11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גלית מספרת

לאוהבי החמוצים, פסטיבל חמוצים במשק רמי קנטור ברמת השרון....

לאוהבי החמוצים, פסטיבל חמוצים במשק רמי קנטור ברמת ...

פסטיבל חמוצים של חברת "ירק השדה" יוצא לדרך בין התאריכים 13-14/12 (שישי-שבת) במשק רמי קנטור ברמת השרון.

חברת "ירק השדה" בשיתוף פעולה עם "משק רמי קנטור" ברמת השרון, מזמינים את כל אוהבי החמוצים לסיור חקלאות בחממות ובשדות וכן סדנת חמוצים שיעבר החקלאי והבעלים של "ירק השדה"  אלי לוי  במתחם השוק, ויעניק טיפים להחמצה של מגוון ירקות וביחד עם הקהל יחמיצו בצנצנות שניתן לקחת הביתה מלפפונים, פלפלים, כרוב, כרובית ועוד.

במשך סוף השבוע ניתן יהיה להירשם לסיורים חקלאיים בחממות של חברת ירק השדה, בניהולם של אלי כהן ושני בניו, חקלאים וותיקים מעוטף עזה, שמגדלים ומביאים תוצרת חקלאית טרייה כל יום לשוק איכרים במשק רמי קנטור. מידי בוקר אלי כהן קוטף תוצרת חקלאית טרייה בעוטף עזה ומשנע אותה לרמת השרון למשק רמי קנטור. התוצרת הטרייה נמכרת במחירים אטרקטיביים במיוחד, אשר אליה מגיעים אלפי אנשים מכל רחבי גוש דן והשרון.

לאחרונה בעקבות הצלחת שוק האיכרים, משפחת כהן החליטה להרחיב את עסקיה והשיקה זה עתה אתר אינטרנט בשם "ירק השדה"- hasade.co.il המציע סחורה חקלאית מגוונת, אשר מגיעה עם משלוח ישירות עד בית הלקוח.

עלות השתתפות בסדנה החמוצים של ירק השדה 15 ₪ ובתמורה מקבלים צנצנת חמוצים

13-14/12 פסטיבל חמוצים במשק רמי קנטור עם חברת ירק השדה בין 10:00-13:00.

חובה  להירשם מראש בטלפון 050-8134444

כתובת – משק רמי קנטור רמת השרון (שימו בוייז)

קצת על עולם החמוצים:

ירקות כבושים מזכירים לנו את הילדות אצל סבא וסבתא, בכל פעם שסבתא היתה כובשת ירק כל שהוא, כל הבית היה מתמלא בריח מיוחד. חשוב לזכור כי ניתן להחמיץ כמעט כל ירק או פרי: מלפפונים, פלפלים, זוקיני, עגבניות, גזר, כרוב, תירס ועוד. ניתן לכבוש כל ירק בנפרד או לכבוש גם כמה יחדיו.

מומלץ להשתמש בכלי חרס או כלי זכוכית, שאטומים לחלוטין ולא נכנס אליהם חמצן. כאשר נכנס חמצן, מתחיל תהליך רקבון במקום תסיסה ואז יש צורך בהרבה יותר מלח, אשר משמש כחומר משמר.

יש לשטוף במים וסבון ואז לעקר את הכלי במים רותחים לפני השימוש בו. כלי שלא יהיה מעוקר היטב, יביא להתפתחות עובש במהלך הכבישה. כמו כן, יש לשטוף שטיפה יסודית את הירקות, לוודא שאין עליהם עובש או שלא התחילו תהליך ריקבון.

לכבישה יש להשתמש אך ורק בירקות טריים, רצוי פריכים. צורת החיתוך תלויה בכם (שלמים, פרוסות, רבעים, רצועות, קוביות וכו׳).

כאשר משתמשים במים בכבישה יש להשתמש במים מינרלים, שעברו תהליך טיהור. ניתן גם להשתמש במי ברז, אך יש לקחת בחשבון שבחלק גדול באזורי הארץ, המים הם קשים או שיש בהם חומרים כמו פלואוריד וכלור, אשר הורגים חיידקים ומפריעים לתהליך התסיסה.

כאשר משתמשים בחומץ, מומלץ להשתמש בחומץ 5% לפחות. התהליך ייקרא החמצה ולא כבישה. החומץ חשוב להארכת חיי הירקות.

יחסי מים/מלח שמומלצים לפי רוב יהיו 250 מ״ל מים לכפית גדושה של מלח. יש להשתמש במלח איכותי,

מי שמעוניין להוסיף תבלינים יבשים – יש להשתמש בתבלינים טריים באיכות מעולה (עלי דפנה, גרגרי פלפל, קצח ועוד).

אין למלא את הצנצנת עד הסוף, יש להשאיר רווח ולשים לב שכל הירקות שקועים במים ומכוסים היטב.

אחרי שאוטמים את הצנצנת מניחים במקום מואר לשלושה ימים עד שבוע, לפי מידת הכבישה הרצויה. מדי פעם מנערים את הצנצנת לערבוב מושלם, לאחר הפתיחה, מאחסנים במקרר ולא מכניסים פנימה אצבעות או כלי עם שיירי אוכל. זה עלול לקלקל את כל העסק.

המשרה הבסיסי לכבישת ירקות הוא שילוב של כפית מלח על כל כוס מים, שום ושמיר. ועכשיו ניתן לגוון עם חומץ פלפלים חריפים וירק תיבול אהוב.
איך מכינים חמוצים בבית: מלפפונים חמוצים ביתיים

מרכיבים:

2 חבילות של מלפפוני מיני

 מלח - 2 כפות שטוחות שהומסו במים רותחים, על חצי ליטר מים

 ראש שום (שיניים מקולפות ושלמות)

 צרור שמיר,  פלפל ירוק חריף פרוס, 5 עלי דפנה, גרגירי פלפל אנגלי

 מים רתוחים מצוננים על לגובה הצנצנת

 אופן ההכנה:

מניחים שכבה של מלפפונים ומעליה שכבה של שיני שום ופרוסות פלפל חריף, וכן את שאר התבלינים מלבד השמיר. מעל - מניחים שכבות נוספות באותה צורה. מכסים את הכול בגבעולי השמיר, יוצקים את מי המלח ומוודאים שכל המרכיבים מכוסים במים ולא נשאר מלמעלה מקום לאוויר. אוטמים את הצנצנת היטב ומחכים כמה ימים, רצוי להפוך אותה מדי יום לערבוב הטעמים. כשצבע המלפפונים דוהה, אפשר לפתוח ולטעום.   

קרדיט צילום: משק רמי קנטור

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל galitn24 אלא אם צויין אחרת