44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

לביבות תפוחי אדמה לעטקס כמה דרכים לטיגון/אפיה לחנוכה

לביבות תפוחי אדמה לעטקס כמה דרכים לטיגון/אפיה לחנו...
תחרות 8 ימים בחנוכה נר שביעי
לביבות תפוחי אדמה-לעטקס

החומרים:

לארבעה סועדים
מחבת חשמלי /רגיל
קערה לערבוב החומרים
כף עץ
כף מסננת
שתי כפות

פומפייה גסה
4 תפוחי אדמה גדולים
1 ביצה
1 כף קמח או מעט יותר
קורט מלח
קורט פלפל- לפי טעם
לקישוט, שמנת רגילה
שמן או חמאה לטיגון
מגבות נייר

 

מי שאוהב לעטקס מתוקות, במקום פלפל לפזר  
אבקת סוכר מעל הלעטקס לאחר הטיגון.

אופן הכנה: 
מגרדים על פומפייה גסה את תפוחי האדמה לקערה,סוחטים
היטב את תפוחי האדמה ומוסיפים את הביצה והקמח,
אם דליל מידי מוסיפים מעט קמח כדי שהתערובת לא תהיה
נוזלית מידי.

מערבבים את כל המרכיבים בקערה.

מחממים את מחבת החשמלי ומורחים מעט שמן מסביב
עם מגבת נייר.
כאשר המחבת חם מאוד, מניחים כף מהתערובת ומחליקים אל
המחבת בעזרת כף שניה. לביבה אחת במרחק קטן מהשניה
כי הלביבה מתרחבת. עם ההזהבה הקלה הופכים לצד שני
למספר דקות ומוציאים למגבת נייר לספיגת השמן.

אם במחבת רגיל,  מחממים את המחבת ומוסיפים שמן
בגובה ס"מ בערך. כאשר השמן חם מכניסים כף מהתערובת
ומורידים בכף שניה. עד להשחמה.

 

אם בסיר עם שמן עמוק, השמן חייב להיות חם מאוד,

הלעטקס צפים למעלה כאשר מוכנים. להוציא עם כף סינון
למגבת נייר.

 

דרך  נוספת היא לאפות בתנור חם מאוד על נייר אפיה משומן
מניחים אל הלעטקס במרחק של 3 ס"מ האחת מהשניה

ברגע שהלביבות מוזהבות, הופכים לצד שני.

זהירות, נאפה מהר מאוד.

אפשר לשים מלמעלה שמנת רגילה.
קישורים מעניינים
http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=848634&passok=yes
  

בתאבון

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

11 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת