44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

ריבת שום

ריבת שום
ריבת שום

 

חומרים 

 

תבנית חסינת חום

נייר אלומניום  (פעמיים + רוחב התבנית)
סיר בעל תחתית עבה
צנצנות מעוקרות עם מכסה סובב.

1 ק"ג שיני שום קלופות

1/4 כוס שמן זית 

1 כוס יין מרסלה 

1 ק"ג סוכר 

200 גרם עגבניות שרי שלמות (שרי תמר עדיף בגלל מתיקות)

5 ענפי טימין עלי

4 מסמרי ציפורן  (לא חובה למי שלא אוהב)
מיץ מחצי לימון
 

אופן ההכנה:    

מחממים תנור ל 200 מעלות צלזיוס.  

מניחים את שיני השום ושמן הזית בתבנית חסינת חום ומכסים בנייר אלומיניום.
אופים כ- 40-30 דקות בתנור. השום צריך להיות רך, אך לא נמס.

 

מעבירים את השום עם יתר החומרים, מלבד היין, לסיר בעל תחתית
עבה.  מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי. אם הנוזלים מתאדים לגמרי, מוסיפים מעט מים. מוסיפים את המרסלה ומבשלים 10 דקות נוספות.
מוציאים את ענפי הטימין,

 

מצננים ומעבירים לצנצנת מעוקרת.

 

אהבתם, לחצן על  ודרגו בלחיצה על הקישור

בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

12 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
תגיות
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת