00
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חינמון

תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים

חגיגת ראש השנה עם "אחוה"

"אחוה" והשפית ג'קי אזולאי מגישים:

תפוח עץ ממולא בשקדים ואגוזים

חברת "אחוה", יצרנית הטחינה המובילה בישראל, יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג'קי אזולאי, מגישים לרגל ראש השנה מנה חגיגית ומיוחדת של תפוחי עץ ממולאים בשקדים ואגוזים, בשילוב טחינה גולמית. מנת קינוח נפלאה במילוי מתוק וקראנצ'י שתקשט את שולחן החג ותהיה חגיגה של טעמים ויופי להנאת כולם.

שנה טובה ומתוקה!

מצרכים (ל-7 מנות):

7 תפוחי עץ

1 ליטר מים

1/2 כוס סוכר

1 מקל קינמון

1 כפית קינמון

למילוי

1/2 כוס שקדים קצוצים

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1/2 כוס צימוקים

1/4 כוס סוכר

1/2 כפית קינמון

1 כף סילאן

5 כפות טחינה גולמית

אופן ההכנה:

1. קולפים את תפוחי העץ, מוציאים את ליבת התפוחים בעזרת תפוחן, וחורצים את קליפת התפוח כדי שלא תתפוצץ באפייה.

2. בסיר רחב, מבשלים את התפוחים במים מתובלים בסוכר, מקל קינמון וקינמון טחון, עד לרמת "אל-דנטה" (לא רך מידי ולא קשה מידי). מסננים את המים לאחר הבישול.

3. טוחנים גס את האגוזים והשקדים.

4. מערבבים בקערה את מרכיבי המלית – אגוזים טחונים, צימוקים, סילאן ומעט קינמון.

5. ממלאים את התפוחים במלית ומוסיפים מעל סילאן.

6. מסדרים בתבנית אפייה ומכסים בנייר אלומיניום. אופים במשך 10 דקות בחום של 180 מעלות, לאחר מכן מורידים את נייר הכסף וממשיכים באפייה עוד 20 דקות נוספות עד שהתפוחים מתרככים.

7. מזלפים על תפוחי העץ טחינה גולמית ומגישים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lyaron007 אלא אם צויין אחרת