11
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

גלית מספרת

לאחר איסור של 15 שנים: צמחי תבלין מוגנים יותרו לקטיף וליקוט עצמי

לאחר איסור של 15 שנים: צמחי תבלין מוגנים יותרו לקט...

בחודשים הקרובים ייכנסו לתוקף התקנות החדשות שהגדירה רשות הטבע והגנים, שיאפשרו לראשונה לציבור ללקט עכוב, אזוב ומרווה.

אביבית ברקוביץ' בודן, שעזבה את ההיטק כדי להגשים חלום ולהפוך למדריכת ליקוט צמחי בר, הקימה את המרכז הישראלי לליקוט מקצועי, אחרי שלפני כמה שנים הגיעה במקרה לסיור ליקוט והתאהבה מיד – התוצאה היתה שעזבה את המחשבים לטובת טיול ביערות.

"אחרי כמעט 15 שנים שבהם הוגדרו העכוב, האזוב המצוי המשמש להכנת הזעתר והמרווה המשולשת כצמחים מוגנים, התירה רשות הטבע והגנים לקטוף אותם.

אז מה ידוע לנו על האזוב המצוי והמרווה משולשת ומדוע מומלץ לנצל את ההיתר:

קרדיט צילום אזוב מצוי יפעת בן יוסף

עד עכשיו היה איסור ליקוט שלהם ועכשיו יש היתר לקטיף עצמי- אז למה כדאי ללקט אזוב?

כי הוא יעיל גם במניעה וטיפול של בעיות במערכת העיכול וגם הנשימה.

יש לו השפעה מחטאת על כל מערכת הנשימה (מחלל הפה ועד הריאות) ומערכת העיכול.

הוא עוזר נגד זיהומים חיידקיים, פטרייתיים, ודלקתיים ואפילו טפיליים במערכת העיכול. עוזר לגוף לספוג יותר טוב את חומרי ההזנה שאנו אוכלים (מעולה לאנשים שאוכלים את כל אבות המזון אך עדיין יש להם חוסרים כמו אנמיה). עוזר לטפל בעצירות.

במערכת הנשימה הוא עוזר במצבים בהם יש גודש, ליחה, זיהומים ודלקות. 

בעצם, לכל מחלות החורף של הילדים, בין אם זה השלשולים ובין אם זה השפעות, הוא צמח שעוזר לכולם.קל לתת אותו לילדים למאכל - כתבלין בתוך ממרחים, בתוך מאפים, ואפילו כתיבול לסלט. הוא טעים ומומלץ לתת אותו בארוחת הבוקר כדי להתחיל את הבוקר עם החיטוי הזה.

עכשיו כשראיתם כמה האזוב מופלא, איך הכי טוב להשתמש באזוב?

בין אם אתם מלקטים את עלי האזוב או קונים אותם בחנות, יש המון דברים מדהימים שאפשר לעשות איתם:

* להשתמש בהם כתבלין לסלט ירקות , סלטי עלים או סלטי קטניות.

* להשתמש בהם כתבלון למרקים - להוסיף בסוף הבישול

* להשתמש בהם מעל גבינות עם קצת שמן זית

* לחלוט אותם לתה שאפשר לשתות קר או חם.

* לקלות ירקות בתנור למנה בסגנון 'אנטי-פסטי' ולזרות מעליה עלי אזוב מיובשים.

 לגבי המרווה המשולשת: 

היא קרובת המשפחה של האזוב, ויש לה התוויות דומות - למצבים שבהם יש הרבה ליחה במערכת הנשימה, לזיהומים בעיכול, לכאבי בטן, למצבים של גזים ועצירות. 

יש לה איכות מרגיעה ואנטי-דיכאונית כך שהיא יכולה להועיל למי שהחורף עושה אותו יותר עצוב. כדאי לשתות אותה לפני השינה והיא תעזור להירגע במיוחד לבעלי מחשבות טורדניות, לסובלים ממתח.

איך הכי טוב להשתמש במרווה?

* להוסיף אותה בתחילת טיגון הרכיבים של תבשילים או רטבים - היא גורמת לשמן להפוך למרקם קרמי ולהרגיש פחות שמנוני.

* להכין ממנה חליטה רפואית: שמים 5-6 עלי מרווה בכוס, מוזגים מעל מים רותחים ומכסים את הכוס בצלחת. מחכים 15 דקות ואז שותים (רק את הנוזלים, אפשר להוסיף המתקה לפי בחירתכם).

שימו לב שהחליטה הזו לא מומלצת לנשים מניקות כי היא מקטינה את תנובת החלב.

המלצה לסיכום - להתחיל את הבוקר עם אזוב, ולסגור את הערב עם מרווה - גם שומר עלינו ממחלות החורף, וגם מאפשר לנו להירגע ולישון טוב.

החומרים אביבית ברקוביץ' בודן, מדריכת ליקוט צמחי בר

והבעלים של המרכז הישראלי לליקוט מקצועי

קישור לאתר שלה http://likut.co.il/

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל galitn24 אלא אם צויין אחרת