33
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

יפיתוש ממליצה

טיפים ומתכון של ארז קומרובסקי לסוגת- לרגל יום העוגה הבינלאומי

19/11/2019

בוקר מבורך,

 

 

 

אין חגיגה בלי עוגה!

לרגל ציון יום העוגה הבינלאומי טיפים לעוגה המושלמת

 מאת השף ארז קומורובסקי לסוגת

 

אין חגיגה בלי עוגה. העוגה היא מאכל כל כך נפלא וטקסי, אין מסיבה , טקס או חג בלי עוגה. לעוגה חשיבות כה רבה עד כדי כך שמציינים עבורה יום מיוחד- ב 26.11 יציינו את יום העוגה הבינלאומי. ומה הדרך הטובה ביותר לציין את יום העוגה אם לא להכין אחת כזו מושלמת וטעימה?!

השף ארז קומורובסקי מציע לרגל יום זה טיפים לאפייה מושלמת ולהכנת עוגת אשכוליות אדומה.

 עוגת אשכוליות אדומה- אם אתם אוהבים קמפרי אשכוליות ושאר מטעמים שמשלבים מתוק עם מריר (כמו החיים), זו העוגה בשבילכם – לא מתחנפת במתיקותה, עסיסית ובו בזמן אוורירית, בניחוח הדרים ומרירות עדינה שמדגדגת את קצה הלשון. תנו לה להפתיע אתכם.

ראשית טיפים לאפייה:

  • אסור לערבל את המסה של עוגה בחושה הרבה מדי אחרת היא תצא לכם כבדה
  • אין גבול לכמות החמאה שאפשר להוסיף לבצק שמרים??בגבולות הטעם הטוב כמובן... אני למשל מכין עם 650 גר חמאה לקג קמח..
  • אל תשתמשו במחיות פרי בעוגות שלכם- תכינו עוגות עונתיות עם הפירות שיש עכשיו!!
  • אל תשתמשו במשפרי אפייה ממש אין צורך בהם !!!
  • אל תחסכו על שוקולד איכותי!!
  • אל תפחדו מלשנות מתכונים ולאלתר באפייה בדיוק כמו שאתם עושים במטבח

המתכון:

מצרכים: 

1.5 כוסות קמח תופח של סוגת

1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית מלח גס

100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

3/4 כוס סוכר

2 ביצים בגודל בינוני (M) בטמפרטורת החדר

4 כפיות קליפת אשכולית אדומה מגוררת (מכ-1.5 אשכוליות)

2 כפות מיץ אשכולית אדומה

6 כפות חלב 3% שומן

לסירופ אשכוליות:

1/2 כוס מיץ אשכולית אדומה

1/4 כוס סוכר

לציפוי:

1 כוס אבקת סוכר

3 כפות מיץ אשכולית אדומה

חופן קליפות אשכולית מסוכרות

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים אותה בנייר אפייה. 

2. מערבבים את הקמח, את אבקת האפייה ואת המלח בקערה.

3. מניחים בקערה נפרדת (או בקערת מיקסר) את החמאה ואת הסוכר ומקציפים 4-3 דקות, לתערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים ביצה, מקציפים עד שהיא נבלעת בתערובת, ומוסיפים באותה הצורה את הביצה השנייה. מוסיפים את הקליפה המגוררת ואת מיץ האשכולית הסחוט ומערבלים.

4. מוסיפים את תערובת הקמח והחלב לסירוגין. מתחילים ומסיימים בקמח, ומערבבים רק עד שהמרכיבים מתאחדים לבלילה חלקה.

5. יוצקים את הבלילה לתבנית, משטחים את פניה ואופים בתנור החם במשך 60-50 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם שהוחדר במרכזה יוצא יבש.

6. כשהעוגה בתנור מכינים את הסירופ: שופכים את מיץ האשכולית האדומה ואת הסוכר לסיר קטן ומבשלים בחום בינוני-נמוך, עד שהסוכר נמס והתמיסה מבעבעת קלות.

7. מוציאים את העוגה מהתנור ודוקרים אותה בקצה של סכין חדה במספר נקודות. יוצקים מעליה את הסירופ החם. כשהעוגה ספגה את כל הנוזלים, משחררים מהתבנית וממשיכים לצנן אותה על גבי רשת.

8. כשהעוגה התקררה לחלוטין מכינים את הציפוי: מניחים את אבקת הסוכר ואת מיץ האשכולית בקערית ומערבבים לציפוי סמיך, שעדיין ניתן למזוג אותו. כשהעוגה מונחת על הרשת, מניחים תחתיה נייר אפייה. יוצקים מעל העוגה את הציפוי כך שיצפה את פניה ויטפטף על צדדיה.

9. מפזרים מעל את קליפות האשכולית המסוכרות. מניחים לציפוי להתייבש ולהתקשות לפני ההגשה.

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל yafiti3 אלא אם צויין אחרת