00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

בלינצ'ס גבינה



בלינצ'ס גבינה
 
 בלילת הבלינצ`ס לאחר מנוחה, מוכנה לטיגון
 
 
 
 
 
מוכנים לעטוף את המילית
 
 
 
מתכון בסיסי זה מתאים למילית מתוקה, מלוחה או פיקנטית. הכמות מספיקה ל 8 -12 בלינצ`ס, תלוי בגודל המחבת, זה האחרון, רצוי שיהיה  בציפוי טפלון. מה שמונע הדבקה, קל להפוך.
 
משמנים קלות את המחבת, רק בתחילת העבודה, פעם אחת. ואם יש כמות גדולה אפשר כמובן לשמן עוד פעם קלות.
 
לאחר הכנתם, אפשר להקפיא את הבלינצ`ס, להפריד ביניהם בניילון או דפי הפרדה, לכסות היטב. להפשיר בתוך המקרר, כמות רצויה בכל פעם.
 
 
חומרים:
 
2 ביצים שלמות,
3/4 כוס מים,
3/4 כוס חלב.
קורט מלח,
להקציף יחד ולהוסיף
1 כוס קמח רגיל,
שלוק שמן.
לכסות את הקערה, להניח שעה במקרר, אם לא חם מדי אפשר על השיש.
 
 אופן הכנה:
 
במרכז מחבת טפלון, משומנת קלות, ומחוממת יוצקים במצקת, מעט מעיסת הבצק, מטים את המחבת מעל הכיריים, לכל הכיוונים לפיזור הבצק, הלהבה בינונית קטנה, אפשר לשנות עוצמת האש לפי הצורך. נוצר עלה דקיק. 
ומכאן שתי אפשרויות.
1. להפוך את העלה, ולטגן, לא יותר מידי, כדי שלא ישבר בעת הגלגול. 
2.  משאירים רק צד אחד מטוגן, הופכים מעל צלחת שטוחה, עורמים אותם זה על זה,
חוזרים על הפעולה, עד לסיום כל הבצק.
 
שמים מעט מהמילית הרצויה.
אם מורחים על כל העלה, אפשר לגלגל, ואם עורמים מילית במרכז, אפשר לקפל כמעטפה, אפשר לקפל לחצי ושוב לחצי ומקבלים משולש.
 
מילית מתוקה 1:
 
500 ג"ר גבינה לבנה רכה 9%
סוכר, לפי הטעם,
קינמון לפי הטעם,
צימוקים כהים,(מי שאוהב).
גרודת קליפת לימון, צהוב ובשל.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מילית מתוקה 2
1 ריקוטה/טוב טעם/או כנען לבחירתכם
1 גביע 250 גר` גבינה 5%- 9%
1כפית תמצית וניל
2 כפיות אבקת פודינג וניל
סוכר 1/3 כוס ,
(אם אוהבים יותר מתוק, מוסיפים בסוף לאחר ערבוב וטעימה)
גרודת 1/2 לימון (אם רוצים להדגיש את טעם הוניל לא חייבים)
צימוקים (לא חייבים)
אופן הכנה: בעזרת כף, מערבבים כל החומרים לעיסה חלקה מורחים כל עלה בלינצ`ס, מקפלים/מגלגלים, אפשר להכין מראש, ולחמם בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מרוח במעט חמאה בשכבה אחת, ולהגיש חם. 
 
 
הולך מצוין עם כפית ריבת תותים ביתית מעל
 
 
מילית פטריות:
 
ניתן להכין מפטריות שמפיניון טריות, או משומרות פרוסות.
2 בצלים גדולים לקצוץ דק ולטגן, להוסיף את הפטריות הפרוסות לאחר סינון, לערבב,  עד-7 שיני שום פרוסות, להוסיף 2 כפות אבקת מרק פטריות, פלפל שחור, לבשל יחד עד שהפטריות מוכנות, והנוזלים מתאדים ומסמיכים. לתקן תיבול.
*אבקת מרק פטריות מכילה מלח. יש לטעום  ולהוסיף מלח רק במידת הצורך, ולאחר טעימה. לצנן לפני שמורחים על הבלינצ`ס, אפשר  להכין יום קודם, לשמור בקרור.
** תוספת מעניינת ושונה למילית פטריות,  מעט פירה תפוחי אדמה. למחית תפוחי האדמה להוסיף בצל מטוגן, לערבב היטב את שתי המיליות למרקם קרמי,  לטעום, לתבל כנדרש, והשאר כמוסבר לעיל.
 
מילית גבינת שמנת וסלמון מעושן:
 
את המילית הטעימה הזאת,  קיבלתי מחברתי הבשלנית המקצועית והמצויינת, נירה שקד היפה, האופה ו...הפנויה!!! האמא של הספר "סיפור ארוחה".
 
1 ח` גבינת שמנת 5%+ פלפל, (של טרה). אפשר גם גבינת שמנת + זיתים.
1 ח` סלמון מעושן פרוס דק.
עלי ריחן או ארוגולה, לפזר לכל אורך הבלינצס כ-4 עלים.
 
על כל עלה בלינצ`ס, מורחים מן הגבינה.
מניחים לאורכו עלי ריחן או ארוגולה, מעליהם מניחים את פרוסת הסלמון החצויה לשניים.
מגלגלים ל"סושי פולני", כמו שאומרת נירה, חותכים ומישרים קצוות. פורסים ל 3-4 חתיכות ברוחב 4-3 ס"מ. מניחים על צלחת הגשה שטוחה כאשר הצד החתוך כלפי מעלה, כמו שושנים,  וכל הצבעוניות של המילית נראית לעין. קוצצים עירית לחתיכות קטנות, מפזרים ומקשטים מעל.
 
*בין הבלינצ`ס עם המיליות השונות, ניתן להבדיל ע"י קיפול שונה.
משולשים, ריבועים , וגלילים.
 
 
 
 
תמיד כדאי שישארו עלים, "עם בלי כלום" כמו שמאיה אומרת, ואז כל אחד מורח ומגלגל עם מה שהוא אוהב.
למטה ריבת תות שדה ביתית משגעת בטעמה.
 
 
כאן עם שוקולד למריחה
 
 
והיו בין הילדים, שמרחו בנדיבות רבה סירופ מייפל ו/או סירופ שוקולד
 
 
 
 
 
 
 
 
למחרת אחרי חימום באובן טוסטר, יאמי...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
חג שבועות טעים ומהנה, לכל קוראי וידידי.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
בלינצ'ס ממולא כבד
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת