66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאלי

עולם הפנאי

מנת שף לפסח: סינייה קבב טלה וטחינה

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל והשף אבי ביטון, מגישים לרגל חג הפסח מנה חגיגית ונפלאה של:

סינייה קבב טלה עם ירקות וטחינה גולמית


סינייה קבב טלה אחוה והשף אבי ביטון - צילום אבי ביטון

מנה טעימה, קלת הכנה וכשרה לאוכלי קטניות שיכולה להתאים כמנה ראשונה או עיקרית בשולחן הסדר.

מצרכים (ל-2 מנות):

לקבב:
1 קילו בשר טלה טחון
1 בצל מגורד
צרור עלי כוסברה קצוץ
צרור עלי פטרוזיליה קצוץ
1 כף קמח מצה
2 כפות שמן זית
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
מעט כמון

לסינייה:
1 בצל פרוס לטבעות
4 עגבניות מגי שרופות
2 פלפלים חריפים
1 כף שמן זית
1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"
מיץ לימון מחצי לימון
1/4 כוס מים
קורט מלח

אופן הכנה:
1. בקערה מערבבים את כל חומרי הקבב, הבשר, בצל מגורד סחוט מנוזלים, כוסברה, פטרוזיליה, שמן זית, קמח מצה, פלפל, מלח ומעט כמון.
2. במחבת המתאימה לתנור או טאבון מסדרים שכבה ראשונה של טבעות בצל, עגבניות ופלפל חריף ובוזקים מעל שמן זית.
3. לוקחים את תערובת הבשר ומפזרים אותה באחידות על גבי הירקות.
4. מכניסים את המחבת לתנור או לטאבון למשך 10-12 דקות.
5. מכינים את הטחינה: בבלנדר מוט מערבבים טחינה הגולמית, לימון, מים ומלח לפי הטעם, עד לקבלת טחינה קרמית ועשירה.
6. מוציאים את המחבת עם הבשר והירקות מהתנור, מזלפים מעל את הטחינה, ניתן לקשט בכמה עלי פטרוזיליה ומגישים.

סינייה קבב טלה וטחינה של אחוה והשף אבי ביטון - צילום אבי ביטון

חג כשר ושמח!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לאלי בילוי תרבות אלא אם צויין אחרת