לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן
1052110,521 עוקבים אודות עסקים

פורום צליאק

שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין. כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.השתתפות נעימה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום צליאק

שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין. כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.השתתפות נעימה!

לצפיה ב-'גרנולה שיבולת שועל בהולנד - התייעצות'
גרנולה שיבולת שועל בהולנד - התייעצות
19/04/2016 | 10:34
7
62
הייתי במלון באמסטרדם (NH), ובארוחת הבוקר היתה פינה עם כמה מוצרים נטולי גלוטן ארוזים. שמחתי מאד ולקחתי גרנולה של החברה הזו:
אח"כ קראתי באתר שהם כותבים על המוצר שלהם "Since oats are naturally gluten free" ועלה בי ספק שאולי המוצר הוא לא ממש נטול גלוטן. לא מצוין שהשיבולת שועל גדלה בנפרד ונארזת בנפרד, לא מצוין פחות מ- x PPM גלוטן (גם לא על המוצר).
אלי בהולנד יש התייחסות אחרת לשיבולת שועל מאשר בארץ? מה דעתכם, הייתם אוכלים?
לצפיה ב-'אני אישית לא הייתי אוכלת.. כמה דברים לגבי שיבולת שועל'
אני אישית לא הייתי אוכלת.. כמה דברים לגבי שיבולת שועל
19/04/2016 | 19:29
1
55
יש שיבולת שועל שמגדלים לחוד והיא נטולת גלוטן באופן מוצהר ( ללא זיהום משני וכ"ו )
אבל, לשיבולת שועל עצמה, יש חלבון שחלק מהצליאקים מגיבים אליו כמו אל גלוטן.
אני מגיבה לכמות מסוימת של שיבולת שועל ( נ"ג ) ככה שאני די נמנעת. מכשה לעצמי אחת לכמה חודשים טובים, וגם אז ממש טיפה ( עוגיה או 2 )
 
לגבי ענין ההתיחסות השונה- אז בארה"ב למשל חולי צליאק אוכלים יותר שיבולת שועל ( נטולת גלוטן ) מאשר בארץ.
לצפיה ב-''
20/04/2016 | 05:49
5
לצפיה ב-'הקווקר הוא עם גלוטן בדרך כלל?'
הקווקר הוא עם גלוטן בדרך כלל?
19/04/2016 | 10:18
1
30
לצפיה ב-'קווקר זה שיבולת שועל- תקראי את התשובה שעניתי הרגע למשהיא כאן'
קווקר זה שיבולת שועל- תקראי את התשובה שעניתי הרגע למשהיא כאן
19/04/2016 | 19:30
14
לצפיה ב-'לפי הדירקטיבה אם יש חשש לזיהום באלרגן כמו גלוט יש לציין זאת.'
לפי הדירקטיבה אם יש חשש לזיהום באלרגן כמו גלוט יש לציין זאת.
20/04/2016 | 12:39
1
21
אם אינך מגיבה לשיבולת שועל אז מוצר אירופאי המכיל שיבולת שועל ומסומן כ"ללא גלוטן" אמור להיות בטוח עבורך. בשיבולת שועל "רגילה שעובדה בציוד שעיבד חיטה או שאורה ישנה חובה חוקית לציין שיתכנו שרידי גלוטן.
 
באירופה ישנה דירקטיבת אלרגנים של האיחוד שמחייבת ציון המצאות או חשש ל14 אלרגנים עיקריים (כולל גלוטן, חלב ועוד) והדגשת שמות רכיבים אלרגניים במודגש ברשימת הרכיבים. מתחת לרשימת המרכיבים יש מידע אלרגניים לגבי "עלול להכיל". במסעדות חובתם להחזיק חוברת עם הצלבת המידע הזה עבור כל מנה ומנה. ה"כיף" הוא שהחובה היא בשפת המדינה בה את נמצאת, אבל המידע הוא חובה חוקית ברמת האיחוד האירופאי כולו ולא טובה או נדיבות לב או מילים ריקות של יצרן ללא כיסוי.
לצפיה ב-'וסמל הללא גלוטן הוא סימן רשום של אגודות הצליאק המקומיות.'
וסמל הללא גלוטן הוא סימן רשום של אגודות הצליאק המקומיות.
20/04/2016 | 12:45
16
כך שלשים אותו על מוצרים ללא הסכמתן זו הפרת זכות יוצרים והסתבכות כספית אז או אפשר סתם כך להדפיס חיטה וקו נטוי, ומה שמקבל את הסמל מהאגודה צריך לעמוד בדרישותיה כדי לקבל אותו.
לצפיה ב-'שיבולת שועל במוצרים ללא גלוטן'
שיבולת שועל במוצרים ללא גלוטן
24/04/2016 | 23:36
25
באנגליה, בארה"ב ובארצות אירופיות רבות מוצרים על המדף מוגדרים באופן פורמלי "ללא גלוטן" גם כאשר יש בהם שימוש בשיבולת שועל. שיבולת שועל מקובלת מאוד בדיאטה נטולת גלוטן, גם לצליאקים. בגלל ההגבלות הקיימות במדינות אלה ברישום המונח "ללא גלוטן" על מוצרים (שוודאי אינן קפדניות פחות מאשר בישראל) אני מניחה שהמוצר ההולנדי אכן עושה שימוש בשיבולת שועל נקיה מזיהום בגלוטן ממקור משני. עם זאת, כפי שכבר נכתב כאן, חלק מהאנשים עם צליאק מגיבים באופן דומה (מבחינת נוגדנים והשפעה על המעי) גם לחלבון שבשיבולת שועל. מסיבה זאת אני נמנעת כרגע מאכילת שיבולת שועל (שנתיים מהאבחון, רק בחצי שנה האחרונה נרפא המעי והנוגדנים חזרו לרמה תקינה). כאשר אתחיל, אדאג להבדק אחרי כחודשיים כדי לראות את התגובה של הנוגדנים. גם כאשר אחזור לאכול שיבולת שועל, במידה ויתברר שאני יכולה, אשמור על מידתיות ועל מקור נקי ביותר של השיבולת-שועל הגולמית. כך הונחתי על-ידי הרופאים ונשמע לי הגיוני וסביר. 
לצפיה ב-'אשמח לעצה מה יש לאכול בשרונה מרקט בת"א'
אשמח לעצה מה יש לאכול בשרונה מרקט בת"א
18/04/2016 | 15:15
4
44
לצפיה ב-'בשרים על האש ובכלל, סלטים, אורז'
בשרים על האש ובכלל, סלטים, אורז
19/04/2016 | 10:14
2
77
תפוחי אדמה, אנטי פסטי, זה מספיק?
לצפיה ב-'תודה 1ניצת השקד, באיזו מסעדה?'
תודה 1ניצת השקד, באיזו מסעדה?
19/04/2016 | 10:27
45
לצפיה ב-'השאלה היא האם כל זה נ"ג במסעדה. כמובן שכמוצרים בסיסיים'
השאלה היא האם כל זה נ"ג במסעדה. כמובן שכמוצרים בסיסיים
20/04/2016 | 06:01
56
הם נ"ג  אבל מה שחשוב במסעדה הוא לודא את נושא התיבול, הרטבים, ההפרדה בהכנה ממזון שמכיל גלוטן וכל נושא הזיהום המשני.
זה לגמרי לא פשוט כמו שמשתמע מההודעה שלך.
 
 
לצפיה ב-'עוד לא הייתי, אבל הבנתי שיש מנות מתאימות'
עוד לא הייתי, אבל הבנתי שיש מנות מתאימות
20/04/2016 | 08:22
58
אצל שגב, וגם בטייגר לילי.
 
לצפיה ב-'בדיקת צליאק'
בדיקת צליאק
18/04/2016 | 09:58
4
135
שלום לכולם,
 
ביצעתי בדיקה לצליאק והתוצאות, לפי איך שאני מבין אותן, סה״כ מצביעות על כך שאין לי צליאק:
 
IgA 159
CELIAC SCREEN 0.4
 
השאלה שלי - יתכן שלא אכלתי גלוטן ביום / יומיים שלפני הבדיקה (אני סוכרתי סוג 1 ואני אוכל מעט מאוד פחמימות, לכן יתכנו ימים שבהם בכלל לא אכלתי גלוטן) - האם יכול להיות שבמקרה זה הבדיקה ״לא תפסה״ את הנוגדנים?
 
תודה רבה וחג שמח!
לצפיה ב-'בוקר טובלמרות שההוראה הרפואית היא לצרוך גלוטן'
בוקר טובלמרות שההוראה הרפואית היא לצרוך גלוטן
19/04/2016 | 06:41
3
82
עד לסיום כל בדיקות הצליאק, קשה לי להאמין שיום-יומיים ללא גלוטן (והדגש הוא על גלוטן ולא על פחמימות מסוג אחר)יראו ערכים תקינים.
לצליאקים לוקח זמן לשקם את הנזק שנגרם בגלל צליאק והלוואי שהיה מדובר ביום-יומיים:)
 
בכל מקרה, כדאי לחכות עד שתקבל את כל הבדיקות ולהתייחס גם לערכים כמו ברזל, המוגלובין, סידן וויטמינים שונים. אם יש בעיה תוכל לראות אותה גם בערכים אלה או בחלקם.
 
לצפיה ב-'גם לי בדקו רגישות לגלוטן ולא התגלה בבדיקה.'
גם לי בדקו רגישות לגלוטן ולא התגלה בבדיקה.
19/04/2016 | 10:13
1
49
לצפיה ב-'ככל הידוע לי עדיין אין בדיקה שמאבחנת רגישות לגלוטן.'
ככל הידוע לי עדיין אין בדיקה שמאבחנת רגישות לגלוטן.
20/04/2016 | 05:57
59
הבדיקות שצויינו בהודעה של  gilboa7 נועדו לאבחן צליאק ולא רגישות.
לצפיה ב-'תודה רבה!'
תודה רבה!
21/04/2016 | 08:27
38
שאר הערכים נראים תקינים.
תודה רבה על התשובה.
לצפיה ב-'בוקר טוב לכולם'
בוקר טוב לכולם
18/04/2016 | 07:50
1
81
כתבה של שטראוס מציגה עוד מוצרים ללא גלוטן בפסח..

http://www.strauss-group.co.il/newsmention/gluten-...
לצפיה ב-'תודה מיהשלי'
תודה מיהשלי
19/04/2016 | 06:42
7
לצפיה ב-'שרשור מתכונים'
שרשור מתכונים
17/04/2016 | 11:52
12
61
כי עד עכשיו רק קיבלתי מכם ועוד לא נתתי כלום...
 
לצפיה ב-'לבות שוקולד'
לבות שוקולד
17/04/2016 | 12:04
2
113
מתכון של השף איתי שלו שמצאתי באינטרנט לפני 20 שנה. ואני וכמה מחברותי הטובות מכינות אותו המון המון המון שנים כבר.
 
לבות שוקולד
----------------------------------------------------------------------------
250 גרם שוקולד מריר איכותי (אני עם לובקה 57%)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
5 ביצים (עדיף בטמפ' החדר)
250 גרם סוכר (כוס + 2 כפות)
3 כפות קקאו משובח, לא ממותק
80 גרם קורנפלור (חצי כוס + כף)
----------------------------------------------------------------------------
לחמם תנור לחום של 180 מעלות.
לשים בקערה קטנה שוקולד וחמאה ולהמיס במיקרו (לעצור ולבחוש כל 15 שניות).
לערבב את שאר המצרכים בקערה גדולה לתערובת אחידה.
להוסיף את תערובת השוקולד לתערובת הביצים ולערבב עד לקבלת מסה אחידה.
למזוג את התערובת לתבנית של מאפינס עם עטרות נייר. 
לאפות בחום של °180 למשך כ-15 דקות, עד שהשוליים מתחילים להתייצב.
להוציא מהתבנית ולהגיש חם.
 
אפשר גם לאפות ולשמור יום יומיים במקרר או להקפיא.
 
(אם מישהו יעזור לי למצוא אבקת קקאו כהה טובה ללא גלוטן אשמח מאוד. המתכון הזה רגיש לאיכות הקקאו).
 
 
לצפיה ב-'שוקולד לובקה הוא ללא גלוטן?'
שוקולד לובקה הוא ללא גלוטן?
18/04/2016 | 06:19
1
140
לצפיה ב-'כן - כל המוצרים של לובקה הם ללא גלוטן - אבל...'
כן - כל המוצרים של לובקה הם ללא גלוטן - אבל...
18/04/2016 | 10:43
100
בחנויות המתמחות לרוב יש מוצרים של לובקה שנפתחים ונארזים מחדש ע"י החנות, או ע"י המפיץ של לובקה ששמו ארמנדוס. ואז זה כבר לא נחשב נקי מגלוטן. לכן יש לקנות רק מוצרים שהם באריזה המקורית של לובקה. אני קניתי ארגז של 10 קילו של שוקולד מריר 56% (מתחסל אצלי מהר...). זה מגיע בצורה של שוקולד צ'יפס, אז זה גם נוח להמסה ולשימוש בעוגיות. גם המרציפן שלהם הוא מעולה. קניתי גם שק של 2.5 קילו של שוקולד חלב. הכל באיכות מדהימה. יש גם שוקולד לבן.
 
ולגבי האישורים - דיברתי עם היצרן בגרמניה שהבטיח שהכל אצלם ללא גלוטן, וגם אני מצרפת אישור של היצרן שניתן למשווק ארמנדוס פה בארץ.
 
לצפיה ב-'חלות תגמיש'
חלות תגמיש
17/04/2016 | 12:06
68
הכנתי לפי המתכון של האריזה. יצא נחמד מאוד. הבן האמצעי שעד עכשיו נגעל מכל התחליפים ללא גלוטן אכל בשמחה (יש!).
הפעוט עם הצליאק סירב.
לי זה היה טעים. במיוחד כשזה יצא טרי מהתנור ובמיוחד עם חמאה.
לצפיה ב-'מתפוצצות שוקולד (קרין גורן)'
מתפוצצות שוקולד (קרין גורן)
17/04/2016 | 12:12
2
94
משתמשים באחד מתחליפי הקמח (תמי, כרגיל...)
בגלל הכמות הגדולה של השוקולד והחמאה והשקדים, הקמח במילא לא מורגש.
יוצא טעים בדיוק כמו הגרסה עם הגלוטן.
לצפיה ב-'בבקשה להעתיק את המתכון כלשונו+קישור למקור ממנו נלקח כמובן'
בבקשה להעתיק את המתכון כלשונו+קישור למקור ממנו נלקח כמובן
18/04/2016 | 06:15
20
לצפיה ב-'המתכון כלשונו'
המתכון כלשונו
18/04/2016 | 08:00
55
 
כמות: כ-50 עוגיות
חומרים
350 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
3 כפות ליקר נ"ג או חלב
3/4 כוס גדושה (120 גרם) קמח נ"ג
1 כפית אבקת אפייה
1 כוס (100 גרם) שקדים טחונים
סוכר, לציפוי
אבקת סוכר, לציפוי

ממיסים יחד שוקולד וחמאה. במיקסר מקציפים ביצים וסוכר 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את קצף הביצים לתערובת השוקולד המומס. מקפלים פנימה גם ליקר. מנפים מעל קמח ואבקת אפייה ומקפלים. מערבבים פנימה שקדים טחונים. מתקבלת בלילה נוזלית, וזה בסדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות או עד שהתערובת מתקשה. מגלגלים את התערובת לעיגולים בקוטר כ-4 ס"מ. מכינים כלי אחד עם סוכר וכלי שני עם אבקת סוכר. מגלגלים כל כדור בצק בסוכר, ואחר כך באבקת סוכר. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. 
לציפוי מסיבי יותר ומראה דרמטי של העוגיות, מגלגלים פעמיים באבקת סוכר, בהפרש של כמה דקות, כי חלק מהאבקת נוטה להיספג.
אופים בחום של 190 מעלות למשך 7-8 דקות בלבד. העוגיות ישתטחו וייסדקו מאוד, אבל יהיו עדיין מאוד רכות למגע. זה בסדר – במהלך הצינון הן מתקשות. אפיית יתר מייבשת את העוגיות (הן אמורות להישאר עסיסיות במרקם המזכיר בראוניז בפנים). 
מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בשכבה אחת, בטמפ' החדר
לצפיה ב-'עוגיות שוקולד צ'יפס -ממליצה על המתכון מהספר של אורנה ואלה'
עוגיות שוקולד צ'יפס -ממליצה על המתכון מהספר של אורנה ואלה
17/04/2016 | 12:19
4
57
מחליפה את הקמח אחד לאחד בקמח קונדיטור.
יוצא נפלא. וגם עמיד מאוד לאורך זמן.
אלה עוגיות קריספיות ולא פאדג'יות ורכות.
משתמשת בשוקולד צ'יפס של לובקה 57%.
לצפיה ב-'יש מתכון לקנידעלך שהם הכי קרובים'
יש מתכון לקנידעלך שהם הכי קרובים
19/04/2016 | 10:15
3
44
לדבר האמיתי?
לצפיה ב-'למרות המחיר המופרז (ביותר) אני משתמשת בתערובות המוכנות'
למרות המחיר המופרז (ביותר) אני משתמשת בתערובות המוכנות
20/04/2016 | 05:53
2
38
השבוע ניסיתי את הקניידלך של דגש -הייתה התלהבות כללית של הצליאקיות. יצאו רכים וטעימים ולא מתפרקים.
 
מנסיון קודם השהיתי את התערובת כחצי שעה ולא 10 דקות כמומלץ על גבי הקופסה.
לצפיה ב-'באיזה מתכון השתמשת?'
באיזה מתכון השתמשת?
23/04/2016 | 23:09
1
10
אמא שלי הכינה לפי המתכון של האריזה ויצאו לה חסרי צורה, אך טעימים.
לצפיה ב-'במתכון שעל האריזה. לגלגל בידיים רטובות (אבל לא'
במתכון שעל האריזה. לגלגל בידיים רטובות (אבל לא
24/04/2016 | 07:53
16
יותר מדי מים).
וכן, חלק יצאו בצורות... מגוונות אבל מה שנחשב בסופו של דבר זה הטעם והם מאוד טעימים.
לצפיה ב-'מוצרים ללא גלוטן - שאלות והמלצות'
מוצרים ללא גלוטן - שאלות והמלצות
17/04/2016 | 11:24
13
63
לצפיה ב-'קוסקוס'
קוסקוס
17/04/2016 | 11:26
3
61
רוצה לספק לילד תחליף לגן ביום שבו שאר הילדים מקבלים קוסקוס.
יש מוצר כזה?
ראיתי שיש לתמי אבל בכמות גדולה מאוד. אם יש המלצות עליו, אולי אקנה בכל זאת כמות גדולה
 
תודה
לצפיה ב-'יש את הקוסקוס הזה שלדעתי הוא הכי קרוב לטעם ולמרקם'
יש את הקוסקוס הזה שלדעתי הוא הכי קרוב לטעם ולמרקם
18/04/2016 | 06:13
2
90
של קוסקוס אמתי (אבל עדיין...זה לא קוסקוס לטעמי). אולי ימצא חן בעיני הילד.
לצפיה ב-'מה המחיר המטורף הזה? המוצר שווה 15 ש"ח גג.'
מה המחיר המטורף הזה? המוצר שווה 15 ש"ח גג.
21/04/2016 | 03:28
1
25
מוצר רשת של טסקו במשקל זהה עולה £1.80 שזה 9.80 ש"ח ואני מעגל למעלה, בתוספת הערכה לכך שמדובר במותג ועוד איטלקי אפשר להוסיף עוד 50%  ולעגל ל 15 ש"ח. איך אפשר להגיע משם ל 27.90 ש"ח שזה פי 2 ממה שמוצר ממותג כזה אמור לעלות או פי 3 ממחירו של מוצר רשת (לא נחות כי הכל מאותם מפעלים) ?
לצפיה ב-'נכון. מטורף לכל הדעות'
נכון. מטורף לכל הדעות
21/04/2016 | 06:07
6
לצפיה ב-'ציפוי לשניצל - על מה אתם ממליצים?'
ציפוי לשניצל - על מה אתם ממליצים?
17/04/2016 | 11:27
1
48
אהבנו את הציפוי פז, אבל הוא מאוד יקר.
את של גרין אהבנו פחות.
לצפיה ב-'יש מוצר חדש של פסח ששווה לנסות אותו'
יש מוצר חדש של פסח ששווה לנסות אותו
18/04/2016 | 06:09
77
פירורי קורנפלייקס של סוגת.
הצליאקית הצעירה שלי ניסתה לצפות אתו קציצות ואמרה שיצא מצויין.
 
לצפיה ב-'קמח שמרים כשלפ של אסם - מישהו ניסה?'
קמח שמרים כשלפ של אסם - מישהו ניסה?
17/04/2016 | 11:30
2
65
ראיתי את המתכון הזה:
אולי מישהו במקרה ניסה אותו?
לצפיה ב-'הכנתי לחמניות. יצאו טעימות אך דחוסות'
הכנתי לחמניות. יצאו טעימות אך דחוסות
18/04/2016 | 18:04
40
לצפיה ב-'גם לי יצאו דחוסות'
גם לי יצאו דחוסות
19/04/2016 | 10:29
14
לצפיה ב-'קמח שר - האם אפשר להשתמש בו ביחס של אחד לאחד'
קמח שר - האם אפשר להשתמש בו ביחס של אחד לאחד
17/04/2016 | 12:20
1
61
כמו קמח תמי או כרגיל?
למישהו יש נסיון איתו?
לצפיה ב-'אני משתמשת בו לפעמים אחד לאחד ויוצא מצויין'
אני משתמשת בו לפעמים אחד לאחד ויוצא מצויין
18/04/2016 | 15:18
17
לצפיה ב-'המצות של דגש טעימות ומאוד קריספיות. כולם אהבו.'
המצות של דגש טעימות ומאוד קריספיות. כולם אהבו.
23/04/2016 | 23:11
1
16
חוץ ממני...
לצפיה ב-'לטעמי הן יותר מדי קשות אבל מכיוון שלא מצאתי'
לטעמי הן יותר מדי קשות אבל מכיוון שלא מצאתי
24/04/2016 | 07:57
17
מצות של כרמל ומכיוון שהצליאקיות טוענות שהן מתאימות יופי למציה ומכיוון שהן עמדו יפה במשימת עוגת המצה...כנראה שהן בסדר אחרי הכל
לצפיה ב-'מחפשת דיאטנית לילדים בעלי צליאק ואלרגיה למזון'
מחפשת דיאטנית לילדים בעלי צליאק ואלרגיה למזון
17/04/2016 | 11:09
2
34
שלום לאנשי הפורום הנחמדים שעוזרים לי מאד בתקופה האחרונה....
לנסיכונת היקרה שלי מגיל חצי שנה אסור לאכול דברי חלב (התקפים קשים לא עלינו) וכעת נמנע ממנה גם מה שהיא כה אוהבת...גלוטן (צליאק)
אני מחפשת שם של תזונאית המתמחה בילדים בעלי רגישות למזון. אן מקופת חולים או פרטית. אשמח לשמוע אם יש למישהו מכם המלצות....תודה וחג שמח (כשר הוא בטח יהיה....)
לצפיה ב-'שכחת לרשום באיזה איזור בארץ'
שכחת לרשום באיזה איזור בארץ
17/04/2016 | 11:50
11
לצפיה ב-'איזו קופת חולים ואיזה אזור בארץ?'
איזו קופת חולים ואיזה אזור בארץ?
17/04/2016 | 12:06
9
לצפיה ב-'חם בתפוז'
חם בתפוז
14/04/2016 | 14:19
11
סופ"ש נעים!
את כל האייטמים שבכתבה תוכלו למצוא בעמוד הפייסבוק שלנו-
לצפיה ב-'גלוטן באדוויל'
גלוטן באדוויל
13/04/2016 | 21:09
2
176
מפנה תשומת ליבכם לפני מס׳ ימים הוגשה בקשה לייצוגית נגד החברה המשווקת את תרופת האדוויל בישראל, חברת ניאופרם, על כך שלא גילתה לצרכנים שהתרופות אדוויל ליקווי ג׳ל ואדוויל קולד אנד סינוס מכילות גלוטן. מסתבר שקיים נוהל של משרד הבריאות משנת 2003 שמחייב את חב׳ התרופות לסמן גלוטן בעלון לצרכן ועל גבי האריזה. לא ברור למה ניאופרם התעלמה מנוהל זה ולא סימנה. חשוב לציין שניאופרם טוענת שבשתי התרופות האלה קיים גלוטן אך ״ברמות נמוכות״. יחד עם זאת, עד היום לא פירסמה מה מינון הגלוטן בתרופות הנ״ל. כניראה בעקבות דרישה של משרד הבריאות, בחלק מבתי המרקחת כבר אפשר למצוא אריזות חדשות של אדוויל ליקווי ג׳ל עם סימון ״מכיל גלוטן״ אבל עדיין ברוב האריזות שנמכרות על המדפים לא תמצאו שום רמז לנוכחות גלוטן בתרופות הנ״ל.
לצפיה ב-'מידע חשוב. תודה רבה יעל'
מידע חשוב. תודה רבה יעל
14/04/2016 | 06:37
1
43
לצפיה ב-'התביעה הוגשה בשם הורים לילדה חולת צליאק'
התביעה הוגשה בשם הורים לילדה חולת צליאק
14/04/2016 | 10:22
80
מי שירצה להצטרף לתביעה יוכל לעשות זאת בעתיד. עקבו אחרי הפרסומים בעיתונות.
לצפיה ב-'חוזרת לעדכן...'
חוזרת לעדכן...
13/04/2016 | 21:04
1
87
צליאק- כנראה שלא.
היינו היום אצל הרופא בשערי צדק , במכון גסטרו ילדים.
לאור בדיקות הדם שלא היו מעל לנורמה, הוא הביע את דעתו שלא מדובר בצליאק.
נתן המון בדיקות דם חדשות כדי לשלול דלקת, ובעיות בספיגה.
נראה לו שזה מעי רגיז, מה שיכול להסביר את כל בעיות העיכול המשפחתיות.
אבל אני לא עוזבת את הפורום הזה, כי הטיפול העיקרי הוא דיאטה ששמה fodmap , למשך 4  שבועות. והיא כוללת איסורים רבים, שבניהם - כל המוצרים שמכילים גלוטן...
החיסרון- בצליאק מורידים רק גלוטן, במעי רגיז יש עוד המון המון דברים שצריך להוריד.
היתרון- כשאוכלים משהו שאסור- כואבת הבטן, אבל המעי לא נפגע....

עכשיו קצת מתח לקראת בדיקות הדם. ארגע לגמרי כשאפשר יהיה לשלול באופן מוחלט - קרוהן וקוליטיס...
מתחילים בדיאטה אחרי פסח...בעז"ה
פסח כשר ושמח, עם המון קניידעלך ללא גלוטן.

לצפיה ב-'בהצלחה ורפואה שלמה'
בהצלחה ורפואה שלמה
15/04/2016 | 13:26
9
לצפיה ב-'גלוט אדהמ'
גלוט אדהמ
13/04/2016 | 12:51
3
95
תופעות מגלוטן http://hodayaba92.wix.com/glut-adham
לצפיה ב-'תודה על הקישור. חבל שמה שמסקרן, תופעות החשיפה לגלוטן'
תודה על הקישור. חבל שמה שמסקרן, תופעות החשיפה לגלוטן
14/04/2016 | 06:46
47
ולא רק אצל חולי צליאק, לא נפתח.
לצפיה ב-'תודה על ההערה . תוקן'
תודה על ההערה . תוקן
18/04/2016 | 15:47
8
לצפיה ב-'אכנס לקרוא מאוחר יותר(:'
אכנס לקרוא מאוחר יותר(:
20/04/2016 | 06:41
14
ועכשיו שהבנתי שזה אתר שלך, הערה לסדר היום:
כאשר מפרסמים בפורום אתר/בלוג אישי יש לקבל, לפני שמעלים אותו, אישור ממנהל הפורום גם כאשר האתר קשור ישירות לנושא הפורום. כל פרסום שלא מקבל אישור מראש, נמחק. אלה חוקי תפוז.
 
בהצלחה
 
לצפיה ב-'המלצה לרופא/ה גסטרו'
המלצה לרופא/ה גסטרו
13/04/2016 | 12:13
2
53
היי
מחפשת המלצה לרופא/ה גסטרו כדי ללכת באופן פרטי או אם מקבל/ת דרך קופח מאוחדת מה טוב
חשוב שתהיה או יהיה רופא/ה טוב/ה מאחר וביקרתי כבר כמה רופאים דרך הקופה והסבל בבטן ממשיך
תודה מראש  
לצפיה ב-'אני הולכת לאלון לנג בת"ש'
אני הולכת לאלון לנג בת"ש
13/04/2016 | 17:12
1
43
אבל הוא מקבל גם פרטי
 
לצפיה ב-'תודה '
תודה
14/04/2016 | 11:42
2
לצפיה ב-'היי'
היי
13/04/2016 | 10:58
2
44
בביצת הפתעה קינדר ג'וי במידע לאלרגנים רשום מכיל חלב וסויה..לא רשום כלום על גלוטן...אני זוכרת שפעם נאמר כי היא לא מתאימה לצליאקים..האם יש שינוי כלשהוא.. ? האם היא מותרת כיום?
אשמח לתשובה...
תודה וחג שמח.
לצפיה ב-'קינדר ג'וי זה עם הקרם והכפית נכון ? אז אסור'
קינדר ג'וי זה עם הקרם והכפית נכון ? אז אסור
13/04/2016 | 12:42
51
מה שמותר זו ביצת הפתעה המקורית, של פעם ( שיש באירופה וחזרו לא מזמן לארץ ) מותר
לצפיה ב-'קינדר ג'וי אסור. אולי יש גלוטן ברשימת הרכיבים ואז לא צריך'
קינדר ג'וי אסור. אולי יש גלוטן ברשימת הרכיבים ואז לא צריך
17/04/2016 | 12:08
13
לרשום שוב גם באזהרות אחרגנים.
קינדר סרפרייז של פעם - מותר.
לצפיה ב-'סכרת בהתחלה סוכר גבוה צליאק וגלוטן '
סכרת בהתחלה סוכר גבוה צליאק וגלוטן
13/04/2016 | 04:51
3
61
רק רציתי לשתף אתכם 
אמרו לאבא שלי שיש לו ערכים גבוהים של סוכר 
וכל בדיקות הדם שלו היו גרועות 
 
קיבל המלצה לנסות תזונה ללא גלוטן וכל הערכים נהיו טובים 
ולא סובל מכל מה שסבל התוצאות שלו טובות יותר מאשר 
לפני 8 שנים 
 
 
לצפיה ב-'אין פלא. גלוטן=פחמימה. כידוע-בסוכרת יש להשגיח על רמות'
אין פלא. גלוטן=פחמימה. כידוע-בסוכרת יש להשגיח על רמות
13/04/2016 | 06:22
44
הפחמימות בתזונה על מנת למנוע רמות סוכר גבוהות.
יחד עם זה חשוב ביותר לדעת:
המנעות מגלוטן אינה מרפאת סוכרת ועלולה לגרום לנזק (היפוגלוקמיה) אם לא מספקים לגוף סוכרים/פחמימות ממקור אחר (אורז, תפו"א וכו') ברמה שנדרשת על פי בדיקות הסוכר על מנת לאזן אותו.
חשוב להתייעץ עם אנדקרינולוג בכדי לקבל את כל המידע על סוגי הפחמימות והכמויות הנדרשות כדי לאזן סוכרת.
 
רפואה טובה לאביך
לצפיה ב-'בעקבות הערה שקבלתי במסר לגבי אי דיוק בתשובתי'
בעקבות הערה שקבלתי במסר לגבי אי דיוק בתשובתי
14/04/2016 | 06:14
1
45
ומכאן הטעיה של חדשים בעסקי הצליאק, הנה הערך גלוטן מויקיפדיה
שד.א. כל אחד יכול לחפש בקלות רבה, כולל צליאקים חדשים ונמנעים מגלוטן אחרים,  וכך לדעת בבירור במה מדובר כאשר מדברים על גלוטן:
 
לעצם ההערה: תמיד מותר ורצוי להעיר ולתקן אבל כדאי לעשות את זה על גבי הפורום לטובת המשתתפים שהוטעו  ושקיפות מלאה ואפילו לטובת תיקון האדם שכתב את ההודעה.
הבהרה:
למרות שגלוטן הוא אכן חלבון (ולא פחמימה) כפי שכולנו יודעים וכמו שכתוב בקישור מויקיפדיה, הוא נמצא בפחמימות ספציפיות שמהן נמנעים הנמנעים מגלוטן.
מכיוון שהמשתתף ציין אותו בהקשר ישיר עם סוכרת, ובסוכרת הדבר החשוב הוא איזון פחממתי, ההתייחסות לגלוטן כאל פחמימה הייתה ממקום של הבהרת הסכנות בהמנעות מוחלטת מגלוטן(=מפחמימות שבהן הוא מצוי).
הוא לא נמצא בפחמימות אחרות כדוגמת תפו"א ואורז, בטטות וכו'.
 
אם הטעיתי מישהו כפי שנרמז במסר-קבלו את התנצלותי.
 
לצפיה ב-''
21/04/2016 | 23:31
7
מים בסלע נקראה לסדר על התנהגות לא נאותה בפורם 
 מבטיחה לאמץ את הכללים המקובלים
או 
בכל מקרה  
לצפיה ב-'פלאפל שבח בירושלים משהו מכיר?'
פלאפל שבח בירושלים משהו מכיר?
12/04/2016 | 20:41
30
משהו אמר לי שיש שם מנות ללא גלוטן ואכן התקשרתי ואמרו לי שיש אבל רציתי לשמוע ממי שהיה שם, אפשר לסמוך עליהם?
תודה
לצפיה ב-'מצות לפסח - איפה?'
מצות לפסח - איפה?
12/04/2016 | 09:39
48
אני מחפשת מצות שיבות שועל ללא גלוטן. ולא מוצאת. מישהו ראה השנה באזור ירושלים?
תודה מראש
 
לצפיה ב-'תור הזהב של שוק המזון ללא גלוטן - דה מרקר'
תור הזהב של שוק המזון ללא גלוטן - דה מרקר
11/04/2016 | 16:58
2
105
לצפיה ב-''
11/04/2016 | 20:55
5
לצפיה ב-''
12/04/2016 | 05:58
20
ועדיין המחירים גבוהים הרבה יותר מדי
לצפיה ב-'כדורי שוקולד - מישהו?'
כדורי שוקולד - מישהו?
11/04/2016 | 12:39
3
63
מחפשת מתכון מנצח לכדורי שוקולד קלים - וגם פרווה - חגיגיים לפסח.
רעיונות?
אולי לערבב עוגת בראוניז אסם כשל"פ עם משהו? יש לי גם שפע של אגוזים (מיה) בבית. תודה!!
לצפיה ב-'המתכון האהוב אצלינו בבית מאז ומתמיד הוא מתכון פשוט של'
המתכון האהוב אצלינו בבית מאז ומתמיד הוא מתכון פשוט של
12/04/2016 | 06:08
106
נירה שויאר מהספר עוגות לכל עת (נקניק ביסקוויט רק בצורת כדורים).
לא בדקתי האם יש בפסח פתיבר/סוג של ביסקויט פשוט נטול גלוטן וכשר אבל אם יש, זה ה-מתכון.
 
נקניק ביסקוויט-נירה שוייאר (עוגות לכל עת)+המרה ל-נ"ג
מיועד ל-4 נקניקים באורך של כ-20-30 ס"מ כל אחד
 
מבשלים בסיר קטן עד להמסת הסוכר ומורידים מהאש:
3/4 כוס סוכר
1/2 כוס אבקת קקאו
1/2 כוס חלב (אפשר חלב ללא לקטוז/סויה/מים)
1/4 כוס יין אדום מתוק פשוט (של קידוש)
1 שקית סוכר וניל/כפית תמצית וניל
1 כפית תמצית רום (לא חובה)
 
לאחר שהורדנו מהאש: מוסיפים ומערבבים היטב 100 גר' מרגרינה לאפיה עד להמסה.
 
תוך כדי בישול כותשים בקערה גדולה 500 גר' פתי בר (המרה לנ"ג: 600 גר' פתי בר של אוסם).
לא לפורר לגמרי!
שופכים את הנוזל החם על הבסקווטים השבורים ומערבבים היטב.
מפזרים קוקוס בנדיבות על נייר אפיה, מניחים כרבע מהכמות ומעצבים לנקניק יפה  עם ידיים רטובות. (אני מעדיפה לשים על היד המעצבת שקית ניילון של כריכים כדי לא ל'הדבק' לתערובת). מגלגלים בנייר האפיה ובעזרת הידיים (על גבי הנייר) מעצבים אותו לנקניק אחיד ויפה בתנועת משיכה לצדדים( לא חובה. אני אוהבת שזה נראה אחיד ועגלגל(
מפזרים למעלה עוד קוקוס, מגלגלים סופית ומקפיאים.
 
לצפיה ב-'במקרה ראיתי מתכון לכדורי שוקולד שמשתמשים בהם בופלים'
במקרה ראיתי מתכון לכדורי שוקולד שמשתמשים בהם בופלים
13/04/2016 | 06:26
44
של פסח של עלית. אין לי את המתכון המדוייק אבל זכור לי שהשתמשו ב-300 גר' ופלים שבורים גס (בשקית ניילון) וגלגלו את הכדורים בעוד 100 גר' ופלים טחונים דק.
אנסה למצוא את המתכון אבל אפשר לאלתר עם שוקולד+אגוזים+קוקוס (כל מה שאוהבים אצליכם) ולהוסיף עד שכמות הופלים תספוג אותו.
לצפיה ב-'אני מכינה את המתכון הקלאסי של "ילדים מבשלים" '
אני מכינה את המתכון הקלאסי של "ילדים מבשלים"
13/04/2016 | 12:54
35
פשוט עם ביסקוויסטים נטולים במקום רגילים.
לצפיה ב-'מישהו יכול להמליץ על סדנת בישול ואפייה ללא גלוטן??'
מישהו יכול להמליץ על סדנת בישול ואפייה ללא גלוטן??
11/04/2016 | 10:49
3
27
לצפיה ב-'תנסי ב 4chef'
תנסי ב 4chef
11/04/2016 | 20:54
22
לצפיה ב-'נסי בבלוג קולינריא של תמי או בפייסבוק שלה'
נסי בבלוג קולינריא של תמי או בפייסבוק שלה
12/04/2016 | 06:09
28
ואם אני לא טועה, גם שי ללא גלוטן מעביר סדנאות. נסי בפייסבוק או באתר שלו.
לצפיה ב-'סדנא של ורדה בירן בהוד השרון'
סדנא של ורדה בירן בהוד השרון
14/04/2016 | 07:24
57
פרטים כאן.
חג שמח
 
לצפיה ב-'גלוטן במשקאות אלכוהוליים - ווינט'
גלוטן במשקאות אלכוהוליים - ווינט
11/04/2016 | 12:00
3
58
לצפיה ב-'מותר שנאפס בטעמים?'
מותר שנאפס בטעמים?
10/04/2016 | 19:53
52
לצפיה ב-'שאלה'
שאלה
09/04/2016 | 17:52
1
66
יש משקה אלכוהולי שהוא ללא גלוטן וללא סוכר מלבד יין לבן או אדום יבש ?


לצפיה ב-'לא יודעת מה מוגדר ללא סוכר '
לא יודעת מה מוגדר ללא סוכר
09/04/2016 | 19:55
37
אבל בעקרון כל סוגי האלכוהול החריף (מזוקק) לא מכילים גלוטן גם אם הם מיוצרים ממקור גלוטני (נניח וודקה).
 

חם בפורומים של תפוז

אירוח בנושא יחסים בין אחים ואחיות
אירוח בנושא יחסים בין...
ביום ראשון, 19.11, נארח את קרן גאולה, מנחת הורים,...
אירוח בנושא יחסים בין אחים ואחיות
אירוח בנושא יחסים בין...
ביום ראשון, 19.11, נארח את קרן גאולה, מנחת הורים,...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

דלית וולאך - נטורופאתית
דלית וולאך - נטורופאתית
יאיר סמוגורה- משרד עורכי דין
יאיר סמוגורה- משרד עו"ד
עו
נפגעת מרשלנות רפואית?

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ