00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

שלוש עוגיות

עציצי שוקולד לט"ו בשבט

01/02/2007

 

אין לי גינה, אין כאן יערות של קרן קיימת, וממילא יורד שלג, כך שעציצי השוקולד האלה היו הדרך היחידה שלי לחוות את ט"ו בשבט בניכר. העציצים יכולים לשמש כרעיון מקורי להגיש שוקולד בכלים אישיים (במיוחד לילדים), או כקישוט למרכז שולחן החג. אני השתמשתי במתכון לעוגת שוקולד מ"האוסף המתוק של השולחן", אבל כל מתכון אחר לעוגת שוקולד רכה או פירורית יכול להתאים. ואז, לוקחים עציץ חרס, ממלאים באדמת השוקולד, חופרים גומה קטנה ומניחים בתוכה "שתיל" קטן. מהדקים את האדמה ומשקים במים. טוב, בעצם מים יכולים לקלקל, אבל כוס חלב עשויה להתאים...

חג ט"ו בשבט שמח!

 

עציצי שוקולד

מבוסס על "עוגת שוקולד נימוחה" של איריס גלברט, מ"האוסף המתוק של על השולחן"

 

שימו לב שהעוגה המתקבלת מהמתכון הזה היא ענקית (10 ביצים!). לכן, לפי גודלם של העציצים שאתם מתכוונים למלא, אפשר לחלק את המתכון לשניים (ואז יש לזכור להשתמש בתבנית קטנה יותר ולקצר את זמן האפייה ל- 40 דקות).

 

המצרכים:

 

400 גרם שוקולד מריר, קצוץ

200 גרם חמאה

1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) חלב

10 ביצים מופרדות

1 כוס (200 גרם) סוכר

1 כוס (130 גרם) קורנפלור

גבעולי נענע או מנטה

 

תבנית מלבנית בגודל 27X40 ס"מ, משומנת

1-3 עציצי חרס, נקיים

 

אופן ההכנה:

 

1.       מחממים תנור ל- 150/300 מעלות.

 

2.       ממיסים שוקולד, חמאה וחלב בסיר כל להבה נמוכה או במיקרוגל.

 

3.       מקציפים חלמונים עם ½ כוס סוכר במיקסר במשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה. מוסיפים קורנפלור, וכשהוא נבלע מוסיפים את תערובת השוקולד.

 

4.       מקציפים חלבונים במיקסר עד שמתקבל קצף רך, מוסיפים בהדרגה ½ כוס סוכרוממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף יציב ומבריק.

 

5.       מקפלים את הקצף לתוך תערובת השוקולד.

 

6.       יוצקים את התערובת לתבנית. אופים 50-60 דקות, עד שהעוגה מתייצבת (היא נשארת לחה מבפנים). מוציאים אותה מהתבנית ומניחים לה להתקרר לטמפרטורת החדר.

 

7.       ועכשיו החלק הכיפי: לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין, חופרים בתוכה בעזרת כף וממלאים את העציצים. יוצרים גומות קטנות, מניחים בתוכן את גבעולי הנענע, ומהדקים בעזרת האצבעות.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

14 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל שלוש עוגיות אלא אם צויין אחרת