44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מה? איפה? כמה? למה?

מנות טעימות בצ'יק עם "מלח ים אטלנטי מתובל" של נפטון במטחנה נהדרת

אין על מטחנה

ונפטון שמעו להעדפותינו והשיקו אחת חדשה שווה במיוחד!

.

.

 

 

מנות טעימות בצ'יק עם "מלח ים אטלנטי מתובל" של נפטון במטחנה נהדרת

 

זה באמת אחד מכלי המטבח שעונים להגדרה של יפה, שימושי וטעים:

מטחנה מהודרת ונהדרת, ובה מלח ים אטלנטי מתובל של חברת נפטון.

מטחנה שתשמש אתכם לתיבול של מגוון מאכלים וסלטים.

אז נתחיל עם הפרטים על המטחנה, ונספר על שני מתכונים שהכנו איתה.

 

המטחנה:

מטחנת זכוכית איכותית ושקופה, שתוכלו לראת את התוכן שלה: את גבישי המלח ואת התוספות הצבעוניות של תבלינים שונים ובהם פלפל אדום, פלפל ירוק ועשבי תיבול.

המטחנה מכילה 85 גרם, היא בגודל שנוח מאוד להחזיק ולהשתמש, והיא פשוט יפה ככה - להנחה על השולחן, לשימוש המסובים.

אנחנו מאד אוהבים מטחנות שמאפשרות להשתמש בתבלין לפני טחינה, וספציפית המטחנה הזו גם מאפשרת שימוש חוזר, כי אינה חד פעמית.

כשייגמר המלח, נתוכלו לפתוח את המכסה, ולהוסיף עוד מלח או תבלין אחר.  אז אפשר להגיד שהרווחתם כאן גם תבלין וגם כלי מטבח שימושי ויפה.

המלח עצממו שבמטחנה הוא ללא מונוסודיום גלוטמט, צבעי מאכל או חומרים משמרים.

למוצר כשרות - פרווה, בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים והרבנות הראשית באר שבע, ומחירו  11.9-13.9 ש"ח.

 

אנחנו אימצנו אותה לשימוש שוטף, ושמחים לשתף עם שתי מנות טעימות שהכנו.

הראשונה מנה שקבלנו מחברת נפטון-

 

 מתכון לתפוחי אדמה מעוכים וצלויים, עם מלח ים אטלנטי מתובל

חומרים:

8 תפוחי אדמה בינוניים או 20 קטנים, שטופים ולא קלופים (מזן שמתאים לצלייה תנור)

מלח ים אטלנטי מתובל של "נפטון"

שמן זית

 

אופן ההכנה:

להרתיח מים עם מעט מלח בסיר מתאים, ולבשל את תפוחי האדמה בקליפתם, בסיר חצי מכוסה, רק עד שסכין ננעצת בהם בקלות (לא לבשל עד שהם מתפרקים). לסנן

לחמם מראש (כ-10 דקות) תנור ל-200 מעלות

לרפד תבנית בנייר אפייה. לפזר בנדיבות שמן זית ולפזר מלח ים אטלנטי מתובל. להניח מעל את תפוחי האדמה החמים עדיין, במרחק זה מזה

לחרוץ בעדינות כל תפוח אדמה ולמעוך אותו בעזרת תחתית משומנת של כוס או מועך תפוחי אדמה, עד שהוא נשבר ומתפקע. לפזר מעל עוד שמן זית

לצלות בתנור כ-20 דקות, להגביר חום ל-220 מעלות ולצלות עוד כ-10 דקות - עד שתפוחי האדמה מזהיבים-משחימים

מגישים. אם יש צורך, מתבלים בעוד מלח ים אטלנטי מתובל

 

***

 

מנה שניה שנשמח לשתף-

צ'יפס קייל טעים ובריא

כי הילדה יקשה ואנחנו לא אוהבים לאכזב..

לוקחים עלי קייל. אנחנו השתמשנו בקייל מגידול הידרופוני. הנחנו בתנית, השפרצנו שמן זית והוספנו מלח מהמטחנה.

זהו.

בתנור בחום בינוני רק עד שמתייבש. בערך רבע שעה וזה בחוץ. שימו לב לחום התנור שלכם שלא יישרף.

קראנצי מתפצפץ, ומתחסל. ובריא גם כן.

 

תודה לחברת נפטון על מוצר שימושי, יפה ונח.

ותודה לאל הים על המלח.

לבריאות!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מפקדת הערוגה אלא אם צויין אחרת