44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

החצילים הכבושים שלי

החצילים הכבושים שלי

החצילים הכבושים שלי

החומרים:

10 חצילים קטנים
הנוזלים לתחמיץ, (היחס  הנכון הוא 1/4 חומץ, 1/4 שמן זית
והשאר מים).
קורט מלח
קורט סוכר לפי הטעם.
1/4 כוס חומץ
1/4  כוס שמן זית
3-4 כפות שמן זית
1/4 כוס מי חצילים
כפית מיץ לימון
1 פלפל ירוק חריף חתוך לחתיכות קטנות או חתוך כמשולש בקצהו התחתון
כ-10 עיגולי פלפל אנגלי גדול
2-3 עלי דפנה
2 כוסות מי החצילים
3-4  שיני שום קלופות פרוסות דק
מעט כרכום

אופן ההכנה:

חורצים את החצילים בחלקם התחתון  לאחר רחצה ויבוש. משאירים את הפיתם שלם.

בסיר דק, מבשלים עם קורט מלח וכפית מיץ לימון את החצילים כעשר דקות עד שהחצילים יתרככו מעט.

מצננים מעט, ומכניסים לצנצנת .

מעל החצילים , שופכים 1/3 כוס מי חצילים עם החומץ והשמן כאשר המים חמים עדין.

מוסיפים את השום, עלי הדפנה, סוכר, פלפל אנגלי, כורכום, פלפל חריף,

משקשקים קלות ולאחר מכן מכניסים למקרר ל - 48 שעות לרוב חסר נוזל לכיסוי, מוסיפים את מי החציל ועוד 2 כפות שמן.

ניתן לשמור במקום קריר כשבועיים.

לשמור זמן רב יותר, יוצקים מעל כף חומץ נקי.

אם אהבתם לחצו על דרגו אותי,   אהבתי , תודה

פורסם בפורום אוכל אורט ב-14/08/2002 21:30:03

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

8 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת