11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הבלוג של ציפי

עוף ברוטב קארי ירוק.

 
הקארי הירוק שלי ,שורשיו במטבח התאילנדי אך הביצוע תואם לחיך המערבי .
 בן זוגי שמתעב כוסברה טרייה ,מוצא גם הוא עניין וטעם בתבשיל זה.
פעם הייתי מודדת את המרכיבים. היום אני פשוט שמה בנדיבות וטועמת.
ובקשר לבשר העוף- הבן אוהב את גרסת הפרגיות. הבת את גרסת חזה עוף.
מגישים עם אורז לבן.
אני מעדיפה את גרסת הפרגיות מהטעם הפרקטי- אפשר לבשל מראש ולחמם מבלי להזיע בזמן הארוחה על הווק.
את גרסת  תוספת האננס קיבלתי כתוספת מוצלחת מדורעם גונט שכותב בעתון ה"ארץ" .ניסיתי וטעם לי.כדרישה משפחתית הוספתי הרבה אננס.
 
עוף בקארי ירוק
המצרכים
1 ק"ג בשר פרגיות (כרעיים ללא עצמות)או חזה עוף חתוך לקוביות גדולות.
1 בצל בינוני פרוס לאורכו לירחים די דקים.
1 קופסה גדולה של אננס חתוך לקוביות.אפשר יותר.ללא המיץ.
2 קופסאות חלב קוקוס או 1 קופסה חלב קוקוס ואחת קופסא קרם קוקוס.
1-2 כפיות  קארי ירוק מוכן תאילנדי (לא מוכרחים).
1/4 כוס שמן לטיגון.
רוטב קארי ירוק ביתי.
שמים במעבד המזון - להב מתכת-
2 חבילות בזיליקום מהסופר או צרור נדיב מהשוק.(רק העלים).
1 חבילת כוסברה טרייה חבילת סופר (לחתוך מעט מהגבעולים בתחתית הזר).אפשר יותר.
4-5 שיני שום.
3 ענפי למון גראס. רק הלבן קצוץ.כתחליף תתאים קליפת הלימון (רק הצהוב).
1 לימון גדול - מיץ.
1 פלפל חריף ירוק גדול. ללא הגרעינים והגבעול.אם לא רוצים חריף שמים חצי פלפל ואפילו פחות.תמיד אפשר להוסיף, קשה לגרוע.
רוטב דגים תאילנדי-2-3  כפות (לא מוכרחים).
רוטב סויה- 2-3 כפות.
5-4  עלי קפיר ליים שלמים . (לא מוכרחים).
שורש ג`ינג`ר טרי קלוף בערך באורך 7 ס"מ.אפשר להוסיף.
טוחנים עד דק במעבד מזון, שמים במיכל קטן סגור .
 
 
 
הקארי הירוק שווה טעימה -מזכיר סחוג תימני עם טוויסט.
 
אופן ההכנה-
מכינים את רוטב הקארי הירוק.
מנקים את בשר הפרגיות או חזה העוף שיהיו חפים מכל שומן או גיד.חותכים לקוביות בגודל שני ס"מ.
מטגנים את הבשר בווק או סיר רחב אחר.לא לשים את כל הבשר ביחד. אנו רוצים לטגן ולא לבשל. להוציא מהסיר.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
לטגן את בצל הפרוס כ-5 דקות. להוסיף את הבשר מחית הקארי המוכן ואת חלב הקוקוס. לבשל כ- רבע שעה. אם הבשר הוא בשר חזה משך הבישול הוא עניין של דקות.
 
אצלנו אוהבים רוטב סמיך יותר ואני מקצה 1/4 כוס חלב קוקוס ומערבבת עם 1/2 1 כפית קורנפלור ומסמיכה את הרוטב בעוד כמה דקות בישול.
לפני ההגשה להוסיף את  רוטב הקארי הירוק הביתי,את קוביות האננס ולתקן מלח וחריפות.
אפשר לבשל את העוף עם הרוטב ולסגור עניין. מצאתי שהוספת הרוטב לפני ההגשה משאיר את הירוק של עשבי התיבול בוהק ורענן.
גם האננס נשאר פריך ורענן אם לא מבשלים אותו למוות.
 
 
 
כתוספת לתבשיל זה אני מכינה סלט גזר  בנוסח תאילנדי שפרסמה נירה רוסו לפני שנים מספר בהארץ ואומץ על ידי בחום למרות שלא תמיד אני מכינה אותו כלשונו.
הסלט נמצא כאן-
http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=466116&contrassID=2&subContrassID=7&sbSubContrassID=0
 
וגם פה אני משנה. אם אין חומץ אורז ,חומץ רגיל יתאים.
אני שמה מעט כוסברה והרבה פטרוזיליה. מעט פלפל חריף ירוק.
אם אין תפוז אז בלי. אם אין נענע אפשר גם בלי.
כמויות? כאן אני תמיד עושה סלט כפול. את הבוטנים המקולפים וגרוסים (כן, אלו בשקית מהסופר),אני קולה מעט.
את הפעם הראשונה בצעו ממש לפי המתכון המקורי.השינויים יבואו אח"כ לפי הצורך והמצאי במטבח.
 
אצלנו אוהבים מאוד.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

33 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל mzshag אלא אם צויין אחרת