הכתם הטורדני, ולאחר מכן הניחו לסיר להתייבש. כשהכלי יבש לחלוטין, נקו את הכתם בעזרת כריות קרצוף ללכלוך קשה והשלימו את הפעולה בשטיפת הכלי. שימו לב שלימון מכיל כמות נכבדה של חומצה ועלול לגרום לחלודה בכלי ברזל יצוק.
 
חומץ !!
אם בחרתם בהשריית הכלי המלוכלך במים רותחים למשך הלילה, כדאי לדעת שהוספת נוזל לניקוי כלים בריכוז של לפחות 24% וכוס חומץ לסיר המוכתם, יגרמו למתכון הזה לעבוד כמו שצריך ותפילותיכם יענו. תוספת החומץ תהפוך את ניקוי הסיר בבוקר למחרת למשימה קלה ופשוטה בלי טיפת מאמץ.
 
אבקת סודה לשתייה.!!.
בדומה לחומץ, גם אבקת סודה לשתייה מסייעת להסרת לכלוך שנדבק, במיוחד ללכלוך שומני. הוסיפו לסיר מים רותחים, סבון כלים בריכוז 24% לפחות וכף גדושה של אבקת סודה לשתייה. תוספת הסודה תקל על המסת השומן ועל הניקיון. שימו לב כי אין לערבב סודה לשתייה וחומץ, שני חומרים אלה מנטרלים האחד את פעילותו של השני.
 
אבקת כביסה!!

אבקת הכביסה מכילה את כל המרכיבים המסוגלים להתמודד עם שאריות הלכלוך בכלי המטבח כיוון שמרבית הכתמים בבגדים מקורם גם הוא במזון. לכן, הוסיפו לסיר עם השאריות השרופות כוס מים חמימים וחצי כוס אבקת כביסה, המתינו כשעה והסירו את שאריות הלכלוך בקלות במידה ועדיין ונותרו על הסיר שאריות מזון חיזרו על הפעולה פעם נוספת.

מים פושרים ואבקת או טבלייה למדיח יאפשרו הסרה קלה של השאריות מהכלי 
 
אבקה/ טבלייה למדיח!!

בטבלייה למדיח יש ריכוז גבוה של חומרים פעילים שנועדו להתמודד עם שאריות מזון קשות להסרה. הוסיפו לסיר המלוכלך מים פושרים ואבקת מדיח או טבלייה למדיח ותנו להם לעשות את העבודה. הריכוז הגבוה של החומר שיתקבל בכלי יאפשר הסרה קלה ואפקטיבית של כל שאריות הלכלוך.
מומלץ להדפיס ולישמור במטבח !!
את הכתבה קבלתי במייל .
המשך ערב נעים לדיירי הפורום .
לינדה.
לצפיה ב-'יופי של עיצות אבל'
יופי של עיצות אבל
16/01/2017 | 09:36
47
אם מלכתחילה יש סירים טובים לא נשאר שום סימן עליו כתוצאה מבישול ארוך או צבעוני 
לצפיה ב-'הפינה הטבעונית-ברוקולי עם שקדים '
הפינה הטבעונית-ברוקולי עם שקדים
15/01/2017 | 08:12
4
68
פצצת בריאות מתקתקת להיות מוגשת כסלט או בתוספת לאורז לבן

חומרים :
ברוקולי סנפרוסט
ושקדים מולבנים פרוסים
מלח פלפל
שמן זית
*לא כותבת כמויות כי זה תלוי כמה סועדים ולאיזה צורך אתם רוצים את זה (סומכת על שיקול דעתכם).

אופן ההכנה:
שמים את פרחי הברוקולי במים רותחים למשך 10 דקות או בסיר אידוי לריכוך אך לא פירה
בנתיים מטגנים את השקדים במחבת עם שמן זית
מעברים את הברוקולי לקערה שמים על את השקדים המושחמים עם השמן זית שנותר מתבלים במלח פלפל והזה לכם מנת בריאות מתקתקת.
לצפיה ב-'תודה אושרת על הפינה אהבתי '
תודה אושרת על הפינה אהבתי
15/01/2017 | 09:55
1
14
את המתכון העלתי למאמרים "בקטגוריה תוספת וגם תזונה נכונה"
תודה אושרת ..
האם ניתן להחליף את הירק לקישואים או כרובית !!
לינדה.
לצפיה ב-'תודה יקירה '
תודה יקירה
15/01/2017 | 14:09
7
ועכשו לשאלתך 
ניסיתי עם כרובית יצא מעולה 
עם קישואים לא ניסיתי מוזמנת לנסות ולספר לנו 
לצפיה ב-' אושרתי'
אושרתי
16/01/2017 | 00:59
1
8
רעיון נפלא
לצפיה ב-'באהבה '
באהבה
16/01/2017 | 16:24
3
לצפיה ב-'לדיירי הפורום בוקר טוב ליום חדש יום ראשון'
לדיירי הפורום בוקר טוב ליום חדש יום ראשון
15/01/2017 | 06:58
3
34
מה שלומכם 
המשך שבוע טוב לכולם .
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור שבוע טוב '
בוקר אור שבוע טוב
15/01/2017 | 08:04
2
18
לינודש המאפניס נראות סוף הדרך 
שיהיה אחלה שבוע מלא במעשים טובים בריאות ושפע לכולנו 
לצפיה ב-'אושרת על הפירגון '
אושרת על הפירגון
15/01/2017 | 09:52
1
13
המשך ליום טוב.
לינדה.
לצפיה ב-'באהבה'
באהבה
15/01/2017 | 14:08
3
לצפיה ב-'הבלוגיה שלי '
הבלוגיה שלי
15/01/2017 | 06:55
5
29
העלתם רשומה חדשה נישמח לשיתוף 
רוצים ל-על בלוג שאהבתם תעלו קישור וקרדיט לבעל/ת הבלוג 
המשך שבוע טוב לכל דיירי הפורום 
לינדה.
לצפיה ב-'מעדן מקישואים !!'
מעדן מקישואים !!
15/01/2017 | 10:27
91
המתכון של חברתינו גילוש ..
לצפיה ב-'והיום -שקשוקה'
והיום -שקשוקה
15/01/2017 | 15:26
1
49
לצפיה ב-''
16/01/2017 | 00:57
7
טעים לי
טובה
לצפיה ב-' עוגת לימון בחושה עסיסית'
עוגת לימון בחושה עסיסית
18/01/2017 | 12:24
1
82
לצפיה ב-'עוגה כלבבי '
עוגה כלבבי
19/01/2017 | 20:23
31
תודה דליה על השיתוף 
לינדה.
לצפיה ב-'שבוע טוב לדיירי הפורום '
שבוע טוב לדיירי הפורום
14/01/2017 | 19:48
21
מה שלומכם !!
 איך עברה השבת !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום שישי וסופ"ש נעים וחמים לכולם '
בוקר טוב ליום שישי וסופ"ש נעים וחמים לכולם
13/01/2017 | 06:18
27
מה שלומכם 
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור לדיירי הפורום ליום חמישי'
בוקר אור לדיירי הפורום ליום חמישי
12/01/2017 | 05:39
5
45
מה שלומכם !!
המשך יום נעים .
לינדה
לצפיה ב-' השבת שלי גזר בחושה'
השבת שלי גזר בחושה
12/01/2017 | 05:58
1
68
אמרתי לכם אז מתקפת הגזר הגיעה.. הכנתי לכם עוגה קלה להכנה טעימה ובריאה
מה צריך:
3 ביצים
250 גרם סוכר
180 מיליליטר שמן
210 גרם קמח
כפית א' אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
קורט מלח
כפית קינמון
300 גרם גזר מגורד דק
50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
אופן ההכנה:
בקערה להקציף את הביצים והסוכר מוסיפים את השמן .לערבב את הסודה לשתיה ואבקת אפיה והקמח ומוסיפים לבלילה. מוסיפים את הגזר ומערבבים מוסיפים את האגוזים ומערבבים.
משמנים שתי תבניות אינגליש קייק כהרגלי בקודש לפזר אגוזים טחונים בדפנות ובתחתית התבניות לחלק את העיסה בשתי התבניות
אופים ב175 מעלות כ40-45 דקות
מוציאים ונהנים מגש אחד לכם ומגש שני לארנבת להגיד לה שמגזר אפשר להכין גם עוגה [cheeky] [wink]
יאלההה תהנו חברים
שלכם טובה
שבת שלום שבת נעימה חמימה וטעימה
 
 

 
לצפיה ב-'תודה טובה"לה על המתכון '
תודה טובה"לה על המתכון
12/01/2017 | 07:28
19
את המתכון העלתי למאמרים "בקטגוריה עוגת השבת"
המשך יום טוב !!
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש וטובל'ה, וסוף שבוע מהנה ומפנק'
בוקר טוב לינדוש וטובל'ה, וסוף שבוע מהנה ומפנק
12/01/2017 | 11:52
2
47
מחר שבועיים מאז נינג'ה נפטרה, נורא עצוב..למרות שהיום מגיע דייר חדש (בתמונה) טומי שמו, נקווה לטוב.   .גילה
לצפיה ב-'זו נינג'ה ז"ל -אהובה כל כך...'
זו נינג'ה ז"ל -אהובה כל כך...
12/01/2017 | 11:54
1
40
לצפיה ב-'לזכור אותה לטובה .'
לזכור אותה לטובה .
12/01/2017 | 18:51
11
כמה עצוב היא  היתה חתולה מדהימה ..
 
לינדה.
 
לצפיה ב-'לכולם בוקר טוב ליום רביעי בשבוע '
לכולם בוקר טוב ליום רביעי בשבוע
11/01/2017 | 07:27
2
24
מה שלומכם 
לינדה
לצפיה ב-' מתחילים להכין תפריט לשבת'
מתחילים להכין תפריט לשבת
11/01/2017 | 13:01
1
59
ורשימת קניות בהתאם
לצפיה ב-'בתכנון !|'
בתכנון !|
11/01/2017 | 19:07
45
עדין לא סגור סופי..
פלפלים ממולאים .
שניצל.
קציצות ברוטב (זה חובה אצלי כל ערב שישי)
אורז לבן.
ספגטי בשמן זית ושום.
סלטים:
סלט חצילים רומני .
פלפלים קלויים.
מטבוחה.
סלט כרוב לבן .
סלט סלק .
סלט כרובית בשמן זית .
מרק עגבניות .
קינוח עדין לא הוחלט !! אשמח לרעיונות.
 חנה"לה על הפינה 
המשך ערב נעים
לינדה
לצפיה ב-'נפתח פורום מעמד זרים'
נפתח פורום מעמד זרים
09/01/2017 | 17:50
4
 יש לכם שאלות בנושא הסדרת מעמד אזרחים זרים אשר שוהים בישראל? זקוקים לאשרת עבודה? 
 היכנסו עכשיו לפורום ותקבלו מענה לשאלותיכם:
 
לצפיה ב-'בוקר טוב לדיירי הפורום ליום שלישי '
בוקר טוב לדיירי הפורום ליום שלישי
10/01/2017 | 05:28
27
מה שלומכם 
לינדה.

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ