לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1047510,475 עוקבים אודות עסקים

פורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

הנהלת הפורום:

אודות הפורום תזונה טבעונית

ברוכים הבאים!
מטרת הפורום לשמש בית חם לכל מי שבוחר/ת בדרך התזונה הטבעונית על כל משמעויותיה, והשלכותיה.
הפורום פתוח לכולם, כל עוד שומרים על דיון תרבותי ומכבד. כל הודעה בגנות משתמש/ת ספציפי/ת ו/או בגנות דרך התזונה הטבעונית, תימחק והגולש יחסם.
כל מי שהנושא קרוב לליבו מוזמן להישאר ולהעשיר את הפורום בנוכחותו ונסיונו.
 נא לקרוא את תקנון הפורום שבמאמרים ואת תקנון הפורומים של תפוז בטרם הכתיבה בפורום.
נשמח שתישאר/י

לצפיה ב-'האם ממרח הכמהין שלי מקולקל?'
האם ממרח הכמהין שלי מקולקל?
02/11/2017 | 01:11
1
50
שלום! אבא שלי הביא לי ממרח כמהין מאיטליה, בצבע שחור כזה. אחרי זמן-מה, הממרח התחיל להתכסות במעין צבע לבן, דומה לעובש, למרות ששמרתי מאוד על הניקיון של הצנצנת והקפדתי לא לטבול בה כלים מלוכלכים מכל סוג.
מישהו יכול לומר לי אם החומר הזה (בתמונה) הוא באמת עובש, או שסתם תופעה נפוצה בממרח כמהין?
תודה!
לצפיה ב-'ממש קשה לומר דרך תמונה...'
ממש קשה לומר דרך תמונה...
03/11/2017 | 15:26
25
תלוי בריח ובטעם. בכל מקרה מתבאסת בשבילך
לצפיה ב-'קנינו קופון למסעדות מוניקה הטבעונית'
קנינו קופון למסעדות מוניקה הטבעונית
01/11/2017 | 16:45
2
52
אמרו לנו להזמין מקום, הזמנו, אמרו וביקשו מאיתנו לדייק, דהיינו, מה אגיד ומה אומר , הגענו לפני הזמן מספר דקות ומזל שכך, מה מה מה, המסעדה היתה ריקה מאדם, 3 זוגות היו ואנחנו הזוג הרביעי כך עד שהלכנו הביתה.
 
האוכל זוועתי עולם,  והמחיר בשמיים.
 
אין לי אומץ לנסות עוד מסעדה טבעונית, באשר נפלנו נפלנו, למה ליפול עוד פעם.
לצפיה ב-'לא שמעתי על המסעדה הזו'
לא שמעתי על המסעדה הזו
01/11/2017 | 17:55
35
איפה היא? מה אכלתם ומה היו המחירים?

לצפיה ב-'מצטרפת לשלאלותיה של תמר....כמו במסעדות רגילות, יש גם מסעדות'
מצטרפת לשלאלותיה של תמר....כמו במסעדות רגילות, יש גם מסעדות
03/11/2017 | 15:39
35
טבעוניות יכולות להיות לא משהו...
 
מאיזה איזור את?...יש הרבה מסעדות טבעוניות מעולות וגם ויגן פרנדלי אם זה רלוונטי....
לצפיה ב-'עוגות של חורף'
עוגות של חורף
30/10/2017 | 18:29
14
87
הכוכבת הגדולה אצלנו היא בחושה תפוזים עם שוקולד לבן

אחריה מגיעה עוגת שמרים עם שלל מילויים -קרם שוקולד עם שוקולד ממש,תפוחים עם קינמון וקרם וניל, "גבינה", אגוזים קינמון וסוכר, ריבת פרות יער...

וכמובן שלל השוקולדיות כולל בראוניז עם "גבינה" , שוקולד שקדים עמוסה בשלוש מאות גרם שוקולד ושקדים טחונים גס, סתם שוקולד, שוקולד בניחוח אספרסו עוד.

חוץ מהשמרים כל העוגות אצלנו נטולות גלוטן
לצפיה ב-'הוסיפו מאצלכם וכולנו נשמין מנחת'
הוסיפו מאצלכם וכולנו נשמין מנחת
30/10/2017 | 18:47
6
18
לצפיה ב-'עוגת קראנץ' שמרים של גלעד אילון'
עוגת קראנץ' שמרים של גלעד אילון
31/10/2017 | 19:16
5
46
אני מוסיף לה גם שברי אגוזים.
לצפיה ב-'עוגות שמרים ראויות'
עוגות שמרים ראויות
01/11/2017 | 08:36
1
27
זה תענוג שקשה להתחרות בו בפרט כשהן חמימות וטריות
לצפיה ב-''
01/11/2017 | 14:45
לצפיה ב-'אוי, זאת באמת מעולה'
אוי, זאת באמת מעולה
01/11/2017 | 12:42
20
אני עושה אותה כל פעם כשצריך להביא עוגה לארוע ולעשות רושם על הקרניבורים, וכולם בהלם - מה, זאת עוגה טבעונית???
לצפיה ב-'״בעיקר מתוק״ של גלעד איילון'
״בעיקר מתוק״ של גלעד איילון
01/11/2017 | 18:07
1
27
עזר לי כל כך בתחילת דרכי הטבעונית! אתר מעולה מהולה!
לצפיה ב-'עיקר שכחתי! קישור ל״בעיקר מתוק״'
עיקר שכחתי! קישור ל״בעיקר מתוק״
01/11/2017 | 18:09
24
לצפיה ב-'ויש לי גם עוגת גזר נהדרת'
ויש לי גם עוגת גזר נהדרת
01/11/2017 | 12:43
34
לא זוכרת כבר מאיפה היא, אבל היא מעולה ואני כל פעם חוזרת אליה
לצפיה ב-' ממש מזמן לא אפיתי עוגות'
ממש מזמן לא אפיתי עוגות
01/11/2017 | 14:08
30
עשית לי חשק לעוגת שמרים! את זו, עם המרציפן, אני הכי אוהבת.
וגם לעוגת גזר עם שוקולד.
 
לצפיה ב-'בהחלט עוגות שמרים, במיוחד במילוי פרג (יש לי שאלות בנושא...)'
בהחלט עוגות שמרים, במיוחד במילוי פרג (יש לי שאלות בנושא...)
02/11/2017 | 21:52
3
4
לצפיה ב-'מלית פרג של אוזני המן - גם לעוגות שמרים'
מלית פרג של אוזני המן - גם לעוגות שמרים
03/11/2017 | 09:30
2
15
זו המלית הקבועה שלי
 

רכיבים
¼ כוס חמאת קקאו (40 גרם)
1 כוס חלב שקדים
3 כוסות פרג טחון טרי (בערך 250 גרם)
¾ כוס סוכר (150 גרם)
¼ כפית ממרח וניל איכותי
גרידה מתפוז אחד

הכנה
בסיר בעל תחתית כבדה מחממים את משקה האגוזים עם חמאת הקקאו עד שהיא נמסה. מוסיפים את הווניל וגרידת התפוז.
מוסיפים פרג וסוכר ומערבבים היטב. מבשלים על להבה קטנה כחמש דקות בבחישה מתמדת. מצננים היטב, לפחות שעתיים במקרר. 
אפשר להכין עד שלושה ימים מראש, אפשר להקפיא.
 
 
 
לצפיה ב-' במתכון המשפחתי שלנו: קליפת לימון,יין, מרגרינה ודבש. '
במתכון המשפחתי שלנו: קליפת לימון,יין, מרגרינה ודבש.
03/11/2017 | 19:18
1
4
לצפיה ב-'אולי אתפשר על מחית תמרים מתובלת, למרות שפרג אוהבים יותר'
אולי אתפשר על מחית תמרים מתובלת, למרות שפרג אוהבים יותר
03/11/2017 | 19:20
2
לצפיה ב-'היום הניב התנור כאן'
היום הניב התנור כאן
03/11/2017 | 10:18
20
עוגת תפוזים בחושה בתוספת פרות מיובשים חתוכים קטנקטן והרבה זסט-משלושה תפוזים!
עוגיות נטולות גלוטן עם שתי כוסות מקדמיה קלויים טחונים גס,כוס וחצי קמח טף בהיר, חצי כוס עמילן ת"א, קצה כפית קסנטן גאם, שליש כוס שמן ,כוס סוכר זהוב וחלב סויה קר לאט לאט רק כדי שהתערובת תתגבש לכדור כשלוחצים בכף היד. יצאו נפלאות ממש
 
עוגיות מהגרנולה של מירב במליחות עדינה, כוס מייפל אורגני, כוס וחצי גרנולה כזותי, כוס וחצי קמח רגיל, ארבע כפות רסק תפוחים, אבקת אפיה, שליש כוס שמן וחצי כוס חמאת בוטנים ללא תוספות.  יצאו רכות ונהדרות.
לצפיה ב-'לא בישול, מסעדה (זכאים )'
לא בישול, מסעדה (זכאים )
25/10/2017 | 14:25
3
97
אתמול סוף-סוף הגעתי למסעדה "זכאים" בבית השואבה-פינת אלנבי (תל אביב), ומה אגיד לכם - מסעדה נהדרת עם אוכל מעולה שבמעולים! היינו שלוש סועדות וחלקנו שלוש מנות ראשונות ושלוש עיקריות - שפתיים יישקו (ובגדים יתפוצצו! כי המנות גם טעימות כל כך וגם נדיבות מאד) - התפריט כאן
למנה ראשונה לקחנו טחינה חלומית שהגיעה עם חלה נהדרת וממרחים חריפים
תפ"א קרועים והורסים
אמפנדס מנגולד (נדמה לי שלא מופיע באינטרנט) עם שמנת חמוצה מסויה + סלט עגבניות
לעיקריות:
קוסקוס
"גונדי כרובית צלויה בתנור, עטופה בצזיקי, שמן אריסה, חומוס קלוי ולימון פרסי מגורד. מוגש על וופל חומוס" (שזה בעצם סוג של פפדאם הודי)
"ניסואז תפוחי אדמה חרוכים, שעועית ירוקה, זיתי קלמטה, בצל, איולי שום אמיתי ושמן אריסה" - חלומי! 
לא היה לנו מקום לקינוחים אז שתינו תה נענע עם מרווה.
הכול היה נהדר, ציון אוהב ומעריץ במיוחד לתפוחי האדמה הקרועים - אפויים בתנור לוהט ואז מטוגנים קצת. מה יכול להיות רע? תענוג.
גם האווירה במקום מאד נעימה והשירות סופר-נעים.
שימו לב, שבאתר באליגם יש קופונים מאד משתלמים למסעדה, והם בתוקף עד תחילת או אמצע נובמבר. ממליצה מאד מאד, מחכה כבר לחזור לשם!
 
כמו שאבא שלי נהג לומר Beats cooking!
 
לצפיה ב-'"תפס" לי את העין האיולי ה*אמיתי* , אחפש בגוגל..'
"תפס" לי את העין האיולי ה*אמיתי* , אחפש בגוגל..
25/10/2017 | 16:30
1
20
לצפיה ב-'וואלה , האיולי המקורי עשוי משמן +שום, ללא שום מרכיב מן החי'
וואלה , האיולי המקורי עשוי משמן +שום, ללא שום מרכיב מן החי
25/10/2017 | 16:34
15
לצפיה ב-''
28/10/2017 | 18:47
7
לצפיה ב-'פתיתים'
פתיתים
24/10/2017 | 11:06
8
97
איך מכינים אצלכם?
אבא החמוד שלח לי שש חבילות (400X גרם) הכנתי את כל המתכונים המוכרים ( נקי,עם בצל, אדומים, עם פטריות,דלורית,אפונה) ונגמרו לי הרעיונות.
מחפשת צירופים שאני לא מכירה,משהו מעניין ולא מושקע, שמחזיק מעמד בקירור.
אולי לביבות כלשהן?




לצפיה ב-'איזה דבר מופלא זה פתיתים....'
איזה דבר מופלא זה פתיתים....
24/10/2017 | 21:05
70
אין לי באמת רעיונות מעבר למה שעשית! אולי להשתמש בבמולאים? להכין קציצות עם, נגיד, שעועית מבושלת או חומוס מעוך?
לטעמי, פתיתים עם בצל זה אחד ממטעמי  האליפות!
לצפיה ב-'אני הכנתי פתיתים ״אורז״'
אני הכנתי פתיתים ״אורז״
24/10/2017 | 21:38
54
טיגנתי שני בצלים פרוסים בשמן זית, הוספתי 3 קישואים פרוסים דק, עד שמתרככים קצת, פתיתים, תבלינים (פפריקה מעושנת ומתוקה, מלח , פלפל אנגלי, וכמו פתיתים. הילדים אהבו.

אפשר להכניס בלביבות שונות , אני לא אוהבת כי זה יותר מדי ״מושי״
לצפיה ב-'רעיונות יש בכתבה המצורפת - רק לדאוג לטבעון איפה שנדרש!'
רעיונות יש בכתבה המצורפת - רק לדאוג לטבעון איפה שנדרש!
25/10/2017 | 10:17
2
45
לצפיה ב-' הפשטידה מזכירה לי קוגל, השאר חביב מאד'
הפשטידה מזכירה לי קוגל, השאר חביב מאד
25/10/2017 | 16:25
1
12
לצפיה ב-' גם בתגובות יש מתכונים'
גם בתגובות יש מתכונים
25/10/2017 | 16:27
8
לצפיה ב-'לערבב עם עדשים מבושלים כבר'
לערבב עם עדשים מבושלים כבר
28/10/2017 | 18:52
2
39
והרבה קוביות זעירות של ירקות
 
להשתמש כתחתית לפשטידת חצילים ועגבניות
 
אצלנו פתיתים עם פטריות זה כל מני פטריות כולל שיטאקה יער וככה הכל חתוך קטן קטן אם אין טריות אז אחרי השריה.
 
פתיתים עם תועפות ירוקים מקוצצים.
 
פתיתים מבושלים עם שבבי סויה מתובלים היטב למלא בתוך פלפלים/ עלי כרוב/ בצל/... לאפות בתנור עם זיגוג סויה וסילן
לצפיה ב-' הפשטידה מוצאת חן בעיניי. בסגנון מוסאקה?'
הפשטידה מוצאת חן בעיניי. בסגנון מוסאקה?
28/10/2017 | 22:57
1
8
לצפיה ב-'גם'
גם
29/10/2017 | 10:14
17
וגם שכבות של פרוסות דקות של חציל שטוגנו מעט ופרוסות דקות של עגבניות טריות  ובינהן גבינת קשיו או שקדים או טופו...עם הרבה עשבי תיבול ושום
לצפיה ב-'מי פה סטודנט/ית? חוזרימות ללימודים?'
מי פה סטודנט/ית? חוזרימות ללימודים?
20/10/2017 | 12:44
9
71
מה בתיק האוכל? 
אני בעד כריכים ממש מושקעים + פירות ואגוזים
ולחורף מרק בתרמוס.
לצפיה ב-'אני מהצד השני (שמלמד סטודנטים)'
אני מהצד השני (שמלמד סטודנטים)
20/10/2017 | 17:26
63
איתך בהמלצות
לצפיה ב-'לחיילת שלי'
לחיילת שלי
28/10/2017 | 18:56
3
40
אני שולחת קציצות/לביבות שאפשר לאכול קרות עם או בלי טחינה או ממרח טופו וירקות חתוכים לאותה מטרה
 
כריכים לעיתים אבל היא מתבאסת לאכול לחם כל הזמן.
 
סלט פסטה עתיר רכיבים
 
בתרמוס יכול להיות מרק ,קפה, חליטה ועוגיות או עוגה בחושה ליד
לצפיה ב-'מה את שמה בסלט פסטה?'
מה את שמה בסלט פסטה?
28/10/2017 | 21:49
2
5
לצפיה ב-'ירקות מוקפצים'
ירקות מוקפצים
29/10/2017 | 10:21
1
24
אצבעות קישואים, רצועות פלפל בשני צבעים, גפרורי גזר, חצאי עגבניות שרי או רבעי עגבניות רגילות, פרוסות שמפניון, טבעות בצל, קוביות קטנות של טופו שאותן אני מגלגלת גם בתבלינים, שוטפת במסננת אפונה זעירה של סנפרוסט.
 
אפשר לגוון עם תירס בתפזורת, פרחי כרובית, קוביות חצילים מטוגנות...
 
הרוטב מרוטב סויה נ"ג אצלנו, סילן, מעט חומץ אורז, פלפל שחור גרוס. אם צריך מוסיפה מלח. מהירקות המוקפצים יש מספיק שמן.  אם יש לי עלי קורנית או אזוב טריים בכמות נאותה אני מכניסה גם אותם.
בכל מקרה זה בכלל לא מהזן של סלט פסטה עם זיתים.
לצפיה ב-'נשמע טעים ואכן ז׳אנר שונה מסלט פסטה/זיתים/עגבניות'
נשמע טעים ואכן ז׳אנר שונה מסלט פסטה/זיתים/עגבניות
31/10/2017 | 01:24
4
לצפיה ב-'אני כבר שבועיים סטודנטית'
אני כבר שבועיים סטודנטית
01/11/2017 | 14:13
3
35
זה מאד שונה ממה שהכרתי במאה הקודמת!
בכ"א אני עוד לא לגמרי מסודרת בראש עם האוכל - אני צריכה להביא משהו שקל לאכול בלי לעשות בלגן ולהתלכלך אבל לא רוצה רק פחממות!... בינתיים הבאתי ירקות חתוכים ולא סלט (כלומר בלי רוטב), כריכים עם הרבה ירקות, פעם אחת הבאתי מאפה מעולה שמצאתי בפריזר (סוג של קלצונה, עם מלית של תבשיל עדשים חריף), פירות, פירות יבשים. 
אפילו קיבלתי מתנות לקראת שנה"ל! קופסה מהמתקפלות (מגניבה) וכוס תרמית שעוד לא השתמשתי בה. 
לצפיה ב-' בהצלחה!'
בהצלחה!
01/11/2017 | 14:46
1
5
לצפיה ב-' תודה רבה!'
תודה רבה!
01/11/2017 | 18:06
3
לצפיה ב-'לכוס הטרמית'
לכוס הטרמית
06/11/2017 | 10:58
17
או אולי תרכשי לעצמך מתנה תרמוס כדי להביא מרקים
אז יש לך שליטה במה שיש בפנים, זה חם, ממלא ונח להביא.
לצפיה ב-' מחכים לכם בפורומים תיירותיים חדשים '
מחכים לכם בפורומים תיירותיים חדשים
16/10/2017 | 15:56
5
 
מתכננים טיול בחו"ל
רוצים להתייעץ עם מדריך טיולים שייתן לכם את כל הטיפים השווים
 
אתם מוזמנים לפורומים החדשים שלנו 
 
פורום חדש על המדינות הבלטיות לתכנן טיול בצפון-מזרח אירופה
 
בואו לברר על האטרקציות הכי שוות בפורום טיולים באירופה
 
הודו, נפאל, הפיליפינים... אתם מוזמנים לפורום המזרח הרחוק לשאול הכל
 
טיול לכבוד הפנסיה? טיול אחרי צבא? ירח דבש? הכל בפורום דרום ומרכז אמריקה
 
רואים רק לבן בעיניים? פורום חופשות סקי הוא הפורום שלכם
 
 
המשך גלישה נעימה
לצפיה ב-'חזל"ש קל לכולנו... אכן לכל שבת מוצ"ש '
חזל"ש קל לכולנו... אכן לכל שבת מוצ"ש
15/10/2017 | 13:19
1
60
כרגיל, קשה לי לחזור לשגרה. אבל במקביל אני חוזרת גם לשגרת אכילה מסודרת יותר, וזה טוב. 
עוד הרבה זמן בלוח השנה עד החופשה הבאה
 
 
 
לצפיה ב-'משתתפת'
משתתפת
15/10/2017 | 21:16
43
שיגרה זה לא בשבילי
לצפיה ב-'זרעי פשתן וצ'יה'
זרעי פשתן וצ'יה
12/10/2017 | 21:23
3
74
האם יש צורך לצרוך את שני הזרעים האלו יום יום או שהם בעצם נותנים את אותן יתרונות תזונתיים? אם שמים את זרעי הצ'יה במים ליום או אפילו יותר האם היתרונות שלהם הולכים לאיבוד או נשמרים?
לצפיה ב-'?'
?
24/10/2017 | 12:41
4
לצפיה ב-'אני אוכל כל יום כ 50 גרם זרעי פשתן שלמים אורגניים'
אני אוכל כל יום כ 50 גרם זרעי פשתן שלמים אורגניים
30/10/2017 | 15:10
1
31
אני קולה\מיבש אותם בטמפרטורה של 110-120 מעלות למשך שעה עם קצת מלח .
טמפרטורה כזאת לא שורפת אותם ולא גורעת מהערכים התזונתיים.
צריך ללעוס טוב טוב אחרת הם לא מתעכלים.
שומר אותם בצנצנת סגורה.
מעדיף פשתן על צ'יה , כי הם מכילים יותר ערכים תזונתים ויותר טעימים לדעתי. (גם יותר זולים אבל זה לא העניין)
 
לצפיה ב-'מה שאני עושה'
מה שאני עושה
30/10/2017 | 21:25
25
זה טוחן אותם ומאחסן אותם במקפיא. אני מצרף אותם למיצים שאני סוחט במסחטה איטית וככה צורך אותם. את זרעי צ'יה אני פשוט שם בתוך בקבוק מים ושותה ככה, הרבה יותר קל וגם הצריכה שלהם יותר קלה לי מהפשתן, אולי אצרוך אותם לסירוגין, כל יום זרעים אחרים.
תודה
לצפיה ב-'חג שמח!'
חג שמח!
11/10/2017 | 21:57
3
65
מה הכנתי לחג?

חלות תפוחות ואווריריות

מרק עדשים שחמחם וארומטי

תפוחי אדמה ובצל אפויים חצויים בקליפה עם שמן זית ומלח גס יצאו פריכים ושחומיים

חצילים אפויים טחונים בבלנדר עם טחינה גולמית פטרוזיליה שום לימון סילן ופלפל חריף, אויש שזה יאמי!

פרוסות טופו מאודות עם פרוסות דלעת צלויות, בצל מטוגן, אצבעות קישואים שרויות ברוטב סויה ועל הכל תועפות שמרי בירה וזילופי סילן עדינים.

פרוסות חצילים בשכבות עם גבינות טבעוניות עגבניות ובצל

קציצות שבבי סויה, בצל לרוב, דלורית -מאודות על מצע עלי סלק, פרסה מוזהבת ואחר כך מלמעלה עגבניות מרוסקות


סלט חסה עם פלפלים צהוב אדום ,טבעות דקות של בצל וקוביות בולגרית טבעונית.

סלט כרוב שני צבעים עם מיונז תוצרת בית וחמוציות

סלט עגבניות ,בצל פטרוזיליה

טחינה וחומוס

קרמבל תפוחים ואגסים מלווה בפודינג וניל מבושל על בסיס חלב סויה עמוס זסט לימון ורוטב פרות יער אדום עמוק שהוכן בבית

ו...

שמח
לצפיה ב-'החצילים נשמעים סוף הדרך'
החצילים נשמעים סוף הדרך
12/10/2017 | 14:30
28
אצלנו חצי משפחה בחו״ל - רק נחתו אתמול אז האוכל בקטנה. הדבר הראשון שהם רצו - לנגב חומוס עם פיתה

שקשוקה טבעונית בפיתה עם טחינה והרבה סלטים. מוקפץ ירקות בטעם אסייתי עם אטריות שעועית דקיקות.כרובית מצופה פירורי לחם בתנור. קוסקוס מלא עם מרק ירקות.  עוגת ביסקוויטים פושטים פשוטה עם פודינג וניל וציפוי שוקולד מומס.
לצפיה ב-'בסלט עגבניות הכנסתי ג'ינג'ר טרי'
בסלט עגבניות הכנסתי ג'ינג'ר טרי
12/10/2017 | 19:02
39
אצל הרוב זה התקבל באהבה ובשמחה
אחת עיקמה אפה
אין דבר היא תתרגל
בעיני זה היה מרענן, מדגיש, שווה
לצפיה ב-'ברגע האחרון ערב שבת'
ברגע האחרון ערב שבת
13/10/2017 | 20:33
41
אז מה היה לנו?
 
סיימנו את המרק מן החג- היה טעים טעים
 
לסלט חצילים עם הטחינה הוספתי
 
סלט עגבניות עם גרגרי חומוס בצל וזיתים שחורים מעשה בית ברוטב ממיצלימון, חומץ בן יין, מעט תרכיז רימונים, מעט סילן, מלח גס פלפל שחור גרוס ומעט שמן זית.
 
סיר אורז עם הרבה רוטב סויה.
 
תבנית עם מאפה שבתחתיתו אטריות כוסמת דקות מעל שכבת פרסה ובצל שרוככו מראש במחבת , על זה שכבת פטריות פרוסות שניצלו במחבת, מעל זה שבבי סויה שעורבבו במחבת ובה שמן מתובל חם ולזה הוספתי קישואים מגוררים גס. מעל כל שכבה פיזרתי מט פלפל שחור גרוס. בסוף מעל הכל יצקתי שמנת סויה מעורבת ברוטב סויה והכנסתי לתנור.
 
מהחג נשארו לנו קצת קציצות וקצת פרוסות טופו.
 
לקינוח היו שוקולדים .
 
מקינוחי החג לא נותרה שארית.
 
אולי אכניס לתנור עוגת כמו דבש. קטנה הזמינה מעדן טפיוקה. נראה.
 
שבת שלום ומנוחה
לצפיה ב-'אזור ברצלונה וטבעונות'
אזור ברצלונה וטבעונות
09/10/2017 | 22:06
3
74
אז ככה
זה לא מאד פשוט אבל אפשרי
אם אתם במקום שיש היכן לבשל אז אין בעיה, בכל סופר יש חלב חלופי מכל מני סוגים, טופו נחמד מאד, ירקות ופרות במחירים מצויינים, אני פגשתי כמה סוגי יוגורט אבל אפחד לא היה לי טעים.
יש עוגיות וקרקרים וגרנולה וגם מגוון אגוזים ולחם .
במסעדות יש סלטים שניתן לבקש להסיר מהם אם יש בהם גבינה או נקניק או משהו אחר.
כריכים - אני פגשתי כמה פעמים כריך עם פלפלים וחצילים קלויים שמגישים עם גבינת עיזים או אנצ'ובי וביקשתי ללא.
פגשתי באופן מפתיע סלט עם אבוקדו וטופו במקום לא צפוי סתם בדרך והיו עוד.
פאייה צמחונית שהיא בעצם טבעונית יש כמעט בכל מקום בו מגישים פאייה אבל מי שמפריע לו ריח של מזון מן החי לא יוכל לאכול ברוב המקומות.
יש מקומות טבעוניים לחלוטין אבל הם מעטים וככל שמתרחקים מן העיר זה נהיה מורכב יותר.
לא ניסיתי לאתגר בתי מלון ולראות מה הם מציעים כי מרבית הזמן ישנו בוילה עצומה וממנה יצאנו לגיחות והיה לי מטבח גדול ומאובזר לשימושי.

הספרדים בגדול אינם טבעונים אבל יש להם מגוון גדול של ירקות ופרות לא יקרים - כאמור אפשרי. לא קלי קלות אבל ניתן.
לצפיה ב-'מצא חן בעיני הווילה העצומה!'
מצא חן בעיני הווילה העצומה!
10/10/2017 | 07:23
2
49
עם המטבח המאובזר, בכלל.
נחמד לשלב בחופשה גם וגם.
לצפיה ב-'כאמור עשינו את זה'
כאמור עשינו את זה
11/10/2017 | 11:37
1
40
אבל כמי שמשלבת טבעונות עם צליאק במשפחה המיידית- זה מורכב.
אמנם למרבה המזל הספרדים מכירים היטב sin gluten אבל זה לא אומר שברוב המסעדות יש כזה ובפרט שאינו בשר... הסתדרנו. הצטיידנו, חלקנו התפשרו
אבל היה בסדר גמור. והימים בהם בישלתי פיצו על הכל
איך הילדים שלי אומרים:
אמא למה צריך מסעדה?....
לצפיה ב-'|תודה רבה|'
|תודה רבה|
24/10/2017 | 10:40
לצפיה ב-'שלום חברים :)'
שלום חברים :)
07/10/2017 | 11:32
12
81
הייתי שמח אם תוכלו לעזור לי...
אני בחור, רווק, אין לי כישורי בישול/רצון לבשל/סבלנות לבשל, עם זאת מאוד רוצה להפוך לטבעוני (שילוב של אידיאולוגיה ואמונה שתזונה צמחית בריאה יותר). 
אני מחפש עצות מה אפשר לקנות/להכין בפשטות, איזה אופציות יש לי באיזור רמת החייל (איזור המשרד שלי)?
לצפיה ב-'שלום לך. מציע שתצטרף ל"אתגר22" - הדרך הטובה לטבעונות.'
שלום לך. מציע שתצטרף ל"אתגר22" - הדרך הטובה לטבעונות.
07/10/2017 | 20:32
3
50
שם תקבל את כל המידע שאתה מעוניין בו, במרוכז ו/או בדרך אישית וישירה, שיתן בידך לגלות ולהכיר את רזי הטבעונות.
 
בהצלחה !
לצפיה ב-'ביקשתי להצטרף'
ביקשתי להצטרף
07/10/2017 | 20:58
2
49
מתחילים ב- 20/10 
 
ועד אז... יש טיפים למקומות מומלצים באיזור רמת החייל שלא יקרעו את הכיס?
 
לצפיה ב-' יופי. אני לא מכיר את איזור רמת החייל אבל בינתיים...'
יופי. אני לא מכיר את איזור רמת החייל אבל בינתיים...
08/10/2017 | 04:12
1
54
בדוק באתר "ויגן פרינדלי" (אתר שמרכז בין השאר מידע על מקומות ועסקים ידידותיים לטבעונים ולטבעונות) אם יש משהו שמתאים לך. 
 
לצפיה ב-'אחלה, המון תודה '
אחלה, המון תודה
08/10/2017 | 11:12
4
לצפיה ב-'הכי קל'
הכי קל
09/10/2017 | 16:34
7
53
כריכים.
לחם משובח מכל מני סוגים, אבוקדו, חומוס, טחינה, מטבוחה , ירקות טריים, ירקות קלויים, ממרח עגבניות מיובשות, ממרח זיתים, כל האמור לעיל ניתן גם לקנות וגם להכין בקלות לבד. קשה מאד לקלקל.
ירקות סנפרוסט יעזרו מאד- חומוס, עדשים, שעועית, אפונה זעירה....את כולם ניתן להרתיח במים ולערבב בסלט או לאכול חם עם מלח פלפל שמן זית ושום.
אם אתה יודע להכין אורז חייך דבש. אתה יכול להוסיף אליו בצל מטוגן וקוביות מכל סוגי הירקות- גזר,קישוא, בטטה, דלעת...
לתנור אתה יכול להכניס חצאי תפוחי אדמה מונחים עם הקליפה למעלה- אחרי ששטפת קודם היטב! בינהם חצאי בצלים וחצאי בטטה לאורך מורחים את התבנית בשמן ומעל מפזרים מלח גס ופלפל שחור גרוס גס.
פסטה מכל סוג ניתן לערבב בקלות עם רטבים קנויים או להכין בפשטות שמן זית ובזיליקום עם צנוברים וכפותיים שמרי בירה, אפשר זיתים או עגבניות מיובשות חתוכות בסכין לרצועות דקות.
חוצמזה אפשר לאכול פסטה קרה עם אחת הקטניות של סנפרוסט מלח שמן פלפל שחור בצל חתוך לטבעות דקות,רבעי עגבניה או עגבניות שרי
ניתן לרכוש גבינות טבעוניות ולבדוק איזו מתאימה לך נניח כמו צפתית של משומשו שהיא גנרית ונוחה לשימוש.
בחנות טבע ובחלק מהסופרים יש מוקפאים של טבע דלי שרובם ממש משביעי רצון- יש להם קובה לטיגון וקובה למרק,שניצלוני סייטן, כל מני קציצות מכל מני תערובות. שווה .אצלנו כשאין מי או חשק לבשל יש כאלה בפריזר.
 
בהצלחה
לצפיה ב-'היי מיקי'
היי מיקי
09/10/2017 | 22:26
1
38
באמת נשמע קל כשאת כותבת את זה :) ננסה ואעדכן.
לצפיה ב-'חכה רק התחלתי'
חכה רק התחלתי
10/10/2017 | 00:01
37
אבל באמת- אני מציעה שתדוג ממה שכתבתי מה שמדבר אל ליבך ותרכיב לך רשימת קניות.
תחשוב כמה תוכל להתמיד בלהכין לבד ומה שלא תתחיל ממוכן. אם תשוב לכאן עם הזמן תקבל עצות לייעל בישול ביתי, להקפיא או לאחסן במקרר לשליפה.
בעצם רוב רובם של תבשילים הוא לא מורכב כשמישהו מתרגם לך לשלבי הכנה מוצרים וזמן הכנה.
יש הרבה פתרונות ורובם פשוטים ליישום ובעיקר דורשים פתיחות
 
עוד לא התחלתי לדבר על טופו ושבבי סויה
לצפיה ב-'מסכימה שכדאי ללמוד לבשל!'
מסכימה שכדאי ללמוד לבשל!
10/10/2017 | 07:21
4
36
לא תבשילים מסובכים, ובהחלט להשתמש בקיצורי דרך.
פסטה עם עגבניות ועדשים.
או תבשילים שמתבססים בהתחלה על דברים מוכנים: לטגן מעט בצל עם שום, להוסיף קופסא של עגבניות  מרוסקות, קופסא של שעועית כהה או לבנה, לבשל קצת ויש סוג של צ׳ילי. תבלינים מתאימים: אורגנו, צ׳ילי, כוסברה.
להצטרף לקבוצות טבעוניות (כאן למשל!), למצוא מוצרים מוכנים שטעימים לך.
מסעדות באזור אני לא כל כך מכירה.
בהצלחה רבה!
לצפיה ב-'הבעיה עם בישול כשאתה רווק'
הבעיה עם בישול כשאתה רווק
10/10/2017 | 10:38
3
51
זה שאתה אוכל במשך שלושה-ארבעה ימים את אותו אוכל וזה משעמם...
אז אנחנו (הרווקים) מעדיפים לאכול בחוץ, אבל כמה אפשר לאכול סלט או פלאפל או חומוס...
 
לצפיה ב-'טעות בידך'
טעות בידך
10/10/2017 | 12:52
48
אתה מכין 2-3 רטבים מקפיא בקופסאות רב פעמיות קטנות כמות לאחד או שניים
ואז אתה מוסיף בזמן אמת פסטה-10 דקות בישול במים, או אורז, או תפוח אדמה אפוי, או סיר קטן של כוסמת וכו'.
כנ"ל לגבי מרקים, כנ"ל לגבי פשטידות, קציצות וכו'.
 
טבעוני לא משמעו חומוס ופלאפל, גם אבל בהחלט לא רק
תל אביב מלאה מקומות שניתן לאכול בהם בחוץ טבעוני ומגוון
ובאמת להכין זה קל. מעבר לזה אתה רווק? תזמין חבר או שניים או ידידות או אחים או שכנים... בהצלחה לך
לצפיה ב-'״שלושה ארבעה ימים אותו אוכל״ - זה קורה גם במשפחות גדולות'
״שלושה ארבעה ימים אותו אוכל״ - זה קורה גם במשפחות גדולות
10/10/2017 | 13:04
50
וגם אצל יחידים.
היתה לי תקופה שבה בישלתי כל יום מחדש עד שגיליתי שעם כל אהבתי לבישול, אני אוהבת לחזור מהעבודה לאוכל מוכן. וגיליתי שלא כל כך נורא *לי* לאכול אותו דבר כמה ימים רצוף.
גם איכשהו נהיה פחות פחת.
אבל! אם זה באמת לא כיף לך, אז אפשר להקפיא או לגוון: להכיןפסטה או אורז, ולאכול אותה יום אחד עם מוקפצים ויום אחד עם רוטב עגבניות-צ׳ילי. למשל!
אם המטבח מאפשר, ואם יש פריזר מספיק גדול, אפשר לבשל ולהפיא במנות קטנות. ואז לגוון. זה באמת דורש התארגנות -לדעתי שווה.

בלי קשר, אני מקווה שתמצא מסעדות מתאימות, אני פשוט לא מכירה, ולעומת זאת יש לי רעיונות איך ומה לבשל.
כמו כן, יש בפייסבוק קבוצות של מסעדות טבעוניות, אז אולי משם ייצא פתרון חלקי

לצפיה ב-'אני מה זה מבין אותך. '
אני מה זה מבין אותך.
10/10/2017 | 13:04
44
מכיר את זה מכמה רווקים (או שהיו) במשפחה. הפתרון זה באמת להסתמך על אכילה "בחוץ" וכמובן לגוון במידת האפשר. או, לעודד בן/בת משפחה (אבא, אמא, אחים, אחיות ובעיקר דודות וסבתות) שיבשלו עבורך.
מה לבשל ואיך לבשל, תוכל ללמוד מכל המומחים/מומחיות שנמצאים (לעיתים...)/נמצאות כאן (שחלקן כבר נתנו לך כמה טיפים מעולים), או בלימוד עצמי לאחר שתכיר בכלליות את המטריה במסגרת אתגר22.
רק הצלחה!
לצפיה ב-'תופעת לוואי של טבעונות'
תופעת לוואי של טבעונות
05/10/2017 | 08:13
11
108
הי, אני לא מבקרת כאן הרבה ויכול להיות שכבר שאלו, אבל אני אכתוב בכל זאת.. 
גזים ובטן נפוחה… עד כמה שאני מבינה זה בגלל הקטניות והירקות. 
מה עושים נגדם? חוץ מהנבטה. 
אני לא מבשלת לעצמי (לא טובה בזה) ולכן לא יכולה לדרוש שינביטו בשבילי קטניות. 
האם זו בעיה נפוצה או רק אצלי? כי אני בריאה סך הכל. 
תודה מראש וחג שמח 
 
לצפיה ב-'כדאי להתחיל מקטניות קלות יותר לעיכול ולהנביט'
כדאי להתחיל מקטניות קלות יותר לעיכול ולהנביט
05/10/2017 | 14:37
3
55
הנבטת קטניות היא מאד פשוטה, לא צריך להיות "טובה בזה" כדי שזה יצליח.
ואפשר להתחיל מקטניות שהן יותר קלות לעיכול כמו מש.
לצפיה ב-'תודה '
תודה
06/10/2017 | 12:08
2
50
ההנבטה באמת עוזרת? יוצרת הקלה? 
האם יש אמצעים נוספים להקלה? תוספי מזון וכאלה? 
לצפיה ב-'כמויות? לפני שמנסים תרופות רגילות או פתרונות "סבתא" כמו '
כמויות? לפני שמנסים תרופות רגילות או פתרונות "סבתא" כמו
08/10/2017 | 06:29
1
53
אפשר לבדוק מה אוכלים וכמה.
מבחינת כמות אפשר לפרוס מרכיבים לכמה ארוחות, או להפריד מרכיבים כדי לבדוק אם יש שילוב שעושה אותך יותר נפיצה (למשל לחם או אורז עם חומוס, או קטניות עם ירקות ופרות מסויימים), או גם וגם.
 
לצפיה ב-'רעיון טוב, אנסה תודה'
רעיון טוב, אנסה תודה
09/10/2017 | 10:22
4
לצפיה ב-'לא בטוח שאלה תופעות לוואי של טבעונות.'
לא בטוח שאלה תופעות לוואי של טבעונות.
09/10/2017 | 15:51
5
61
זה יכול, כך נראה, להיגרם בשל סיבות מגוונות - שיתכן ורק במקרה קרו במקביל לטבעונות.
מציע לך לקרוא את המצורף בעיון ולבחון עם עצמך את כלל הדברים. 
היה ותגיעי למסקנה שהגעת אליה - תוכלי להיעזר בעיצות שקיבלת עד כה ובאלה שמופיעות בכתבה..
 
לצפיה ב-''
09/10/2017 | 16:18
1
לצפיה ב-'לא רק טבעונות, *אבל* יש אנשים שבשינוי הדיאטה מכל סיבה שהיא'
לא רק טבעונות, *אבל* יש אנשים שבשינוי הדיאטה מכל סיבה שהיא
09/10/2017 | 22:00
47
(מאילוצים כמו גילוי מאוחר של צליאק , מבחירה של תזונה "בריאותית" יותר וכד')  מנסים למלא 'חסרים' כדי לשבּוע או\ו מתלהבים ממרכיב כלשהו כי "זה בריא" והבטן מתפוצצת.
 
לצפיה ב-' בין ההמלצות שלה:אספרגוס,בננה,אבוקדו.. שתהיה בריאה'
בין ההמלצות שלה:אספרגוס,בננה,אבוקדו.. שתהיה בריאה
09/10/2017 | 22:01
10
לצפיה ב-'זה הגיוני. תודה'
זה הגיוני. תודה
11/10/2017 | 15:16
1
29
הקישור מפנה אותי לאתר 360 ולא לכתבה ספציפית.
לצפיה ב-'הגאזים זה בגלל חיידקי מעיים לא מתאימים '
הגאזים זה בגלל חיידקי מעיים לא מתאימים
30/10/2017 | 15:18
19
עם הזמן האוכלוסיה של החיידקים במעי מישתנה , אבל אפשר לזרז את זה אם לוקחים פרוביוטיקה . 
חוץ מזה גאזים במערכת העיכול זה טיבעי וזה סימן שאתה אוכל בריא.
לצפיה ב-'מועדים לשמחה! מה בישלתם לחג?'
מועדים לשמחה! מה בישלתם לחג?
04/10/2017 | 15:24
3
61
אצלנו  יהיה מרק כתום - דלעת, בטטה ועדשים. אני מתלבטת אם להשקיע בפרוסות דקיקות של בטטה מטוגנת לקישוט.
חלה יפה שנכנסה עכשיו לתנור
אג׳פסנדלי פטנט - תבשיל גיאורגי מחצילים, פלפלים, עגבניות, הרבה שום, תפ״א ועשבי תיבול. הבאתי מרוסיה תערובת תבלינים גיאורגית! והפטנט: במקום לטגן את התפ״א והחצילים, אני אופה אותם בתנור בעוד העגבניות והפלפלים מתבשלים.
קוסקוס
קציצות חומוס ברוטב בק-צ׳וי - מתכון של מתן שופן מהארץ. לא ממש רעיון טוב לנסות מתכון לא מוכר בערב החג, אבל נראה לי שיהיה בסדר.
אני מתלבטת אם צריך עוד ירק, ונוטה להחליט שלא.
סלט חסה
סלט פירות

חג שמח!


לצפיה ב-'נקרא טעים, חג שמח'
נקרא טעים, חג שמח
05/10/2017 | 14:39
11
לצפיה ב-'חגים וזמנים לששון'
חגים וזמנים לששון
08/10/2017 | 23:39
1
28
לחג לא הכנתי דבר
אבל הבוקר גרדתי מתחתית מגרות הירקות כמה גזרים עייפים, זוקיני כנ"ל, בסלסלת הבצל היו כמה בצלים בינות לקליפות, מן הגינה הביא הישן לצידי חצילים ודלוריות
העמדתי סיר עם אורז ובו קוביות דלעת מטוגנות בהרבה תבלינים \ הוספתי אפונה זעירה של סנפרוסט ונתתי לזה להתבשל.
אל המרחשת היטלתי קוביות שאר הירקות עם שמן זית רוטב סויה וסילאן, פלפלת חריפה ונהיה תבשיל ריחני להוסיף עם האורז.
 
הבית ריק, ואקום טובעני מכלי הקיבול של הירקות והטופו.
מחר גם יום...
מחר יהיה מרק- בכל זאת גשום
לצפיה ב-'ובכן למרות הגשם מרק לא נהייה'
ובכן למרות הגשם מרק לא נהייה
09/10/2017 | 16:17
26
אבל במקום
תבשיל של שעועית טריה שנקטפה על הבוקר עם דלורית אחרונה קצוצות קטן אחרי עירבוב עם תבלינים ושמן זית הוספתי כוסמת ירוקה ומים.
 
מאפה שכבות חצילים שגם הם נקטפו על הבוקר, עם כמה עגבניות הכל בפרוסות ומעל תערובת של גבינות טבעוניות ושמנת סויה, גם מגרת הגבינות נוקתה כליל... עם הרבה עלי אזוב טריים ושמרי בירה בנדיבות
לצפיה ב-'קינואה'
קינואה
02/10/2017 | 20:32
4
63
אפשר הסבר לגבי תהליך ההכנה של הקינואה לפני בישול?
ואם אפשר לגבי זרעי צ'יה, כאשר מערבבים אותם עם מים נוצר מעין ג'ל שכזה סביב הזרעים, האם יש תוקף של זמן לגבי שתיית הנוזל או הצ'יה יכולים להיות במים אפילו לילה או יום שלם לפני ששותים?
לצפיה ב-'אני אישית מזהיב אותה במעט שמן עם ירקות שונים '
אני אישית מזהיב אותה במעט שמן עם ירקות שונים
03/10/2017 | 21:45
2
57
ועשבי תיבול לפני הוספת המים והבישול. אין צורך בהכנות מיוחדות.
לצפיה ב-'אתה מבשל אותה כמו פסטה?'
אתה מבשל אותה כמו פסטה?
03/10/2017 | 21:47
1
43
לא צריך לשים אותה בקערת מים כדי שהקצף הסבוני יצא במים? לשפוך את המים ושוב לחזור על זה?
לצפיה ב-'לא כמו פסטה. יותר כמו אורז'
לא כמו פסטה. יותר כמו אורז
03/10/2017 | 23:57
47
אני פשוט מכסה אותה עם מים רותחים, מתבלן ומוסיף מים אם צריך במידה ואחרי שכל המים שנספגו עדיין הקינואה לא מבושלת.
 
אין צורך להשרות קינואה. אפשרי אבל לא חובה
 
לצפיה ב-'מאדה אותה בסיר של הקוסקוס במקום קוסקוס '
מאדה אותה בסיר של הקוסקוס במקום קוסקוס
30/10/2017 | 15:14
13
אפשר כמו קוסקוס בדיוק מעל מרק של קוסקוס או לשים מים בסיר של הקוסקוס...
 
לצפיה ב-'שבבי סויה למה זה לא מצליח לי ??'
שבבי סויה למה זה לא מצליח לי ??
30/09/2017 | 17:29
7
63
הי, 
 
אני צמחונית טרייה, יצא שהתחלתי את הצמחונות בתקופה שממש התאים לי להתחיל דיאטה אז קשה לי לשמור על הצמחונות ועל הדיאטה ולהמשיך להינות מהאוכל שלי (מוותרת על האחרון, השניים הראשונים הולכים טוב כך שבקרוב תיגמר הדיאטה  ויהיה כייף)
 
שבבי סויה יכולים לעזור לי מאוד אבל ניסיתי פעמיים לבשל איתם ונהיה לי טעם לוואי מגעיל נורא בתבשיל שפשוט זרקתי אותו במקום. טופו זה נחמד וגם אכלתי בחוץ מאכלים על שבבי סויה כך שאני עושה משהו לא נכון...
 
אנא ספרו לי מה לא בסדר 
קניתי (לפני כחודש) שבבי סויה (בגודל "בשר טחון") בתפזורת בעדן טבע מרקט. אוכסנו בארון. היה להם מההתחלה ריח של דגים.
 
שמתי בקערה והוספתי מים רותחים. השרתי לעשר דקות
סחטתי את המים בטרווד.
בגלל הטראומה של הפעם הקודמת - הוספתי מים קרים, שטפתי פעמיים וסחטתי
השרתי שוב לחמש דקות במים רותחים.
 
הוספתי לתבשיל שהיו בו די הרבה תבלינים ל-20 דקות.
 
למה לא יצא טוב? 
תודה מראש!! 
לצפיה ב-'נשמע שמראש לא היו טריים והיה להם ריח לא טוב'
נשמע שמראש לא היו טריים והיה להם ריח לא טוב
30/09/2017 | 19:19
4
59
אם מדברת על שבבי סויה כמו בשר טחון - אני קונה ארוז , שוטפת במים במסננת , משרה, סוחטת. מוסיפה הרבה תבלינים.
עדין מעדיפה טחון מן הצומח של טבעול. אני מכינה בולונז צמחי מעולה. נסי  עם שבבים טריים או טחון מן הצומח ותראי.

לגבי סויה בחתיכות גדולות יותר (שניצלים. ״בונזו״ וכו׳)  אני הגעתי למסקנה שגם בהשריה ארוכה יש טעם לואי מסוים.
זה ענין של טעם, אני מעדיפה טופו.
לצפיה ב-''
30/09/2017 | 20:22
3
לצפיה ב-'אוקי! ננסה את טבעול תודה '
אוקי! ננסה את טבעול תודה
30/09/2017 | 22:58
2
10
לצפיה ב-'לגבי טחון מן הצומח של טבעול'
לגבי טחון מן הצומח של טבעול
01/10/2017 | 00:18
1
50
כדאי להפשיר אותו. אם אין לי זמן להפשיר אני שוטפת במסננת וסוחטת כדי להפשיר אותו.
לצפיה ב-'כך אעשה ! תודה על התמיכה'
כך אעשה ! תודה על התמיכה
04/10/2017 | 18:02
4
לצפיה ב-'יתכן שזו בעית טריות כפי שנאמר ויתכן דרך טיפול שגויה במוצר'
יתכן שזו בעית טריות כפי שנאמר ויתכן דרך טיפול שגויה במוצר
01/10/2017 | 23:07
1
55
לדעת מומחים בתחום, את כל מוצרי ה TVP (Textured vegetable protein שכוללים גם שבבי סויה, בונזו סויה וכד') יש להכין לשימוש בהרתחה של כ 20 דקות כמו שמכינים פסטה (זורקים אותם למים רותחים עם מעט מלח). אח"כ מסננים וסוחטים היטב מכל הנוזלים ורק אז עושים את כל הפעולות הספציפיות למאכל המתוכנן.
לצפיה ב-'* תיקון. צ"ל 12 דק' במקום מה שנרשם בטעות.'
* תיקון. צ"ל 12 דק' במקום מה שנרשם בטעות.
03/10/2017 | 02:06
11
לצפיה ב-'גמר חתימה טובה לכולם וצום קל לצמים '
גמר חתימה טובה לכולם וצום קל לצמים
29/09/2017 | 11:18
6
62
ובהזדמנות...טופו בורמזי שיצא לי להכין בקלות רבה. זה מאוד מיוחד ולא דומה לטופו הרגיל המוכר.
לצפיה ב-'מצטרפת לאיחולים '
מצטרפת לאיחולים
29/09/2017 | 13:06
36
מה זה טופו בורמזי? בחיים לא שמעתי על זה
במה הוא שונה מטופו רגיל?

הבא מתכון בבקשה מתי שמרגיש לך נוח (לפני/אחרי יום כיפור)
לצפיה ב-'מצטרפת *2!'
מצטרפת *2!
30/09/2017 | 20:21
31
גמר חתימה טובה
ומה זה הטופו? זה מקמח חומוס? שתף בזמנך הפנוי מסקרן!
לצפיה ב-'מדובר בטופו שעשוי מקמח חומוס'
מדובר בטופו שעשוי מקמח חומוס
01/10/2017 | 22:45
3
46
הכנתי לפי המתכון הזה >> https://www.youtube.com/watch?v=0Mv5jGrJw_A
 
אחרי שמכינים אפשר לעשות נאגטס, לצפות בבלילה דומה לזו של שניצל ולטגן.
יש לה גם מתכון לזה. כאן >> https://www.youtube.com/watch?v=xLIB0p0o6as
 
לצפיה ב-''
02/10/2017 | 19:36
1
20
איזה טעם יש לטופו על בסיס חומוס? טעם חזק של קמח חומוס?
לצפיה ב-'יש לזה טעם של קמח חומוס'
יש לזה טעם של קמח חומוס
03/10/2017 | 01:50
30
אצלי בעיקר הצטרף לזה גם טעם של משהו שרוף. זאת משום שפשוט שרפתי את זה מעט בשלב ערבוב העיסה מעל הגז. אני עוד צריך ללמוד את זה  ולהשתפר. אבל, בכל מקרה, ניתן לגוון את הטעמים עם מרכיבים נוספים (תבלינים, אבקות מרק, רטבים מוכנים וכד'). זה כאמור, דורש עוד נסיון וגם.....טעיה. היות שלסוג החומוס שממנו נוצר ה"קמח חומוס" יש השפעה מכרעת על הטעם, יהיה כדאי לבדוק גם "קמחי חומוס" שונים.
לצפיה ב-'תודה!'
תודה!
02/10/2017 | 21:48
18
מעולה, אני כבר מזמן מתכוונת לנסות, אולי סו״ס בסוכות אגיע לזה!
לצפיה ב-'מרחשת אמצע השבוע'
מרחשת אמצע השבוע
25/09/2017 | 12:07
4
91

אני מבשלת
כי גם היום צריך לאכול אחרי הכל
למרות שמתארגנת על הנסיעה  ובמקביל מעבר בית קרוב
בכל זאת
יש בבית שני בנים ואיש שיצטרכו להכניס משו לבטן
אזני במטבח
גם
על האש מרחשת עם תועפות בצל מוזהב וקוביות תפוחי אדמה, מעל זרויות קוביות זעירות של זוקיני וגזר.
בסיר ליד עדשים חומים קטנטנים עם בצל מוזהב, פטריות קשיחות פרוסות דק, שעועית ירוקה מהגינה מקוצצת קטןקטן וכמון.
במקרר שיירי אורז ומרק דלעת.
סלט עגבניות עם הרבה פטרוזיליה קצוצה ובצל גם.

שיהיה
לצפיה ב-'נסיעה טובה! ומעבר קל...'
נסיעה טובה! ומעבר קל...
25/09/2017 | 12:44
45
מעבר דירה דבר לא פשוט! לא מזמן חישבתי שיצא לי בחיי הבוגרים לעבור בערך 25 דירות. עכשיו רק המחשבה על מעבר עושה לי חלושס. שיהיה בהצלחה ובקלות.
 
אצלי יש מוכן - תבשיל חצילים ועגבניות עם הרבה כוסברה ושמיר ומרק ירקות עם גריסים ועדשים. יש גם קציצות נהדרות מעלים וגבעולים של סלק.
מחר מגיע ארגז עם לוביה ירוקה, אני מתלבטת למפרע אם לקצוץ או להשאיר שלמה. בשילוב עם עדשים נשמע מוצלח. אולי אלך על זה.
 
לצפיה ב-'מעבר קל! ונסיעה טובה'
מעבר קל! ונסיעה טובה
25/09/2017 | 22:36
2
40
עוברים קרוב ? רחוק? בכל מקרה לא פשוט לעבור אבל נשמע שהבטן תהיה שבעה ומרוצה היכן שלא תהיו
לצפיה ב-'קרוב'
קרוב
26/09/2017 | 15:25
1
41
כמה רחובות מכאן
לצורך תהליך שיפוץ הקיים ותוספת בניה בחבילות קש וטיח אדמה.
מורכב.
הערכה- שנה וחצי...
לצפיה ב-'בהצלחה!'
בהצלחה!
27/09/2017 | 21:19
5
לצפיה ב-'אורח לרגע'
אורח לרגע
21/09/2017 | 02:40
3
84
מנצל את הביקור הקצר בפורום כדי לאחל שנה טובה ונפלאה לכולם!
לצפיה ב-'שנה טובה גידי!'
שנה טובה גידי!
21/09/2017 | 09:43
8
לצפיה ב-'שתהיה שנה טובה לכולם! '
שתהיה שנה טובה לכולם!
21/09/2017 | 23:19
7
לצפיה ב-'שנה טובה גידי ושנה טובה לכולנו'
שנה טובה גידי ושנה טובה לכולנו
22/09/2017 | 14:28
19
מאחלת התחלות שמחות לכולנו, נחת, בריאות והצלחה
וגמובן הרבה מאכלים טעימים
לצפיה ב-'עוגיות חמודות'
עוגיות חמודות
22/09/2017 | 18:13
227
שבקלות ניתן להכין ללא גלוטן
אז ככה-
כוס קמח- אני המרתי בקמח סורגום, אם אופים ללא גלוטן אז חצי כפית קסנטן גאם
2/3 כוס קורנפלור
חצי כוס סוכר
חצי כוס שומן קוקוס נוזלי
כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
5 כפות רסק תפוחים
כפית תמצית וניל
זסט מלימון גדול

לזיגוג- 100 גרם אבקת סוכר שלוש כפות מיצלימון סחוטרי
0 גרם פיסטוקים/שקדים/פקאנים שבורים גס

מערבבים את כל חומרי הבצק, המהדרי מערבבים לחוד יבשים, סוכר ושמן יחד עד איחוד ואז שאר הנוזלים ומאחדים הכל. אני פשוט הכנסתי לקערת המיקסר את הכל...

מצננים כחצי שעה במקרר.
מניחים נייר אפיה על תבנית קורצים מהבק כדורים בגודל חצי פינג פונג- די קטנים אפשר גם יותר קטן למי שיש סבלנות. אופים ב-170 מעלות עד שמשחימים קלות.

מערבבים מיצלימון עם אבקת סוכר, טובלים כל עוגיה בזיגוג כך שהחלק בו לא אוחזים יהיה מצופה. מניחים על צלחת ובוזקים מייד מהאגושים שנבחרו.

יאמי

חם בפורומים של תפוז

חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
חפשו אותנו גם באינסטרגם
חפשו אותנו גם...
פודי תפוז - האינסטגרם החדש כל התמונות של...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ