לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
83748,374 עוקבים אודות עסקים

פורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום אוכל כשר

אוכל הוא חלק חשוב מהחיים של כולנו אנו משקיעים בו מחשבה, תכנון וביצוע חשוב לנו מה האחר חושב על האוכל שלנו והוא גם משמש אותנו לא פעם להעברת מסרים... גם למסורת ולהלכה היהודית יש הרבה מה להגיד בנושא הקולינרי הבסיס, שהוא כמובן הלכות הכשרות שהן לפעמים משונות, המסורת המחביאה בתוכה מאכלים מסורתיים לכל שבת וחג השונים מעדה לעדה ומאזור לאזור (למרות שלא משנה מה המוצא גם סבתא חדיג'א וגם סבתא רוחל מכינות את מרק העוף הכי טעים בעולם!) אנחנו לא מומחים בהלכה או מתיימרים להכיר את כל המאכלים והמנהגים השונים, אך נשתדל מאוד לתת במה לכל הקשור באוכל הכשר ובהוואי הקולינרי היהודי השורשי וגם לדאוג למענה הולם על שאלות בנושאים הלכתיים של כשרות, שמיטה וכו' וכל מה שנוגע ... אז שתפו אותנו במה שהסבתא שלכם מכינה הכי טוב!

לצפיה ב-'בוקר אור ושבת שלום וסופ"ש נעים ורגוע'
בוקר אור ושבת שלום וסופ"ש נעים ורגוע
10/06/2016 | 07:32
25
מאחלת לכולם חג שמח
           ושנעבור את החג בשקט אמן 
 
שבת שלום והמשך יום טוב
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור לכולם ליום חדש יום חמישי בשבוע'
בוקר אור לכולם ליום חדש יום חמישי בשבוע
09/06/2016 | 06:38
23
לקום ליום עצוב ומלא כעסים (חשבתי הנה סוף סוף יש רוגע ושלווה בקירבת בני הדודים ,אך לצערי זה לא כך .אנשים יוצאים לבילוי, לקניות  לא יודעים אם יחזרו הביתה בשלום!!
מאחלת לניפגעים רפואה שלמה .
למשפחות משתתפת בצעריכם על אובדן יקירכם
לינדה.
 
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולם ליום חדש יום רביעי בשבוע'
בוקר טוב לכולם ליום חדש יום רביעי בשבוע
08/06/2016 | 05:45
1
61
מאחלת לכולם יום נעים וטעים...
בריאות טובה.
מזל טוב לחוגגים .
לינדה
לצפיה ב-'יאמי, זה נראה כ"כ טוב!!'
יאמי, זה נראה כ"כ טוב!!
08/06/2016 | 08:47
15
לצפיה ב-'הי לינדוש מה נשמע? את יכולה גם את להתקשר אלי..תגידי '
הי לינדוש מה נשמע? את יכולה גם את להתקשר אלי..תגידי
07/06/2016 | 22:58
5
34

איך מאחסנים סלק טרי. ראיתי ברשת שבמקרר (ברור) אך בלי אריזה ובלי העלים. הם הצטמקו לאחר כשבוע..אולי צריך לעטוף אותם?
תודה בי
 
לצפיה ב-'גליגלי6 ...'
גליגלי6 ...
08/06/2016 | 05:48
1
38
בוקר טוב יקירה .מה שלומך.
אשמח שתישלחי לי את המספר טלפון שלך במסר.
לגבי הסלק אני לא יודעת מה לענות לך .מכיון שאני קונה טרי וישר מבשלת.
לינדה
לצפיה ב-'הבנתי. תודה'
הבנתי. תודה
08/06/2016 | 14:08
8
לצפיה ב-'סלק במקרר'
סלק במקרר
09/06/2016 | 23:39
2
35
אני שומרת אותו מחוץ למקרר.. נשמר לי כשבועיים
לצפיה ב-'באמת? בלי עטיפה?'
באמת? בלי עטיפה?
12/06/2016 | 01:00
1
12
לצפיה ב-'הזכרת לי לבשל אותו סבתא בישלה דייסה.. (:'
הזכרת לי לבשל אותו סבתא בישלה דייסה.. (:
12/06/2016 | 01:01
12
לצפיה ב-'בוקר אור לכולם~~ ליום חדש יום שלישי בשבוע '
בוקר אור לכולם~~ ליום חדש יום שלישי בשבוע
07/06/2016 | 05:23
20
מאחלת לכולם יום נעים וטעים.
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור ליום חדש יום שני '
בוקר אור ליום חדש יום שני
06/06/2016 | 07:14
4
23
מאחלת לכולם יום הכי נעים 
לינדה
לצפיה ב-'האם אפשר להכניס את התבניות האלה לתנור?'
האם אפשר להכניס את התבניות האלה לתנור?
06/06/2016 | 21:06
3
76
האם התבניות הם באיכות טובה?
האם התבניות האלה טובות להכנת עוגות?
לצפיה ב-'ינשופית ..'
ינשופית ..
07/06/2016 | 05:22
2
37
תיקראי את הוראות היצרן (כמה מעלות חום להדליק את התנור )
כמה שידוע לי שכן .
בהצלחה.
לינדה
לצפיה ב-'התבניות הם של חברת תחרה ולא כתוב הוראות.'
התבניות הם של חברת תחרה ולא כתוב הוראות.
07/06/2016 | 18:47
1
28
משהיא ניסתה להכין בתבניות אלה פשטידות וזה מה שיצא
על כמה מעלות צריך לחמם בתבנית כזאת?
לצפיה ב-'ינשופית .'
ינשופית .
08/06/2016 | 05:43
16
אני מחממת את התנור תמיד ל180 מעלות !!
ישנם מתכונים שרשום לאפות בחום 170..190..ובכול זאת אני אופה בחום 180 מעלות מכיון שאני מכירה את התנור שלי.
תינסי על 180 ותיראי את התוצאה (תעשי ניסוי בתבנית אחת )ספרי לנו איך יצא.
יום טוב ומוצלח.
לינדה
לצפיה ב-' הבלוגיה שלי '
הבלוגיה שלי
05/06/2016 | 07:47
9
23
העלתם רשומה חדשה צרפו קישור וספרו על מה !!
רוצים להמליץ על בלוג שאהבתם נישמח לקישור וקרדיט לבעל/ת הבלוג.
המשך שבוע טוב.
לינדה
לצפיה ב-' טורט גבינה פשוט וטעים '
טורט גבינה פשוט וטעים
05/06/2016 | 08:34
5
177
לצפיה ב-'יפייפה'
יפייפה
09/06/2016 | 23:40
1
26
נראה נהדר
לצפיה ב-' רבה.חג שמח'
רבה.חג שמח
10/06/2016 | 07:02
10
לצפיה ב-'היי אילנית12 ,סלט הסלק והגזר עם הכוסברה -יצא מ ע ו לה !'
היי אילנית12 ,סלט הסלק והגזר עם הכוסברה -יצא מ ע ו לה !
10/06/2016 | 15:24
2
32
תודה על המתכון לסלט הטעים.
ממליצה שתצרפי קישור של הסלט,כדי  שעוד גולשים יכינו ויהנו מהמתכון.
סלט סלק וגזר -מאוד בריא ,צבעוני טעים ומעולה.
אגב,
פרט לכוסברה הקצוצה,הוספתי גם חופן נדיב של פטרוזילה קצוצה לקישוט,
יצא  סלט מאוד מיוחד וטעים.
כעת הכנסתי למקרר,שיהיה צונן ויוגש לארוחת ערב.
ושוב תודה על המתכון הטעים,
וחג שמח.
שרון .
לצפיה ב-'תודה מקסימה'
תודה מקסימה
10/06/2016 | 17:19
14
שימחת אותי,
אשים בהזדמנות הקרובה.
לצפיה ב-'מתכון: סלט סלק וגזר..טעים ובריא!'
מתכון: סלט סלק וגזר..טעים ובריא!
10/06/2016 | 17:31
51
לצפיה ב-'אז מה באמת נאכל בחג השבועות?'
אז מה באמת נאכל בחג השבועות?
05/06/2016 | 11:31
70
עוגות וקינוחים כבודם במקומם מונח, מצרפת את התפריט המיוחד שלי לחג
להנאתכן
לצפיה ב-'עוגת גבינה קלאסית /מהמטבח של לינדוש'
עוגת גבינה קלאסית /מהמטבח של לינדוש
05/06/2016 | 18:12
101
 
המשך ערב נעים.
לינדה
לצפיה ב-'בוקר אור ושבוע טוב לכולם ליום חדש יום ראשון בשבוע '
בוקר אור ושבוע טוב לכולם ליום חדש יום ראשון בשבוע
05/06/2016 | 07:46
13
מאחלת לכולם יום נעים וקריר שתו מים מים 
 
בנות שבועות בפתח שתפו אותנו במתכוניכם .
 
המשך שבוע טוב .
לינדה
לצפיה ב-'לגילוש ויעקוב ליום הנישואין'
לגילוש ויעקוב ליום הנישואין
03/06/2016 | 05:29
1
24
לגילוש ויעקוב מאחלת לכםליום הנישואין 
 
אושר ועושר
 
המון בריאות
 
נחת מהסובבים אותכם באהבה
 
 ןלעוד הרבה שניים ביחד עם 
 
לינדה
לצפיה ב-'תודה רבה לינדוש יקירהאת מרגשת תמיד'
תודה רבה לינדוש יקירהאת מרגשת תמיד
05/06/2016 | 06:30
26
גילה
לצפיה ב-'בוקר טוב ושבת שלום לכולם '
בוקר טוב ושבת שלום לכולם
03/06/2016 | 05:22
16
בוקר אור לכולם עם עשיה מבורכת 
מזל טוב לחוגגים 
המשך יום טוב
לינדה
לצפיה ב-'האם זה נכון שבשר בחצי חינם בחולון'
האם זה נכון שבשר בחצי חינם בחולון
02/06/2016 | 21:34
60
נחשב משובח כמו קצביות פרטיות
שמעתי לא מעט על הבשר שלהם שהוא בכלל אל רע.
לצפיה ב-'בוקר טוב ליום חמישי בשבת קודש'
בוקר טוב ליום חמישי בשבת קודש
02/06/2016 | 09:22
1
46
שיהיה לכולם יום נפלא
 
לצפיה ב-' השבת שלי גבינה בשלוש שכבות'
השבת שלי גבינה בשלוש שכבות
02/06/2016 | 09:34
86
תראו באיזו מסירות הכנתי את הפוסט של העוגה המדהימה הזו .אחרי משמרת לילה שינה קצרה ולרשומה כדי שתספיקו לקנות מצרכים ולהכין את העוגה הזו . כל ביסססס שווה. אם תכינו את העוגה הזו לשבועות לא תצטרכו להכין יותר מטעמים  לחג.
 
מה צריך:
שכבה א
100 גרם שוקולד מריר
200 גרם סוכר
3 ביצים
140 גרם קמח
חצי שקית א' אפיה
כוס אגוזי מלך קצוצים
שכבה ב :
750 גרם  גבינה 5%
2 שמנת חמוצה
2 ביצים
2 כפות גדושות  אינסטנט פודינג וניל
100 גרם סוכר
שקית סוכר וניל
שכבה ג:
125 מליליטר שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד חלבי
לפיזור על שכבה ג:
תלתלי שוקולד לבן (לא חובה)
אופן ההכנה:
ממיסי יחד במיקרוגל בפולסים קצרים של 20 שניות את השוקולד והחמאה
מקציפים את הביצים והסוכר כ7 דקות
מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים עד שהחומרים נטמעים.
מרפדים תבנית קפיצית מ"ס 26 בנייר אפיה ושמים את העיסה.
מפזרים מלמעלה את האגוזים.
אופים בתנור ב170 מעלות כ45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש
מנמיכיםאת חום התנור ל150 מעלות.
מערבבים את הגבינה ,הביצים, השמנת ,אינסטנט פודינג לתערובת חלקה.
אופים 20 דקות
מנמיכים את הטמפרטורה ל120 מעלות ואופים עוד כ40 דקות עד שתערובת הגבינהיציבה ורוטטת מעט באמצע.
מצננים את העוגה.
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה וממיסים את השוקולד.
מורחים בשכבה אחידה על הגבינה האפויה.
מכניסים למקרר לכמה שעות ואז מכניסים לפה [cheeky]   [cheeky]   [cheeky]   [cheeky]
תאמינו לי לא צריך כוס קפה כדי ליישר את העוגה הזו [wink]   [surprise]  היא תעלם גם בלעדיו.
שיהיה בהצלחה 
שבת שלום חברים
ואם לא נפגש עד שבועות     .
שלכם טובה
לצפיה ב-'מחפשת לקנות קרם חומץ בלסמי (בלסמי מצומצם) כשר'
מחפשת לקנות קרם חומץ בלסמי (בלסמי מצומצם) כשר
02/06/2016 | 07:42
37
בעבר קניתי וזה היה פשוט נהדר,להוסיך 1-3 כפות לצלי. לצערי אני לא זוכרת
היכן קניתי אותו ובסופריםלא מצאתי.
 
וגם לרוטב בשמל איזה תחליף פרווה אפשר להשתמש?
תודה
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולם ליום חדש יום רביעי בשבוע '
בוקר טוב לכולם ליום חדש יום רביעי בשבוע
01/06/2016 | 05:34
11
מאחלת לכולם יום נעים 
לינדה.
לצפיה ב-'בוקר אור לכולם ליום חדש יום שלישי בשבוע '
בוקר אור לכולם ליום חדש יום שלישי בשבוע
31/05/2016 | 05:19
2
31
מאחלת לכולם יום נעים .
  הבאתי לכם עוגת תפוחים להמתיק לכם את הבוקר .
           על חשבון הבית  !
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש יקירתי ויום גדוש באושר ואהבה..'
בוקר טוב לינדוש יקירתי ויום גדוש באושר ואהבה..
31/05/2016 | 05:52
1
45
בילוי נעים....גילה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש גילוש וכולם כאן'
בוקר טוב לינדוש גילוש וכולם כאן
31/05/2016 | 06:26
32
שיהיה לכם יום נפלא
עם הרבה שמחה ובריאות
לצפיה ב-'מתכון לבקלאווה אסלית'
מתכון לבקלאווה אסלית
30/05/2016 | 15:55
1
70
לצפיה ב-'אורטל על השיתוף'
אורטל על השיתוף
30/05/2016 | 17:12
9
ניכנסתי לקישור המתכון ניראה מעולה.
שאלה לי זה הבלוג שלך .
לינדה
לצפיה ב-'חג שבועות בפתח - פינת האוכל העדתי במתכונת שבועות'
חג שבועות בפתח - פינת האוכל העדתי במתכונת שבועות
30/05/2016 | 12:15
15
919
אז בואו שתפו אותנו בתבשילי החג......פשטידות, מאפים שונים, מיטבלים, סלטים, קינוחים ועוגות, ומה עוד....
לצפיה ב-'סלט ירוק עם רוטב פיקנטי מיוחד'
סלט ירוק עם רוטב פיקנטי מיוחד
30/05/2016 | 12:33
261
תחילה מכינים את הרוטב לספיגת טעמים...

הרוטב: [תחילה מכינים את הרוטב לספיגת הטעמים]
יוגורט אחד או גבינה לבנה 5%
כף גדושה מיונז
כפית חרדל
 2-3 שיני שום כתושות
פלפל, מלח
לנער בתוך צינצנת או לבחוש בקערית
.
קערת הסלט:
עלי חסה חתוכים גס  [אפשר לערבב עם בייבי או...אחר]
פלפל ירוק מתוק חתוך גס
 2 מלפפונים ירוקים- פרוסות לא דקות, עם קליפה.
 1-2 גזר פרוסות
צנונית - פרוסות
2 בצל ירוק - פרוסות בינוניות
שמיר קצוץ
אפשר גם רצועות כרוב ירוק
 
את הרוטב יש להוסיף רק בזמן ההגשה..[כדי שהירקות ישארו קשים]
ת ה נ ו...גילה
 
לצפיה ב-'סלט עדשים וכל טוב בריאות'
סלט עדשים וכל טוב בריאות
30/05/2016 | 12:41
159
סלט עדשים וכל טוב בריאות
 
2 כוסות עדשים ירוקים - מבושלים
חופן גדול של חמוציות
2-3 בצלים ירוקים קצוצים
קוביות גבינה בולגרית/צפתית
 
לפני ההגשה להוסיף :
קרוטונים
שקדים קלויים
 
תיבול:
שמן זית
מיץ מלימון טרי
שום כתוש
פל"מ
לצפיה ב-'קרפאלעך / קלסונס'
קרפאלעך / קלסונס
30/05/2016 | 12:45
167

 
מלית הגבינה:
 2 גבינות טוב טעם 
כף קורנפלור או קמח
מעט סוכר, מעט מלח
1-2 בייצים.
הבצק:
1/2 ק”ג קמח רגיל
2 בייצים גדולות
1/4 חמאה קטנה
1/2 כוס חלב פושר
קצת סוכר [בערך כף וחצי]
1/2 כפית מלח
 
 ללוש לבצק אחיד לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר ל-12 שעות לפחות....
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ומרדדים כל חלק לעלה דק, חורצים עם גלגלת פיצה ריבועים 5X5 שמים כפית מלית גבינה, וסוגרים למשולש, מדביקים, אם יבש, להרטיב את הקצה ולהדביק,[יש להניח מגבת לחה למניעה התייבשות הבצק]
אפשר להניח על מגש מקומח מעט ולהקפיא אותם, ואז להכניסם לשקית [לא לשים מיד בשקית, הם נדבקים]
לפני ההגשה, מרתיחים סיר רחב עם מים ומעט מלח גס, מכניסים קבוצת קרפעלעך עד הרתחה נוספת מסננים כ-10-15 דק’, ומכניסים לקערת הגשה עם מעט חמאה, אפשר גם לטגן מעט או לערבב עם איטריות רחבות וגבינת פרמג’ן לקלסונס.
 
לצפיה ב-'פשטידת בניצה של רות אוליבר עם שינויים קלים שלי'
פשטידת בניצה של רות אוליבר עם שינויים קלים שלי
30/05/2016 | 12:50
178
 
   פשטידה בולגרית בניצה מעולה של רות אוליבר    
 
    החומרים:
 15    דפי פילו
    לבלילה:
 3/4    כוס שמן, או 200 גרם חמאת תנובה מלוחה מומסת [אפשר     לשלב גם עם שמן]
 4    ביצים שלמות
 1    כפית סודה לשתיה
 1/2   ליטר יוגורט (**אפשר להחליף בשמנת / אשל / לבן( אני שמתי 2 יוגורט+חצי שמנת יוטבתה.
 1קוביה גבינה בולגרית קשה מפוררת גס, [*השתמשתי בבולגרית  "פנחס" וגם בפטינה, פיזרתי גם עלי מנגולד טריים חתוכים לרצועות  ופיזרתי באופן חופשי מעל הגבינות]או אפשר מוצרלה, חמד, פרמז'נו.
 .ההכנה:
  1. מערבבים את חומרי הבלילה מלבד הגבינה והבולגרית
  2. משמנים תבנית אפיה
  3. משאירים בצד לכיסוי המאפה 2 דפי פילו יפים ושלמים
  4. מרפדים את התבנית המשומנת בשני עלים כולל הדפנות
5.   לוקחים עלה, מקווצ'צ'ים אותו(כאילו נייר שכתבנו עליו וברצוננו  לזרוק לפח)טובלים בבלילה ובצורה זו מניחים אותו על המצע שלנו.  חוזרים על הפעולה עם עוד שני עלים ומניחים ליד
  6. מפזרים מעל העלים המקומטים חלק מתערובת הגבינות ומעל  מפזרים עלי מנגולד רצועות[אפשר גם בלי טעים גם בלי תוספות]
  7. חוזרים על פעולות 5 ו- 6 עד שנגמרת תערובת המילוי ונשארים  רק שני עלים שהנחנו בצד
8.   פורסים מעל את העלים, את הקצוות דוחפים בזהירות בצדדים,  שופכים מעל בערך כף שמן ומורחים את שני העלים שנותרו בוזקים   קצת שומשום ולתנור.
  9. אופים בחום של 200 מעלות כ- 25 דקות (עד שיזהיב)
 הפשטידה נהדרת...אין מילים...פשוט מהממתתתת...כדאי...

[בניצה שם עלי מנגולד]
עם עלי מנגולד
לצפיה ב-'עוגת גבינה עם פירורים ועם טיוסט קטן שלי'
עוגת גבינה עם פירורים ועם טיוסט קטן שלי
30/05/2016 | 12:53
183

 
עוגת גבינה עם פירורים...שמתיישרת לבד...!!!  גילה
 
עוגת גבינה עם 'גלי קונפיטורה ופירורים –(המצאה של גילה)
הבצק:
200 חמאה רכה
 2 כוסות קמח תופח
 2 כפות סוכר (המלצה חדשה)> אבקת סוכר
 3 חלמונים (צהובים)
 2 סוכר ווניל
לבחוש  תחילה חמאה +סוכר, להוסיף ווניל, צהובים, (אחת אחר השנייה) ואת הקמח לבסוף..
משטחים 3/4 מהבצק בתבנית מרובעת גדולה עם דפנות גבוהות (אפשר חד פעמי הגודל השני בגודלו מהגדול ביותר) את ה1/3 בצק הנותר לשטח על נייר כסף ולאפות (אם ניתן יחד, התבנית והבצק על הנייר) עד קבלת גוון זהוב, את הבצק על נייר הכסף אפשר ורצוי להוציא קצת לפני כשהופך צהבהב... ולקרר....
 
המלית:
500 גרם גבינה לבנה רגילה 5%
  1/3 כוס סוכר לערבב עם הגבינה בקערה
  2 שמנת מתוקה (אפשר אחת)
  3 סוכר ווניל = להקציף לחוד שמנת ווניל(קצפת 1)
  גרדת קליפת לימון וכמה טיפות מיץ לימון
  3 חלבונים + 1/2 כוס סוכר = להקציף חזק (קצפת 2)
                                                                                                                                
אופן ההכנה:
לערבב גבינה עם סוכר, גרידת ומיץ הלימון ולהוסיף בזהירות בקיפול את הקצפות....לשפוך על הבצק שבתבנית, ליישר.
יש אפשרות להניח מעל קרם הגבינה פירורים לכסות ולמקרר או אחרת...
בשלב זה לוקחים ג´לי אוסם בטעם תותי פרוטי - להכין רק עם כוס מים חמים אחת ולערבב עם שתי כפות גדושות של קונפיטורת פטל – לצנן - לשפוך על העוגה שיכנס גם פנימה...קצת בחבטות  ולפזר מעל את הבצק לפירורים שאפינו, לכסות ולמקרר......בתיאבון
 
לצפיה ב-'עוגת גבינה אוורירית עם ציפוי שמנת חמוצה.'
עוגת גבינה אוורירית עם ציפוי שמנת חמוצה.
30/05/2016 | 13:30
2
189

עוגת גבינה אוורירית מעולה הנאפית במים 
  
750 גר’ גבינה לבנה 5% או 9% (אני קונה של טרה, יש לגבינה טעם מיוחד)
1 שמנת רגילה
4 כפות גדושות קורנפלור
4כפות אינסטנט פודינג ווניל
1 כוס סוכר
3 סוכר ווניל
5-6 ביצים מופרדות (בטמפרטורת החדר)
מעט גרידת לימון [קליפה צהובה ויפה]לא חייב
 
לערבב את הגבינה בקערה עם השמנת, הפודינג, הקורנפלור, הווניל מוסיפים חלמונים [צהובים] וגרידת לימון, בוחשים היטב .
מקציפים לחוד, חלבונים +  כוס סוכר, מוסיפים את הקצף לגבינה (אני מורחת את תחתית העוגה במעט שמן קנולה ומפזרת מעל כפית סוכר = לפי אהרוני)ומערבבים בקיפול עדין...
שופכים לתבנית מרובעת גדולה או עגולה מס’ 28 להניח את תבנית העוגה בתוך תבנית התנור ולפזר 3 כוסות  מיי ברז מסביב...[העוגה נאפת על אדים]
 אופים 12 דקות בחום גבוה 250 מעלות ואח"כ ב-170 מעלות לעוד כ-50 דק' של אפיה...להשאיר את העוגה בתנור עד להתקררותה ולהנות..
הציפוי:
 3 שמנת חמוצה (לקחתי 2 של יוטבתה ו-1 של תנובה 9%, ) - להוציא מהגביעים לקערית, ולהוסיף:
3 כפות סוכר
6  שקיות סוכר וניל
*לערבב ולשפוך על העוגה, להחזיר לתנור חם וכבוי למשך חצי שעה...לצנן ולקרר במקרר לפני הוספת הקצפת.
 
*יש כמה אופציות, אפשר להשאיר את העוגה ללא ציפוי, אפשר לפזר אבקת סוכר, אפשרי לערבב את הקצפת מעל עם 6 תותים או דובדבנים טחונים(ללא הגרעין כמובן)
 
לצפיה ב-'אפשר להקטין את השמנת החמוצה מ3 ל 2 ? זה לא הרבה מידיי ? '
אפשר להקטין את השמנת החמוצה מ3 ל 2 ? זה לא הרבה מידיי ?
30/05/2016 | 22:29
1
41
ואם כן בכמה להקטין את הסוכר וניל ?
לצפיה ב-'בוקר טוב יהלי - תשובות....'
בוקר טוב יהלי - תשובות....
31/05/2016 | 05:49
84
אפשר להקטין את כמות השמנת ל- 2 יח', קצת פחות טעים ומורגש, אפשר להשתמש בשמנת 9% או בשלי 4% (טעם שמנת) אפשר גם להשתמש בשמנת אחת ובמיכל גבינה לבנה 5% - 250 ג' (רצוי של טרה, הגבינה טעימה יותר ודומה בטעמה לשמנת, ניסיתי גם את זה..טעיםםם)
על כל מיכל מוסיפים שתי (2) שקיות סוכר ווניל....בהצלחה !!!
 
לצפיה ב-'קינוח - מלבי של אהרוני'
קינוח - מלבי של אהרוני
30/05/2016 | 13:38
123
מלבי של אהרוני
להכנה:
3 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר
60 גר' (3 כפות גדושות) קורנפלור
מעט זעפרן מושרה במעט מים חמים(לא שמתי)
להגשה:
תרכיז רימונים עשוי בבית (יש לקנות סירופ מוכן למלבי)
גרגירי רימון
פיסטוקים קצוצים גס (שמתי אגוזי מלך קצוצים ופיזרתי מעט קוקוס)
ההכנה:
שמים בסיר את החלב, שמנת, סוכר וזעפרן. מבשלים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקורנפלור מדולל במעט חלב קר ומבשלים עד שהתערובת סמיכה לגמרי. יוצקי לכוסות זכוכית. מכסים ומקררים היטב.
יוצקים מעל סירופ רימונים, גרגירי רימון ופיסטוקים קצוצים
לרוטב "מבוגרים": (מתוך התוכנית שלך אודטה עם אוראל קמחי)
200 גרם פטל קפוא
50 גרם סוכר
100 מ"ל מים
 
לרוטב "מבוגרים":
מערבבים את כל החומרים בסיר קטן ומביאים לרתיחה מבשלים על אש נמוכה כרבע שעה טוחנים ומגישים.
 
לגיוון ההגשה ניתן להגיש עם מרשמלו, תותים או פירות יער טריים, מרנגים או כל העולה על הדעת.
 
לגיוון ההגשה ניתן להגיש עם מרשמלו, תותים או פירות יער טריים, מרנגים או כל העולה על הדעת.
 
רוטב למלבי (גם אותו יש להכין מראש על מנת שיהייה קר) (מקור המתכון-קרין גורן)
כוס וחצי סוכר וכוס מים מביאים לרתיחה
מבשלים 5-8 דקות על אש נמוכה
ומסירים מהאש.
מוסיפים כף מי ורדים
ו-2 כפות תרכיז פטל (בעיקר בשביל הצבע)
מצננים ושומרים במקרר עד להגשה.

הרוטב הזה יכול להישמר חודשים ארוכים במקרר - בתנאי שהוא נמצא בכלי אטום לריחות !
 
לצפיה ב-'מיטבל גבינה מהמטבח ההונגרי - צ'ארדש'
מיטבל גבינה מהמטבח ההונגרי - צ'ארדש
30/05/2016 | 13:44
131
 
   מיתבל גבינה הונגרי - ”צארדש” /  גילה
 
המיתבל מאוד טעים אחרי 12 שעות לפחות...
 750 גר’ גבינה לבנה 5% - רצוי של טרה.
שמנת 9% [אפשר גם שלי]
2 כפות מיונז
כף גדושה פפריקה מתוקה [אפשר גם קצת חריפה, למי שאוהב יותר פיקנטי]
 4 -5 בצלים ירוקים דקיקים, לקצוץ דק גם את הירוק (אני מפזרת את המלח על הבצל, מועכת קצת ומערבבת עם שאר המוצרים, וזאת לשיפור הטעם)
כפית שטוחה מלח
מלפפון חמוץ קצוץ [כבוש במלח[ לא חובה
לערבב הייטב, לשפר תיבול אם צריך...ובתיאבון..
זה מיתבל מוצלח מאוד באירועים מסוג זה, אפשר לקשט מסביב עם רצועות ירקות בצבעים שונים...[גזר, פלפלים: ירוק, אדום, צהוב, כתום,מלפפונים ירוקים, קולורבי, צנונית, פרחי כרובית חיה...וכו’[אפשר להוסיף קרקרים..
.
 
לצפיה ב-'מיתבל גבינה מאשלים - מדהים כמה טעיםםם'
מיתבל גבינה מאשלים - מדהים כמה טעיםםם
30/05/2016 | 13:47
138

מיתבל גבינה בטעם קצפת – משגע של אלינוער רבין עם תוספות שלי
12 גביעי אשל של תנובה (גביע וורוד) סגורים
לתת בסיר שטוח כשהם עומדים וסגורים
להוסיף לסיר מים מהברז..כדי 3/4 מגובה הגביעים
ולהביא לסף רתיחה..לכבות את הגז ולתת להתקרר כפי שהם בסיר.
לפתוח את הגביעים ולרוקנם לחיתול הנתון במיסננת, כשעה, עד שהמים ניגרים, וסמיכות הגבינה המתקבלת רצויה לכם...לא להמתין מידי הגבינה מתקשה..ולא תהיה קיצפית..
 
לשים בכלי עם מכסה את הגבינה ולהוסיף:

 ( מכאן זה השידרוג שלי..גם טבעי וטעים... )
2 כפות מיונז
5-6 בצלים ירוקים (מהדקיקים ביותר) לקצוץ ולהוסיף גם את החלק הירוק...(אני מפזרת את המלח על הבצל הקצוץ, מועכת קצת עם אצבעות...לזירוז הוצאת הטעמים)
מלח ופלפל...
לערבב...ולהנות..במיוחר למחרת.
 
קל להכנה...וטעיםםםם.
 
לצפיה ב-'מאפה תפוחי אדמה מהמטבח ההונגרי'
מאפה תפוחי אדמה מהמטבח ההונגרי
30/05/2016 | 13:54
2
211

 
תפוחי אדמה נפלאים שלי מבית אמא בוצי
5-6 תפוחי-אדמה קלופים ופרוסים (1/2 ס"מ) מבושלים חלקית
הרוטב:
 1/2 1 – 2 שמנת מתוקה  לבישול 15%
 1/2 כוס חלב
 3 כפות אבקת מרק בצל
 3 כפות שמן זית
50 גר' חמאה מלוחה
כפית גדושה שום כתוש
1/2 כפית פלפל לבן---
קורט אגוז מוסקט
 
בסיר בינוני מחממים את כל מרכיבי הרוטב, שופכים מעל תפוחי האדמה בתבנית ואופים בחום בינוני 180 מ' כ-30-40 דקות, מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת מחזירים לתנור ל-19 דקות עד שהגבינה מזהיבה קלות...ובתיאבון.
 ההכנה:
לסדר את פרוסות תפוחי האדמה בתבנית ולשפוך את השמנת להכניס לתנור בחום 180מ’,עד שמשחים. לגרר גבינה צהובה או מלוחה, ולהכניס לכמה דקות נוספות לתנור.
תהנו...אני השתמשתי במוצרלה מגורר ובגבינת חמד.(לדעתי זה צמד מנצח)
 
לצפיה ב-'פשטידת ירק מוקרמת של אוראל .'
פשטידת ירק מוקרמת של אוראל .
01/06/2016 | 05:42
98

היי לכולם, מפרסמת מתכון משגע לשבועות פשטידת ירק עם עגבניות שרי, מוקרמת בתנור עם ימבה גבינה.
למתכונים נוספים בקרו ב- http://www.moorecipes.com/
המשך יום מקסים
 
מצרכים:
5 עגבניות שרי חתוכות לחצי.
בצל גדול קצוץ דק.
4 שיני שום כתוש.
כף שמן.
3 קישואים מגורדים בפומפיה.
3 גזרים מגורדים בפומפיה.
אפונה מחבילת שימורים מסוננת ושטופה.
4 גבעולי בצל ירוק.
צרור כוסברה קצוצה דק.
4 ביצים.
3 כפות קמח.
כף פירורי לחם.
100 גרם גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת.
50 גרם בגינה בולגרים מפוררת.
מלח פלפל.
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן עד שקיפות.
מייבשים היטב את הקישואים והגזר בנייר סופג.
מוסיפים את קישואים והגזר לבצל ומטגנים עד שהבצל משחים.
מוסיפים את השום ומטגנים כדקה.
מורידים את הירקות המטוגנים לתבנית חסינת חום.
מורידים את שאר הירקות לתבנית.
מערבבים את הביצים עם פירורי הלחם והקמח ומפזרים בתבנית.
מערבבים היטב את כל הירקות שבתבנית ביחד עם הקמח והביצים.
אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
מוציאים מהתנור מפזרים את הגבינות ואופים כרבע שעה נוספת.
מגישים בתאבון.
 
(את המתכון עברתי לשרשור"אוכל עדתי " מתכונים לשבועות כך שלא יעלם לנו )
תודה אוראל על השיתוף למתכון .
לינדה.
 
לצפיה ב-'בין הפרוסות ניתן להטמין גם פרוסות של ביצה קשה'
בין הפרוסות ניתן להטמין גם פרוסות של ביצה קשה
02/06/2016 | 07:44
23
לצפיה ב-'המלצה לפשטידת ברוקולי וגבינה:'
המלצה לפשטידת ברוקולי וגבינה:
10/06/2016 | 00:24
64
פשטידת ברוקולי  דלת קלוריות: (מתכון חלבי)
המצרכים לפשטידה:
חבילת אחת ברוקולי -קפוא 
בצל גדול-קצוץ גס.
2 שיני שום כתושות
כפית שמן זית
3 ביצים
גביע קוטג' ,או  גבינה לבנה  5%
כף גדושה קמח תופח
מלח ופלפל- שחור
הוראות הכנה:
(לפני שמתחילים יש לחמם מראש תנור 190 מעלות חום).
ההכנה:
1. את הברוקולי מפרידים לפרחים ,ומניחים בסיר עם ליטר מים רותחים במשך
    שתי- דקות עד להפשרה, ומסננים.

2. את הבצל קוצצים ,ומטגנים במחבת עם כפית שמן -זית ,
   (לטגן מעט רק עד לשקיפות.)
מחממים תנור ל-190 מעלות חום.
ובקערה מערבבים :
 3 ביצים, 
 קופסת קוטג'  
1/2 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל-שחור,
2 כפות קמח תופח, ואת הבצל -המטוגן ,-2 שיני שום כתושות.
ומערבבים ביחד לתערובת  אחידה,טועמים טיפונת, ומוסיפים מילח ופלפל,אם צריך.
משמנים תבנית במעט שמן, ויוצקים לתבנית את התערובת,
ומעליה מניחים את פרחי הברוקולי המסוננים,
ולהדק אותם מעט בכף,כדי שישקעו לתוך הבלילה.,כך שיהיו חלק אחיד מהתערובת.
 
אופים את הפשטידה בתבנית מרובעת ,
(או ב-2 תבניות מאורכות וצרות.)
תנור חם על 190 מעלות, כ-50 -דקות, עד להשחמה,
מוציאים מהתנור ומצננים ,זהירות לוהט !
רק לאחר צינון של רבע שעה, פורסים לפרוסות, ונהנים מפשטידה נהדרת,
מהירת הכנה, וממש טעימה.(ואפילו דלת -קלוריות.)

 
לצפיה ב-'בוקר אור לכולם ליום חדש יום שני בשבוע '
בוקר אור לכולם ליום חדש יום שני בשבוע
30/05/2016 | 06:09
5
17
מה שלומכם 
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש וכולם כאן '
בוקר טוב לינדוש וכולם כאן
30/05/2016 | 06:20
1
44
גילוש ברוכה השבה שתסיימי בקלות הרבה בריאות.
רותי ברוכה השבה תאמת התגעגענווווו אליכן.
שתפי אותנו במה שהכנת בזמן שנעדרת מהפורום 
שיהיה לכולם יום נעיםםםם עם בשורות טובות
טובה 
לצפיה ב-'הפאי ספירלה נראה נפלא, אפשר את המתכון? '
הפאי ספירלה נראה נפלא, אפשר את המתכון?
13/06/2016 | 10:56
16
עשית לי חשק להכין את המתכון הצבעוני והיפה.
 
בברכת יום נפלא,
שרון.
לצפיה ב-'בוקר טוב ותודה ללינדוש וטובל'ה'
בוקר טוב ותודה ללינדוש וטובל'ה
30/05/2016 | 09:07
1
38
אני מקווה שהפורום יתעורר, ושיחדשו את מסורת ההתנסויות למינהן..
גילה
לצפיה ב-'אמן ~~~~ אמן~~~ אמן ~~~~'
אמן ~~~~ אמן~~~ אמן ~~~~
30/05/2016 | 09:13
18
תודה גילוש היקרה על הפרחים אהבתי .
ולך נמושקה תודה על הטעימות..
מאחלת לכולם יום נעים ~~ בשורות טובות~~ 
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב ומצוין לכולם.'
בוקר טוב ומצוין לכולם.
30/05/2016 | 11:07
16
היום יום שני בשבוע - שבו אין לי חשק לעבוד.
מישהו יכול לתת לי זריקת חשק?
 
ולינדוש, אני מאוד מקווה לא להיעלם.
בינתיים נכנסתי יום אחר יום - זה שיא בהתחשב ברקורד שלי לאחרונה.
ממש רוצה להתמיד.
שיהיה יום נפלא ומלא בישולים ואפיות והישגים לכולם
לצפיה ב-'בוקר אור לכולם ליום חדש יום ראשון בשבוע '
בוקר אור לכולם ליום חדש יום ראשון בשבוע
29/05/2016 | 07:27
8
18
מה שלומכם.
לינדה
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש וכולם כאן'
בוקר טוב לינדוש וכולם כאן
29/05/2016 | 07:54
33
שבוע נפלא שיהיה
יום נפלא
טובה
 
לצפיה ב-'בוקר טוב לינדוש, ויום נפלא לטובל'ה ולכולנו שבוע מעולה'
בוקר טוב לינדוש, ויום נפלא לטובל'ה ולכולנו שבוע מעולה
29/05/2016 | 08:57
40
מזמן לא הייתי פה, עוברת טיפול שיניים אגרסיבי....אין לקנא...
גילה.
לצפיה ב-'בוקר צח '
בוקר צח
29/05/2016 | 11:22
5
12
ושבוע זך.
מה שלום כולם?
לצפיה ב-'צהרים טובים לכולם ברוכות הבאות לגילוש ורותי '
צהרים טובים לכולם ברוכות הבאות לגילוש ורותי
29/05/2016 | 14:52
4
11
איך אני שמחה ליראותכם כאן איתנו היתם חסרות .
המשך יום נעים.
לינדה
לצפיה ב-'לינדה, זה ברוכות השבות ולא הבאות'
לינדה, זה ברוכות השבות ולא הבאות
29/05/2016 | 16:46
3
13
ואני מבינה שגם גילה נעלמה קצת.
יש לי שאלה - שבועות בעוד שבועיים (פחות)
מתישהו תעלו שרשור מתכונים לשבועות?
אשמח לשרשור כזה.
וגם אני שמחה להיות כאן.
לצפיה ב-'צודקת יקירה'
צודקת יקירה
29/05/2016 | 19:29
2
12
כן ברור שנעלה שרשור לשבועות ..
מחכה לגילוש נראה מתי היא תוכל לעלות את הפינה השבועית שלה..
ואל תעלמי לנו שוב.
ערב נעים.
לינדה
לצפיה ב-'תודה. אני אחכה בסבלנות.'
תודה. אני אחכה בסבלנות.
30/05/2016 | 11:05
1
7
לצפיה ב-'תודה גילוש על הפינה האהובה עלנו..'
תודה גילוש על הפינה האהובה עלנו..
30/05/2016 | 13:40
4
 "תודה ענקית לגילוש היקרה שחידשה לנו את הפינה "אוכל עדתי"
     האמת הפינה היתה חסרה !!
 
 נישמח לשיתוף מכם .
לינדה .
לצפיה ב-'הבלוגיה שלי '
הבלוגיה שלי
29/05/2016 | 15:09
5
16
העלתם רשומה חדשה נישמח לשיתוף ..
רוצים להמליץ על בלוג שאהבתם תעלו קישור וקרדיט לבעל/ת הבלוג.
המשך יום טוב לכולם.
לינדה
לצפיה ב-'עוגיות טחינה..'
עוגיות טחינה..
29/05/2016 | 15:19
82
מתכון חדש בבלוג .עוגיות טחינה .
לצפיה ב-'מתחילים בעוגת גבינה? '
מתחילים בעוגת גבינה?
29/05/2016 | 17:59
1
62
זו מיוחדת, עולה רק קצת ולא נופלת ...
לצפיה ב-'יאמי יאמי '
יאמי יאמי
29/05/2016 | 19:33
16
תודה על השיתוף למתכון..אהבתי .
לינדה
לצפיה ב-'מתכון חדש בבלוג /דג סלמון בתנור .'
מתכון חדש בבלוג /דג סלמון בתנור .
01/06/2016 | 05:49
64
מתכון חדש בבלוג ~~ מנה טעימה לשבת דג סלמון בתוספת אורז חום.
 
המשך יום נעים לכולם.
לינדה.

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא תפעול העסק שלך
אירוח בנושא תפעול...
עסוק בתפעול העסק במקום בפיתוחו? מומחה יענה לך על...
אירוח בנושא תפעול העסק שלך
אירוח בנושא תפעול...
עסוק בתפעול העסק במקום בפיתוחו? מומחה יענה לך על...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ