88
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חשבתי שאפשר.

לחמניות פיצוחים

12/09/2019
לחמניות פיצוחים

לחמניות פיצוחים

 

 

מקמח חיטה מלא וסובין

 

 

מצרכים:

קילו  קמח חיטה מלא 100% בר ולחם (אפשר כל קמח אבל מורידים נוזלים)

2 כפות שמרים יבשים,

3.5 -4 כוסות מים קרים (מדידה בכוס חד פעמית לשתיה קרה) ,

חצי כף אבקת גלוטן (לא חובה),

חצי כוס סובין חיטה,

ביצה,

רבע כוס שמן זית,

3 כפות סוכר,

כף ורבע מלח.

אופן ההכנה:

בקערת המיקסר + וו לישה לשים את הקמח + הגלוטן  + הסובין + השמרים ולערבב,

להוסיף בהדרגה את המים ולאחר מכן את הביצה ואת המלח ללוש כ-7 דק',

ולבסוף להוסיף את השמן ,

ללוש היטב, ולהתפיח חצי שעה בלבד,

לאחר חצי שעה להכין שתי צלחות גדולות או תבניות,

אחת עם מים

אחת עם זרעים (דלעת חמניות פשתן שומשום סובין קווקאר ) או רק שומשום.

לחלק את הבצק ל- 16 כדורים, (הבצק ממש נעים לעבודה),

 לקמח משטח עבודה, מערוך וידיים, לרדד כל כדור לאליפסה ארוכה,

 ולהתחיל לגלגל עד הסוף ( מתקבלת רולדה קטנה) ומהאמצע והחוצה בעדינות, כאשר מהצד רואים את גלגול הבצק,

לטבול במים לכמה שניות,

ומיד לגלגל את הלחמניה בצלחת עם הזרעים

ולהניח בתבנית עם נייר אפייה, לכסות בניילון  

(חשוב שקו התפר יהיה מתחת ללחמניה, בזמן ההתפחה לפעמים קו התפר מבצבץ, הופכים בעדינות,

ועם היד מועכים טיפה את הבצק  ונותנים עוד התפחה סך הכל התפחה 45 דק').

לאחר 45 דק להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות, 10 דקות על תכנית רגילה (חום עליון תחתון =)

 ולאחר 10 דק' לשנות לטורבו, כאשר הלחמניות משחימות, להוציא מהתנור,

 

לרסס מיד בתרסיס שמן, ולכסות עם מגבת לחצי שעה עשרים דק',

כאשר מתקרר, לשמור מכוסה במקפיא, 

*-כאשר בוחרים לעבוד עם קמחים מלאים צריך לדעת עם איזה קמח לעבוד

לבדוק רמת חלבון

אם החלבון נמוך אפשר להוסיף אבקת גלוטן,

אם חלבון גבוה מ- 11  אין צורך בגלוטן

    

חשוב לבחור בקמח איכותי כדי להוציא לחמים טובים ,

 

 

 

 

 

מוזר שבסופרים שחיפשתי לא היה סובין, וגם לא בחנות טבע, 

וכאשר מצאתי סוף סוף בחנות תבלינים, היה זה קמח  הודי 100% חיטה מלאה, והסובין היה במשקל.

 

 

 

 

 

אם מתכוונים להקפיא את הלחמניות,

כדאי לחצות אותן באמצע, מוכנות למילוי, (אין צורך להפשיר, או לחמם אם לא מתכוונים לאכול מיד)

ולמלא כשהן קפואות, ולקחת לדרך,

 הלחמניות יפשירו  לאט לאט... 

 

  

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

קישורים אל

 

נגעי עור אבחון מוקדם

אבטיח כזה לא אוכלים

מתיחות פנים להעלמת קמטים

איך להפתר מדורבן

סריגת סלסלות מחוטי טריקו

מדריך להסרת חלודה

איך לשמור על בגדים לאורך זמן

הסרת כתמים ושריטות ממוצרים שונים בבית

תחזוקת הבית

טיפוח - מסיכות פנים מחומרים טבעיים 

קסמים בבצק

פייספוד

טיפים לתיקון וחידוש רהיטי עץ

 יו טיוב אפיה 

שמרים כוכב נוטלה

גרישמנס חומרים לניקוי ספות

כיצד לרפד כיסא 

טיפים לנקיון

טיפים לניקוי התנור

הסרת כתמים מבגדים

חביבה על הצלחת

הסרת כתמים מבגדים

ניקוי מיקרוגל

ניקוי אבק ביעילות

ניקוי שחורים מהפנים

דרכים טבעיות להיפטר מנמלים

הסרת כתמי עור ופיגמנטצה

שימוש בשום לפטריות רגליים ואקנה

כביסה נכונה הסרת כתמים

כביסה נכונה 2

כוסות זכוכית עכורות, כך תנקו

הסרת מדבקות כיצד?

טיפים קטנים גדולים

אמבט טיפולי לרגליים יבשות

הסרת עובש

כיצד מפצחים פקאנים

מתלה לעגילים 

הברקת כלי כסף

רסק עגבניות שנשאר - טיפ

רסק מעגבניות טריות - ניצול שאריות 

נשארו לכם חלבונים?

אימון וחיטוב ירכיים 

תרגילים לבטן ולמתניים

קיפול מפיות שולחן

נשארים מעודכנים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל ש י א 1 אלא אם צויין אחרת