88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

עוגת נס קפה משובחת

 
עוגת נס קפה משובחת
חתוכה לריבועים,
 מצוינת למשלוח מנות בפורים,  ולכל השנה,
 
 
 
 
 
 
 
בעוגה הזאת, התאהבתי למן הפעם הראשונה שטעמתי אותה, עדינה, מתוקה במידה, וקלה להכנה, רק שנותנת המתכון, לא שלטה היטב בשפה העברית, והכשילה אותי פעם אחר פעם, אחר פעם, ואני בעקשנות שבתי וניסיתי,  עד לתוצאה הסופית שאביא לפניכם,
בצק שמרים קר, טעם הקפה עדין ביותר, הריבועים המצופים בקרם שוקולד שמתקשה, יפים ומוסיפים רבות למשלוח המנות,  בעצם כל מתכון שזכה להיכנס לרשימה המכובדת שנקראת משלוח מנות, הוא כזה שאפשר להכין מראש, ולא חייבים ברגע האחרון, עוגת הנס קפה אפשר להקפיא, כאשר היא חתוכה בתבנית, ולהוציא רק כמה שרוצים לאכול. להפשיר בטמפרטורת החדר.
 
 
 
 
 
חומרים לבצק שמרים קר:
 
1 חב` מרגרינה בלי מלח.
4 כוסות קמח רגיל,
4 חלמונים (צהובים), לשמור בצד חלבונים
30גר` שמרים טריים,
1 כף סוכר,
6-7 כפות מים פושרים.
 
אופן הכנת הבצק:
 
לערבב שמרים עם כף סוכר והמים הפושרים.
כאשר תססו, להוסיף יתר החומרים במערבל של המיקסר ללוש לבצק שאינו נדבק. אם יש צורך להוסיף בזירזוף עדין כ-1/4 כוס מים קרים. לכסות היטב בניילון נצמד, להכניס למקרר ללילה או לפחות ל- ארבע שעות.
 
מילית:
 
 להקציף היטב 4 חלבונים לקצף חזק, כאשר מתחיל להתיצב, להוסיף
 2 כוסות סוכר בהדרגה ותוך הקצפה מתמדת,
3 כפות גדושות אבקת נס קפה (לא גבישי), תוך כדי הקצפה. מתקבל קרם חלק ללא גושים, וקצף קשה. לחלק
לחמם תנור מראש ל- 170 מעלות.
לחלק את הבצק לארבעה חלקים שווים.
לחלק את המילית ל- שלוש.
לרדד עלה בצק דק, ולהניח בתבנית משומנת בגודל 40/35, שעולה קצת על הדפנות.
למרוח שליש מהמילית,
לחזור על הפעולה בצק ומילית, ולסיים עם עלה בצק. לעשות חורים במזלג לאורך ולרוחב הבצק,
לחתוך מסביב שאריות בצק עודפות.
 הבצק מאוד תופח בזמן האפיה.
להכניס לתנור שחומם מראש, עד שפני העוגה זהובים ואפויים, לא בטורבו. 
 
 יש הרים וגבעות?? , לא להיבהל, עם הוצאת העוגה מהתנור, להניח מעל מגבת מטבח נקיה, ובעדינות רבה ללחוץ על העוגה, האוויר משתחרר והיא מתיישרת, וקרם השוקולד מסתיר הכל.
כאשר העוגה מתקררת היטב, וישרה, מבשלים קרם גלזורה, ויוצקים אותו מיד בעודו חם על העוגה.
 
קרם גלזורה:
 
100 גר` שוקולד מריר,
5 כפות סוכר,
6-7 כפות מים,
2 כפות אבקת קקאו עלית, לא ממותק,
להמיס מעל להבה קטנה, בסיר קטן, עד שהתערובת אחידה, לכבות האש, ולהוסיף
 50 גר` מרגרינה בלי מלח, לערבב עד שנמסה, ומיד לצקת על העוגה, ליישר יפה ובכף, לקרר.
 
למעשה מרגע זה העוגה מוכנה לאכילה, היא יכולה להישאר  בתבנית, לחתוך לריבועים בעודה טריה , ועם קרם השוקולד, כי אחר כך הקרם מתיבש מעט, ופחות נוח לחתוך. וכל השאר נכתב לעיל.
*מתקבלים ריבועים כמו וופל שוקולד, שכבות בצק דקיקות, ובאמצע המילית, ומעל קרם שוקולד . והכל ביחד, טעים מאוד.
 
 
 
את העוגה שבצילומים הכין בני זיו ,  המפנק את בני ביתו במעשה ידיו להתפאר.
ולא מחסיר גם  מהמעגל הרחב יותר. 
ומזמן כבר עלה על רבו.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת