44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

עוגיות השמרים שלי


  

עוגיות השמרים שלי,


 

תודה לשרי על הבסיס למרשם זה.

 

שני סירים שנכנסים האחד בתוך השני

תבנית שטוחה או תבנית עגולה 28 או שתי תבניות מאורכות.
או שילוב.

נייר אפיה או פלסטיק נצמד, לתבניות וגם לגלגול הבצק.


החומרים

4 כוסות קמח רגיל.

100 גרם חמאה.

5 כפות סוכר.

3 חלמונים.

40 גרם שמרים טריים.

1/2 עד 3/4 כוס מים פושרים.

כפית סוכר. (לשמרים)

 

מילוי 1

למריחה על הבצק
חבילה שוקולד 85 אחוז מריר (100 גרם)

חבילת קקאו 100 גרם 75 אחוז/

חבילת שוקולד מריר רגיל 100 גרם.( מי שאוהב מתוק יותר יחליף את הקקאו לשוקולד מריר רגיל).

100 גרם חמאה.

 

למילוי 2

3 כפות קקאו

5 כפות סוכר.

1/2 כפית קינמון.

 

לזיגוג

חלבון אחד טרוף עם מעט מים

 

לזיגוג אחרון

 

1/2 כוס מים פושרים.

3 כפות סוכר.

 

 אופן ההכנה:

מתסיסים את  שמרים במים הפושרים + כפית סוכר.

 

לשים ביד את חומרי הבצק, קמח 3 חלמונים, סוכר, חמאה מופשרת

מוסיפים את השמרים. ולשים כ - עשר דקות.
כאשר העיסה ללא פרורים, יוצרים גוש אחד. מכסים במגבת

ומתפיחים במקום חם. בטמפרטורת החדר או 27 מעלות. לפחות שעה. עדיף יותר.

 

בינתיים, מערבבים את אבקת הקקאו,קינמון יחד עם הסוכר ושמים בצד.

 

מכינים כוס עם מים פושרים וממיסים את 3 כפות הסוכר ונותנים להתקרר מעט.

 

במקביל, מרתיחים מים ושמים בתוכם סיר נוסף בו ממיסים חבילת חמאה

  יחד עם השוקולד וחבילת הקקאו , מצננים מעט.

 

לאחר שהבצק תפח, מרדדים לעלה דק, ככל האפשר. 80 X 60  בערך.

מורחים את השוקולד המומס על כל הבצק,


מפזרים את הסוכר עם הקקאו והקינמון המעורבבים על כל הבצק.
חותכים את הבצק לשלושה חלקים שווים ברוחב.

מגלגלים כל חלק לחוד בעזרת נייר האפייה או הפלסטיק הנצמד.

חותכים לחתיכות של 4-5 ס"מ כל גליל ליצירת שושנים מסדרים במעגל בתבנית.



או מניחים בתבנית מוארכת . אפשר לשים על תבנית רגילה במרווחים גדולים

את הפרוסות שחתכנו כאשר הופכים עם המילוי למעלה.

מורחים בחלבון טרוף את כל העוגות/עוגיות שיצרנו.

מתפיחים עוד קצת(30-40 דקות), עד שנראה אוורירי.

 

אופים בתנור מחומם ל- 180 מעלות (ולא בטורבו שמייבש בצק שמרים.)

כ-20-25 דקות. להשגיח לקראת הסוף שלא יישרף.

כשמתחיל להיות מוכן, שופכים מלמעלה את סירופ הסוכר הפושר לגלזורה.

מצננים מעט,

אפשר לחתוך לפרוסות ולהקפיא בפריזר או במקפיא. להגשה, דקה במיקרוגל.

אפשר להגיש חם מהתנור.

בתיאבון.

אתי

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת