44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

קונכיות גדולותCONCHIGLIONI ממולאות בשר ברוטב עגבניות ופסטו

קונכיות  גדולותCONCHIGLIONI  ממולאות בשר ברוטב עגב...
אתי 06.09.2001 

 

קונכיות  גדולותCONCHIGLIONI  ממולאות בשר ברוטב עגבניות ופסטו. 

הוכן למפגש ביבנה 50  מנות



כלים:

2 סירים כבדים

1 סיר לפסטה

תבנית של התנור + תבנית אלומיניום גדולה.

אלומיניום רחב.
קערה גדולה

(רוטב פסטו בסוף)

 

החומרים:

2 קופסאות קונכיות גדולות (50 בכל קופסא)

½ ק"ג עוף טרי טחון

½ ק"ג בשר טרי טחון

½ ק"ג עגל טרי טחון

½ ק"ג כבש טרי טחון

6 בצלים גדולים

6 שיני שום כתוש

צרור גדול של עלי פטרוזיליה בלבד קצוצים דק.

מעט ענפי פטרוזיליה שלמים לקישוט

20 גבעולי עירית קצוצה דק

צרור שמיר טרי

2 ביצים גדולות

1 כף פלפל שחור גרוס

1 כף מלח

2 כפות אורגנו מיובש

2 כפות שמן זית + 2 כפות שמן זית

1 חבילה חמאה

2 פלפל פעמון אדום חתוכים לרצועות של 1 ס"מ

60 גרם פירורי לחם לבן טרי

4 עלי דפנה

2 כפיות קימל ( לא חובה)

200 גרם גבינה צהובה טובה חתוכה למעויינים

רצועות פלפל אדום לקישוט
 

חומרים לרוטב:

2 כפות שמן

2 בצלים קצוצים דק

4 שיני שום כתושות

2 כפות זנגביל מגורר
2 כפות כוסברה טחונה (לא חובה)

2 כפות כמון טחון

3 כפות חרדל טוב חריף

2 כפות קטשופ חריף

4 עלי דפנה

2 כפות פפריקה מתוקה

2 כפות סוכר

3 כוס ציר בשר

100 גרם חמאה

2 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות

3 גזרים קצוצים דק ביותר

1 קופסא של רסק עגבניות טריות 400 גרם, עדיפות רסק טרי

(לכמות של 2 קופסאות קונכיות, להכפיל את כמות החומרים).

 

אופן ההכנה:

 

מערבבים את כל הבשרים בקערה גדולה. מוסיפים 2 ביצים, פירורי לחם, שום מעוך, 2 בצלים קצוצים דק, פטרוזיליה, שמיר, פלפל שחור גרוס, מלח, אורגנו, ומערבבים בידים ומשארים לספיגת טעמים עד ששאר החומרים מוכנים. לטעום ולשפר טעמים.

 

בסיר כבד חם שמים 2  כפות שמן, ומזהיבים בצל קצוץ דק + שתי שיני שום מעוכות. מוסיפים את הבשר ומערבבים היטב על אש קטנה על להשחמה קלה, מסירים מהאש.

 


 

 

בסיר נוסף חם שמים:

 

 

2 כפות שמן עם חבילה חמאה, מזהיבים 2 בצלים קצוצים דק יחד עם 4 שיני שום מעוכות,
מוסיפים:

2 עגבניות טריות חתוכות לקוביות, 400 גרם רסק מעגבנית טריות (או מקופסא), 2 כפות קטשופ חריף,2 כפות זנגביל מגורר, 2 כפות כמון טחון, 2 כפות כוסברה טחונה (אני לא משתמשת בכוסברה), 2 כפות חרדל, 2 כפות פפריקה, עלי הדפנה הגזר המרוסק, 
2 כפות סוכר, מוסיפים את רצועות הפלפל,  משפרים טעמים ומקטינים את האש.  מבשלים כ-10 דקות, מסירים מהאש ומכסים.

 

במקביל, מרתיחים בסיר לפסטה מים עם כף מלח,

 

רק כאשר הבשר ורוטב העגבניות מוכנים,  מכניסים את הקונכיות למים הרותחים ומפרידים ביניהם ע"י ניעור הסיר פעמים כדי להפוך את הקונכיות. זהירות נוטות להשבר. מבשלים 5 דקות. הקונכיות צריכות להיות מבושלות פחות מאלדנטה.

שופכים את המים ובעדינות עם ידים משומנות מפרידים בין הקונכיות.


 

מילוי הקונכיות:

 



ממלאים את הקונכיות עם מעט מהבשר ומניחים על תבנית שבתחתיתה נייר אלומיניום גדול כדי שניתן היה לכסות היטב.
תוך כדי מילוי הקונכיות, משמנים אותם בשמן של הבשר כדי שלא תדבקנה.

הכמות מספיקה ל- 90 קונכיות. שתי תבניות.

כמות הרוטב מספיקה לתבנית אחת בלבד.

שופכים בעדינות את רוטב העגבניות על הקונכיות, סוגרי את נייר האלומיניום היטב ומכניסים לתנור בטמפ` של 180 מעלות ל-20 דקות בערך. להקפיד שהקונכיות תהינה מכוסות ברוטב כל הזמן,

 

אם חסרים נוזלים, מוסיפים את ציר הבקר כאשר הוא חם.

 

מכינים בנתיים מעוייני גבינה צהובה, עלי פטרוזיליה  ופלפל אדום לקישוט.

 

רוטב פסטו.

 

 

חומרים:

מעבד מזון
צנצנת מעוקרת
פלסטיק נצמד

 

2 כוסות ריחן, העלים בלבד

½ כוס צנוברים

4 שיני שום

½ כוס שמן זית מאיכות מעולה.

 

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים למעט השמן למעבד מזון,

וטוחנים עד לקבלת עיסה.

מוסיפים את השמן עד לקבלת משחה.

מכניסים במהירות לצנצנת, מוציאים אויר (כדי שלא יתחמצן), סוגרים עם פלסטיק נצמד כדי לשמור. ומכניסים מהר למקרר.

 

אופן ההגשה:

 

מגישים חם, על כל קונכייה לשים גבינה צהובה, עלה פטרוזיליה ומעט רוטב פסטו.

 

אפשר לאחר ששמים את הגבינה הצהובה להכניס שוב לתנור  חם כדי שהגבינה תימס (לא חובה)


 

בתיאבון

 

 

(c ) אתי 


הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת