66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאלי

עולם הפנאי

בורקיטס במילוי חצילים וגבינות

סבתי ואימי היו אלופות בהכנת בורקסים מסוגים שונים. הן היו מכינות בבית את כל סוגי הבצק על פי המילוי אותו הם רצו למלא את הבצק, והכמויות של המילוי היו לפי העין.

זיכרון הילדות שמלווה אותי עד היום הוא יום שישי בצהרים.  מבית הספר הייתי הולכת לסבתי, והריח שאפף את המטבח היה משכר אותי והייתי ממתינה בקוצר רוח לפינוק החם שיצא מהתנור.

הכי אהבתי :  

 

בורקיטס במילוי בחצילים וגבינות

 

בוריקטס

 

מצרכים:

לבצק
1 שקית קטנה קמח אוסם ( 2 וחצי כוסות קמח)
150 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
1 שמנת חמוצה
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן

למילוי

3 חצילים בינוניים (טרי, חלק ומאורך, שצבעו אחיד, קשה ולא כבד מדי)
100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
75 גרם קשקבל מגורדת

להברשת הבורקיטס

1 ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה

בצק

שמים בקערה את כל חומרי הבצק 
לשים את הבצק עד קבלת מרקם אחיד רך ולא דביק
עוטפים את הקערה בניילון נצמד
מניחים במקרר לשעה

מילוי

שוטפים את החצילים ומנגבים
מניחים על הכיריים רשת צלייה, וקולים את החציל שיהיה חרוך ורך (השאירו את החציל שלם לא לדקור אותו),  מורידים מהאש ומניחים בכלי עמוק שיתקרר
חותכים את החציל לאורכו ומניחים במסננת לניקוז הנוזלים
פורסים את החציל ומרוקנים את תוכנו בעזרת כף
מועכים את החציל הקלוי עם מזלג 
שמים את החציל בקערה ומוסיפים גבינה בולגרית, קשקבל, וקצת מהביצה הטרופה
מערבבים עם מטרפה ידנית בעדינות (חשוב שהמילוי לא יהיה נוזלי, לטעום ובמידת הצורך להוסיף עוד קצת מלח)

הכנת הבורקיטס

שמים קמח על השיש
מרדדים את הבצק משני צידיו לעלה בעובי 2--3 מ"מ 
קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ
באמצע העיגול שמים מהתערובת (לא יותר מידי)
סוגרים לצורת חצי עיגול
מהדקים את הקצוות בעזרת מזלג
מעבירים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה משומן
מברישים את הבצק בביצה ומפזרים מעל שומשום
אופים בתנור החם 20 דקות, עד שהבורקיטס זהובים והחלק התחתון אפוי

 

 

בוריקטס2                    בוריקטס1                     

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לאלי בילוי תרבות אלא אם צויין אחרת