לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
הסתרת שרשור מעל 
עדכן
פורום צליאק
שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין. כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.השתתפות נעימה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום צליאק

שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין. כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.השתתפות נעימה!

חרדות מבדיקת גסטרוסקופיה
26/07/2015 | 19:57
4
94
אני עומדת לעבור בדיקת גסטרוסקופיה לאיבחון צליאק בעוד שבוע. אני מאוד חרדה מזה, בגלל שלא עברתי ניתוחים או הרדמות רציניות יותר משל רופאי שיניים בעבר.
אשמח שמי שעבר יגיב ויעודד אותי ויעזור. אני בחרדות מכך שמשהו עומד להשתבש, שאני ארדם ולא אקום ועוד.
אשמח לעזרה!. 
עידוד
26/07/2015 | 21:46
65
עברתי בדיקת גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה יותר מפעם אחת (אני בשנות ה-20 המאוחרות שלי). חומרי הטשטוש לדעתי די עדינים וההתעוררות שלי הייתה יחסית קלה, אני לא זוכרת שחשתי כאב במהלך הבדיקות..
 למען האמת ההשפעה של החומרי הטשטוש הייתה די חיובית עלי ולאחר הבדיקה הראשונה יצאתי מחויכת ובדילוגים מבית החולים (העולם פשוט נראה ורוד יותר) .
החשש שלך מובן וטבעי אבל בתור אחת שעברה את זה כמה פעמים- באמת שאין לך מה לדאוג.
שיהיה בהצלחה
 
אנחנו 3 צליאקיות במשפחה, שלושתנו עברנו את הבדיקה ואצל
27/07/2015 | 06:29
85
שלושתנו לא הייתה שום בעיה בתהליך ובהתעוררות.
לא סבלנו מתופעות לאחר מכן  והתעוררנו בקלות וללא בעיה כלשהי.
הבת שלי, כמו רננה, התעוררה עליזה וכל דבר הצחיק אותה. מחזה...משובח
בכל מקרה, לא לשכוח שחייבים ליווי ואין לנהוג לאחר מכן.
 
בהצלחה
 
אם זה רק אנדוסקופיה ( ולא שילוב עם קולונוסקופיה )
27/07/2015 | 09:18
1
62
אז לא נרדמים בכלל. מקבלים טישטוש קל ולא מרגישים שום כאב, אבל ערים ושומעים הכל. ( ושוב, לא מרגישים !)
כל הסיפור לוקח 5-7 דקות, אחרי זה עוד איזה 15-20 דקות התאוששות בחדר המתנה.
 
קולונוסקופיה זה בטישטוש יותר ״כבד״ ,וישנים, לא מרגישים כלום, ומתעוררים כמה דקות אחרי. גם סיפור קצר יחסית.
אין מה לחשוש.
עברתי את זה כמה פעמים, עבר בשלום.
ממש לא נטע. הצליאקית שלי עשתה רק אנדוסקפיה וישנה טוב מאוד
27/07/2015 | 18:47
33
מטיילים בארץוממליצים על אתרים ומסעדות נ"ג
26/07/2015 | 18:47
19
20
נוסעים לנפוש בצפון (אזור מעונה) ומבקשים המלצות על מקומות בה
11/07/2015 | 15:11
2
69
ללא גלוטן,עם אופציה גם למנות צמחוניות.
המקום צריך להיות כשר ועם רמת מחירים סבירה.
אשמח גם להמלצות על מקום בטיחותי ומהנה לרפטינג/קייקים.
תודה.
לא מצליחה לערוך מחדש
11/07/2015 | 15:16
54
כמובן שהיה צריך להיות
מבקשת המלצות על מקומות בהם אפשר לאכול ללא גלוטן.....
תודה.
מצטערת, לא מכירה את האיזור מבחינה תזונתית
13/07/2015 | 06:33
19
מישהו היה במלון קראון פלזה ים המלח ויכול להמליץ?
10/07/2015 | 17:17
2
19
בחיפוש שעשיתי בפורום יש המלצות אבל מ-2009 לכן
10/07/2015 | 19:07
29
אני ממליצה להתקשר למלון ולבדוק את נושא התזונה הנטולה מולם.
הייתי לפני חודש וממליצה בחום
15/07/2015 | 23:50
44
הייתי במלון לארוחת ערב יום שישי. בצהריים הודעתי בקבלה על רצוני בארוחה ללא גלוטן. כשהגעתי לחדר האוכל חיכה לי כבר השף ובאדיבות אין קץ עבר עם בעלי הצליאקי והסביר לו על המבחר הגדול ממנו הוא יכול לאכול ללא חשש גלוטן.
לא נרשמו תופעות חרגיות.
מומלץ!
לונה פארק תל אביב
16/07/2015 | 15:08
1
181
רציתי לשתף אותכם שגם ביום רגיל ניתן להשיג בדוכן המזון המרכזי בלונה פארק המבורגר או נקניקיה עם לחמניה ללא גלוטן ולפעמים גם צ'יפס אם הוא טוגן בנפרד
תודה רבה על המידע השימושי
17/07/2015 | 06:44
64
כמה שאלות לטובת המבקרים הצליאקים(:
של איזו חברה הנקניקיות?
והלחמניות, הקטשופ/חרדל?
האם יש הפרדה בכלים (סכינים, מכונות וכו')?
 
האם יש עוד משהו נטול גלוטן במקום?
 
פעם ראשונה ב"לה לזניה" בדיזינגוף!
20/07/2015 | 08:49
2
187
הרבה פירגון.לדעתי הפיצה ללא גלוטן הטובה בארץ..גם ניוקי מעולה ובכלל משמח לראות מסעדה שמחזיקה תפריט שלם ללא גלוטן..מברוסקטות, לזניה,פיצות ,פסטות וניוקי ובאמת היה מאוד טעים.שווה!
גם לדעתי היא משובחת, ואולי הטובה ביותר
20/07/2015 | 12:10
58
נהדר
20/07/2015 | 17:39
26
מלון כפר גלעדי - חוויות מהנופש
19/07/2015 | 20:08
2
322
טוב... אז אחרי תהיות וחששות איך יהיה, חזרנו מהנופש במלון עם הרגשה נפלאה.
נחמד לראות לפעמים שיש אנשים שמבינים ועושים מאמצים. :)
 
לפני שהגענו למלון דיברנו עם השף ועדכנו אותו כמה ימים נהיה ושהבן שלי צריך אוכל נ''ג. הוא ענה שאין שום בעיה ושידאג לו לכל מה שצריך.
בארוחת הערב הטבח עבר איתי על כל המאכלים שהם נ''ג: עוף, 2 סוגי אורז, שעועית ורוב הסלטים. בנוסף הביאו לו גם לחם נ''ג ועוגה.
מכל המאכלים העוגה היתה די יבשה, אבל כל השאר היה בהחלט טעים.
הטבח דאג להסביר לי שהם מכינים את המאכלים עם אבקת מרק של דגש.
בבוקר השף הביא לו באופן אישי צלחת עם פנקייק ענק ומעליו סירופ שוקולד וסוכריות. כמובן שזה עשה לבן שלי את היום... :)
הביאו לו גם לחם נ''ג, צלחת מלאה קרונפלקס וחביתה גדולה. בבר היתה גם פשטידת תירס נ''ג.
 
לא יודעת להגיד אם המבחר היה מספק צליאקים מבוגרים.. לבן שלי זה הספיק..
 
חויה אחת זכורה לי ממש לטובה, בבוקר הראשון אחד הטבחים עבר איתי על האוכל בבר ואמר שכל סוגי החביתות נ''ג. אחרי 2 דקות מגיע אליי טבח אחר בריצה ואומר שלא ניקח את החביתה כי הכינו במחבת מלוואח ושמייד הוא מכין במחבת אחרת חביתה אישית. :)
לסיכום... נהננו מאוד מהאדיבות... וממליצים בחום! :)
חוץ מזה, שהמקום ממש נחמד!!
 
כייף לשמוע על מקומות כל כך ידידותיים ואחראיים
20/07/2015 | 06:48
1
52
אני בטוחה שההמלצה שלך תשמש משפחות לצליאקים כאשר יבחרו היכן לנפוש
שמחה לשמוע שנהנתם(:
טוב לשמוע שטיפלו בכם כראוי אני דווקא פגשתי יחס אחר
22/07/2015 | 01:09
72
לא אישי ולא מוקפד אבל הסתדרתי, אבל הכי חשוב שיודעים לתת תשובות לילדים.
מזון ללא גלוטן בשדה בוקר
23/07/2015 | 00:27
1
87
היי, קוראים לי עומר.
אני נוסע לקורס קיץ במשך שלושה שבועות והלינה היא במדרשת שדה בוקר.
ברור לי שעליי להביא מהבית חלק מהאוכל איתי, כי בוודאות במזנון שנאכל ממנו לא יהיו לחמים\לחמניות ללא גלוטן בארוחות הבוקר והערב.
השאלה שלי היא האם מישהו מכיר במדרשה או בשדה בוקר מקום שמוכר מוצרים ללא גלוטן?
 
תודה:)
היי עומר וברוך הבא לצערי, לא יכולה לעזור לך בנושא אבל
23/07/2015 | 06:19
62
הכי פשוט ויעיל להתקשר למקום ולשאול.
כמו כן, ישנה אפשרות להודיע למי שמארגן את הסמינר שאתה צליאקי ולתת לו לדאוג לך (בגבולות הבקורת שלך וכמובן לגבות את עצמך במזון מהבית).
קצת מסורבל אבל  אם לא יהיה מידע עכשוי ממשתתפי הפורום זאת הדרך היחידה לאכול כראוי (מה גם שמדובר ב-3 שבועות ולא בימים אחדים)(:
מחפשת המלצה למסעדה עם ילדים לשישי (ז"א לא כשרה)
23/07/2015 | 20:01
2
73
שמתאימה לילדה צליאקית (ואמא וסבא צליאקים).
עשיתי חיפוש ומצאתי רק את נונו בהוד השרון. יש לכם עוד המלצות?
תודה
אנחנו אוהבים מאוד את איוטאיה
24/07/2015 | 09:15
87
תאילנדית מצויינת בהוד השרון (גיל עמל).  המסעדה פשוטה למראה אבל מאוד נעימה והאוכל מצויין ואוטנטי.
הם מכירים טוב את הנושא ואין בעיה לקבל מנות נ"ג
המלצה למסעדה - נונו בהוד השרון
24/07/2015 | 19:50
80
תודה למי שהמליצה בפורום על המסעדה הזאת
בסופו של דבר מצאנו מקום במסעדה ומאוד נהנינו!
האוכל היה מצויין, השירות מעולה, מסעדה עם מודעות גבוהה לצליאקים (הבעלים אב לילדות צליאקיות), מענה גם לילדים.
פיצות, פסטות ועוד, גלידות תוצרת ביתית ועוד קינוחים.
בנוסף, עקב רגישותו לנושא הצליאק לא גובה תשלום נוסף למנות ללא גלוטן.
אנחנו ללא ספק נחזור לשם...
 
 
 
מטיילים עם צליאק ברחבי הגלובוס
26/07/2015 | 18:37
26
43
נוסעים לחו"ל?
חוזרים מחו"ל?
זה המקום לשאול
זה המקום להמליץ ולשתף
מידע מעמותת הצליאק בגרמניה
13/07/2015 | 15:48
11
404
קיבלתי מידע מעמותת הצליאק בגרמניה, לגבי מסעדות באזור גרמניה, אוסטריה ושוויץ, וכן חנויות עם מוצרים ללא גלוטן
 
מצרפת פה את הקבצים
האתר שלםה לכל המעוניין:  www.dzg-online.de
הצלחתי לצרף רק קובץ אחד....
13/07/2015 | 15:56
6
85
האחר גדול מדי, מי שמעוניין שישלח מסר עם מייל ואשלח לו.
אשמח קבל את שאר הקובץ לקראת נסיעה לגרמניה
14/07/2015 | 13:48
2
52
המייל שלי zehavazehava@gmail.com
תודה
שלחתי...
14/07/2015 | 14:39
1
18
תודה
14/07/2015 | 14:42
13
אשמח לקבל את המידע
15/07/2015 | 23:41
2
34
במיוחד לגבי היער השחור
המייל שלי:
תודה רבה
שלחתי לך
16/07/2015 | 15:18
1
20
לא שלחו לי בנפרש על פי אזורים אלא הכל ביחד, העברתי לך את מה שקבילתי....
קיבלתי, תודה רבה!
19/07/2015 | 00:11
7
אשמח גם לקבל את המידע למייל
20/07/2015 | 08:45
2
13
 
תודה רבה
שלחתי
20/07/2015 | 23:07
1
4
תודה רבה:)
21/07/2015 | 07:39
7
שלחתי לך מסר בפרטי...
21/07/2015 | 12:52
9
בורגס ללא גלוטן
18/07/2015 | 14:50
2
124
שלום,  אנחנו נוסעים בעוד שבועיים לבורגס, ויש לי ילדה בת 13 עם צליאק. האם מישהו אכל במסעדה שבה הוגש תפריט ללא גלוטן?
שתחזרו, זכרו לשטף
19/07/2015 | 15:14
66
אם תצליחו למצוא מסעדות בבורגס זכרו לשטף איתנו שתחזרו :) 
מנסיון שלנו במזרך ארופה זה ממש בעיה.
בולגריה היא באיחוד ודירקטיבת האלרגנים חלה גם בה.
19/07/2015 | 17:50
78
אמנם בחיי לא ביקרתי בבולגריה אבל כחברה באיחוד האירופאי חלים בה הכללים הבאים:
 
1 - ישנם 14 אלרגנים שיש לציין אותם וכל מרכיב המכיל אותם בדפוס בולט ברשימת המרכיבים על כל מוצר בסופר בשפה המקומית. אם הינך קוראת קירילית המשימה תהיה קלה יותר, אך לימדי את המילים לחיטה ושעורה בבולגרית וכן את המילים או הכיתוב לגלוטן וצליאק.
 
2 - בכל מסעדה ישנו ספרון אלרגיות אחד לפחות עם הצלבה של כל מנה  עם 14 האלרגניים העיקריים ובכללם גלוטן. הרשימה תציין אם המנה מכילה מרכיב עם האלרגן או עלולה להכיל שרידים. היידוע הוא חובה מטעם האיחוד, וזו חובתו של העסק ליידע את לקוחותיו המבקשים מידע זה. זו אינה טובה או לבוא לקראתך אלא חובה של עסק שרוצה לסחור באיחוד האירופאי, וזכותך נובעת מהיותך לקוחה פוטנציאלית ללא קשר לאזרחותך או מעמדך כתיירת בבולגריה.
כרתים - מלון Bella Beach
26/07/2015 | 09:51
1
83
אז היינו וחזרנו בשלום שמחים ומרוצים.
על המלון לא היו הרבה חוות דעת בנושא האוכל בכלל ובאתר מסויים צויין המלון כמלון שמספק לחם ללא גלוטן
משיחה מקדימה עם המלון אמרו באנגלית רצוצה ש"תבואו ויהיה בסדר"
נסענו עם הרבה חששות ובהתאם כמות מופרזת של אוכל (לחמניות Green שלא צריכות קירור, פיתות קפואות חטיפים, ועוד ועוד)
עם הגיענו למלון ניגשתי לקבלה כדי לשאול עם מי צריך לדבר על הנושא והפנו אותי למר אפוסטולוס מנהל מזון ומשקאות במלון,
ניגשתי אליו ומיד הוסרו חששותי גיליתי אדם שמבין הבנה עמוקה מהו גלוטן ומה הסכנות מזיהום משני, הסביר לי למשל על הצ'יפס שמטוגן בשמן נפרד, על כך שלא כדאי לקחת קטשופ מהכלי הכללי ושהוא יביא לי בנפרד
ועוד ועוד..... הוא הביע נכונות להכין מנות במיוחד לי ולביתי ואכן הכין לביתי מס' פעמים ספגטי עם רוטב עגבניות ואף עם רוטב בולונז בנפרד לגמרי במטבח.
יש לציין שבמלון עצמו אין מוצרים ללא גלוטן הפסטה היתה פסטה שהבאתי מהבית והלחם שבכל זאת קיים במלון, ברגע שמתקרר לטמפ' שמאפשרת אחיזה בו הופך קשה כמו אבן!
אבל עדיין היה מבחר מנות מספק בשביל לשבוע בכל ארוחה בשבילי ובשביל ביתי. בגזרת הקינוחים היתה בעיה, אמנם הבאתי את הדברים היותר "יוקרתיים" כמו אפיפיות של פסח כיפכיף של פסח ועוד אבל את הבת שלי זה לא סיפק וגם רצתה קורנפלקס בבוקר (לא אוכלת בארץ בכלל!)
דיברתי עם הגב' בקבלה אם יש לה את מס' הטלפון של בית המרקחת בעיירה הקרובה והיא אמרה לי: "למה לך לנסוע לשם? מונית תעלה לך 10-15 יורו" תגיד מה אתה רוצה ויביאו לפה!
התקשרה אליהם להזמין קורנפלקס ועוגיות ותוך שלוש שעות הגיעו עוגיות וקורנפלקס של שר המחיר: 10 יורו
בקיצור בשבילנו היה כיף וטוב כמובן שהמלון נקי מטופח ויפה כראוי למלון 5 כוכבים (לא הכי מפואר בעולם אבל באמת בסדר גמור)
 
מחמם את הלבותודה על השיתוף שודאי ישמש
26/07/2015 | 18:42
19
את הצליאקים הבאים שיסעו לכרתים
צליאק בוינה
26/07/2015 | 13:06
1
46
היי, אני נוסעת לוינה עוד חודש וחצי.. ואשמח לקבל המלצות על מקומות ללא גלוטן
 
תודה
מסעדות בוינה
26/07/2015 | 14:39
52
היינו בלי הצליאקיסט ואכלנו רק במסעדות כשרות אבל היה בתפריט שלהם סימון מדוייק לגבי אלרגניים מכל הסוגים וגם לגבי גלוטן2252. אני מניחה שזה המצב גם במסעדות הלא כשרות.
לנועה, טל ואורלי וכל הנוסעים: דירקטיבת האלרגנים האירופאית
26/07/2015 | 17:35
4
59
המודעות לגלוטן שנתקלתם בה במסעותיכם באירופה איננה יוזמה מקומית או ייחודית לעסק זה או אחר, ובהחלט אינה "טובה" או עניין של אדם יחיד סגולה. היא חלק מחוק אירופאי המחייב כל בית עסק המגיש מזון ב28 מדינות האיחוד האירופאי ו4 מדינות נוספות באזור הכלכלי האירופאי.
 
זכותכם לדרוש בכל מסעדה את רשימת האלרגנים. זוהי רשימה שמצליבה כל מנה ומנה עם 14 אלרגנים שונים שהאיחוד מחייב את ציונם ברשימה זו (בדרך כלל חוברת נפרדת, לא ציון בתפריט עצמו). הטבלה תפרט אם האלרגן נמצא ברשימת המרכיבים או שיש חשש לשרידים ממנו. גלוטן הוא  רק אחד מ14 האלרגנים ואם יש לכם אלאגיה נוספת - חלב למשל - גם זה ימצא בטבלה. זכותכם נובעת מהיותכם לקוחות באירופה. כתיירים ממחוץ לאיחוד זכותכם שווה לזו של כל לקוח אחר ללא קשר לאזרחותכם או תודבותכם. חובתו של העסק ליידע אתכם אם כי אין זו חובתו ליצור מנות מתאימות - אבל היידוע יוצר אספקת אלטרנטיבות.
 
על כל אריזת מזון בחנויות יצויינו שמות המרכיבים האלרגניים במודגש בשפת המדינה. אם הנכם נוסעים למדינה אחת השקיעו מאמץ מינימלי ותלמדו מגוגל טרנסלייט איך כותבים חיטה, שעורה, קמח חיטה ולתת שעורה בשפה המקומית. גם הביטוי המקומי ל"חופשי מגלוטן" / "ללא גלוטן" יכול להיות שימושי אך ציונו אינו חובה.
 
בגלל שזה כלל שתקף ל32 מדינות (האיחוד פלוס 4) זה שווה תיוג במקום כלשהו בפורום. נסיעה היא אחד המצבים בהם הכי תלויים באנשים אחרים ובמקום לא מוכר זה מחייב הסתגלות מהירה. שני הסעיפים האלו מאפשרים להזמין אוכל במסעדה ולקנות צידה לדרך ללא חשש הרעלת גלוטן.
 
יש טיפים ספציפיים למדינות ספציפיות. במדינות דוברות גרמנית יש "במבה" מקומית בכל קיוסק ומכולת וניתן לסחוב אותה כצידה לדרך ללא גלוטן. כמו הבמבה בארץ היא עשויה מתירס וחומר בטעם בוטנים.
 
יוון זו מדינה שיצא לי רק לטוס מעליה, אך גם היא וגם קפריסין היוונית שייכות לאיחוד וכלליו תקפים בהן.
אני רק מניח למרות שלא קראתי שלא חייבים להכין משהו אחר נטול
26/07/2015 | 17:51
1
42
מצאתי לנכון לציין שבמלון שבו הייתי היתה מודעות וגם נכונות להכין מגוון של מנות אחרות - שונות ממה שהוגש באותו היום
עם הידע (שהוא חובה) באה הנכונות לעזור
26/07/2015 | 18:44
37
הדירקטיבה קיימת רק מינואר 2015, אבל בכל מקום שנסעתי באיחוד מאז יש הבנה, הקפדה, ונכונות לעזור כי הם מבינים את העניין. נכון שהחובה היא יידוע בלבד, אבל ברוב המקומות יבינו מה העניין וייצרו משהו תוך התבססות על מה שניתן לאכול. מעולם לא הבאתי מרכיבים משלי למסעדה באירופה.
 
אני ללא גלוטן רק שנה וחצי. אני גם צמחוני עשור וחצי. לפני עשור בספרד לא היו מבינים מה אני רוצה מהם כשאמרתי שאני צמחוני, אפילו ברמה של "האם תוכלו להכין את המנה בלי להוסיף לה..." לעומת זאת בחורף הזה (אני גר שם בחורף) כשציינתי שאני ללא גלוטן הקפידו עלי קלה כחמורה כולל דברים כמו שוקולד לפונדו או קצפת לקינוחים שכדי לדעת שיש בהם קמח או מאלט הצוות במסעדות השונות צריך ממש לסמן דברים שבחיים לא היית חושדת בהם. וזה במדינה שיש בה אלמנט מהחפיפניקיות שלפעמים יש בארץ. אני מאד מקווה שאותה המודעות תישאר כמה שנים לעתיד כאשר זה לא יהיה חידוש אבל משום שזו דרישה חוקית זה כנראה יעבור בכל ריענון ואצל כל עובד חדש.
ההודעה הוכנסה לטאגליינס כשפרסמת לראשונה לפני כמה שבועות
26/07/2015 | 18:32
1
29
ולכן אין צורך להוסיף אותה בכל פעם שמישהו שואל משהו לגבי נסיעה לחו"ל.
 
גם אם המודעות לגלוטן אינה 'טובה אישית' כפי שהגדרת זאת, גם אם ישנה ההנחיה הזאת (וזה מצויין), גם אם נניח שכל המסעדות או יצרני המוצרים נ"ג מקיימים את ההנחיה הזאת, מותר ורצוי לפרגן למקומות שאכן מקפידים על כך ולשתף את חברי הפורום בהתנסות במקומות השונים. לטוב או לרע.
 
 
תודה. צודקת לגבי המידע הנקודתי אבל השאלות מראות חשש.
26/07/2015 | 19:11
26
אם הלינק במקום נוח למציאה בסמארטפון אפנה אליו בעתיד.
 
מידע נקודתי זה אכן סיפור של כל מקום בנפרד (ולכן אני משתף מידע כזה על בריטניה וספרד, וכן את חוויותי מצרפת) וטוב שיש תיאור כזה.
 
אבל מהשאלות והדיווחים כאן לא נראה שהמסר על תקן אחיד לשוק התיירות הגדול ביותר של ישראל עבר.
 
כשמקשרים בין סימון הגלוטן למסעדות כשרות, או מנהל קייטרינג מוצלח אחד, או מציגים את ההמלצות של העמותה במדינות דוברות הגרמנית כדבר העומד בפני עצמו, או מזלזלים במדינה במזרח האיחוד - זה מראה שהמסר לא עבר.
 
אותו החוק מגן עלינו ב32 מדינות . לא טובה, לא צדיק זה או אחר, לא מטבח מסויים - החוק. ולכן אני רוצה להרגיע את כל מי שבא בחשש ברור מפני הלא נודע.
 
אם יש דוגמה מסויימת למקום שלא מקפיד או מרמה -עדיף  לדווח עליו לרשויות הסניצטיה במדינה בה הוא עובר על החוק.
נטע נמצאת? היא בחו"ל?
26/07/2015 | 17:19
1
24
הנני כאן נסעתי , חזרתי. היה קצר אבל שווה.
27/07/2015 | 09:15
39
באותו תנור יחד - מאפה עם גלוטן ובלי גלוטן
23/07/2015 | 19:45
5
200
הייתם אוכלים ?
לא...
23/07/2015 | 20:01
1
79
כאבי הבטן וההקאות שחטפתי
23/07/2015 | 23:54
164
הבהירו לי חד משמעית:
זה לא "חשש לגלוטן" זה 100% עם גלוטן
אישית - רק מעל או במגש נפרד.
24/07/2015 | 00:20
119
האם זה היה עניין של אדים שנשאו את הגלוטן מהאחד לשני או שהיה מגע פיזי כלשהו / מגש לא נקי / פירורים שנפלו מלמעלה?
 
הפשרה שאני מוכן לעשות כשיש פיצה ביתית היא ששלי תהיה על מגש נקי מעל לפיצה של בעלי. זה איכשהו עובד בשבילי ואני די מגיב לכל פיפס.
כן, אם זה בבית וכשיש שליטה על מיקום המגשים בתנור
24/07/2015 | 03:26
106
אלא אם מדובר במאפה שהקמח הגלוטני בו אינו חלק מהבצק/העיסה אלא מצפה אותו (כלומר-חפשי) ואם האפיה עם עם טורבו.
בבית אנחנו עושים את זה כל הזמן
25/07/2015 | 18:42
104
בתנאי שאין שימוש בטורבו.
תערובת להכנת עוגות בחושות בר אל
23/07/2015 | 14:32
1
68
שלום לכולם,
 
אני רוצה להכין עוגת שוקולד עם התערובת להכנת עוגות בחושות של בר אל,
מישהו ניסה ויודע לומר לי האם המים שמוסיפים צריכים להיות חמים ? ....לכל פרט יש השפעה על התוצאה ,  לכן חשוב לי לדעת.....אני אודה לכם טיפים לאפית עוגה מוצלחת:) 
מצטערת, לא ניסיתי את התערובת הספציפית הזאת אבל מניסיון עם
24/07/2015 | 03:29
65
תערובת רב תכליתית של בראל והמתכונים שעל הקופסה, כשמדובר בנוזל חמים זה מצויין.
 
כדי לדעת בבטחון אתה יכול לפנות לבראל באתר ואני בטוחה שהם יענו לך בזריזות
האם לציטין סויה זה גלוטן ?
22/07/2015 | 14:21
2
71
זה מתחלב סויה. אין בו גלוטן אבל יש רגישים לסויה
22/07/2015 | 23:09
42
הערך הוויקיפדי:  
 
זה סוג של שומן שנופק מסויה ומשמש במוצרי מזון תעשייתי וכן כתוסף מזון שאמור להלחם בשומן. סויה מוכרת כאלרגן ע"י האיחוד האירופאי ואם יש לך רגישות לסויה זה בעייתי, אבל אם השיקול היחיד הוא גלוטן אז לצ'טין סויה הוא בסדר גמור. בארון במטבח יש לי קרמבו ללא גלוטן וקרקרי תירס ללא גלוטן שבשניהם השתמשו בלצ'טין סויה כמתחלב.
לא. סויה (הצמח) אינו מכיל גלוטן.
23/07/2015 | 09:47
35
יש בעיה עם רוטב סויה לא בגלל הסויה, אלא בגלל שלרוב הוא מותסס עם חיטה.
האם יכול להיות ש ...
21/07/2015 | 22:56
2
122
יש תסמינים שנראים כמו רגישות לגלוטן ,
יש צליאק במשפחה ,
אבל בדיקת הדם יצאה שלילית ,  כלומר נראה שאין שום רגישות.
זה חד משמעי או ייתכן פיספוס ?
כן, יכול להיות שהתסמינים מקורם בדבר אחר ולא בצליאק
22/07/2015 | 06:50
1
70
לא חסרים דברים שגורמים לכאבי בטן, בטן נפוחה, שלשולים וכו'
 
כדי להסיר ספק, כדאי לקבוע תור לרופא גסטרו ולהתייעץ אתו.
אולי יש צורך בבדיקת דם נוספת שתעזור לקבוע ממה נובעים התסמינים ולפתור את הבעיה.
22/07/2015 | 19:07
3
שופרסל
21/07/2015 | 20:56
8
224
קיבלתי הודעה לחברי מועדון שהמוצרים של גרין לייט יהיו ב30% הנחה.
משהו יודע על זה משהו?
אני גם לא מוצאת את ההודעה כי היישום נמחק לי.
וגם רציתי לדעת אם מישהו ראה בחנויות..
גם אני קבלתי את ההודעה. היום אהיה בשופרסל ואדווח מן השטח
22/07/2015 | 06:53
51
השטח אומר שיש מבצע של 30% על מוצרי גרין לייט
22/07/2015 | 19:16
85
כמו כן יש מבצע על תגמיש להכנת לחם כהה (של תמי)-21.90ש"ח
מצד מאותגרי השטח והאפליקציה... היום קיבלתי את הקופונים לחברי
22/07/2015 | 23:35
5
126
מועדון.
יש מספר קופונים "אישיים" למחלקות גרין/אורגניק מרקט, כל קופון מוגבל לשתי יחידות באותה קנייה. 3 קופונים מסומנים כל"ג:
1. ברנפלקס/שוגי/כריות נוגט של תלמה ב 18.90
2. שניצל תירס של טבעול ב 20.90
3. לחם/שליש באגט/לחמניות המבורגר של גרין ב 9.90
טבעול ?!? זה גלטון טהור לא ?
24/07/2015 | 01:52
4
77
גם שאר המוצרים ברשימה נשמעים כמו מוצרים שמכילים גלוטן (בראנפלייקס בעיקרון, וחשש כבד ללתת שעורה בדגני בוקר כלליים - גיגלתי את שוגי ויש בו לתת שעורה - גלוטן) ובאשר ללחם אין לי מושג במה מדובר אבל בהקשר לשני הסעיפים הקודמים תבדוק אם שלחו לך ללחם רגיל...
ממש לא. כל המוצרים האלה קיימים בגרסה נ"ג
24/07/2015 | 03:23
57
חברת גריןלייט היא חברה ייעודית למוצרים נ"ג.
בבקשה: מוצרים נ"ג
24/07/2015 | 04:47
2
100
ועל מנת להסיר ספק: האתר של גריןלייט
אוף. לכאן הם לא יגיעו ומוצרי הרשת הם כולם טבעול.
24/07/2015 | 10:13
1
58
מעניין ממה עושים את הטבעול לל"ג - האם זו סויה ?
 
פה בכל הרשתות הגדולות ( טסקו, סיימסבריז, מוריסונ'ס ואזדה ) מוצרי הרשת הצמחוניים הם של טבעול עצמה (לעיתים עם סמל מוצנע באזור המרכיבים) אבל בגירסה הרגילה שבה החלבון עצמו הוא גלוטן ("חלבון חיטה" בלשון רשימת המרכיבים).
 
טוב שהיצרניות הרגילות יוצרות מוצרים לל"ג. פה יותר נהוג שיש מותג נפרד למעט קופסה או שתיים של דגני בוקר.
אולי שווה לך לפנות לחברה במייל דרך האתר שלה ולבדוק האם הם
24/07/2015 | 17:59
41
מוכרים את הנטול אצלכם
מה תגידו על זה?
21/07/2015 | 20:39
2
228
נשמע קצת הזוי
21/07/2015 | 20:51
114
לא ברור לי איך ביצה יכולה לעזור לנו...
אנחנו אוכלים אותה כמעט כל יום(:
אבל לעולם אין לדעת.. נחכה ונראה..
ונקווה שאחד מהרעיונות שיש בעולם יום אחד יהפוך לפתרון המושלם בשבלנו...
22/07/2015 | 06:55
10
צליאק
21/07/2015 | 18:41
3
125
האם יש לי צליאק?ANTI TTG+DGP (IGG+IGA) 2.32 U/ML ( 0.00- 40.00) (*........)
 
הערך נמוך מהנורמה לכן נראה שלא מדובר בצליאק אבל(!)
22/07/2015 | 06:52
82
מילת המפתח היא 'נראה' לכן את התוצאה את צריכה לקבל מן הרופא
האם אכלת אוכל גלוטני לפני הבדיקה? זה תנאי חובה לתוצאות אמינו
22/07/2015 | 14:59
1
29
כן, במיוחד אם נמנעים מגלוטן לתקופה. אם הבעיה היא
22/07/2015 | 17:22
49
גלוטןונמנעים מגלוטן, המעי מתקן את עצמו. הוא נרפא, ואז עלולים לקבל ת׳וצאה שלילית שגויה.
 
לא מספיק לאכול גלוטן לפני הבדיקה, צריך לאכול גלוטן תקופה מסוימת לפני.
ספקי קמח דורה
20/07/2015 | 15:59
1
70
שלום

אני מחפש לקנות קמח דורה באיזור המרכז . מישהוא מכיר ספקים ?
אם אתה מחפש ספק על מנת לרכוש כמות גדולה-לא מכירה אבל
20/07/2015 | 17:59
54
אם אתה מחפש לקנות קמח דורה לצריכה ביתית, יש בניצת הדובדבן, עדן טבע מרקט, במתחם גרין בשופרסלדיל ובבתי טבע רבים אחרים
גיליתי שלבתי יש צליאק
20/07/2015 | 13:38
9
474
גיליתי בבדיקות דם שלבתי יש צליאק. בעלי לא מוכן שהיא תעבור ביופסיה מפחד מרופאים ובתי חולים. שינינו לה את התזונה אך לפעמים יש לה תופעות של כאבי בטן ואני ממש לא יודעת מה לעשות. זה הגיע ממש למצב של מריבות והוא בשלו לא מוכן לשמוע. מה עושים?
ברוכה הבאה
20/07/2015 | 17:51
173
כדבר ראשון, הייתי נגשת עם תוצאות בדיקות הדם ועם בעלך להתייעץ עם גסטרואנטרולוג של ילדים ושומעת ממנו עד כמה אבחון מלא חשוב וכדאי. זאת החלטה שכדאי לעשות רק לאחר ששומעים את כל הנתונים מאיש מקצוע ולא רק על דעת ההורים.
אני מניחה שהוא ינחה אותכם גם ברמת ההקפדה הנדרשת לצליאקים ויפנה אתכם לדיאטנית שתסביר ותייעץ.
מדבריך אני לא בטוחה מה שיניתם בתזונה שלה ולכן יש הרבה שאלות:
האם עברתם לתזונה נטולת גלוטן מלאה?
האם ההקפדה היא גם על מוצרים שכתוב עליהם 'עלול להכיל'?
האם ההקפדה היא ברמת ההכנה ונקיון הכלים?
האם ההקפדה היא גם ברמת פירורי לחם מסכין בתוך גבינה או ממרח כלשהו שהסכין מרחה ממנו על לחם רגיל?
האם הסברתם לגננת/למורה את הנושא וגם בגן/בי"הס מקפידים?
האם יש אפשרות שהיא אוכלת חטיפים/גלידות וכו' שמכילים גלוטן? אולי בקייטנה?
מה עם משחות שיניים ושאר מוצרי הגיינה, האם בדקתם אותם?
כדורים/תרופות שהיא מקבלת?
 
ויש דברים נוספים כמובן:
1. אם תחליטו בכל זאת לעשות את הגסטרוסקופיה (ביופסיה) תצטרכו להחזיר אותה לתזונה נ"ג לתקופה מסויימת.
2. אם אכן יש לה צליאק, יש צורך לבדוק אתכם ואת שאר ילדיכם.
 
בהצלחה
לא עשינו ביופסיה והצטערנו
21/07/2015 | 14:14
5
197
פחדנו לעשות ביופסיה לבת שלנו שהיתה בת 8 חודשים שגילו לה נוגדנים בדם. כדי לקבל אבחון בטוח חשוב להמשיך לאכול גלוטן, אחרת תקבלו תשובת בדיקה לא אמינה. 
עשינו את הביופסיה רק בגיל 3 והסתבר שהילדה אכן סובלת מצליאק. כלומר היא המשיכה לאכול גלוטן במשך שנתיים תוך שהיא חולת צליאק.
ולחברים שלנו היה מקרה אפוך, לבנם היו נוגדנים בדם, הם גם סירבו לעשות ביופסיה ועברו לאוכל ללא גלוטן. זה היה לפני כ-10 שנים. לפני שנה הם גילו שילד אוכל גלוטן כאשר אינו בבית ועדיין אין לו נוגדנים בבדיקות תקופתיות. לאחר בדיקות הסתבר שלא היה לו צליאק כלל והם סתם עשו חיים קשים עבורו. 
אבל בסופו של דבר, לכו לרופא גאסטרו ותקשיבו להמלצותיו. 
עוברת משהו דומה..
21/07/2015 | 17:49
4
145
רק שבמקרה שלנו אני זו שמנסה להימנע מהבדיקה..
האם בדקת את עניין הבדיקה הגנטית? זה בדיוק מה שאני מנסה לברר עכשיו כיוון שיש אצלנו במשפחה צליאק והמליצו לנו להיבדק
אני מאוד חוששת מבדיקה פולשנית (פחות מרופאים :)  והבנתי שיש בדיקה גנטית שהיא לא פולשנית
מניחה שאנשים בפורום הזה בקיאים הרבה יותר ממני ואשמח לקבל עוד פרטים על הבדיקה ממי שמכיר, האם היא מחליפה את הבדיקה הפולשנית? מאיזה גיל אפשר לעשות אותה?
וכל פרט שיכול לסייע להבין את התהליך..תודה רבה
 
אם תעשי חיפוש בפורום , תמצאי לא מעט מידע
21/07/2015 | 19:48
3
116
על הבדיקה הגנטית.
זוהי בדיקת דם פשוטה.
אבל,  הדביקת דם בודקת אם יש סיכוי לחלות במחלה. ולהרבה אנשים היא עשויה להיות חיובית, והם לא יחלו בצליאק.
מצד שני, היא לא אמינה ב 100%, יש איזה אחוז מזערי של אנשים ( כמוני ) שהבדיקה הגנטית יצאה שלילית, ובכל זאת ביופסיה יצאה חיובית...
 
הבדיקה הפולשנית פשוטה ביותר, ילדים תחת הרדמה קלילה, מבוגרים תחת טישטוש, כולה 5-10 דקות.
 
משהו אחד שלא מובן לי מכל אילו שחוששים מבדיקה פולשנית: אם לילד/ה היו שקדים שצריך להוציא , או פוליפים, או ירידה בשמיעה , בעיות עם דלקות אוזניים שמצריך כפתורים, וצריך ניתוח- אז סביר להניח שהיו חששות, אבל לא היו בחורים לא לעשות את זה, או חלילה דברים יותר ״כבדים״.
 
אני לא מאילו ששמחים לקפוץ תחת סכינים או לעבור בעצמי או שילדיי יעבור פרוצדורות מיותרות, אבל לפמים צריך.
 
צליאק זו מחלה , לא רגישות ולא אלרגיה ולא ״מודה״. זו מחלה לכל החיים.
אישית, הייתי רוצה לדעת ב 100% מה יש לי או לילדיי.
 
זו בדיקה ממש פשוטה וקלילה
22/07/2015 | 01:06
94
גם אני וגם הבן שלי עברנו אותה, הוא עבר בגיל 5. ממש לא היתה שום בעיה, לא התרגש לפני או אחרי, והתעורר בלי בעיות. לא נראה לי ששווה לטרוח ולעשות "סרט" מהבדיקה הזו (נעשית בטשטוש ולא בהרדמה מלאה). אבל אם תחליטו להמשיך לדאוג, עדיף לעשות את זה תחת מעקב של גסטרו, הוא יודע כיצד לאמת את הממצאים גם בלי בדיקה.
לגבי החשש מבדיקה פולשנית
27/07/2015 | 13:05
1
35
זה לא סותר את העובדה שלפעמים צריך לעבור בדיקות לא נעימות וניתוחים..אבל אם אפשר להימנע מדוע לא לנסות??
גם בבעיות אוזניים וכיוב' אם יש טיפול שעוזר ומונע ניתוח או בדיקה פולשנית אז אבדוק ואחקור את הנושא בשביל להימנע מכך
למיטב הבנתי , לאחר קריאה רבה ושיחות עם מומחים ואנשי מקצוע שונים ניתן יש אפשרות לאבחן צליאק על סמך בדיקה גנטית חיובית, אם הערכים בבדיקות הדם הן מאוד חד משמעיות (גבוהות מהרגיל)
אז אם זה באמת כך ויש לי אפשרות לחסוך לנו (עם דגש על הילדים כמובן) את האי-נעימות וגם את הסיכון - כי מה לעשות, בכל בדיקה כזו יש סיכון כזה או אחר
אז אעשה זאת....
 
בכל מקרה, תודה על המידע וההרתמות ואני שמחה לגלות שזה פורום פעיל ששים לעזור בו ולתת מידע שמאוד עוזר (גם נפשית :)
 
 
 
נכון להיום הדרישות לאבחון על סמך בדיקה גנטית הן
27/07/2015 | 13:43
48
גם רמת נוגדנים גבוהה מאוד, גם בדיקה גנטית חיובית וגם בן משפחה מדרגה ראשונה שאובחן בדרך המסורתית (ביופסיה).
לא ממליצה להימנע מביופסיה אם אין אבחון חד משמעי שיוכר בהמשך גם ע"י כל המוסדות וגם ע"י המטופל עצמו (שלא יתחיל "לחפף" בעתיד כי הוא לא סגור על זה שיש לו צליאק).
 
 
 
 
פירור לחם
23/07/2015 | 22:05
1
81
אם מקפידים על תזונה ללא גלוטן ובטעות הגיע פירור לחם . האם יכול להיגרם נזק ?
אם זה באופן חד פעמי-לדעתי לא
24/07/2015 | 03:32
35
צליאק אצל ילדים
20/07/2015 | 11:20
3
144
שלום לכולם,
 
אשמח לדעת מה התהליך לבדיקת צליאק אצל ילדים לסבא שלהם יש צליאק..
ואמרו לבעלי שכדאי לו ולהם להבדק (בעקבות כאבי בטן אצלו ואצל הילדה)
מאיזה גיל בודקים וכיצד?
 
תודה לעונים
היי וברוכה הבאה דניאלה
20/07/2015 | 17:58
2
140
התהליך פשוט ומתחיל בבדיקת נוגדנים לצליאק.
אם התוצאה חיובית, ממשיכים הלאה וקובעים תור לרופא גסטרו שמפנה לגסטרוסקופיה (ביופסיה) להשלמת האבחון.
אם התוצאה שלילית, בודקים כיוונים אחרים.
מומלץ לעשות באותה הזדמנות גם ספירת דם ורמות של ויטמינים, ברזל וסידן.
 
בעקרון, מומלץ מאוד לקרובים מדרגה ראשונה להבדק גם בלי סימנים. על אחת כמה וכמה במידה ויש תסמינים כלשהם.
אפשר לבדוק בכל גיל שהוא אבל למיטב ידיעתי הבדיקה אמינה יותר מגיל שנתיים ומעלה (אם כי יש כאן הורים לילדים שאובחנו מוקדם מזה).
 
חשוב מאוד: לא להפסיק לאכול גלוטן עד לאחר האבחון כדי שהתוצאות יהיו אמינות
 
בהצלחה רבה לכולכם, דניאלה
תודה רבה..
21/07/2015 | 17:57
1
48
כבר הספקתי לשמוע כ"כ הרבה נתונים מחברים, משפחה מכרים
ואשמח לקצת סדר..אז אתן פרטים נוספים
בדקנו את הילדה בלי שום קשר לפני כמה שנים (בדיקת דם פשוטה)
ולאחרונה שוב מאז שהתלוננה על כאבי בטן
בגלל שיש לנו במשפחה המליצו לנו לעבור בדיקות כולנו
אמרו לי שהבדיקות הללו לא מהימנות וצריך משהו יותר רציני
דברו גם על ביופסיה וגם על בדיקה גנטית
 
האם אפשר לוותר על רופא הגסטרו? אני מאוד חוששת מזה..
בדיוק כתבתי בפוסט תגובה שאשמח לקבל נתונים על הבדיקה הגנטית כיוון שאני ממש לא רוצה שאף אחד במשפחה יעבור בדיקה פולשנית
אם אפשר אחרת..
 
תודה רבה על תשובתך
אם את מדברת על בדיקות נוגדנים (בדיקת הדם)-לא שמעתי מעולם
22/07/2015 | 06:47
90
שהיא אינה אמינה.
היא אמינה לגמרי אבל יש צורך ל'אשר' אותה על ידי לקיחת ביופסיה מן המעי הדק מפני שהוא זה שנפגע כשיש צליאק (וכשהצליאק אינו מטופל).
האבחון לצליאק תלוי ב-2 בדיקות=בדיקת דם המיוחדת לצליאק וכשהיא חיובית-ביופסיה (גסטרוסקופיה).
אני לא מבינה למה המידע שקבלת הוא שבדיקות הנוגדנים (דם) אינן אמינות ו'שצריך משהו יותר רציני'. היא פשוט התהליך הראשוני. המשהו היותר רציני לכאורה הוא הביופסיה כנראה אבל אותה עושים לאחר בדיקות הדם.
לגבי בדיקה גנטית-קבלת תשובה מנטע.
הבדיקה אומרת האם יש לנבדק גנים של צליאק. ואם יש לו, זה אומר שבשלב כלשהו של חייו הוא עלול לחלות בצליאק. זה לא אומר שיש לו כרגע צליאק (את זה בודקים בבדיקות הדם+ביופסיה) וזה לא אומר שהוא יחלה בעתיד בצליאק-זה פשוט אומר שהוא עלול לחלות.
תוצאה שלילית אינה חד משמעית מפני שיש כאלה שאין להם הגנים האלה ועדיין יש להם צליאקים וכמו כן יש אפשרות שישנם עוד גנים שאחראיים על צליאק אך טרם זוהו.
 
רופא גסטרו הוא רופא מקצועי. אין מה לחשוש. הביופסיה נעשית לאחר קביעת תור (שלוקח זמן).
אני מאוד ממליצה לגשת לגסטרו עם תוצאות בדיקות הדם כדי לחסוך לכם זמן.
 
 
שבוע טוב , מישהו יודע איזה תרופה לכאב גרון לא מכילה גלוטן
19/07/2015 | 12:02
1
26
להקלה על הגרון או אנטיביוטיקה?
19/07/2015 | 20:05
28
במקום סורגום או דוחן מה אני יכולה לשים במאפים
18/07/2015 | 14:12
1
22
כוסמת- לשים לב לא כוסמין- שזה חיטה
18/07/2015 | 14:19
22
שימורים פרי גליל מותר ?
18/07/2015 | 14:04
3
87
כי זה מה שיש לנו כרגע בהישג יד
מחדד את השאלה-לפעמים יש תבלינים- האם כשרות לפסח מספיקה
18/07/2015 | 14:17
2
74
להעיד שאין גלוטן
לא בהכרח כי יש קמח מצה.
18/07/2015 | 20:52
1
26
תודה
18/07/2015 | 21:37
18
תפריט ללא גלוטן - למסעדה \ קייטרינג
18/07/2015 | 13:52
18
182
כרגע בחשיבה על רשת מסעדות חדשה \ קייטרינג
שיהיה בה גם מבחר מנות ללא גלוטן
 
אז מה אתם הייתם רוצים למצוא בחלק של התפריט ללא גלוטן ?
תשובה
18/07/2015 | 16:37
114
אם זו מסעדה/קייטרינג בשרית, הייתי רוצה למצוא מנות שמתאימות לילדים כמו שניצל/שניצל תירס/שניצלונים, צ'יפס, אורז נקי (בלי תוספות), פירה אמיתי (לא מאבקות), פסטות.
אם זו מסעדה/קייטרינג חלבית, הייתי רוצה למצוא פשטידות ללא גלוטן, בלינצ'ס, מבחר של פסטות, פיצה
מבחר של קינוחים: עוגיות, עוגות קרם, וואפל בלגי, גלידות.
בהצלחה. 
תלוי איזו מסעדה
18/07/2015 | 20:15
94
אבל בעיקר היינו שמחים לראות מנות "אמיתיות" ללא גלוטן, ולא כל מיני אילתורים.
כלומר, שלא יהיו דברים בסגנון "אתם יכולים לקבל את ההמבורגר, אבל בלי לחמניה, בלי רוטב, ובלי צ'יפס."
שאם יש במסעדה המבורגר, אז שיהיו לחמניות ללא גלוטן, ושאת הצ'יפס יכינו בצ'יפסר נפרד מהשניצלים כדי שאפשר יהיה להגיש אותו גם לצליאקים.
שאם יש מנות פסטה, אז, שתהיה במסעדה גם פסטה ללא גלוטן.  
 
והאמת, בגדול הדרך הכי טובה לעשות את זה בעיני היא לדאוג לזה שחלק משמעותי מהמנות הרגילות לגמרי של המסעדה יהיו פשוט נטולות גלוטן. כלומר להכין את הרטבים בלי קמח, שאם יש מנה על מצע של משהו, אז שזה יהיה אורז ולא חיטה/פריקי/בורגול/קוסקוס/ווטאבר וכו'.
שתהיה הצלבת קטגוריות ויכללו מנות צמחוניות
18/07/2015 | 21:10
2
73
זכצמחוני שלא מסוגל לאכול גלוטן נתקלתי במקומות בהם כל המנות הצמחוניות היו על בסיס חיטה (פאי, פסטה...) וכל המנות ללא גלוטן היו מהחי. הסיבה לכך היא חשיבה לפיה כל קטגוריה היא נפרדת ולכן אדם ששייך לקטגוריה א' לא יכול להשתייך לקטגוריה ב' כשבחיים כולם עונים להרבה קטגוריות והגדרות ותמיד יש הצלבה.
 
מנסיוני תמיד קל יותר במסעדה על בסיס מטבח שלם (סיני, הודי, איטלקי למשל) כי תמיד ישנן אופציות. סוג המטבח הקשה ביותר לטעמי הוא הפיוזן או הגאסטרו-פאב שאינו מטבח משל עצמו אלא אוסף לא ברור של מנות מכל מני מקומות עם ערכים כמו תוצרת טרייה או מקומית שזה אולי נחמד אבל התוצאה היא שאין הרבה מרווח תמרון והמנות הצמחוניות בדרך כלל מסתכמות בסלט מבושל או דלורית או הזוועה הזו של מנה אחת בלבד שהיא או פסטה (ואז אין מה לאכול) או ריזוטו. בעידן בו בכל סופרמרקט יש תחליפי בשר כולל כאלו ללא גלוטן האוכל הצמחוני הרגיל שמכינים בבית דומה מאד למנות רגילות ולכן ערימת הירקות המוגשת במקומות כאלו היא די אכזבה. מנסיוני יש גם חוק בלתי כתוב לפיו טופו לא יכנס למסעדות כאלו ולכן אכילה שם לא תורמת לחלבונים...
 
כמו כן - כבר נאמר שעדיף לבנות מוצרי בסיס כמו הרטבים והמרקים על בסיס קורנפלור ולא על בסיס חיטה כי אי אפשר לדרוש שיפרקו את הרוטב וייצרו אותו מחדש.
ולהמנע מתיבול במאלט, זו תוספת גלוטן שממש הורסת.
19/07/2015 | 01:54
1
65
מאלט שעורה הוא תיבול נפוץ שמכיל גלוטן והורס גם דברים שעל פניהם אמורים להיות בטוחים כמו דגני הבוקר של קלוגס (לכאורה תירס או אורז). בבישול אנגלי או אמריקאי יתכן שישתמשו בו ברטבים חומים שאמורים להגיע עם בשר או עוף gravy . הגלוטן בתיבול התמים למראה הזה שאינו קמח או חיטה גורם לי לצרבות הנגרמות רק מחשיפה לגלוטן. יש מוצר צמחוני מסויים שלא יכלתי לאכול עד שהחליפו את התיבול שלו ממאלט שעורה למאלט ללא גלוטן.
בכלל , בתיבול המנות להשתמש בחברות שבטוחות לצליאקים.
19/07/2015 | 07:12
24
מסכימה עם מה שנאמר עד כה ומוסיפה שאחד הדברים החשובים
19/07/2015 | 06:17
11
106
הוא ההקפדה סביב המנה הנטולה.
כלומר, שנדע שהמסעדה בנוסף לכך שהיא מכילה מנות ללא גלוטן, הנה גם ידידותית לצליאקים. שהאוכל מוכן ומוגש ללא חשש לגלוטן. שהסלט שלנו נחתך על משטח נקי מגלוטן, שהרוטב נמזג בכפות שלא בקרו קודם ברוטב גלוטני וכו'
 
בהצלחה רבה!
נכון. סף התגובה לגלוטן מאד נמוך.
19/07/2015 | 12:34
10
73
למרות שלבא מבחוץ זה נשמע כמעט כמו דרישות כשרות, אצלנו זה לא עניין רוחני אלא תגובה פיזית ולצערי מספיקים כמה פירורים או טיגון באותו השמן כדי שיהיו סימפטומים מצרבות ועד גזים.
 
זה איום ונורא עד כמה אי אפשר לחפף, וכמה הקפדה זה דורש, אבל התגובה לכמויות הקטנות ביותר קורה תוך חצי שעה עד שעתיים.
 
(ואי אפשר לשאול אותנו "האם המנה בסדר" דקה עד רבע שעה אחרי שאנחנו מתחילים לאכול - התגובה קורת בדרך כלל בתהליך העיכול ולא נדע בעצמנו עד שנצא מהמסעדה. מבחינה מסויימת לאכול בחוץ זה לתת אמון אבסולוטי בטבח שאיננו מכירים...)
חשבנו גם על "משאית" - כל יום בעיר אחרת
19/07/2015 | 13:17
6
116
בחול זה מאוד נפוץ, משאיות אוכל נודדות, בארץ יש עם זה בעייה של רישוי הבנתי
זה כמובן מנות אחרות לגמרי ממה שיש במסעדה רגילה
עכשיו נניח שפתרנו את בעיית הרישוי [ לא מגיעים למרכז העיר
אלא לשכונות או איזורי תעשייה כמו אוטו גלידה ] 
 
מעולם לא התקרבתי למשאיות הללו, ועכשיו דווקא נראה לי אחלה רעיון
במקום מסעדה שהלוקיישן יכול להיות בעייתי וההשקעה עצומה, כאן השקעה נמוכה יחסית 
כולה משאית, ותמיד יכול להיות לוקיישן טוב לאותו יום 
 
לגבי ללא גלוטן, הכל יהיה מוכן מראש, ורק מחומם במיקרוגל 
באריזה אטומה 
 
מה הצעות שלכם למנות ללא גלוטן - במשאית ?
ומה היתם רוצים לראות דווקא עם גלוטן ?
 
לנו "עם גלוטן" אינה אופציה.
19/07/2015 | 14:22
3
90
לא שזה בא כדי לכפות על אחרים, וברור שיהיה, אבל לגולשי הפורום הזה לא בא שום דבר עם גלוטן. זו לא דיאטה שניתן להחליק בה מדי פעם אלא אי יכולת לעכל מזון מסויים.
באותה מידה אתה יכול לשאול מה בא לכם עם אקונומיקה.
19/07/2015 | 19:44
25
לצליאקים אסור גלוטן אבל מותר להם לאכול עם משפחתם
19/07/2015 | 20:02
1
72
שחלקה אינה צליאקית.
ברור שיש לנו דיעה גם לגבי תפריט רגיל-גלוטני!
כשאני יוצאת עם המשפחה שלי לאכול בחוץ לא יעלה על הדעת שיבחר מקום שלא יהיה לצליאקיות משהו בטוח לאכול אבל מתחשבים גם ברצונם של אלה שאינם חולי צליאק.
זה בדיוק המקום לשאול על המכלול.
כפי שאמרתי -זו לא כפיה וברור שיהיה
19/07/2015 | 20:26
24
לגבי משאיות בארץ - יתכן שחלק מהבעיה היא כשרות
19/07/2015 | 15:52
59
באירופה יש פיקוח תברואתי וזה מספיק לאפשר משאיות אוכל שדי נפוצות במוקדי עניין, יש אחת ליד חנויות חומרי בניין באזורי שמפרץ החנייה שלה מסומן מראש ולכן אני מניח שיש הקצאה רשמית מצד החנות אם לא הרשות המקומית (זה סימון בחניון הפרטי של החנות). יש משאיות כאלו שצצות בחופים, מחוץ לתחנות רכבת, שווקי מדרחוב, בפסטיבלי המוזיקה הגדולים וגם במפרצי עצירה בדרכים בינעירוניות.
 
אבל בארץ יש מרכיב נוסף - הכשרות - ואם אתה מבשל במשאית כנהוג באירופה עוד ירצו להצמיד לך משגיח בכל מקום ואתר, כאשר ה"פתרון" ההגיוני הוא להחזיק מטבח סטטי ולהגיש רק מה שהוכן בו.
סליחה, כן, אבל לאכול אוכל שהוכן מראש ומחומם במיקרוגל
20/07/2015 | 09:17
58
זה, אפעס, לא ממש משהו שהייתי משלמת עליו כסף.
בfood trucks שמקובלים בחו"ל יש מטבחים קטנים, ומבשלים עליהם אוכל  טרי ומצויין, ולא אוכל מוכן מראש שמחומם במיקרו.
מה שכתבתי אינו קשור לתגובות לגלוטן אלא לכך שצליאקים יוכלו
19/07/2015 | 19:56
2
68
לאכול במקום.
לחולי צליאק אסור לאכול מזון שמכיל גלוטן אם מפני שהוא מכיל ואם מפני שמכינים את המזון בכלים בהם או אתם הוכן מזון גלוטני.
ברוב המקרים, מי שהוריד גלוטן מהתפריט מסיבה אחרת, לא יחקור האם יש באיזור ההכנה גלוטן, האם הצ'יפס מטוגן בשמן נפרד וכו'. מבחינתו צ'יפס הוא נ"ג וזה מספיק בהחלט. פיצה נ"ג היא בסדר גמור ולא ממש משנה האם הכף שמורחת את הרוטב בקרה קודם על גבי פיצה גלוטנית.
הסימפטומים הם ממש לא העניין כאן.
כשיש צליאק זה פשוט אסור רפואית מפני שצריכה של גלוטן מסוכנת לחולי צליאק.
 
 
 
 
אני מגיב לצ'יפס בשמן לא נפרד.
24/07/2015 | 02:02
1
25
ממש מופע מחווה שלם לסדאם חוסיין, מה שקורה לי רק מחשיפה לגלוטן (אני יכול לאכול קטניות וכלום...) ובסוף גם קצת צרבת.
 
עמדתי היא שאין כיום מה להרוויח מכך שיאמרו לי להמשיך עם מה שאני מממילא עושה. בודדתי את מקור הבעיה והכל הסתדר.
שוב, המשמעות של צליאק אינה הסימפטומים. המשמעות של צליאק
24/07/2015 | 04:06
32
היא בנזק לטווח הארוך.
כאשר אתה אומר ש'סדרת' את הנושא לעצמך על ידי המנעות מגלוטן זה מצויין.
זה מה שאמור לעשות כל אדם שפוי בדעתו. כשמשהו מזיק לגוף פשוט לא לצרוך אותו.
אם מישהו סובל מעצירות בגלל אורז-שלא יאכל אותו.
אם מישהו סובל מגזים בגלל גלוטן-שלא יאכל אותו.
אם גילית שזה מה שקורה לך-הגיוני ונכון שלא תאכל את מה שגורם לך לסבל
אבל
אצל חולי צליאק שאינם מקפידים על תזונה נ"ג זה לא הנושא בכלל!
חולי צליאק אלה עלולים לחלות במשך הזמן במחלות נוספות כולל: אי פריון, אחוזי סיכון גבוהים יותר מאשר שאר האוכלוסיה לסרטן, בעיות מפרקים, בעיות שרירים, אוסטאופורוזיס בגלל אי ספיגת סידן, בעיות זיכרון בגלל אי ספיגת B12 ועוד ועוד.
זה לא קשור להמנעות מגלוטן בגלל שהוא גורם לתופעות כאלה או אחרות ורמת רגישות גבוהה או נמוכה.
יש חולי צליאק שאין להם כלל תופעות ועדיין יש להם צליאק והם חייבים בתזונה נ"ג כדי להמנע מכל הנזק שתיארתי למעלה.
 
צליאק היא מחלה שהתרופה היחידה לה הוא תזונה נ"ג.
יש צליאקים שיש להם תופעות מאכילת גלוטן.
יש צליאקים שאין להם בכלל תופעות מאכילת גלוטן.
לכל הצליאקים יש מכנה משותף אחד= אם הם ימשיכו לאכול גלוטן (בלי שום קשר לסימפטומים!) לגופם יגרם נזק רב מאוד.
 
עכשיו, אתה יכול להחליט לא ללכת על אבחון של צליאק ופשוט לקחת על עצמך תזונה שנכונה לך וזה בסדר גמור (לך) אבל אדם ששיטת החיים שלו היא לדעת מה יש לו ולפעול בהתאם -ילך על אבחון מלא.
 
**אני לא מעלה בדעתי מצב שבו הייתי עושה ניסיונות בתזונה כאשר בני הגיע למצב פיזי ונפשי ירוד ביותר בגיל 12.
הלכנו לרופא, עשינו בדיקות דם והוא אובחן עם סוכרת סוג 1 (נעורים) .
**אני לא מעלה בדעתי מצב בו כשהתפרצו אצלי (תוך כדי האבחון של הצליאק) עוד 2 מחלות שקשורות ישירות לצליאק-שלא הייתי הולכת לראומטולוג לאבחן אותן ובודקת איך אפשר לטפל בהן.
**ואני לגמרי לא מעלה בדעתי לא לאבחן כראוי ילד שרק מתחיל את חייו ויש לו עדיין עשרות שנים עם תזונה נ"ג לפניו, דבר שיגרום לי לתהות האם גרמתי לו לאורח חיים לא פשוט ולא חברותי ומכביד בגלל שלא הלכתי עם האבחון עד הסוף.דבר שעלול לגרום גם לו כמובן, בבוא הזמן, לאותן שאלות.
 
שוב, ההמלצה הרפואית היא לאבחן כראוי כמו אבחון של כל מחלה אחרת.
 
 
 
 
 
 
 
מאוד רצוי שהמנות יהיו ללא אלרגנים ככל האפשר
19/07/2015 | 13:43
52
בין הרגישים לגלוטן ישנם הרבה רגישים לחלב (או לפחות ללקטוז ברובם), סויה, אגוזים ושאר אלרגנים נפוצים (אלו המחייבים סימון), ממליצה אם כבר לסגור את כל הפינות ולהוות מוקד משיכה לשלל האלרגיים בכלל. זה משהו שמאוד חסר בארץ.
למישהו יש מושג אם אפשר להשיג קמח כוסמת בהיר בארץ?
17/07/2015 | 11:49
7
70
קיבלתי לאחרונה ספר בישול נ"ג מאוד מבטיח, אבל הוא עושה שימוש בשילוב בין קמח טפיוקה לקמח כוסמת *בהיר* (light buckwheat flour).
אחרי בירור, נראה שמדובר על קמח כוסמת שאין לו את הטעם הדומיננטי והצבע האפור-חום המבאס של קמח כוסמת רגיל.
להשיג קמח כוסמת הצלחתי, אבל אפילו בחו"ל נראה קצת מאתגר למצוא את הבהיר, ובארץ לא מצאתי לזה שום זכר.
 
יש מצב שמישהו כאן שמע על זה? נטע?
דפנה אני חושבת שההבדל הוא בין כוסמת קלויה ללא קלויה
17/07/2015 | 11:58
56
הכוסמת בצבע בהיר ירקרק, מה שאנחנו מכירים היא כוסמת קלויה חומה. לכן אני מניחה שההבדל בצבעים נובע מתהליך הקליה לפני הטחינה.
אפילו לא שמעתי על זה.... נשמע מענין ומבטיח למען האמת
17/07/2015 | 12:09
5
57
יש בכלל כוסמת לא חומה בארץ ? אולי אפשר לטחון לבד?!
 
 
טוב, אז עכשיו אחרי שקראתי קצת, אז אני קצת מבולבלת...
17/07/2015 | 12:36
3
57
קראתי שקמח כוסמת בהיר הוא כי מקלפים את הגרעין וטוחנים
ואז קראתי שקמח כוסמת  בהיר הוא מהגרגרים הירקוים- הלא קלויים.raw buckwheat flour
בכל מקרה נראה לי שווה ניסוי.
בנתיים מצאתי את זה :  http://www.tvuot.co.il/?CategoryID=157&Article...   אולי זה הקמח המבוקש?
כוסמת לא קלויה היא אכן בצבע ירוק בהיר
17/07/2015 | 13:01
2
45
וניתן להשיג אותה בחנויות הטבע. מבשלים כרגיל, והתוצאה הסופית היא בטעם עדין, ללא הריח של הכוסמת החומה הקלויה, מזכיר אפילו פתיתים.
אני מניחה שאפשר לקנות אותה, לברור, לשטוף, לייבש ולטחון לקמח.
לזכרוני, כל מוצרי "תבואות" מסומנים "עלול להכיל גלוטן".
תודה. ואם ניתן לשטוף במסננת תחת מים זורמים
17/07/2015 | 14:59
1
35
לא הייתי דואגת מהסימון...
הכוונה לא לקמח שכבר טחון כמובן
17/07/2015 | 14:59
17
זה מהספר של against the grain gourmet
17/07/2015 | 21:23
44
זו החברה שייצרה את הלחמים ותחתיות הפיצה האהובים עלינו בארה"ב, מוצרים ממש מעולים, והם הוציאו ספר בישול, אבל הוא כמעט כולו מבוסס על הקמח הזה.
קנית קמח כוסמת רגיל ועשיתי ניסוי, וזה יצא לא רע, אבל יש משהו קצת משונה בצבע של זה, וזה גם משנה את יחסי הנוזלים במתכונים בכל מיני צורות לא צפויות כי יש בו יותר סיבים מאשר בבהיר.
תבליני יונה
15/07/2015 | 20:04
1
60
שלום, האם תבליני יונה הם ללא גלוטן?
מצטערת רויטל, לא ידוע לי
17/07/2015 | 06:57
9
|*|פורומים חדשים בתפוז|*|
( לעמוד שלי בתפוז )
16/07/2015 | 11:13
12
|פרח|מחפשים עבודה? מתלבטים מה לכתוב בקורות החיים?
בפורום דרושים עובדים תוכלו לקבל הכוונה מלאה בדרך לעבודה המושלמת עבורכם!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|מטוס|חולמים על חופשה חלומית באיטליה? מתכננים מסלול הטיול ברומא ויש לכם בתלבטיות?
בפורום טיולים לאיטליה תמצאו את כל המידע הנדרש!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|כסף|יש לכם שאלות בתחום הבנקאות? נתקלים בקשיים מול המערכת הבנקאית?
בפורום תביעות בנקים תוכלו לשאול ולהתייעץ!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|נורה|מעצבים מחדש את הבית ומתלבטים לגבי תאורה? מעוניינים לדעת מהו סוג התאורה החסכוני ביותר עבורכם?
בפורום ייעוץ תאורה תמצאו את כל המידע הנחוץ!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|אופניים|חולמת על אופניים חשמליים? שללו לך את רשיון הנהיגה ואתה מחפש דרך נוחה להתנייד?
בפורום אופניים חשמליים תוכלו למצוא את כל המידע הנדרש!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|מחשב|עומדים לפתוח עסק חדש? יש לכם שאלות לגבי הגדלת רווחים?
בפורום עסקים תוכלו לשאול ולהתייעץ!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...

|@|מתלבטים לגבי מכשיר שמיעה? מעוניינים לדעת מהו המכשיר שמתאים ביותר עבורכם?
בפורום מכשירי שמיעה תוכלו למצוא את כל המידע הנדרש!

|שמאל|היכנסו עכשיו:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?f...
חם בפורומים של תפוז
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
מסגרת החינוך שמתאימה לילדיך
מסגרת החינוך שמתאימה...
אז איך עושים את זה בצורה נכונה? ועל מה חשוב לשים...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
אירוח בנושא חיסכון פנסיוני
אירוח בנושא חיסכון...
מה אנחנו יכולים לעשות כבר עכשיו כדי לשפר את מצבנו...
הקשר בין טראומה והתמכרות למין
הקשר בין טראומה...
איך טראומה יכולה ליצור התמכרות? אתם מוזמנים כבר...
הקשר בין טראומה והתמכרות למין
הקשר בין טראומה...
איך טראומה יכולה ליצור התמכרות? אתם מוזמנים כבר...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
הודעות נבחרות
פורום אסתטיקה וגינאלית
פורום אסתטיקה וגינאלית
פורום התמודדות עם סרטן
לא חייבים להתמודד לבד
פורום אלצהיימר
להתייעצות עם מנהל הפורום
מקרא סימנים
בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ