00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אהבה בימי סגלון

בלוג הצילום שלי

עוגת הגבינה שלנו

 
לפני שנים, כשרק הכרנו ה -   ואני, וגילינו שיש לנו אהבה משותפת לעוגות גבינה, סיפר לי שיש לו מרשם מנצח לעוגת גבינה.
לאחר מספר ימים הגיע אלי בפקס המרשם המיתולוגי.
מסתבר, שה"בן אלף"   בלי הרבה בושה, ביקש את אשת נעוריו שתקליד לו את המרשם ל"חברים" באינטרנט. וכך הגיע אלי הביתה מרשם מעשה מקלדתה של הגברת 
 
עם השנים, ולאחר כמה שינויים קלים שלי, הפכה זו להיות העוגה האולטימטיבית שלי. ובמה זכתה שתהא כזו?
העוגה הזו כל כך קלה להכנה, כל כך טעימה, ותמיד, אבל תמיד היא מצליחה... היא הפכה להיות להיט.
 
הרי לפניכם המנצחת שלי 
 
חומרים:
 
2 קופ` גבינת 5%
1 קופ` גבינה 9%
1 גביע שמנת חמוצה
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
4 כפות קורנפלור.
1 שמנת מתוקה
 
לערבב את כל החומרים יחד. להוסיף כף אחת של השמנת המתוקה לתערובת, לשמן תבנית אפיה מלבנית, ולשפוך פנימה את העיסה.
 
לאפות חצי שעה בדיוק על אש בינונית גבוהה (אצלי בתנור חום 4) לכבות, ולהשאיר להתקרר בתנור.
לא להבהל אם העוגה נראית לא אפויה, היא תתקשה בקירור האיטי.
 
לכשהעוגה התקררה, להוציא אותה מהתנור
 
להקציף את יתרת השמנת המתוקה עם שתי כפיות סוכר ולמרוח על העוגה.
 
להכניס למקרר ולא להתפלא שתוך זמן קצר אין עוגה.
 
***
לאורך השנים כשהיה מגיע הכנתי לו את העוגה הזו. עוגת הגבינה שלנו.
 
בשבועות השנה, תיעדר העוגה הזו מהשולחן שלי, כמוהו...
 
 
*
תסלח לי סילבי ממנה לקחתי את התמונה
אבל כך בדיוק נראית העוגה שלנו
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

18 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ר ש פ י ם אלא אם צויין אחרת