לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

לצפיה ב-'בוקר טוב ליום שלישי'
בוקר טוב ליום שלישי
29/12/2015 | 05:43
50
פעמים כי טוב ושיהיה רק טוב
יום נפלא לכולם
רפואה שלמה ללינדוש
טובה
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום שני'
בוקר טוב ליום שני
28/12/2015 | 06:31
26
רפואה שלמנה ללינדוש מרגישה לא כל כך טוב.
שיהיה לכולם יום נעים עם בשורות טובות
רפואה שלמה לכל חולי עמו ישראל
טובה
לצפיה ב-'סירות קישואים עם בשר ותערובת צ'וקולומומו ועשבי תיבול'
סירות קישואים עם בשר ותערובת צ'וקולומומו ועשבי תיבול
27/12/2015 | 13:32
1
72
*מתכון זה קיבלתי במייל
סירות קישואים ממולאות בשר ותערובת צ'וקולומומו ועשבי תיבול
 
הממולאים עשירים ומזינים, מוגשים לצד רוטב לימוני עדין, המוסיפים למנה טעם נפלא, מיוחד וקראנצ'י עם תערובת הצ'קולומומו ועשבי התיבול.
המתכון הופק בשיתוף חברת ראפל'ס ואתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי"
 
מצרכים (ל- 6 סועדים):
8 קישואים בגודל בינוני
500 קרם בשר בקר/עוף טחון
2 שיני שום קצוצות
1/4 חבילת פטרוזיליה שטופה וקצוצה דק
1/4 כוס פירורי לחם
1 כוס תערובת תיבול צ'וקולומומו (נעשה שימוש בתערובת תיבול של רפאל'ס, מכיל אגוזי קשיו).
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כמון
 
לרוטב:
2 שיני שום מקולפות וכתושות
2 כפות שמן זית
2 כפות מיץ מלימון טרי
1 כף גרידת לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
 
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את הקישואים וקוטמים את קצותיהם. חוצים את הקישואים לאורכם ומרוקנים את תוכנם באמצעות כפית.
2. בקערה, מערבבים את חומרי המילוי: הבשר, הפטרוזיליה, פירורי הלחם, תערובת הצ'וקלומומו ומעט מלח וכמון. ממלאים בנדיבות כל חצי קישוא בתערובת ומניחים בצד.
3. בתבנית פיירקס/תנור גדולה, מסדרים את חצאי הקישואים ומזלפים מעליהם שמן זית.
מוסיפים את הלימון, שיני השום והתיבול. מכסים בנייר כסף ואופים כחצי שעה.
4. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 10 דקות או עד שהקישואים משחימים מעט ורכים, אך לא מדי.
 
**את תערובת פינוק לסלט צ'וקולומומו מתוצרת "רפאל'ס", ניתן להשיג בחנויות הטבע ורשתות השיווק המובחרות.
כשר פרווה בהשגחת חוג חתם סופר ובכשרות הרבנות חדרה.
מחיר מומלץ לצרכן: כ- 17.90 ₪ לאריזת 250 גרם.
נערך וסוגנן ע"י: בקי אוסגי
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
 
 
לצפיה ב-'יאמייי יאמיייי תודה בקי'
יאמייי יאמיייי תודה בקי
27/12/2015 | 19:41
9
נשמע מענין וטעים
טובה
לצפיה ב-'הבלוגיה שלי ליום ראשון עד שישי'
הבלוגיה שלי ליום ראשון עד שישי
27/12/2015 | 08:56
58
מה חדש אצלכם ? הבו מתכונים מענינים ואם יש לכם בלוג והעלתם רשומה ספרו לנו בבקשה.
יום נפלא לכולם
טובה
לצפיה ב-'פורומל'ה. כבר שעה אני מחפשת טבלת המרה של כמות יחידות'
פורומל'ה. כבר שעה אני מחפשת טבלת המרה של כמות יחידות
27/12/2015 | 04:58
8
36
ירקות ופירות ב-1 קילו. לא מאמינה אבל אני לא מוצאת !!!  כל הזמן מופיע לי כמה קלוריות, קלוריות, קלוריות..זה לא קרה לי שלא מצאתי מה שחיפשתי..הטבלה הזאת היא ככ בסיסית..
 
אני יודעת שתלוי בגודל הירק או הפרי. אני מתכוונת בממוצע. נגיד כמה מלפפונים בינוניים יש ב-1 ק'. האם קיימת טבלה כזו בכלל?
 
אם יש, מישהי מוכנה לשלוח לי קישור לטבלה כזאת?
 
המון המון תודה 
לצפיה ב-'בוקר טוב שבוע טוב'
בוקר טוב שבוע טוב
27/12/2015 | 05:51
7
29
כמו שכתבת איך אפשר שתהיה טבלה כזו ? הרי יש גדלים שונים בירקות. אני לא שמעתי  על זה אולי מישהו כן שמע ויענה לך מצטערת
יום נפלא טובה
לצפיה ב-'תודה מאמאלה.. חבל. למה את ערה בשעה כזו..'
תודה מאמאלה.. חבל. למה את ערה בשעה כזו..
27/12/2015 | 06:30
6
19
לצפיה ב-'מי ישן בשעה כזו '
מי ישן בשעה כזו
27/12/2015 | 08:50
5
31
סיימנו  תעבודה
טובה
יום נפלא
לצפיה ב-'חוץ ממני וממך כולם.. סתם..שיהיה גם לך יום נפלא..את חמודה..'
חוץ ממני וממך כולם.. סתם..שיהיה גם לך יום נפלא..את חמודה..
28/12/2015 | 02:47
4
13
לצפיה ב-'--'
--
28/12/2015 | 06:34
3
15
טובה
לצפיה ב-'אוהבת אותך..איפה לינדוש..'
אוהבת אותך..איפה לינדוש..
28/12/2015 | 09:55
2
8
לצפיה ב-'את מצחיקולה ככה אנחנו יכולות להחליף'
את מצחיקולה ככה אנחנו יכולות להחליף
28/12/2015 | 12:16
1
16
שיחה לאורך כל היום 
רשמתי בהודעה של הבוקר טוב שלינדוש לא חשה בטוב תעדר כמה ימים עד שיוטב לה ב"ה.
קבלי  ב 
לצפיה ב-'נמושקה תודה שאני מצחיקה..אבל תאמיני לי עוברים עלי ימים מאוד '
נמושקה תודה שאני מצחיקה..אבל תאמיני לי עוברים עלי ימים מאוד
02/01/2016 | 02:07
4
קשים. יותר נכון כבר 5 שנים..
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
24/12/2015 | 14:29
3
 כותב עבודה סמינריונית? צריך עזרה במציאת מקורות ביבליוגרפים?
היכנס עכשיו לפורום כתיבת עבודות אקדמיות ותקבל תשובות לכל השאלות!
 
 סובלים ממחלת הקרוהן והקוליטיס? אתם לא לבד.
היכנסו עכשיו לפורום קרוהן וקוליטיס – תמיכה ותוכלו לשתף באנונימיות מוחלטת
 
 עומדת ללדת? מתלבטת איך לבחור את הדולה המושלמת עבורך?
בפורום לקראת לידה – רופא ודולה תוכלי לשאול ולהתייעץ על הכל
 
 מכורים לסדרה צעירים חסרי מנוח? עדיין רוצים להתעדכן בכל מה שקורה?
מוזמנים להיכנס עכשיו לפורום צעירים חסרי מנוח ולדבר על כל מה שחם!
 
 סובלים מבעיות זיכרון? רוצים ללמוד תרגילים לשיפורו וחיזוקו?
היכנסו עכשיו לפורום שיפור הזיכרון וגלו דרכים להתמודדות!
 
לצפיה ב-'PRISTYLE סלסלות פירות בעיצוב מרהיב'
PRISTYLE סלסלות פירות בעיצוב מרהיב
24/12/2015 | 13:14
51
פרי סטייל מביאה לכם את הטריות והאיכות לכל אירוע שתבחרו. היום, יותר מתמיד המודעות לאוכל בריא עולה, לכן, בפרי סטייל אנחנו מציעים לכם מגשי פירות טריים ומובחרים שישדרגו לכם את הכיבוד באירוע! סלסלות הפירות שלנו כוללות מבחר פירות העונה, פירות טרופיים אקזוטיים, פירות יבשים ואפשר להוסיף גם סוגים שונים של שוקולד איכותי ומתוק.
בפרי סטייל נספק לכם סלסלות פירות מעוצבות, חתוכות ומקולפות במגוון צורות, עשירות בטעמים ובצבעים. הפירות שלנו נבחרים בקפידה ומגיעים מידי יום מהשוק הסיטונאי, הם נחתכים זמן קצר לפני אריזתם ומשווקים במהירות בכל רחבי הארץ ברכבי קירור ותחת פיקוח. כמו כן, אנחנו מקפידים על כשרות ואין חשש טבל ושביעית.
צוות פרי סטייל יעצב לכם סלסלות בגדלים שונים, בהתאם לכמות האנשים שיגיעו לאירוע. לחברות, מוסדות, וועדי עובדים וארגונים גדולים, פרי סטייל מציעה בר פירות שיגיע לאירוע עם מבחר סלסלות פירות טריים וצבעוניים, סושי פירות, שוקולדים ועוד הפתעות. צוות מקצועי ומיומן ישמח לתת לכם שירות אדיב עם הרבה אהבה, כדי שהסלסלות הטעימות יישארו בזיכרון המתוק של האורחים לעוד הרבה זמן.
 
לצפיה ב-'PRISTYLE סלסלות פירות מעוצבות'
PRISTYLE סלסלות פירות מעוצבות
24/12/2015 | 13:12
44
שלום אנחנו חברה חדשה העוסקת בתחום סלסלות פירות מעוצבות אשמח אם תיכנסו ותתרשמו ולקבל חוות דעת על האתר שלנו בכתובת WWW.PRISTYLE.CO.IL תודה רבה מראש
לצפיה ב-'אוכל עדתי יעסוק השבוע במרקים חמים, חורף לא'
אוכל עדתי יעסוק השבוע במרקים חמים, חורף לא
24/12/2015 | 07:33
4
64
אז איזה מרק הכי הכי אוהבים אצליכם....
לצפיה ב-'מרק בצל צרפתי משובח עם יין'
מרק בצל צרפתי משובח עם יין
24/12/2015 | 07:43
83

מרק בצל צרפתי משובח בהמלצת חנהל'ה
[‏מה יותר חורפי ממרק בצל צרפתי משובח עם יין לבן ופרוסות בגט וגבינה מוקרמת מעל? עצמו את העיניים, הריחו את האדים המהבילים היוצאים מהמרק, קחו לגימה, ודמיינו שאתם בפריז! הוראות הכנה וטיפים משובחים מייד: מה תצטרכו? ל-6 מנות: 7 בצלים יפים 3-4 קוביות שום כתוש 2 כפות גדושות קמח כף שטוחה סוכר חום כוס וחצי יין לבן (השתמשו ביין משובח שגם ישפיע על איכות המרק וגם תוכלו ליהנות ממנו אחר כך ליד המרק!) חצי כוס מים קרים 6 כוסות מים 3 עלי דפנה + 3 גבעולי טימין מלח פלפל 6 פרוסות באגט שמנמנות גבינה מגוררת (מוצרלה, צהובה, או אם אתם מתעקשים על צרפת עד הסוף - לכו על גרוייר!) הוראות הכנה: חצו את הבצלים ופרסו דק, טגנו על אש בינונית עד להשקפה. הוסיפו את הסוכר והמשיכו לטגן תוך כדי עירבוב למשך 20 דקות עד שהבצל ישחים. הוסיפו את קוביות השום וערבבו דקה נוספת. ערבבו את המים הקרים והקמח לבלילה אחידה והוסיפו לבצל יחד עם שאר המים או הציר. הרתיחו והנמיכו את האש. הוסיפו את עשבי התיבול ובשלו למשך 30 דקות. קלו את פרוסות הבאגטים בטוסטר בינתיים, וכשהמרק מוכן: הניחו פרוסת טוסט בכל קערית ובזקו מעל גבינה מגוררת. למקפידים על החוקים הצרפתיים: הכניסו את קעריות המרק (רצוי חסינות) עם הטוסטים והגבינה, לצריבה בתנור שחומם על חום גבוה מאד מראש, לכמה דקות נוספות להקרמה של הגבינה מלמעלה. יש לכם טיפים משלכם למרק בצל מושלם? שתפו אותנו! בון אפטיט :)‏]
עם יין לבן ופרוסות בגט וגבינה מוקרמת מעל?

הוראות הכנה וטיפים משובחים מייד:
ל-6 מנות:

7 בצלים יפים
3-4 קוביות שום כתוש
2 כפות גדושות קמח
כף שטוחה סוכר חום
כוס וחצי יין לבן (השתמשו ביין משובח שגם ישפיע על איכות המרק וגם תוכלו ליהנות ממנו אחר כך ליד המרק!)
1/2 כוס מים קרים
6 כוסות מים
3 עלי דפנה + 3 גבעולי טימין
מלח, פלפל
6 פרוסות באגט שמנמנות
גבינה מגוררת (מוצרלה, צהובה, או אם אתם מתעקשים על צרפת עד הסוף - לכו על גרוייר!)
 
הוראות הכנה:
חצו את הבצלים ופרסו דק, טגנו על אש בינונית עד להשקפה.
הוסיפו את הסוכר והמשיכו לטגן תוך כדי עירבוב למשך 20 דקות עד שהבצל ישחים.
הוסיפו את קוביות השום וערבבו דקה נוספת.
ערבבו את המים הקרים והקמח לבלילה אחידה והוסיפו לבצל יחד עם שאר המים או הציר. הרתיחו והנמיכו את האש.
הוסיפו את עשבי התיבול ובשלו למשך 30 דקות.
קלו את פרוסות הבאגטים בטוסטר בינתיים, וכשהמרק מוכן: הניחו פרוסת טוסט בכל קערית ובזקו מעל גבינה מגוררת.
למקפידים על החוקים הצרפתיים: הכניסו את קעריות המרק (רצוי חסינות) עם הטוסטים והגבינה, לצריבה בתנור שחומם על חום גבוה מאד מראש, לכמה דקות נוספות להקרמה של הגבינה מלמעלה.
 
לצפיה ב-'מרק ירקות עשיר (גיוון הירקות משתנה מידי פעם)'
מרק ירקות עשיר (גיוון הירקות משתנה מידי פעם)
24/12/2015 | 08:07
94
כ-50 גרם חמאת תנובה מלוחה או כף שמן זית
בצל גדול קצוץ – להזהיב ולהוסיף:
1/2 קופסא פיטריות חצאי פרוסות רצוי טריות
קישוא בינוני- מגורר גס
להזהיב
להוסיף מים רותחים כדי 3/4 הסיר
 
ולהוסיף:
2 גזרים פרוסות
דלעת מגוררת
2 בטטות קטנות מגוררות גס
כמה פרחי כרובית – קצצתי
חופן אפונה ירוקה
כמה פרחי ברוקולי טרי - קצצתי והוספתי כמובן
רצועות של חתיכת כרוב ירוק לא גדולה
עגבנייה רכה - ריסקתי וסיננתי פנימה
2-3 גבעולי סלרי כולל העלים קצצתי והוספתי
כמה גבעולי שמיר קצצתי והוספתי
3/4 כוס עדשים כתומים - הוספתי
2 שיני שום מעכתי, קצצתי והוספתי
חופן אפונה קפואה, הוספתי לקראת הסוף
קולרבי - גררתי גס
כף גדושה מרק ירקות/מרק עוף פרווה
מלח גס, פלפל שחור
לצפיה ב-'מרק לוביה יבשה - פשוט וטעים'
מרק לוביה יבשה - פשוט וטעים
24/12/2015 | 08:10
63

כ-4  כוסות לובייה יבשה, לברור ולשטוף הייטב.
 1-2 בצלים יבשים קצוצים - להזהיב בסיר,
 ולהוסיף:
 2 פלפלים אדומים מתוקים - מרוסקים במעבד מזון, להוסיף לבצל ולהמשיך באידוי כ-5 דקות(הפעם קליתי תחילה שלושה פלפלים, הסרתי הקליפה ואז טחנתי, היה מדהים)..
מוסיפים את הלובייה השטופה..
 2  גזרים חתוכים
 2 ת”א קוביות קטנות.
+אפשר להוסיף בשר ועצמות אם רוצים...?!
מים רותחים כדי כיסוי ועוד קצת..
תיבול:
כף שטוחה אבקת מרק בטעם עוף
כף שטוחה אבקת מרק פטריות
מעט אבקת מרק בצל
מלח, פלפל שחור
פפריקה מתוקה וחריפה..
להביא לרתיחה, להנמיך האש, ולבשל כ-3/4 שעה...בתיאבון
לצפיה ב-'מרק תירס וגזר - מרק טעים וקל להכנה, מתאים כמנה ראשונה'
מרק תירס וגזר - מרק טעים וקל להכנה, מתאים כמנה ראשונה
24/12/2015 | 08:15
93
מצרכים:
4 גזרים
25 גרם חמאה/מחמאה
שקית תירס קפוא
2 כפות אבקת מרק עוף או פרווה
מל"פ
 
אופן ההכנה:
4 גזרים קלופים ומגוררים
25 גרם חמאה/מחמאה
*ממיסים את החמאה/מחמאה ומזהיבים את הגזר
מוסיפים:
6 כוסות מים רותחים, וכשרותח מוסיפים:
1/2 חב' תירס קפוא
כשהתירס רך, טוחנים עם מיקסר מוט.
מוסיפים 1/2 שקית תירס קפוא שנותר וממשיכים בבישול
מוסיפים:
אבקת מרק עוף או בטעם עוף
מל"פ
מבשלים עוד כרבע שעה על להבה נמוכה ומכבים.
תהנו.
לצפיה ב-' השבת שלי מאפינס גבינה עם ריבת חלב'
השבת שלי מאפינס גבינה עם ריבת חלב
24/12/2015 | 06:35
62
משהו משהווווו טעים וקל להכנה
250 גרם חמאה  מומסת וקרה
1 וחצי כוסות סוכר
חבילה אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
4 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
כוס  ורבע קמח
כפית א' אפיה
250 גרם גבינה 5%
למילוי אופציות שונות:
ריבת חלב / ממרח לוטוס / קינמון/ ריבה ביתית טובה/ א' שוקולית.
אופן ההכנה:
בקערה  לשים את כל החומרים וללוש  הכל בידיים. עד לאיחוד המסה.
לשים בתבניות מאפינס עד כיסוי רבע מהתכולה לשים באמצע מעט מהמילוי שבחרתם / או לפזר קינמון /שוקולית (לבחירה כמובן)
להוסיף עוד חלק מהעיסה עד מילוי שלושת רבעי מתבנית המאפינס (הם תופחים מאוד)
ולתנור 175 מעלות זמן משוער 35 - 40 דקות.
תהנו עם כוס קפה /תה בימים כאלה זה נחוץ  [surprise]
בהצלחה
שלכם טובה
לצפיה ב-'בוקר אור ליום חדש יום חמישי '
בוקר אור ליום חדש יום חמישי
24/12/2015 | 04:58
1
13
מאחלת לכולם יום נפלא 
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולם'
בוקר טוב לכולם
24/12/2015 | 06:40
39
יום נפלא הרבה שמחה
בשורות טובות
טובה
לצפיה ב-'שלושה מתכוני עוגיות נפלאות אחת-אחת.'
שלושה מתכוני עוגיות נפלאות אחת-אחת.
23/12/2015 | 10:04
1
164
טעמתי שלוש עוגיות שונות ומטריפות, מביאה לכם את המתכונים כלשונן - כולן נפלאות....

עוגיות נהדרות עם פיסטוק חאלבי של ג'ולי 
 מתכון ראשון - 1
לבצק:
300 גרם חמאה רכה
כוס סוכר
2 חלמונים
1/2 1 כוסות קמח רגיל
1/2 1 כוסות קורנפלור
שקית אינסטנט פודינג ווניל
סוכר ווניל (אפשר כף תמצית)
מערבבים תחילה את כל היבשים ומוסיפים חלמונים וחמאה, לשים עד קבלת בצק אחיד, סוגרים ומניחים במקרר לחצי שעה. (מינימום 10 דקות)...יוצרים שני נקניקים ארוזים בניילון נצמד, ומאפסנים במקרר לשעה, או בפריזר כ-20 דקות.
 
לציפוי:
כוס וחצי פיסטוק שבור גס
3/4 כוס סוכר
2-3 כפות מים
תמצית ווניל                                                                                             מיי זאער.
 
מוציאים מהמקרר/פריזר, וחותכים ברוחב 1/2 ס"מ, משטחים מעט עם היד (מאין קבץ' קטן) כמו פיתה קטנה, טובלים בציפוי, מניחים על נייר האפייה ואופים ב-180 מ' כ-20 דקות.
 
*********************************************************************************
 מתכון שני - 2  -
עוגיות טחינה מטריפות -  חלביות
 כוסות קמח
שקית אב' אפיה
כוס סוכר
200 גרם חמאה רכה או מזולה באריזה תכולה
**ללוש הכל יחד במיקסר, עם וו גיטרה (אפשר ללוש בידיים) לבצק פירורי, מוסיפים:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              כוס טחינה גולמית – מאחדים, יוצרים נקניקים פורסים ויוצרים 50 כדורים, משטחים מעט, אופים כ-15 דקות ב-180 מ', הן תופחות מעט לרוחב, הן בהירות וקצת מתפוצצות, לא לגעת..!!!! עד שמתקרר, בוזקים אבקת סוכר...בתיאבון
 
*************************************************************************
עוגיות שומשום - מתכון שלישי - 3
100 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
3/4 כוס סוכר
סוכר ווניל
ביצה
שקית אב' אפיה
כוס קמח
200 גרם שומשום
**מערבלים היטב - חמאה עם סוכר וסוכר ווניל, עד קבלת מרקם קרמי, מוסיפים:
בוצה - מערבלים ומוסיפים: קמח,ואפיה מנופים יחד, לבסוף מוסיפים את השומשום - ומערבלים עד איחוד - יוצא בצק דביק, נסיים העירבול עם לקקן.
 
מכינים כדורים, ומניחים על נייר אפיה, משטחים מעט (באפיה הן נעשות שטוחות יותר).
אופים בתנור חם ב-200 מ' כ-8 דקות ואפילו פחות, תלוי בתנור, עד קבלת גוון עינברי, מקררים ומשחררים...בתיאבון.
 
******************************************************************************
<font>תהנו...גילה</font>
 
לצפיה ב-'גילוש '
גילוש
23/12/2015 | 17:46
18
על המתכונים קראתי ואהבתי חייבת להכין 
ערב נעיםלינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום חדש יום רביעי '
בוקר טוב ליום חדש יום רביעי
23/12/2015 | 06:28
1
22
מאחלת לכולם יום נעים וחמים
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולם'
בוקר טוב לכולם
23/12/2015 | 08:06
27
יום נפלא מלא באור ושמחה
טובה
לצפיה ב-'בוקר אור ליום חדש יום שלישי'
בוקר אור ליום חדש יום שלישי
22/12/2015 | 05:06
2
11
מאחלת המשך  יום טוב .
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש ולכל בכל'
בוקר טוב לינדוש ולכל בכל
22/12/2015 | 08:17
37
יום נפלא לכולם
טובה
לצפיה ב-'מוס קרמל מתוק-מלוח מפנק'
מוס קרמל מתוק-מלוח מפנק
22/12/2015 | 12:23
51
מוס קרמל מתוק-מלוח מפנק

מוס שמנת גבינה בשילוב עוגיות קרמל ועם טוויסט מלוח.
 
מצרכים (לכ- 10 כוסות בינוניות):
2 חבילות שמנת מתוקה
1/2 גביע גבינת שמנת 30% שומן 
1 חבילה אינסטנט פודינג ווניל
150 גרם עוגיות בטעם קרמל (נעשה שימוש בעוגיות בטעם קרמל של חברת "מן")
50 גרם חמאה מומסת
1/2 כפית מלח גס
1/2 כוס סירופ מייפל איכותי
 
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון מפוררים את עוגיות הקרמל עד לקבלת פירורים קטנים ואחידים.
2. מחצית מכמות הפירורים מניחים בצד, ומחצית מפזרים על תבנית אפיה מרופדת.
3. שופכים מעל את החמאה המומסת ואת המלח הגס ומערבבים היטב.
4. אופים למשך כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ומצננים.
5. מקציפים את השמנת המתוקה, הגבינה והאינסטנט פודינג עד לקבלת מרקם יציב.
6. להרכבת המנה:
בכל כוס מניחים מעט פירורים מלוחים ומזלפים מעט סירופ מייפל ומעל ממלאים ממוס השמנת והגבינה.
לסיום, מפזרים פירורים ומגישים לאחר שהקינוח התייצב לפחות שעתיים במקרר.
 
נערך וסוגנן ע"י: בקי אוסגי
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף חברת "מן" ואתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום שני'
בוקר טוב ליום שני
21/12/2015 | 05:51
1
24
יום נפלא לכולם בריאות 
בשורות טובות
לצפיה ב-'בוקר טוב טובה"לה ולכולם ליום חדש.'
בוקר טוב טובה"לה ולכולם ליום חדש.
21/12/2015 | 06:21
29
בוקר מצוין לכולם.
בריאות טובה..
מזל טוב לחוגגים.
המשך יום טוב לינדה
לצפיה ב-'מה מתבשל בבלוגיה '
מה מתבשל בבלוגיה
20/12/2015 | 06:41
10
64
העלתם רשומה חדשה בבלוג שלכם שתפו אותנו ? על מה הרשומה !!
רוצים ל- על בלוג שאהבתם צרפו קישור וכולל קרדיט לבעל/ת הבלוג
המשך יום טוב לינדה
לצפיה ב-'עוגת מיץ מייפל ואגוזים - פרווה נהדרת - של גילוש'
עוגת מיץ מייפל ואגוזים - פרווה נהדרת - של גילוש
21/12/2015 | 09:14
1
193

עוגת מיץ מייפל של גילוש
3 ביצים
כוס סוכר
3/4 כוס שמן קנולה
כוס מיץ תפוזים - או כף של פריגת קפוא - מערבבת עם כוס מים
2.5 כוסות קמח רגיל + שקית א. אפייה
גרידה תפוז
 שקית ווניל סוכר
3-4 כפות קוקוס
מעט קינמון, שקית סוכר ווניל וסוכר חום - לפיזור מעל
מייפל - ליצוק על העוגה החמה.

להקציף ביצים שלמות עם סוכר, להנמיך מהירות המיקסר ולהוסיף בזרזיף קטן את השמן בצידי הקערה, ולאחר מכן להוסיף לסירוגין מיץ וקמח+אפיה+גרידת תפוז ווניל, הכל יחד ולהעביר לתבנית משומנת, ולפזר מעט קינמון, סוכר חום ומעט וסוכר ווניל..להעביר לתבנית משומנת.
לאחר שהעוגה מוכנה לשפוך מעל מייפל.

אפייה 180 מע' 35-40 דק
 
< > הבאה אנסה להוסיף מעל אגוזים כיאה לעוגת מייפל, וגם מעט קקאו/שוקולד מריר ליצירת שיש מעניין......
כבר ניסיתי עם אגוזים = מעולה...לא לוותר...!!!
לצפיה ב-'גילוש על המתכון '
גילוש על המתכון
23/12/2015 | 07:42
23
את המתכון ברשותך מעלה לקטגוריה "עוגות "
המשך יום עשיה מהנהלינדה
לצפיה ב-'סלט הגזר והפירות של אורלי'
סלט הגזר והפירות של אורלי
22/12/2015 | 14:55
2
126
סלט הגזר והפירות של אורלי
http://saloona.co.il/beckyorly/?p=1716
 
לצפיה ב-'בקי על המתכון '
בקי על המתכון
23/12/2015 | 07:43
1
16
נראה מעולה 
המשך ליום מהנה לינדה
לצפיה ב-'בבקשה'
בבקשה
24/12/2015 | 11:17
7
לצפיה ב-' ממולאות בדברים טובים'
ממולאות בדברים טובים
23/12/2015 | 08:13
1
103
לצפיה ב-'טובה"לה טעים .'
טובה"לה טעים .
23/12/2015 | 17:41
17
המשך יום נעיםלינדה
לצפיה ב-'סלט החצילים הפיקנטי של אורלי'
סלט החצילים הפיקנטי של אורלי
24/12/2015 | 11:24
1
101
סלט החצילים הפיקנטי של אורלי
http://saloona.co.il/beckyorly/?p=1723
לצפיה ב-'סלטים מענגים וטעימים'
סלטים מענגים וטעימים
27/12/2015 | 19:43
30
תודה בקי על השיתוף 
טובה
לצפיה ב-'סלט הטונה הפיקנטי של אורלי - מאוד בריא'
סלט הטונה הפיקנטי של אורלי - מאוד בריא
24/12/2015 | 11:30
99
סלט הטונה הפיקנטי של אורלי
מאוד בריא, עשיר בחלבון וירקות. דל שומן
http://saloona.co.il/beckyorly/?p=1719
 
לצפיה ב-'בוקר אור ליום ראשון~~ ושבוע טוב לכולם'
בוקר אור ליום ראשון~~ ושבוע טוב לכולם
20/12/2015 | 06:35
1
41
מאחלת לכולם יום נעים וחמים 
בריאות טובה.
המשך יום טוב  לינדה 
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש וכולם כאן ובכל '
בוקר טוב לינדוש וכולם כאן ובכל
20/12/2015 | 07:26
40
יום נפלא ושבוע טובבב
טובה
לצפיה ב-'תנור בישול'
תנור בישול
19/12/2015 | 22:03
28
היי

יש לנו תנור בישול (כולל כיריים) שכנראה עשה את שלו, והוא מקצר לנו את החשמל
התנור הזה החזיק כמעט 10 שנים אצלנו והוא מחברת BEKO
אשמח להמלצה לתנור דומה

תודה

לצפיה ב-'בוקר אור ליום שישי וסופ"ש נעים וחמים'
בוקר אור ליום שישי וסופ"ש נעים וחמים
18/12/2015 | 08:58
20
בוקר טוב לדיירי הפורום !!
 מאחלת לכם שבת שלום וסופ"ש חמים 
מזל טוב לחוגגים..
המשך  יום טוב לינדה
לצפיה ב-'שלום פורום נחמד ולמנהלת שלו. שאלות על פטריות. נשארו לי'
שלום פורום נחמד ולמנהלת שלו. שאלות על פטריות. נשארו לי
19/12/2015 | 21:51
7
48
כמה פטריות טריות (שמפיניון) בגלל שהן מאוד יקרות אחרי ששטפתי החלטתי לשמור למאכל אחר. איך לאחסן אותן במקרר וכמה זמן הן ישמרו. אני מניחה שצריך לנגב אותן קודם
 
הרבה תודה
לצפיה ב-'שלום גלי גלי לא שוטפים'
שלום גלי גלי לא שוטפים
20/12/2015 | 03:34
6
53
זה גורם להם לריקבון. אני נוהגת לנגב בנייר סופג אותן. אני מקווה שעדיין הן טובות תאדי אותן על  מחבת ללא שמן כמה דקות תצנני ואת יכולה להקפיא עד לשימוש הבא. מצטערת על האיחור בתשובה רק עכשו נכנסתי לפורום. .
לצפיה ב-'תודה נמושקה. מה פתאום את מתנצלת. כל אחד נכנס מתי שמתאפשר לו'
תודה נמושקה. מה פתאום את מתנצלת. כל אחד נכנס מתי שמתאפשר לו
20/12/2015 | 05:40
5
31
אני מאוד מודה לך..טוב ששאלתי. לא ידעתי שאפשר להקפיא..
לצפיה ב-' חמודה תודה'
חמודה תודה
20/12/2015 | 06:02
4
22
אני תמיד מכינה כמות של פיטריות מטוגנות במחבת ללא שמן ומקפיאה וכך תמיד יש לי פיטריות מוכנות. רק שלפני השימוש לשים במסננת להגרת נוזלים.
שמחה שעזרתי לך :)
שבוע נפלא
טובה
לצפיה ב-'לא הבנתי. את מטגנת לפני ההקפאה ובלי שמן או משו אחר?'
לא הבנתי. את מטגנת לפני ההקפאה ובלי שמן או משו אחר?
20/12/2015 | 22:59
3
10
לצפיה ב-'כן את אני פורסת מטגנת'
כן את אני פורסת מטגנת
21/12/2015 | 05:44
2
20
במחבת טפלון ללא שמן תוך כדי ערבוב (הפיטריות מפרישות נוזלים ) מצננת ומקפיאה.
לצפיה ב-'תודה נמושקה.עשית לי תיאבון ((:'
תודה נמושקה.עשית לי תיאבון ((:
22/12/2015 | 02:54
1
2
לצפיה ב-''
24/12/2015 | 06:43
2
טובה

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ