66
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

לאלי

עולם הפנאי

פיטאיה: הפרי האקזוטי בעל היתרונות הבריאותיים

פרי חדש מצטרף לשיווק הפירות והירקות של "חקלאי גרנות" בשיתוף עם קיבוץ מעברות ממובילי גידול הפרי:

פיטאיה - פרי הדרקון

הפיטאיה, הנקראת גם פרי הדרקון, היא קקטוס חסר קוצים הצומח לגובה של עד ששה מטרים. קליפת הפרי אדומה, ורודה-סגולה או צהובה, וממנה מסתעפים עלעלים המזכירים ארטישוק. תוכן הפרי עסיסי, בצבע לבן או סגלגל, והוא משופע בזרעים קטנים ושחורים. הפרי דל בקלוריות, מכיל ויטמין C, סיבים תזונתיים, מגנזיום, ברזל ונוגדי חימצון רבים. הפרי מתוק, מעט חמצמץ, בעל צבע סמוק כשל סלק, ומכיל מיץ רב. 

בישראל מגדלים 3 זני פיטאיה במישור החוף, בנגב ובערבה, מתוכם שני זנים של פיטאיה ישווקו ללקוחות:

וונוס ואפולו - בעלי קליפה סגלגלה וצהובה.

   פיטאיה צהובה חקלאי גרנות פיטאיה חקלאי גרנות.jpg פיטאיה אדומה חקלאי גרנות

ההתארגנות החקלאית החדשה, אשר החלה לשווק לפני כשנה תוצרת חקלאית ישירות לסופרים, מוסיפה לסל התוצרת החקלאית שני זנים של פיטאיה, וונוס ואפולו, אשר ישווקו לרשתות השיווק המובילות, לשווקים הפרטיים ולחנויות המתמחות בפתיחת עונת הפיטאיה בתחילת ספטמבר.

פיטאיה בית אריזה חקלאי גרנות   פיטאיה צהובה ארגז חקלאי גרנות

לדברי תמיר בושניצקי, מנהל חקלאי גרנות שוק מקומי: "לאחר החדרה מוצלחת של אבוקדו, פירות הדר, משמשים, שזיפים, אפרסקים, נקטרינות ודובדבנים, אנו שמחים לצרף גם את הפיטאיה, המגיעה אלינו מקיבוץ מעברות, אחד מהקיבוצים הבעלים בארגון גרנות, לשיווק על ידי חקלאי גרנות".

איך אוכלים את פרי הפיטאיה?

את הפרי יש לאכול כאשר הוא בשל, רך אבל לא יותר מידי. יש לחתוך את הפרי בעזרת סכין לאורכו לשני חצאים. בעזרת כפית הוציאו את תוכן הפרי, או חתכו אותו לקוביות על ידי חיתוך קווים אנכיים ואופקיים מבלי לחדור את קליפתו. דחפו את הקליפה כלפי פנים וחשפו את הקוביות שניתנות לאכילה. ניתן להוסיף את הפרי לסלטים ומשקאות.

את הפיטאיה ניתן להשיג בין בחודשים ספטמבר לינואר ברשתות המזון ברחבי הארץ.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל לאלי בילוי תרבות אלא אם צויין אחרת