44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

סלט / תבשיל חצילים חם.

10/12/2019
הפעם אין לי סיפור טוב על החציל אז ניגש היישר למלאכה. אני רק אדגיש שוב שאין דברים קדושים במתכון. הכל נתון לשיקולכם. אם חסר לכם מרכיב זה או אחר (חוץ מהחציל, כמובן) זה לא חייב להיות עקרוני. 
 
ראשית חוכמה - בחירת חציל. החציל צריך להיות בעל קליפה כהה מאד, מבריקה וחלקה ללא פגעים. הוא צריך להיות קצת קשה וקל משקל יחסית לגדלו. ככל שהוא כבד יותר, יש בו יותר מים והוא קצת יותר מריר. אל תתפשרו.
 
מכינים את המרכיבים לפי הרשימה הבאה.
  • חותכים את החציל (יחד עם קליפתו) לפרוסות בעובי של 1סנטימטר או קצת יותר. את הפרוסות חותכים לקוביות של 1X1 סנטימטר או קצת יותר.
  • בצל גדול חתוך לקוביות בינוניות.
  • הצעה (לא חובה): פטריות טריות חתוכות לפרוסות דקות.
  • רסק עגבניות (קופסא קטנה).
  • כף סוכר.
  • כוס גדולה של מים רותחים (טמפרטורת המים חשובה במיוחד אם המחבת מצופה חומר מונע הידבקות).
  • שמן לטיגון (אין צורך בשמן זית. יקר ומיותר).
  • תבלינים לפי טעמכם: מלח, פלפל שחור טחון או גרוס, פפריקה מתוקה או חריפה, כפית גדושה אבקת מרק בצל (בשביל משפרי הטעם שבה, אבל לא חובה), שום כתוש כ-3 שיניים, מעט אורגנו יבש.
  • לאוהבי החריף - פלפל חריף מכל סוג שהוא או סחוג (לא חובה). כמות - לטעמכם.
  • מחבת גדולה. למשתמשים במחבת עם ציפוי למניעת הידבקות - להכין כלי עץ לבחישה (או כלי סיליקון, אבל העדיפות לדעתי היא לעץ).
 
אופן ההכנה.
מחממים את המחבת ויוצקים לתוכה שמן שיכסה את כל תחתיתה בעובי 1 עד מקסימום 2 מ"מ, על המבער הבינוני בכיריים, בלהבה גבוהה.
כשהשמן חם מאד (אבל ממש, רק שלא ישרף), מכניסים את קוביות החציל. החציל "שותה" המון שמן. אל דאגה, הוא גם יפלוט אותו בחזרה.
מדי פעם - דרוש ערבוב או הקפצה.
 
בתמונה זו רואים שהחציל ספח את רוב השמן.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
כעבור כ-10 דקות כבר רואים שהשמן נפלט וזה הזמן להכניס את הבצל והפטריות. טיגון קצר (כ-5 דקות) ומצרפים את שאר הרכיבים פרט לשום (בתמונה זו כבר הכנסתי בצל ורסק עגבניות). מערבבים.
 
 
המים צריכים כמעט לכסות את הכל. אבל רק כמעט.
מנמיכים את הלהבה לבינונית.
מערבבים מדי פעם כדי שלא תהיינה הידבקויות בתחתית המחבת.
כעבור 10 דקות בישול מוסיפים את השום. עוד כ-10 או 15 דקות בישול עם ערבוב מדי פעם וזה כל הסיפור.
להגיש חם, אבל חום נעים לאכילה ולא רותח. מומלץ עם הנוזלים - לרוטב. 
האמת היא שניסיתי גם קר. ממש לא רע.
 
תהנו.
 
 
 
קרדיט מגיע לניקי ב.
https://www.youtube.com/watch?v=84kAHdK_mdI

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת