11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

אם זה מלפפון, אני צנצנת

ישנן קניות שאותן אעדיף לעשות בשוק. למשל, לבחור מתוך כמה ארגזים, מלפפונים להחמצה, או לקנות ראשי שום טריים ענקיים בשיא הארומה  השומית, שמיר טרי, ופלפלונים יבשים, היכן שקונים תבלינים, או פלפלונים ירוקים, שבאו הישר מהשדה, ולבחור אותם אחד אחד בבסטה. *גם מבחר הצנצנות גדול ומגוון לכל מלפפון, כיס ומקרר.
 
והנה היא כבר כאן, עונת המלפפונים. השווקים מלאים בהם, אבל לא כולם מתאימים להחמצה. מלפפוני חורף מהחממות, לא מתחמצים טוב. לעומתם מלפפוני השדה, שזו עונתם, בקצה האחד, משתרך חבל טבורם, ובקצה האחר שפמפם שטEני צנוע, וקליפתם ירוקה וחפה מכל פגם ומום, ואפשר לחוש במגע, איזה חיספוס קל, כמעט עוקצני. ואם המלפפון, בנוסף לכל מעלותיו מגיע לגודל אצבע, ועוביו לא יותר מכך, הרי שממש מצאתם את המלפפון האולטימטיבי, המתאים ביותר להחמצה.
 
וכאן עלי לומר, שאני מרגישה קצת כמו שדכנית, הכל עניין ופונקציה של גודל הצנצנת שבה יכנס המלפפון. ומיד תבינו מדוע. כי זאת עליכם לדעת,  
גם מלפפון באורך שתי אצבעות ובעובי שתי אצבעות, והוא נאה וקשיח, ולא נבול ומסמורטט, יתאים לצנצנת המתאימה לו.
ואם זה מזכיר לכם משהו אחר, זה רק בראש שלכם...
 
 
*אז קודם כל, קונים צנצנת מתאימה עם מכסה פלסטיק מסתובב (לא וואקום!!!) להכיל את הכמות שאנו רוצים להכין, זהו פרט חשוב, כי בזמן ההחמצה נותר לחץ בתוך הצנצנת, ובמכסה פלסטיק הוא משתחרר. ואם הסגירה היא הרמטית עם גומיה, הלחץ  פוגם במלפפונים, (יוצאים רכים), וגם עלול לשבור את הצנצנת. אם יש לכם צנצנת ללא כל מכסה, מניחים מעל שקית ניילון ומלפפים בשלוש גומיות רגילות, שיחזיק היטב.
* ללא מיכסה ההחמצה לא תעלה יפה, והמלפפונים יתקלקלו, יתרככו ויתעפשו.
 
קונים פלפלונים אדומים חריפים ויבשים, או פלפלונים ירוקים קטנים וטריים. זהירות לא לגעת בעיניים, ולא לגרד באף, אחרי שנגעתם בפילפלים החריפים. (ויש עוד כמה דברים שלא כדאי לעשות בשלב זה בידיים, ראו הוזהרתם!!!).
 
השווקים מלאים בשום טרי, קונים צרור ראשי שום גדולים מלאים, צרור שמיר רענן וירוק,
 
נתחיל מצנצנת  שיכולה להכיל 1.300ק"ג מלפפונים,
את המלפפונים נשים בתוך קערה גדולה עם מי ברז קרים, כדי לשטוף אותם מהחול.
10 פלפלונים חריפים, תלוי במידת החריפות שתרצו להשיג,
שיני שום קלופות כ-20 + , תלוי בטעמכם,
 
*בכל מלפפון קוטמים בעדינות רבה, את שני הקצוות בסכין חד, ממש רק את הקצה, כמו בבריתו של אברהם אבינו, מבלי לפצוע יותר מידי, זה כדי שיספוג היטב את הטעמים.
מסדרים בצנצנת ארבעה חמישה מלפפונים (תלוי בגודלם ובעוביים), זה ליד זה, ואחר כך שיכבה שניה בסדר הפוך, יוצא שתי וערב, על כל שיכבה שניה שמים שניים שלושה פלפלונים, ושיני שום כאשר יחפוץ לבבכם. המלפפונים מסודרים בצפיפות, אך לא לשבור אותם. לחזור על פעולת השתי וערב, עד שהצנצנת מלאה,
ונשאר מעט מקום לדברים הבאים:  שמים מעל הכל, שתי כפות מלאות מלח גס (כזה שמשתמשים למליחת בשר ולבישול- לא דק!), מעל מניחים כ-10 גבעולי שמיר שטופים היטב, לחתוך אם צריך קצוות גבעולים, כמו לפרחים, ולהוציא אם צריך עלים צהובים, לצרור ולעשות קשר סביב עצמו ולהניח מעל. למלא את הצנצנת במי ברז קרים, לסגור את המיכסה, ולהפוך פעמיים שלוש שהמלח יתפזר בין המלפפונים, להניח בשמש, על מעקה המרפסת, (לא לתת פליק עם התריס, זהירות שביר!!!), ולשכוח לארבעה חמישה ימים, תלוי במזג האוויר.
*כאשר כל המלפפונים בצנצנת,
מקבלים את הצבע האופייני למלפפון חמוץ, מלמעלה עד למטה, הוציאו אחד, וטעמו, אם יש צורך, השאירו עוד יום יומיים על השיש במטבח, השליכו את השמיר, ושימרו במקרר.
*כדאי להוציא מלפפונים לאכילה במלקחיים מפלסטיק, שיש בכל חנות כלי בית, או במזלג,  מה שעושה אותם עמידים יותר לאורך זמן.
(היתה לי צנצנת גדולה מהקיץ שעבר, והם היו מצו-יי-נים).
 
 
   והיום, השמש משמשת לי שתי צינצנות ענקיות על המרפסת, כאשר הצינצנת השלישית נסעה אל הבת שלי, ותחמיץ לה כבר שם.
ברוך בואך עונת המלפפונים, אני מוכנה לקראתך...
ונ.ב. חברה`לך תחזירו לי את הצנצנות מפסח, אחרת לא תקבלו כלום הקיץ... 
 
***
את אופן החמצת המלפפונים, לימדה אותי חמותי עליה השלום, בהיותי כלה צעירה, מתחילה, וחסרת כל ניסיון, שלא יודעת להכין אפילו חביתה, ממש כך. ומאז ועד היום הוא עולה על השולחנות הערוכים, בשבתות, שמחות, חגים וחול, תמיד יש צינצנת מלפפונים במקרר, אצל כל אחד מילדי, ואיני שוכחת מאין בא המתכון.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

תגובות אחרונות
נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
תגובות אחרונות
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת