99
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

מניפות פילו פטריות ותפוחי אדמה

מניפות פילו פטריות ותפוחי אדמה

מניפות פילו

במילית פטריות ותפוחי אדמה

  • מרכיבים:
  • 1 מארז עלי פילו ( כ - 14 עלי פילו)
  • 3 תפוחי אדמה אדומים (דזירה)
  • 3 מארזי פטריות שמפניון (כ-35 יחידות)
  • 2 בצלים גדולים
  • כפית גדושה מלח
  • 3 כפות שמן קנולה + רבע כוס שמן קנולה למשיחה לפני הכנסה לתנור (השתמשתי בשמן זיתׂ),

הוראות הכנה

  1. בסיר רחב על להבה בינונית מביאים הרבה מים לרתיחה. מכניסים לסיר 3 תפוחי אדמה מזן דזירה ומבשלים כ - 40 דקות / עד ריכוך. סכין החודרת בקלות לתפוחי האדמה מעידה שתפוחי האדמה מוכנים. מסננים מהנוזלים ומניחים בצד לצינון.
  2. בינתיים שתפוחי האדמה מתבשלים קוצצים לקוביות קטנות 2 בצלים גדולים ומניחים בצד.
  3. קוצצים בעזרת מאסטר סלייסר פטריות שמפניון משלושה מארזים ומניחים בצד.

 

  1. במחבת רחבה על להבה בינונית מחממים 3 כפות שמן קנולה. כשהשמן ממש חם מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שהבצל נעשה זהוב. מערבבים מידי פעם. כשהבצל נעשה זהוב מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מערבבים, מבשלים 3 דקות ומוסיפים 1 כפית גדושה אבקת מרק פטריות, רבע כפית פלפל שחור, כפית מלח, מערבבים היטב ומבשלים כעשר דקות. מכבים להבה כשרואים שהפטריות שינו את צבען והפרישו המון נוזלים. מניחים בצד לצינון.

 

 

  1. סוחטים את הפטריות מהנוזלים בעזרת הידיים ומעבירים לקערה, מועכים את תפוחי האדמה לפירה ומוסיפים לקערה. מוסיפים כפית מלח נוספת, מערבבים היטב ומניחים בצד. (לפני שאתם מוסיפים את כפית המלח הנוספת תטעמו, אם חסרה לכם פחות מליחות תוסיפו רק חצי כפית).

  1. מדליקים תנור ל - 200 מעלות חום ומתחילים ליצור את המאפים. ניתן להכין את המאפים כמניפות, כאגרולים אפויים או כשושנים. ליצירת המניפות מניחים על הפילו לרוחבו, על משטח עבודה ולצידו קערית ובה רבע כוס שמן. מברישים את העלה בשמן דוחפים ומכווצים את העלה רחוק מגופכם(כמו אקורדיאון) עד שמתקבלת מניפה ארוכה, מקפלים את המניפה ל - 2, בקצה הפתוח של המניפה מניחים כף גדושה מלית ומגלגלים לכיוון החלק הצר, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומשמנים בשמן את המניפה. כך עם כל המניפות (נא צפו בסרטון ההדרכה).

1. 2.  

3. 4. 

5.מגלגלים עד הסוף, וסוגרים על המילוי 

 

6.7. 

  1. מכניסים את התבנית לשלב האמצעי של התנור,
  2. ואופים כחצי שעה / או עד שהמאפים זהובים.

  • סועדים: 14
  • מוכן תוך: 55 דקות         
 

קרדיט: תבשילים וחלומות     

 אם נשאר, למחרת אפשר לחמם באובן טוסטר,

ולהחזיר את הפיצפוץ הפריך והמשגע של המאפה הזה

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארו לכם חלבונים?

אימון וחיטוב ירכיים 

תרגילים לבטן ולמתניים

קיפול מפיות שולחן

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת