66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאלי

עולם הפנאי

בורקס תפוחי אדמה וגבינות

חג שבועות בפתח. חג שכולו לבן, חג מעדני הגבינה.

עוד מעדן שהיה נפוץ בבית הוריי בחג זה אך גם בשגרת היומיום הוא הבורקס. המילוי היה מגוון: תפוחי אדמה עם גבינה, תרד עם גבינה, חצילים עם גבינה, תפוח אדמה עם בצל מטוגן, עם בשר טחון.

הכי אהבתי את הבורקס עם מילוי החצילים או התרד. על הבורקס עם מילוי התרד הייתי נוהגת לצקת יוגורט. מעדן אמיתי.

לפניכם מתכון להכנת :

בורקס תפוחי אדמה וגבינות


בורקס1

מצרכים:

בצק פילו מופשר (או בצק עלים מרודד)
3 תפוחי אדמה מבושלים עשויים כפירה
150 גבינת עמק מגורדת
חצי חפיסת גבינת טוב טעם
100-150 גרם גבינה בולגרית קשה מפוררת
1 ביצה טרופה
שומשום
שמן קנולה
נייר אפי
ה

אופן ההכנה:

שמים בקערה את הפירה, הגבינות ובסוף את הביצה
מערבבים (לא למעוך) בעזרת מזלג, יש להקפיד שישארו גושים

בורקס

פורשים דף פילו על משטח עבודה, מברישים אותו בשמן
מניחים עליו עוד עלה ומברישים בשמן
שמים כשתי כפות מהמילוי בקצה העלה 

בורקס5

מגלגלים לסיגר (לא להדק שישאר אוורירי)

בורקס6

מגלגלים לשבלול

בורקס.jpg3

או לחצי סהר

בורקס2

באותו אופן, מכינים  את שאר הדפים
מניחים את הבורקסים על נייר אפיה

בורקס7

מורחים ביצה טרופה על הבורקסים, מפזרים שומשום מעל
מכניסים לתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות
אופים כ-30 דקות עד אשר החלק התחתון של הבורקסים אפוי
מגישים עם ביצה קשה ומלפפון ירוק


 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לאלי בילוי תרבות אלא אם צויין אחרת