44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

עוגת חלבה ואגוזי לוז

עוגת חלבה ואגוזי לוז
תאריך: 25 במאי  2000

 

עוגת חלבה ואגוזי לוז

 

 

חומרים:

תבנית מוארכת  או של בבקה

נייר אפייה שלם

קערה עמוקה

כף 

200 גרם חלבה מפוררת בידים

200 גרם אגוזי לוז

200 גרם צימוקים

6 כפות סוכר חום

6 כפות קמח מלא

2 ביצים

 לקשוט:
מקשטים כל פרוסה בגלידת פיסטוק מעוטרת עם פרי ירוק או
פיסטוק או אגוז או כל קישוט אחר.

אופן הכנה:


 

מערבבים בקערה יחד את החלבה האגוזים ,הצמוקים, הסוכר והקמח. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.

 

 

 

 

מרפדים תבנית מוארכת בנייר אפיה כאשר משאירים שולים
לכיסוי העוגה.

יוצקים לתבנית את התערובת ומישרים בעזרת כף.

מכניסים לתנור מחומם בטמפרטורה של 180 מעלות,

אופים בין 40 ל-60 דקות עד שהעוגה מזהיבה.

מוציאים מהתנור כאשר העוגה קריספית בחלקה העליון.

מצננים בתוך התבנית לטמפרטורת החדר.

פורסים עם סכין חד לפרוסות בעובי ½ ס"מ כל אחת.

מקפיאים בדיפ פריזר לשעתיים לפחות,  מוציאים ופורסים שוב

לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. (בהקפאה החריצים נסגרים אבל כך
קל יותר לחתוך את אגוזי הלוז) והפרוסות נפרדות בקלות.

אפשר לחתוך לאחר ההקפאה בסכין חשמלית.

 

למהדרים, אפשר לאפות בתבנית לבבקה כאשר הופכים,
יוצא יפה יותר. אבל לפעמים נשבר.

 

אפשר לקשט כל פרוסה בגלידת פיסטוק מעוטרת עם פרי ירוק או פיסטוק או אגוז או כל קישוט אחר. 

 


בתיאבון
פורסם בפורום אוכל אורט ב-28/01/2003 19:38:24 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

6 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת