88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

צלי בקר ברוסטר

צלי בקר ברוסטר

בישול צלי כתף ברוסטר 

 

 

 

רוסטר, רבות דובר בו, והופתעתי לטובה מהכלי המלבני, בדוגמת אבן שיש בתוכו,

המזון לא נדבק ולא נשרף, פיזור החום שווה משך כל הבישול, ומתנקה בקלי קלות, לאחר השריה קצרה.

 נתח צלי כתף טרי במשקל 3 ק"ג , נכנס בו בקלות, 

הכנת הנתח:

 מרחתי בשמן זית + פלפל שחור גרוס + מלח גס, עיסיתי היטב את הנתח, כיסיתי ביין לבן חצי יבש, למשך שלושה ימים,

 אם הנוזלים לא מספיקים לכיסוי, להפוך כל יום פעמיים שלוש, שהבשר יספוג טעמים,

 ביום השלישי, הוצאתי את הבשר מהמשרה, ניגבתי היטב במגבות נייר,  וכרכתי סביבו חוט לשמירת הצורה בבישול.

חיממתי שמן ברוסטר על להבה גבוהה, וצרבתי את הנתח מכל הכיוונים , כאשר השחים,

הוספתי ירקות :  2 גזרים חתוכים,  3 בצלים מחולקים ל- 4,  8 שיני שום שלמות  3 גבעולי סלרי,

להוסיף תבלינים:

שני עלי דפנה,   10 גרגרי פלפל שחור שלמים, 

פלפל שחור גרוס, מלח גס, פפריקה מתוקה,

ערבבתי והפכתי שתהיה צריבה שווה, כאשר הירקות הזהיבו מעט, הוספתי מים רותחים, כדי כיסוי, סילאן  ורוטב רימונים לטעם,

אופציה: מעט אבקת מרק עוף 

 בישלתי מכוסה עד שהבשר התרכך, 

 הכנתי בעוד מועד על השיש  נייר אלומיניום ארוך, ועליו שני דפי נייר אפיה,

 הוצאתי את הנתח שזה עתה סיים להתבשל, הנחתי על הנייר אפיה מרחתי עליו חרדל גרגרים מכל הכיוונים, ושיני שום פרוסות,  ועטפתי אותו מסביב, בנייר אפיה. 

 גילגלתי בתוך נייר האלומיניום חזור וגלגל לאטימה ושמירת חום, ושלא יברחו נוזלים, והנחתי לו להתקרר על השיש,

 הכנסתי למקרר לכמה שעות, מה שיקל על הפריסה. (אפשר משך לילה)

סיננתי את הרוטב, ושמרתי מכוסה במקרר.

כאשר הנתח התקרר, הסרתי את החוטים, 

פרסתי על קרש חיתוך

סידרתי  את פרוסות הבשר בסיר בינוני שטוח, וכיסיתי ברוטב המסונן,  תיקנתי תיבול, הבאתי לרתיחה ובישלתי לריכוך סופי 30 - 40 דקות,

יצא מעדן, בשר רך ועסיסי

 

 

 

                                    לצרוב את הבשר תחילה ואחר כך להוסיף ירקות, 

 

 

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארו לכם חלבונים?

אימון וחיטוב ירכיים 

תרגילים לבטן ולמתניים

קיפול מפיות שולחן

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת