88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

פונדנט שוקולד / לאוהבי שוקולד

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
300 ג"ר שוקולד מריר,
125 ג"ר חמאה,
1/4 כוס ( 50 ג"ר) סוכר,
3 ביצים,
1 כף קמח,
1 כף וויסקי/או קוניאק,
8 קוביות שוקולד חלב,
 
1. ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה. מניחים  מעליו קערה חסינת חום, שלא תיגע במים, שמים בתוכה את השוקולד המריר והחמאה ומחממים עד שהשוקולד נמס לגמרי ונוצר קרם אחיד, מסירים את הקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב.
 
 
2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את הכלים או התבניות.
 
3. מקציפים את הביצים בקערת המערבל שתי דקות במהירות גבוהה עד שנוצר מרקם אוורירי. מוסיפים לקרם השוקולד ומערבבים בתנועות קיפול רחבות. מבליעים פנימה גם את הקמח והוויסקי /או קוניאק.
 
 
4. יוצקים את הבלילה לספלים, עד 3/4  מגובהם. מסדרים אותם על תבנית שטוחה של התנור. בכל ספל מטביעים שתי קוביות שוקולד חלב ואופים כ- 15 דקות, עד שהעוגה מתייצבת, אך רוטטת קצת כשמניעים את הספל ( נזהרים לא לאפות יתר על המידה) מוציאים ומגישים חמים.
 
 
 
למעלה קוביות שוקולד חלב ושוקולד לבן מוטבעות בעיסת השוקולד
ולמטה התוצאה הסופית
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
טיפים:
 
 
בחנויות הכלים מצויות צלוחיות זכוכית שקופה חסינת חום, בגודל הרצוי. יש גם מקרמיקה.
 
אני משתמשת בכוסות נייר דקות, וחד פעמיות,  מיוחדות לאפיה (לא מנז`טים), אותן ניתן להשיג בחנויות לכלים חד פעמיים, לימי הולדת ומסיבות, בסופרים לא ראיתי. להשתמש ולזרוק.
 
את הפונדנט האפוי ניתן להקפיא לאחר שהתקרר,  בקופסה סגורה היטב, עם הכלי בו נאפה, ולפני ההגשה לחמם מס` שניות במיקרו (כ- 15 שניות), קוביות השוקולד שהטבענו בו, יבעבעו. קחו כפית ואיכלו בתיאבון.
 
להכין למי שאוהבים ורוצים לפנק, אפשר לסדר על מגש או בקופסה יפה ולהביא מתנה במקום בונבוניירה קנויה. אישי וטעים.
 
 
 
 
המלצה חמה: הכינו כמות כפולה,
אחרי שתטעמו תבינו מדוע...
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
ויחלוקו...
 
 
 
 
 
 
 
 
מקור המתכון אינו ידוע, הודפס באיזה שבועון נשים מזמן, ומאז הוא מלווה אותי.
 
אם אתם אוהבי שוקולד תוכלו למצוא מתכונים נוספים בבלוג שלי:
1. "שוקובו"
2. עוגת שוקולד לחה רכה וטעימה.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת