66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאלי

עולם הפנאי

מתכון: לביבות מצות - בורמוליקוס

ישנה מסורת אחת שעברה מדוד לדור והיתה נהוגה בבית הוריי ,  עליה אימי לא היתה מוותרת בפסח - הכנת לביבות ממצות (בורמוליקוס). לביבות על בסיס מצות וביצים טעימות ומשביעות. פסח ללא בורמוליקוס לא היה מושלם.

ארוחת הבוקר במהלך כל חג הפסח היתה, בורמוליקוס חמים בעלי ריח משגע שזה עתה יצאו ממחבת הטיגון שהיו נחטפים מהצלחת.

להלן מתכון להכנת:

לביבות מצות - בורמוליקוס

בורמוליקוס

 

בהכנת הלביבות יש חשיבות ליחס בין המצות לביצים ויש להקפיד על כך.

חומרים:

5 מצות

3 ביצים גדולות

 

אופן ההכנה:

יש להשרות את המצות במים כל הלילה

לסחוט היטב את המים מן המצות שתישארנה יבשות

לשים את המצות הסחוטות והמפוררות בקערה עמוקה

להוסיף ביצה אחת ולמעוך לעיסה (בעזרת התרווד שמועך תפוח-אדמה)

באותו אופן להוסיף את שתי הביצים האחרות אחת אחת

 

סוגי הלביבות:

מלוחות - להוסיף קצת מלח

מפולפלות - להוסיף קצת פלפל שחור + מלח

מתוקות - ללא מלח ופלפל

 

בעזרת כף לקחת מהבלילה ולטגן בשמן חם ועמוק (יש להקפיד שהלביבה תהיה שטוחה ולא כדור) עד הזהבה

במידה והכנתם לביבה מתוקה אפשר לצקת מעליה דבש או סירופ מייפל

 

 

בתיאבון, חג שמח וכשר!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לאלי בילוי תרבות אלא אם צויין אחרת