44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

קדאיף - מתכון מבית אמא

קדאיף - מתכון מבית אמא

קדאיף - מתכון מבית אמא ז"ל

מחבת עבה!
מגבות נייר

מנזטים

מגש שטוח גדול שיכול להכנס למקרר.

החומרים:

2  כפות חמאה  פעמיים !

1/4  כוס סוכר פעמיים ! (אפשר דבש או שילוב שניהם)

3 כפות סוכר

125 גרם איטריות ורמיצלי פעמיים !

2 מיכלי שמנת + 3 כפות סוכר

200 גרם שקדים טחונים

200 גרם פיסטוק חלבי, מחציתו טחון בינוני ומחציתו שבור גס יותר

כפית תמצית וניל פעמיים !

מנזטים מס 3-5 על פי גודל ה -"קן"  שאתם מכינים.

משתמשים באטריות דקות ורמיצלי או אטריות דקות מאד אחרות, או אטריות קדאיף מיפו.

אופן ההכנה:

על מחבת עבה, שמים 2 כפות חמאה ומדליקים את אש . ממיסים מעט את החמאה על להבה נמוכה ולפני שהיא נמסה שמים בתוכה 1/4 כוס סוכר. או דבש תוך כדי בחישה. נוצר מעין קרמל עדין. מכניסים לתוכו 125 גרם חישוקי אטריות. אחרי דקה הופכים לצד שני מזהיבים לדקה נוספת ומוציאים עם מרית אל תבנית זכוכית או לתוך מנזטים.
(זהירות לא לקבל כוויה משפריץ מעט)

(את החישוקים ל"עצלנים" אפשר לרכוש מוכנים) או לייצר לבד "קן "מאיטריות הקדאיף, (כמו צמה) לשים  על נייר פרגמנט ממנו להעביר בעדינות אל המחבת כדי שלא יתפרק.

אם משתמשים בחישוקי ורמיצלי מוכנים, שמים את החישוקים המוכנים על תבנית זכוכית עם נייר סופג. אם משתמשים בשברי אטריות ורמיצלי שוטחים אותם על התבנית בגובה שווה.  (על כל התבנית).

מקציפים 2 מיכלי שמנת מתוקה עד  להקשחתה. מוסיפים 3 כפות סוכר. להיזהר לא לקבל בטעות חמאה.  מוסיפים תוך כדי קיפול  כפית תמצית וניל  ו - 100 גרם שקדים טחונים
דק דק,
שמים את הקצפת בעזרת כף על כל חישוקי הורמיצלי הפושרים ונותנים לגלוש מעט. מפזרים עוד שקדים שבורים ופיסטוק חלבי שבור.

במקביל, שמים שוב במחבת 2 כפות חמאה 1/4+ כוס סןכר, ממיסים מעט ומטגנים עוד 125 אטריות ורמיצלי. הפעם שבורות.    כ – 2- 3 דקות משני צדדים.

שמים את האטריות החמות על הקצפת ומפזרים מלמעלה מנה נוספת של שקדים שבורים דק, פסטוק חלבי שבור דק.

סה"כ 200 גרם שקדים, 200 גרם פיסטוק חלבי.

מכמות זו יוצאים בערך 12 חישוקים.

אם בחרתם ליצור תבנית מלאה אחת, לאחר ההשחמה בחמאה, שמים בתבנית זכוכית, יוצקים מעל את השמנת, האגוזים והפיסטוקים.

מכניסים את תבנית הזכוכית למקרר כאשר היא עטופה בפלסטיק נצמד ל - 24 שעות.

פותחים מנזטים גדולים, מעבירים בזהירות עם מרית כל חישוק למנזט.

מסדרים על צלחת הגשה .

אם יצרתם תבנית, פורסים בעזרת סכין משוננת חדה  מרובעים או מלבנים כרצונכם.

מתקנים מעט עם קצפת ומפזרים פיסטוק שבור דק,

בתיאבון.

פרסמתי בפורום אוכל אורט ב-28/01/2003 19:29:49                                                     

     אם אהבתם לחצו על אהבתי,  תודה
  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

10 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת