66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאלי

עולם הפנאי

סינייה קבב דגים וטחינה


חברת "אחוה" והשף אבי ביטון מגישים:

 

סינייה קבב דגים וטחינה

 

סינייה קבב דגים וטחינה צילום אבי ביטון

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל והשף אבי ביטון, מגישים מנה קלילה וטעימה של סינייה קבב דגים עם חציל קלוי וטחינה.

מנה מנצחת, קלת הכנה ומתאימה לארוחת צהריים או ערב ולאירוח חגיגי.

 

מצרכים (לכ-2 מנות):

400 גרם פילה דג ים ללא עור קצוץ לקוביות קטנות (דניס/בורי)
1 בצל קצוץ דק
1 שום
1 פלפל חריף קצוץ
צרור עלי פטרוזיליה קצוץ
1 כף שמן זית
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
1/4 כפית סומאק
1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"
1 כוס מים
1 חציל קלוי
1 בצל ירוק

אופן ההכנה:

1. מערבבים את הדג עם בצל קצוץ, שום, פלפל חריף, פטרוזיליה, מעט שמן זית והתבלינים.
2. לשים היטב את התערובת בידיים, יוצרים כדורי קבב ומטגנים כ-2 דקות מכל צד.
3. להכנת הטחינה: במעבד מזון מערבבים טחינה גולמית עם מים עד לקבלת טחינה בהירה במרקם רצוי ומוסיפים מלח לפי הטעם.
4. בצלחת הגשה פורסים את החציל הקלוי ומניחים עליו את קציצות הדגים. מוזגים את רוטב הטחינה על הדגים ומגישים לצד בצל ירוק.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לאלי בילוי תרבות אלא אם צויין אחרת