66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאלי

עולם הפנאי

פסח עם מנת שף: אוסובוקו טלה בשמן זית

חברת "משק אחיה", יצרנית שמן הזית המובחר, המפעילה את אחד מבתי הבד הגדולים בישראל לייצור שמן זית אשר נבחר לאחד מבתי הבד הטובים בעולם, מגישה לרגל חג הפסח, יחד עם השף גולן ישראלי מדן אכדיה, מנת חג נפלאה ומיוחדת של:

אוסובוקו טלה בשמן זית

אוסובוקו טלה בשמן זית צילום גולן ישראלי

מנה חגיגית וטעימה להפליא שיכולה להתאים כמנה עיקרית בארוחת ליל הסדר.

 

מצרכים (לכ-10 סועדים):

10 יחידות אוסובוקו טלה
200 גרם קמח תפוחי אדמה
1/2 כוס שמן זית פיקואל של "משק אחיה"
ירקות שורש חתוכים לקוביות 1 ס"מ X1 ס"מ:
3 בצל
2 כרישה
3 גזר
1 סלרי
1 שורש סלרי
1 שורש פטרוזיליה
2 כפות סוכר
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס יין אדום
2 ליטר מרק עוף
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:

1. מחממים סיר עם שמן הזית עד שיהיה חם מאוד.
2. מקמחים את נתחי האוסובוקו בקמח תפוחי אדמה ומטגנים אותם עד להשחמה מכל הצדדים. מוציאים ומניחים בקערה.
3. מטגנים את הירקות באותו סיר ועם אותו השמן. מוסיפים כף רסק עגבניות ומערבבים יחד.
4. יוצקים יין אדום, בוחשים עם הירקות ומחזירים את נתחי האוסובוקו לסיר. מתבלים במלח, פפריקה ופלפל שחור גרוס.
5. יוצקים מרק עוף עד לגובה הבשר והירקות (לא חובה להשתמש בכל כמות המרק שהוכנה) ומכסים את הסיר במכסה.
6. מרתיחים על להבה גבוהה ולאחר רתיחה מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים בבישול איטי במשך כ- 3 שעות.
7. מגישים נתח בשר לצד ירקות שורש.

 

כשרות חתם סופר ומהדרין/כשר לפסח

שמני משק אחיה צילום משק אחיה

 

חג כשר ושמח!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לאלי בילוי תרבות אלא אם צויין אחרת