66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאלי

עולם הפנאי

מתכון להכנת פתיתים אחד אחד

מי לא אוהב פתיתים? הם בחומר ביד היוצר. התוספת הכי ישראלית בצלחת, שניתן להכינה במיגוון של טעמים (עם בצל, בצל ירוק, עשבי תיבול, פטריות, גזר, אפונה  ועוד..).

בתקופת הצנע הומצאו לבקשת דוד בן גוריון פתיתים שיתנו מענה למחסור באורז שהיה מצרך נדיר. מכאן שמם של הפתיתים בצורת גרגרי אורז – אורז בן גוריון. עם הזמן נוצרו צורות נוספות כקוסקוס, טבעות וכוכבים.

לכאורה פשוט להכינם אך אין זה כך. יש שלא יודעים איך להכינם עסיסיים ונגיסים ובעיקר שיצאו אחד אחד ולא במרקם דביק ודייסתי.

קיימות שתי דרכים להכנת הפתיתים :

בסגנון פסטה ו/או בסגנון אורז.

במתכון זה בחרתי בסגנון פסטה ובפתיתי אורז שזו הכנה פשוטה וקלה והתוצאה המתקבלת טעימה מאד.

להלן מתכון להכנת:

פתיתים עם בצל ירוק 

פתיתים

מתכון קל להכנה (פחות מ 10 דקות) טעים היכול לשמש כתוספת למנת בשר עיקרית כשניצל.

מצרכים:

1/2 שקית פתיתים אפוייים אורז
2 כפות שמן
1 בצל ירוק חתוך לפרוסות ו/או בצל קצוץ
מלח
קורט פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת מרק עוף

אופן ההכנה:

מרתיחים מים בסיר גדול עם כף מלח 
מבשלים את הפתיתים כמה דקות עד לשלב אל דנטה ומיד הפסיקו את הבישול והעבירו למסננת (בדקו לאחר ארבע דקות את מידת רכותם, חשוב שלא יהיו רכים מידיי אלא  מוצקים על מנת שהתוצאה לא תהיה דביקה ועיסתית)

מסננים את המים ושוטפים היטב את הפתיתים
מטגנים את הבצל בשמן חם תוך שמירה על צבע הבהיר, מכבים את האש
מוסיפים את הפתיתים, מתבלים באבקת מרק עוף, מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומערבבים היטב לספיגת הטעמים

 

  • ניתן להוסיף 1 גזר מגורד - אחר טיגון הבצל היבש (לא הירוק) מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן עוד כ- 2 דקות.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לאלי בילוי תרבות אלא אם צויין אחרת