לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
98839,883 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

לצפיה ב-'דלעת! (הכי דומה שמצאתי) פרי נשגב!'
דלעת! (הכי דומה שמצאתי) פרי נשגב!
19/07/2017 | 16:04
9
66
לא סתם כתב סנקה חיבור על "הדלעתו של קלאודיוס האלוהי"
אצלי במקרר כמה דלעות, והתכנון הוא כזה: קארי דלעת, מנגולד וחומוס בסיר אחד
ומנגד - מחית דלעת שחלק ממנה אקפיא וחלקהּ אוסיף לחלה עם קינמון. יאם!
סוף סוף כבר יום רביעי, מתחילים להרגיש את הסופ"ש.
הבטיחו הקלה בעומס החום, בינתיים לא קיימו את ההבטחה. 
 
לצפיה ב-'אני מחבבת דלעות'
אני מחבבת דלעות
19/07/2017 | 19:56
48
במיוחד את היפנית ודלורית למרות שמה המטעה.
מלאתי השבוע חצאי דלעות ערמונים באורז עם לימון והרבה הרבה סלרי- להביא לשבעה הטבעוני
הכנסתי קוביות קטנטנות של דלורית למרק ירקות כדי להסמיך אותו
הכנסתי קוביות דלורית מטוגנות בקינמון וכמון לתוך אורז
וגם מגוררת לתוך קציצות וגם ירחי דלעת יפנית אפויים בתנור ומונחים על תבשיל טופו עגבניות עם שמרי בירה
 
אכן ירק סבבה ועם חומוס ומנגולד נראה לי מעולה
 
לצפיה ב-'ואם כבר אוכל לפני שבת אז'
ואם כבר אוכל לפני שבת אז
19/07/2017 | 21:53
7
45
היום ארבעה כיכרות לחם מתערובת קמח 70% וקמח סורגום
 
לצידם ממרח טופו במרקם גבינת שמנת, זיתים שחורים כבושים בבית וזיתם ירוקים שהשכן כבש בביתו
 
סיר מרק ירקות סמיך כל הירקות חתוכים קטןקטן ובינהם סלרי ושעועית שחורה טריה מגינתנו.
 
קציצות מחצילים בצל סלרי שנטחנו בבלנדר בתוספת פלפל חריף מקוצץ דק עדשים כתומים שטופים ושרויים בירקות הטחונים וקמח אפונה צהובה. מטוגנות.
 
פסטה נ"ג ברילה ספגטי ברוטב קרבונרה טבעוני
 
סלט ירקות רב צבע וסלט טופו בסגנון סלט ביצים עם מיונז תוצרת בית
לצפיה ב-'ופה היו'
ופה היו
20/07/2017 | 09:58
6
35
מרק עדשים כתומות ודלעת
במיה טריה מוקפצת בהמון שום (מעולה!)
פתיתים מקמח מלא עם גזר מגורד והרבה בצל קצוץ
ושווארמה סויה, שהתקבלה בחשדנות מסוימת על ידי האומניבורים בבית, ובשמחה ע"י צמחונית הבית, ולבסוף נאכלה כולה, בצירוף טחינה וסלט וגם זכתה למחמאות. זו הפעם הראשונה, אחרי ארבע שנות טבעונות (בערך) שאני עושה משהו מסויה יבשה, אחרי נסיון לא מוצלח כשרק התחלתי להיות טבעונית, ושמחתי שהצליח. מוסיף לי פתאום עוד מגוון גדול של אפשרויות...
אגב, לדעתכם ניתן להקפיא אותה לאחר ההכנה ואז להפשיר? מישהו ניסה? אני נוסעת בשבוע הבא לחו"ל לשבוע ומשאירה (לראשונה!) שני מתבגרים רעבים ברשות עצמם, ורוצה להשאיר להם מלאי...
לצפיה ב-'בגזרת הסויה היבשה '
בגזרת הסויה היבשה
20/07/2017 | 14:33
31
אני משתמשת רק בפרורית ולא באלה שנראים כמו בונזו.
היא בתבשילים וקציצות עוברת הקפאה מצויין.
לזניה, מוסקה, רוטב בולונז, קציצות עם ירקות- שום בעיה
לצפיה ב-'איזה קטע. גם אני לאחר תקופה ארוכה חזרתי לסויה - פולים יבשים.'
איזה קטע. גם אני לאחר תקופה ארוכה חזרתי לסויה - פולים יבשים.
20/07/2017 | 16:25
4
37
טוב, בסויה מעובדת, כמו שבבים או בונזו או חל"ס אני משתמש חופשי ותדיר אבל פולי סויה יבשים יצאו מתפריטי מזמן. השבוע ניסיתי אותם שוב והכנתי מהם פלאפלים (חלק ממה שיצא מוקפא כעת וכזכור לי מהעבר הרחוק לא היתה בעיה לאוכלם לאחר הפשרה) וגם פולים קלויים בתנור, לנשנושים. יצא לא רע.
איך את מכינה את השווארמה?
לצפיה ב-'נשנושי פולי סויה בתנור - איך אתה מכין?קניתי פולי סויה יבשים'
נשנושי פולי סויה בתנור - איך אתה מכין?קניתי פולי סויה יבשים
20/07/2017 | 23:53
3
27
מחכים לעשות איתם משהו
לצפיה ב-'הכנתי לפי המתכון של עז תלם. קישור '
הכנתי לפי המתכון של עז תלם. קישור
21/07/2017 | 03:49
2
39
 
לי הם יצאו הרבה יותר כהים וקטנים מאשר בתמונה שמופיעה שם. כנראה שהפולים (הישנים), שהיו אצלי, לא היו משהו.
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
22/07/2017 | 23:24
1
14
נראה לי מתאים גם תיבול אסייתי או תיבול עז יותר עם פפריקה או צ'ילי חריף קצת.

עשית פלאפל מהסויה? איך יצא?
לצפיה ב-'כן. הכנתי גם פלאפל מסויה. '
כן. הכנתי גם פלאפל מסויה.
23/07/2017 | 06:01
23
לגבי טעם, מה שמשפיע בעיקר הם התבלינים שדומים בכל סוג של פלאפל בדומה לזה שמחומוס. מבחינת מרקם - בסדר, לא רע.  אני חושב שהפולים אצלי היו ישנים ולא מוצלחים מלכתחילה מה שהשפיע על התוצאה. כשייצא לי אני עוד אנסה עם פולים טריים חדשים.
לצפיה ב-'חצילונים'
חצילונים
14/07/2017 | 00:20
8
67
יותר נכון - חצילונצ'יקים זעירים, בגודל של גולה גדולה, לא יותר, סל מלא מהם. ראיתי אצל הירקן והיו כל כך מתוקים, שלא עמדתי בפניהם וקניתי. השאלה עכשיו - מה עושים איתם? קטנים מכדי למלא כמובן. יש רעיונות?
לצפיה ב-'כמה אפשרויות'
כמה אפשרויות
14/07/2017 | 15:43
48
להסיר עוקצים ולטגם בבלילת טמפורה
לכבוש
לצלות בתנור , להסיר עוקצים ולתת עליהם רוטב מגניב
כאן עלולה לצוץ בעיה אם הקליפות עבות במיוחד
לצפיה ב-'פעם כתבתי פה בפורום (לא כל כך מזמן)'
פעם כתבתי פה בפורום (לא כל כך מזמן)
14/07/2017 | 17:00
44
על חצילונים שמילאתי בתערובת אגוזים גזר ועוד  וטיגנתי בטמפורה של קמח חומוס ואז בישלתי ברוטב טעים, יצא אז מאד טעים. תעשי חיפוש קצר בפורום, משום מה באייפד /סמארטפון זה לא מקשר לי. אפשר לדעתי למלא כמות קטנטנה אם יש סבלנות.אם לא - אז ברוטב עגבניות טעים או עם טמפורה בלי מילוי, להחמיץ (אם את חובבת הז׳אנר).

לצפיה ב-'המומלץ ביותר לחצילונצ'יקים הזעירים - בישול ברוטב'
המומלץ ביותר לחצילונצ'יקים הזעירים - בישול ברוטב
15/07/2017 | 02:49
48
ראי דוגמא להלן >> http://food.walla.co.il/item/1827646
קליפה עבה היא בעייתית כמו שמיקי מהי כתבה. לכן - מומלץ לקלפה.
לצפיה ב-'מקדוס - קצת עבודה אבל שווה כל רגע'
מקדוס - קצת עבודה אבל שווה כל רגע
15/07/2017 | 15:17
59
חצילונים ממולאי באגוזים וכבושים בשמן
לוקחים חצילונים קטנים שחורים באורך של לא יותר מאצבע.
מסירים את הגבעול פשוט מושכים והוא יורד בלי סכין.
מרתיחים עשר דקות
מסננים ומצננים

מכינים תערובת למילוי

פטרוזיליה, שום כתוש, חריסה או פלפל חריף, אגוזי מלך כתושים, מלח.
טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. אין כמויות, זה עניין של רגש.

חותכים חתך לאורך כל חציל, מהכיפה עד כמעט הגבעול.
ממלאים כל חציל בערך כפית בכל חציל, ומהדקים.
מניחים במסננת לשעות אחדות להגיר נוזלים.
מצופפים היטב בצנצנת, וממלאים בשמן זית.
שומרים בארון (לא במקרר) מוכן אחרי שבועיים-שלושה.


אופציית כבישה בלי שמן (ואז זה נקרא מכבוס ולא מקדוס)

להשתמש בחצילונים הסגולים, למלא אותו דבר רק בלי האגוזים,
לכבוש בצנצנת עם מים ומלח (כפית לכוס) עד שליש הגובה, והשאר חומץ.


לצפיה ב-'היו מרים עד בלתי אכילים...'
היו מרים עד בלתי אכילים...
16/07/2017 | 10:03
3
52
בסוף אפיתי אותם ברוטב עגבניות טריות מגורדות, בתנור. לא היתה בעיה של עובי קליפה, והם קטנים מכדי למלא, רובם בגודל של עינב, הגדולים ביניהם היו באורך 2-2.5 ס"מ והיה להם צבע סגול בהיר (לא השחורים באורך 5-10 ס"מ).
יצאו מקסימים למראה, ומרים ברמה בלתי אכילה. הכל הלך לפח... המסקנה שלי שאולי מתאימים להחמצה, אחרי השריה של יום יומיים והחלפת מים, או אולי לאחר כבישה במלח. אם אמצא עוד כאלה אולי אתפתה לעשות נסיונות....
לצפיה ב-'אוף, איזו אכזבה!'
אוף, איזו אכזבה!
17/07/2017 | 13:19
5
לצפיה ב-'באסה '
באסה
17/07/2017 | 18:16
4
לצפיה ב-'לא נורא. יש דברים יותר מבאסים בחיים. '
לא נורא. יש דברים יותר מבאסים בחיים.
20/07/2017 | 16:32
31
יתכן שהמרירות בגלל הקליפה. לא חשוב מה עוביה - חשוב שהיא במקרה כזה לא תהיה.
מאחל לך הצלחה בפעמים הבאות.
לצפיה ב-' מכירים את כל הפורומים בתפוז '
מכירים את כל הפורומים בתפוז
09/07/2017 | 13:01
8
 
אם לא, אתם מוזמנים לגלות כמה...
 
 פורום פילוסופיה לכל חוגג 16 שנה של פעילות ומזמין אתכם לקחת בה חלק
 
 כותבים למגירה? חבל בואו לשתף את הגולשים בפורום שירה ופרוזה 
 
 בפורום שישים פלוס תגלו שבכל גיל אפשר להכיר חברים חדשים ברשת
 
 מכורים לגיימינג? יש לכם עם מי לדבר על כל המשחקים בפורום קונסולות משחק 
 
 אף פעם לא מאוחר מידי... בפורום חסרי ניסיון זוגי ומיני בגיל מאוחר תמצאו קהילה תומכת ומקום לשתף ולפרוק 
 
 רוכבים מקצועיים? לא יורדים מהאופניים שלכם? אופני כביש הוא הפורום בשבילכם
 
המשך גלישה נעימה
לצפיה ב-'חופש גדול וגל חום מטורף'
חופש גדול וגל חום מטורף
05/07/2017 | 09:20
15
79
החופש הגדול כבר לא רלוונטי לי. החום והלחות רלוונטים ולא כיפיים! 
בתכנית השבוע: גספצ'ו וסלט תפוחי אדמה קר עם הרבה שמיר ומלפפון חמוץ.
מעבר לזה וכל מה שכרוך בטיגון או אפייה, אין לי חשק לחשוב
לצפיה ב-'החום נשבר'
החום נשבר
07/07/2017 | 10:31
14
55
רוב שעות היום כבר לא צריך מזגן
לחם כוסמת ירוקה ופאקנים בתהליכים
יותר מזה אין לי מושג
לצפיה ב-'אז מה היה בסוף?'
אז מה היה בסוף?
08/07/2017 | 16:08
13
52
אצלנו -
סלט רב ירוקים מכל הסוגים, עם קצת אדום של שרי וצהוב של פלפל

צרור גזרים בשלל צבעים (הסגול מכתים את הידיים כמו סלק) הפכו יחד עם בצל וכוסברה וקמח עדשים ללביבות מטוגנות

כרובית שרוסקה במעבד מזון לפירורים הצטרפה למחבת לקפוץ יחד עם בצל סגול מטוגן, אפונה ושלל תבלינים

מאפינס ברוקולי ומאפינס ברוקולי שאריות הגזרים והכרובית

פסטה כוסמין מלא בצורת ספגטי ברוטב שלל פטריות ושמנת סויה עם קצת תרד קצוץ והרבה בצל סגול

לקינוח הרבה פירות, קרטיב לימונענע מיצור עצמי
שאריות מאפינס פירות ואוכמניות מיובשות שניצלו היטב את הבננות שסיימו את הקריירה שלו
חיסלנו את העוגיות שהבכור הכין - מהספר החדש שהגיע סוף סוף מbook depository
ספר אחד שנקרא vegan bible
שעשיתי ממנו כמה מתכונים ויש לו פוטנציאל
וספר נוסף של גבינות טבעוניות של miyoko שאני צריכה חומרי גלם וזמן כדי ליישם.... לנסיונות בהמשך. אדווח איך הלך.

לצפיה ב-'כולי סקרנות לשמוע על נסיונות מהספר של מיוקו!'
כולי סקרנות לשמוע על נסיונות מהספר של מיוקו!
08/07/2017 | 17:01
3
44
פליז שתפי אותנו!
קראתי איפשהו שהספר מודםס בפונט קטן וקשה לקריאה - זה נכון או סתם השמצה?
דרך אגב, בזמן האחרון בכל פעם שמזמינים ספרים מ book depository מופיעה התראה שיש בעיות עם משלוחים לישראל. אני אמנם משתדלת לא לקנות ספרים, ואם נכנס אחד הביתה שניים חייבים לצאת, אבל מדי פעם ממש בא לי ספרים שאין בספריה.
עכשיו נהיה לי חשק ללכת לנפות קצת ספרים!

לצפיה ב-'הזמנתי את שני הספרים יחד'
הזמנתי את שני הספרים יחד
09/07/2017 | 00:05
2
42
אחד הגיע אחרי כשבועיים והשני הגיע לאחר כחודש וחצי...
הפונט בספר של מיוקו בצבע מאד לא מוצלח, חום מעצבן, אבל לא כזה קטן, יש מעט תמונות וזה קצת מבאס.
כמעט כל הגבינות שלה מבוססות על התססה של יום יומיים והכנה מראש של כמה ימים של נוזל מתסיס (למעשה כמו שמרים טבעיים). אז צריך למצוא זמן לעשות את זה. אני חוששת מהשקעה מרובה שבסופה אתבאס מהתוצאה... מקווה שלא!
לצפיה ב-'אולי תנסי את הספר של ג'ואן סטפניאק - יותר ידידותי למשתמש'
אולי תנסי את הספר של ג'ואן סטפניאק - יותר ידידותי למשתמש
09/07/2017 | 02:33
1
32
כך אומרים עליו. ספר ותיק שניסיתי את אחד המתכונים שבו לגבינת צ'דר, שהובא ע"י מישהו ברשת. יצא נחמד וממש לא מסובך.
לצפיה ב-'תודה על ההמלצה אם אתייאש ממיוקו... '
תודה על ההמלצה אם אתייאש ממיוקו...
09/07/2017 | 13:27
10
לצפיה ב-'אמממ'
אמממ
09/07/2017 | 11:25
8
104
הלחם יצא מעולה כרגע בתנור עוד נגלה
הכנתי קציצות עדשים וקישואים
הבת הכינה לזניה
מרק שעועית לוביה ועגבניות
סלט ירקות רב צבע וסלט עלים
קוביות טופו לא קדיתא מוקפצות בהרבה תבלינים ואחר כך גם אורז
ממרח טופו שיצא כמו גבינת שמנת ממש
חומוס
טחינה
אבטיח מהמם
 
אני בתקופה מורכבת
חברה קרובה גוססת
חברה טובה מאד איבדה את בנה לפני כמה ימים
אין לי סבלנות או טעם לבישולים אז אני מכינה מה שחייבים וכל השאר אם הם רוצים הם מוסיפים
מעבר לזה אני מנסה תזונה עם מינימום פחמימות וזה קצת מפריע לזורם הרגיל
לצפיה ב-' צר לי על החברות , עצוב מאד וקשה'
צר לי על החברות , עצוב מאד וקשה
09/07/2017 | 13:24
52
מבינה אותך מאד
לצפיה ב-''
09/07/2017 | 15:01
6
לצפיה ב-''
09/07/2017 | 19:38
9
לצפיה ב-' אמש'
אמש
14/07/2017 | 15:49
4
66
נפטרה
היום הכנתי להם אוכל
היה לה מאד מאד חשוב שבשבעה יגישו מזון טבעוני
אז
סיר אורז בסמטי עם קוביות גזר ואפונה, תיבול צהבהב
 
סיר קציצות מטוגנות מקישואים, בצלף שקדים ושבבי סויה מודבקים שקמח אפונה צהובה
 
סלט חסה ונבטים ,קוביות תפוחי עץ , בצל בטבעות דקות עם זרעי דלעת וצנוברים
ורוטב הרבה עשבי תיבול טחונים עם שמן זית חומץ אורז מיצלימון מייפל מלח פלפל
 
סלט שני כרובים עם חצאי ענסים, חמוציות ובצל, רוטב מיצלימון שמן מלח פלפל
 
פרוסות טופו מאודות על מצע עגביות טריות ובצל עם שמרי בירה מלח פלפל ומעט רוטב סויה
 
טחינה
 
עוגת שוקולד עם רוטב שוקולד פנדה נוגט ומריר
לצפיה ב-'עצוב מאד שתזכר תמיד באהבה'
עצוב מאד שתזכר תמיד באהבה
14/07/2017 | 16:56
41
בטוחה שבכל מגש , כל צלחת וכל נגיסה מהאוכל הטעים שהכנת - כיבדת את זכרה ורצונה
לצפיה ב-'עצוב מאד'
עצוב מאד
15/07/2017 | 15:15
32
מיקי, משתתפת בצערך
לצפיה ב-'משתתפת בצערכם'
משתתפת בצערכם
16/07/2017 | 13:09
6
לצפיה ב-'עצוב.... משתתפת בצערך'
עצוב.... משתתפת בצערך
18/07/2017 | 00:32
4
לצפיה ב-'היום במרחשת'
היום במרחשת
29/06/2017 | 22:26
6
83
קציצות מבטטות וגזר ביחס שווה, בצל ותפוחי אדמה בכמות קטנה יותר כל אלה במעבד מזון אחר כך עדשים צהובים, תבלינים ,קמח עדשים.
טיגנתי.
אחר כך הנחתי על פרוסות דלעת יפנית, בצל ושום. המלחתי מעט פלפל שחור מעט שמן זית ונתתי לזה כשעה על להבה קטנה.
עונג
לצפיה ב-'אצלנו היום היה סלט כרובית - משהו מוצלח ביותר.'
אצלנו היום היה סלט כרובית - משהו מוצלח ביותר.
30/06/2017 | 01:39
4
94
יצא טעים ברמות, חוסל בשניה ומומלץ בחום.
לצפיה ב-'נראה מבטיח!'
נראה מבטיח!
30/06/2017 | 11:13
2
44
השתמשת בטחינה או במיונז טבעוני?
לצפיה ב-'כף גדושה טחינה גולמית מלאה של "אחווה"'
כף גדושה טחינה גולמית מלאה של "אחווה"
30/06/2017 | 12:00
1
66
הוספתי לה בערך 5 כפות מים (יותר ממה שרשום במתכון) ומיץ לימון ובעצם הכנתי ממרח טחינה. אחרי זה הוספתי את כל השאר. השילוב של טחינה עם ממרח חרדל (הכי פשוט של תלמה) זה משהו משהו.
לצפיה ב-'בדיוק מה שרציתי לשאול'
בדיוק מה שרציתי לשאול
30/06/2017 | 14:21
37
השידוך הזה
לצפיה ב-'נראה מעולה ! צריכה לקנות כרובית'
נראה מעולה ! צריכה לקנות כרובית
01/07/2017 | 13:20
8
לצפיה ב-'עוגיות שוקולד צ׳יפס (ללא גלוטן!)'
עוגיות שוקולד צ׳יפס (ללא גלוטן!)
30/06/2017 | 09:54
45
מקמח חומוס וקמח שקדים, מתכון של ריצ׳ה הנערצת. אני מכינה לחברה שצריכה דאטה עתירת חלבון.
השבוע היה קצת מתיש, אין לי מושג מה לבשל וגם לא הרבה חשק. נראה.
לצפיה ב-'שאלה בבקשר למסנן מים למקלחת.'
שאלה בבקשר למסנן מים למקלחת.
28/06/2017 | 19:59
1
45
בדקתי לגבי מסנן מים למקלחת הבעיה שהפילטר שלהם מכיל נחושת, ונחושת זה לא דבר הכי מומלץ,מישהו מכיר משהו אחר?
לצפיה ב-'לא ידעתי שיש דבר כזה מסנן מים למקלחת '
לא ידעתי שיש דבר כזה מסנן מים למקלחת
29/06/2017 | 14:47
33
בכ"א כאן זה פורום בעיקר של מתכונים! יש מצב שהתכוונת לשאול בפורום אחר? לדעתי יש פורומים של שיפוצים, או פורום "שאלה קטנה" - אולי שם יידעו לענות? בהצלחה
לצפיה ב-' נפתח פורום טיולים בגיאורגיה וארמניה '
נפתח פורום טיולים בגיאורגיה וארמניה
26/06/2017 | 13:17
3
 משפחות עם ילדים, טיולי בנות, צעירים, דתיים והגיל השלישי: גיאורגיה הפכה להיות היעד החם לחופשה מגוונת ולנו יש פורום חדש שיעזור לכם לתכנן את הטיול המושלם  היכנסו לפורום טיולים בגיאורגיה וארמניה
לצפיה ב-'שאלה על עוגה עם קרם vegan butter'
שאלה על עוגה עם קרם vegan butter
25/06/2017 | 05:52
11
72
עוגה שראיתי באחד מסרטוני המתכונים בפייסבוק. העוגה עצמה לא מכילה ממש שומן (חלב שקדים,סוכר,קקאו קמח ואבקת אפיה),
אבל מורכבת משתי קומות עם קרם באמצע, שכנראה נותן לה את העסיסיות. אם אני מוותרת על הקרם, במה אפשר לשפר קצת את המרקם?






לצפיה ב-'ועוד אחת:אפונה'
ועוד אחת:אפונה
25/06/2017 | 05:56
2
51
קיבלתי אפונה בקופסאות שימורים שהבנתי שהיא מושלמת להכנת סלט\ממרח עם המון בצל מטוגן ולצערי גם ביצה.
במה ניתן להחליף?
 
לצפיה ב-'לממרח - הרבה בצל מטוגן יספיק לדעתי'
לממרח - הרבה בצל מטוגן יספיק לדעתי
25/06/2017 | 09:58
1
39
אולי גם קצת אגוזים קלויים מרוסקים אבל לא חובה
לצפיה ב-''
26/06/2017 | 01:44
5
לצפיה ב-'תשובות'
תשובות
25/06/2017 | 09:52
44
אם תצרפי את המתכון המלא יהיה יותר קל להבין מה הולך שם, כולל הקרם ולחשוב על חלופות אבל
על פניו את יכולה להוסיף לעוגה מחית בננה או תפוחים כדי ללחח אותה, את יכולה לשפוך על העוגה סירופ מייפל או סירופ מפרי שצימצמת, ריבה מעורבבת במים....
אפשר לחשוב על תוספת שומן בעוגה עצמה
 
מה הסיבה שאת רוצהלהימנע מהקרם?
 
לצפיה ב-'את מתכוונת שאת רוצה שתי שכבות אבל בלי קרם?'
את מתכוונת שאת רוצה שתי שכבות אבל בלי קרם?
25/06/2017 | 09:57
4
42
הייתי הולכת על ריבה טעימה, או חמאת בוטנים עם או בלי שוקולד מומס.
או גם וגם וגם!
 
 
לצפיה ב-' עונה לשתיכן: שכבה אחת, לא אכפת שתצא נמוכה,העיקר שטעימה. '
עונה לשתיכן: שכבה אחת, לא אכפת שתצא נמוכה,העיקר שטעימה.
26/06/2017 | 01:43
3
55
מצאה חן בעיניי הפשטות של המתכון , אם כי עדיין לא ברור לי איך החומרים מתחברים לעוגה שלא מתפרקת  
 
שלושת רבעי כוס קמח
1 כוס קקאו
1 כף אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
כוס וחצי חלב שקדים
ועכשיו אני רואה שהסוכר הוא במתכון לקרם ובעוגה שמים סירופ מייפל (1 כוס).
 
 
לצפיה ב-' אני הייתי נזהרת עם המתכון הזה'
אני הייתי נזהרת עם המתכון הזה
26/06/2017 | 11:35
1
46
כף אבקת אפייה על 3/4 כוס קמח נראה לי ממש מוגזם!
לי נראה ששכחו לציין רכיב או שניים - רסק תפ"ע או שמן או פשתן טחון - משהו!
אני מצרפת לך שני לינקים
אחד - מאפין שקדים ופטל שאת יכולה להתאים לטעמך, כאן
והאחר, עוגה בחושה עם וריאציות שהיא פשוט נהדרת! את יכולה לעשות ממנה עוגת שיש או עוגה עם פירות או עם קינמון... הרכיב היחיד שצריך לחפש הוא פשתן טחון. שווה לקנות ולשמור בפריזר.
הנה המתכון הבסיסי,הווריאציות בבלוג בקישור למעלה

העוגה הבסיסית
רכיבים 
½1 כוסות קמח לבן (אפשר להמיר חלק בקמח כוסמין)
¼ כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית סודה לשתייה
1 כוס חלב שקדים או סויה
1 כף זרעי פשתן טחונים
⅔ כוס סוכר
¼ כוס שמן נייטרלי 
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית מולסה (לא חובה)
3 כפות ממרח שקדים/שקדיה
הכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) ומכינים תבנית מלבנית (20 על 10 ס"מ) או תבניות קטנות או אפילו תבניות מאפינס (זמן האפייה יוכתב ע"י גודל התבנית).
מנפים לקערה בינונית קמח, מוסיפים מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
בקערה נפרדת מערבבים פשתן טחון עם חלב, מוסיפים סוכר, שמן, וניל ומולסה, ומערבבים היטב. יוצקים את הנוזלים לקערת הקמח ומערבבים היטב. לעוגה בחושה בסיסית, מוסיפים עכשיו את ממרח השקדים, מערבבים היטב, מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות או עד שמוכן (מבחן הקיסם: נועצים קיסם ואם הוא יוצא יבש, רק עם קצת פירורים, העוגה מוכנה)
 
 
 
לצפיה ב-' תודה,זה לקוח מהדף של bosh , אז אני מבינה שלא כל המתכונים'
תודה,זה לקוח מהדף של bosh , אז אני מבינה שלא כל המתכונים
26/06/2017 | 20:28
40
שם הם פולפרוף, למרות שהם מצטלמים נהדר! D-:
זו אמורה להיות עוגה פאדג'ית ועשירה.
אולי אנסה את הבראוני-בטטה במקום?
לצפיה ב-'כמו תמר'
כמו תמר
26/06/2017 | 13:12
38
משהו שם נראה לא נכון
אבל אם את רוצה להישאר עם הורסיה השוקולדית אני מציעה להעלות את כמות הקמח לכוס ורבע, להוסיף רסק תפוחים בכמות של חמש כפות, להוסיף חצי כוס שמן כלשהו, שתי כפיות אבקת אפיה זה די והותר וטיפונת מלח.
 
אם את רוצה את יכולה לתת לזה גוון עם זסט מתפוז אחד, או לחילופין להוסיף שתי פיות קינמון טחון. או חצי כוס קקאו וחצי כוס קוקוס טחון.
 
בהצלחה!
לצפיה ב-'הערה קטנה לסדר - גם לפעמים הבאות....וסליחה מראש. '
הערה קטנה לסדר - גם לפעמים הבאות....וסליחה מראש.
26/06/2017 | 23:42
1
69
מוטב היה לו היית מביאה מלכתחילה את המתכון השלם כפי שהופיע ב - BOSH ושאליו ועל בסיסו ניתן היה להגיב ממש לענין.
אז לכל המתעניינים - זה המתכון המקורי :
Cake:
3/4 cup plain flour
1 cup cocoa powder
1 tbsp baking powder
1 tsp vanilla extract
1 cup maple syrup
1.5 cup almond milk
 
Frosting:
1 cup cocoa powder
1.5 cups brown sugar (powdered)
1/3 cup dairy free butter
1 tsp vanilla extract
1/2 cup almond milk
 
Method:
1 Put all the cake ingredients in a food processor & whizz them up
2 Pour equal amounts of the mixture into 2 greased cake tins
3 Bake them both for 30 minutes at 180℃ (356℉)
4 Put the brown sugar in a food processor (we used a nutribullet) & whizz it up into a very fine powder
5 Put all the ingredients in a food processor & whizz them up into frosting (be patient, this will take a while but it will be very worth it)
6 Take the cakes out of the oven & allow them to cool down to room temperature
7 Put a thick layer of the frosting on the top of one of the cakes
8 Put the other cake on top
9 Cover the entire thing with the rest of the frosting
 
וזה הסרטון שמציג את "הסחורה" >> https://www.facebook.com/bosh.tv/videos/1352869271458236/
 
לצפיה ב-' תודה'
תודה
21/07/2017 | 06:27
לצפיה ב-'מפה לשם שוב סופשבוע...'
מפה לשם שוב סופשבוע...
22/06/2017 | 10:21
3
57
מה בתכנית?
בשבת מגיעים לצהרים אורחים עם צליאק. לא סגורה עדיין מה וכמה.
היום אורחת משמחת על המרפסת לאחה"צ, חוככת בסוגיית התקרובת הקלה.

בבוקר האכלתי את הנוער החוגג בפנקייק שהיה גם טבעוני וגם נטול גלוטן פשוט כי לא מצאתי קמח רגיל במקפיא...

נשאר לי די מזון מאתמול שהיום לא חייבים להכין אולי אתפנה להכין גלידת פיסטוק סופסוף...
לצפיה ב-'מזל טוב לחגיגות! '
מזל טוב לחגיגות!
22/06/2017 | 15:37
28
שלחתי קניינית לשוק שתביא לי משמש לריבה, מעבר לזה אני לא מתחייבת על כלום.
היה מתאים לי פנקייק עכשיו. רק עם מייפל סירופ
לצפיה ב-'התקרובת הקלה '
התקרובת הקלה
22/06/2017 | 17:44
1
50
העלתה שתי עוגות
אחת מייפל אגוזים
השניה קינמון קוביות פרי-אפרסקים ותפוח
 
באותה הזדמנות שני כיכרות לחם בחוש ללא לישה נ"ג עם זרעים ואגוזים
 
תענוג
הארגז האורגני הביא אלי הרבה חצילים , דלעות יפניות, קישואים בכמה גוונים, תרד ניו זילנדי ותירסים. חוצמזה הרבה אחרים שיכולים להתבשל או להאכל בסלט...
לצפיה ב-'בעניין חצילים - לאחרונה בכל תבשילי החצילים '
בעניין חצילים - לאחרונה בכל תבשילי החצילים
25/06/2017 | 09:59
39
במקום לטגן את החצילים אני אופה אותם בתנור ואז מוסיפה לסיר בסוף הבישול.
לצפיה ב-' פורומים מקצועיים מתחדשים - יש את מי לשאול הכל '
פורומים מקצועיים מתחדשים - יש את מי לשאול הכל
21/06/2017 | 12:38
1
 מסוכסכים עם השכן על רכוש משותף? מתמודדים עם דייר סרבן תשלום? 
מומחה בפורום ועד בית- בתים משותפים מחכה לשאלות שלכם
 
נתקלתם במקרה של רשלנות רפואית? אתם צריכים ייעוץ משפטי בנושא? עו"ד מהתחום מחכה לייעץ לכם בפורום רשלנות רפואית
 
העסק נמצא בקשיים כלכליים? צריכים ייעוץ פיננסי? פורום הלוואות לעסקים וייעוץ עסקי זה המקום בשבילכם
 
הקריירה נתקעה? מתקשים למצוא כיוון תעסוקתי בחיים? בפורום ייעוץ קריירה מחכים לכם בקוצר רוח וישמחו לייעץ לכם
 
בעיות ראייה, משקפיים, מולטיפוקל, עדשות ראייה, צילינדר -  מומחה אופטומטריסט כאן בשבילכם בפורום עדשות מגע ומשקפיים 
 
 הבניין שלכם עומד לעבור תמ"א 38? לא יודעים מה הזכויות שלכם בפרויקט פינוי בינוי? היכנסו לפורום תמ"א 38 והתחדשות עירונית ותקבלו תשובות להכל

מתמודדים עם בעיות בעסק? רוצים להתייעץ לגבי קידומו? בפורום עסקים תימצאו פיתרונות להכל
לצפיה ב-'אמצע השבוע במרחשת'
אמצע השבוע במרחשת
20/06/2017 | 12:26
2
43
אתמול הכנתי מלוא הבלנדר פסטו , בלי אגוזים משום סוג אבל עם לא מעט שמרי בירה, חשבתי להקפיא
אלא שטז נזכרתי בכלי מלא פסטה אורז מסולסלת שנשאר מיותם ללא רוטב
שיטחתי בתבנית את הפסטה נתתי מעליה פסטו בנדיבות, מעל פיזרתי פרוסות עגבניות עסיסיות ומאד בשלות, מעל שכבה של שבבי סויה שעירבבתי עם תבלינים ועוד כמה כפות פסטו. מעל הכל זילפתי שמנת סויה אלפרו והכנסתי לתנור. לא יאומן כמה זה הצליח.

כרוב משני הכרובים שהגיעו בשבוע שעבר במשלוח אורגני נקצץ דקדק, הוספתי לצרורו בצל ירוק שקצצתי היטב ולחבורת נקטרינות שהתעייפו מאד- בקוביות. בצל נקטרינות כרוב וחבילת עלי סלק קצוצים לרצועות דקות, בסדר הזה. מעט שמן זית, מלח פלפל ו...ריבת פטל נהדרת. ליד התבשיל המוצלח הזה הוספתי גם תבנית אורז+כוסמת ירוקה+קינואה+ עדשים כתומים הכל צעורבב מלח פלפל כמון כף שמן קוקוס אפוי.

למרבה הפלא לא נשאר הרבה מכלום ועד הערב כשכולם בבית כבר יש ביקוש לחידוש אז אני חוככת בדעתי לכיוון של טופו לא קדיתא אפוי במרינדה של חרדל סויה סילן ופלפל חריף אבל אולי ברגע האחרון דווקא בצל, פרוסות עגבניות טריות הרבה שום במרחשת באמת...

תכניות על גלידת פיסטוק נגנזו אבל לא להרבה זמן
לצפיה ב-'היום חוגגים לצעיר יומולדת'
היום חוגגים לצעיר יומולדת
21/06/2017 | 14:35
1
36
עם שלושה חברים שלו
תבנית תפוחי אדמה וטבעות דלורית בתנור עם משחת בצל וסילן
 
סיר קינואה בשני צבעים עם פול סנפרוסט והרבה כמון ומיצלימון
 
קוביות טופו קדיתא עם כרוב קצוץ ואפונה של סנפרוסט בתנור ברוטב ריבת פטל, חרדל, סויה, ברנדי אגסים ופלפל חריף.
 
בערב יאכלו חומוס פלאפל קנוי פיתות וסלט
 
מחר בבוקר פנקייק טבעוני ואחר כך ים עם פרות וקרטיבים על החוף
ואז ישוחררו אחר כבוד...
 
לצפיה ב-'מזל טוב לצעיר'
מזל טוב לצעיר
21/06/2017 | 21:47
18
הרוטב של הטופו קדיתא בתנור נראה מעניין מאד
לצפיה ב-'משרד הבריאות: המלצות תזונה חדשות'
משרד הבריאות: המלצות תזונה חדשות
19/06/2017 | 15:05
6
70
 
עדיין לא טבעונות, אבל צעד חשוב קדימה. בסוף האמת הצדק והחמלה ינצחו.
לצפיה ב-'טוב, הם לא ממש גילו כאן את אמריקה מבחינה בריאותית'
טוב, הם לא ממש גילו כאן את אמריקה מבחינה בריאותית
20/06/2017 | 00:26
4
15
לצפיה ב-'נכון'
נכון
21/06/2017 | 22:10
26
אבל יש לזה פוטנציאל לפגוע בתעשיית המוות ולהפחית את סבל בעלי החיים.
לצפיה ב-'עד כמה יש בכלל הדרכה של רופאים בנושאי תזונה?'
עד כמה יש בכלל הדרכה של רופאים בנושאי תזונה?
21/06/2017 | 22:54
2
29
נתקלתי במעט מאד רופאים שהבינו בתזונה, או שבכלל התייחסו לנושא.
לצפיה ב-'כמעט ולא לומדים את זה בבתי ספר לרפואה'
כמעט ולא לומדים את זה בבתי ספר לרפואה
22/06/2017 | 09:33
1
36
ומה שלומדים מעט מאוד. אבל זה כן רלוונטי להמלצות של תזונאיות, טיפת חלב וכו׳.
לצפיה ב-'חבל שאין התייחסות סבירה לנושא כל כך חשוב'
חבל שאין התייחסות סבירה לנושא כל כך חשוב
24/06/2017 | 01:39
6
לצפיה ב-'זה מאד משמח כשזה נהיה רשמי'
זה מאד משמח כשזה נהיה רשמי
21/06/2017 | 20:37
36
ומאד שמחתי שלא כתוב בשום מקום דל שומן, לא לגבי מעט מוצרי החלב שהוזכרו ולא שום דבר אחר
אבל
התפריט שלהם כל כך דיאטטי ולא מגניב שמייד חשתי חולה
לצפיה ב-'שומן קוקוס - עד כמה אתם מודעים לכך שהוא לא בריא?'
שומן קוקוס - עד כמה אתם מודעים לכך שהוא לא בריא?
18/06/2017 | 13:12
4
63
אני בתמימותי חשבתי שהוא לא כל כך נורא. אבל מסתבר שאני כנראה טועה. קראתי את הכתבה ב YNET והלכתי למקור. אולי מישהו יכול לעשות לי סדר בדברים? אודה מאוד.
לצפיה ב-'יש לי כמה כללי ברזל'
יש לי כמה כללי ברזל
18/06/2017 | 13:54
3
67
אחד - כמה שפחות וינט. שני - אם איתי גל חתום על המאמר, אני אישית נוטה לא להאמין לאף מילה כולל ו"ו החיבור וה"א הידיעה... זה בכללי
בעניין שמן קוקוס - אני כמעט לא משתמשת כי לא אוהבים אצלי את הטעם, וגם נטול-הטעם לא משהו בעיני (הוא מקשה בצקים יותר מדי), אבל מצאתי שהוא מעולה להסרת איפור!
אני משתמשת בעיקר בשמן חמניות ושמן זית. אני מטגנת ממש מעט, אז כל האזהרות מפני שמן זה או אחר לא כל כך מפחידות אותי. מעניין מה אחרים יגידו!
 
לצפיה ב-'לי יש מחסור כללי של ברזל '
לי יש מחסור כללי של ברזל
18/06/2017 | 18:16
2
65
לכן אני מציץ לעיתים בYNET וקורא את כתבי איתי גל בזהירות רבה.
הסיפור עם הקוקוס עורר בי שאלות ולכן הלכתי לקרוא את הדברים במקור שאליו אני רוחש יותר כבוד מקצועי.
אני יודע שהקוקוס עשיר בשומן רווי אבל תמיד נטיתי להאמין - יותר בחזקת ווישפול ת'ינקינג - שהשומן הרווי של הקוקוס הוא "צמחי" ולכן הוא לא מגלם בתוכו את הסיכונים שיש בשומן רווי מן החי, הס מלהזכיר. ולכן, אהבתי מאוד קצפות ועוגות דמויות גבינה, בחג השבועות למשל, ובכלל, שעשויות משומן קוקוס צמחוני ו"בלתי-מזיק".
הפרסום המדובר די איפס אותי והשאלה שלי פשוטה: הכצעקתה?
לצפיה ב-'לא בריא במיוחד ולא לא בריא במיוחד'
לא בריא במיוחד ולא לא בריא במיוחד
18/06/2017 | 18:47
1
58
מסכים לגבי התובנות של תמר ושלך לגבי טמקא ואיתי גל. שמן קוקוס הוא לא גלולת הפלא שמנסים לעשות ממנו בזמן האחרון. יש ויכוח לא קטן לגבי הנזק או אי נזק ששומן רווי עלול לגרום אבל בכל מקרה, רוב התכונות ה״פילאיות״ שמייחסים לשמן קוקוס לאחרונה הן לא באמת מגובות במחקרים. עוד שמן. אפשר להשתמש בו, אבל לא להשתולל
לצפיה ב-'אז חוזרים ל"הכל במידה". תודה רבה!'
אז חוזרים ל"הכל במידה". תודה רבה!
19/06/2017 | 06:43
30

 
לצפיה ב-'אומגה 3'
אומגה 3
18/06/2017 | 11:46
2
41
מי משתמש באומגה 3 שמבוסס על אצות?
אני משתמשת ב- for two שנארז על ידי טבע. חסר בחנויות כבר חודש. מישהו מכיר ספק אמין אחר?
תודה.
לצפיה ב-'לא משתמש אישית'
לא משתמש אישית
19/06/2017 | 13:32
36
אבל אפשר להשיג אונליין דרך ויטהקוסט או iherb
לצפיה ב-'אני באופן אישי'
אני באופן אישי
23/08/2017 | 19:23
18
משתמשת אומגה 3 מרווה מרושתת וזה מעולה, שיפר את הבעיות שהיו לי במערכת העיכול וכבר האוכל לא גורם לי כאבי בטן.
לצפיה ב-'מתכונים לסייטן'
מתכונים לסייטן
18/06/2017 | 11:37
21
אני זקוקה בדחיפות למתכונים דלי פחמימות המבוססים על סייטן.
תודה למשיבים
לצפיה ב-' נפתח פורום גיוס והשקעות בחברות סטארטאפ '
נפתח פורום גיוס והשקעות בחברות סטארטאפ
18/06/2017 | 10:38
1
 יזמים צעירים? הקמתם חברה חדשה? זקוקים לייעוץ עסקי-משפטי?
פורום חדש, חם מהתנור, יענה לכם על כל השאלות בנושאים כמו גיוסי הון, הסכמי בעלי מניות ועוד ועוד.
 
 
לצפיה ב-'בישולי סופ״ש - מה מתבשל אצלכם?'
בישולי סופ״ש - מה מתבשל אצלכם?
17/06/2017 | 15:21
11
43
אצלנו:
סלט ג׳וליאנים גזר, סלק, קולרבי, כרוב , בתיבול אסייתי

פירה כתמתם מתפוחי אדמה, בטטה, עדשים כתומות, בצל מטוגן והרבה תבלינים

קציצות עדשים כתומות, בטטה, גזר, שום, טופו, שיבולת שועל קמח ותבלינים, הל במעבד מזון ומטוגן

אטריות אורז עם וקאמה , קוביות טופו מושרות במרינדה, מוקפצות עם שאריות הג׳וליאנים מסעיף א׳, בצל , אפונה, פטריות ופלפל אדום, ברוטב סויה ג׳ינג׳ר שום סילאן חמאת בוטנים, מירין, חומץ אורז, חלב קוקוס.

תפוחי אדמה בתיבול איטלקי - בתנור

בערב - עוגיות , עוגה בחושה
לצפיה ב-'אצלנו בקטנה'
אצלנו בקטנה
17/06/2017 | 22:52
4
55
בערב שבת היינו מוזמנים ליומולדת בקיבוץ בו גדל הישן לצידי
חלקנו כלל קציצות מטוגנות כמו פלאפל מכוסמת ירוקה,עדשים צהובים, כוסברה, פטרוזיליה, בצל וקישואים. רוטב טחינה ירוקה חמצמצה שחלק אכלו בלי קשר
וקינוח פודינג שוקולד שהכיל הרבה שוקולד אמיתי מומס פנימה ונחל הצלחה.
 
היום הכנסתי לתנור סיר ובו שתי דלעות יפניות ושתי דלעות ערמונים שמלאתי באורז מלא עגול, כוסמת ירוקה ועדשים כתומים מעורבבים עם שומן קוקוס, קארי, שמרי בירה ,מעט סילן ,פלפל חריף ומלח. סביבן מלאתי בקוביות של נקטרינות עייפות ,שורש פטרוזיליה, בצל וזוקיני. מעט מים מעט שמן מלח פלפל. יצא משובח וכולם נברו בסיר לאורך היום. מעבר לזה הרבה ירקות טריים, אבוקדו על טוסטים עם ובלי גלוטן ועוגת בסקויטים עם קרם טופו וציפוי שוקולד
לצפיה ב-'אשמח לדעת איך הכנת את פודינג השוקולד ועוגת הביסקוויטים '
אשמח לדעת איך הכנת את פודינג השוקולד ועוגת הביסקוויטים
18/06/2017 | 01:08
3
41
ביום ג׳ תורי להביא אוכל לישיבת צוות, אני תמיד מביאה אוכל טבעוני טעים ובריא ומפתיעה את הצוות
אשמח לרעיונות פשוטים וטעימים שלא לוקחים הרבה זמן - אני בד׳״כ מביאה שני סלטים, פשטידה, שניים שלושה ממרחים ולחם טוב, קינוח.
לצפיה ב-'בריא?'
בריא?
18/06/2017 | 07:13
1
44
תביאי סלט פרות
או חצי אבטיח ממולא בפרות שלמים או בכדורי אבטיח ומלון
עוגת בסקויטים זה לא בריא, רק טבעוני. אני מרסקת במעבד מזון חצי ק"ג טופו רך עם מיץ לימון סחוטרי מתחילה מחצי לימון לרוב מגיעה לשלם, סוכר ווניל לפי הטעם, טיפה מלח. לעיתים- תלוי במרקם אני מוסיפה שמנת סויה ופודינג אינסטנט להגיע למרקם חלק. בזה אני משתמשת כמו בתערובת גבינה לעוגת שכבות. מלמעלה ממיסה שוקולד מריר עם מעט שומן קוקוס ומזלפת.
 
פודינג שוקולד אני מכינה מליטר חל"ס בסיר על האש, 300 גרם שוקולד מריר בקוביות מומס פנימה, שתי כפות חמאת קקאו, אחרי שהכל נמס על פי רוב יש צורך בחיזוק הצבע והארומה השוקולדית אז אני מוסיפה בין 3-4 כפות אבקת קקאו איכותית, סוכר לפי הטעם. לכל זה אני מוסיפה 5 כפות אבקת פודינג וניל לבישול מומסות בחצי כוס חל"ס. מוסיפה לסיר תוך כדי בחישה למניעת גושים עד שמסמיך. מצננת היטב טוחנת בבלנדר ושוב מצננת. אפשר להחליף חלק מהסויה בחלב קוקוס ולפזר שבבי קוקוס מעל לפני ההגשה
לצפיה ב-'תודה'
תודה
18/06/2017 | 13:08
3
לצפיה ב-'גלילות חצילים עם גבינת פסטו'
גלילות חצילים עם גבינת פסטו
18/06/2017 | 17:11
25
אני מכינה לפעמים וריאציה על הטרין חצילים ופלפלים, ובמקום לסדר את הדברים כטרין מגלגלת בנפרד כל פרוסת חציל עם המילוי, זה נראה פחות מרשים אבל יותר נוח לאירוח.
לצפיה ב-'ואנחנו עשינו פויקה ליד הנחל...'
ואנחנו עשינו פויקה ליד הנחל...
18/06/2017 | 12:03
4
61
אני לא סובלת את הפויקות שבהן שופכים כל מה שיש בבית לפויקה + אבקת מרק + קולה+ צ'ילי+ סילאן + השד יודע מה...
אז טיגנו בצל, הוספנו חצילים ופטריות, ורק אז שאר ירקות, כולל הרבה סלרי ושורש פטרוזיליה. תיבלנו בקארי, כמון, וממש קצת צ'ילי והוספנו חלב קוקוס. וכמובן אורז בסיום, על זה לא מוותרים... יצא טעים חבל"ז.
וכבונוס - מכיוון שחתכנו יותר מדי ירקות שלא נכנסו לסיר, אתמול פשוט לקחתי אותם ועשיתי תבשיל ירקות זהה בבית על הגז, מינוס האורז, שאותו עשיתי בסיר נפרד. לא פחות טעים, וכבר נגמר
לצפיה ב-'2 שאלות קטנות: איזה נחל? האם יש/אין שם יתושים מטרידים?'
2 שאלות קטנות: איזה נחל? האם יש/אין שם יתושים מטרידים?
18/06/2017 | 12:45
2
10
לצפיה ב-'נחל ציפורי'
נחל ציפורי
18/06/2017 | 23:36
1
36
ובאנו מגובים באלתוש וכד', אבל לא היה צריך בסוף...
לצפיה ב-'אחלה. תודה.'
אחלה. תודה.
19/06/2017 | 06:33
1
לצפיה ב-'נשמע מעולה!'
נשמע מעולה!
18/06/2017 | 13:55
4
לצפיה ב-'ממש כלום! '
ממש כלום!
18/06/2017 | 13:56
29
אני מאד מקווה שהיום אתארגן על בישולים אחרת יהיה רעב
לצפיה ב-' פורום הישרדות נפתח מחדש '
פורום הישרדות נפתח מחדש
15/06/2017 | 13:07
4
 שורדים אמיתיים מכורים להדחות ומשימות חסינות
פורום הישרדות נפתח ומחכה לכם, במיוחד לרגל העונה החדשה המשודרת בימי רביעי ושבת ערוץ 2.
היכנסו ושתפו מי הפייבוריט שלכם
 
 
לצפיה ב-'תכנוני יום רביעי '
תכנוני יום רביעי
14/06/2017 | 10:59
2
48
מהבוקר אני חושבת שכבר יום חמישי, אבל מהבוקר אני טועה.
בינתיים הספקתי לתכנן: יש לי צרור יפה של מנגולד, ונראה לי שאנסה להכין פראטה - מעין פיתה הודית מטוגנת - ממולאה בתרד עם תבלינים וכוסברה. יש לי המון סלק, עוד לא בטוחה מה להכין ממנו. תפוחי אדמה... אולי סלט קר עם מלפפון חמוץ ביתי.
פאי תפוחים לא נראה לי שאכין אבל אולי עוגת פירות בחושה.
 
השבוע בארגז של חביביאן הגיע אבטיח מהמם! ממש בטעם של אבטיח מהילדות. בעצם זה קינוח אולטימטיבי... למה להדליק תנור לעוגה?
נחשוב על זה
לצפיה ב-'קודם כל'
קודם כל
14/06/2017 | 15:02
38
עוגה זה לא קינוח כי מי באמת יכול לאכול עוגה בסוף ארוחה ראויה?
עוגה זה פינוק על ליד הקפה/תה/ חליטה... אז בתור שכזו וודאי להדליק תנור
 
אבטיח זה בכלל לא קינוח זה מזון חובה מתאים לכל עת- על הבוקר, במקום צהריים גם חטיף גם ליד גם בעצמו
 
הפיתה הזאת נשמעת שוס
 
לצפיה ב-'בלי תכנונים, היום ממה שבבית'
בלי תכנונים, היום ממה שבבית
14/06/2017 | 15:05
36
עלשולחננו
המתכון הראשוני של אורי שביט אבל אצלה אפונה ירוקה וכוסברה ונענע שלא היתה לי. אז אילתרתי
ושווה!
פלאפל מ...כוסמת ירוקה ועדשים צהובים קטנים.
לפני שאתם מעווים פניכם הסכיתו ושמעו כי זה מה זה שווה וטעים!
שתי כוסות כוסמת ירוקה וכוס עדשים צהובים הודים קטנים בקערה עם מים.
בערך ארבע שעות.
במעבד מזון
צרור כוסברה/פטרוזיליה או שניהם אפשר גם נענע, שלושה קישואים קטנים יחסית ויציבים בצל גדול. לי היתה רק פטרוזליה והכנסתי הרבה.
אחרי ריסוק לקערת ערבוב,
באותו מעבד מרסקים את הכוסמת והעדשים (לאחר סינון) בתוספת פלפל חריף לפי טעמכם, מלח כנל, שתי כפות כמון טחון כף כורכום.
לערבב הכל היטב להוסיף כפית סודה לשתיה. לערבב היטב.
במחבת לשפוך שמן זית בנדיבות ולטגן קציצות פחוסות עד להשחמה ולהפוך.
אוכלים עם טחינה ירוקה וחמוצה עם הרבה שום
הנאה מובטחת.
לשונאי הירוק הקלאסי ניתן להחליף את העלים בבצל ירוק ונענע.
לצפיה ב-'רוצה לקנות סיר איכותי, אפשר המלצות?'
רוצה לקנות סיר איכותי, אפשר המלצות?
15/06/2017 | 12:11
1
20

התחלתי לבשל לעצמי בקטנה, בעיקר דברים כמו קינואה/שעועית/עדשים.
אני צריך סיר איכותי ולא כל כך יודע מה לחפש.
לעניין החומר, הבנתי שנירוסטה נחשב בטיחותי (קראתי שסולתם מומלצים, יש עוד חברות שכדאי לשקול?).
לעניין הגודל, סיר של כמה ליטר לקחת (או קוטר בסנטימטרים).
אני מבשל רק לעצמי, לא כמויות גדולות אז לא צריך משהו עצום ובכל זאת?
זה משנה מכסה זכוכית או משהו אחר?
 
לצפיה ב-'לי יש סירים ישנים של סולתם והם מעולים'
לי יש סירים ישנים של סולתם והם מעולים
16/06/2017 | 12:36
28
מכסה זכוכית יש לי בסיר אחד, ואני תמיד חוששת שיישבר.
גודל הסיר... תלוי במקום בארונות ובגודל המטבח. הייתי הולכת על סיר בינוני פלוס שיתאים לבישול דגנים, ועוד סיר גדול יותר לתבשילים.

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

פורום תזונה ודיאטה
בואו לקבל ייעוץ והכוונה
אורית הרטום - דיאטנית קלינית ורופאה סינית
אורית הרטום

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ