66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאלי

עולם הפנאי

בואיקוס: לחמניות גבינה בולגריות

אחת הגבינות שתמיד היו על מדף המקרר בבית הוריי היה קשקבל. אחד המעדנים שסבתי ואימי היו נוהגות להכין עם הקשקבל  מידי יום שישי  וכמובן בחג שבועות היה בואיקוס (בויוס)  – לחמניות קשקבל, פריכות מבחוץ ורכות מבפנים. לחמניות ממכרות שקל להכין בבית, טעימות ומושלמות לארוחת הבוקר החלבית.

להלן מתכון שעבר במשפחתי מדור לדור ל –

בואיקוס

 

בואיקוס4

 

מצרכים:

לבצק

1 שקית קטנה קמח אוסם ( 2 וחצי כוסות קמח אוסם)
200 גרם חמאה (טמפרטורת החדר)
חצי מיכל שמנת חמוצה
2 כוסות קשקבל מגורד
1/2 כפית מלח (אם הקשקבל לא מלוח)

לציפוי

שומשום
ביצה טרופה

 

אופן ההכנה:

מניחים את כל חומרי הבצק בקערה רחבה
לשים היטב עד שהבצק נעשה קצת דביק (וזה בסדר)
עוטפים בניילון ושמים במקרר לחצי שעה
יוצרים בעזרת היד כדורים בגודל חצי אגרוף (אין צורך לגלגל)
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים של 3 ס"מ זה מזה
מברישים את כיפת הכדור בביצה טרופה ומפזרים שומשום
אופים ב- 180 מעלות עד שתחתית הלחמניות שחומה 
הלחמניות טעימות מאוד כשהן מתקררות

 

חג שמח..

 

 

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לאלי בילוי תרבות אלא אם צויין אחרת