22
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

המתכונים של גבי

מוצרלה טבעונית בשתי דקות

גבינה טבעונית בנוסח מוצרלה בשתי דקות

הכנתם בצק לפיצה? עכשיו גם קל להכין גבינה בנוסח מוצרלה טבעונית לפיצה! יש לה טעם עדין ומרקם רך, והיא מצוינת לפיצה, פשטידות, מאפים וטוסטים.

המתכון הזה הוא המצאה מקורית שלי - חיברתי ביחד רכיבים שונים ושיטות הכנה שונות של גבינות טבעוניות, ויצרתי משהו חדש.

חומרים:

125 גרם יוגורט סויה לא ממותק (גביע אחד)
1/4 כפית מלח
1 כף גדושה קמח טפיוקה (בערך 16 גרם)
1/2 כפית שמרי בירה
כמה טיפות מיץ לימון
1 כף שמן זית

מכינים בצד קערה עם מים קרים.

מערבבים בצלוחית זכוכית בינונית יוגורט סויה, מלח וקמח טפיוקה, בעזרת מזלג, עד שאין יותר גושים של טפיוקה.

מחממים את התערובת במיקרוגל חצי דקה. מוציאים את הצלוחית ומערבבים היטב במזלג. מחממים שוב חצי דקה ומערבבים במזלג. מחממים בפעם השלישית עוד חצי דקה, ומערבבים במזלג. בשלב הזה התערובת צריכה להתחיל להסמיך ולהיות צמיגית.

מוסיפים לצלוחית שמרי בירה, מיץ לימון ושמן זית, ומערבבים היטב במזלג. מכניסים בפעם האחרונה למיקרוגל, הפעם רק ל-20 שניות, והגבינה מוכנה לשימוש. מוציאים את הגבינה מהצלוחית בידיים רטובות ומעבירים לצינון בקערה עם מים קרים.

אם משתמשים בגבינה לפיצה, היא תהפוך לחמימה, רכה וחלקה. היא טעימה גם קרה, בכריכים או בסלט עם עגבניות ובזיליקום.

הגבינה נשמרת במשך כמה ימים במקרר, ובמשך כחודש בפריזר.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

ארכיון פוסטים
נקה
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל gsf אלא אם צויין אחרת