66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאלי

עולם הפנאי

מתכון: מיני סופגניות אפויות לחג מתוק

הכוכבת בחג החנוכה היא ללא כל ספק הסופגנייה, המהווה את אחד המאכלים היהודיים המסורתיים והסמליים של חג החנוכה. מאכל עתיר קלוריות שקשה לעמוד בפניו למרות המודעות הגדולה לנזקי השמן, השומן וההשמנה.

חלי ממן, מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא מציעה: "נסו לצמצם ואף להימנע מהמאכלים המטוגנים והעדיפו תחליפים, שאינם פחות טעימים ויאפשרו לכם לחגוג את החג בלי כמויות של שמן ותחושת פספוס".

קבלו מתכון של אושר אידלמן ואודי ברקן, דיאטנים קליניים ושפים באדיבות חלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא:

מיני סופגניות אפויות

מרכיבים:
• 25 גרם שמרים טריים (או 6 כפיות שמרים יבשים)
• 3 כוסות קמח
• 3 כפות סוכר
• 3 חלמונים (ביצים בגודל M)
• 1 כפית משפר אפייה (לא חובה)
• 1 כפית אבקת אפייה
• תוכן של מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית
• 3/4 כוס חלב פושר (לחמם במיקרוגל חצי דקה)
• 1 כף חמאה רכה
• 2 כפות שמן קנולה
• 1/4 כפית מלח
• מעט שמן קנולה לשימון הקערה

אופן הכנה:

  1. מערבבים שמרים, חלב פושר וסוכר בקערה.
  2. מניחים במקום חמים ל- 10 דקות, עד שרואים בועות על פני הנוזל.
  3. מעבירים לקערת מערבל עם וו לישה ומוסיפים את שאר הרכיבים מלב המלח.
  4. מערבלים במהירות איטית במשך 3 דקות.
  5. מוסיפים את המלח ומערבלים עוד 7 דקות. מתפיחים כ- 40 דקות בקערה משומנת מכוסה בניילון נצמד, עד להכפלת הנפח.
  6. מחלקים את הבצק לרבעים ומכל רבע יוצרים 8-9 כדורים בגודל כדור פינג פונג.
  7. מעבירים לתבנית אפייה משומנת של מאפינס. מכסים בניילון נצמד לתפיחה שנייה של כ – 20 דקות.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות כ- 10 דקות, עד לקבלת גוון זהוב.
  9. הופכים על רשת ומצננים מעט.

סופגניות

 

הצעה למילוי: ריבת תפוחים וניל

מצרכים:
1/2 קילו תפוחי גרנד סמית
1/2 קילו תפוחי פינק ליידי
1 מקל וניל
100 גרם סוכר
4 כפיות ממתיק נוזלי על בסיס סוכרלוז
מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

  1. מגלענים ומקלפים את התפוחים.
  2. מעבירים לסיר בינוני ומערבבים עם מיץ הלימון.
  3. מוסיפים את הוניל ואת שאר המרכיבים. נותנים לחומרים לנוח שעה – עדיף אפילו לילה במקרר.
  4. מרתיחים את תכולת הסיר ומבשלים כ- 40 דקות תוך כדי ערבוב על אש בינונית, עד שהתפוחים מתפרקים.
  5. מצננים ומעבירים לשקית זילוף או למזרק את הכמות הרצויה למילוי.
  6. את השאר אפשר להעביר לצנצנת לשימור במקרר.
  7. ממלאים את הסופגניות. אפשר לפזר מעליהן אבקת סוכר עם קינמון בעזרת מסננת.

 

 

חג שמח!!

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לאלי בילוי תרבות אלא אם צויין אחרת