לגלישה באתר בגירסה המותאמת לסלולאר
| הוספת הודעה
הגדרות תצוגה

הגדרות עץ הודעות

מאפייני צפייה

הצג טקסט בתצוגה
הצג תגובות באופן
עדכן

פורום צליאק

שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין. כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.השתתפות נעימה!

הנהלת הפורום:

אודות הפורום צליאק

שלום וברוכים הבאים לפורום צליאק בתפוז!הפורום פתוח לכל מי שאבחנו אצלו צליאק, למי שרוצה ללמוד על המחלה, למי שרוצה ללמוד על ההתמודדות, ובעצם לכל אחד שיכול למצוא פה עניין. כולם מוזמנים להעשיר את הפורום בידע שלהם - על מתכונים, על מוצרים, על דרכי אבחון, על דרכי התמודדות בגילאים שונים, על התמודדות עם המשפחה והסביבה - לכל הנושאים האלה הפורום ישמש כבית חם ונטול גלוטן.השתתפות נעימה!

לצפיה ב-'CELIAC SCREEN = 21 לאח של פעוט עם צליאק'
CELIAC SCREEN = 21 לאח של פעוט עם צליאק
09/03/2016 | 14:16
7
119
הי,
לקטן שלנו אבחנו צליאק סופית לפני 3 שבועות, ומאז הבית שלנו נקי מגלוטן. כולנו נבדקנו חוץ מהבן האמצעי שבדיוק חלה, וחיכינו עד שיבריא כדי לעשות כבר בדיקות דם מקיפות. הבן האמצעי אכל בתקופה זו גלוטן בארוחות הצהריים בבית הספר (פסטה למשל), אם כי בד"כ לא אוכל כלום בצהריים. בקופסאת האוכל של הבוקר קיבל לחמניה רגילה עם גלוטן, למרות שהבית הפך נקי. בכל אופן יש ירידה בכמות הגלוטן שהוא אוכל בשלושת השבועות האחרונים, מכיוון שנהג לאכול הרבה מאוד גלוטן בכל הארוחות.

עכשיו חזרו תוצאות בדיקת הדם, וכאמור, CELIAC SCREEN יצא 21 (הטווח הוא 0-23). שאר הבדיקות עדיין בעבודה.

האם יתכן שיש לו צליאק והירידה בכמויות הגלוטן הורידה את הערכים? האם זה נחשב לערך גבולי או שמתייחסים אליו כאל תקין?

תודה רבה
לצפיה ב-'אני חושבת שבמצב הזה כדאי לחכות לתוצאות כל הבדיקות בכדי'
אני חושבת שבמצב הזה כדאי לחכות לתוצאות כל הבדיקות בכדי
09/03/2016 | 21:53
4
73
לנסות להבין בפני מה אתם עומדים. תצטרכו לראות האם עוד תוצאות מראות לכיוון הצליאק (עוד נוגדנים, מחסור בויטמנים וכו').
תוצאת הבדיקה בנורמה אבל בנורמה הגבוהה כך שקצת קשה לדעת האם זה המצב הטבעי שלו או שזה בגלל המעבר לתזונה נ"ג בבית וההקטנה המשמעותית של כמות הגלוטן שהוא אוכל (בעקר מפני שמדובר בזמן קצר של המנעות חלקית מגלוטן).
 
 
לצפיה ב-'כמו שהמנהלות תמיד מזכירות בצדק, לפני הבדיקה צריך לאכול רגיל'
כמו שהמנהלות תמיד מזכירות בצדק, לפני הבדיקה צריך לאכול רגיל
10/03/2016 | 03:34
3
65
אבל אני רוצה שוב להזכיר שפחות גלוטן זה יותר בריאות, במיוחד בגיל הקטן, כך שאם ביתכם הפך לנטול גלוטן זה ממש מצוין!
לצפיה ב-'זה ממש לא 'מצויין'. הבית אמור להיות מאוזן תזונתית ואין שום '
זה ממש לא 'מצויין'. הבית אמור להיות מאוזן תזונתית ואין שום
10/03/2016 | 06:04
2
67
בעיה עם גלוטן כאשר הוא חלק מאוזן בתזונה.
נהפוך הוא.
מכיוון שצליאק עלול להתפרץ בכל שלב ובכל גיל, ומכיוון שהוא גנטי לגמרי, בבתים בהם קיים כבר צליאקי אחד הבעייתיות עם מעבר לתזונה נ"ג גורפת גם למי שאינו צליאקי גדולה מאשר היתרון לכאורה של המנעות מגלוטן.
המשפחה הזאת, עלולה למצוא את עצמה עם צליאקים נוספים שאינם יודעים שהם צליאקים וזה עלול להיות מסוכן (במיוחד בגיל הצעיר שציינת שתזונה נ"ג היא לטובתם! כאשר הם יקחו אתם את הצליאק לאורך שנים רבות ללא הידיעה שהם צליאקים וזה אומר שהם יצרכו גלוטן סמוי מעין מחוץ לבית [מפני שהם 'לא צליאקים' שמקפידים הרבה פחות מאשר אלה שבאים ממקום של מחלה מאובחנת] מדי פעם יאכלו משהו גלוטני וכך יגררו על עצמם נזק מצטבר שעלול להגיע למצבים בריאותיים קשים שלא תמיד יש דרך חזרה מהם).
 
כדאי להפנים שלמרות האמונה שגלוטן מזיק גם לאנשים ללא צליאק ושזה 'מצויין' להפוך את הבית לנ"ג עבור כולם ולהפסיק לצרוך גלוטן לגמרי למרות שמדובר באנשים בריאים, יש כאן מלכוד שיגרום יותר נזק מאשר תועלת לאנשים במשפחות של צליאקים.
 
 
לצפיה ב-'המטרה היא לא למנוע גלוטן משאר בני הבית'
המטרה היא לא למנוע גלוטן משאר בני הבית
10/03/2016 | 07:57
1
52
הבעיה היא שבשלב ההתחלתי נורא קשה לשמור על משטחים נקיים ועל הפרדות מוחלטות אם הבית לא נקי לגמרי. אני מאוד חוששת שאם אכניס גלוטן הביתה אתבלבל ואתן לפעוט בטעות. ואני עוד המסודרת של הבית. לכל שאר בני הבית יש בלאגן גדול בראש. אפילו אם אני אצליח, בעלי בטוח יתבלבל. אולי אם הזמן אחרי שנתרגל זה יהיה יותר קל לשלב גם בבית, אבל כרגע הסיכון שנטעה הוא גדול מדי.
 
בכל מקרה, דווקא הבן שעכשיו נבדק, המשיך לקבל כמות לא קטנה של גלוטן בכל יום. גם לחמניה בקופסאת האוכל (מחזיקה, פריזר נפרד בשבילו במחסן), גם פסטה בצהרים. וגם לפחות פעמיים בשבוע לחם רגיל אצל הסבים או הדודים. זו לא כמות קטנה וזה בטח מספיק בשביל תזונה מאוזנת. מה שנכון זה שפעם התזונה שלו הכילה הרבה יותר גלוטן.
 
 
לצפיה ב-'המטרה של העברת הבית לנ"ג ברורה לי לגמרי(:זה מאוד מקל על '
המטרה של העברת הבית לנ"ג ברורה לי לגמרי(:זה מאוד מקל על
11/03/2016 | 06:07
130
ההתנהלות בבית בעקר כשמדובר על ילדים כל כך צעירים אבל יחד עם זה, כל מה שאני אומרת הוא שיש עם זה בעייתיות לא קטנה כלפי שאר בני הבית שאינם צליאקים.
 
ד.א. זה דיון שהתנהל כאן כבר בעבר. יש דעות שונות לגבי צריכת גלוטן על ידי אנשים בריאים.
יש שטוענים שגלוטן מזיק לכלל האוכלוסיה וחובה להמנע ממנו (ללא קשר לצליאק) וזה כמובן מגובה במאמרים ומחקרים וישנם אלה שטוענים שגלוטן אינו גורם נזק לאנשים בריאים כל  זמן שהצריכה שלו היא במסגרת תזונה מאוזנת (וגם זה כמובן מגובה בהוכחות מדעיות כאלה ואחרות שהולכות אחורה עד לתקופה הפליאוליטת שבה גלוטן נצרך בצורתו הטבעית).
לצפיה ב-'TRANSGLUTAMINASE_IgA יצא 0.2'
TRANSGLUTAMINASE_IgA יצא 0.2
10/03/2016 | 11:46
1
99
אני מבינה שזו תוצאה תקינה. נכון?
האם יש צורך לחכות לעוד בדיקות?
לצפיה ב-'זה אכן תקין ומרגיע ובכל מקרה, כדאי לחכות לכל הבדיקות'
זה אכן תקין ומרגיע ובכל מקרה, כדאי לחכות לכל הבדיקות
11/03/2016 | 06:08
39
וכמובן לעשות בדיקות חוזרות אחת לשנה/שנתיים לכל בני המשפחה.
 
לצפיה ב-'מאפייה ללא גלוטן בגראן-וייה, מדריד.'
מאפייה ללא גלוטן בגראן-וייה, מדריד.
09/03/2016 | 00:57
5
159
תשכחו מהאינסטינקט לחפש את המרנג היבש או המקורון ולשאול שאלות, כל העוגות בוויטרינה הן ללא גלוטן כך שמי שאין לו אלרגיות צולבות יכול לאכול את הכל, וכמובן שניתן לקבל מידע על חלב וביצים אם צריך. יש שם גם פריטים טבעוניים. המקום נמצא מרחק הליכה מהמלון אז אוכל שם פעם פעמיים. אכזבונת: אין שם מרנגה ספרדי קלאסי, אותו קרמבו ענק (גובה פי 2 מהמקובל בארץ) שאי אפשר לאכול את הגירסה הרגילה שלו כי בסוף מגיעים לעוגייה הרגילה. חבל מאד כי לפני שיוצרים מטעמים מכל רחבי העולם אפשר לתקן את הטעות הקטנה שקיימת במזון מקומי.
לצפיה ב-'נראה ממש מפתה! כייף(:'
נראה ממש מפתה! כייף(:
09/03/2016 | 21:55
18
לצפיה ב-'ובנוסף- מגמת מזון לל"ג ארוז מראש בעייתית בספרד.'
ובנוסף- מגמת מזון לל"ג ארוז מראש בעייתית בספרד.
11/03/2016 | 05:38
1
58
יש מקומות שמגישים אוכל לל"ג אך הוא אינו מיוצר במקום אלא מגיע במיכל סגור ומוגש קר או לפעמים מחומם בתנור לל"ג ייעודי, ואי אפשר לבקש שינויים. מאד בעייתי לצמחונים או שומרי כשרות כי מרבית המנות האלו מוכנות מראש עם חזיר. כך ברשת Rodilla כל הסנדביצ'ים לל"ג הם עם חזיר או עוף (הספרדים לא שמעו שאפשר להגיש גבינה לבד או עם עגבניה), ברשת Ginos שתי פיצות הלל"ג הן עם חזיר וכנ"ל שתי הפסטות (הערב אכלתי שם עוגיות לל"ג קרטוניות שטובלים בגבינה והיה סיפור של עשרים דקות לבקש קצת פיטריות קצוצות - תוספת פיצה סטנדרטית שם - מהמלצרית שלא בדיוק אמרה אם המטבח הסכים להגיש אותן או לא) וברשת Vips כל הסנדביצ'ים והמאכלים הלא מתוקים לל"ג שוב על טהרת החזיר המוכן מראש.
 
חשוב לי להסביר שכך זה הוכן מראש וכך הם שולחים את זה מהמפעל למסעדות הרשת כדי שתבינו מדוע אי אפשר לבקש מהמטבח "להכין בלי".
 
¡In Spain no one can hear you scream!
לצפיה ב-'מפית "טלאי כחול" לל"ג ברשתות Vips ו Gino's'
מפית "טלאי כחול" לל"ג ברשתות Vips ו Gino's
12/03/2016 | 03:01
59
הדרך לגיהנום רצופה בכוונות טובות. בשתי הרשתות שציינתי בפוסט הקודם מסמנים את המקום של מי שמזמין אוכל לל"ג עם המפית הבאה:
לצפיה ב-'מדהים!'
מדהים!
11/03/2016 | 19:35
1
41
יש משהו דומה בברצלונה ?
לצפיה ב-'הרשת הזו נמצאת רק במדריד ומרבייה, ולא חצתה את הגבול הקטלאני.'
הרשת הזו נמצאת רק במדריד ומרבייה, ולא חצתה את הגבול הקטלאני.
13/03/2016 | 19:50
27
מעולם לא הייתי בברצלונה, המלצותי לעיר הן לרשתות הסופר הגדולות שקיימות בכל תחומי ספרד. מבחינתי העיר נמצאת במרחק טיסה הן מאנגליה והן מהקוסטה דל-סול. אציין גם שבתפריט הלל"ג של מסעדות הרשת עם "הטלאי הכחול" ישנם שני לוגואים - זו של אגודת הצליאק הספרדית וזו של אגודת הצליאק הקטלאנית.
 
לינק לאגודת הצליאק הקטלאנית (בשפה הקטלאנית, אך מכיל רשימת מסעדות): http://www.celiacscatalunya.org/index.php  
 
לינק מדריך על אכילה לל"ג בברצלונה נכון ל2014 המסקר מסעדות וכן מאפיות לל"ג (בעת ההכנות לדירקטיבת האלרגנים האירופאית שהוחלה מ2015 והלאה):
לצפיה ב-'תרסיס שמן?'
תרסיס שמן?
07/03/2016 | 11:04
1
79
שלום רב,
האם תרסיס שמן פאם הוא ללא גלוטן?
תודה רבה
לצפיה ב-'כן'
כן
07/03/2016 | 16:53
18
לצפיה ב-'אקובן - מגש מאקי לל"ג צמחוני לרכבת המהירה בספרד'
אקובן - מגש מאקי לל"ג צמחוני לרכבת המהירה בספרד
07/03/2016 | 01:33
2
89
אני מקווה שזה נראה מחלקה ראשונה ויאה לרכבת שנוסעת ב300 קמ"ש. לקח הרבה זמן להכין וזה לא רלוונטי לטיסות כי צריך רוטב סויה לל"ג.

הסיבה ליצירת המופת היא ש RENFE מציבים ברירה לא ברירה בין מנה צמחונית עם גלוטן למנת לל"ג שכולה חיות, ללא אפשרות כלשהי לפשרה מראש. טכנית על הכרטיס כתוב שיגישו מנת לל"ג אך אבקש שלא יגישו לי את החיות ונראה אם הלחמנייה העלובה שתישאר מהמגש שלהם תתרום במשהו לארוחה. לפי הכללים אסור להם לחמם אוכל ממקור חיצוני אז הננה צריכה להיות משהו שניתן לאכול קר.

הקינוח המצורף הוא עוגת גבינה לל"ג שאפשר לקנות בסופר מסויים, המגש הרשמי מכיל איזה חצי פרי חתוך מראש.

בחזור אני מתכנן בנטו על טהרת סופרמרקט היפרקור שאפשר לערוך במגש דומה, ואצלם גם אותו. בנטו מרחיב את האופציות, במיוחד במקומות שלא רוצים להסביר סנדביץ' לל"ג.
לצפיה ב-'נראה יפהפה ומכובד ביותר(: כל הכבוד'
נראה יפהפה ומכובד ביותר(: כל הכבוד
07/03/2016 | 05:54
11
לצפיה ב-'אקובן - חזור, מגש "בישול מלון" שרובו מסופר ספרדי'
אקובן - חזור, מגש "בישול מלון" שרובו מסופר ספרדי
11/03/2016 | 00:01
19
העוגה היא טירימסו מהמאפייה ללא גלוטן, שנתיים וכמה חודשים שלא אכלתי טירימסו.
 
במגש: נתחי המבורגר צמחוני לל"ג של Sojasun , נתחי טורטייה ספרדית עם תרד, וסנדביצ'וני פטה צמחוני עם פלפל וזיתים, הכל ממקררי הסופר שמתחת ל El Corte Inglés למעט לחם הלל"ג עם הגבינה שקניתי במאפיית הלל"ג (חצי לחם ב €3 - יקר אבל שווה ללחם ייחודי).
 
המגש רלוונטי לכל מי שמתכוונים לבקר במדריד (שמעתי בעיר הרבה עברית) או ברצלונה כי מדובר בצידה לדרך זמינה בסופר שמתחת לכולבו המוביל בכל עיר בשליטת ספרד (קטלוניה תנסה לארגן משאל עם על עצמאות, ובקוסטות לא באנו כדי להיות ספרדים - כצמחוני אינני יכול להשתלב בתרבות שבה המושג הזה לא קיים).
לצפיה ב-'מחפשת המלצה לרופא גסטרו ילדים '
מחפשת המלצה לרופא גסטרו ילדים
06/03/2016 | 14:28
10
110
כנראה צליאק (לפי בדיקות הדם), בת 4.5 מחפשים רופא פרטי מבין וסובלני שיסביר וירגיע. מאזור רחובות עד באר שבע. בנוסף, האם לדעתכם יש צורך בבדיקה אנדוסקופית כאשר שתי בדיקות הדם חיוביות באופן מובהק לצליאק? (TTG מעל 100 ו
  EMA  1/80
לצפיה ב-'ברוכה הבאה'
ברוכה הבאה
07/03/2016 | 05:51
3
67
אני לא מכירה רופאי גסטרו לילדים אבל מקווה שהורים לילדים צליאקים יוכלו לעזור לך.
באשר לביופסיה- כן. לדעתי חיוני לעשות אותה גם כאשר ערכי נוגדני הצליאק גבוהים.
מדובר במחלה שנכון לרגע זה אין לה תרופה ולכן היא מלווה אותנו לאורך כל חיינו.
אמנם התרופה למחלה היא 'רק' תזונה אבל זאת תזונה תובענית שדורשת התייחסות ובדיקה של כל פרט שנכנס לפה ואפילו ברמת שפתון, משחת שיניים וכו'.
לכן, חשוב לאבחן עד הסוף. לודא שהמעי מראה תמונה אופיינית של צליאק. לדעת ב-100% שאכן מדובר בצליאק. אם תזדקקו לאבחון הרשמי (הכולל ביופסיה) בעוד מס' שנים מכל סיבה שהיא (למשל עבור הגיוס לצבא)- זה ידרוש חזרה לאכילה של גלוטן לתקופה וזה בד"כ ממש ממש לא נעים.
חשוב לדעת בפני מה עומדים.
הבדיקה נשמעת מאיימת ברמה מסויימת אבל זאת בדיקה קלה תחת טשטוש (ישנים אמנם אך לא מדובר בהרדמה מלאה)ולוקחת מעט מאוד זמן כולל חצי שעה של התאוששות.
בהצלחה!
לצפיה ב-'תודה רבה על המענה המפורט. עדיין אשמח לקבל המלצה לגסטרו ילדים'
תודה רבה על המענה המפורט. עדיין אשמח לקבל המלצה לגסטרו ילדים
07/03/2016 | 09:19
2
52
ובנוסף,
יש איזה קבוצת תמיכה? איך מספרים לילדה שכל מה שהיא אוהבת היא לא יכולה לאכול יותר? אנחנו ממש מתוסכלים ועצובים. בנוסף לצרה הזו מסתובבים עם מזרק אפיפן בגלל אלרגיה חמורה לחלב....
כל כך לא צודק העולם שלנו!
אני חייבת בדחיפות רופא גסטרו טוב שיעשה לנו סדר וידריך אותנו 
 
לצפיה ב-''
08/03/2016 | 05:52
26
העצב והתסכול מובנים ומוכרים לכל מי שקורא את דבריך בפורום הזה.
זה מצב לא קל (בעקר עם תוספת האלרגיה לחלב שהיא כשלעצמה לא קלה).
הנחמה היא שלמרות שבנקודת הזמן שבו אתם עומדים כרגע המצב נראה נורא, מתרגלים מהר  למציאות החדשה. לומדים איך להרגיל ולהקל על הצליאקית הקטנה ולקבל את הטוב עם הרע (הטוב= הבריאות שלה שעומדת לפני כל קושי(:)
אני לא מכירה קבוצת תמיכה אבל יש לך אפשרות להעזר בקו החם של עמותת הצליאק אותו מאיישים מתנדבים מדהימים שלכולם יש קשר אישי לצליאק. הם ישמחו לתת כתף ולעזור גם בשאלות טכניות.
 
איך מודיעים לילדה?
על זה יוכלו לענות לך הורים לצליאקים קטנטנים. אצלנו כל 4 הצליאקיות אובחנו בגיל מבוגר כך שהחשיפה אצלנו שונה לגמרי מאשר זו שאצלכם.
בכל מקרה, היא לא תצטרך להפסיק לאכול את כל מה שהיא אוהבת.
נכון, כל המאפים יצטרכו להשתנות (והיום יש מגוון של קמחים שמאפשרים להפוך כמעט כל מתכון רגיל ללא גלוטן) ומגוון לחמים ולחמניות ומוצרים נוספים שהיא תוכל למצוא בהם משהו שהיא אוהבת. כמו כן, יש חטיפים, סוכריות ושוקולדים 'רגילים' שעדיין ניתן יהיה לתת לה. ההבדל יהיה בכך שתצטרכו לבדוק כל סוג לגופו.
תוכלו להרשם לעמותת הצליאק ולקבל גישה למדריך המזון המקוון ולהעזר גם בנו כמובן(:
כל זה יבוא כמובן רק לאחר הביופסיה.
כרגע אין לשנות את התזונה שלה וחייבים להמשיך לצרוך גלוטן עד לאחר הבדיקה. זה חיוני לקבלת תוצאה אמינה
 
לצפיה ב-'הורים לצליאקים צעירים: עזרתכם נחוצה!'
הורים לצליאקים צעירים: עזרתכם נחוצה!
08/03/2016 | 05:59
38
לצפיה ב-'ברוכה הבאה!'
ברוכה הבאה!
07/03/2016 | 11:31
62
לא רופאה פרטית, אבל ממליצה על דוקטרור אפרת ברוידא שיש לה מרפאה גם ברמלה (וגם ברמת גן, שפחות רלוונטית לגבייך).
ולגבי הביופסיה - ברוב המקרים ממליצים לעשות את הביופסיה כדי לוודא שזה אכן צליאק, ולא למשל רגישות זמנית לגלוטן שעשויה לעבור עם הזמן.
אם יש רמת נוגדנים הרבה מעל לנורמה, וגם בדיקה גנטית חיובית וגם בן משפחה מדרגה ראשונה שאובחן ע"י ביופסיה, אזי ניתן לקבל אבחנה של צליאק גם ללא ביופסיה, אבל זה רק אם שלושת התנאים מתקיימים בו זמנית.
 
בהצלחה ורק בריאות
 
נטלי
לצפיה ב-'ברוכים הבאים. לגבי רופא פרטי, יש את פרופ' אריה לוין שהוא ...'
ברוכים הבאים. לגבי רופא פרטי, יש את פרופ' אריה לוין שהוא ...
08/03/2016 | 10:21
60
יש את פרופ' אריה לוין שהוא מצוין, סובלני ונחמד מאוד.
אנחנו היינו אצלו במעקב כאשר עבד דרך מכבי (אך מאז חודש אפריל 2015 הוא מקבל באופן פרטי), והוא גם עשה לבתי את הביופסיה (בבי"ח וולפסון).
כשהוא עבד דרך מכבי אז הוא קיבל במרפאה ברחובות.
כיום, אני חושבת שהוא מקבל במרכז _ראשל"צ או תל-אביב, אבל יש לבדוק.
לגבי תמיכה. היכן אתם גרים?
אנחנו גרים באשקלון, ואם אתם קרובים אלינו אפשר גם להפגש.
לבתי גילינו את הצליאק קצת לפני גיל חמש (היום היא בת 6.5).
אם תרצי ארשום לך את הטלפון שלי ונשוחח על כל שאלה/התלבטות/תלונה וכו'.
אני מבינה לחלוטין את הקושי, ואשמח מאוד לנסות לעזור.
בהתחלה הכול נראה מפחיד וחדש ולא מובן, אבל עם הזמן באמת שזה לא כל כך נורא. הקושי הוא יותר אצלנו ההורים ופחות אצל הילדים.
אז אם תרצי ארשום לך את המספר ונשוחח בשמחה.
לצפיה ב-'יש את מיכל קורי ברחובות'
יש את מיכל קורי ברחובות
08/03/2016 | 13:25
3
41
ברחובות שי את מיכל קורי שהיא מנהלת את מח, אשפוז יום וגסטרו ילדים בקפלן. אני יודעת שהיא מקבלת פרטי ברחובות.
 
 
לצפיה ב-'איבחון בגיל צעיר'
איבחון בגיל צעיר
08/03/2016 | 19:19
2
74
אצלנו היא היתה בת 4
בגלל שהיה סבל פיזי גדול היה קל להסביר שאם תפסיק לאכול אז תתחיל להרגיש יותר טוב.
בהתחלה לא אכלה לחם בכלל.
פסטה - פסטה תירס עם רוטב בכלל מרגישים בהבדל בטעם.
עוגות ועוגיות בהתחלה אפיתי לה, עד שמצאנו דברים שהיא אוהבת. (הרבה לקנות ולזרוק).
חטיפים וממתקים - חוץ מביסלי אפשר כמעט הכל.
אולי לא כולם יסכימו איתי אבל, מהחוויה שלי היה קשה מאד. עדין קשה, עיקר הקושי הוא שלנו. זה דורש המון התארגנות, אי אפשר לצאת מהבית ופשוט לקנות אוכל בחוץ. כל מסיבת יום הולדת אנחנו צריכים לבוא עם עוגה משלנו, וחטיפים משלנו, לבדוק מה מגישים לאכול ולהביא פיצה, או לחמניה ונקניקיה וכד..
כל ארוע של הגן/ביס
ברור שמתרגלים, אבל אין ספק שלא קל.
אבל כאמור היא קיבלה את זה די בקלות וגם היום לא משתוללת כאשר יש דברים שהיא לא יכולה לאכול.
לצפיה ב-'מאיה יקרה, אין לאיש זכות לא להסכים עם חוויה אישית שלך'
מאיה יקרה, אין לאיש זכות לא להסכים עם חוויה אישית שלך
09/03/2016 | 06:07
1
61
אני מאמינה שאין כאן אדם אחד שעבר את החוויה של תחילת הצליאק בקלות ובעקר כאשר מדובר בילדים שלנו.
 
במשפחה שלי כולנו אובחנו בגיל מבוגר ועדיין היה לי קשה כהורה (וכבת לאם בת 76 בעת האבחון שלה)לעכל את הנושא. עם כל אבחון נוסף כעסתי יותר למרות שאין על מי(: אפילו הסוכרתי שלי אובחן בגיל 12 ולא בגיל כל כך צעיר כמו הצליאקים שלכם וזכור לי היטב  שהייתי הרוסה רגשית מזה כך שאני בטוחה לגמרי שלהורים לילדים צעירים זה הרבה יותר קשה נפשית וכמובן מבחינת התארגנות.
אני אולי בין היחידים שממש שמחה שמדובר בצליאק מפני שהאלטרנטיבה הייתה גרועה הרבה יותר ויחד עם זה ההתחלה הייתה ממש לא קלה.
מתרגלים, זה נכון ( וזאת סוג של נחמה קטנה(:) אבל אין ספק שזה לא פשוט.
חוויה אישית היא חוויה אישית ולאיש אין זכות לשפוט אותה
לצפיה ב-'תודה על התגובה'
תודה על התגובה
13/03/2016 | 19:09
17
רוב האנשים אומרים "זה לא נורא" "יש מלא תחליפים".
מצד אחד רציתי לעודד את הכותבת, ומצד שני להגיד שזה באמת לא קל, וממשיך להיות לא קל.
 
לצפיה ב-'דרמטיטיס בחזה ובצדי הצוואר'
דרמטיטיס בחזה ובצדי הצוואר
05/03/2016 | 15:00
3
65
שלום.יש לי צליאק, אסטמה וכמה אלרגיות. בגלל צליאק אני אוכל במבה בלי גלוטן. מדי פעם מופיעה לי דלקת של עור בחזה ובצדי הצוואר ובצורה לא משמעותית בכמה מקומות אחרים. המרכיבים העיקריים של במבה בלי גלוטן זה בוטנים ותירס. יש מצב שיש לי אלרגיה לדברים האלה? איך היא מתבטאת? תודה לכל העונים (נכונה) :)
לצפיה ב-'ייתכן שזאת אלרגיה'
ייתכן שזאת אלרגיה
05/03/2016 | 19:34
39
אלרגיות קלות יכולות להתבטא בעור כפריחה וגירודים האם יש חשד לקשר בין אכילה של במבה (רוב הסיכויים שהאלרגיה היא לבוטנים כי אלרגיה לתירס היא מאוד מאוד נדירה עד כדי כך שלא מתייחסים אליו כאלרגן ולא כותבים אותו כלל כאלרגן). אם קיים קשר סיבתי בין חשיפה לבוטנים לפריחה שווה ללכת לרופא אלרגיה שיכול לבצע טסט עורי ולבדוק את הנושא.
יש לציין כי אלרגיה שכיום היא קלה ואיננה מטופלת (הימנעות מחשיפה ממש כמו בגלוטן) יכולה להחמיר מחשיפה לחשיפה ולהיתדרדר אפילו לתגובה אנאפילקטית מסכנת חיים (שלא כמו בצליאק) לכן חשוב מאוד לשלול קיום של אלרגיה.
לצפיה ב-'כדאי לעשות בירור אבל לאו דווקא תמצא סיבה'
כדאי לעשות בירור אבל לאו דווקא תמצא סיבה
06/03/2016 | 09:36
1
35
בן זוגי (הצליאקי) סובל מזה כמה שנים מפריחות שונות שנראות כמו אקזמה או דרמטיטיס (שהתחילו כמה שנים אחרי שהוא אובחן עם צליאק והפסיק לצרוך גלוטן). זה בא והולך, לעיתים מחמיר מאוד, לעיתים כמעט ונעלם, וגם אחרי שנים של בדיקות, בירורים, טסטים לאלרגיות ועוד, לא הצלחנו למצוא שום הסבר או גורם ושום פתרון משמעותי.
לצפיה ב-'אצלי בול אותו סיפור!'
אצלי בול אותו סיפור!
06/03/2016 | 15:22
35
גם אצלי זה התחיל כמה שנים אחרי איבחון צליאק וגם אני אחרי כל הבירורים לא מצליח לגלות את הסיבה לזה וגם אצלי פעם זה נעלךם לגמרי ופעם מחמיר! איזה קטע!
לצפיה ב-'מסעדת סילו Silo'
מסעדת סילו Silo
02/03/2016 | 19:01
120
מישהו היה במסעדת סילו בפארק פרס בחולון, ויודע לספר על מנות נטולות, מודעות לנושא יש / אין?
לצפיה ב-'אולי אתם מכירים..'
אולי אתם מכירים..
02/03/2016 | 13:39
1
134
מכירים את הצמיד חוט סביב היד - עם סוכריות צבעוניות ??

האם יש צמיד כזה  שהוא ללא גלוטן ?

אני לא יודעת של איזה חברה זה או מי מייצר כדי לברר אם הוא

נטול..

תודה מראש..



לצפיה ב-'לא ידוע לי של איזו חברה מותר אבל בקישור המצורף יש טלפון'
לא ידוע לי של איזו חברה מותר אבל בקישור המצורף יש טלפון
03/03/2016 | 05:43
65
את יכולה להתקשר אליהם ולשאול פרטים ואז לבדוק על פי הייצרן/יבואן במדריך המקוון.
לצפיה ב-'טבלאת אלרגנים אירופאית, בבורגר קינג ספרד'
טבלאת אלרגנים אירופאית, בבורגר קינג ספרד
01/03/2016 | 22:34
5
121
מתחת למפית המגש של בורגר קינג בספרד (וכן מקבילתה הבריטית) ישנה טבלה שחלקה האחרון מקביל לספר האלרגנים שעל כל בית עסק המוכר מזון באיחוד האירופאי להחזיק, אף שרוב הדף מכיל ערכים תזונתיים שאינם להבנתי חובה. הרבע הימני של הטבלה הוא מה שאני תמיד מדבר עליו כשאני מדבר על הדירקטיבה האירופאית, וההדפסה ההמונית הזו מתחת לכל מפית מגש הופכת את החומר לנגיש יותר מ"ספר האלרגנים" היחיד במסעדה הרגילה שצילומו עוד יגרור שאלות על מה ולמה. אציין שהחובה היא רק בשפת המדינה ולכן המידע הוא בשפה הספרדית - וזו הסיבה שבגללה אני תמיד ממליץ לנוסעים לאירופה ללמוד מספר מילות מפתח בשפה המקומית.

בשלבים הראשונים אני מציג את המפית עצמה, אחר-כך אני מתחיל לצבוע עם מרקר כדי להראות את אופן השימוש. שימו לב שישנן שלושה הגדרות - + (מכיל / הינו), - (לא מכיל, אינו), ? (עלול להכיל, עלול להכיל שרידי, לא ידוע שאינו מכיל). אין אי רישום לגבי כל אחת ואחת מ14 האלרגנים שחובה לציין את נוכחותם בספר האלרגנים (שאינו התפריט) שכל לקוח יכול לבקש לעיין בו.

אני מבצע את ההצלבה הרלוונטית לי - גלוטן וצמחונות (להבנתי צמחונות אינה מידע אלרגני, והיא "האלרגן ה15" בטבלה, בבריטניה ראיתי מקומות שמוצג בהם גם טבעוני), וצובע בצהוב.

אחר כך אני מוסיף שתי אלרגיות נוספות שעלו בפורום הזה - אלרגיה ללקטוז / חלב, ואלרגיה לסויה. סימנתי אותן בצבעים אחרים והעברתי אותם לטור שמות המאכלים. ניתן להצליב כל אחד ואחד מהאלרגנים בצורה זו, כך שזה עונה על אלרגיות צולבות.

זהו הסטנדרט בכל 28 מדינות האיחוד האירופי ו3 מדינות נוספות באזור הכלכלי האירופאי - 31 מדינות בסך הכל. אם לא יאמצו משהו דומה בארץ זה עדיין רלוונטי למרבית היעדים שעלו בפורום בעונת התיירות והנסיעות, ואם יאמצו זוהי תקינה קיימת שנאכפת בגוש מסחרי של כחצי מיליארד אזרחים.

במסעדה טובה יותר ספר האלרגנים יראה אמנם כמו חוברת גדולה ומסובכת, אבל הטבלה אותה טבלה, הרישום אותו רישום.  
לצפיה ב-'תודה על המידע'
תודה על המידע
03/03/2016 | 05:44
4
8
לצפיה ב-'לעשות תרגום בפוטושופ? באפריל אוכל לצלם גירסה אנגלית.'
לעשות תרגום בפוטושופ? באפריל אוכל לצלם גירסה אנגלית.
04/03/2016 | 03:32
3
15
החשיבות של המסמך הזה היא גם לנסיעות וגם לתקינה בארץ אם אגודות האלרגיות השונות ינהלו קמפיין מול הממשלה לאמץ את הסטנדרט הקיים והישים הזה. טרגדיות האגוזים מראות שנחוצה תקינה ואתמול.
לצפיה ב-'אם תוכל להעלות גרסה באנגלית זה יהיה מצויין ויעיל לרובנו'
אם תוכל להעלות גרסה באנגלית זה יהיה מצויין ויעיל לרובנו
04/03/2016 | 06:29
2
13
תודה רבה על הנכונות
לצפיה ב-'מצאתי לינק לPDF באנגלית.'
מצאתי לינק לPDF באנגלית.
04/03/2016 | 11:06
1
21
 
שאלת התרגום היא לעברית.  
לצפיה ב-'תודה. לא הצלחתי להגדיל את הטבלה כדי לזהות את הכתוב'
תודה. לא הצלחתי להגדיל את הטבלה כדי לזהות את הכתוב
05/03/2016 | 07:17
9
לצפיה ב-'מישהו יודע באיזה טמפ' גלוטן מתפרק?'
מישהו יודע באיזה טמפ' גלוטן מתפרק?
01/03/2016 | 17:29
4
76
אחרי הכל גלוטן זה חלבון, כל חלבון בתפרק בשלב כלשהו..
אם אני מבשל בתנור בטמפרטורה של 250 מעלות זה לא מספק להבנתי..
כאשר אני עושה על האש עם משפחה או חברים אני תמיד משתמש במנגל שלי, כדי שאם חיממו פיתה \ או אם היו פרורי לחם בקבב זה לא יקפוץ לי לאוכל..
השאלה היא אם החום של האש הישירה לא מפרק את החלבון?

לצפיה ב-'זו בעיה לפרק גלוטן'
זו בעיה לפרק גלוטן
01/03/2016 | 19:17
81
נכון שככלל חלבונים עוברים דה-נטורציה ז"א משנים את המבנה שלהם החל מטמפ' סף מסויימת ("מתקפלים אחרת") ומשנים את התכונות שלהם. בגלוטן למיטב הבנתי החלבון "מתקפל" חזרה לאותה הצורה ולא משנה מתכונותיו גם לאחר חשיפה בטמפ' גבוהות של טיגון או אפיה. הדרך היחידה "להשמיד" גלוטן היא כנראה אוקסידציה (שריפה) בטמ' גבוהות יותר. בכל מקרה לגבי רשת שחיממו עליה פיתות נקיון יסודי במברשת ברזל נראה לי שזה מספיק 
לצפיה ב-'ככל הידוע לי חום של אש אינו מפרק גלוטן'
ככל הידוע לי חום של אש אינו מפרק גלוטן
03/03/2016 | 05:46
2
27
לצפיה ב-'טלי, חום של אש זה לא משהו מוגדר מה שחשוב זה הטמפ''
טלי, חום של אש זה לא משהו מוגדר מה שחשוב זה הטמפ'
03/03/2016 | 12:46
1
44
 גלוטן כאשר הוא מחומם בטמפ' גבוהה למשך זמן רב ומתפחם לגמרי (לא שחום אלא שחור מתפורר לאבקה) לא יכול להיות מאופיין כגלוטן.. זה פירוק אלים ויסודי ביותר. כאמור זה תלוי בטמפ' המדוייקת אבל נראה לי שסביב 400 מעלות צלסיוס  הפלא קורה.
צריך לזה הרבה מאוד חום אם זה מנגל צריך כמות פחמים גדולה בשביל להגיע לטמפ' האלה..
לצפיה ב-'אם משהו מתפחם לחלוטין '
אם משהו מתפחם לחלוטין
03/03/2016 | 14:20
60
ומתפרק....אתה צודק.אין סיכוי שהגלוטן ישרוד. יחד עם זה מה הסיכוי לאכול את זה במצב מפוחם ומפורק?
ד.א נושא הטמפרטורה ברור.התייחסתי לאש של מנגל שלגביה נשאלה השאלה
לצפיה ב-'בצק פיצה ללא גלוטן!!'
בצק פיצה ללא גלוטן!!
01/03/2016 | 12:03
210
שלום אנשים יקרים - עזרתכם בבקשה.
 
צריכה בדחיפות מתכון מעולה וקל להכנה של בצק לפיצה.
 
תודה!
לצפיה ב-'חוויות מהביקור במפעל עלית'
חוויות מהביקור במפעל עלית
29/02/2016 | 15:37
1
131
אתמול התארחנו ב"עלית" במסגרת הסיורים לל"ג שלהם
היתה חוויה נהדרת ומרגשת. המדריכים הסבירו הרבה על המוצרים נטולי הגלוטן בפסח ובכלל וראינו את ההקפדה הרבה שלהם על נקיון הקווים הנטולים (שלט ברור בכל קו יצור, כובע בצבע אדום לעובדים לל"ג ועוד)
בסוף הוזמנו לחדר טעימות ובו רק מוצרים נ"ג וגם קיבלנו שקיות הביתה...
הילדים היו מאושרים
תודה גדולה לשטראוס-עלית על האירוח, המחשבה וקבלת הפנים
מקווה מאוד שזו תחילתה של מסורת...
 
לצפיה ב-'נשמע ממש כייףכל הכבוד על הרעיון והביצוע'
נשמע ממש כייףכל הכבוד על הרעיון והביצוע
01/03/2016 | 06:02
31
לצפיה ב-'הכנה לבדיקת גסטרו של המעי הגס'
הכנה לבדיקת גסטרו של המעי הגס
27/02/2016 | 18:36
2
62
שלום לכולם,
בעוד  כשבוע אני עוברת בדיקת גסטרו של המעי הגס.
הבדיקה צורכת הכנה של מספר ימים עם מזונות מוגבלים.
אודה למי שעבר בדיקה זו לפרט איך התארגן עם המזון והאם אכל בימים אלו גם לחם שכן אסור לאכול ירקות ופירות ( כולל תירס)תודה רבה מראש

לצפיה ב-'מקבלים את הוראות ההכנה מקופת החולים או ממכון הגסטרו'
מקבלים את הוראות ההכנה מקופת החולים או ממכון הגסטרו
27/02/2016 | 19:11
38
יש גם ברשת הוראות, כמו כאן לדוגמה:
אבל כדאי לשאול במכון בו את עומדת לעשות את הבדיקה למקרה שיש שינויים קלים בין המכונים.
 
בהצלחה
לצפיה ב-'ההוראות של איכילוב'
ההוראות של איכילוב
06/03/2016 | 18:08
18
לצפיה ב-'חרוב - ערכי ויטמין K '
חרוב - ערכי ויטמין K
27/02/2016 | 18:25
2
34
מכיוון שיש כאן מומחים לנושאי תזונה 
אני מנסה לקבל תשובה לערכי הוטימינים שיש בחרוב בכלל
ולכמות הויטמין K שיש בו 
 
לצפיה ב-'אם תבדוק בהמשך הדף, תגלה ששאלת הערכים התזונתיים'
אם תבדוק בהמשך הדף, תגלה ששאלת הערכים התזונתיים
27/02/2016 | 19:03
24
של החרוב נשאלה מס פעמים (וקבלה תשובה בעזרת גוגל).
ובכל מקרה, על פי הפירוט הבא (מגוגל) אין ויטמין K בחרובים:
לצפיה ב-'זה מה שמצאתי'
זה מה שמצאתי
06/03/2016 | 18:05
10
Carob is a commonly used chocolate substitute. While it is technically a legume, carob powder is actually only the ground-up pod of the carob bean. Carob does not contain caffeine and contains three times more calcium than chocolate/ It also contains B vitamins' vitamin A, magnesium, iron, manganase, chromium, and copper. Carob is naturally sweet, most of its sugarsbeing sucrose (55 to 75 percent), with glucose and fructose each making 7 to 16 percent. Other sugars (0.5 to 3 percent) in carob are galactose, mannose, and xylose. All in all, this makes carob very similar to most fruit in terms of sugar content. The only ingridient in carob powder should be carob. Unfortunately, carob chips are ofteb made with barley and dairy ingridients, so forget about those.
לא צוין כאן ויטמין K, אז אני מניח או שהוא לא מכיל את הוויטמין הזה או שהכמות שלו בחרוב זניחה. אתה בודק אותו בגלל השפעתו על קרישת דם?
לצפיה ב-'פתרון לל"ג-צמחוני לרכבת עם הארוחות בקטגוריות שונות'
פתרון לל"ג-צמחוני לרכבת עם הארוחות בקטגוריות שונות
27/02/2016 | 04:09
2
325
בהלוך בכוונתי להכין בדירה ארוחה ברמה שתתאים למחלקה ראשונה - סושי (מאקי). בתמונה המצורפת דוגמה לסושי שהכנתי בעבר, גם בצורה הרגילה עם הירק בלב האורז וגם מאקי אבוקדו מסובך.

ביקרתי בתחנת הרכבת שממנה אצא ויש שם דוכן סושי מוכן, אבל ספרדים (העם, לא העדה) וצמחונים זה לא הולך ביחד, כל מה שיש להם זה דגים. קניתי גם מגש בנטו שיתאים להעמסה בסושי שאכין בערב שלפני הנסיעה, ואקווה שהאוכל יכול להחזיק שעתיים שלושה מהבית ועד לשעת הארוחה ברכבת.

בערוץ NHK מאד מקדמים את הבנטו Bento היפני. זהו סוג של אוכל מוכן מהבית שמאד מתאים כי בניגוד למזון מערבי שנהוג לכרוך אותו בלחם הבנטו עשוי מאורז, נתחי חלבון (דג, ביצה, סויה, וכו'), מעט ירקות - ונהוג לארוז אותו במיכל פלסטיק (במקור היו מיכלי עץ). בבנטו מודרני אפשר לשלב גם מוצרי תפוחי אדמה כמו טורטיה ספרדית, כך שאין הגבלה לאוכל יפני בלבד - ניתן לשלב במגש ככל העולה על רוחכם.

ערך הבנטו בוויקיפדיה העברית:
https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%A0%D7%98%D...
ובאנגלית (יש יותר תמונות, ואפשר גם לגגל)
https://en.wikipedia.org/wiki/Bento

בחזור בכוונתי ליצור בנטו ממספר מוצרים שניתן לקנות במכולת היפרקור Hipercore שנמצא מתחת לכלבו אל-קורטה אינגלס El Corte Ingles - טורטייה (אולי הגירסה עם התרד שיהיה ירוק), המבורגר צמחוני צרפתי (מסויה ואורז, בטעמים, לל"ג ובא עם שקית רוטב קטנה שנותנת לעניין קצת רמה של טייקאווי) ואנסה למצוא גורם שלישי שניתן לקנות בסופר ו"להכין" במלון.

לפני יומיים קניתי גבינות מיניאטוריות בגיברלטר והן מתאימות לשילוב עם הלחמנייה האחת לל"ג שאוכל לאכול ברכבת. בכוונתי לדרוש מהדיילים שלא יגישו לי את האלמנטים מהחי בארוחת הלל"ג. דיילי המחלקה הראשונה ברכבת המהירה (300 קמ"ש) בספרד מדברים אנגלית ומנסים לנהל שירות ברמה של מטוס.

לצמחונים שביניכם אדגיש: בגלל הגדרות שונות בדת הקתולית כל מה שבא מהים אינו נחשב "בשר", ובגלל שבספרד לא היו שנות השישים במובן המערבי שלהן עקב הדיקטטורה רעיון הצמחונות די פסח על המדינה. יש להדגיש בכל פעם שאינכם אוכלים לא בשר Carne לא דגים Pescados ולא פירות ים Mariscos. לגלוטן לעומת זאת הם מאד מודעים ומאד מקפידים כי זו הוראה של האיחוד האירופאי.

הנסיעה הזו תהיה מעניינת כי זו חריגה מתחום הנאו-קולוניאליזם של הקוסטות ותיירות ההמונים של מרכזי הערים ההיסטוריות בפרובינציות לבירה הספרדית. אציין שהמקפיא הצמחוני שלי מלא במוצרים צמחוניים ללא גלוטן של Quorn שקניתי בגיברלטר הבריטית כי גיליתי מזמן שאין קשר כלשהו בין צמחונים לאוכל ספרדי.
לצפיה ב-'יופי של פתרון. נראה טוב(:'
יופי של פתרון. נראה טוב(:
28/02/2016 | 06:07
8
לצפיה ב-'והנה כמה שהכנתי אתמול'
והנה כמה שהכנתי אתמול
01/03/2016 | 21:52
35
אפילו טאמאגו הצלחתי להכין...
 
למען הסדר הטוב כמה הערות (שלמדתי דווקא בדרך הלא נכונה):
 
האורז של הסושי מאד מסובך, צריך להכין אותו ביחס של כ1:1 למים ולא ביחס מערבי שנועד לספוג כמויות מים גדולות. אחרי הרתיחה יש להוריד את האש למינימום.
 
קוטר כרי האורז אינו מוכתב ע"י דקות השכבה, אלא ע"י אורכה. אל תמלאו שני שליש אצת נורי, תחתכו את האצה בחצי ותמלאו שני שליש מחצי האצה. כך יתקבל קוטר קטן יותר ומאקי מעודן יותר, ולא המפלצות שנוצרות בקנה המידה שהאצה מכתיבה.
 
פוליטיקלי קורקט / ניכוס תרבותי: אם הדגן הבסיסי של התרבות שלנו בוגד בנו ומרעיל אותנו זכותנו המלאה לנכס לעצמנו דגנים אחרים, וצורות הגשה מעניינות שפותחו עבורם. כמו כן - המצאותיהן של תרבויות האורז, התירס, ותפוחי האדמה יכולות להיות רלוונטיות יותר מתחליפי הלחם למיניהם.  
לצפיה ב-'לידיעתכם'
לידיעתכם
25/02/2016 | 19:07
1
128
מצאתי בטיב טעם נקניקים 300 גרם ב-26 ש"ח.כתוב על הקופסא בגדול נטול גלוטן
טירת צבי. קניתי נקניק תה היה ממש טעים.
בתאבון!!!!
לצפיה ב-'תודה על המידע'
תודה על המידע
26/02/2016 | 05:34
12
לצפיה ב-'מתכון טוב לאורז צהוב '
מתכון טוב לאורז צהוב
24/02/2016 | 02:40
2
74
 
יש לכם מתכון טוב לאורז צהוב ?
לי זה פשוט יוצא דייסתי מידי
 
ואיזה תוספות לאורז צהוב - אפשר ?
לצפיה ב-'מצטערת על הבורות אבל אורז צהוב זה פשוט אורז '
מצטערת על הבורות אבל אורז צהוב זה פשוט אורז
25/02/2016 | 06:34
68
שמבשלים עם תבלינים מצהיבים (כורכום, זעפרן וכו'), לא?
 
לצפיה ב-'גמני לא סגורה למה התכוונת בדיוק'
גמני לא סגורה למה התכוונת בדיוק
25/02/2016 | 17:12
49
אך שמחה להמליץ על תערובת טעימה לאורז, שנותנת תוצאה צהובה וטעימה.
תערובת לאורז של דוכן גן שמואל:
 
לצפיה ב-'אוזני המן ללא גלוטן'
אוזני המן ללא גלוטן
24/02/2016 | 02:09
6
91
מישהו כבר קנה השנה? אפשר המלצות איפה כדאי לקנות ואיזה סוג היה טעים. מחפשת במילוי שוקולד.
תודה!
לצפיה ב-'לצערי אין לי המלצה על קנויים. כל אלה שטעמתי במשך השנים היו'
לצערי אין לי המלצה על קנויים. כל אלה שטעמתי במשך השנים היו
25/02/2016 | 06:41
4
84
רובם בצקיים ומעט מאוד מלית ואצלי אוהבים את זה בדיוק הפוך.
מאז שיש לי את מתכון הבצק 1 2 3 אני מכינה בדיוק לפי הטעם המשפחתי (וכולם אוכלים מזה, לא רק הצליאקיות). אמנם יש עוד הרבה זמן עד פורים אבל הכנתי כבר פעמיים במגוון טעמים (כולל שוקולד)(:
לצפיה ב-'מה זה מתכון הבצק 3 2 1? נשמע מעניין'
מה זה מתכון הבצק 3 2 1? נשמע מעניין
28/02/2016 | 21:43
3
22
לצפיה ב-'בצק 1 2 3 למגוון סוגי עוגיות+אזני המן:'
בצק 1 2 3 למגוון סוגי עוגיות+אזני המן:
01/03/2016 | 06:37
2
218
300 גר' קונדיטור
200 גר' חמאה רכה
100 גר' סוכר
1 ביצה
 
מערבבים הכל יחד ידנית (מיקסר לא עושה טוב לבצק הזה).
עוטפים בניילון ומכניסים לקירור לשעה (אפשר להכין כמה ימים קודם או להקפיא ולהפשיר במקרר).
מרדדים (כשהבצק קר מהמקרר!)בין 2 ניירות אפיה.
אופים כ-20 דקות בחום של 170 מעלות.
 
 
 
לצפיה ב-'תודה רבה ושאלה'
תודה רבה ושאלה
01/03/2016 | 06:59
1
54
מישהי ניסתה עם קמח "כרגיל"? לא צריך אבקת אפייה? 
לצפיה ב-'לא ולא'
לא ולא
01/03/2016 | 09:20
47
אני בגישה שאפשר ורצוי לעשות נסיונות אבל כשיש מתכון מנצח משאירים כמו שהוא.
ניסיתי אותו עם קמח אחר(נדמה לי שתמי) והוא יצא לא ידידותי וכבד וזה בלי להתייחס למחיר כמובן.
לצפיה ב-'אוזני המן'
אוזני המן
08/03/2016 | 19:22
19
של לחם ארטיזן עם שוקולד התקבל בהתלהבות אצלנו.
לצפיה ב-'סקירת מדפי הלל"ל (הרבים!) ברשת Alcampo ספרד.'
סקירת מדפי הלל"ל (הרבים!) ברשת Alcampo ספרד.
21/02/2016 | 18:55
7
125
הנה עוד סיבה למה בעונת הנסיעות אני תמיד ממליץ על סופרים גדולים נגישים במטרו מחוץ למרכזי הערים הגדולות - ברשת Alcampo הספרדית ראיתי בשבוע שעבר חמישה ! ארונות מדפים שלמים למוצרים ללא גלוטן. בדרך כלל בסופר גדול רואים 2-3 ארונות.

בספרד נהוגה שיטת ההפרדה בסופרים Hipercor (מתחת לכל כולבו El Corte Ingles, ויקר בהתאם), Carrefour, ו Alcampo.

למען האמת היו חסרים שם מוצרים "רטובים" כמו רוטב סויה לל"ג או כמה מרקים, אבל בספרד יש כיום מגמה של פיקוח וסימון מוצרים שאין בהם גלוטן ותהליך הייצור שלהם מאפשר זאת כמוצרים ללא גלוטן, כך שבמקום להעמיס על יצירת מוצרים חדשים פשוט משגיחים על המוצרים הקיימים ומעלים אותם לסטנדרט הלל"ג האירופאי. בגלל שהגעתי לקניון הזה באוטובוס וזו לא רשת שתיכננתי לקנות בה הרבה קניתי בסך הכל פצפוצי אורז עם שוקולד (מזמן לא אכלתי, פצפוצי התירס לל"ג לא הופכים את החלב לשוקו, וה"מקוריים" של קלוגס מכילים מאלט שיבולת שעורה עתיר גלוטן צורב אז הם לא אופציה) ואילו וואפלים.

לצערי הרב קשה למצוא בספרד "לחם חום" ללא גלוטן (מצאתי פעם ב Hipercor באיזה ארבע וחצי יורו), הרוב לבן ובטעם של ספוג אז אני לא נוהג לאכול את זה. למען האמת היו סופרים עם פחות מחצי מספר המדפים האלו והרבה יותר אופציות מעניינות באיכותן. עדיין - לראות בעיניים את הכמות...

משום שאני בחו"ל ושמעתי על דואר ישראל אין לי כוונה לעשות משלוח מנות שיגיעו בסוכות. אני מקווה שתראו בתמונות האלו את משלוח המנות שלי.


לצפיה ב-'אפשר רשימת קטגוריות מוצרים ?'
אפשר רשימת קטגוריות מוצרים ?
21/02/2016 | 19:41
1
37
אם קלטתי נכון אז:
לחם
טורטיות 
עוגות 
דגני בוקר
בירה 
חטיפים
מרקים
קמחים 
צנימים 
מה לגבי מחירים ?
 
וכמה עולה דירה ליד הסופרמרקט הזה ? 
לצפיה ב-'ניתן להגדיל את התמונות ולראות מחירים'
ניתן להגדיל את התמונות ולראות מחירים
21/02/2016 | 21:26
27
לוחצים על תמונה, ואפילו לא צריך לללוץ שוב על ההגדלה לפתיחה בחלון חדש. ניתן לראות שהמחירים הם ברובם בין יורו אחד ל3 יורו, כשמדי פעם יש משהו שעולה 4 או 5 יורו.
 
באשר לדירה - "פה זה לא ספרד" כי בספרד ניתן לקנות דירות בקוסטות במאה אלף יורו (כחצי מיליון שקל) אבל צריך להזהר לא לקנות דירות שאין להן היתר איכלוס או דירות שהעירייות אישרו אך אינן חוקיות תיכנונית ברמת הפרובינציה. וילה באזור תעלה כמה מיליוני יורו. שוק נדל"ן מסובך כי יש את הקהילות המאורגנות ("אורבניזציות") שנועדו יותר לדירות נופש ויש להן בריכות משותפות, גינות משותפות, ולעיתים גם חדר כושר ואפילו מגרש גולף. לעומת זאת יש דירות משנות השישים והשבעים וכן דיור ציבורי של החונטה דה אנדלוסיה. איכשהו למנקה שלי ולבעלה יש דירה באורבניזצית נופש עם בריכה ונוף לים התיכון, אך המחיר הוא שהם בהרים, בערך 3 או 5 ק"מ מהחוף ומעבר ל"כביש 6" שלנו.
 
כרגע מוכרים כאן תושבויות למי שקונה נכס מעל חצי מיליון יורו, משבר ההגירה האירופאי הוא מאד סובייקטיבי...  
 
 
לצפיה ב-'נסה את הקורנפלקס של נסטלה ששוכב לו שם במדף'
נסה את הקורנפלקס של נסטלה ששוכב לו שם במדף
22/02/2016 | 03:37
1
38
לטעמי הוא בין המוצלחים ואם אני זוכר נכון ערכים תזונתיים טובים יחסית.
לצפיה ב-'כבר יושב במזווה (ממדפי ה"שיוויון" בסופרסול)'
כבר יושב במזווה (ממדפי ה"שיוויון" בסופרסול)
22/02/2016 | 04:08
33
די טעים, לא שונה מדי מאלו של שר או היצרן בשקית השקופה בקארפור.
 
בבריטניה נהוג מודל המדפים הנפרדים בכל סופר, בספרד ישנם סופרים מפרידים וסופרים שמאמינים בסוג מאולץ של שיוויון שבו בין כל המוצרים שאי אפשר לאכול מטעמי גלוטן פתאום צץ אחד לל"ג. זה די מפריע כי נדיר לראות 2-3 מוצרי לל"ג ברצף וזו "חוויה" לתור אחרי מותגים לא מוכרים.
 
הקורנפלייקס לל"ג הזר שהכי הייתי ממליץ נגדו הוא הגירסה בהולנד אנד בארטס הבריטית שיש לו טעם אורז-קלקר.
 
 
לצפיה ב-'מרשים!'
מרשים!
25/02/2016 | 06:42
8
לצפיה ב-'"לבן בטעם ספוג" התכוונת ל"אינטגרל"?'
"לבן בטעם ספוג" התכוונת ל"אינטגרל"?
06/03/2016 | 17:51
1
7
לצפיה ב-'אינטגראל זה החום, אבל לא ראיתי בסקירת התמונות.'
אינטגראל זה החום, אבל לא ראיתי בסקירת התמונות.
06/03/2016 | 18:51
8
הכי מעצבן "רוסטיקו" (כפרי) בקארפור שזה לחם לבן עם מראה כפרי - קמחי משהו וכמה גרגירים למעלה. יש גם אריזה עם הדפס דמו סלסלת קש של Schär שיכולה להיות או חום או לבן, וכמובן שאסור לשפוט לחם לל"ג לפי הצבע החיצוני...
 
סוג של שפע ריק מתוכן לעומת מדפים בריטיים מקבילים, אבל עדיין שפע.
לצפיה ב-'המלצות ושאלות לגבי מסעדות עם תפריט לצליאקים'
המלצות ושאלות לגבי מסעדות עם תפריט לצליאקים
22/02/2016 | 03:57
12
58
לצפיה ב-'מסעדה אתיופית משגעת בבאר שבע'
מסעדה אתיופית משגעת בבאר שבע
17/02/2016 | 19:01
1
121
היי פורום,
רק מניח את זה בפינה וממליץ בשמחה:
 
אכלתי במסעדה אתיופית משגעת בבאר שבע היום. האינג'ירה ללא גלוטן, התוספות ללא אבקת מרק או קמח: קוביות בקר ברוטב פיקנטי, ירקות שורש בקדירה, תרד מאודה ומחית בטטה עם רוטב חריף חמצמץ בצד. למהדרין באמהרית, היו אלה: סאגא קיי ווט, אתיקליט אליצ'ה, גונם, [מחית בטטה איך אומרים?], ורוטב מיטמיטה.
 
לא נרשמו תסמיני צליאק לאחר מכן, כך שלמי שסיכון מחושב הוא שיקול דעת מכריע בכניעה לתאווה המאאאמממתת הזו, אז המסעדה ברחוב בני אשל 37, ושמה: צלאל. כשרה.
 
הוי כמה טעים. 
לצפיה ב-'תודה על ההמלצה אלון'
תודה על ההמלצה אלון
18/02/2016 | 14:36
43
נשמע מצויין
לצפיה ב-'פסטה מיאה ת"א וילסון'
פסטה מיאה ת"א וילסון
15/02/2016 | 14:04
1
125
מישהו אכל שם? יש בתפריט מנות נטולות גלוטן?
האם סביר מבחינת הפרדת המנות הנטולות?
לצפיה ב-'כן! אכלנו שם המון פעמים'
כן! אכלנו שם המון פעמים
16/02/2016 | 16:16
83
יש להם פסטה נטולת גלוטן שיכולה לבוא עם חלק מהרטבים, וכמו כן כמה קינוחים.
לא יודעת בודאות לגבי רמת ההפרדה במטבח. אצלנו לא נצפו שום בעיות אבל אין לצליאקית סימפטומים בד"כ.
לצפיה ב-'פיצה ללא גלוטן בירושלים?'
פיצה ללא גלוטן בירושלים?
12/02/2016 | 18:43
1
114
האם מישהו מכיר פיצריה טובה שיש בה פיצה נ"ג וניתן לסמוך על הכנה נפרדת ונקייה? הבנתי שפיצה האט בניות מציעים פיצה ללא גלוטן, אך האם ניתן לסמוך על כך? הם טוענים שהפיצה נ"ג נאפית באותו התנור כמו הפיצה הרגילה, ובמגש התחתון...
 
לצפיה ב-'דפנה המליצה בזמנו על פיצה האט.אני ממליצה לעשות חיפוש בפורום'
דפנה המליצה בזמנו על פיצה האט.אני ממליצה לעשות חיפוש בפורום
14/02/2016 | 06:13
17
לצפיה ב-'מזון מהיר ללא גלוטן בירושלים ?'
מזון מהיר ללא גלוטן בירושלים ?
24/01/2016 | 12:59
1
94
היי
בני נוסע עם הכיתה לסמינר בירושלים.
אשמח ממקומיים להמלצות למזון מהיר....(פלאפל פיצות ) שאפשר להזמין עבורו

תודה מראש שרון
לצפיה ב-'יש פיצה האט ללא גלוטן בירושלים '
יש פיצה האט ללא גלוטן בירושלים
25/01/2016 | 10:00
70
יש כמה מקומות שיש בהם פלאפל ללא גלוטן, אבל לא יודעת אם אפשר "להזמין".
רשת צ'וקה (אוכל סיני מהיר) יודעת להכין כמה מנות ללא גלוטן.
 
לצפיה ב-'קצח ושומשום "כשרים " ? וגם....'
קצח ושומשום "כשרים " ? וגם....
18/01/2016 | 10:38
1
451
הי לכולם ,

התחלתי לקנות לחמים , קרקרים ופיתות אצל עקיבא פומרנץ המעולה בפלורנטין . טעים מאוד !!! השאלה היא - חומרי הגלם שלו ( הדגנים , הקצח השומשום ) מגיעים מתפזורת שלמיטב ידיעתי אסור !!! הוא אומר  ואני מאמינה לו וגם ראיתי במו עיניי שהוא משרה אותם , מנקה ובורר היטב . מספיק טוב לפי דעתכם ?  הקצח והשומשום גם מתפזורת......

יש לציין שהמאפייה שלו נקייה מגלוטן  ( ונקייה מאוד באופן כללי ) אבל אין אישורים רשמיים.
לצפיה ב-'מצטערת, אני לא מכירה את המקום אבל אם מדובר'
מצטערת, אני לא מכירה את המקום אבל אם מדובר
19/01/2016 | 05:07
81
במקום נטול גלוטן לחלוטין, הייתי חוקרת אותו לעומק ואם הוא נראה לי רציני ומבין עניין, לוקחת סיכון מחושב.
ברור שכשמדובר במאפיה מקצועית הרכישה של חומרי הגלם תהיה בכמות ולא בשקיות בודדות שהן אלה המסומנות באישור רשמי. מצד שני יכול מאוד להיות שעל השק עצמו יש איזה שהוא סימון או את שם היבואן/יצרן ואפשר לפנות אליו. זה אמנם תהליך קצת...מרגיז אבל אם את לא מספיק בטוחה שווה לבדוק.
 
קצח ושומשום 'כשרים' לצליאק אם הם נקיים מגלוטן באותה רמה של הדגנים ממנו הוא אופה. כלומר, שוב, יש לבדוק את המקור שלהם מחשד לזיהום משני.
לצפיה ב-'Balinjera באלינג'רה - מסעדה אתיופית - יש תפריט ללא גלוטן ?'
Balinjera באלינג'רה - מסעדה אתיופית - יש תפריט ללא גלוטן ?
16/01/2016 | 12:11
1
317
היתה כאן פעם מישהי שסיפרה שאירגנה יום הולדת במסעדה אתיופית 
עם תפריט ללא גלוטן - זאת המסעדה הזאת או אחרת ?
 
לצפיה ב-'לא, זה היה במסעדת חבש. הנה הקישור להודעה:'
לא, זה היה במסעדת חבש. הנה הקישור להודעה:
16/01/2016 | 15:53
78
 
כל כמה שחיפשתי ברשת, לא מצאתי תפריט או התייחסות לתפריט ללא גלוטן במסעדה שציינת. תצטרכי להתקשר אליהם כדי לברר

חם בפורומים של תפוז

מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים!!!
מכינים עוגת גבינה מכל...
שלחו לנו מתכון + תמונה של עוגת הגבינה הכי מקורית...
מכינים עוגת גבינה מכל הלב וזוכים בפרסים!!!
מכינים עוגת גבינה מכל...
שלחו לנו מתכון + תמונה של עוגת הגבינה הכי מקורית...
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?
בפייסבוק שלנו כבר ביקרתם?
בפייסבוק שלנו כבר...
רוצים להיות תמיד מעודכנים במה שקורה בתפוז?

הודעות נבחרות

בעלי מקצוע

ליאת גורדון  -עורכת דין
ליאת גורדון - עורכת דין
שטיינר מכשירי שמיעה
שטיינר מכשירי שמיעה
פורום התמודדות עם סרטן
לא חייבים להתמודד לבד

מקרא סימנים

בעלת תוכן
ללא תוכן
הודעה חדשה
הודעה נעוצה
אורח בפורום
הודעה ערוכה
מכיל תמונה
מכיל וידאו
מכיל קובץ