77
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

הטלה-רחל בניאש מזרחי

קרם ברולה

06/10/2019
קרם ברולה

.

נכדתי הבכורה נעמי בת 17 הכינה לערב ראש השנה.

התמוגגנו טעים ויפה.

מצרכים

500 מ"ל (2 גביעים) שמנת להקצפה 38%

1 מקל וניל

4 חלמונים L

60 גרם (רבע כוס ועוד כף) סוכר לבן

50 גרם (רבע כוס) סוכר דמררה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-150 מעלות. 

מבשלים בסיר קטן בעל תחתית עבה את השמנת עם גרגירי הווניל ומקל הווניל ומביאים לסף רתיחה.

במקביל, טורפים בקערה את החלמונים והסוכר הלבן עד לקבלת תערובת מעט בהירה.

מוציאים את מקל הווניל ויוצקים את השמנת הרותחת בזרם דק לקערת החלמונים תוך כדי ערבוב רצוף

(חשוב לעשות זאת בהדרגה, כדי להשוות טמפרטורות בין שתי המסות).

מחלקים את התערובת לכלים אישיים חסיני חום דרך מסננת,

ואת הכלים מפזרים על תבנית התנור.

יוצקים לתחתית התבנית מים רותחים עד למחצית מגובה הכלים ומכניסים לתנור.

אופים 25-30 דקות, עד שהקרם יציב למראה אך עדיין רוטט מעט במרכז.

מוציאים את הקינוחים מתבנית המים החמים, מצננים בטמפרטורת החדר,

מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ורצוי למשך הלילה.

לפני ההגשה מפזרים על כל קינוח סוכר דמררה בשכבה דקה ואחידה ומקרמלים בעזרת ברנר,

או שמניחים את הכלים בתבנית מים קרים ואופים בתנור שחומם למצב גריל במשך כ-5 דקות עד לקרמול הסוכר.

הערה של נעמי

 אם יש אנשים שלא אוהבים את זה מתוק יכולים לעשות את זה עם 20% פחות סוכר..

 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

אולי תאהבו גם
המיטב
אולי תאהבו גם
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל rmizrahe אלא אם צויין אחרת