לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

לצפיה ב-'בוקר אור ~~ ליום שישי וסופ"ש נעים וחמים לכולם'
בוקר אור ~~ ליום שישי וסופ"ש נעים וחמים לכולם
22/01/2016 | 05:14
25
מאחלת לכולם שבת שלום 
לינדה
לצפיה ב-' השבת שלי לוטוס קרה'
השבת שלי לוטוס קרה
21/01/2016 | 08:15
1
114
מה צריך:
לתחתית העוגה
שרוול  וחצי עוגיות פתי בר שבורים גס
6 עוגיות לוטוס שבורים גס
1 כוס חלב 
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר/ חלבי
1 כף ממרח לוטוס
 למילוי:
2 שמנת מתוקה להקצפה
1 כוס חלב
1 גבינה 5%
2 אינסטנט פודינג  (הסתפקתי באחד )
4 כפות ממרח לוטוס
 

  לציפוי :
עוגיות לוטוס מפוררות 
שוקולד מקופלת
 
 אופן ההכנה:
בקערה לשים את הביסקוויטים ולפורר לחתיכות בינוניות
בסיר על אש נמוכה לחמם את החלב החמאה והשוקולד עד להמסה להוסיף את הממרח לוטוס ולערבב.
לשפוך הכל על  הביסקוויטים המפוררים ולערבב היטב.
לרפד תבנית בקוטר 26 בנייר אפיה
לשטח את העיסה ולהכניס למקפיא ל20 דקות
 המילוי:
בקערת המיקסר להקציף את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג  לקצפת יציבה
להפסיק את המיקסר ולהוסיף גבינה בבחישה ידנית ,להוסיף את ממרח הלוטוס בבחישה עדינה {ידנית )
להוציא את תחתית העוגה מהמקפיא ולשים עליה את המילוי.
לפורר מעל עוגיות לוטוס ומקופלת .
להכניס למקפיא .
כשרוצים לאכול להוציא עשר דקות לפני הפריסה מהמקפיא /// אפשרות שניה להכניס למקרר ו10 דקות לפני ההגשה להכניס למקפיא
זהו... תהנו 
בהצלחה 
שלכם  טובה
הייי אם הכנתם אל תשכחו להזמין אותי
שבת שלום חברים
לצפיה ב-'עוגה מעוצבת לבריתה/לינדוש'
עוגה מעוצבת לבריתה/לינדוש
21/01/2016 | 08:30
92
הכנתי עוגה מעוצבת בבצק סוכר הכל אכיל .
לבריתה .
העוגה מורכבת משתי עוגות אחת שוקולד ואחת וניל ובניהם קרם גנאש לא מוקצף.
תודה  על הפירגון.
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור ~~ ליום חמישי בשבוע '
בוקר אור ~~ ליום חמישי בשבוע
21/01/2016 | 05:18
19
בוקר טוב לכולם ~~
בריאות טובה..
לינדה
לצפיה ב-'פינת האוכל העדתיוהפעם ט"ו בשבט'
פינת האוכל העדתיוהפעם ט"ו בשבט
20/01/2016 | 21:13
4
38
לקראת חג ט"ו בשבט החל בשבוע הבא - 25.1 - יום שני הקרוב, בואו נעלה מאכלים עם פירות יבשים ופירות טריים.
לצפיה ב-'כרובית בתנור, ללא בישול מקדים'
כרובית בתנור, ללא בישול מקדים
21/01/2016 | 13:49
1
111
אין צורך בבישול הכרובית

בצלוחית אחת טורפים יחד:
1-2 כפות מיונז
 2 כפות שמן + 2 כפות מי ברז
 2 ביצים
מלח, פלפל אני אוהבת להוסיף מעט קארי

בצלוחית עמוקה שנייה מערבבים:
פירורי לחם (אני שמה פירורית זהב + פאנקו + שומשום + מעט מלח)

להפריד את הכרובית לפרחים ,לטבול את הפרחים בבלילת הביצים ולטבול בפירורי
הלחם.
לשמן תבנית אפיה,או להניח את פרחי הכרובית על נייר אפיה בתבנית התנור
ולאפות בחום של 190 מעלות ,לאחר כ-45 דקות,
לאחר כ-25 דקות להפוך את פרחי הכרובית ולהמשיך לאפות עד שמשחים מעדן אמיתי.
ניתן לעשות עם חצילים גם יוצא מעדן
לשטוף חציל גדול או שניים לחתוך לעיגולים בינוניים
לפזר מלח לאחר כחצי שעה לשטוף לטבול בביצה ובפירורי הלחם ולהתענג.
גם קישואים עבים טעימים...תהנו. גילה.
לצפיה ב-'בכרובית אני נוהגת להרתיח 10 דקות,להבטחת סילוק החרקים,,'
בכרובית אני נוהגת להרתיח 10 דקות,להבטחת סילוק החרקים,,
25/01/2016 | 08:44
38
ישנם חרקים בגודל מזערי ,וקשה מאוד להבחין בהם,
והם מתחסלים בזמן  הרתחת פרחי -הכרובית ,בסיר עם מים רותחים.
לצפיה ב-'|המלצה מתכונים לטו-בשבט '
|המלצה מתכונים לטו-בשבט
25/01/2016 | 17:31
38
 
כנסו לקישור יש מתכונים כולל  תמונות.
את הקישור קבלתי במייל ממליצה בחום.
חג אילנות שמח.
לינדה
לצפיה ב-' טארטלט סלק במילוי יוגורט וטחינה'
טארטלט סלק במילוי יוגורט וטחינה
27/01/2016 | 06:55
44
מתכון מומלץ שקיבלתי במייל, הוא טוב לא רק לט"ו בשבט.

טארטלט סלק במילוי יוגורט וטחינה

חברת "אחוה" מגישה לכם מתכון לקינוח חגיגי וטעים. טארטלטים אישיים, עשויים בצק פריך במילוי רענן של טחינה ויוגורט.
המתכון ללא אפיה, מתאים כהגשה בבופה בשולחן החג לצד פירות יבשים וקינוחים או כמנה ראשונה.

מצרכים (לכ- 24 מיני טארטלטים):
לבצק פריך:
2.5 כוסות קמח 350 גרם
200 גרם חמאה מומסת
1/2 שקית פתיתי פרמזן 50 גרם
1 כפית מלח
1/3 כוס מים
1 סלק גדול צלוי בתנור בחום של 220 מעלות
למילוי:
1 גביע יוגורט 3% או 1.5% טבעי 200 גרם
3/4 כוס טחינה גולמית איכותית - נעשה שימוש בטחינה אחוה

צרור עלים לקישוט:
בזיליקום, אורגנו או פטרוזיליה

ציוד:
תבניות מיני טארטלטים/תבניות מיני פאי
אפשר תבנית טארט גדולה

אופן ההכנה:
1. מקלפים את הסלק הצלוי ומכניסים אותו למעבד מזון, טוחנים כמה דקות לקבלת מחית אחידה.
ממלאים מהמחית ב-1/2 כוס ומניחים בצד.

2. להכנת הבצק של הטארטלט:
מעבדים את חומרי הבצק היבשים במעבד מזון. מוסיפים חמאה, מים, פרמזן ו- 1/2 כוס מחית הסלק שהכנו תוך כדי עיבוד עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומקררים כשעה. מחממים תנור ל-180 מעלות.

3. מוציאים את הבצק מהקירור. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ ומרפדים בבצק את תבניות המיני טארטלטים/תבניות מיני פאי - אפשר בתבנית טארט גדולה.
מחוררים את הבצק מעט באמצעות מזלג.

4. להכנת המלית:
מתבלים את הטחינה הגולמית בחצי כפית מלח, קורט פלפל שחור ו- 1 כף מיץ לימון ומערבבים היטב.
5. יוצקים לתוך הטארטלטים חצי כפית מהטחינה הגולמית המתובלת וחצי כפית יוגורט.
מקשטים בעלי אורגנו, בזיליקום או פטרוזיליה ומגישים.

נערך וסוגנן ע"י: בקי אוסגי
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

המתכון הופק בשיתוף חברת "אחוה" ואתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית.
לצפיה ב-'בוקר אור ~~ ליום רביעי בשבוע '
בוקר אור ~~ ליום רביעי בשבוע
20/01/2016 | 06:15
1
28
תודה גילוש יקירה על המתכונים ועל הדרך מעה אותם למאמרים בקטגוריה "עוגת השבת"
 
מאחלת לכולם יום טוב עם עשיה מבורכת .
בריאות טובה....
פרנסה טובה ופוריה לכולם.
לינדה
לצפיה ב-'עוגת קסטה...נפלאה [עוגה קרה]'
עוגת קסטה...נפלאה [עוגה קרה]
20/01/2016 | 07:18
141

עוגת קסטה...נפלאה [עוגה קרה]  גילה
121/5/2005  16:44
       
חב’ בסקיוויטים לקסטה מלבניים [או פתי בר של מותג שופרסל – פתי בר גדול..]
אינסטנט פודינג ווניל
שמנת מתוקה
כוס חלב
להקציף חזק את כל החומרים פרט לביסקוויטים..
להרטיב הביסקוויטים בחלב ולהניח שיכבה ראשונה בתבנית מרובעת, למרוח מחצית כמות הקצפת, ושוב להניח שיכבת ביסקוויטים טבולה בחלב, ומעל את מה שנותר מהקצפת.
 
הציפוי: מוס שוקולד
100 גר’ שוקולד מריר
4  ביצים
 
ההכנה:
בצלוחית קוביות שוקולד + 3 כפיות מים, להמיס במיקרו דקה ועשרים שניות, לערבב.
4  חלבונים + כף שתיים סוכר להקציף הייטב.
את החלמונים לערבב עם השוקולד ולהוסיף טיפין טיפין את השוקולד לקצף, לערבב עם כף עץ בזהירות, ולשפוך מעל העוגה, לכסות ולשים במקרר להתקשות....זהירות מעכברים על שניים...עוגה שמתיישרת לבד...!!!! ראו הוזהרתם.
 
לצפיה ב-'בוקר אור ~~ ליום שלישי בשבוע '
בוקר אור ~~ ליום שלישי בשבוע
19/01/2016 | 06:33
2
42
מאחלת לכולם יום נעים וחמים.
פרנסה טובה...
בריאות טובה...
ומזל טוב לחוגגים.
לינדה
לצפיה ב-'עוגת ביסקויטים שהנכדים אוהבים'
עוגת ביסקויטים שהנכדים אוהבים
19/01/2016 | 21:07
127

רולדת שוקולד ובסקויטים
מקור המתכון: אמא בוצי/גילה
אני קונה ביסקוויטים בשופרסל – כתוב עליהם פתי בר גדול (יש שני סוגי פתי בר, אלה שכתוב עליהם "גדול" פריכים יותר)
בסיר שטוח בגודל בינוני מכניסים לפי הסדר:
כ-3/4 כוס מים מהברז
6 כפות סוכר – טורפים עד שהסוכר נמס
טורפים עד שהסוכר נמס לחלוטין ומוסיפים:
100 גרם שוקולד מריר – קוביות
6 כפות גדושות קקאו
כפית נס קפה רגיל
מעט וניל או ליקר שאוהבים – אם אוהבים
טורפים הייטב עד קבלת מירקם חלק ומוסיפים:
כפית שמן רגיל – נותן רכות וברק
 כ-50 גרם חמאה או מחמאה מערבבים שוב היטב,
ומכבים.
 
אני לוקחת בסקויטים וניל וגם שוקולד (הגוונים השונים מוסיפים יופי וטעם, כמו בתמונה)
שוברת גס ומכניסה לתוך הסיר
אפשר להוסיף אגוזים,צימוקים או מה שאוהבים...מוסיפה לפעמים גם חתיכות קטנות של מרשמלו.
בתבנית חד פעמית, פורסת לאורכה ניילון נצמד עם שוליים, יוצקת את מסת העוגה עוטפת עם הניילון וסוגרת מעל עם הקצוות...ולמקרר, רצוי להמתין כ-12 שעות לפני ההגשה...
בתיאבון...
 
לצפיה ב-'עוגת ביסקויטים נהדרת'
עוגת ביסקויטים נהדרת
19/01/2016 | 21:13
108


עוגת ביסקוויטים קרה של גילוש
חבילת ביסקוויטים בטעם ווניל – פתי בר גדול של שופרסל (לשים לב להדגש "גדול" זה ביסקוויט פריך ועבה יותר) – (אריזה צהוב-כתום)
חבילת ביסקוויטים בטעם שוקולד – פתי בר גדול של שופרסל. (אריזה כחולה)
בקערה שטוחה ועמוקה שמים                                                                                                     כף נס קפה,  כוס מים חמים ומערבבים (אם מכינים גירסה חלבית, אפשר להוסיף מעט חלב)
שיכבת הווניל:                                                                                                                              3 שמנת מתוקה או פרווה בקרטון (כל קרטון מכיל 250 מ"ל)                                                                                                        כוס חלב או מים קרים לפרווה (על אחריותי – זה עובד מצויין)                                                                                                     1/2 שקית אינסטנט ווניל / ריבת חלב                                                                                                         2 כפות סוכר
שיכבת השוקולד                                                                                                                       200 גרם שוקולד מריר – פרווה + 3 כפות מי ברז
הציפוי:                                                                                                                                               1/2 קרטון שמנת מתוקה – בקלחת קטנה – להביא לסף רתיחה ולערבב עם 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות – מערבבים, מצננים ושופכים מעל.
אופן ההכנה:                                                                                                                          תבנית גבוהת דפנות או -(בתמונה תבנית בינונית + תבנית אינגליש קייק)
הכנת הקצפת:                                                                                                                   2.5  קרטוני שמנת מתוקה + כוס חלב/מים קרים+2 כפות סוכר+ 1/2 שקית פודינג – מקציפים לקצף חזק, ומחלקים לשתי קערות.
בקערית מתאימה למיקרו – שוברים 200 גרם שוקולד מריר, מוסיפים 3 כפות מי ברז, ומפעילים לדקה ושלושים שניות, מערבבים למירקם קרמי לא סמיך מידיי, אם צריך נותנים עוד 1/2 דקה במיקרו, ו/או מוסיפים עוד כף מים חמים ובוחשים...מצננים מעט...ומערבבים עם מחצית הקצפת.
טובלים ביסקוויטים ווניל ומניחים בתחתית התבנית, מורחים מעל את הקצפת עם השוקולד, ושוב שיכבת ביסקוויטים ווניל/שוקולד ושוב מורחים את שיכבת קצפת הווניל הבהירה, שוב שיכבת ביסקוויטים (אני ויתרתי כאן  בתמונה, היות וזה היה גבוה מידיי,) לקרר מעט, או לוותר למזוג את הציפוי שהספיק להתקרר מעט, ובעזרת סכין עם שפיץ לעשות ציורים....בהצלחה.
 
לצפיה ב-'פורומים חדשים בתפוז'
פורומים חדשים בתפוז
( לעמוד שלי בתפוז )
18/01/2016 | 15:51
10
 יש לכם שאלות לגבי עולם השייט הבינלאומי? חולמים על חופשה חלומית וזקוקים למידע?
בפורום טיולי שייט תקבלו את כל המידע הדרוש!
 
 מתעניינים בקסמים וטלפתיה? רוצים ללמוד עוד על העולם הקסום והמיסתורי הזה?
 
 סובלת מנשירת שיער וחולמת על פיתרון? מתעניינת בתוספות שיער לקראת אירוע ורוצה לקבל טיפים ורעיונות?
בואי לדבר על זה עכשיו בפורום תוספות שיער!
 
 מהן האבחנות הרפואיות בתחום ההמטולוגיה? ממה הן נגרמות ומהם התסמינים שלהן? 
מוזמנים לדבר על זה עכשיו בפורום המטולוגיה כללי!
 
 יש לך שאלות מתחום הרדיולוגיה? נמצא לפני בדיקה פולשנית ויש לך חששות?
בפורום רדיולוגיה תוכל להתייעץ עם מומחה מהתחום!
 
 סובלים מפטרת ציפורנים? רוצים להתייעץ עם מומחה מהתחום לגבי דרכי טיפול אפשריות?
היכנסו עכשיו לפורום פטרת בציפורנים ותקבלו מענה אמין ומקצועי!
 
 
 
 
לצפיה ב-'בוקר טוב ~~ ליום שני בשבוע '
בוקר טוב ~~ ליום שני בשבוע
18/01/2016 | 06:31
1
56
מאחלת לכולם יום נעים וחמים~~~
בריאות טובה~~
פרנסה טובה~~~
מזל טוב לחוגגים ~~
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טובישראל'
בוקר טובישראל
18/01/2016 | 09:48
49
יום נפלא לכולם
לצפיה ב-'דרושה לי המלצה למעבד - מזון,,'
דרושה לי המלצה למעבד - מזון,,
17/01/2016 | 15:10
4
55
דרוש לי מעבד -מזון מסוג איכותי,שלהב -המתכת מחומר שלא  מחליד.
אשמח לקבל המלצותיכם.

בתודה מראש,
שרון
לצפיה ב-'לי יש של סאוטר ומשרת אותי באמונה '
לי יש של סאוטר ומשרת אותי באמונה
18/01/2016 | 06:27
2
20
אני בטוחה שתימצאי את המעבד הדרוש לך !
בהצלחה.לינדה
לצפיה ב-'תודה לינדה, תוכלי לרשום בבקשה את מספר הדגם ?'
תודה לינדה, תוכלי לרשום בבקשה את מספר הדגם ?
18/01/2016 | 21:57
1
12
אשמח אם תוכלי לרשום את הדגם של מעבד -המזון של סאוטר.
בתודה מראש,
שרון
לצפיה ב-'הי שרון ..'
הי שרון ..
19/01/2016 | 06:30
20
מה שלומך?
 
הנה הדגם עם המספר למעבד מזון של סאוטר.
 
ac220v-240v  
model nd an -6806 
1000w
 
בהצלחה וקניה מהנה .
יום טוב /לינדה
לצפיה ב-'אין על מג'ימיקס! אבל גם הקנווד'
אין על מג'ימיקס! אבל גם הקנווד
20/01/2016 | 12:12
18
שירת אותי שנים רבות לשביעות רצוני
לצפיה ב-'הבלוגיה שלי ~~ מיום ראשון עד סופ"ש '
הבלוגיה שלי ~~ מיום ראשון עד סופ"ש
17/01/2016 | 06:40
2
33

מה חדש אצלכם בבלוג? שתפו אותנו..
גם מי שאין לו בלוג מוזמן לצרף חידושים מתכונים מענינים ....
 
רוצים לשתף אותנו בבלוג שאהבתם צרפו קישור כולל קרדיט לבעל/ת הבלוג...
 
המשך ליום טוב.
לינדה
 
לצפיה ב-'מיקס ממולאים בתנור מהשבת האחרונה'
מיקס ממולאים בתנור מהשבת האחרונה
20/01/2016 | 09:10
144
יצא מעדן...מתכון מי שירצה ....בהמשך.
לצפיה ב-'הפעם תפריט לארוחות השבת מותאם לטו בשבט'
הפעם תפריט לארוחות השבת מותאם לטו בשבט
20/01/2016 | 12:10
52
ארוחת שבעת המינים ועוד הרבה רעיונות 
לצפיה ב-'בוקר אור ~~~ ליום ראשון בשבוע '
בוקר אור ~~~ ליום ראשון בשבוע
17/01/2016 | 06:30
4
27
מאחלת לכולם יום נעים וחמים....
בריאות טובה....
פרנסה טובה..
מזל טוב לחוגגים ..
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב שבוע נפלא לכולם'
בוקר טוב שבוע נפלא לכולם
17/01/2016 | 08:24
54
שיהיה לכולם יום נפלא
טובה
לצפיה ב-'טארטלט סלק במילוי יוגורט וטחינה'
טארטלט סלק במילוי יוגורט וטחינה
17/01/2016 | 13:04
2
84
מתכון שקיבלתי במייל
טארטלט סלק במילוי יוגורט וטחינה
 
לרגל ט"ו בשבט, מתכון לקינוח חגיגי וטעים. טארטלטים אישיים, עשויים בצק פריך במילוי רענן של טחינה ויוגורט. 
המתכון ללא אפיה, מתאים כהגשה בבופה בשולחן החג לצד פירות יבשים וקינוחים או כמנה ראשונה.
 
מצרכים (לכ- 24 מיני טארטלטים):
לבצק פריך:
2.5 כוסות קמח (350 גר')
200 גרם חמאה מומסת
1/2 שקית פתיתי פרמזן (50 גר')
1 כפית מלח
1/3 כוס מים
1 סלק גדול צלוי בתנור בחום של 220 מעלות
 
למילוי:
1 גביע יוגורט 3% או 1.5% טבעי (200 גר')
3/4 כוס טחינה גולמית איכותית (נעשה שימוש בטחינה אחוה).
 
צרור עלים לקישוט:
בזיליקום, אורגנו או פטרוזיליה
 
ציוד:
תבניות מיני טארטלטים/תבניות מיני פאי (אפשר תבנית טארט גדולה)
 
אופן ההכנה:
1. מקלפים את הסלק הצלוי ומכניסים אותו למעבד מזון, טוחנים כמה דקות לקבלת מחית אחידה. ממלאים מהמחית 1/2 כוס ומניחים בצד.
 
2. להכנת הבצק (טארטלט):
מעבדים את חומרי הבצק היבשים במעבד מזון. מוסיפים חמאה, מים, פרמזן ו- 1/2 כוס מחית סלק תוך כדי עיבוד עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון ומקררים כשעה. מחממים תנור ל-180 מעלות.
 
3. מוציאים את הבצק מהקירור. מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ ומרפדים בבצק את תבניות המיני טארטלטים/תבניות מיני פאי (אפשר בתבנית טארט גדולה). מחוררים את הצק מעט באמצעות מזלג.
 
4. להכנת המלית: 
מתבלים את הטחינה הגולמית בחצי כפית מלח, קורט פלפל שחור ו- 1 כף מיץ לימון ומערבבים היטב.
 
5. יוצקים לתוך הטארטלטים חצי כפית מהטחינה הגולמית המתובלת וחצי כפית יוגורט.
מקשטים בעלי אורגנו, בזיליקום או פטרוזיליה ומגישים.
 
נערך וסוגנן ע"י: בקי אוסגי
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף חברת "אחוה" ואתי בטיטו - מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי".
לצפיה ב-' '
17/01/2016 | 13:31
13
טובה
לצפיה ב-'בקי תודה יקירה על השיתוף'
בקי תודה יקירה על השיתוף
18/01/2016 | 06:29
10
רעיון מעולה ונראה טוב .
העלתי את המתכון למאמרים בקטגוריה עוגות./לינדה
לצפיה ב-'ערב טוב לכולם '
ערב טוב לכולם
16/01/2016 | 20:01
39
שבוע טוב עם בשורות טובות אמן לכולם.
בריאות ...פרנסה טובה...הצלחה ...
תתכבדו ותמתיקו לכם את הערב בפחזניות ...
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור ~~ ליום שישי וסופ"ש נעים לכולם '
בוקר אור ~~ ליום שישי וסופ"ש נעים לכולם
15/01/2016 | 06:25
2
58
מאחלת לכולם שבת שלום תהנו בחייק המשפחה בחום ובאהבה.
בריאות טובה...
לינדה
 
 
                                   תתכבדו בעוגת השבת שלי עוגת מוס שוקולד.
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדושולכולנו סופ"ש מושלם'
בוקר טוב לינדושולכולנו סופ"ש מושלם
15/01/2016 | 07:29
50
גילה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש וכולם כאן '
בוקר טוב לינדוש וכולם כאן
15/01/2016 | 07:42
40
יום נפלא לכם
שבת נעימה בחיק המשפחה
לצפיה ב-'שבת שלום חברים זקוקה לעזרה'
שבת שלום חברים זקוקה לעזרה
14/01/2016 | 22:25
2
106
עוגת השבת שלי מי תוכל לעזור עם מצרכים?
 
לצפיה ב-' אני אתן לך את הירוקים'
אני אתן לך את הירוקים
15/01/2016 | 00:35
50
של משחק המונופול
שבת שלום
עוגה מקסימה לשבת
לצפיה ב-'תישלחי לי את המצרכים '
תישלחי לי את המצרכים
15/01/2016 | 06:21
31
עוגה מיוחדת דיאטטית מוכנה לקבל פרוסה..
שבת שלום יקירה.
לינדה
לצפיה ב-' השבת שלי עוגיות אלפאחורס טעימות'
השבת שלי עוגיות אלפאחורס טעימות
14/01/2016 | 09:24
102
   [indecision] מה צריך:
200 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
3 ביצים
1 אינסטנט פודינג וניל
1 א אפיה
1 וחצי כוסות א' סוכר
500 גרם קורנפלור (לא טעות )
1 חצי כוסות קמח
גרידה מתפוז אחד (לא חובה מי שאוהב זה נותן המון לטעם)
1 קופסה ריבת חלב
קוקוס לגילגול 
[indecision]  אופן ההכנה:
בקערת המערבל עם וו הגיטרה מקציפים את א' הסוכרו החמאה ,מוסיפים את הביצים אחת אחת כשביצה נבלעת מוסיפים ביצה שניה, וכך הלאה ,מוסיפים את גרידת התפוז,
מנפים קורנפלור א' אפיה  ,אינסנט והקמח לקערה ומוסיפים לחמאה המוקצפת בהדרגה, לשים כמה דקות,מוציאים מהמיקסר ומאחדים בידיים את הבצק. יוצרים כדור או ריבוע עוטפים בנילון נצמד (או שקית נילון) ומעבירים לקרור של שעה.
מרדדים את הבצק על נייר אפיה בעובי של פחות מחצי ס"מ, קורצים עם קורצן לעיגולים (הגודל תלוי בכם) 
מניחים נייר אפיה בתבנית ושמים את העוגיות במרחקים קטנים זה מזה הן תופחות בתנור.
אופים 8- 10 דקות בחום של 180 מעלות (תלוי בגודל שלהן } עד הזהבה קלה. מצננים.
מורחים בנדיבות ריבת חלב על עוגיה אחת מצמידים  אליה עוגיה מורחים מסביב עוד ריבה ומגלגלים בקוקוס.
זהו....אל תזללו מיד  [surprise]  תחכו עד שריבת החלב תספג בעוגיה ואזזזז תזמינו אותי לכוס תה ולטעימה [cheeky]   [cheeky]
תהנו 
בהצלחה 
שבת שלום 
טובה
לצפיה ב-' בוקר טוב ליום חמישי '
בוקר טוב ליום חמישי
14/01/2016 | 09:11
43
שיהיה לכם יום נפלא עם בשורות טובות
רפואה שלמה לכל חולי עמו ישראל
לצפיה ב-'בוקר אור ~~ ליום רביעי בשבוע '
בוקר אור ~~ ליום רביעי בשבוע
13/01/2016 | 05:08
41
מאחלת לכולם יום נעים וחמים...
בריאות טובה....
 פרנסה טובה ופוריה...
המשך ליום טוב
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב ~~ ליום שלישי בשבוע '
בוקר טוב ~~ ליום שלישי בשבוע
12/01/2016 | 04:53
1
55
מאחלת לכולם יום טוב    
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדושראש חודש מעולה לכולנו'
בוקר טוב לינדושראש חודש מעולה לכולנו
12/01/2016 | 07:19
46
גילה
לצפיה ב-'פינת האוכל העדתי - והפעם מאפים ופשטידות'
פינת האוכל העדתי - והפעם מאפים ופשטידות
12/01/2016 | 18:17
3
96
בשלניות ובשלנים יקרים, 
השבוע מהדורת המתכונים תהיה בנושא פשטידות ומאפים....חלבי, בשרי, מתוק, מלוח, מה שתבחרו....גילה
לצפיה ב-'קיגל ירושלמי של מרילין'
קיגל ירושלמי של מרילין
12/01/2016 | 18:21
121

מצרכים:
חב' 400 ג' אטריות דקות- אני משתמשת באטריות ביצים
*האטריות לא מבושלות*
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
5 כוסות מים
כף גדושה מלח
כפית פלפל שחור
4 כפות סוכר נוספות - אני שמה 6
4 ביצים
 
ההכנה:
בסיר פסטה מכינים קרמל מהחצי כוס סוכר והשמן
כשזה כמעט שחור, אבל עדיין לא שרוף שופכים בבת אחת את  המים, זהירות!!! > זה קופץ, מוסיפים את המלח הפלפל והסוכר נוסף ומביאים לרתיחה כשזה רותח מוסיפים את האטריות ומערבבים מידי פעם, מבשלים 6 דקות בדיוק ומכבים את האש, נותנים לאטריות להתקרר ומוסיפים את הביצים, מערבבים היטב, ומעבירים לתבנית
אופים על 180 עד ששחום - כשעה
 
לצפיה ב-'מאפה גבינות סגור של פירגה / חצ'פורי ותוספות שלי'
מאפה גבינות סגור של פירגה / חצ'פורי ותוספות שלי
13/01/2016 | 09:42
113
מאפה גבינות סגור של פירגה   
בצק חש"ק : תבנית 27X33 משומנת.
 220 גרם חמאה רכה
קמח תופח 350 גרם  --להתחיל ללוש עם 2 כוסות ולהוסיף לפי הצורך
מיכל שמנת 9 אחוז  -  אפשר יוגורט 3%
ללוש ולאחסן שעה במקרר.

לחלק ל-2
לשטח חלק אחד בתבנית.
לפזר עליו 250 גרם גבינה בולגרית
לגרר מעל הבולגרית 200 גרם צהובה.
כדאי להוסיף מיכל קוטג' או גבינת טוב -טעם ,או גבינה לבנה 5%
פיטריות, זייתים (לא חובה)
לרדד ולכסות בחלק השני של הבצק.
לחתוך לריבועים או מעוינים.

לשים בכוס 2 ביצים ולמלא את הכוס בחלב או שמנת מתוקה ומעט פלפל שחור .

לצקת את הבלילה על המאפה באופן שווה.רצוי עם כף.

ולאפות בחום 175 מעלות עד שיקבל צבע זהוב חומי.
אני מקפיאה את הריבועים . מפרידה בין השכבות בניילון.טעים אפילו
אחרי חודש.

מלית גבינות של חג'פורי גרוזיני בבצק של פירגוש: - פשוט מדהים
500  גרם צפתית מגוררת גס
1/2 חבילת טוב טעם
ביצה אחת
כף קמח
טיפה מלח
פיטריות, זייתים (לא חובה)
 
אני, הכנתי כך:
עירבבתי את הגבינות עם מזלג, הוספתי מל"פ, הכנתי בכוס את הביצים הטרופות עם החלב. עירבבתי יחד, שפכתי כ-1/4 כוס מתערובת הביצים אל בלילת הגבינות ובחשתי, הוספתי פרוסות פיטריות, זייתים...מרחתי על הבצק התחתון את תערובת הגבינות, הנחתי בצק עליון, חתכתי למנות ושפכתי מעל את שארית הביצים עם החלב, נעזרתי במברשת על מנת למרוח באופן שווה את הבלילה, לקחתי פיטריות שמפניון, פרסתי והנחתי פרוסה על כל ריבוע, ואפיתי הכל כרגיל...נסו ותהנו...כולם ליקקו את האצבעות...
לצפיה ב-'פשטידת ירקות'
פשטידת ירקות
14/01/2016 | 08:00
102
פשטידת ירקות פרווה
 
פשטידה מהירה וטעימה!
מקור המתכון:אילנית12(דליה)
הכל בקערה אחת.
 
חומרים:
מדדתי את הכמויות בכוס סטנדרטית 240-250  סמ"ק
 
1 כוס  גרגירי תירס מסוננים/אפונה
1/1/2 כוסות תפוח אדמה מגורדים על הצד הגס
1 כוס קישואים מגורדים גס
1 כוס גזר מגורד גס
1 כוס ראש סלרי מגורד גס
חופן עלי סלרי טריים (כרפס)קצוצים דק
1 כוס קמח לבן תופח
1/2 כוס שמן
4 ביצים גדולות
תבלינים לפי הטעם
אני שמתי:
מלח,פלפל שחור
1 כפית כמון
1 כפית אבקת מרק/חוואג` למרק
1 כפית כורכום.
שימו מה שאתם אוהבים.
הכנה:
לאחר גירוד הירקות יש לסחוט היטב היטב  את המיץ.
להוסיף קמח ,שמן,תבלינים,ביצים.
לערבב היטב היטב.
לצקת לתבנית משומנת גם בדפנות
 
ולאפות בחום 170 -180 מעלות בתנור שחומם מראש בערך 30 דקות או יותר עד שהפשטידה מתייצבת.
לקרר.לחתוך רק כשהפשטידה מתקררת.
הפשטידה טעימה אבל אחרי יום היא יותר טעימה
טיפ:במקרה היה לי סיר מרק על הגז
כל המיצים של הירקות  שסחטתי הכנסתי לסיר המרק.
בהצלחה!/אילנית12(דליה)
לפוסט המלא עם שאר התמונות:

חם בפורומים של תפוז

בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

יבוא 4 U
חברת יבוא 4 U

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ