44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לחיות בכבוד, בזכות ולא בחסד! (נכים) טיולים, אוכל ,אקטואליה

פנסיט PANSIT מעדן פיליפיני של גיני דגדג

03/09/2006
פנסיט  PANSIT   מעדן פיליפיני של גיני דגדג
23.08.2006

    PANSIT פנסיט של גיני דגדג
הפיליפינית שגרה איתי 8 שנים

 

 

כלים:

סיר גדול עם תחתית עבה

סיר בינוני שטוח

3קערות בינוניות,

מסננת לאטריות

כף פלסטיק או עץ.

 

 

החומרים:  
3  בצלים ירוקים

 

 

חתוכים באלכסון כ-3 ס"מ את החלק הלבן לחתוך בנפרד
2-3 כפות שמן רגיל לטיגון הבצל

4-5 שיני שום פרוסות דק
1 בצל  לבן קצוץ דק

 

 

1/2 כרוב קטן חתוך לקוביות קטנות מושרה ל-3
שעות במים,

 

2   גזרים גדולים חתוכים לרצועות ארוכות קטנות
     (או 3 גזרים קטנים)

1  פלפל אדום בינוני חתוך לרצועות קטנות

 

 

100 גרם שעועית צרה ארוכה חתוכה באלכסון
כ-3 ס"מ 200 - 300  גרם חזה עוף חתוך
למלבנים קטנים  5-6
כפות רוטב סויה טוב

 

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

קורט מלח

כפית אבקת מרק עוף

250 גרם אטריות אורז


100 גרם אטריות מחיטה מלאה(בחניות המזרח)

 

 

 

 

אופן ההכנה:

חותכים את  חזה העוף לרצועות בגודל
21/2 – 3 ס"מ בערך.

מורחים את העוף בכף רוטב סויה ומעט פלפל
שחור גרוס ומשאירים לחצי שעה עד 3 שעות 
למרינדה במקרר.

בסיר הקטן מבשלים את העוף עם מעט רוטב
סויה ומעט שום פרוס עד שמשחים.

במקביל, מכינים את כל הירקות החתוכים.

מחממים סיר הגדול , כאשר הסיר חם מאוד
שופכים 2-3 כפות שמן. כאשר חם, מכניסים
את השום ומטגנים עד הזהבה.

עם הזהבת השום מוסיפים את הבצל הלבן.


כאשר מזהיב מוסיפים את העוף שבשלנו
וממשיכים את הבישול כ- 5 דקות. מוסיפים את
השעועית, אם יש (לא חובה) מערבבים,


מוסיפים את הגזר ולאחר שמתרכך מוסיפים את
הפלפל האדום


מוסיפים  2-3 כפות רוטב סויה. פלפל  שחור גרוס ,
פלפל האדום.


לאחר מספר בחישות מוסיפים את הכרוב ששפכנו
ממנו את המים ,שטפנו את הכרוב היטב ושפכנו את
המים.  

טועמים ומשפרים טעמים. מוסיפים רק את הלבן
של הבצל הירוק.
כאשר הכרוב התרכך,כמעט מוכן, (אם חסר נוזל,
מוסיפים רוטב סויה).
שמים את אטריות האורז בקערה ושופכים מעליהם
מים חמים לחמש דקות .  כמו כן שופכים מים חמים
לאטריות חיטה לחמש דקות.  מסננים. (ההליך קצר
כדי לשמר את האטריות ולא להפכן לדייסה).

גוזרים את אטריות האורז במספרים גדולים כדי
להקטין את אורכן ומפרידים בניהן מעט . כנ"ל את
אטריות החיטה.

 

מעבירים חצי מכמות הירקות שבסיר לסיר בו
בושל העוף. לשארית הירקות עם הנוזל מכניסים
את אטריות החיטה

 

מערבבים ולאחר מכן מוסיפים את אטריות האורז.

כאשר עובי החומרים יורד, מחזירים את הירקות
שהוצאנו חזרה אל הסיר. מוסיפים את שארית רוטב
הסויה, פלפל גרוס וקורט מלח אבקת מרק עוף

מערבבים שוב ומשפרים טעמים אם צריך.




מוסיפים בצל ירוק.

פנסיט מוכן כאשר הירקות לא מבושלים עד הסוף.

אפשר לשמור במקרר יומיים.

 

 

בתיאבון.

 

© גיני דג דג

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מרקים טעימים למתכונים לחצו

מרקים טעימים לחץ על הצילום

תגיות
עוף בשר מתכונים לחץ1
חצילים
טיולים בחול ובארץ 2
Bubbles
קוביית אלבום
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל אתי אברהמי אלא אם צויין אחרת