1515
עדכונים

מנוי במייל

קבלת עדכונים על רשומות חדשות ישירות לתיבת האמייל
יש להזין אימייל תקין על מנת להרשם לעדכונים
ברגעים אלו נשלח אליך אימייל לאישור/ביטול ההרשמה
*שים/י לב, מרגע עשית מנוי, כותב/ת הבלוג יוכל לראות את כתובת האמייל שלך ברשימת העוקבים.
X

חביבה על הצלחת

מאפינס שיש עם פתיתי שוקולד ללא סוכר

25/08/2019

החומרים הדרושים:

5 ביצים
1.3/4 כוס סוכרלוז
קורט מלח
1/2-3/4 כוס שמן זית
2 כוסות קמח כוסמין מנופה (לבן או מלא או מעורב)
2 כפות קורנפלור
1 שקית אבקת אפייה
קליפת לימון/תפוז מגוררת + מיץ
1 גביע יוגורט 3%
1 קופסא (200 גרם) גבינת שמנת 5%
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית תמצית שקדים
1/2 חבילת שוקולד 60% מריר ללא סוכר מרוסקת לחתיכות קטנות

לדוגמת השיש:

1 כף קקאו
1 כפית נס קפה
קורט קינמון
3/4 כוס סוכרלוז
1/3 כוס מים
1/4 כוס שמן זית
2 כפות פירורי לחם מקמח מלא
2 כפות אגוזים או שקדים טחונים

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

לתערובת השיש - שמים כל המרכיבים בקערת פיירקס קטנה ומחממים בפולסים במיקרו. מוציאים מערבבים שלא יהיו גושים ומצננים.

לעיסת העוגיות:

מערבבים בנפרד קמח, קורנפלור, אבקת אפייה , קליפת תפוז/לימון ושברי השוקולד.

מקציפים ביצים עם סוכרלוז ומלח כ-5 דקות במהירות גבוהה. מוסיפים את השמן בזילוף עדין וממשיכים להקציף כל הזמן עד שהתערובת מלבינה ומכפילה את נפחה.

מחליפים לוו גיטרה, מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים תמציות וניל, שקדים, מיץ, יוגורט וגבינת שמנת ולבסוף את הקמח ב-2-3 פעמים. לא בוחשים יותר מדי.

לוקחים כ-2 כפות מהעיסה ומערבבים היטב לתערובת השיש .

מחלקים את העיסה לתבניות מאפינס (אפשר עם מנזטים). לוקחים בכפית מתערובת השיש "ומנקדים " בכל מאפין. לאחר מכן עם סכין קטנה נותנים ערבוב קל ליצירת דוגמת שיש.

אופים כ-20-25 דקות - תלוי בגודל המאפינס.. כדאי להשגיח מקרוב שלא תהיה אפיית יתר שמייבשת אותם..

מצננים מעט ומשחררים את המאפינס למגש או צלחת הגשה.

המאפינס רכים עסיסיים ומאוד טעימים.

הוספת תגובה

נשארו 150 תוים
נשארו 1500 תוים

תגובה אחת

מפת גולשים עולמית
Locations of Site Visitors
© כל הזכויות לתוכן המופיע בדף זה שייכות ל haviva9 אלא אם צויין אחרת