44
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

אבא פולניה

כרובית מתובלת בגריל (בערך)

היתה לי כרובית והחלטתי להשתמש בה לפני שיגיע יומה האחרון. אזהרה: מכרובית ממש ממש גדולה אפשר להכין שתי מנות. אם תהיו צנועים מספיק - שלוש מקסימום. תוספת קלה באכילה וקלה להכנה.
 
וכיצד בוחרים כרובית טובה? לבנה-לבנה וצפופה מאד. אחרת  אל תטרחו.
מצרכים נוספים: שמן זית, מלח, פלפל שחור, תבלין לבשר (לא חשוב איזה. לפי טעמכם) ומעט "קוצי" טימין. הם לא באמת קוצים. אלה העלים שלו. אפשר גם מטימין יבש.
 
ולמה כתבתי "בגריל בערך"? כי מכינים אותה בתנור בחום עליון ותחתון, אבל בחלק הכי קרוב לגריל (גוף החימום העליון).
 
מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים עד בינוניים (ראו בצילומים).
מכניסים לסיר גדול וממלאים מים עד שהכרובית מכוסה. שימו לב - היא נוטה לצוף במים.
מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
מבשלים עד שהכרובית מתחילה להתרכך. לא יותר מזה. היא תתרכך עוד בתנור ואנחנו לא רוצים פירה כרובית.
מכבים את האש, מרוקנים את המים מהסיר ומשאירים אותו פתוח עד שיפסיקו האדים לעלות ממנו.
 
מחממים תנור - חום עליון וחום תחתון - 250º.
מצפים תבנית גדולה ושטוחה ברדיד אלומיניום (ניר כסף).
מפזרים את פרחי הכרובית על פני כל התבנית.
מזליפים שמן זית בנדיבות על כל הפרחים.
בוזקים מלח ופלפל שחור לפי טעמכם (המלצה שלי: בנדיבות).
בוזקים מעט תבלין לבשר (מעט. זה לא קבב).
בוזקים מעט מאד טימין. באמת מעט כי יש לו נטיה להשתלט על הטעם.
 
וכך זה נראה לפני הכנסה לתנור.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
מכניסים לתנור במיקום הכי גבוה שאפשר (בלי שהכרובית תיגע בגוף החימום).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הכרובית מוכנה כשהיא משחימה (בערך ¾ שעה).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
הצעת הגשה: כתוספת לדג. תוסיפו לזה סלט ירקות טרי ובירה קרה - מסעדת כיף.
תהנו.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

2 תגובות

© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל lseugy אלא אם צויין אחרת