1010
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מרק לחשו אשכנזי

מרק לחשו אשכנזי

מרק לחשו אשכנזי

מרק לחשו אשכנזי,

ולמה לא בעצם, תגידו לי, 

אחרי שיש מחשו ולחשו,

ואני מכירה תימניה אחת לפחות,

 שמתה על גפילטע פיש, 

החלטתי לשכנז אותו קצת, (את המרק כמובן).

 כבר חלפו עברו להם  מזמן, ימי הדלות והצנע,

ולא חייבים מרק בלי, העדפתי מרק עם, אבל בלי חוקים.

יהרגו אותי בעלי הזכויות לעדותיהם השונות,

 אבל, שלא יספרו לי סיפורים,

כל עקרת, יש לה את היד שלה, ומכאן רק השמים הם הגבול...

ברגע של הארה הבנתי,  שיש לי הזכות המלאה, להוסיף בסיר שלי, כל מה שאני רוצה,

ואחרי שאחת הסועדות אמרה לי, תרשמי איך עשית את זה שלא תשכחי, ואחרת לקחה עוד צלחת מרק,

 הבנתי שצדקתי וגם הצלחתי.

אז יבואו אלה שיאמרו: לחשו זה לא!  (?) וכי מי שם גזר בלחשו, ומי שם סלרי במחשו, 

אז שיגידו...ואומר אני!!!

ואני את שלי עשיתי כך:

בסיר עמוק טיגנתי בצל גדול קצוץ,

כאשר התרכך הבצל, ומעט הזהיב,  הוספתי לסיר שלושה גזרים קלופים פרוסים גס +  ארבע שיני שום קצוצות דק + 3 גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים גס,

ערבבתי, ותיבלתי במלח, פפריקה חריפה ומתוקה,  ופילפל שחור גרוס, ומעט כורכום, אפשר אבקת מרק עוף,

כמה?

לפי העין...(הטובה),

הוספתי המון, אבל ממש המון עלי כוסברה קצוצים דק, (הטעם ממש דומיננטי) אבל בלי הירק הזה זה לא לחשו ולא מחשו...(לפחות חצי צרור),

ומים רותחים בכמות המרק הרצויה לכם, ולפחות 8 - 10 כוסות,

להביא לרתיחה על אש גבוהה,

 משרתח, להנמיך להבה, ולבשל מכוסה עד להתרככות הגזר. 15 - 20 דקות לערך.

ועתה מוסיפים את הסולת, עושים השוואת טמפרטורה:

לקחת קערית עמוקה, ולצקת בה מים בטמפרטורת החדר,

להוסיף סולת כ- 3 כפות גדושות, ולערבב למרקם ממש דליל, (לא להתפתות ליותר מדי סולת, כי נראה לכם דליל, מכיוון שתקבלו מאוחר יותר יציקה).

להוסיף למרק הרותח בזרם דק ובערבוב מתמיד, בכף עץ ארוכה,

מערבבים ומערבבים, כ- 10 דקות מרגע שהתחיל לרתוח (כן, חייבים שלא יווצרו גושים, ולא יהיה משקע סולת שרופה בתחתית הסיר),  עד להתעבות  (סמיכות) המרק , למרקם דייסה דלילה למדי.

לערבב כ- 10 דקות, להוריד מהאש,

 להגיש חם, לקשט עם טיפות טבסקו, ומעט כוסברה קצוצה, אפשר לזלף מעט מיץ לימון,

 ולהתבשם מריח הכוסברה, וצביטה של חריפות בגרון, 

והטעם המשגע של המרק, עם העיבוי העדין   (בזכות הסולת).

טיפ: אם נשאר למחרת מרק , הסולת סופחת את הנוזלים והוא מאוד מתעבה ומסמיך, נקרש  כדייסה סמיכה,

הפתרון: להוסיף מים רותחים לדילול המנה, במידה הרצויה לכם, ולחמם.  וזה לא גורע מהטעם.

 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארו לכם חלבונים?

אימון וחיטוב ירכיים 

תרגילים לבטן ולמתניים

קיפול מפיות שולחן

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת