33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

מה? איפה? כמה? למה?

דונאטס על כל הסקאלה: בריא לגמרי מבפנים, מושחת עד כלות בטופ

יש דברים שבהם אפשר לשפר להם והם לא ישימו לב.

כמו למשל קמח כוסמין אורגני במקום קמח חיטה לבן.

סירופ אגבה במקום סוכר...

שמן אגוזי מלך במקום קנולה...

מלח בריא יותר, אבקת אפיה טובה יותר...

אבל! וזה אבל גדול - כשזה מגיע לציפוי - אי אפשר לעבוד עליהם.

הם רוצים את זה מתוק ועם כל הפינוקים.

אז נתנחם בעובדה שמה שמתחת לסוכריות הוא לגמרי בריא וממש ממש טעים!!

המתכון כאן ממש לפניכם-

.

.

.

דונאטס על כל הסקאלה:

בריא לגמרי מבפנים, מושחת עד כלות בטופ

הדונאטס האלה, שהם למעשה הסופגניות האפויות האמריקאיות, הן חלופה שהילדים מכירים כבר כמה שנים ומתקבלת מבחינתם בברכה.

הם קטנים, חמודים, וממש טעימים.

להכנה של 3 סבבים במכשיר מולטיקייק עם פלטות דונאטס (סה"כ 21 מיני דונאטס):

1 כוס קמח כוסמין לבן אורגני

1 כפית שטוחה אבקת אפיה (ללא אלומניום)

1 כף גדושה קמח שקדים

קמצוץ מלח

50 גרם שמן אגוזי מלך

2 כפות סירופ אגבה

מעט קינמון

1 ביצה

1/3 כוס חלב שקדים

תמצית וניל

.

ציפוי לפי החשק והמצב רוח - החל ממייפל טהור וטעים ועד טבילה בשוקולד מומס ומעוטר בסוכריות צבעוניות ו/או מוזהבות...

.

ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחדיו ומעבירים לשקית זילוף.

כשפלטות המולטי קייק משומנות והמכשיר חם ממש (!!) לזלף את הבלילה ולסגור. במקרה כאן חיכינו מתוך הרגל 7 דקות וזה היה דקה אחת יותר מדי.

מה שכמובן לא הפריע לילדים להתנפל על התוצאה, לחכות בסבלנות (פחות או יותר..) לסיבוב הבא ולזה שאחריו וגם אותם לנשנש בהנאה (ובמהירות רבה...)

.

"רק עוד קצת מהזהב.."

.

מייפל טהור

.

.

המוצרים שבהם השתמשתי כוללים:

קמח כוסמין לבן אורגני של תבואות- לקמח הכוסמין הלבן כמות חלבון גבוהה משל קמח חיטה לבן, והוא עשיר יותר בוויטמינים ובמינרלים. הקמח מיוצר מגידול אורגני, ללא חומרי הדברה וכימיקלים מזיקים.

אבקת אפיה (ללא אלומניום) של "אביב ירוק". זו אבקה ללא אלומניום וללא גלוטן והיא מגיעה באריזה חסכונית של 600 גרם.

קמח שקדים - פשוט שקדים טחונים דק. מזמינים קבוע מ"המזווה" ושומרים את הרב במקפיא וכמות קטנה בקופסה סגורה במקרר. תוספת קבועה לכל בלילה. החל מפנקייק וכמובן עוגה.

מלח (השתמשנו בסלטיק שמזמינים מחו"ל)

שמן אגוזי מלך - שמן מתוצרת חברת "אלפא ג'י אייץ'" האוסטרית, שמופק מאגוזי מלך מובחרים והוא מתאים לטיגון, תיבול ובישול מגוון מאכלים, ובכלל זה טיגון לביבות וסופגניות. אנחנו משתמשים במקום שמן צמחי לעוגות ומאפים.

סירופ אגבה כחולה, אורגני וטהור של תבואות  - סירופ שמתוק פי 1.5 מסוכר וכפית אחת ממנו כ- 20 קלוריות.

קינמון של חברת נפטון -שיש להם מגוון רחב של תבלינים ותערובות תיבול מעולים, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל ומונוסודיום גלוטומט.

1 ביצה

חלב שקדים של אלפרו

תמצית וניל שהוזמנה מחו"ל

.

.

צילום של הנבחרת

.

בגזרת הפחות בריאים...

לשוקולד - השתמשנו בתערובת של שוקולד מריר ושוקולד פרלינה מהשוקולד החדשים של עלית המיועדים לאפייה

וכמובן בסוכריות צבעוניות ומוזהבות.

המייפל הוא מייפל אורני טהור של תבואות.

הילדים לגמרי זרמנו על מנה אחת שוקולד ואחת מייפל.

אז תנסו - ותתפלאו.

הילדים אוהבים גם בריא :)

שיהיה חנוכה מלא אור ושמחה, בריאות והנאה!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל מפקדת הערוגה אלא אם צויין אחרת