עוף וירקות ברוסטר

עוף וירקות ברוסטר
5 כרעיים מחולקות (או כמה שרוצים),
3 גזרים קלופים מחולקים ל- 3
תפוחי אדמה שטופים קלופים וחתוכים ל-4
1 כרישה חתוכה לטבעות עבות,
2 בצלים חתוכים ל- 4
6 - 8 שיני שום שלמות
1 שורש פטרוזיליה מחולק לאורכו ל- 4
אופן הכנה:
לחלוט את חלקי העוף במים רותחים ולנקות את העור מנוצות,
לשים כ-רבע כוס שמן ברוטר, ולחמם על אש גבוהה,
להניח את חלקי העוף בזהירות בשמן, עם צד העור למטה, לצלות ולהזהיב, ולהפוך לצד שני עד הזהבה ככל שידרש.
להוסיף את הבצל והכרישה, להזהיב עם העוף,
להוסיף את תפוחי האדמה , שורש פטרוזיליה והגזר, לצלות כ- 5 דקות,
להוסיף את שיני השום.
לערבב בעדינות מדי פעם, לא לפרק את הירקות או הבשר.
לתבל:
1 כפית כורכום
כף /או כפית פפריקה,
כפית פילפל שחור גרוס,לערב בעדינות, לכסות סיר ולהנמיך להבה, לבישול עד שהגזר והבשר התרככו
(המדד למוכנות הוא בדיקת הירק הכי קשה).
הירקות והעוף מפרישים נוזלים די הורך,
אם בכל זאת נראה לכם שחסרים נוזלים לריכוך כל הירקות, הוסיפו 1/4 - 1/2 כוס מים רותחים לפי הצורך,
אופציה: במהלך הבישול ניתן להוסיף ירקות שמתבשלים מהר כמו פרחי כרובית, פלחים עבים של בטטה, קולרבי, עגבניה חצויה לטעם,
כאשר כל התכולה בסיר מוכנה,
לחמם את גריל התנור לחום מקסימלי,
לסדר את כל חלקי העוף שבסיר, עם העור מעל הירקות ,
להכניס לתנור את הרוסטר על תכולתו ללא מכסה זכוכית! , למספר דקות עד לקבלת צבע שחום יפה,
אפשר להוריד את חלקי העוף השחומים לצלחת הגשה, ולהניח בינתיים בתחתית התנור,
ולהשחים בגריל גם את הירקות שבסיר ,
-
ש י א 1 הגיב ל- עוגת תפוזים רכה וגבוהה
-
מנורה הגיב ל- עוגת תפוזים רכה וגבוהה
-
ש י א 1 הגיב ל- פלפלים ירוקים ארוכים מוחמצים
-
ש י א 1 הגיב ל- בניצה בולגרית
מנוי במייל
-
ש י א 1 הגיב ל- עוגת תפוזים רכה וגבוהה
-
מנורה הגיב ל- עוגת תפוזים רכה וגבוהה
-
ש י א 1 הגיב ל- פלפלים ירוקים ארוכים מוחמצים
-
ש י א 1 הגיב ל- בניצה בולגרית
הוספת תגובה
תגובה אחת