00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הרזיה עם טעם

סלט ירקות ופירות מעורב של סתיו

הסתיימו להם חגי הסתיו ותכף חוזר אלינו שעון החורף. רוב הימים עדיין חמימים ועם זאת חצבים של סתיו כבר הגיעו לכאן וגם עננים וציפורים של סתיו וחורף. יש  בתקופה כזאת הישרדות נפלאה והבשלה קסומה של פירות וירקות. שילוב של פירות יחד עם ירקות במאכלים הוא בדרך כלל מאתגר, אבל אם נחשוב על זה קצת, מאכלים חגיגיים כמו חצילים ברוטב עגבניות ורימונים, צימס על בסיס גזר וצימוקים  וסלט וולדורף היו בין אבני הדרך הראשונות במסלול שצובר שידרוגים בהרכבים, מרקמים וטעמים.
הכלי הכי חשוב לשילוב בין פירות וירקות הוא הידע שלנו בהרכב תזונתי (קבוצות מזון, ויטמינים, מינרלים וקלוריות), טעמים ומרקמים. שילוב של מתיקות ורכות של הפירות עם טריות ומוצקות הירקות ושדרוג של סלטי ירקות בעזרת הטעם הייחודי של פירות מוסיפים לסלט המון בריאות וגירוי נעים של מערכות הטעם והריח. יחד עם זאת, בהרבה מסעדות ובארוחות  משפחתיות שאינן מתבצעות עם חשיבה ותיכנון, טעם הירקות נוטה להיות מלוח מידי וטעם הפירות מתוק מידי... חוש הטעם והידע המקצועי לא תמיד נהנים מהצירוף, זאת מכיוון שהשילוב של פירות וירקות בסלט או תבשיל, הוא לרוב מאתגר אבל יכול גם פתאום ליצור טעם קלאסי וקסום המאפשר לשמור את הסלט בפה עוד כמה שניות, להנות מטעמים שסלט או תבשיל עם רוטב ייחודי מתאחדים ותורמים לטעם ולעיתים גם לספיגה משופרת של מינרלים  חשובים כמו ברזל וסידן, במערכת העיכול.
תכנון טעים ובריא  של שילוב פירות וירקות הוא לא פחות חשוב מכל סוג של תבלין או יחודיות שנעניק למאכלים של כל אחת מעונות השנה. לקראת שינויי מזג האויר ונטייה להשמנה חורפית. המתכון שפורסם בסתיו של השנה שעברה כלל סלט ירקות עם פרי כחלק מהתיבול. .http://הרזיה עם טעם של סתו. מצורף מתכון סתווי נוסף ומקווה להעשיר את הבלוג בתקופה הקרובה במתכונים בריאים, טעימים וחסכוניים בקלוריות.


סלט ירקות ופירות מעורב של סתיו (10 מנות)

מרכיבים:
1/2 כרוב קטן כ300 גרם - חתוך לפרוסות דקות
גזר בינוני קלוף - מרוסק גס בפומפיה
1/2 קולורבי-  חתוך לפרוסות ולמקלות דקים
1/2  מנגו- חתוך לפרוסות ולמקלות דקים
שזיף סגול- חתוך לפרוסות ולמקלות דקים
1/2 כוס גרגירי רימון טריים

רוטב:
10 אגוזי פקאן קלופים וקצוצים
10 ערמונים (משקית) חתוכים למקלות דקים
1 כף שמן זית
1 כף רוטב מירין
1 כפית רכז רימונים
1 כף חומץ תפוחים
קורט מלח (רצוי מלח כמהין)
1/2  כוס מיץ תפוזים
1 כף גרידה מקליפת תפוז או לימון.
פרוסת ג'ינג'ר קצוץ ( כ-1 כף)

1/4 כפית מלח ( מומלץ מלח כמהין)

 

 ההכנה:

  1. שוטפים היטב את הפירות והירקות במתכון ,קולפים את המנגו הגזר והקולורבי.
  2. מערבבים את מרכיבי הרוטב, מנערים היטב לאיחוד הטעמים ושומרים בצנצנת זכוכית במקרר. משאירים את אגוזי הפקאן לקישוט.
  3. פורסים ומרסקים את הפירות והירקות ליחידות קטנות ודקות (לספיגת טעמים הדדית וטעמים של הרוטב) בקערית מזכוכית. משאירים את גרגירי הרימון לקישוט.
  4. כמה דקות לפני האכילה מוסיפים את הרוטב ,מערבבים ומקשטים ברימון ואגוזים.

 

המון בריאות וסתיו נעים

ורד לוין- דיאטנית קלינית.

 

ערכים תזונתיים למנה  ( כ-80 גרם)

ארגיה (קלוריות)

85

חלבונים (גרם)

1.4

פחמימות (גרם)

14.2

שומנים (גרם)

2.7

נתרן (מ"ג)

55

סיבים תזונתיים (גרם)

1.9

סידן (מ"ג)

20

ברזל (מ"ג)

0.3

אשלגן (מ"ג)

155

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל דיאטנית בראש אחר אלא אם צויין אחרת