00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

צליל מכוון

היום הראשון של שארית חיי, או תרפיה בבישול וקמצוץ זן

היום הוא היום הראשון של שארית חיי.
משפט חכם, שעקב שימוש-יתר הפך למטבע לשון שחוקה.
 
 
אז מה אני הולכת לעשות ביום הראשון של שארית חיי.
ראשית, להודות לכל מי שתמך בי.
לכל מי ששלח לי מסר מעודד,
לחבריי מפורום הבלוגים,
(לא יעזור לכם, הפכתם להיות חברים שלי, אם תרצו ואם לא)
להודות למנויים שלי, שלא העיפו אותי לכל הרוחות,
לנעמה ולסיון,
ל"ספר התה" היפני, שסיפק לי הסחת-דעת ונחמה,
 
ומה שבאמת עוזר לי כשאני קורסת, זה המטבח שלי, שבליל אמש היה מנוקד בזרעי עגבניות, מוכתם במריחות שוקולד ומיץ תותים  ודביק מאהבה.
 
ובהזדמנות זו שני דברים שאפשר לעשות כדי לנחם את הנפש והגוף.
לקחת בערך שמונה עגבניות בשלות,לחתוך לשניים, להכניס לתנור לכשלושת-רבעי שעה, עם החלק הפנימי כלפי מעלה, כדאי לזרות מלח גס אם יש.
כשהן מגירות מיץ וקליפתן מתקמטת כמו בד, להוציא מהתנור ולהסיר את הקליפה. היא תתקלף מעצמה.
בשמן זית הכי ריחני, זה שהבאתם מהטיול בצפון,
לטגן בצל גדול , קצוץ גס, על אש קטנה לזמן רב, עד שיגיר את מתיקותו.
להוסיף כמה שיני שום  קצוצות גס, להמשיך לטגן יחד עד שהשום יעלה ניחוח. להוסיף שני גזרים מגוררים, ראש סלרי חתוך לקוביות קטנות, שורשים לפי המצאי,אפשר גם לזרוק פנימה כמה עגבניות שרי, אם יש. כשהניחוח מתפשט ברחבי הבית, לזרוק פנימה את העגבניות האפויות וקרטון V8, או כל מיץ עגבניות. אם יש קצת יין לבן, זה הזמן להוסיף אותו. להרתיח, לבשל חצי שעה עד שעה על אש קטנה מאד, לתבל לפי הטעם,לא לשכוח להוסיף סוכר כדי לנטרל את חמיות העגבניות. לקראת הסוף להוסיף בזיליקום טרי. לטחון הכל במועך ידני.
בשלב הזה לתקן תיבול ולהגיש עם כמה עלי בזיליקום בצלחת וכף שמנת,
או כף-שתיים אורז מבושל.
 
על משקה השוקולד אין טעם להכביר מלים. בסיר, על אש קטנה, קוביות שבורות מחפיסה של שוקולד מריר. כשנמס, להוסיף בהדרגה שמנת מתוקה לבישול 15%, כי יש גבול לכל תעלול, ה-38% זה כבר לא חוקי,  ולבחוש עד שהלבן והחום מתמזגים.
אפשר לשתות כך, בלגימות קטנות. שחיתות מוחלטת.
אפשר לטבול תותים וגם בננות.
 
ועוד לא דיברתי על חשבון-הנפש, ועל ההחלטות שהגעתי אליהן בליל אמש.
על זה ברשומה אחרת, עכשיו בא לי להביא לכאן קצת מספר התה.
 
 
חשיבותו של טקס התה ביפן ידועה ועוד אדבר עליה בעתיד. טקס התה הוא סמל לגדולה המצוייה באירועים הקטנים ביותר של החיים.
את טקס שתיית התה מבצעים בחדר מיוחד שנבנה למטרה זו. החדר ואביזריו משקפים את תורת הזן. חדר התה צריך להיות פשוט וטהור. הוא מהווה מחסה מפני רוגזו של העולם החיצוני. האור בחדר עמום, הצבעים מתונים. רכות של יושן שורה בכל. הכל נקי לחלוטין, אך לא גרגר-אבק. אחד מהדברים הנדרשים מאמן-תה הוא לדעת איך לטאטא ולנקות, משום שיש אמנות בניקוי ובאיבוק. אין לנגב טפטוף מים מאגרטל פרחים, כי הטפטוף מרמז על טל וקרירות.
 
יש סיפור על ריקיו, גדול חכמי-התה במאה ה-16, שהביט בבנו המנקה את משעול הגן. "המשעול אינו נקי מספיק", אמר ריקיו לבנו שסיים את מלאכת הנקיון.
הבן ניקה שנית, ולאחר שסיים אמר לאביו:"אבי, עשיתי כל מה שאפשר. שלוש פעמים מרקתי את המדרגות, את האבנים,עששיות האבן והעצים הוזלפו היטב במים, האיזוב והחזזית מבהיקים בירקות רעננה, האדמה נקייה מעלים וזלזלים."
"צעיר טיפש", גער בו אביו, "לא כך אמור משעול הגן להיות מטואטא". ובאומרו זאת, פסע ריוקו לתוך הגן, ניענע את העץ ופיזר על פני הגן עלי זהב וארגמן, פיסות של ריקמת הסתיו!
מה שריקיו דרש לא היה ניקיון בלבד, אלא את היפה ואת הטבעי.
 
סוכם וצוטט בשינויים קלים מתוך:
 "ספר התה", אוקאקורה קאזוקו, הוצאת הקיבוץ המאוחד 1996.
עוד על  טקס התה, אינפורמציה (באנגלית) וצילומים.
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

28 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל הר הקסמים אלא אם צויין אחרת