66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאלי

עולם הפנאי

עוגה בחושה עם המון פירות יבשים לטו בשבט

מתוק או מלוח – חגיגת המתכונים של "פרימור" עם הקונדיטור מיקי שמו והשף לאון אלקלעי לרגל טו בשבט:

 

עוגה בחושה עם המון פירות יבשים

 

עוגה בחושה עם המון פירות יבשים פרימור - צילום איתיאל ציון

 

פרימור, יצרנית המיצים הסחוטים הטבעיים המובילה בישראל מגישה לרגל החג,  מתכון מיוחד של השפים מיקי שמו וליאון אלקלעי, לעוגה בחושה נפלאה וחגיגית, קלה להכנה, עם המון פירות יבשים. 

השפים מיקי שמו ולאון אלקלעי צילום איתיאל ציון

השפים מיקי שמו ולאון אלקלעי צילום איתיאל ציון

העוגה בשילוב מיץ תפוזים סחוט טבעי של פרימור, תקשט את שולחן החג ומומלצת להגשה לצד שתייה קרה או חמה.

מיץ תפוזים סחוט טבעי פרימור צילום עמית שטראוס

מיץ תפוזים סחוט טבעי פרימור צילום עמית שטראוס

 

מצרכים (לתבנית בקוטר 18 ס"מ):


1 כוס מיץ תפוזים פרימור
2 ביצים מידה L
1/4 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס סוכר דמררה
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח כוסמין
1/2 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל איכותית
גרידה מלימון אחד
1/3 כוס שקדים שלמים
1/2 כוס אגוזי מלך שלמים
1/2 כוס אגוזי פקאן שלמים
1/4 כוס תאנים מיובשים
1/3 כוס שזיפים יבשים
1/3 כוס צימוקים
1/4 כוס אננס מיובש
1/2 כפית קינמון

 

אופן ההכנה:


1. חותכים את הפירות היבשים לקוביות קטנות ככל האפשר, משרים אותם בקערה עם מיץ תפוזים פרימור. לאחר שעה, מסננים אותם מן הנוזלים.
2. מחממים תנור לחום 170 מעלות.
3. במיקסר עם מטרפה במהירות בינונית מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר ותמצית הווניל עד לקבלת קציפה בהירה.
4. עוצרים את פעולת המיקסר ומחליפים לבוחש גיטרה. מוסיפים תוך ערבוב את הפירות היבשים המסוננים היטב, אגוזי מלך, פקאן ושקדים ולאחר מכן מוסיפים את הקמחים יחד עם אבקת אפייה וגרידה מהלימון ומיד עוצרים את פעולת המיקסר.
5. משמנים קלות את התבנית ומעבירים את התערובת לתבנית, מכניסים לתנור למשך 45-50 דקות, מצננים היטב ופורסים דק.
6. מאחסנים בכלי אטום עד כ- 5 ימים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לאלי בילוי תרבות אלא אם צויין אחרת